ΣΤΗΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΤΕΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΚΟΣΜΟ.

                                         ΣΥΜΜΕΙΚΤΑ

1. Ανοίκεια η επίθεση, σημειώνουν κύκλοι της ΔΕΗ

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης

Σχετικά με δημοσιεύματα που αφορούν την κατασκευή κατοικίας στην Τζια από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ Γιώργο Στάσση, κύκλοι της ΔΕΗ επισημαίνουν τα εξής:

Ο κ. Στάσσης προχώρησε στην αγορά του οικοπέδου στο νησί το 2018, πολύ πριν αναλάβει τη διοίκηση της ΔΕΗ, κάτι που έγινε τον Αύγουστο του 2019. Η αίτηση για την άδεια οικοδόμησης κατατέθηκε τον Μαΐο του 2019 και η έγκριση από το αρχιτεκτονικό συμβούλιο έγινε τον Ιούνιο του 2019, πριν τις τελευταίες εκλογές, επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ.

Οπως διευκρινίζουν οι ίδιοι κύκλοι, ο κ. Στάσσης πριν αναλάβει καθήκοντα στη ΔΕΗ επί  τουλάχιστον μια 15ετία διατέλεσε υψηλόβαθμο στέλεχος (CEO) της Enel, στο εξωτερικό, με μισθούς πολλαπλάσιους σε σχέση με τις σημερινές απολαβές του στη ΔΕΗ.

Σημειώνουν δε πως η απόκτηση της έκτασης και η ανέγερση δύο κατοικιών συνολικού εμβαδού 759 τ.μ. έχει καθαρά επενδυτικό χαρακτήρα. Ο κ. Στάσσης είναι πολιτικός μηχανικός και το 2018, μια περίοδο που η Ελλάδα έβγαινε σταδιακά από την οικονομική κρίση, αποφάσισε να προχωρήσει σε μια  επένδυση στο real estate σε ένα νησί του Αιγαίου, με στόχο την εκμετάλλευση των κατοικιών.

«Είναι άστοχο και παραπλανητικό να επικαλούνται  τα δημοσιεύματα μια επένδυση ενός στελέχους που υπηρέτησε επί χρόνια σε πολυεθνικές και είχε την οικονομική δυνατότητα, με τη σημερινή του ιδιότητα ως προέδρου και CEO της ΔΕΗ και τουλάχιστον ανοίκειο να τη συνδέουν με  τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν αυτή την περίοδο τα νοικοκυριά με τους λογαριασμούς ρεύματος», καταλήγουν οι ίδιοι κύκλοι”

IEFIMERIDA.GR

***

Οι αλλαξοκωλιές του  Χρ. Ράπτη και της λοιπής μιντιακής μαφίας με τα  Golden Boys  σε… απευθείας σύνδεση. ” Μας δίνετε διαφημίσεις  στις φυλλάδες και τα  σκουπιδοκάναλα , σας καλύπτουμε τον πισινό ,όταν σας ξεβρακώνουν”.

Οι κύκλοι και οι…περιφέρειες   της ΔΕΗ (!) ( διάβαζε, “μη μου τους κύκλους τάραττε  που  μας τα βγάζετε στη φόρα”),   κυκλοφορούν ,λέει , μια  ανακοίνωση και ούτε  λίγο ούτε πολύ,  καθαρίζουν  τούτοι  για το  συμμαφιόζο   πρόεδρο   που τίναξε τη ΔΕΗ στον αέρα.   Υπεύθυνο, αν μη τι άλλο,   για τα εγκεφαλικά που παθαίνουν  κάθε φορά,  όταν  παίρνουν  λογαριασμό της ΔΕΗ στα χέρια  τους χιλιάδες ΄Ελληνες.

Πανάθλιοι,  ούτε  τους χαχόλους σας  δεν πείθετε πια  με όσα απεγνωσμένα  και προκλητικά δημοσιεύετε. “΄Αλλα λόγια να αγαπιόμαστε».

Δεν κατηγόρησε κανείς το λαμόγιο πρόεδρο παραπάνω , γιατί  πήρε άδεια να κτίσει 700 τόσα τ.μ  στη Τζια, είτε επί  ΣΥΡΙΖΑ είτε επί Κούλη του.  Δεν τον κατηγόρησε  κανείς πως  χτίζει ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ τα  εκατοντάδες αυτά τετραγωνικά,  που σημαίνει πως  για να  τα κάνει βίλα,  θα χρειαστεί  κάποια, πολλά,  εκατομμύρια. Και με  τα 30.000 ακόμα χιλιάρικα που παίρνει  από τη ΔΕΗ το ΜΗΝΑ , ούτε για τα μπετά δε φτάνουν.  Αλλά και με όσα να μάζεψε στο εξωτερικό, όπως λέτε ,   που έπαιρνε …πολλαπλάσια (σιγά το  μεγάλο  εγκέφαλο… πολιτικό μηχανικό !) , πάλι  δε βγαίνουν  οι λογαριασμοί για να χτίσεις τέτοιο μεγαθήριο.

Είναι όντως  πρόκληση και βαρβάτη παρανομία.  Να παλεύουν  νοικοκυριό με 600 ευρώ σύνταξη να πληρώνουν  χιλιάρικα στη ΔΕΗ ,το πιο ακριβό ρεύμα στην Ευρώπη (!) Και ο επικεφαλής της εταιρίας   να τσεπώνει ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΤΡΕΛΕΣ  ΑΥΞΗΣΕΙΣ,  30  και 35 χιλιάρικα  το μήνα!  Δεν είναι  πρόκληση και μέγα σκάνδαλο διαφθοράς;  Με  ποινικές ευθύνες σε πολλούς.  Και στους…κύκλους της ΔΕΗ παραπάνω.

Το πρόβλημα δεν είναι ο  Ράπτης και όλο αυτό το (ακρο)Δεξιό, διεφθαρμένο  αληταριό.  Γνωστό.  Κυκλοφορούν πια χωρίς ούτε καν  φύλλο συκής. Και δεν τους νοιάζει. Δεν θέλουν να βλέπουν τις πομπές τους.  Εμάς,όμως,  άλλο μας ενδιαφέρει αυτή την ώρα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ περιμένουμε να μας πει,  αν θα αφήσει  ανεξάρτητους δικαστές  να δικάσουν τους ενόχους όλων αυτών των σκανδάλων της  νεόπλουτης  μαφίας του  Αρχινονού  Κυριάκου Μητσοτάκη. ‘ Η πάλι,όπως κάνανε και με τον  Κώστα Καραμαναλή και την γαλάζια ακρίδα του, θα τους αφήσουν στο δικαστικό απυρόβλητο, για να συνεχίσουν μέχρι δεκάτης γενεάς να κάνουν τα ίδια   ;

Τίναξαν τα πάντα στον αέρα. Και πρώτα απ΄ όλα την αξιοπρέπεια  του  ΄Ελληνα  που τον θεωρούν   ιδιώτη  με όσα του πασάρουν ως σκουπίδα να φάει στα πιάτα της μιντιακής τους  κουζίνας. Περιμενει ο κόσμος  τιμωρία των ενόχων.  Αυτό θα το σεβαστείς, Αλέξη Τσίπρα;

2.Εντυπωσιακή η πρώτη Ανάσταση στη Χίο -Με τον «ιπτάμενο» ιερέα [βίντεο]
iefimerida.gr

Πρώτη Ανάσταση 2022 στη Χίο

ellada/entyposiaki-i-proti-anastasi-sti-hio-me-ton-iptameno-ierea-binteo

“Με κρότους στα στασίδια και χτυπώντας τα Σήμαντρα στάλθηκε το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης, από τον Ιερό Ναό της Παναγίας Ευαγγελιστρίας Χίου, που και φέτος αποτέλεσε πόλο έλξης για εκατοντάδες πιστούς, που τηρουμένων των μέτρων και με τη χρήση μάσκας έσπευσαν να δουν τον π. Χρ. Γουρλή να μεταφέρει με τον δικό του μοναδικό τρόπο το αναστάσιμο μήνυμα”.

***

΄

΄Εχω γίνει αυτόπτης και αυτήκοος  μάρτυρας σε τέτοια καραγκιοζιλίκια,  δεκαετίες πριν . Σαν το παραπάνω.  Τούτη τη φορά σε Πεντηκοστιανές εκκλησίες στην Ελλάδα και την Ολλανδία .

΄Εξαλλοι ιεροκήρυκες και πάστορες, εξορκιστές, σε πασιφανή  κρίση υστερίας  (τίς είδε υπό ποίων πνευμάτων ελαυνόμενοι, όπως λένε οι ίδιοι για τους άλλους) και κάτω το ποίμνιο, αλαλάζον,  εν πνεύματι  Αγίω βαπτιζόμενοι και διακατεχόμενοι οι πιστοί.  Και τούτοι να χορεύουν, να   πετούν τη σκούφια  τους, να ουρλιάζουν .  Να γίνεται το έλα να δεις.

Λίγο μυαλό να διαθέτεις , καταλαβαίνεις το στόχο  των θεατρίνων.   Με  τέτοια παλαβή   σκηνοθεσία,  την  αστεία παράσταση,  παλεύουν να διεγείρουν  το συναίσθημα, να κάμψουν τις αντιστάσεις της  λογικής και της σύνεσης, να κάνουν πλύση εγκεφάλου στο πόπολο.

Το χειρότερο είναι άλλο.  Πολλά από  τα μέλη του έξαλλου αυτού ιερατείου, υποδύονται  και τους θαυματουργούς.  Αλα Χριστός των Ευαγγελίων,  διατάσσουν το διάβολο να εξέλθει      από τον δαιμονόπληκτο ,   τον παραλυτικό να σηκωθεί από τον κράββατο  και τον αόματο να αποκτήσει το φως του .  Μια τρέλα, μια αφασία. Καθαρός βιασμός και  κακοποίηση  της λογικής και της Φύσης.

Δεν ξέρω  για σας. Εμένα μόνο γέλιο  μου προκάλεσε το   βίντεο παραπάνω με τον παπά να σαλτάρει σαν αγριοκάτσικο από την ωραία Πύλη.  Αλλόφρων ,ως μαινόμενος Κορύβαντας να πηλαλάει   μέσα   στην εκκλησιά  και να “ραντίζει” με βάγια και … χορτάρι τους πιστούς του.

“Θου, Κύριε,  φυλακήν”. ΄Οχι  τω στοματί μου,  αλλά στην τρέλα που δέρνει  το παπαδαριό.   Δε δισταζουν να γίνουν   ακόμα και  γελοίοι, όσο  βλέπουν το ποίμνιο να αντιστέκεται  και να μην  παίρνει πια τοις μετρητοίς, όπως τις παλιές, καλές τους ημέρες,  τα περί  Αναστάσεως Χριστού και των νεκρών πιστών του.

Χρόνια πολλά,  παπα Γουρλή. Και το χρόνου. Καλά μυαλά. Πιο σοβαρός.

3. Πάσχα: Η μεγαλύτερη έξοδος της τελευταίας πενταετίας -Πάνω από 325.000 οχήματα έφυγαν από την Αθήνα

iefimerida.gr

Πολύ αυξημένη ήταν η κίνηση στα διόδια λόγω της εξόδου του Πάσχα

***

Οι  Πετσοφυλλάδες τους,  βάζουν τέτοια εντυπωσιακά  και χρωματιστά πρωτοσέλιδα, υπονοώντας  πως,  λόγω ευμάρειας και ευημερίας,  ο κόσμος σωρηδόν εγκαταλείπει το κλεινόν άστυ και  φεύγει περιχαρής  για  να γιορτάσει πλουσιοπάροχα το ελληνικό Πάσχα στο χωριό.  ΄Εστω και με  2.5  ευρώ το λίτρο η βενζίνη.  Δεν έχει πρόβλημα.  Τρια χρόνια τώρα ο γιος του Αποστάτη  τους ταϊζει με χρυσά κουτάλια.

Γι αυτό και  τον έχουν  στα όπα- όπα.  Ρωτήστε  το Φαναρά  και τον Παναγόπουλο. Και μπορεί, μεν , να μη σας λένε  τώρα πια  πως ο Κούλης τους , όπως παλιά,  συνεχίζει να σαρώνει στις δημοσκοπήσεις, ως  ο καλύτερος πρωθυπουργός των…αιώνων ,αλλά πάντως ακόμα και τώρα,  προηγείται του Τσίπρα.

΄Αθλιοι, από απόγνωση  φεύγει ο κόσμος.  Αναζητάει ένα  διάλειμμα  από τον πόνο και την αγωνία,  αν αύριο θα είναι σε θέση  ,αν μη τι άλλο,  να μπορεί να εξοφλήσει  στην ώρα του το λογαριασμό της ΔΕΗ.

Τρέμει στη σκέψη πως   εν έτει  2022 μπορεί να ξαναγυρίσουν οι μέρες των παππούδων τους που ανάβανε   λάμπα πετρελαίου για να έχουν ένα τρεμάμενο, έστω ,  φως  . Τώρα πού να βρεθεί και το πετρέλαιο  , εκεί που έφτασε.

4. Πού μπορεί να οφείλεται η οξεία ηπατίτιδα σε παιδιά

΄Αποψη ειδικών: “Η καραντίνα τοποθέτησε τα παιδιά «σε μια γυάλα» με συνέπεια το ανοσοποιητικό τους να μην αναπτυχθεί καλά και ο αδενοϊός να βρει έδαφος να δράσει κατ’ αυτόν τον τρόπο”.

Σοκολάτα και παιδί: ένα παρεξηγημένο έδεσμα

***

Στην πάντα πρώτη σε όλα στην Ευρώπη,  Σουηδία,  λίγα χρόνια πριν.   Στοκχόλμη, πρώτες ημέρες άφιξης.  ΄Οταν ακόμα δε γνώριζα καλά  τη συμπεριφορά και τη νοοτροπία αυτής της πανσπερμίας (όλες οι φυλές της γης αγκαλιά )  των ανθρώπων που κινούνταν δίπλα μου.

΄Ενα απόγευμα που γύριζα στο σπίτι με το μετρό, απέναντί μου στο κάθισμα   μια μάνα με τρία μικρά  παιδιά ,προσπαθούσε  να κουμαντάρει την παιδική τους ζωηράδα, να κάτσουν ήσυχα και να μην ενοχλούν. Το ένα έτρωγε σοκολάτα και είχε   στα μούτρα του…  μουστάκια.  Μια στιγμή, όμως, στο αγκομαχητό του πάνω ,  του φεύγει η σοκολάτα από  τα χέρια και πέφτει στο πάτωμα.

Απλώνω κι εγώ το χέρι μου να την πιάσω  για  να την πετάξω στο καλαθάκι σκουπιδιών δίπλα,  μην την πατήσει κανείς. Και τί βλέπω  έκπληκτος;  Η μάνα , γελαστή και συγκαταβατική, κατάλαβε πως μάλλον ήμουν ξένος, μου παίρνει τη σοκολάτα από  το χέρι,  τη φυσάει δυο τρεις  φορές και  χωρίς δισταγμό .την ξανάδωσε στο παιδί να συνεχίσει να την απολαμβάνει και να πασαλείβεται !

Πέρασαν μήνες,  για να καταλάβω γιατί τα παιδιά δεν αρρωσταίνουν εύκολα στη Σουηδία,γιατί  έχουν  δυνατό ανοσοποιητικό , είναι σκληραγωγημένα, αλλά και πειθαρχημένα και σοβαρά.΄Οχι μόνο καμιά μάνα  δεν τρέχει πίσω τους  να πιει ο Δημητράκης το γάλα ή να του μπουκώσει με πιτόγυρο  το στόμα ,όχι μόνο δε βλέπεις παχύσαρκα παιδιά, αλλά παίζουν κι  ελεύθερα, ανεξάρτητα, μοναχά τους στα πάρκα, να  τρώνε από κάτω , αν τους πέσει το κολατσιό  στο χώμα,

Ζουν φυσική ,  ζωή, όπως τα δικά μας δε ζουν εδώ,  σε πόλεις και χωριά .  Ακόμα και σε μια Στοκχόλμη που χωριό τη λες,  πόλη όχι.  Είναι ο  λόγος που σε κάθε σου βήμα , συναντάς  και μια … φακιδομύτη,    από το ξύλινο  ,γραφικό σπιτάκι της βγαλμένη .  Σαν να ζεις στο  παραμύθι και το όνειρο. Χώρα παράδεισος  για το παιδί.