ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΝΕΟ ΓΚΕΜΠΕΛΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Το βασικό  πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι πολιτικό.  Γίνεται και τέτοιο, αφού παραμένει άλυτο το πρώτο και κυρίαρχο.  Κι αυτό δεν είναι άλλο από το μέγα και …ανατριχιαστικό πρόβλημα  που ακούει  στο όρο    ΤΥΠΟΣ, του οποίου ,υποτίθεται,    πρωταρχική υποχρέωση αποτελεί ο  έλεγχος των άλλων εξουσιών, ως τέταρτη τούτη, μετά τη  νομοθετική, εκτελεστική και δικαστική.
Επομένως, όλο το πρόβλημα με τη συγκεκριμένη εξουσία έχει μια αφετηρία. Αν  για τις άλλες τρεις θεωρούμε αδιανόητο να αποκτώνται μέσω  “αγοράς”, να υπάρχουν ας πούμε  τιμές σε πλειστηριασμό  για τη θέση του πρωθυπουργού ή κάποιος με οικονομική επιφάνεια να ιδρύει ένα ιδιωτικό δικαστήριο που θα δικάζει και θα καταδικάζει, αν όλα αυτά ακούγονται αστεία κα αδιανόητα, δε συμβαίνει, όμως, το  ίδιο με την τέταρτη εξουσία ,τον Τύπο, που ο καθένας με οικονομική επιφάνεια, μπορεί να  τον (εξ)αγοράζει.  Να  εκδίδει και να να κυκλοφορεί εφημερίδες-περιοδικά,  να λειτουργεί ραδιόφωνα και  κανάλια και όλα αυτά με τις “ευλογίες” του Νόμου και με στόχο να…ελέγχει τις άλλες εξουσίες.  ΄Οπως περίφημα το λέει ο λαός    “βάζουν το λύκο να φυλάει τα πρόβατα”!
Να μην χρονοτριβούμε σε αυτονόητα και πασιφανή. ΄Οσο είναι αδιανόητο να υπάρχει μια κρατική  τηλεόραση (διάβαζε κομματική, όπως η ΕΡΤ) ,άλλο τόσο αδιανόητο και παράλογο είναι να μπορεί ένας, που διαθέτει χρήματα και τις περισσότερες φορές από άγνωστη πηγή (ως γνωστό “δούλευε να φας και κλέψε νά΄χεις)”,να μπορεί να αγοράζει  “Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης”. Εγκληματικό και εντελώς ασύμβατο με τις ιδιότητες και τους στόχους του κράτους δικαίου. Και φυσικά με τις αρχές και τους κανόνες που διέπουν τη σωστή χρήση -“επεξεργασία” και διάδοση της πληροφορίας, της είδησης.
 Αλλά το θέμα μας δεν είναι αυτό σήμερα. Περισσότερα για το συγκεκριμένο  και με προτάσεις-λύσεις,  μπορεί κανείς να δει σε παλιότερη ανάπτυξή μας εδώ  με τίτλο “ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (Κ.ΑΝ.Ε).
Σήμερα, θα μιλήσουμε (άλλη μια φορά) για τις συνέπειες της εισβολής στη χώρας  μιας απείρως και ασυγκρίτως χειρότερης “πανδημίας” από εκείνης του Κορόνα για έναν μεταφορικά και κυριολεκτικά  θανατηφόρο  και  πρωτόγνωρο  “ιό” που ακούει  στο όνομα ΝεοΓκεμπελισμός.
Ο Γκέμπελς,  ως γνωστό, υπήρξε   ο πραγματικός  θεμελιωτής
του Γερμανικού Ναζισμού, αφού τις ανατριχιαστικές  θεωρίες του ήταν  αυτός  που τις εφεύρε  εν πολλοίς,  τις συστηματοποίησε  , τις στήριξε, τις προώθησε και κατάφερε να τις επιβάλει  και να  τις   ενστερνιστούν   εκατομμύρια συμπατριώτες του , που ως θύματα  της δικής του προπαγάνδας, θυσίασαν  και τη δική τους ζωής ,πέραν της ζωής άλλων 20 εκατομμυρίων θυμάτων, που στοίχισε η δική τους   αγριότητα στη διάρκεια του Β Παγκοσμίου Πολέμου.
Τα μέσα του που χρησιμοποίησε γι αυτή την τεράστια επιτυχία του Ναζισμού ήταν  δύο:  1. Εξαγορά – ίδρυση νέων μαζικών  Μέσων ….Ενημέρωσης! 2.  Συνεχής, ανελλιπής και…ανηλεής   πλύση εγκεφάλου τόσο των  θεωριών του Ναζισμού, όσο και ψευδών κατασκευασμένων ειδήσεων.  Το τελευταίο ονομάστηκε Γκεμπελισμός (=  συνεχή και αδιάλειπτη επανάληψη του ψεύδος, μέχρι να καταστεί  η… αλήθεια του οπαδού).
Με μόνο  αυτούς  τους δύο τρόπους, κατάφερε  ο Γκέμπελς το ακατόρθωτο. Να καταστήσει έναν ολόκληρο λαό… ζόμπι, μαϊμούδες που εκτελούσαν υποτακτικά     ό,τι η  “νομενκλατούρα” των Ναζί  επέβαλε.
Αν συσχετίσει κανείς τα δύο αυτά φαινόμενα, του παλαιοΓκεμπελισμού στη Γερμανία κα του ΝεοΓκεμπελισμού στην Ελλάδα στις ημέρες μας, θα βρει ασυζητητί αντιστοιχία,  πολλά κοινά, τα περισσότερα μάλιστα  με στερεοτυπική επαναφορά .΄Ιδια ακριβώς στη  θεωρία και την πράξη. Ας το εξετάσουμε.
Εδώ  και καιρό, με ιστορικά  πλέον εργαλεία ,είναι εδραιωμένη   η  πεποίθησης πως η Δεξιά ως κυβέρνηση σε δύο θητείες του  Κώστα Καραμανλή, χρεοκόπησε τη χώρα (διπλασίασε το χρέος και εκτόξευσε το έλλειμμα στο πρωτοφανές σχεδόν για τη χώρα  15.5%) .   Οι συνέπειες  τις οποίες  βίωσε  ο ελληνικός λαός, υπήρξαν πρωτόγνωρες,  όχι τόσο οικονομικά (κι αυτό), αλλά ως αιχμάλωτος,   έμφορτος φόβου, πανικού, ανασφάλειας για το “τι τέξεται η επιούσα” .
Με την ιστορικά απολύτως  αποδεκτή πλέον αυτή   πεποίθηση,  η Δεξιά  της χώρας  (διάβαζε οικονομική ,κυρίως ελίτ στο εσωτερικό και το εξωτερικό, κυρίως στο Λονδίνο), φοβούμενη πως το τέλος της ήταν  εγγύς, αν η χρεοκοπία  όδευε σε ειδικό Δικαστήριο και ακολουθούσε η αναμενόμενη  τιμωρία των ενόχων, σχεδίασε ένα μακροχρόνιο πλάνο που εμπεριείχε τέσσερις  βασικούς πυλώνες:
1. Σύναψη συμφωνίας με τον αρχηγό της Αριστεράς , που “εκπροσωπούσε” ο ΣΥΡΙΖΑ, για την παραχώρηση ενός εκ των πλέον φανατικών Καραμανλικών και αρχηγού ακροδεξιού κόμματος (ΑΝ.ΕΛ) του Πάνου Καμμένου για τη στήριξη  κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΟ-ΑΝΕΛ με  αντάλλαγμα την αποσιώπηση -απόκρυψη της ευθύνης της υπόδικης κυβέρνησης για τη χρεοκοπία της χώρας  Κώστα Καραμανλή και της μη παραπομπής του σε ειδικό δικαστήριο.
2. Εξαγορά  του συνόλου σχεδόν του ελληνικού Τύπου (εφημερίδες, κανάλια, ραδιόφωνα), εξαιρουμένων 2-3, “θνησιγενών”, κυρίως  (εκδοτικά) εντύπων (Αυγή, Εφημερίδα Συντακτών και Ντοκουμέντο).  Σε αυτή τη διαδικασία η Δεξιά ελίτ των εφοπλιστών επέλεξε διάφορους  αχυρανθρώπους ,κυρίως υπόδικους, θιασώτες του “vivere  pericolosamente”, επιρρεπείς σε κάθε είδους παρανομία, προπαντός  άπληστους,  αλλά υπάκουους.   Μεταξύ των άλλων, προκρίθηκαν και τους ανετέθη να φέρουν  εις πέρας  το συγκεκριμένο έργο,    ο  Βαγγέλης Μαρινάκης, Γιάννης Αλαφούζος, Χρήστος Ράπτης, οι   κληρονόμοι του Μίνωα Κυριακού ,  Γιάννης  Κουρτάκης,  Θανάσης   Μαυρίδης  κ.α.  Τα εξαγορασμένα αυτά “Μέσα”  θα τα στελέχωναν  γνωστοί  δημοσιογράφοι, όπως  ο Νίκος  Χατζηνικολάου, ο  Αλέξης  Παπαχελάς,  ο Γιάννης Πρετεντέρης, ο Γιώργος Παπαχρήστος, ο ΄Αρης  Πορτοσάλτε, ο Γιώργος Αυτιάς  και ένας πλήθος άλλων, ευπειθών και καλοταϊσμένων  κοντυλοφόρων
3. Εξαγορά με ιδιαιτέρως υψηλά χρηματικά ανταλλάγματα  ΟΛΩΝ των εταιριών που  θεωρούνται πως ειδικεύονται  σε  δημοσκοπήσεις και συναφείς  έρευνες στη χώρα.
4. Αλλαγή ηγεσίας στη παράταξη της Δεξιάς με επιλογή ΜΗ  Καραμανλικού αρχηγού.  Και ως τέτοιος καταλληλότερος   ξεχώρισε  ο Κυριάκος Μητσοτάκης επειδή,  εκτός της αντιΚαραμανλικής του ιδιότητας, ήταν  εύκολο ενεργούμενο και “αιχμάλωτος”  της θέλησης των εφοπλιστών,  ως γιος ενός από τους χειρότερους  και εξαγορασμένους από την ίδια  “ελίτ”, πολιτικούς της Ελλάδας. Αλλά  και ο ίδιος διεφθαρμένος και χειραγωγούμενος για τους ίδιους με τον πατέρα του  λόγους.
Το σχέδιο εκτελέστηκε και πέτυχε με..μαθηματική ακρίβεια και στους 4 στόχους. Ούτε η κυβέρνηση   Κ. Καραμανλή  που χρεοκόπησε τη χώρα τιμωρήθηκε, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΟ-ΑΝΕΛ προέκυψε  και  κατάφερε να επιβιώσει, ο “Τύπος” και οι εταιρίες  δημοσκοπήσεων  αλώθηκαν παντελώς και ο Κυριάκος Μητσοτάκης  έγινε, ανέλπιστα ,  όπως ο πατέρας του,  πρωθυπουργός της Ελλάδας!
Ο Τύπος και οι   εταιρίες δημοσκοπήσεων   εφάρμοσαν με απόλυτη επιτυχία και με “θρησκευτική ευλάβεια” τη μέθοδο Γκέμπελς.  Ο   ΝεοΓκεμπελισμός  στη χώρα μας δεν είναι  πρωτοφανές , πρωτόγνωρο, βέβαια,   φαινόμενο. Αλλά τουλάχιστον  δεν εμφανίστηκε  στο παρελθόν σε  τέτοια έκταση  και  με εμφανή όλα  τα στοιχεία  και τις ιδιότητες εκείνες που καθιέρωσε ο ιδρυτής  του Γκέμπελς. ΄Οπως:
-Εξαγορά με πακτωλό χρημάτων  εφημερίδων,  ραδιοφώνων και καναλιών . -Στελέχωσή τους  με ανήθικα άτομα, επιρρεπή σε παραβατικότητες  πάσης μορφής, αδίστακτους για εύκολο κέρδος , άπληστους και στερούμενους ακόμα και στοιχειώδους συνείδησης.
Το “παιχνίδι”  όλων αυτών των πρωταγωνιστών, ήταν γνωστό και δοκιμασμένο  την περίοδο  της επικράτησης του Γερμανικού Ναζισμού.  Συγκεκριμένα:
-Προπαγάνδα  με συνεχή βομβαρδισμό  της    κυρίως  της λεγόμενης “κινούμενης άμμου” του εκλογικού σώματος (ανάλογα των περιστάσεων κυμαίνονται ως τώρα  από 150.000 έως και 350.000 ψηφοφόρους).
– Η υστερική και συνεχής αυτή  προπαγάνδα στόχευε στη γνωστή  από την  ψυχιατρική μέθοδο  της “λοβοτομής”, της αποβλάκωσης, ίδια ακριβώς  εν χρήσει και στον παλαιό  Γκεμπελισμό  και είχε  συγκεκριμένο περιεχόμενο και ειδικά θέματα αναφοράς.  Κυρίως:
-Η χρεοκοπία χρεώνεται εν πολλοίς στα δάνεια του ΠΑΣΟΚ και τους ολυμπιακούς αγώνες
-Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως άφθαρτος πολιτικός και απόφοιτος Χάρβαρντ είναι ο καταλληλότερος για αρχηγός της ΝΔ και πρωθυπουργός
-O ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά ο Αλέξης Τσίπρας  με το “Μακεδονικό” ξεπουλάει τα εθνικά όνειρα της Ελλάδας και είναι πέρα από εθνικός μειοδότης και επικίνδυνος για τη χώρα.
-Ο Αλέξης Τσίπρας πρόδωσε την ψήφο των Ελλήνων στο δημοψήφισμα. (Αν και η Δεξιά ήταν και είναι υπέρ  της παραμονής της χώρας  ΕΕ!).
-Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ χρεώνεται τους νεκρούς στο  ΜΑΤΙ. Υποσυνείδητα πέρασε η προπαγάνδα, όχι πως δεν ήταν επαρκής η παρουσία των υπηρεσιών του κράτους, αλλά κάτι σαν … ο Αλέξης Τσίπρας προσωπικά  να έβαλε τη φωτιά!
-Απόκρυψη της φοβερής πραγματικότητας πως οι  φωτιές στο Μάτι μπήκαν από  χέρια Μακεδονομάχων, ανεγκέφαλων  εθνικιστών  και παρεμπόδιση έρευνας για την ανακάλυψη των πραγματικών ενόχων.
Τέτοια φληναφήματα και αυτού του  είδους  τις στρακαστρούκες με την ανελέητη, συνεχή, βομβαρδιστική προπαγάνδα,  τα μετέτρεψαν σε αληθοφανή  γεγονότα και τον Ιούλιο του 2019  ο Κυριάκος Μητσοτάκης ,το εντελώς για χίλιους λόγους “κουτσό άλογο”  στην εκλογική ιπποδρομία, κέρδισε!
 Αλλά , η ίδια ΝεοΓκεμπελική μέθοδος συνεχίστηκε   και μάλιστα με απόλυτη επιτυχία  στη  διάρκεια και μέχρι   σήμερα   της διακυβέρνησης της χώρας από τα αφεντικά του Κυριάκου Μητσοτάκη.   Ισχυρός μοχλός τώρα πια και σχεδόν με την αποτελεσματικότητα “πολιορκητικού κριού”, υπήρξαν  τα  “πέτσινα” αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, που αφειδώς παρείχαν στη δημοσιότητα  οι εξαγορασμένες  εταιρίες, κάνοντας τη μέρα, νύχτα, το άσπρο, μαύρο,  το ψεύδος ,αλήθεια.
΄Ηδη με 5.000 νεκρούς στη χώρα από την  εγκληματική ανικανότητα της κυβέρνησης, με δύο συνταγματικά πραξικοπήματα, με τη δεύτερη χρεοκοπία της χώρας επί θύραις,  για να μείνουμε μόνο σε αυτά, οι ίδιες εταιρίες, ξεπερνώντας και την έννοια το ίδιου  του Γκεμπελισμού ,έφτασαν στο σημείο να αναδεικνύουν την  κυβέρνηση  πετυχημένη (!) και τον  πρωθυπουργό της  να έχει  την απόλυτη  υπεροχή και στήριξη της ελληνικής  κοινωνίας(!!).
Τις παραμονές της πτώσης της Ναζιστικής Γερμανίας ο παλαιοΓκεμπελισμός  έκανε το ίδιο. Προπαγάνδιζε επιμελώς πως η  νίκη του Ναζισμού ήταν εγγύς. Λίγο μετά, η  Ναζιστική Γερμανία κατέρρεε και ο Γκέμπελς  αυτοκτονούσε ,  όπως και  ο  Φύρερ  του.
Ο ΝεοΓκεμπελισμός  στην Ελλάδα, θα έχει την ίδια τύχη. Πολύ σύντομα. Ως τότε στο σύνολό του ο Τύπος στην  Ελλάδα,  θα έχει όλα τα γνωρίσματά του . Με άλλα λόγια θα συνεχίζει να είναι  Ναζιστικός.   Ο Φασισμός και ο Ναζισμός έχουν πολλές και διάφορες ,ως γνωστό , εκδοχές.