ΤΟ ΑΤΙΜΩΡΗΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ “ΟΜΕΡΤΑ” ΤΗΣ ΜΑΦΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΓΚΕΜΠΕΛΣ

Guardian: Αποκαλυπτικά έγγραφα – Η άγρια κόντρα Τόνι Μπλερ – BBC για την κάλυψη του πολέμου στο Ιράκ

 

Guardian: Αποκαλυπτικά έγγραφα – Η άγρια κόντρα Τόνι Μπλερ – BBC για την κάλυψη του πολέμου στο Ιράκ

20  χρόνια μετά,  θυμήθηκαν  στο βρετανικό Γκεμπελιστάν  των ταμπλόιντ   να εισπράξουν και να μοιραστούν  αφ’ εαυτών    εύσημα  για τον τρόπο που κάλυψαν την  εγκληματική εισβολή   Μπους και Μπλερ στο Ιράκ!    Λες και οι νουν και ηλικίαν έχοντες , έχουν λησμονήσει   πως ΟΛΑ τα συστημικά Μέσα Μαζικής Αποβλάκωσης  και Αποπροσανατολισμού της εποχής , στήριξαν ανεπιφύλακτα   εκείνον  τον πόλεμο.

΄Όπως και το BBC.  Χαλαρή, αμφίσημη,  υποτονική κριτική.  Για την τιμή των  όπλων.   Καμιά στάση σφοδρής επίκρισης ,αποδοκιμασίας   και καταγγελίας, όπως  τολμά να ισχυρίζεται   σήμερα ο …   άγγελος εξαγνισμού  των υδάτων της Σιλωάμ ,  Guardian.

Προφάσεις εν αμαρτίαις  η τάχα μου αποκάλυψη για τις, απόρρητες ως τώρα,  εκρήξεις θυμού του Μπλερ , λόγω  της επικριτικής στάσης της,  επί χρόνια, ναυαρχίδας παραπληροφόρησης και διαμόρφωσης της παγκόσμιας κοινής γνώμης (εξ ου και ο κόσμος τόσα χρόνια πάει κατά διαολου!) .Του διαβόητου  BBC.

Τη βιομηχανία παραπληροφόρησης σε ολόκληρο τον κόσμο , την  αναγορεύουν οι επαγγελματίες της πολιτικής  σε   Τύπο.  Μια επαγγελματική και τούτη συντεχνία  που δεν  πληροί ,βέβαια, ούτε στο ελάχιστο τις προϋποθέσεις για να θωρείται   εξουσία, η οποία  οφείλει να  κρίνει και να καταγγέλλει τις αυθαιρεσίες των  υπολοίπων κρατικών. Κι αυτή   την εμπορική  επιχείρηση , την  αποκαλούν  οι κυβερνήσεις  θρασύτατα… Δημοσιογραφία !  ΄Οταν και οι δύο “φαμίλιες” , βρίσκονται σε  άριστη   διασύνδεση και   διαπλοκή μεταξύ τους.

΄Όπως ,ακριβώς,  συμπεριφέρθηκε  τις ημέρες αυτής της παρανοϊκής  εισβολής στο Ιράκ. Η παγκόσμια  πανίσχυρη, ως ανεξέλεγκτη, αυτή  βιομηχανία , κάλυψε  απολύτως το ανοσιούργημα  εκείνο.  Ούτε καν μετρημένες  στα δάχτυλα δεν υπάρχουν εξαιρέσεις.

Σήμερα, πάλι,  όπως κάνουν πάντα τα  ενεχόμενα στο έγκλημα  αφεντικά και υπάλληλοι  της βρώμικης επιχείρησης,   σε αυστηρή τήρηση των κανόνων της (σιωπηρής) «ομερτά» που τους ενώνει,   βγαίνουν και επιχειρούν  να εξαγνιστούν .  Αντί αυτοκριτικής, τεντωμένο  δάχτυλο. «Εμείς σας τα λέγαμε». ΄Όπως πάντα, η γνωστή  ,προκλητική επωδός της απόσεισης των ευθυνών.

΄Όπως έκανε  και συνεχίζει η ίδια μαφία στη χώρα μας. Απέκρυψαν τον έγκλημα της χρεοκοπίας το 2007/8. Λίγα χρόνια μετά, «ένιπταν τα χέρια» τους και εκ τους αφαλούς εξαπέλυαν μύδρους στους ενόχους πολιτικούς, που οδήγησαν τη χώρα στον όλεθρο. Ξαφνικά,  οι ίδιοι    που τους κάλυπταν , έναντι  των «αισχρών λημμάτων», όπως χαρακτηρίζει διαχρονικά  ο  τραγικός ποιητής της ελληνικής  αρχαιότητας τα “αργύρια της προδοσίας”,  βρέθηκαν αθώοι ευθυνών. Και μάλιστα το έπαιζαν ήρωες!

Επαναλαμβάνουν  το ίδιο παιχνίδι και με την τωρινή χρεοκοπία  της χώρας.  Σύντομα,  όταν  ένα πρωί ξυπνήσουν οι ΄Ελληνες  και  τη  μαύρη αλήθεια δε θα μπορούν πια οι Γκέμπελς να την αποκρύψουν , οι ίδιοι ,πάλι θα  νίπτουν  “χείρας”. Και όχι μόνο. Θα βγαίνουν λάβροι να  απειλούν, μια «και…εμείς σας τα λέγαμε  από τότε».

Τότε, που σκοτώνονταν, φυσικά,  ποιος θα γίνει κοινωνός  του πακτωλού των  ποικιλώνυμων  δώρων  Πέτσα, για να λιβανίζουν μια επαίσχυντη, κομματική συμμορία, που υποδύεται την κυβέρνηση και οδήγησε πάλι την οικονομία της χώρας  στα  Τάρταρα.  Τέτοια πρόκληση και αναισχυντία. Ως  παιδιά του “πατερούλη”   Γκέμπελς, φυσικά.