ΤΙ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΤΙ Ο ΑΛΕΞΗΣ;

Τι Παπάγος, τι Πλαστήρας, ούλοι οι σκύλοι μια γενιά»….

 

ΤΡΙΧΕΣ – Ελληνικός Ποιµενικός: o µεγάλος ορεινός

Κι αν δεν έχει κάνει τεράστια λάθη αυτή η ελληνική ,ειδικά η κομμουνιστική Αριστερά. Με την πολιτική  απλούστευση και την ανιστόρητη κρίση που τη δέρνει,  πως όλοι τελικά είναι ίδιοι και  στις εκλογές του 1952  έκανε τη Δεξιά κυρίαρχη εξουσία για χρόνια  μετά.

Και δε βάζουν μυαλό. Γιατί δεν έχουν. Η μεγαλύτερη επανάσταση είναι να μπορείς να αλλάξεις.  Νόμος της Φύσης με  βασικότερο, αυτόν    της εξέλιξης των ειδών. Αλλιώς εξαφανίζεσαι.

 ΄Οπως το ΚΚΕ.   Κληρονόμησε τη βαριά παρακαταθήκη  ενός Ιστορικού  ΚΚΕ και αφού, ως συστημικό πια, αστικό κόμμα,   οικειοποιήθηκε τους αγώνες και τα σύμβολά του, σήμερα με έναν εντελώς παρανοϊκό ,πολιτικό λόγο, όχι απλά ξύλινο, κινδυνεύει    να μείνει έξω από  τη Βουλή τις επόμενες εκλογές.

 

 

 

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για το δράμα του  απεργού πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη (*), δείχνει ακριβώς σήμερα αυτό που δεν πρόκειται ποτέ να αντιληφθούν ούτε το ΚΚΕ ούτε οι κατά παραγγελία  επαναστάτες  ή οι  αυτοαποκαλούμενοι   αναρχικοί.

Δεν είναι “ούλοι οι σκύλοι μια γενιά”.  Κι αν δεν μπορεί ο Κουτσούμπας και τα αστεία παιδάκια από  τα Εξάρχεια με τις βαριοπούλες  να ξεχωρίσουν τη  ράτσα  του ντόμπερμαν από  εκείνη του  αγαθού ποιμενικού ,τότε δε γνωρίζουν από σκυλιά. Ούτε καν από …ζώα και πουλιά του δάσους.   Αφού…”άλλα τα μάτια του λαγού κι άλλα της κουκουβάγιας”.

 

(*) ΣΥΡΙΖΑ: Δεν μπορεί η Πολιτεία και η Δικαιοσύνη
να λειτουργούν με εκδικητικούς όρους

«Το αίτημα του Γ. Μιχαηλίδη είναι δίκαιο. Αυτό που συμβαίνει είναι καθαρά εκδικητικό. Δεν μπορεί η Πολιτεία και η Δικαιοσύνη να λειτουργούν με εκδικητικούς όρους. Ο Γ. Μιχαηλίδης υπερασπίζεται το δίκιο του με την ίδια του τη ζωή αυτή τη στιγμή. Δεν γίνεται να κάνουμε ότι δεν συμβαίνει τίποτα. Μας φοβίζει ότι μπορεί να έχουμε αρνητικές εξελίξεις όσο η ζωή ενός ανθρώπου βρίσκεται σε κίνδυνο», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Νάσος Ηλιόπουλος.

«Το κράτος δικαίου, τα δικαιώματα των κρατουμένων, τα δικαιώματα του ανθρώπου είναι σε αναστολή από την Μητσοτάκης Α.Ε. Με μια Δικαιοσύνη στα μέτρα και τα σταθμά της εξουσίας και με νόμους ταξικούς και τρομοκρατικούς (τρομονόμοι κ.λπ.) θα υπάρχουν πάντα δυο μέτρα και δύο σταθμά: ο Λιγνάδης, ο Κορκονέας, οι δολοφόνοι του Ζακ, του Σαμπάνη, του Μάγγου από τη μία, ο Μιχαηλίδης, ο Καλαϊτζής, ο Σταθόπουλος, η Ηριάννα, ο Θεοφίλου από την άλλη», τόνισε το ΜέΡΑ25. Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα καταγγέλλει την «ακροδεξιών αντιλήψεων υπαγορευμένη απόφαση του δικαστηρίου, ως άδικη, ανάλγητη και φονική».

Την αντίθεσή της στη «διακριτική κι αυθαίρετη μεταχείριση σε βάρος οποιουδήποτε κρατούμενου παραβιάζει ακόμη και τη σημερινή ψευδεπίγραφη “σωφρονιστική” νομοθεσία» εκφράζει με ανακοίνωσή της η ΟΕΝΓΕ, ζητώντας από την κυβέρνηση να δει με ανθρωπιστικούς όρους το αίτημα του Γ. Μιχαηλίδη. «Υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των κρατουμένων για αξιοπρεπείς συνθήκες κράτησης, προστασίας της υγείας τους, άδειες, δυνατότητα εργασίας, εκπαίδευσης. Τα δικαιώματα αυτά δεν μπορεί να εφαρμόζονται α λα καρτ».

Εντονη ήταν και η αντίδραση του Νίκου Φίλη από το βήμα της Βουλής χθες το απόγευμα. «Η απόφαση δείχνει μια ακατανόηση εκδικητικότητα εκ μέρους της Δικαιοσύνης. Οταν μάλιστα σκεφθούμε την αναστολή στον Λιγνάδη, την αποφυλάκισή Κορκονέα κλπ, γίνεται φανερό ότι η Δικαιοσύνη δεν είναι τυφλή, αλλά βλέπει από το δεξί μάτι», είπε ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο οποίος κάλεσε την πολιτεία «να αναλάβει πρωτοβουλία για να μην έχουμε τον πρώτο νεκρό από απεργία πείνας στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη, μετά το θάνατο του Μπόμπι Σαντς πριν 41 χρόνια».

«Στο δίλημμα ελευθερία ή θάνατος στον οποίο σπρώχνει η δικαιοσύνη τον απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη, η απάντηση είναι ελευθερία», κατέληξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Γιατί η αξία της ανθρώπινης ζωής είναι πρωτεύουσα.