“ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΙ”, “ΠΑΤΤΑΚΟΙ” ΚΑΙ “ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΑΚΙΑ” ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ

α.Μητσοτάκης: Η Ελλάδα έσπασε το φράγμα των 5.000.000 εμβολιασμών -Συνεχίζουμε με γρήγορους ρυθμούς προς την Ελευθερία

Κυριάκος Μητσοτάκης

Πηγή: iefimerida.gr

β. Ο Μητσοτάκης «πανηγυρίζει» τις καθυστερήσεις των εμβολιασμών!

Με περίπου 10 εκατ. πληθυσμό η χώρα έχει εμβολιάσει πλήρως 1.810.000 πολίτες, δηλαδή και τις δύο δόσεις (18,1%).

Αλλά ας δούμε τι υπόσχονταν για το ελληνικό καλοκαίρι του 2021, για να δούμε τις καθυστερήσεις αλλά και το ότι τρέχουν και δεν φτάνουν, ιδιαίτερα όταν το ίδιο το Λονδίνο (και όχι μόνον) μέχρι στιγμής έχει ρίξει κόκκινη κάρτα στα ταξίδια προς την Ελλάδα με δεδομένα και τα καθημερινά κρούσματα και τους νεκρούς.

Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξή του στο Real FM, στις 29/11/2021 δήλωνε πως μέχρι το καλοκαίρι θα έχουμε χτίσει την πολυπόθητη ανοσία του πληθυσμού.

Πρόσθετε μάλιστα, πως το Εθνικό Σχέδιο Εμβολιασμών COVID-19, προβλέπει τουλάχιστον 1.018 εμβολιαστικά κέντρα και τη δυνατότητα να εμβολιαστούν 2.117.000 άτομα το μήνα. Συμπλήρωνε πως «αν χρειαστεί και έχουμε πάνω από δύο εγκεκριμένα εμβόλια, μπορεί να επεκταθεί και άλλο».

****

Για να καταλάβετε απολύτως   τί  σημαίνει   Δεξιός Γκεμπελισμός. Αν δεν το έχετε ως τώρα αντιληφθεί κάποιοι.

Είμαστε ανάμεσα στις  5 χειρότερες χώρες στην Ευρώπη στους εμβολιασμούς!   Δείτε, όμως, σημερινή ανάρτηση  σε όλα τα ρυπογόνα  έντυπα της Δεξιάς. Πανόμοια με αυτή της πορνοφυλλάδας iefimerida.gr παραπάνω.

΄Εξω τους κράζουν συνεχώς.  Δεν τολμούν  πια να εμφανιστούν σε παράθυρα μέλη της κυβερνητικής συμμορίας.   Πήγε προ ημερών  εκείνος ο αστείος  Θεοχάρης στο ΒΒC και νόμισε πως είναι στο ΣΚΑΪ  του Πορτοσάλτε. Κι  άρχισε να λέει τις γνωστές παρλαπίπες τους.   Λίγο μετά, που τον ξ@χεσε    ο συνομιλητής του με χειροπιαστά ντοκουμέντα   για τα αισχρά ψεύδη   του,  δεν ήξερε από πού να φύγει.

Από τότε,  ούτε Δεξιό  “κουνούπι”  δεν τόλμησε να πατήσει   σε ξένο στούντιο για συνέντευξη .  Οι  λεονταρισμοί  τους    μόνο σε χαχόλους  περνάνε. Αλλού τους παίρνουν με στιμμένες  λεμονόκουπες.

                                              ΣΥΜΜΕΙΚΤΑ

1.α.  Τέσσερις άνδρες δικάζονται σήμερα  (9/3/2020) στην Ολλανδία, στην πρώτη ποινική υπόθεση για τον θάνατο 298 ανθρώπων,  οι οποίοι επέβαιναν στην πτήση MH17 της Malaysia Airlines, η οποία καταρρίφθηκε στην Ουκρανία το 2014.

Το Boeing 777 συνετρίβη εν μέσω συγκρούσεων στην ανατολική Ουκρανία, αφού οι αντάρτες που στηρίζονταν από τη Ρωσία κατέλαβαν την περιοχή.

Ερευνητές υποστηρίζουν ότι έχουν στη διάθεσή τους αποδείξεις ότι το σύστημα πυραύλων Buk, το οποίο κατέρριψε το αεροσκάφος, βρισκόταν σε στρατόπεδο της Ρωσίας.

Κανένας από τους τέσσερις υπόπτους δεν αναμένεται να εμφανιστεί στη δίκη. Τρεις είναι Ρώσοι και ένας κατάγεται από την ανατολική Ουκρανία. Καμία από τις χώρες δεν εκδίδει τους πολίτες της. Ένας εκ των τριών Ρώσων ωστόσο θα εκπροσωπηθεί από ομάδα υπεράσπισης στην αίθουσα του δικαστηρίου.

β. Λευκορωσία: Ο Λουκασένκο με αλεξίσφαιρο και καλάσνικοφ πάνω από διαδήλωση

Οπλισμένος πάνω από τους χιλιάδες διαδηλωτές με ελικόπτερο, ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Λουκασένκο

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο
***
΄Ηταν τυχεροί οι επιβάτες του αεροπλάνου που  τους απήγαγε μόνο ο δικτάτορας της Belarus. Θα μπορούσε να δώσει εντολή στο μαχητικό να καταρρίψει το επιβατικό αεροπλάνο, γιατί τάχα δεν υπάκουσε σε εντολές να επιστρέψει στο Μινσκ.  ΄Ετσι,  θα ξεμπέρδευε  μια και καλή ο Λουκασένκο   με τον αντικαθεστωτικό που ήταν μέσα.
  Δε θα είχε κανένα πρόβλημα να το  κάνει. Κι  ας σκότωνε τόσους επιβάτες,. ΄Οπως, ακριβώς,  έκανε και ο δικτάτορας  Πούτιν με το Μαλαισιανό αεροπλάνο το 2014  (σκότωσε 298 επιβάτες  και ανάμεσά τους  20 παιδιά!)
΄Ολα ξεκινούν από τη ατιμωρησία τέτοιων καθεστώτων.  Οι Αμερικανοί  και οι Ευρωπαίοι,  μόνο  για απειλές  κάνουν  σε   όμοια  εγκλήματα.  “Κουνούν το δάχτυλο”, απλώς, για να μη φανούν  πόσο αδιάφοροι λαπάδες είναι σε τέτοια ειδεχθή εγκλήματα.
Τιμωρήθηκε  μήπως 7 χρόνια μετά,  ο  ιμπεριαλιστής κα μαφιόζος Ρώσος  “Τσάρος”   που έριξε το  Boeing 777 στην Αν. Ουκρανία;  ΄Οχι, βέβαια.  Ούτε πρόκειται.
Χτες η Ε.Ε πάλι , “έκανε  τα μούτρα κρέας” του Λουκασένκο. Τιμωρίες …φοβερές και τρομερές ! ΄Οπως, να μην πετάνε  αεροπλάνα  από  τον  εναέριο χώρο της Λευκορωσίας. Τέτοια σκληρή απάντηση!
 Ο Λουκασένκο είναι, μετά το Ρώσο,   ο χειρότερος δικτάτορας  στην Ευρώπη.  Η μόνη γλώσσα που καταλαβαίνει ,όπως  όλοι οι…ομόλογοί του,  είναι αυτή παρακάτω. Διαβάστε στη συνέχεια μια  παλιότερη ανάρτησή  μας:

 

                                               ( 10-9-2010)

Ο δικτάτορας της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο δολοφόνησε στις 3 Σεπτέμβρη 2010 και τον μπλόγκερ Όλεγκ Μπεμπένιν,που ήταν ένας από τους ιδρυτές της οργάνωσης ανθρωπίνων δικαιωμάτων Χάρτη 97, στην πρωτεύουσα Μινσκ. Ο Μπεμπένιν δεν είναι φυσικά ο πρώτος. ΄Οπως και στη Ρωσία του άλλου δικτάτορα Πούτιν (στενός φίλος του Λουκασένκο) και στη Λευκορωσία πολλοί δημοσιογράφοι, μπλόγκερ, πολιτικοί, ακτιβιστές κ.α έχουν δολοφονηθεί τα τελευταία χρόνια. Οι ΗΠΑ αποκαλούν τον Λουκασένκο “τελευταίο δικτάτορα της Ευρώπης”. (Μόνο που οι ΗΠΑ, ως συνήθως, χαρακτηρίζουν κάποιον δικτάτορα ανάλογα με τα συμφέροντά τους. Ο Πούτιν για παράδειγμα ,με τον οποίον οι Αμερικανοί πρόεδροι χαριεντίζονται και ανταλλάσσουν επισκέψεις, είναι χειρότερος δικτάτορας από τον Λουκασένκο. Δε συμφέρει, όμως, την υπερδύναμη σε αυτή τη φάση να “αναμετρηθεί” με τη Ρωσία του δικτάτορα Πούτιν ).

Ο αδίστακτος, λοιπόν, αυτός δολοφόνος που κυβερνά επί χρόνια τη Λευκορωσία, όταν δολοφονεί κάποιον, ισχυρίζεται ή ότι ο δολοφονηθείς αυτοκτόνησε ή πως ήταν μπλεγμένος σε άλλες “ιστορίες” (προσωπικές διαφορές), τα γνωστά, δηλαδή, που λένε όλες οι εξουσίες σε αυτές τις περιπτώσεις και όχι μόνο ο Λευκορώσος. ΄Εχω μια προσωπική εμπειρία από το “βίο και την πολιτεία” αυτού του κτήνους και την παραθέτω:
Το 2004-2005 ήμουνα αποσπασμένος στο Κίεβο. Εκείνη την εποχή είχε ξεσπάσει στην Ουκρανία η περίφημη “πορτοκαλί επανάσταση” του  Βίκτορ Γιούσενκο, ο οποίος υποσχόταν τότε πως όχι μόνο θα πέταγε στα “σκουπίδια” το ρωσόφιλο πρόεδρο Γιαννουκόβιτς, αλλά και πως θα άλλαζε εντελώς το “πρόσωπο” της Ουκρανίας. (Τελικά,6 χρόνια μετά και αφού ο “επαναστάτης” πρόεδρος τα έκανε στην κυριολεξία “θάλασσα”, ο μεν ρωσόφιλος Γιανουκόβιτς  ξαναπήρε την εξουσία, η δε Ουκρανία συνεχίζει να δεινοπαθεί μέσα στη χειρότερη οικονομική κρίση που γνώρισε ποτέ η χώρα).Δίδασκα τότε Ιστορία σε δύο πανεπιστήμια ,το Σεφτσένκο και το Σλαβονικό και είχα γνωρίσει αξιόλογους, πολιτικοποιημένους συναδέλφους και φοιτητές. Μαζί με αυτούς, μήνες ολόκληρους , νύχτα και ημέρα, διαδηλώναμε στους δρόμους του Κιέβου ή κατασκηνώναμε στην κεντρική πλατεία Μεϊντάν, με θερμοκρασία 20 και 25 βαθμούς υπό το μηδέν, φωνάζοντας συνθήματα, μοιράζοντας έντυπο υλικό στον κόσμο, συζητώντας και ονειρευόμενοι να “εξάγουμε” την επανάσταση και σε άλλες χώρες.
Μια ημέρα, ο πιο επαναστατημένος καθηγητής από το Σεφτσένκο με 5-6 φοιτητές, μου αποκαλύπτουν πως μαζί με εκατοντάδες άλλους από το Κίεβο θα ταξιδέψουν στη Λευκορωσία, για να μοιράσουν φυλλάδια και να προπαγανδίσουν την “πορτοκαλί επανάσταση”, και μου πρότειναν να πάω κι εγώ. Και θα πήγαινα, αν (για καλή μου τύχη) ο γιος μου, ούτε ενός έτους μωρό τότε, δεν είχε παρουσιάσει υψηλό πυρετό από ίωση, ήταν μέρες στο κρεβάτι και έπρεπε να μείνω κοντά του.
Πήγαν, λοιπόν, τα “παιδιά” στο Μινσκ, περάσανε 2 μέρες, περάσανε 3, μιλιά η ομάδα, ούτε τηλέφωνο ούτε είδηση καμιά. Κάποια στιγμή μαθαίνουμε από το Γιούσενκο πως ο δικτάτορας Λουκασένκο είχε συλλάβει όλους τους ξένους επισκέπτες-διαδηλωτές στη Λευκορωσία (κάποιες χιλιάδες),τους είχε φυλακίσει σε γήπεδα, στρατώνες, όπου μπορεί κανείς να φανταστεί, υπό άθλιες συνθήκες και τους είχε δικάσει σε έκτακτα στρατοδικεία και καταδικάσει ΟΛΟΥΣ σε πολύχρονες φυλακίσεις και κάποιους, πιο “ζωηρούς”, σε…ισόβια.
Γίνεται χαμός στην Ουκρανία. Να τρέχουν συγγενείς και φίλοι, να ρωτάνε για την τύχη των δικών τους, να κάνουν διαμαρτυρίες, τα ΜΜΕ, μέσα και έξω από τη χώρα, να μεταδίδουν την είδηση και να κάνουν οι κυβερνήσεις έκκληση να αφεθούν ελεύθεροι οι φυλακισμένοι, αλλά ο δικτάτορας το χαβά του, τους “έγραφε” όλους κανονικά. Θυμάμαι την αγωνία και το κλάμα αυτών των ανθρώπων που είχαν δικούς τους φυλακισμένους .Η κοπελιά, ας πούμε, του φίλου συναδέλφου, που λέγαμε, να σπαράζει στη μέση της πλατείας Μεϊντάν, να τραβάει τα μαλλιά της και κάποια στιγμή την είδα να σκίζει τα μάγουλα με τα νύχια, όταν κάποιος που είχε καταφέρει να δραπετεύσει από το λευκορωσικό κάτεργο, μας ενημέρωσε πως βασάνιζαν τους κρατουμένους και πως ο δικτάτορας ήταν αποφασισμένος να αφήσει τους φυλακισμένους να εκτίσουν τις πολύχρονες φυλακίσεις και άλλα τέτοια τρομερά. Πανικός εκείνες τις ημέρες στην Ουκρανία. Δεν μπορείτε να φανταστείτε.
Λίγες εβδομάδες μετά, ο Γιούσενκο γίνεται πρόεδρος της χώρας και μόλις αναλαμβάνει την εξουσία στέλνει τελεσίγραφο με απειλή πολέμου στο κάθαρμα της Λευκορωσίας και έτσι μόνο κατάφερε να “σπάσει” τον άθλιο δικτάτορα, ο οποίος άφησε ΟΛΟΥΣ τους κρατουμένους ελεύθερους να γυρίσουν σπίτια τους, γιατί ήξερε πολύ καλά πως τότε ο Γιούσενκο δεν αστειευόταν.
Αυτός, λοιπόν, είναι ο Αλεξάντρ Λουκασένκο, που μαζί με τον κολλητό του Πούτιν ,έχουν επιβάλει μια πραγματική δικτατορία στις χώρες τους, την οποία αποκαλούν “δημοκρατία”, επειδή κάποιες χιλιάδες λαού προσέρχονται στις κάλπες και ψηφίζουν, ενώ οι δικτάτορες έχουν ήδη πάρει τη νίκη από τα…αποδυτήρια και μάλιστα με 10-0!

2. “Θανάσης Καρτερός γράφει για «χούντα Μητσοτάκη» -Οταν η ανοησία χτυπάει ταβάνι”

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΑΛΕΦΑΝΤΟΣ  iefimerida.gr

Γράφει:

α. Εκτός κι αν ισχύει η ψυχαναλυτική αρχή ότι οι άνθρωποι όταν μεγαλώνουν επιστρέφουν στην παιδική ηλικία.

β.Ακόμη μεγαλύτερο κρίμα είναι ένας άνθρωπος που έχει φάει τα νιάτα του .
γ. Αλλά μάλλον με τη σημασία που έχουν κάποια παλιά αναμνηστικά που κρατάμε στο σπίτι για συναισθηματικούς λόγους,

δ. Αλλά αυτά είναι θέματα που πρέπει να προσέξουν οι συγγενείς και οι φίλοι του. Με στοργή και ευαισθησία.

Για τον Καρτερό,   δεν είμαι εγώ  που θα πάρω το μέρος του. Πέρα από κάτι “ανοιχτούς λογαριασμούς” που έχουμε κιόλας  μαζί του από εποχής” Ελληνικό Κολλέγιο Λονδίνου” , ο ίδιος  ” και νουν και ηλικίαν”  και  πέννα έχει,  ως  έμπειρος  κοντυλοφόρος,  να τον  κράξει κατά πως του αξίζει αυτόν το αμετροεπή  γραφικό      Αλέφαντο.  Λέγαμε πρόσφατα  για δαύτον πως μάλλον το έχει γονιδιακό το κουσούρι, τη φαιδρότητα, όπως εκείνος  ο παλιός αστείος και τσαμπουκάς προπονητής ποδοσφαίρου ( γι΄αυτό    αφιερώνουμε  και στο   νέο “Νίκο Αλέφαντο”     το παραπάνω άσμα).

Αυτά που γράφει ο Γκεμπελίσκος,   οι εκστασιασμοί,  το  μοσκολίβανο  και το πατόκορφο   γλείψιμο  στο  γιο του πλέον διεφθαρμένου πολιτικού αυτής της χώρας, αλλά και  ο ίδιος διεφθαρμένος και ακροδεξιός, είναι  τόσο αστεία, όσο και όνομά του γλείφοντος.  Και, ως τέτοια , δεν αξίζουν κριτικής ενασχόλησης.

Και μη χάνετε τον καιρό σας να  ψάχνετε  τί γράφει.  Εκτός αν  θέλετε να μάθετε  πως τελικά ο Κούλης του,  δεν είναι ο ακροδεξιός ΄Ορμπαν της Ελλάδας, αλλά ένας…δημοκρατικός και ευυπόληπτος πολιτικός.     Ούτε  κανένας  “Παπαδόπουλος”  στην  κοινοβουλευτική δικτατορία  που έχει  επιβάλει στη χώρα   προ πολλού. Και είναι   πια “ηλίου φαεινότερο” , μετά από δυο χρόνια σχεδόν διακυβέρνησης, πως αυτό που ζούμε σήμερα δε είναι τίποτα άλλο, από  μια  πιο “σοφτ βέρσιον”    της παλιότερης  δικτατορίας των  συνταγματαρχών.   Ο δε Αλέφαντος και  τα όμοια “Παπαδοπουλάκια” , όπως τα λέγαμε στα δικά μου φοιτητικά χρόνια, οι χειροκροτητές του “αρχηγού της Εθνοσωτηρίου επαναστάσεως”   και οι  κλακαδόροι   του   “Πατακού με το μυστρί”.

Μνημονεύσαμε το κείμενό του, όμως,   με άλλο   στόχο.  Να επισημάνουμε κάτι άλλο. Η φυλλάδα του Ράπτη,  πέρα από ακροδεξιός, πορνογαρφικός,  σεξιστικός και ρατσιστικός υπόνομος , έχει φοβερές επιδόσεις  από τη αρχή και στον ηλικιακό  ρατσισμό.  Οι επιθέσεις των αχυρανθρώπων του   σε  όποιον  θέλουν να “θάψουν” ,αν έχει μια κάποια ηλικία, ξεκινούν απ΄αυτό το  φοβερό …αμάρτημα της παλιάς ηλικίας.  “Ο παλιόγερος, ο ηλικιωμένος, ο 95χρονος, ο αιωνόβιος”.  Ο  χρήζων συγγενών   να τον συμμαζέψουν. Κανόνας πια τέτοια κοσμητικά    των σκουπιδογράφων της  στη χωματερή  iefimerida. Κάντε μια στατιστική έρευνα  στα “μαργαριτάρια”   που γράφουν κατά καιρούς  και θα το διαπιστώσετε εύκολα.

Η καραβλαχιά, ο φασισμός, η έλλειψη   “μόρφωσης” , ο ακροδεξιός παλιοχαρακτήρας, πρωτίστως  φαίνονται  από τον απαξιωτικό και ειρωνικό  τρόπο που αντιμετωπίζονται οι μεγαλύτεροι σε ηλικία άνθρωποι. Ο ρατσισμός  κάθε ,είδους, όμως  είναι το “ψωμοτύρι”  σε  φυλλάδες  σαν αυτή του Χρήστου Ράπτη και  σε    μπουρτζόβλαχους     κοντυλοφόρους σαν  τον Περικλή  Αλέφαντο.

3. Βόμβες Καλογρίτσα για Ν. Παππά-Βαξεβάνη και Documento – “Έφυγα γιατί ήθελαν να γράφω για την Μαρέβα”

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΑΛΕΦΑΝΤΟΣ | από το iefimerida.gr

Ο Χρήστος Καλογρίτσας

Αυτό το  απίστευτα φαιδρό  (και από “μούρη”) άτομο είναι…δημοσιογράφος! ΄Εγραφε, λέει,  παλιότερα κείμενα φωτιά  για τους παρανομούντες (!).  Αλλά, όλα κι όλα, τις γυναίκες τις σέβεται.  (Σαν η γυναίκα να είναι ξεχωριστό είδος δίποδου. Αντιμετωπίζεται με κριτήρια φύλου, όχι  διεφθαρμένου, αν είναι τέτοια).

Στους ..άντρες,  σαν τον Ανδρέα Παπανδρέου, ας πούμε,  και τώρα τον  Αλέξη Τσίπρα και το  Νίκο Παππά,  τους  “δίνει και καταλαβαίνουν”.  Παντελονάτα!    Επειδή, ακριβώς, τούτοι   δε διαθέτουν  την ακεραιότητα  ενός  “Κων.  Μητσοτάκη και Υιού”  στην επιχείρηση  “Πολιτική της Διαφθοράς”.

Τη Μαρέβα,  αν και   σύζυγος  του γόνου της   “φαμίλιας”, τη… σέβεται! Και τη Λιάνη παλιότερα, κι ας γελοιοποίησε και έκανε “μαϊμού”    τον Ανδρέα Παπανδρέου,   εκμεταλλευόμενη την  αρρώστια του.

Κι αυτό το γελοίο άτομο τον   Καλογρίτσα ,  η επίσης γελοία  καρικατούρα  ,στημένη  εξεταστική επιτροπή ,  τον κάλεσε   για μάρτυρα.   ΄Οχι  ως  κατηγορούμενο.  Ούτε  για να πει με τι λεφτά ο ίδιος  και σε ποιο…χρώμα, αλλά και   ο Αλαφούζος,  ο Μαρινάκης, ο Ράπτης, ο  Κουρτάκης, έκτισαν  βαριά   Γκεμπελική αυτοκρατορία. Κλήθηκε   να κατηγορήσει το  ΣΥΡΙΖΑ ,γιατί δεν κατάφερε (ή  δεν ήθελε)  να κάνει τα ίδια.

Πάρτε χαρτί και μολύβι και κάντε μια λίστα ποιοι σήμερα κάνουν κουμάντο στην  πρωτοφανούς μορφής, Γκεμπελική    παραπληροφόρηση του  τόπου,  καθώς και  στις εταιρίες πετσινοδημοσκοπήσεων.   Μετά, συνεχίστε με τη λίστα του υπόκοσμου που παρέδωσε στον ΄Αρειο Πάγο ο … έντιμος και δημοκρατικότατος  υπουργός Χρυσοχοϊδης.

Θα διαπιστώσετε στη σύγκριση πως  η δεύτερη λίστα  συμπεριλαμβάνει “αγγελούδια” μπροστά  στα μέλη της πρώτης. Είναι  γνωστό, άλλωστε,  πως τα εγκλήματα του “λευκού κολάρου”  είναι ειδεχθέστερα.  Και το χειρότερο, μένουν σχεδόν πάντα ατιμώρητα.