ΤΟ ΚΑΙΝΟΦΑΝΕΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ “ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΣΕΡΡΑΙΟΥ”

ΠΡΩΤΟΣ ΜΕ 18.000 ΨΗΦΟΥΣ Ο  ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ

 

Για επικράτηση της «πολιτικής της ευθύνης» κάνει λόγο σε δήλωσή του ο Κώστας Καραμανλής ο νεότερος μετά την θριαμβευτική επανεκλογή του στις Σέρρες, στρέφοντας τα πυρά του κατά της έντονης κριτικής που δέχτηκε για τους χειρισμούς του γύρω από το δυστύχημα των Τεμπών και την επιλογή του να κατέβει ξανά υποψήφιος παρά τον ορυμαγδό αντιδράσεων συγγενών των θυμάτων και πλήθους πολιτών¨”.

Κουνάει το δάχτυλο ο Κώστας Καραμανλής μετά την «επιβράβευσή» του στις Σέρρες

 

Κώστας Καραμανλής. Εις των ανεψιών του… Εθνάρχου  και τούτος, που  έγινε ό,τι έγινε, ελέω νεποτισμού και δυναστείας.

Ηθικός αυτουργός των δολοφονιών, των ανύποπτων επιβατών της αμαξοστοιχίας  στα Τέμπη. Αντί να έχει κάνει χαρακίρι, όπως θα έκανε  κάθε έντιμος και αξιοπρεπής άνθρωπος, κρύφτηκε  κάτω από τη φούστα  της εκλογικής ψήφου, που του παραχώρησαν   άρρωστοι συντοπίτες του,  πάσχοντες  από το ,πλην των άλλων,  κατάπτυστο και προκλητικό, ως απάνθρωπο,  “σύνδρομο του Σερραίου”.

Είναι η σφοδρή ψυχική νόσος,  που εκδηλώνεται,  ως φανατισμός, μανία και καταναγκασμός.  Κατατρύχει    άτομα  με  εμμονή συμπόρευσης,  στήριξης και απενοχοποίησης   άλλου προσώπου, παραβατικής συνήθως συμπεριφοράς και  ενόχου εγκλήματος   με το οποίο έχουν  απροσδιόριστου είδους , χαλαρή σχέση,   κυρίως , ιδεατή- φαντασιακή  και  σπάνια διαπροσωπική.  Π.χ καταγωγή (συγχωριανός, συντοπίτης, συμπατριώτης),  φυλή, εθνικότητα, οπαδισμός, επάγγελμα  κ. λπ

ΤΟ “ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΣΕΡΡΑΙΟΥ” είναι ψυχολογικό φαινόμενο και  πρόσφατα επινοηθείς  όρος. Μόλις 2 ημερών . Η πάθηση παρατηρήθηκε  κατά τις πρόσφατες εκλογές στην εκλογική περιφέρεια των Σερρών, όπου  18.000 ψηφοφόροι ανάδειξαν τον υποψήφιο βουλευτή  και δολοφόνο   των Τεμπών, Κώστα Καραμανλή  ΠΡΩΤΟ  σε ψήφους,  από αίσθηση χρέους, υπερηφάνειας, αλλά και έντονης τοπικιστικής εμμονής,   λόγω της εκείθεν καταγωγής  της οικογένειας του ιδρυτή   της δυναστείας… Εθνάρχουν  Κωνσταντίνου  Καραμανλή!