ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΡΩΜΑΝΟΥ

Απεργία πείνας ξεκινά ο Νίκος Ρωμανός

Απεργία πείνας θα ξεκινήσει από την ερχόμενη Δευτέρα, ο καταδικασμένος για τη συμμετοχή του στη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης, Νίκος Ρωμανός, διαμαρτυρόμενος για το γεγονός ότι παρόλο που πέρασε στις πανελλαδικές εξετάσεις, δεν του χορηγείται άδεια προκειμένου να παρακολουθήσει τα μαθήματά του.

Σε κείμενό του, που δημοσιεύτηκε σήμερα σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, με τίτλο ασφυξία για μια ανάσα ελευθερίας» ο Ρωμανός αναφέρει: «Την περασμένη άνοιξη έδωσα πανελλήνιες εξετάσεις μέσα από τη φυλακή και πέρασα σε μια πανεπιστημιακή σχολή στην Αθήνα. Με βάση τους δικούς τους νόμους, λοιπόν, από τον Σεπτέμβρη δικαιούμαι να αρχίσω να παίρνω εκπαιδευτικές άδειες από τη φυλακή για να παρακολουθώ το πρόγραμμα της σχολής.

Όπως είναι λογικό, οι αιτήσεις που έχω κάνει έχουν καταλήξει στα αζήτητα, γεγονός που με οδηγεί να διεκδικήσω αυτό το αίτημα με οδόφραγμα το σώμα μου».

Κλείνοντας την πειστολή του τονίζει: «Από τη Δευτέρα 10/11 ξεκινάω απεργία πείνας χωρίς να κάνω βήμα πίσω, με την αναρχία πάντα στην καρδιά μου».

Δικαιούται από το νόμο ο Νίκος Ρωμανός να παίρνει  άδειες εκπαιδευτικές. Είναι και παράνομο και ανήθικο να μην του χορηγούνται  με οποιαδήποτε δικαιολογία.

΄Οταν ο συνεργάτης του Ναζί, ειδικού φρουρού Κορκονέα, που  δολοφόνησε το Α. Γρηγορόπουλο, φίλο “κολλητό” του Νίκου Ρωμανού,  έχει αποφυλακιστεί εδώ και πολύ καιρό, είναι τουλάχιστον σκανδαλώδες και ανήθικο να στερούν το δικαίωμα άδειας από τον φυλακισμένο για ληστεία αναρχικό.

Αλλά, να μην προχωρήσει σε απεργία πείνας ο Νίκος Ρωμανός, αν πρώτα δε διαβεβαιώσει τον διευθυντή των φυλακών που κρατείται πως δεν πρόκειται να δραπετεύσει στη διάρκεια των εκπαιδευτικών αδειών του. Ας δώσει τον αναρχικό “λόγο τιμής” του. Και να μην δραπετεύσει. Αν και πάλι αρνηθούν να ικανοποιήσουν το δίκαιο -νόμιμο αίτημά του,ας προχωρήσει στην απεργία πείνας που εξήγγειλε. Θα είμαστε κοντά του.