ΤΟ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΔΙΑΛΥΣΗ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΕ ΤΑ ΑΛΛΕΠΑΛΛΗΛΑ …HARA KIRI ;

Τσίπρας: Δεν θα δεχθούμε εθνικές υποχωρήσεις για τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ

Δεσμεύσεις απ’ την Ουάσιγκτον για την τουρκική προκλητικότητα, ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον νέο πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζορτζ Τσούνη, με φόντο τις νέες δηλώσεις ίσων αποστάσεων απ’ τον γ.γ. του ΝΑΤΟ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Υπογράμμισε την ανάγκη οι στρατηγικές-αμυντικές σχέσεις των δύο χωρών να αναπτύσσονται σε αμοιβαία επωφελή βάση, με απτές δεσμεύσεις για την άμυνα της Ελλάδας, επαναλαμβάνοντας τη διαφωνία του με την πρόσφατη επ´ αόριστον αναθεώρηση της διμερούς αμυντικής συμφωνίας, χωρίς ουσιαστικές δεσμεύσεις από τη μεριά των ΗΠΑ για τη στήριξη της χώρας έναντι των προκλητικών παραβιάσεων του Διεθνούς Δικαίου από την πλευρά της Τουρκίας.

Επιπλέον, τόνισε την ανάγκη οι ΗΠΑ να καταδικάσουν ευθέως τις υπερπτήσεις και παραβιάσεις στο Αιγαίο και να παγώσουν την πώληση των F16 στη γείτονα, αλλά και  την ανάγκη να πιεστεί η Τουρκία για να ανοίξει τους διαύλους με την Ελλάδα προκειμένου να αποφευχθεί η περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης.

Ο Αλ. Τσίπρας τόνισε επίσης την έντονη αντίθεσή του με την αποστολή βαρέος οπλισμού στην Ουκρανία και ξεκαθάρισε ότι σε περίπτωση που προκειμένου να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ Φινλανδία και Σουηδία, υπάρξουν υποχωρήσεις εις βάρος των ελληνικών συμφερόντων, όπως διαφαίνεται από τις δηλώσεις Στόλτενμπεργκ, η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μελλοντικής, όπως είπε, κυβέρνησης της χώρας, θα είναι αρνητική.

****

Τί τσαμπουκαλίκια είναι πάλι  αυτά Αλέξη Τσίπρα; Μητσοτακικότερος του Μητσοτάκη κατάντησες. Εθνίκια,  και σε επίπεδο αρχηγών και σε χαχόλους οπαδούς,  έχουμε. Μυαλά  συνετά και συνειδήσεις ελεύθερες χρειαζόμαστε.

Οι θερμοκέφαλοι εθνικιστές  έχουν   μαντρί.  Και σίγουρα  αυτό εκτείνεται  από Δεξιά και πέρα, όπως απέδειξε  και η τελευταία συσπείρωση και παρουσία  τους, ως Μακεδονομάχοι.

Σε σένα, κανένας από εκείνους που σκέφτονται ελεύθερα  και συνετά δεν πρόκειται να ζυγώσει. Τότε ποιους μαυλίζεις με αυτές τις πατριωτικές  κορόνες και το εθνικιστικό  παραλήρημα;  Χρυσαυγίτες, ακροδεξιούς;  Ποιους, ακριβώς , να ξέρουμε, καλείς  κοντά σου;

΄Οσα ξεστόμισες στον πρέσβη είναι κατάπτυστα για αρχηγό αριστερού κόμματος. Ούτε ο Μητσοτάκης δε θα  τολμούσε  τέτοια ανοησία.

΄Εκανες πάλι  χαρακίρι. Ταφόπλακα στην πολιτική  πορεία, τόσο τη δική σου,  όσο και τους κόμματός σου. Δε χρειαζόμαστε τζάμπα μάγκες και τσαμπούκια, αλλά νοήμονες και συνετούς.  Με το να καλείς τους Αμερικανούς να δεσμευτούν σε παράνομες και αντίθετες με το διεθνές δίκαιο, ελληνικές διεκδικήσεις, πέρα απο αφελές , δημαγωγικό και άδικο , είναι και εντελώς ηλίθιο.

 ΄Ερχεσαι να επιβεβαιώσεις  την άποψή μας για  τους χρήσιμους ηλίθιους. “Ρίχνεις νερό στο μύλο” της Δεξιάς.  ΄Εχεις αντιληφθεί  πως με τον τρόπο που διαχειρίζεσαι το ρόλο της αντιπολίτευσης (δεύτερη χρεοκοπία, πανδημία, ακρίβεια, εξοπλισμοί,  «εθνικά θέματα» )   δουλεύεις για το Μητσοτάκη;

 Κατάλαβες πως με το να κάνεις συμφωνίες-ομερτά και να μη στείλεις τον Κώστα Καραμανλή σε Ειδικό Δικαστήριο, σήμερα καταδίκασες έντιμους εισαγγελείς,  ακόμα και δικούς σου ανθρώπους, που τους  παρέδωσες βορά   στα  Ειδικά δικαστήρια, που στήνει  ο διεφθαρμένος    γόνος της φαμίλιας;  Αντί να κάθονται στα εδώλια  οι διώκτες και οι ένοχοι , έστειλες την   Τουλουπάκη, τον  Ντζούρα και το  Μανώλη να δικαστούν.    Πούλησες, ακόμα και τους  δικούς σου  ανθρώπους,  όπως τον  Παπαγγελόπουλο και τον Παππά.

Αίσχος, Αλέξη Τσίπρα! Απίστευτος και τραγικός!