ΣΠ. ΜΟΥΖΑΚΙΤΗΣ. Ο “ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΟΣ” ΠΡΩΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ,

“Βόμβες” οικονομικού εισαγγελέα για παρεμβάσεις στην υπόθεση Λαγκάρντ και στα δάνεια των κομμάτων
`Βόμβες` οικονομικού εισαγγελέα για παρεμβάσεις στην υπόθεση Λαγκάρντ και στα δάνεια των κομμάτων
– Απίστευτες καταγγελίες του οικονομικού εισαγγελέα, Σπύρου Μουζακίτη
– “Στο διάστημα που δουλεύαμε τη λίστα Λαγκάρντ ήμασταν συνεχώς υπό την απειλή άσκησης πειθαρχικής δίωξης”
– Γιατί υποστηρίζει πως ενόχλησε πολύ η δικογραφία για τα δάνεια των κομμάτων
– “Κύριοι, κάτω τα μολύβια, είστε αναρμόδιοι, δεν μπορείτε να συνεχίσετε”, το μήνυμα που δέχτηκε

Καταγγελίες για παρεμβάσεις στο έργο του ως οικονομικός εισαγγελέας κάνει ο Σπύρος Μουζακίτης δεκαπέντε μήνες μετά την παραίτησή του.

“Η δικογραφία που ενόχλησε περισσότερο ήταν εκείνη με τα δάνεια των κομμάτων, μια και είχαν χορηγηθεί χρήματα από τις τράπεζες χωρίς εμπράγματες ασφάλειες”

Θεωρεί πως η ρύθμιση, τον Ιανουάριο του 2013, του τότε υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη με την οποία θεσπίστηκε ο θεσμός του Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς ήταν μήνυμα προς τον ίδιο και τον συνάδελφό του Γρηγόρη Πεπόνη «κύριοι, κάτω τα μολύβια, είστε αναρμόδιοι, δεν μπορείτε να συνεχίσετε». Και αυτό όπως σημειώνει ενώ είχαν «ανοικτές» υποθέσεις και σε εκκρεμότητα κλήσεις για απολογίες και πολιτικών προσώπων.

Σε συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα, τονίζει πως οι δικογραφίες που χειρίζονταν επέστρεψαν πάλι στους νέους οικονομικούς εισαγγελείς όταν, μετά από δύο μήνες και αφού είχαν παραιτηθεί οι ίδιοι, θεσπίστηκε μεταβατική διάταξη. Προσθέτει πως «στο διάστημα που δουλεύαμε τη λίστα Λαγκάρντ ήμασταν συνεχώς υπό την απειλή άσκησης πειθαρχικής δίωξης».

Αναφέρει ότι σχέδιο νόμου που προωθούσε ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, ως υπουργός Δικαιοσύνης, επιχειρούσε την κατάργησή τους λόγω συγκεκριμένων ποινικών προκαταρκτικών δικογραφιών που είχαν ανοίξει. Υποστηρίζει ότι συνεπεία αυτών δεν τους παρασχέθηκε υλική και οργανωτική βοήθεια. Εκτιμά ότι η δικογραφία που ενόχλησε περισσότερο ήταν εκείνη με τα δάνεια των κομμάτων, «μια και είχαν χορηγηθεί χρήματα από τις τράπεζες χωρίς εμπράγματες ασφάλειες».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

O  π. εισαγγελέας και νυν συνήγορος του μεταμεληθέντος(;) Χρυσαυγίτη Μπούκουρα  δε δικαιούται…δια να ομιλή. ΄Εχουμε πολλά για τη “γούνα” του. Τώρα ,μ΄αυτά που λέει, αποδεικνύεται  για άλλη μια φορά πως ο ρόλος του δεν ήταν καθαρός στη διάρκεια που ασκούσε με τον έτερο Καπαδόκη Γρ.Πεπόνη τα καθήκοντα του  οικονομικού εισαγγελέα.

 

Να τι γράφαμε γι΄αυτούς τους δύο κυρίους παλιότερα:
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ( 19/8-25/8/2012 )
“Ο Πεπόνης θα ζητήσει άρση ασυλίας του Γ. Παπανδρέου

Στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης οι ενέργειες του πρώην πρωθυπουργού, που οδήγησε τη χώρα στο μνημόνιο Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις που αφορούν στη δικαστική διερεύνηση του πρώην πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου.

Όπως σας ενημέρωσε το newsbomb.gr, o κ. Παπανδρέου, μετά και την κατάθεση-«φωτιά» του κ. Παναγιώτη Ρουμελιώτη στον οικονομικό εισαγγελέα κ. Γρηγόρη Πεπόνη για το μνημόνιο εξέφραζε φόβους για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνούσε την προσφυγή της χώρας στο μνημόνιο.
Μάλιστα, πρόσωπα κοντά στο περιβάλλον του κ. Παπανδρέου εκτιμούσαν ότι η κατάθεση του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ θα άνοιγε τον χορό των εξελίξεων, με τον πρώην πρωθυπουργό να υποστηρίζει ότι ορισμένοι θα θελήσουν να τον βλάψουν ηθικά και πολιτικά, επιρρίπτοντάς του βαρύτατες ευθύνες για την προσφυγή της Ελλάδας στο μηχανισμό στήριξης και την απώλεια εθνικής κυριαρχίας. 
Πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας σε ειδησεογραφικά sites αναφέρουν ότι ο κ. Πεπόνης θα μεταβεί στη Βουλή, ακόμη και την Παρασκευή το πρωί, προκειμένου να καταθέσει αίτημα για την άρση της ασυλίας του κ. Παπανδρέου, επιβεβαιώνοντας πλήρως το σχετικό ρεπορτάζ του newsbomb.gr
Αν και δεν έχει διευκρινιστεί για το εάν το αίτημα σχετίζεται με τα CDS ή την κατάθεση του κ. Ρουμελιώτη, που υποστήριξε ότι το ΔΝΤ γνώριζε ότι το πρώτο μνημόνιο ήταν καταδικασμένο να αποτύχει.” (ΜΜΕ)

 

Απίστευτο! Στην ελληνική ιστοριογραφία εξαρτημένοι και τυφλωμένοι από κομματικά πάθη και ιδεοληψίες δικαστές, δεν έλειψαν ποτέ, ειδικά στη νεότερη και σύγχρονη ελληνική ιστορία. Αντίθετα. Ουδέποτε, όμως, εν ενεργεία εισαγγελείς εξέθεσαν τόσο πολύ τον  εαυτό τους και το θεσμό της δικαιοσύνης στα μάτια όχι μόνο των πολιτών της χώρας και των ευσυνείδητων συναδέλφων τους, αλλά και της παγκόσμιας κοινής γνώμης ,εξαιτίας της κομματικής αγκύλωσης και τύφλωσης που τους διακατέχουν.  Δύο (στην ουσία αναρμόδιοι) εισαγγελείς παλεύουν με “νύχια και με δόντια”, εξαιτίας αυτών των “εμμονών” τους,(ή και άλλων αιτιών;) να ενοχοποιήσουν έναν πρώην πρωθυπουργό, που έκανε μεν πολλά λάθη, αλλά δε  θα μπορούσαν σε καμιά περίπτωση να υποστηριχτεί  πως έγιναν με δόλο  ή να χαρακτηριστούν εγκλήματα “καθοσιώσεως” και “εσχάτης προδοσίας” (πλην εκείνου της απρόσμενης  εξαγγελίας του δημοψηφίματος) .Μάλιστα, επιμένουν να συνεχίζουν το ανήθικο αυτό  “κυνήγι μαγισσών” σε μια από τις δυσκολότερες καμπές στη νεότερη ιστορία της χώρας με άμεσο κίνδυνο να την οδηγήσουν  στον εμφύλιο και την οριστική καταβαράθρωση.

 

Την ίδια στιγμή οι συγκεκριμένοι εισαγγελείς άφησαν και  αφήνουν προκλητικότατα στο απυρόβλητο ενόχους για διάπραξη αναμφισβήτητων εγκλημάτων “εσχάτης προδοσίας”, σαν εκείνα που διέπραξε η τελευταία κυβέρνηση Καραμανλή με την ομάδα των “παρακοιμωμένων” υπουργών του. Η κυβέρνηση εκείνη ,ως γνωστόν,  όχι μόνο σε μια πενταετία διπλασίασε το εξωτερικό χρέος και έφερε το έλλειμμα στο ύψος ρεκόρ του σχεδόν 16% (κυρίως με τις αθρόες προσλήψεις  “γαλάζιων παιδιών” και κατασπατάληση δημοσίου χήματος σε “κουμπάρους”- “εργολάβους”) ,αλλά, όταν ανακάλυψε την τεράστια καταστροφή και την επερχόμενη “λαίλαπα”, εγκατέλειψε το “σκάφος” της χώρας,που συνετρίβη ακυβέρνητο στις “ξέρες”.

Σ΄αυτά τα πασιφανή και αναμφισβήτητα εγκλήματα οι δύο εθελοτυφλούντες οικονομικοί εισαγγελείς Πεπόνης και Μουζακίτης “έκλεισαν και κλείνουν τα μάτια”. Ας τα “κλείνουν”. Για πόσο, άλλωστε; Αλλά, έστω κι αν οι υπηρεσιακοί τους προϊστάμενοι και η πολιτική εξουσία αποφεύγουν για ευνόητους λόγους να συγκροστούν με το αυτό “τημ” των επίορκων οικονομικών εισαγγελέων, η Ιστορία που έχει και την αρμοδιότητα και την ευθύνη και την εξουσία να τους κρίνει, ήδη το έχει κάνει και έχει καταγράψει τα ονόματά τους στη “μαύρη λίστα” των ενόχων δημοσίων λειτουργών για “εσχάτη προδοσία” .

 

Τελευταία ανανέωση ( 06.10.12 )