ΣΥΡΙΖΑ .Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ. “ΤΑ ΤΥΜΠΑΝΑ ΗΧΗΣΑΝ”!

Λαφαζάνης: Θα διαγράψουμε το χρέος! Αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο

 

Μηνύματα τόσο στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ όσο και στα άλλα κόμματα έστειλε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης όσον αφορά την στάση που θα κρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της διαγραφής του χρέους εάν είναι νικητής στις επόμενες εκλογές.Μιλώντας στο Νίκο Ευαγγελάτο και στα Παραπολιτικά 90,1 ο κ. Λαφαζάνης είπε:

«Στόχος της διαπραγμάτευσης είναι η διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους. Είναι αμετάβλητη και αδιαπραγμάτευτη και την έχουμε συναποφασίσει στα συνέδρια του κόμματος. Αυτό δεν είναι μια περιστασιακή θέση. Δεν είναι θέση που μπορούμε να τροποοιούμε κατά το δοκούν. Η διαγραφή μεγαλύτερου μέρους του χρέους είναι προϋπόθεση για να πάρει ανάσα η χώρα. Αυτή η θέση είναι απόλυτα αναγκαία διότι η χώρα δεν μπορεί να επιβιώσει πληρώνοντας το χρέος»

Τι να διαγράψεις ,βρε αναίσχυντε, δημαγωγέ Λαφαζάνη;  Αν ήταν τόσο εύκολο ,όσο ακούγεται, να απαλλαγείς από την “τανάλια”  του χρέους (τα λεφτά που δανειζόσαστε αφειδώς για…εκατονταετίες και “τα τρώγατε μαζί”), θα το είχαν κάνει και άλλοι  πιο έξυπνοι από σένα και προ πολλού κι εδώ και σε άλλες υπερχρεωμένες χώρες.  Μόνο εσείς εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ και οι “σύντροφοί” σας  στην Αργεντινή και στη  Βενεζουέλα “διαβάζετε βουλωμένο γράμμα”,τελικά!

Δημαγωγοί, παρτάκηδες, εγωκεντρικοί και άκρατα φιλόδοξοι είστε. Τίποτα παραπάνω .Αν ποτέ γίνετε κυβέρνηση (που δε θα γίνετε, λέμε εμείς)  και τολμήσετε να προχωρήσετε σε τέτοιες τσαμπουκαλίστηκες  και ανεγκέφαλες, μονομερείς ενέργειες, ως “Ταλιμπάν, “Τζιχαντιστές” και “τζάμπα μάγκες” του πολιτικού πολιτισμού της Ευρώπης  και της διεθνούς νομιμότητας, είναι σίγουρο πως την επομένη   θα οδηγήστε τη χώρα στην άτακτη χρεοκοπία κι από κει κατευθείαν  στον “εμφύλιο”.

΄Η μήπως αυτός είναι πλέον ο  κρυφός πόθος-στόχος του ΣΥΡΙΖΑ, τώρα που  οι κοντοσυγγενείς εκεί στη Χρυσή Αυγή πήγανε φυλακή (και θα μείνουν μόνιμα) και φιλοδοξούν να φέρουν οι Συριζαίοι  πια  σε πέρας το σχέδιο Μιχαλολιάκου για άτακτη χρεοκοπία της χώρας και  εμφύλια σύρραξη;  Γιατί μόνο υπό συνθήκες ανωμαλίας και εκτροπής μπορούν να σταθούν ως κομματικά εκτρώματα-μορφώματα σχηματισμοί  “μαζών”   σαν το ΣΥΡΙΖΑ και τη Χρυσή Αυγή. “Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται”, ως γνωστόν.

Ως κυβέρνηση, πάντως, δε θα μπορούσατε να σταθείτε ούτε λεπτό σε μια Ενωμένη Ευρώπη. Εκεί βαδίζει, αν δεν το έχετε συλλάβει ακόμα, η Ε.Ε : Στις ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΕΥΡΩΠΗΣ (ΗΠΕ) και όποιος δεν έχει την ικανότητα να αντιληφθεί την ιστορική αυτή πραγματικότητα πως οσονούπω ,δηλαδή, πεθαίνουν τα κράτη-έθνη και μπαίνουμε πάλι στον “αστερισμό” των “αυτοκρατοριών” (Αμερική, Κίνα, Ρωσία,η Ευρώπη σε λίγο), θα “θέσει εαυτόν” εκτός παιχνιδιού, που σημαίνει εκτός “πολιτισμένου κόσμου”  (διάβαζε “Αγορών”)  με ό,τι συνεπάγεται αυτό.

΄Ομως,   δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να γίνετε κυβέρνηση για χίλιους λόγος (π.χ ποτέ δε θα ξεπεράσετε τον απαγορευτικό για εκλογική νίκη …μαγικό αριθμό-φράγμα   των 1.500.000 ψήφων (οσημέραι γίνονται λιγότερες). ΄Εχετε απέναντί σας το γρανιτένιο τείχος των  4.000.000 “ψήφων” της ΑΠΟΧΗΣ συν τις υπόλοιπες  4.500.000 (…”παρά κάτι”) κομματικές ψήφους.  Πώς θα αλώσετε αυτό το ψηλό και ως…αστακός φυλασσόμενο   κάστρο με τέτοιους άκαπνους και “χέστηδες” στρατιώτες που διαθέτετε, οι οποίοι, εκτός από τα άλλα κουσούρια τους, ΣΙΓΟΥΡΑ στα δύσκολα θα το “βάλουν στα πόδια”, ως τυχοδιώκτες και μισθοφόροι, όπως είναι οι οπαδοί σας; Δεν έχετε, λοιπόν, καμιά ελπίδα να κυβερνήσετε, οπότε μπορείτε να λέτε ανέξοδα ό, τι σας κατέβει .Να μην ξεχνάτε, όμως, πως ο θυμόσοφος λαός μας γελάει  με  τους φαντασμένους και τους  ανεπρόκοπους, αφού…   “με το νου πλουταίνει η κόρη με τον ύπνο η ακαμάτρα”.

Το μόνο σίγουρο και τραγικό συνάμα είναι πως παίζετε κι εσείς τελικά συνειδητά ή ασυνείδητα το παιχνίδι της κεντροδεξιάς που ήδη τη βλέπουμε να λειτουργεί θαυμάσια  σε αγαστή  κυβερνητική συνεργασία με τις  μικρές και μεγάλες συνιστώσες της (Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ-ΕΛΙΑ). Και θα γιγαντώνεται  καθημερινώς αυτό το σχήμα (θα βρεί σύντομα και νομική έκφραση, ως κόμματικός σχηματισμός), όσο καλλιεργούν (μαζί κι εσείς) την ανασφάλεια,το φόβο και  τον πανικό στον κόσμο. Η έλλειψη μιας σοβαρής αντιπολίτευσης που δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ση χώρα (οι φορείς  της Αποχής,η μόνη σοβαρή πολιτική δύναμη,δεν είναι ακόμα συσπειρωμένοι, δυστυχώς) αποτελεί το μεγαλύτερο κίνδυνο για την απώλεια λαϊκών κατακτήσεων και τη  θεμελίωση περισσότερων και ασφαλέστερων πολιτικών,ατομικών,  εργασιακών και λοιπών δικαιωμάτων.

Το ΚΚΕ που θα μπρούσε ως νόμιμος κληρονόμος της δράσης της  ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ και μεγαλειώδους λαϊκής    επανάστασης των Ελλήνων Ανταρτών Κομμουνιστών να αναλάβει αυτό το ρόλο, έχασε το παιχνίδι (σε λίγο υπάρχει κίνδυνος να μείνει και εκτός Βουλής!) με τον “ξύλινο” κομματικό λόγο που αρθρώνει δεκαετίες τώρα, με τη συνωμοσιολογία, τα παλιά αντι-αμερικανικά στερεότυπα που νεκρανασταίνει κάθε τόσο και πάνω απ΄όλα με την ανιστόρητη (εντελώς) και απάνθρωπη εμμονή του να μην καταδικάζει τον θηριώδη σταλινισμό ,ο οποίος σε τίποτα δεν υστερούσε από το Ναζισμό. Τα υπόλοιπα ελληνικά κόμματα (ΑΝ.ΕΛ, ΠΟΤΑΜΙ, ΛΑ.Ο.Σ κ.α) πέρα από ευκαιριακά, είναι και “ανήθικα”(ως δημαγωγικά). Αργά ή γρήγορα θα διαλυθούν και η “κινούμενη άμμος”  με την οποία κτίστηκαν, θα διασκορπιστεί ή θα χρησιμοποιηθεί ως  υλικό οικοδομής  στις  “κατασκευές”   της Κεντροδεξιάς  ή ακόμα και των Ναζί (όσο θα υπάρχουν οι τελευταίοι στα κατοπινά πέντε χρόνια, ως να διαλυθούν κι αυτοί “εις τα εξ ων συνετέθησαν”).

 Σοβαρευτείτε, λοιπόν, και πάρτε την κατάσταση στα χέρια σας, όσοι απομείνατε στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ ακόμα προβληματισμένοι και έντιμοι. Πρώτα απ΄όλα, απαλλαγείτε σε συνέδριο από το “καρκίνωμα” Τσίπρα (ανεκδιήγητο έως φαιδρό πρόσωπο) που  δεν “τραβάει” με τίποτα πια (έχει απολύτως γελοιοποιηθεί στην Ευρώπη). Παράλληλα,  είναι ο συνειρμικός σύνδεσμος με την πασοκική (ανδρεϊκή) και νεοδημοκρατική (Καραμανλική)  λαίλαπα των χρόνων των “πρασινοφρουρών” και της “γαλάζιας ακρίδας”, που εκατομμύρια πολίτες αυτής της χώρας θυμούνται με ντροπή και  ρίγη φόβου.

Εγκαταλείψτε  τη δημαγωγία και αρθρώστε ΚΑΘΑΡΟ, ΑΡΙΣΤΕΡΟ πολιτικό λόγο, για να σας πάρει στα σοβαρά ο κόσμος. Σήμερα, έτσι όπως λειτουργείτε,ως κομματικό τσίρκο και μόρφωμα, έχετε καταντήσει όνειδος της Αριστεράς, κομματικό…ανέκδοτο και “μπαίγνιο” της Ευρώπης!

Μάθετε από την Ιστορία: “Το ποτάμι  δε γυρίζει πίσω”.  Η παλιά Πασοκικο-Νεοδημοκρατική κομματική “δυναστεία” ΠΕΘΑΝΕ από τις αρρώστιες και τη βαριά παθογένεια που την κατάτρυχαν. Είναι ιστορικά ανόητη η προσπάθεια να την αναστήσετε. Σισύφεια προσπάθεια. Δε γυρίζουν ΠΑΛΙ  πίσω τέτοιες (“ξορκισμένες”) εποχές.  Πάρτε το απόφαση!