Ο ΡΩΣΟΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ ΠΟΥΤΙΝ ΚΗΡΥΞΕ ΚΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ.

 

“Η Ρωσία κήρυξε εμπορικό πόλεμο! Στις 7 Αυγούστου ξεκινά το εμπάργκο σε προϊόντα από ΕΕ και ΗΠΑ!

Για ένα χρόνο από τις 7 Αυγούστου η Ρωσία σταματά τις εισαγωγές οπωροκηπευτικών προϊόντων, κρέατος, ψαριών, γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρωπαϊκή Ενωση, την Αυστραλία, τον Καναδά και τη Νορβηγία.Το ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας, Ντιμίτρι Μεντβέντεφ λέγοντας ότι η χώρα του θα απαγορεύσει την εισαγωγή οπωροκηπευτικών προϊόντων, κρέατος, ψαριών, γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρωπαϊκή Ενωση, την Αυστραλία, τον Καναδά και τη Νορβηγία.

 

Η απαγόρευση θα εφαρμοσθεί από τις 7 Αυγούστου και θα έχει ισχύ ενός έτους

Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας δήλωσε επίσης ότι η Μόσχα εξετάζει να επιβάλει απαγόρευση της διέλευσης επάνω από το ρωσικό έδαφος των πτήσεων αεροπορικών εταιρειών της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των Ηνωμένων Πολιτειών από και προς την Ασία.Η απαγόρευση δεν αφορά τις παιδικές τροφές και μέχρι στιγμής είναι ασαφές εάν θα υπάρξουν άλλες εξαιρέσεις.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός προειδοποίησε ότι κάθε απόπειρα κερδοσκοπικής εκμετάλλευσης της απαγόρευσης αυτής θα παταχθεί με αυστηρότητα.

Υπενθυμίζεται ότι η ρωσική Υπηρεσία Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου έχει προσκαλέσει αύριο εκπροσώπους της ελληνικής πρεσβείας στη Μόσχα σε «τεχνική συζήτηση» για μια σειρά προβλήματα, που αφορούν πρόσφατα φορτία με ροδάκινα και νεκταρίνια, όπου είχαν εντοπιστεί «παράσιτα καραντίνας».

Χθες, ο Ρώσος πρόεδρος υπέγραψε διάταγμα για την απαγόρευση ή τον περιορισμό για έναν χρόνο» των εισαγωγών αγροδιατροφικών προϊόντων που προέρχονται από τις χώρες οι οποίες επιβάλλουν οικονομικές κυρώσεις στη Ρωσία.

Ήταν η «απάντησή» του στις κυρώσεις από ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ένωση με αφορμή την κρίση στην Ουκρανία. Όπως ο Ψυχρός Πόλεμος Δύσης – Ρωσίας επηρεάζει και την Ελλάδα, που βρίσκεται κυριολεκτικά στη μέση. Μπορεί η Ρωσία να μην έλαβε καμία μονομερή απόφαση σχετικά με τη χώρα μας, αλλά οι κυρώσεις μας επηρεάζουν ως χώρα μέλος της Ε.Ε.

 Ο Πούτιν τινάζει στον αέρα την ελληνική αγροτιά – Απαντά στις κυρώσεις με εμπάργκο στα αγροτικά προϊόντα της Ευρώπης – Έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο“.

O δικτάτορας της Ρωσίας μέρα με τη μέρα, εδώ και πολλούς μήνες, με χίλιες άφρονες-προκλητικές ενέργειες, περιθωριοποιούσε και απομόνωνε τη ρώσικη κοινωνία από τη διεθνή κοινότητα. Σήμερα, και με τον εμπορικό πόλεμο που ξεκίνησε, ολοκλήρωσε τη δημιουργία  της πολεμικής αρτμόσφαιρας που χρειαζόταν η χώρα και για την επίσημη κήρυξη του πολέμου στη Δύση (και όχι μόνο του εμπορικού).

Πέρα απ΄αυτό. Με τα πύρινα, αφασικά, τυφλωμένα από μίσος παραληρήματα, γνωστά τόσο από τους λόγους τους παρανοϊκού Χίτλερ της Γερμανίας, όσο και των φονταμενταλιστών ισλαμιστών μουλάδων, ο δικτάτορας και οι αξιωματούχοι του ρώσικου καθεστώτος προχωρούν σε μια άνευ προηγουμένου καλλιέργεια αχαλίνωτου  και λίαν επικίνδυνου φανατισμού στα πλήθη και ξεσηκώνουν τη ρωσική κοινωνία ενατίον της παγκόσμιας κοινόητας.

΄Οπως έχουμε ξαναγράψει, βρισκόμαστε μπροστά σε ένα φαινόμενο όμοιο με εκείνο της γέννησης και της τελικής επικράτησης-γιγάντωσης  του Ναζισμού στη Γερμανία, πριν την έκρηξη του 2ου παγκοσμίου πολέμου. ΄Ιδιες (ή σχεδόν ίδιες) οι συνθήκες, τα πρόσωπα των πρωταγωνιστών στη Ρωσία ,οι συμπεριφορές των ηγετών του κόσμου και της εμπορικής δημοσιογραφίας. ΄Ηδη, ο Ρώσος δικτάτορας έχει κηρύξει τον πόλεμο κατά της Δύσης (αργότερα και κατά της υφηλίου) και δεν είναι μακριά η ημέρα που θα απειλήσει και με χρήση του πυρηνικού του οπλοστασίου  (αν δε το χρησιμοποιήσει κιόλας). ΄Ολα δείχνουν πως  βαδίζουμε ολοταχώς εκεί και μόνο οι ηγέτες του κόσμου και τα ΜΜΕ  δεν το αντιλαμβάνονται (ή  καμώνονται πως δεν καταλαβαίνουν) . Ο παρανοϊκός Χίτλερ της Ρωσσίας δε θα διστάσει να φτάσει και ως τον πυρηνικό πόλεμο!

Επομένως,ας μη βιαστούν οι ΄Ελληνες παραγωγοί και οι έμποροι,που υφίστανται τις συνέπειες του ρώσικου αποκλεισμού των προϊόντων τους να τα βάλουν με την Ε.Ε και την Αμερική ,γιατί χάνουν το “ψωμί” τους.  Αν δεν αντιληφθούν το μεγάλο κίνδυνο που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα από την απίστευτη  βαρβαρότητα κια προκλητικότητα που διακρίνουν τον παρανοϊκό δικτάτορα,αργά ή γρήγορα ΟΛΟΙ θα υποστούμε τις συνέπειες και των… τσαρικών φαντασιώσεων  του Πούτιν και την επικινδυνότατη,εθνικιστική ,ρατσιστική-φασιστική  νοοτροπία που καλλιεργεί ο ανισόρροπος ηγέτης στη ρώσικη κοινωνία.

Οι ΄Ελληνες καλλιεργητές,οι εργαζόμενοι στον τουρισμό και όσοι εμπλέκονται  σε εμπορικές συναλλαγές με τη Ρωσία οφείλουν να κατανοήσουν την αναγκαιότητα των μέτρων που επιβάλει η Ε.Ε και η Αμερική στην πρωτοφανή θρασύτητα Πούτιν και να μην προχωρήσουν σε διαμαρτυρίες και άλλες κινήσεις που θα ενθαρύνουν την τακτική των προκλήσεων  του δικτάτορα. Θα ήταν ολέθριο λάθος να ανοίξουν μέτωπο αυτή την ώρα με την κυβέρνηση, αλλά και με την πλειοψηφία των πολιτών που αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα των στιγμών, που διέρχεται η ανθρωπότητα.

Από την άλλη, είναι τραγικό που μέχρι αυτή τη στιγμή, ούτε στο εσωτερικό της Ρωσιας ούτε στο εξωτερικό που ζουν χιλιάδες Ρώσοι,δεν εχει αναπτυχθεί ένα δυναμικό κίνημα εναντίον του δικτάτορα,για να κατακρημνισθεί από τον… τσαρικό θρόνο που θαρρεί πως κάθεται. Αυτή την ώρα, είναι κάτι περισσότερο από απαραίτητη η δημιουργία στους κόλπους  της ρώσικης κοινωνίας μιας ισχυρής, λαϊκής,επαναστατικής αντίδρασης με διαδηλώσεις, απεργίες, καταλήψεις, επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων του δικτάτορα. Να απαιτήσει και να επιβάλει  ο ίδιος ο λαός  ριζικές αλλαγές στο μαφιόζικο, κρατικό μοντέλο που συντηρεί ο Πούτιν, να χτίσουν μια νέα δημοκρατία, δυτικού τύπου,να δομήσουν μια νέα σχέση με τις άλλες χώρες και να ζήσουν αδελφωμένοι με τους υπόλοιπους λαούς. ΄Οσο ο ρώσικος λαός όχι μόνο δεν αντιδρά, αλλά  και  τροφοδοτεί με την αδράνειά του  ή τη στήριξη  τις  ορέξεις ενός παρανοϊκού ηγέτη που ονειρεύεται να γίνει “τσάρος”,τα πράγματα θα γίνονται χειρότερα για τους ίδιους Ρώσους. Αργά ή γρήγορα (και με μαθηματική ακρίβεια),έτσι όπως εξελίσσεται η κατάσταση,  δε θα γλυτώσουν από τις βόμβες του  ΝΑΤΟ και τότε θα είναι πολύ αργά, ίσως για όλους και όχι μόνο για  εκείνους.

“Alea jacta est”  (“ο κύβος ερρίφθη”) εδώ και πολύ καιρό. Και την πρώτη και τη χειρότερη “ζαριά” την έρριξε ο δικτάτορας Πούτιν. Θα υποστεί τις συνέπεις και ο ίδιος και όσοι τον στηρίζουν. Είναι απολύτως βέβαιο .