ΣΕΛΕΜΠΡΙΤΙ “ΕΞ ΕΥΩΝΥΜΩΝ” … ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ

  1. Κλεισμένοι στα σπίτια για το Πάσχα, οι εκκλησίες ανοιχτές -Παράξενη η λογική των μέτρων

Μοναστηράκι πλατεία

Το θεό τους δεν έχουν. Μιλάμε, πλέον,  πως  πέρα από εγκληματίες και παρανοϊκοί, είναι και  γραφικοί

“Γιαούρτια”, παίδες. Πάνω στα κολαριστά τους  …”λευκά κολάρα. “Μην τους αφήνετε έτσι.  Κυβέρνηση και επιτροπή.  Ρεντίκολα.

 

2.Σάλος με πρώην βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ που επικροτεί τα κορωνοπάρτι και «πεθαίνουν οι γέροι»

Η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Άννα Χατζησοφιά

“Πολλά αρνητικά σχόλια έλαβε ανάρτηση της πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και σεναριογράφου, Άννας Χατζησοφιά, η οποία βρήκε έναν πολύ προκλητικό τρόπο για να στηρίξει τη νεολαία και τα κορωνοπάρτι.

 «Δεν ξέρω αλλά σκέφτομαι ότι αν ήμουν 16 χρονών μπορεί να ήθελα να παρτάρω μέχρι τα χαράματα αδιαφορώντας αν αυτό σημαίνει ότι μπορεί και να πεθάνουν οι γέροι (ίσως και ελπίζοντάς το μυστικά) που οδήγησαν τον πλανήτη στην κατάσταση που βιώνει σήμερα. Πάλη των γενεών λέγεται», έγραψε η πρώην βουλευτής.

***

Αυτό το άρρωστο πλάσμα     με ποια κριτήρια το είχες βάλει στις εκλογικές σου λίστες, Αλέξη Τσίπρα;  Δε βλέπεις την άβυσσο του (ανύπαρκτου) μυαλού της;

Υποσυνείδητα η…καλλιτέχνις θέλει να  μας αφήσει να νοήσουμε  πως αυτή είναι νεαρή  ακόμα,  σε αντιδιαστολή  με  τους παλιόγερους, που  ως τέτοιοι, ας  τους πετάμε στους Καιάδες.

Η κυρά ΄Ολγα στην Τσαλαβούτα του Περιστεριού, παλιά γειτόνισσα,  από γονείς πρόσφυγες   με 50 χρόνια  σκληρής δουλειάς  στους αργαλειούς του Λαναρά ,  που έμαθα χτες πως έφυγε κι αυτή από κορόνα, τούτη μετέδιδε  τον ιό!  Καλά να πάθει η  παλιόγρια,  που μας άδειασε τη γωνιά, μας διαβεβαιώνει η  εκπρόσωπος  της ακραιφνούς  συριζιανής Αριστεράς.

Τί εγκλήματα έκανες κι εσύ, βρε Αλέξη Τσίπρα! ΄Ολο το συρφετό, την κόπρο του Αυγεία ,τα ντιπ βλήματα  και τους  ψωνισμένους πήγες και   κουβάλησες στο κόμμα!

____________________________________

 

                ΣΥΜΜΕΙΚΤΑ

1. Απαγορεύουν στους γιατρούς του Ναβάλνι να τον επισκεφθούν στο νοσοκομείο της φυλακής

Απαγορεύουν στους γιατρούς του Ναβάλνι να τον επισκεφθούν στο νοσοκομείο της φυλακής

Ο 44χρονος Ναβάλνι ξεκίνησε απεργία πείνας στις 31 Μαρτίου και η ιατρική του ομάδα προειδοποίησε το σαββατοκύριακο ότι η κατάσταση της υγείας του επιδεινώνεται ραγδαία με αποτέλεσμα ο επικριτής του Κρεμλίνου να κινδυνεύει “ανά πάσα στιγμή” να πεθάνει.

Η ρωσική υπηρεσία φυλακών, η οποία έχει επανειλημμένως εμποδίσει τους γιατρούς του να τον επισκεφθούν, τον μετέφερε χθες από τις φυλακές της περιοχής Βλαντίμιρ, περίπου 100 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας, στο νοσοκομείο μια άλλης φυλακής της ίδιας περιοχής.

***

Ο Καραγκιόζης  έχει το κυρίαρχο  αναγνωριστικό ,χαρακτηριστικό του.  ΄Ελλειψη αξιοπρέπειας στη μίζερη  ζήση του.  Καρπαζοεισπράκτορας μια ζωή. Τον φτύνεις και σου λέει βρέχει.

Αλλά, έχει από εκεί και πέρα ,βέβαια, κι άλλα ,παρεπόμενα κουσούρια  και πομπές ουκ ολίγες. Πονηρός, καπάτσος, απατεωνίσκος. Μέσα στην απάτη και τη ματσαράγκα κολυμπάει καθημερινά.   Αλλά,  αν δεν ήταν τέτοιος, βέβαια τί… Καραγκιόζης θα ΄ταν;

Και καλά ο συμπαθής  αυτός χαρακτήρας του τούρκικου και του ελληνικού θεάτρου σκιών. Στο κάτω-κάτω ό καθένας… Καραγκιόζης σε αυτή την παλιοκοινωνία,  επικαλείται το ίδιο ακαταμάχητο   επιχείρημα πως  αν “φιλάει κατουρημένες ποδιές” είναι ,γιατί   έχει τόσα στόματα να θρέψει, δουλειά να προστατέψει, αξιώματα και μετάλλια να κερδίσει.

Να του δώκουμε, λοιπόν,  ως Καραγκιόζη πάντα, συχωροχάρτι του δύσμοιρου και δύσμορφου  αυτού λαϊκού ήρωα. Αλλά, άλλοι που αποποιούνται μετά βδελυγμίας τέτοια αντιστοίχιση με το φτωχό  φαμελιάρη  και που  τους παραθέτουν για κολατσιό  “παντεσπάνια”, τί λόγους έχουν να καταντούν και τούτοι όμοιοι   και μάλιστα με  τρίδιπλη καμπούρα από την κανονική  του… κανονικού Καραγκιόζη;

Διάφορα τα αίτια. Η επίδειξη, και η  σελεμπριτίαση    εν προκειμένω που με τη σειρά τους φέρνουν  και όβολα και αναγνωρισιμότητα και επισκεψιμότητα και ακροαματότητα και  αναγνωσιμότητα . Κυρίως σε κάτι τύπους που τα χρειάζονται  πακέτο όλα τούτα. ΄Οπως   ο συγγραφεύς  και πολιτευτής πλέον  Βασίλης Βασιλικός και η αστερόεσσα  δημοσιογράφος  ΄Ελενα Ακρίτα.

Τους επιλέξαμε αμφότερους , για να τους ψέξουμε γιατί πρόσφατα στην απεργία πείνας-δίψας του Δημήτρη Κουφοντίνα, όχι μόνο τον  στήριξαν,  αλλά  βγήκαν λάβροι και τα έχωσαν  σε όσους τους κατηγόρησαν πως  έτσι επικροτούν την  τρομοκρατία. Και αντέτειναν στους κατηγόρους τους πως στηρίζουν τον άνθρωπο και όχι τον τρομοκράτη. Και καλώς το είπαν.  Μάλιστα, η εθνική μας “άγαμη θυγατέρα”  (για τη σύνταξή της,  ρε γαμώτο), το προχώρησε και πάρα πέρα και είπε  τότε το  βαρύ  πως και  Χρυσαυγίτης, αν έκανε  όμοια απεργία ,θα δήλωνε συμπαράσταση.  Κάπως έτσι το είπε.

Σήμερα στη Ρωσία πεθαίνει ο  Ναβάλνι , καταδικασμένος σε θάνατο από έναν αντίστοιχο του δικού μας εδώ ολοκληρωτικού και   μαφιόζικου καθεστώτος,  αυτό το Νέου Χίτλερ Πούτιν.  Μια ηρωική στάση, ενός αξιοπρεπούς αγωνιστή  που έβαλε το κεφάλι του κι αυτός εκεί στον “ντορβά”.

Τούτα ,όμως,  τα ελληνικά κι  από αριστερά  τάχα χαρακώματα  ορμώμενα , παντελώς άκαπνα ,  παλικάρια,   Βασιλικός και Ακρίτα,  δεν κατάφεραν να δουν ακόμα  τον   Ρώσο απεργό πείνας , όπως τον ΄Ελληνα εδώ, με την ιδιότητα  του αγωνιζόμενου ανθρώπου, τον οποίο  ένα βρώμικο  καθεστώς τον εξοντώνει με αργό θάνατο. Και φυσικά δε δήλωσαν καμιά συμπαράσταση στο Ρώσο μελλοθάνατο απεργό πείνας.

Να θλίβεται τώρα ο αυθεντικός  Καραγκιοζάκος που του κλέβουν όνομα  και χαρακτήρα. Και  όχι μόνο οι δύο μνημονευόμενοι επίδοξοι   συνάδελφοι του,  αλλά και  όλοι όσοι έσπευσαν  τότε ως ανθρωπιστές ή  προοδευτικοί (!)    να δηλώσουν συμπαράσταση στον  π. απεργό πείνας-δίψας  Δημήτρη Κουφοντίνα. Αλλά, όχι  στο  Αλ. Ναβάλνι σήμερα που δίνει την ίδια μάχη.

Οπότε, συμβουλεύουμε   όλα τα Καραγκιοζάκια απανταχού της γης που έχουν γράσο όποιας ποσότητας και κατασκευής στα μάτια, να  το βουλώσουν καλύτερα. Προσφέρουν  εις  εαυτούς υπηρεσία δια της σιωπής τους. Και σε μας…” ίασιν εις τα νεύρα και μυέλωσιν εις τα οστά» μας.

2. Στ. Μάνος: Γιατί στην Ελλάδα πεθαίνουν 15 φορές περισσότεροι από ό,τι σε Αγγλία-Δανία;

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση, με αιχμές και κατά των ΜΜΕ για τον τρόπο που παρουσιάζουν τα στοιχεία της πανδημίας, ασκεί ο Στέφανος Μάνος, πρώην βουλευτής και υπουργός σε κυβερνήσεις της ΝΔ, με άρθρο του στην εφημερίδα «τα Νέα».

Μεταξύ άλλων παρατηρεί ότι «την τελευταία εβδομάδα, αυτή που έληξε στις 15 Απριλίου, σημειώθηκαν περισσότεροι θάνατοι στην Ελλάδα ανά εκατομμύριο κατοίκους από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα».

Επίσης, παρατηρεί ότι ενώ στην Ελλάδα τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες καταγράφεται αύξηση των θανάτων, «η Ισπανία, που είναι ο μεγάλος τουριστικός μας ανταγωνιστής, έχει καταφέρει, στις ίδιες τέσσερις εβδομάδες, να μειώσει τους θανάτους σε 2,15 ανά εκατ. κατοίκους, που συγκρίνεται με 7,66 στην Ελλάδα».

Σύμφωνα με τον Στ. Μάνο «το πρώτο συμπέρασμα είναι ότι η πολιτεία υστερεί αφάνταστα σε ό,τι αφορά την επικοινωνία» και σημειώνει χαρακτηριστικά: «Έχω την εντύπωση ότι ο ελληνικός λαός δεν γνωρίζει την αλήθεια, ότι δηλαδή στην Ελλάδα πεθαίνουν περισσότεροι από COVID-19 από ό,τι σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Η άγνοια εξηγεί ενδεχομένως την ανεμελιά, την αγνόηση του κινδύνου».

***

Κύριε Ντογιάκο, μετά λόγου ιστορικής γνώσεως σας ρωτάμε. “Γιγνώσκεις α αναγιγνώσκεις”   στο  παρακάτω άρθρο;

Άρθρο 259 – Ποινικός Κώδικας – Παράβαση καθήκοντος

“Υπάλληλος που με πρόθεση παραβαίνει τα καθήκοντα της υπηρεσίας του με σκοπό να προσπορίσει στον εαυτό του ή σε άλλον παράνομο όφελος ή για να βλάψει το κράτος ή κάποιον άλλο τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών, αν η πράξη αυτή δεν τιμωρείται με άλλη ποινική διάταξη”.

Κι αν ναι,  πώς σπεύσατε  πρόσφατα  αυθωρεί και παραχρήμα να παραιτηθείτε από τα συνδικαλιστικά σας καθήκοντα  και να  στείλετε τη γνωστή  οργισμένη  και υβριστική επιστολή σας  στον  πρόεδρο της ΄Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, αλλά σήμερα που βλέπετε μπροστά σας να διαπράττεται ένα φοβερό έγκλημα με θύματα 10.000 συνανθρώπους μας ,να σιωπάτε;

Πώς λέγεται και χαρακτηρίζεται μια τέτοιο έγκλημα και μάλιστα διαπραττόμενο από  έναν  αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου;

3.Προανακριτική για Παππά: Με εικονικές συμβάσεις και φοροαπαλλαγές πήγε να στηθεί το Syriza Channel

Σε εξέλιξη η Προανακριτική για Παππά
Πηγή: iefimerida.gr

***

Μιλάνε  για στήσιμο Channel Ο Μαρινάκης, ο Αλαφούζος , ο Ράπτης, ο Κουρτάκης. Που στήσανε βιομηχανία παραπληροφόρησης  με ναρκοδολάρια και κατάμαυρο χρήμα.  Θεέ!

Δε βρισκόμαστε απλώς στη χώρα της Δεξιάς, φαιδράς πορτκαλιάς.  Είμαστε  στο βασίλειο της αφασίας και της απόλυτης προσωποποίησης της υποκρισίας.

Μου λέτε μετά γιατί  θρηνούμε  10.00ο νεκρούς, είμαστε πρώτοι στην Ευρώπη σε εγκληματική διαχείριση της πανδημίας, με   οικονομία σμπαράλια, μαζί με τα νεύρα των  Ελλήνων, με  Μπογδάνο, Βορίδη και Φορθιώτη  να πρωτοστατούν στην επικαιρότητα. Εδώ θα μου πεις,  έχουμε ως πρωθυπουργό τον αχυράνθρωπο του Μαρινάκη  και  γιο του “Κων. Μητσοτάκη-Κάθαρμα”.  Τί μιλάμε για άλλα;

Ντροπή, χαχόλοι της Δεξιάς ,της διαφθοράς και της παράνοιας.

4. Δημοσκόπηση – καταπέλτης: Οι πολίτες βλέπουν κυβερνητική επιρροή στις αποφάσεις της επιτροπής ειδικών

“Ιδιαίτερο ενδιαφέρουν παρουσιάζουν τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Alco για το Open TV, τα οποία φανερώνουν, μεταξύ άλλων τη δυσαρέσκεια της πλειοψηφίας των πολιτών στους χειρισμούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη σχετικά με την πανδημία και παράλληλα αναδεικνύουν ότι υπάρχει επιρροή στις αποφάσεις των λοιμωξιολόγων.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Alco, το 64% των πολιτών θεωρεί ότι η κυβέρνηση επηρρεάζει άμεσα τις αποφάσεις της επιτροπής των ειδικών, με την εταιρεία να τονίζει ότι η έρευνα διεξήχθη πριν από τη διαρροή μέρους των πρακτικών της επιτροπής που αναδεικνύουν το ίδιο ζήτημα.”

***

Δηλαδή ,  μας λέει τώρα  (και τούτη) η  “Πινόκιο” των δημοσκοπήσεων εταιρία  πως  ο κόσμος σε ποσοστό 64%  βράζει για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στην πανδημία, αλλά την ίδια στιγμή  ο χρυσοχέρης τους Κούλης   προηγείται όλων και  μάλιστα σε κάτι εξωφρενικά ποσοστά 15% και πάνω!

Ο Γκέμπελς αν ζούσε , θα αυτοκτονούσε ξανά ,αλλά για άλλους τώρα λόγους.  Από ζήλεια για τους ΄Ελληνες Γκεμπελίσκους  που το έκλεψαν τη δόξα. Ως γνωστό  οι πρώτοι ξεπέρασαν  τους Γερμανούς Ναζί.

5. Καταπέλτης ο Μουζέλης για τον ΣΥΡΙΖΑ: Αν ο Τσίπρας δεν απαλλαγεί από τον Πολάκη, τότε αυτοϋπονομεύεται

Ο καθηγητής Νίκος Μουζέλης

iefimerida.gr

***

Μάζευε σκερβελέδες  συστημικούς  ως τα μπούνια στο κόμμα , Αλέξη Τσίπρα και θα δεις πάλι να κατρακυλάς στα ποσοστά  απ΄όπου ξεκίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί λες ο Ράπτης παραπάνω σκίζεται να παρουσιάσει τα  αμετροεπή φληναφήματα      του   καθηγητή του LSE  (με ό,τι  σημαίνει αυτό) Νίκου Μουζέλη;  Το “δέντρο που έχει καρπό πετροβολάνε”, όχι το πουρνάρι.

Μια ερώτηση μόνο κάνε  στον  εαυτό  σου .  Διώχνεις, πες   Πολάκη και βάζεις μπροστάρηδες στο κόμμα, όπως επιθυμούν διακαώς , τον Μουζέλη, τον  Φίλη, τον Μπίστη, τον Κούλογλου.   Σοβαρός άνθρωπος, “καθαρός” πρωτίστως και έντιμος ,  που δε θα  καταντούσε ποτέ   “λευκό κολάρο”, θα σου μείνει;  Ούτε ζωγραφιστούς δε θέλει να βλέπει   αυτούς τους αριστερίζοντες φανφαρόνους  ο  αριστερός   ψηφοφόρος. Θα κάνεις χαρακίρι;

Αντίθετα, αν πετάξεις έξω αυτά και κάποια  άλλα ίδια  βαρίδια, τουλάχιστον από τη δεξαμενή της  Αποχής θα τραβήξεις πολύ και  γάργαρο νερό. Μην κάνεις, λοιπόν, κανένα χαρακίρι και κουνήσεις  τον Πολάκη από τα χαρακώματά του. Να ακούς μη Συριζαίους που δεν έχουν λόγο να σου είναι αρεστοί, ούτε να πουλήσουν μούρη αριστεροφροσύνης  .

6. Απεβίωσε πλήρης ημερών ο αντιπτέραρχος Γεώργιος Πλειώνης .- «Αετός» των ρεκόρ και των μεταλλίων

Πέθανε ο αντιπτέραρχος Γεώργιος Πλειώνης - «Αετός» των ρεκόρ και των μεταλλίων
Πλήρης ημερών σε ηλικία 101 ετών έφυγε από τη ζωή ο αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Πλειώνης, ο τελευταίος εν ζωή πιλότος της 335ης Ελληνικής Μοίρας Διώξεως, που έδρασε στη Μέση Ανατολή στα χρόνια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου
***
Ο θάνατος ενός ανθρώπου είναι σεβαστός και έχει τους δικούς του από εποχής Κρέοντα και Αντιγόνης άγραφους νόμους και   κανόνες συμπεριφοράς.  Αυτονόητο. Και υποτασσόμαστε  ασυζητητί σε αυτούς. Αλλιώς, διαπράττουμε ΄Υβρη.
΄Ομως,  για την Ιστορία  “ο νεκρός ου δεδικαίωται”,  λόγω θανάτου. Και ο συγκεκριμένος παλιός πιλότος έχει φορτωθεί με ανίερα εγκλήματα, που άλλοι συνομήλικοί του  και πολεμιστές συνάδελφοί του τότε, αρνήθηκαν να διαπράξουν. Βομβάρδισε με τόνους μπόμπες θέσεις ανταρτών, αλλά και άμαχου πληθυσμού κομμουνιστο -συμμοριτών, όπως οι  εθνικόφρονες  αποκαλούσαν (και συνεχίζουν)  τους ΄Ελληνες επαναστάτες    από το 1946-1949 .
Αυτά τα εγκλήματα δεν παραγράφονται. Ούτε μπορεί, δεν έχει δικαίωμα η Ιστορία να χορηγήσει  συχωροχάρτι στους δράστες.