ΠΙΚΡΕΣ ΚΑΙ ΧΑΡΜΟΣΥΝΕΣ …ΚΟΡΟΝΟΪΟΑΛΗΘΕΙΕΣ AΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

Κορωνοϊός-Κύθηρα: Μητροπολίτης συνελήφθη γιατί άνοιξε την εκκλησία -«Την επόμενη φορά θα περάσει αυτόφωρο»

adikithira-3

Κορωνοϊός: Συρρέουν στη Χαλκιδική Θεσσαλονικείς, ψωνίζουν, κάνουν βόλτες

κινηση

ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΤΙΣ ΠΛΑΖ
Γέμισαν ξανά οι παραλίες σε Βάρκιζα, Ραφήνα και Καβούρι παρά τις συστάσεις για τον κορωνοϊό

Κόσμος στην παραλία της Βάρκιζας παρά τις συστάσεις για τον κορωνοϊό

Αυτή η χώρα πέπρωται να πεθάνει και θα πεθάνει! (ευτυχώς!)  Λέμε παρακάτω γιατί.

___________________________________________

1.Κορωνοϊός: Στο σούπερ μάρκετ για κρασί και χαρτί υγείας η Μέρκελ -Πήγε χωρίς γάντια και μάσκα

Στο σούπερ μάρκετ χωρίς γάντια και μάσκα, εν μέσω κορωνοϊού η Ανγκελα Μέρκελ

΄Οταν ξεχνάς ή είσαι ανενημέρωτος ιστορικά, είναι εύκολο και να σε εξαπατήσουν,αλλά και συ ο ίδιος να αφεθείς έρμαιο του φόβου και του πανικού, που καλλιεργούν οι “εξουσίες”  και οι  λογής “αφέντες”  για διάφορους, δικούς τους λόγους. Μόνο έτσι μπορούν να ελέγξουν να χειραγωγήσουν και να εκμεταλλευτούν το φοβισμένο πλήθος.Πρωτοπόρος εξαπάτησης και παραπληροφόρησης  και όχι μόνο ιστορικά,είναι   ο Τύπος. Μόνο που εδώ  ο συγκεκριμένος λόγος πάντα  είναι το κέρδος.

Ακόμα χειρότερα,βέβαια,  αν οι  “άρχοντες” στην  εκτελεστική και η νομοθετική εξουσία κάθε χώρας είναι σκράπες στην Ιστορία. Το ισχυρότερο εργαλείο σωστής ,επιτυχούς διακυβέρνησης είναι η ιστορική εμπειρία της οποίας πρέπει να είναι κάτοχος ασυζητητί ο ηγέτης, πριν ασκήσει εξουσία. Προτού  ακόμα    “εν αρχαίς τε και νόμοισιν εντριβής φανή” ,όπως  λέει ο Σοφοκλής.

Η συντριπτική πλειοψηφία των ηγετών στον κόσμο  σήμερα όχι μόνο στερείται  ικανής  γνώσης και μόρφωσης, πολλώ μάλλον ,ιστορικής, αλλά και στοιχειώδους, απαραίτητης ακόμα και σε ένα  μέσο άνθρωπο.  Ως παραδείγματα θα είναι αρκετά και ενδεικτικά οι σημερινοί ηγέτες των τριων ισχυρών δυνάμεων των ΗΠΑ, της Ρωσίας και τς Κίνας. Και οι τρεις πρόεδροι   με πρόσβαση σε πυρηνικό οπλοστάσιο (!) έχουν από ελάχιστη ως μεσαία μόρφωση. Και θα λέγαμε πως μάλλον ο Τραμπ πρέπει στη τριάδα αυτή να…υπερτερεί στην έλλειψη όχι απλώς ιδιαίτερης μόρφωσης,αλλά γενικότερης ,εγκυκλοπαιδικής.

Η αντιμετώπιση της τελευταίας  επέλασης του “κορόνα”,που κατάφερε, ακριβώς λόγω της ανικανότητας των κυβερνήσεων να επελαύνει τόσους μήνες ανενόχλητος, δείχνει το μέγεθος και της ιστορικής αμάθειας και της ανικανότητας των ηγετών. Με την εμφάνιση του ιού από την πρώτη στιγμή στην Κίνα, έπρεπε να είχε εξολοθρευτεί με λίγες και απλές κινήσεις που η ίδια η ιστορία μας υποδεικνύει.

΄Ενας άξιος  και ενημερωμένος ιστορικά ηγέτης με το ξέσπασμα της απειλής και πριν ακόμα χτυπήσει το κακό στη χώρα του, όφειλε να προχωρήσει στο πρώτο και ουσιαστικό βήμα.Την διερεύνηση  εμπειρίας το παρελθόντος, την ιστορική ενημέρωση για την αντιμετώπιση  όμοιων φαινομένων. Ας το κάνουμε εμείς,αντί γι΄αυτούς.

Η πρώτη, νεότερη σελίδα της Ιστορίας που θα μας ανοίξει, θα είναι εκείνη στη λεγόμενη Ισπανική γρίπη. Τί ήταν αυτή;

΄Ηταν μια πανδημία που   ξεπήδησε από τα πουλιά. Ξεκίνησε το 1918 και κράτησε ως και το 1919. Τα δύο αυτά χρόνια εξοντώθηκε ένας μεγάλος ,αλλά άγνωστος  αριθμός ανθρώπων. Υπολογίζονται από  60 ως 100 εκατομμύρια οι νεκροί!

Ονομάστηκε έτσι ,γιατί πρώτοι οι Ισπανοί μίλησαν για την απειλή πανδημίας. Η αρρώστα ήταν επώδυνη και  ανατριχιαστική.Ο θάνατος ήταν  αποτέλεσμα αιμορραγικής πνευμονίας.

Πρώτοι φορείς στην Ευρώπη υπήρξαν οι  ΄Αγγλοι στρατιώτες που στάθμευαν στη Γαλλία. Η μετακίνηση τους ήταν  μοιραία για τη διάδοση και διασπορά του ιού στη Γαλλία, Αγγλία, Γερμανία, Ιταλία,αλλά και ΗΠΑ.  Λίγο μετά, έφτασε  στις Ινδίες,που θρήνησε  5 εκατομμύρια νεκρούς. Και στη συνέχεια πολύ εύκολα έφτασε  στη  Ν. Ζηλανδία και τη Νότια Αφρική.

Εδώ να σταθούμε και να σχολιάσουμε  από τη σελίδα αυτή της Ιστορίας το εξής σημαντικό:  Ενώ οι περισσότερες χώρες του κόσμου  και ειδικά οι πυκνοκατοικημένες  μολύνθηκαν, στην  Αυστραλία δεν πέρασε ποτέ ο ιός! Γιατί,όμως;

Η Αυστραλιανή  ΄Ηπειρος έκανε αυτό ακριβώς που έπραξε σήμερα  η  Ταϊβάν. Η κυβέρνηση επέβαλε  δια νόμου σκληρά μέτρα από την πρώτη στιγμή. Η χώρα έγινε μια απέραντη “καραντίνα”. Ουδείς φεύγει από τη χώρα και ουδείς μπαίνει.  Απαγόρευση κυκλοφορίας   και παραμονή στα σπίτια για μεγάλο διάστημα. Προμήθεια και αποθέματα σε μάσκες, γάντια και άλλο ιατρικό υλικό. Αποτέλεσμα; Ουδέποτε ο ιός κατάφερε να διαβεί τα σύνορα της χώρας. Κανένα θύμα ενός φονικού ιού  που εξόντωσε,όπως είπαμε,  στις υπόλοιπες χώρες από 60 μέχρι 100  εκατομμύρια ανθρώπους.

Και όλα αυτά συνέβησαν όχι στο απώτερο παρελθόν, αλλά λίγες δεκάδες χρόνια πριν. Πολλοί από τους πατεράδες και τους παππούδες των σημερινών ηγετών ζούσαν και μπορεί να υπήρξαν και θύματα του ιού. Ούτε και τούτοι,έστω από οικογενειακή ενημέρωση και εμπειρία, δεν κατάφεραν να προχωρήσουν σε συνειρμούς, να συσχετίσουν καταστάσεις και φαινόμενα,να εκπονήσουν απλό σχέδιο και να πάρουν στοιχειώδη  μέτρα.  Δεν έκαναν τίποτα απ΄όλα  αυτά, ως  οι ανιστόρητοι και ανίκανοι οι  σημερινοί ηγέτες. Για να μην πούμε γα την ανεπίτρεπτη διαγωγή της Μέρκελ ,που αντί  να δίνε το καλό παράδειγμα, κυκλοφορεί στο δρόμο χωρίς μάσκα και γάντια!

Αλλά,ας δούμε και τα χαρμόσυνα νέα. Με βάση τα δεδομένα της Ισπανικής γρίπης  και της συμπεριφοράς της,όπως περιγράφονται  αναλυτικά σε κείμενα της εποχής,  είναι  φανερό πως ο “κορόνα”που είναι ιός πιο  ήπιος από   εκείνης της γρίπης,  ,έστω και με τα  καθυστερημένα   μέτρα  της   αντιμετώπισης, δεν πρόκειται να συνεχιστεί για πολύ.  Αν διατηρηθούν οι απαγορεύσεις  και ο καιρός, αφού πια είναι ΄Ανοιξη,  γίνει πιο ζεστός και οπωσδήποτε πάνω από 27 βαθμούς, ο Μάης θα βρει τουλάχιστον  τη ζεστή  Ελλάδα ,χωρίς  τη συνέχεια της απειλής  Φτάνει να διατηρηθούν τα μέτρα αυστηρά για τουλάχιστον 2/3 εβδομάδες ακόμα.

2. Κορωνοϊός: Εφτασαν στην Αθήνα 1 εκατ. μάσκες από την Κίνα για τα ελληνικά νοσοκομεία

Το αεροπλάνο που μετέφερε τις μάσκες από την Κίνα

ΗOMO-NATURALIS.GR

Ο ΠΡΟΣΦΑΤΟΣ ΚΙΝΕΖΙΚΟΣ ΚΟΡΟΝΑΪΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΡΧΑΙΟΣ ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΛΟΙΜΟΣ

Συναγερμός έχει σημάνει σε ολόκληρο τον πλανήτη εξαιτίας της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, κρούσματα κορονοϊού έχουν επιβεβαιωθεί σε 22 χώρες, ανάμεσα στις οποίες η Ιταλία, η Μεγάλη Βρετανία, η Γαλλία και η Γερμανία. …Οι θάνατοι που οφείλονται σε επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορονοϊού έχουν φθάσει τους 213, ενώ ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι σχεδόν 10.000. Στην Ευρώπη έχουν επιβεβαιωθεί δεκαεννέα κρούσματα – έξι στη Γερμανία, πέντε στη Γαλλία, δύο στην Μεγάλη Βρετανία, δύο στην Ιταλία, δύο στη Ρωσία, ένα στη Σουηδία και ένα στη Φινλανδία…Ουδείς γνωρίζει την εξέλιξη της επιδημίας του Κοροναϊού. Εκείνο που πρέπει ιδιαίτερα να προσεχθεί σε αυτή τη φάση που ελέγχεται ακόμα ο ιός, είναι η προετοιμασία του κόσμου από τώρα ,ώστε να μη λειτουργήσει με πανικό και απόγνωση, σε περίπτωση που ξεφύγει η κατάσταση από τον έλεγχο. Η σωστή πληροφόρηση πριν ακόμα ξεσπάσει η δίνη, η είναι όρος μοναδικός ,για να μην υπάρξουν περισσότερα θύματα από την “οχλώδη”, την ανεξέλεγκτη συμπεριφορά του πλήθους ,ακόμα και από την επιδημία. Ο κόσμος πρέπει να πληροφορηθεί από τώρα τον τρόπο με τον οποίο οφείλει έκαστος να συμπεριφερθεί σε περίπτωση περαιτέρω εξάπλωσης του ιού. Επειδή σε τέτοιες καταστάσεις, αν δεν υπάρχει πειθαρχία, ενημέρωση,γνώση, η κατάσταση αποβαίνει ανεξέλεγκτη και επικίνδυνη.

*****

Δωρεά και παράλληλα “θηλιά στο λαιμό”  μιας παραπαίουσας,εγκληματικής κυβέρνησης,που όταν ήταν ακόμα  καιρός,  δεν έκανε αυτό που όφειλε να κάνει και τρέχει να το πετύχει  σήμερα. “ΤΩΝ ΟΙΚΙΩΝ ΗΜΩΝ ΕΜΠΙΠΡΑΜΕΝΩΝ”, τούτοι,ως κυβέρνηση της συμφοράς,  τύρβαζαν  περί άλλα. Κυρίως στα τηλεοπτικά τραπέζια – παράθυρα και  διαρρήγνυαν  τα ιμάτιά τους περί της αθωότητας Γεωργιάδη,  Πικραμμένου και λοιπής Δεξιοδιεφθαρμένης συμμορίας, που κατάκλεψε  το υστέρημά μας.   Είχαν επείγουσες δουλειές  εδώ και ενάμιση μήνα. Δεν…πρόκαναν να ασχοληθούν με  τις… ταπεινές μάσκες και τα χειρόκτια.

Θα καθίσετε μια μέρα στο εδώλιο όλη η μαφιόζικη  ομάδα του Κούλη,που παριστάνετε την  προκομμένη κυβέρνηση. Αφήσατε τη χώρα ανοχύρωτη στον ιό.  Τα είπαμε. Ουδεμία δικαιολογία υπάρχει. Γνωρίζετε πολύ καλά πως “των φρονίμων τα παιδιά  πριν πεινάσουν μαγειρεύουν”. Αλλά είστε  και άφρονες και ανίκανοι και διεφθαρμένοι.

Εμείς   ήδη από το Γενάρη σας λέγαμε, αν όντως είστε φρόνιμοι ,να βάλετε τον  “τέντζερη”να βράσει το φαϊ καλά και άνετα. Σημάναμε από εδώ για πρώτη φορά συναγερμό αντίδρασης και προετοιμασίας για αντιμετώπιση  της εξάπλωσης του ιοί. Δεν το κάνατε.  Τώρα, φυσικά τρέχετε και δε φτάνετε.

Ακούστε,  Ελληνάρες μου  και βάλτε το καλά στο μυαλό σας. Η χώρα αυτή είναι σίγουρο πως δε θα ορθοποδήσει ποτέ. Θα μείνει  πάντα μια Μπανανία,  μια “Ελλάς της φαιδράς πορτοκαλέας”. Και αυτό εξαιτίας σας.

1.Η επάρατη Δεξιά του Κώστα Καραμανλή χρεοκόπησε τη χώρα και ουδείς τιμωρήθηκε.(΄ Εβαλε το χεράκι της και η κυβέρνηση Τσίπρα να την σκαπουλάρουν οι ένοχοι  με την περίφημη “Ομερτά” Καραμανλή-Τσίπρα) .

2.Η συμμορία  Σαμαρο-Βενιζέλου,όταν εμείς “σφίγγαμε το ζωνάρι” για να παίρνουν τα  δανεικά  οι Τράπεζες και τα ψίχουλα του συνταξιούχου για το φάρμακό του η  Novartis , τα μέλη αυτής της  μαφίας   τσέπωναν με τροχήλατες βαλίτσες τα δικά μας  εκατομμύρια  σε μίζες.  Και όχι μόνο δεν τιμωρήθηκαν οι κλέφτες, αλλά από κατηγορούμενοι,  έγιναν  κατήγοροι!

3. Σήμερα ο Κούλη σας, που  βγαίνει κάθε τρεις στο “γυαλί” για να κάνει διαγγέλματα και δημαγωγικές παρουσιάσεις,  άφησε ξεβράκωτη τη χώρα στον ιό. Εντελώς ανυπεράσπιστη. Μια κίνηση μόνο μπορούσαν να κάνουν. Να φέρουν πριν 1 μήνα τις  μάσκες,που φέρανε σήμερα.Και όχι ένα εκατομμύριο. Δέκα. Κι αν δεν έβρισκαν, να κάτσουν  να τις κατασκευάσουν. Τίποτα άλλο.  Και   πριν ξεκινήσει  το κακό να τις μοιράσουν με τάξη και σειρά. Και  αργότερα στο ξέσπασμα,  να κλείσουν τον κόσμο μια βδομάδα  σπίτια τους.  Θα είχε λήξει η Ιστορία με  50 κρούσματα, όπως στη Ταϊβάν με 80 και  πληθυσμό  23 εκατ.  .΄Οχι 11.

Καταλάβατε τώρα οι    ψηφοφόροι  αυτής της παράταξης γιατί  η χώρα  πέπρωται  να πεθάνει  και θα  πεθάνει; Εξαιτίας σας,που ως  ανεγκέφαλοι,  παρτάκηδες,,πελάτες διαπλεκόμενοι, κάνατε το γιο του Αποστάτη πρωθυπουργό.

Μια ζωή μας παίρνετε στο λαιμό σας. Και τώρα τα παιδιά και τα εγγόνια μας.  Παιδιά ,εμείς οι μεγαλύτεροι σήμερα,  ακούγαμε  ως σπουδαία μόνο τα ονόματα  Καραμανλής, Παπανδρέου,  Μητσοτάκης.  Μεγαλώσαμε , πολλοί γερνάμε   σιγά-σιγά  και ακόμα τα ίδια ονόματα μας ζώνουν σαν φίδια κολοβά. Ως τον “τάφο”  μας φοβάμαι.

Σιχτίρ, ηλίθια χώρα. Πανύβλακες  “κοψοχέρηδες”.

 

3. ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ NO TAV

Το βράδυ της 30ης Δεκεμβρίου 2019, η Νικολέττα Ντόσιο, 73 ετών, μεταφέρθηκε στη φυλακή για να εκτίσει ποινή κράτησης ενός έτους χωρίς αναστολή, η οποία της επιβλήθηκε για τη συμμετοχή της σε μια από τις διαδηλώσεις του κινήματος NO TAV το 2012.
Η συγκεκριμένη διαδήλωση ήταν απάντηση – διαμαρτυρία στον τραυματισμό ενός άλλου ακτιβιστή του NO TAV, του Λούκα Αμπά –που σήμερα βρίσκεται στη φυλακή- ο οποίος καταδιωκόμενος από την αστυνομία υπέστη ηλεκτροπληξία και έπεσε από πυλώνα ηλεκτρικού ρεύματος. Στη συνέχεια, ο Λούκα Αμπά παρέμεινε στο νοσοκομείο μεταξύ ζωής και θανάτου για αρκετές ημέρες. Η Νικολέττα Ντόσιο μαζί με την Ντάνα Λαουριόλα και άλλους 10 ακτιβιστές του NO TAV καταδικάστηκαν τελεσίδικα σε ποινές 1 έως 2 χρόνων φυλάκισης χωρίς αναστολή για την ειρηνική κατάληψη και το άνοιγμα των διοδίων για διάρκεια λιγότερη της μιας ώρας στον αυτοκινητόδρομο που διασχίζει την κοιλάδα Σούσα στις 3 Μαρτίου του 2012.
Οι ακτιβιστές του NO TAV -εδώ και τριάντα χρόνια- αντιστέκονται στην κατασκευή μιας σιδηροδρομικής γραμμής υψηλής ταχύτητας που θα συνδέει το Τορίνο με τη Λυών (Γαλλία).
Όταν αποφασίστηκε αυτό το περιττό, δαπανηρό και δραματικά ζημιογόνο για το περιβάλλον έργο, δια νόμου ετέθησαν εκτός διαδικασίας λήψης αποφάσεων οι τοπικές κοινότητες και κυριολεκτικά στρατιωτικοποιήθηκε η περιοχή του εργοταξίου.
Σύμφωνα μ΄αυτό το νόμο η περιοχή χαρακτηρίστηκε «υψηλής ευαισθησίας» και προβλέφθηκαν βαριές ποινές για όποιον διαμαρτυρόταν. Αυτό το «μέγα έργο» κόστισε ήδη στους κατοίκους της περιοχής που αντιστέκονται στην υλοποίηση του, δεκάδες δίκες με συνέπειες τόσο στην ατομική τους ελευθερία όσο και στην δυνατότητα ειρηνικής συνέχισης του αγώνα. Πάρθηκαν προληπτικά μέτρα και επιβλήθηκαν βαριές ποινές σε δίκες παραδειγματισμού στις οποίες επανειλημμένα παρενέβη το Ανώτατο ακυρωτικό Δικαστήριο της Ιταλίας αρνούμενο να προσδώσει νομιμότητα στις δικαστικές αυτές αποφάσεις. Χρόνια ολόκληρα δικαστικής δραστηριότητας αφιερώθηκαν σχεδόν αποκλειστικά στην τιμωρία με παραδειγματικές ποινές κάθε πράξης αντίστασης στην επιλογή ενός έργου που έχει δικαιολογημένα δεχθεί κριτική από πολλές πλευρές, συμπεριλαμβανομένων και δυνάμεων που σήμερα συμμετέχουν στην κυβέρνηση της Ιταλίας.
Πρόκειται για μια δικαιοσύνη προσανατολισμένη, «δυνατή με τους αδύναμους και αδύναμη με τους ισχυρούς», αδιάφορη στα δίκαια αιτήματα μιας πλατιάς λαϊκής διαμαρτυρίας. Μιας δικαιοσύνης που κάνει χρήση του φασιστικού κώδικα Rocco, ο οποίος προβλέπει ακόμα και την επιβολή βαριών προληπτικών μέτρων για να «αποτραπούν» πιθανές πράξεις «κοινωνικά επικίνδυνες»
Στην περίπτωση του κινήματος NO TAV –και όχι μόνο- αυτά τα μέτρα χρησιμοποιήθηκαν ευρέως για να καταπνίξουν οποιαδήποτε μορφή πολιτικής ανυπακοής και κοινωνικής σύγκρουσης.
Η καταδίκη της Νικολέττα Ντόσιο και των άλλων 11 ακτιβιστών είναι μια πολιτική καταδίκη, το επιβεβαιώνει η ίδια η δικαστική απόφαση. Για την ακρίβεια δεν δόθηκε κανένα ελαφρυντικό ούτε αυτό του πρότερου έντιμου βίου αφού σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση «…λαμβάνεται υπόψη ο υψηλός βαθμός οργάνωσης της κακουργηματικής δράσης που αποδεικνύει τη σύνδεση των κατηγορουμένων με την πιο ριζοσπαστική και βίαιη πτέρυγα του κινήματος NO TAV και συνεπώς την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑ τους…»
Αυτόν τον αγώνα η Νικολέττα Ντόσιο τον έδωσε με συνέπεια και αξιοπρέπεια θέλοντας να αποδείξει με την άρνηση της στην πρόταση εναλλακτικών της φυλάκισης μέτρων, την αδικία μιας καταστολής κατά του κινήματος NO TAV που δεν έχει όμοια της σε άλλες περιπτώσεις. Στους αγώνες για την προστασία του περιβάλλοντος και τις κοινωνικές συγκρούσεις, το κράτος απαντάει με την ποινικοποίηση των ίδιων των αγώνων.
Εμείς αντίθετα πιστεύουμε ότι είναι αναντίρρητο το ιερό δικαίωμα της διαμαρτυρίας κατά της «βασίλισσας» των μεγάλων άχρηστων έργων και ζητάμε μια ριζική αλλαγή του τρόπου αντιμετώπισης των κοινωνικών και περιβαλλοντικών αγώνων, όπως αυτό που αφορά το έργο TAV. Έργο που θα έπρεπε να είναι αντικείμενο μιας σοβαρής και πολιτισμένης συζήτησης σχετικά με την χρησιμότητα τέτοιων έργων μεταξύ τοπικών κοινωνιών, κεντρικής και τοπικής διοίκησης και όχι αντικείμενο δικαστικών ποινών, επίδειξης στρατιωτικής ισχύος και ζήτημα «δημόσιας τάξης».
Γι αυτούς τους λόγους ζητάμε την άμεση απελευθέρωση της Νικολέττα Ντόσιο και όλων των άλλων ακτιβιστών NO TAV καθώς και την έναρξη μιας διαδικασίας απονομής κοινωνικής αμνηστίας.

Υπογράφουν:

1 Αναρχικός Μαύρος Σταυρός
2 ΑΡιστερή ΑΝασύνθεση
3 Δημοτική Κίνηση «Ανυπότακτη Αθήνα»
4 Διεθνιστική Σοσιαλιστική Οργάνωση Ξεκίνημα
5 Δίκτυο για τα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα
6 Δίκτυο κοινωνικής υποστήριξης προσφύγων και μεταναστών
7 Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ένωση
8 Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος «Φαβέλα»
9 Εναλλακτική δράση για ποιότητα ζωής
10 Εργατική Λέσχη Πατησίων-Κυψέλης-Γαλατσίου
11 Κατάληψη «Πάτμου και Καραβία»
12 Κ.Ο. Ανασύνταξη
13 Κόκκινο Νήμα
14 Κολλεκτίβα «Κοκκινοσκουφίτσα»
15 Κρίση και Κριτική
16 ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση
17 ΟΚΔΕ Σπάρτακος
18 Ποδονίφτης – Ρε(ύ)μα κριτικής των καιρών και δράσης
19 Πρωτοβουλία Αθήνας κατά των εξορύξεων
20 Π – χώρος κινημάτων, αλληλεγγύης και πολιτισμού
21 Στέκι μεταναστών Αθήνας
22 Συνάντηση για μια αντικαπιταλιστική διεθνιστική αριστερά
23 Συσπείρωση Αριστερών Μηχανικών
24 Αγγελική Φατούρου ΓΓ της ΕΛΜΕ Α Δυτικής Αθήνας

FREEDOM FOR NIKOLETTA
AND ALL NO TAV FIGHTERS

On the night of 30/12/2019, Nikoletta Dosio, 73 years old, was transferred to prison to serve a one-year suspended prison sentence imposed on her for participating in one ofthe NO TAV demonstrations in 2012.
The demonstration was a response/protest for the injury of another NO TAV activist,Lucas Ababa – currently in prison – who had been electrocuted and fell from a power pole while the police run after him. Then Luca Abbas remained in the hospital between life and death for several days. Nicoletta Dosio, along with Dana Lauriola and 10 other NO TAV activists, were finally sentenced to 1 to 2 years in prison without suspending the peaceful occupation and opening of the tolls for less than an hour on the highway that crosses the intersection Sousain March 2012.
NO TAV activists – for thirty years – oppose the construction of a high-speedrailway connecting Turin (Italy) with Lyon (France)
When this unnecessary, costly and dramatically damaging environmental project was decided, the local communities were outlawed and literally militarized the site.
Under the law, the area was classified as “highly sensitive” and heavy penalties were imposed on anyone who protested. This “grand project”has already cost the locals who resist its implementation, dozens of trials with consequences for both their individual freedom and the ability to continue the struggle peacefully. Preventive measures were taken and severe penalties were imposed in exemplary trials in which the Italian Supreme Court of Cassation repeatedly intervened in refusing to give legality to those judgments. Years of entire judicial activity have been devoted almost exclusively to the punishment of exemplary punishment for any act of resistance to the choice of a project that has been reasonably criticized by many, including forces currently involved in the Italian government.
It is a justice oriented, “strict with the weak and weak with strong”, uninterested to the right demands of a widespread popular protest. A justice using the Rocco fascist code, which even provides for the imposition of severe precautionary measures to “prevent” possible”socially dangerous” acts.
In the case of the NO TAV movement – and not only – these measures were widely used tostifle any form of political disobedience and social conflict.
The conviction of Nicoletta Dosio and the other 11 activists is a political conviction, the verdict itself confirms. In fact, there was no attenuating northat of an earlier honorable life since, according to the court ruling,”… the high degree of organized crime is taken into account, which demonstrates the link between the accused and the most radical and violent wing of the NO TAV movement and consequently. THEIR SOCIAL RISK … »
Nicoletta Dosio gave this fight with consistency and dignity, seeking to prove by herrefusal to propose alternatives to imprisonment, the injustice of a repression against the NO TAV movement that isn’t same in other cases. In response to environmental and social struggles, the state responds by criminalizing the struggles themselves.
We,on the other hand, believe that the sacred right of protest against the “queen”of large useless works is indisputable and call for a radical change in the waysocial and environmental struggles are handled, such as the TAV project. A project that should be the subject of serious and civilized debate on the usefulness of such projects among local communities, central and local government, and not subject to judicial penalties, demonstration of military power and the issue of “public order”.
For these reasons, we call for the immediate release of Nikoletta Dosio and all other NO TAV activists, as well as the initiation of a social amnesty award process.

NICOLETTA E TUTTI I NO TAV LIBERI

La sera del 30 Dicembre 2019, Nicoletta Dosio, 73 anni, e’ stata condotta in

Μια χώρα που καταδέχεται να την κυβερνάς ένας Κυριάκος Μητσοτάκης και ένα  Βασίλη Καρρά (άρχοντας της καψούρας!) να τον αναδεικνύουν (κουφο ως ο κορυφαιος τν Ελλήνων τραγουδιστων, είναι καταδικασμένη σε μαρασμό και

Μια χώρα που ένας Κυρ.Μητσοτάκης  αναγορεύεται  σε   ηγέτη και ένας Βασ.Καρράς  ( άρχοντας της καψούρας)  αναδεικνύεται   ως ο  κορυφαίος  των Ελλήνων τραγουδιστών       είναι καταδικσμένη σε μαρασμό και θάνατο. ( δεν έχει Μέλλον) . καθρέπτης του πολτικού και πολτισμικού επιπέδου ενός λαού.

Καθρέτη τ πολτικό και πολτισμικό είπεδο ενός λαού