Τ. Γαϊτάνης: ” Είμαι υπερήφανος για την παράταξή μου». Λόγοι…μύριοι, για να ντρέπεσαι, σου λέμε εμείς.

Τάσος Γαϊτάνης σε τηλεοπτική δήλωση:    “Εγώ είμαι από μικρός στη Νέα Δημοκρατία.  Και είμαι υπερήφανος για την παράταξή μου»,

****

Η αυτογνωσία  είναι από τα βασικά, και μάλλον το πρωταρχικό γνώρισμα του νοήμονος και έντιμου πολίτη. Του “καλού καγαθού», όπως θα το λέγανε οι Αρχαίοι ΄Ελληνες, με ό,τι σήμαινε για κείνους, τέτοιος χαρακτηρισμός , ως υψίστη    αρετή. Είναι ο λόγος που το ΓΝΩΘΙ  Σ   ΑΥΤΟΝ  υπήρξε από τα πλέον ισχυρά Δελφικά παραγγέλματα και υπεδεικνύετο    ως  πεδίον κατάκτησης του επισκέπτη-προσκυνητή.

Ο Δεξιός, ανάμεσα στα άλλα πολλά κουσούρια και τις ηθικές  αναπηρίες  που του καταμαρτυρεί η Ιστορία με βάση τις διαπιστώσεις και τις παρατηρήσεις της, είναι και  η έλλειψη  αυτογνωσίας.  Αυτή , ακριβώς,  η έλλειψη καθιστά το άτομο αλαζόνα, αμετροεπή  και προκλητικό απέναντι  στη Φύση και τον καθαρό Νου.

Να επισημάνουμε, και αυτό αρκεί, τη σύσταση  του πυρήνα της ιδεοληψίας της Δεξιάς, της φιλελεύθερης ή συντηρητικής ,όπως αυτοαποκαλείται,  παράταξης.  Είναι αυτή η παρατήρηση που μπορεί  από μόνη της να σηκώσει όλο το βάρος της απόδειξης και της επιβεβαίωσης της Ιστορίας περί του  αφύσικου και ανήθικου του χαρακτήρα της Δεξιάς    σε όσα  πρεσβεύει και θεωρεί ως πρωταρχικής σημασίας στη σύσταση και τις επιδιώξεις της.

Ο Δεξιός απεκδύεται εθελοντικά και συνειδητά την ιδιότητα του ανθρώπου και εν(κατά)τάσσει το είδος του,  αποκλειστικά σε κείνο του βασιλείου των ζώων.   Με την  άνεση και την  ευκολία  που του εξασφαλίζουν  η ανεπάρκεια  αγχίνοιας,  συλλογιστικής ,αλλά και  η έλλειψη φυσικών  κανόνων  ηθικής συμπεριφοράς στη ζωή.

Ασφαλώς και είναι ο άνθρωπος ζώο. Και έχει πλείστα όσα από εκείνα τα χαρακτηριστικά που η Δεξιά επικαλείται ως αποδεικτικά στοιχεία και επιχειρήματα  των πεποιθήσεών  της  πως από την ίδια τη Φύση είναι καθορισμένο το «μεγάλο ψάρι να τρώει  το μικρό», «ο θάνατός σου η ζωή μου» ,  «όλα τα δάχτυλα να μην  είναι ίδια» και τα συναφή.  Επιχειρήματα –φληναφήματα έωλα, ασφαλώς , αφελή κι απλοϊκά,   πέρα από αφύσικα και  μωρά. Και η   επίκλησή τους,  αποκλειστικά   για να στηρίξουν την επιρρέπεια  του Δεξιού στην αρπακτικότητα, τη λατρεία του κέρδους και στην έλλειψη  πόνου και αλληλεγγύης στον πάσχοντα και νοσούντα.

-΄Ετσι είναι, σου λέε, φτιαγμένη ,  η ζωή!  Με καταπληκτική και στρατευμένη ,βεβαίως,  αφέλεια και  με κουτοπόνηρη  άνεση επιχειρηματολογίας.  -Τι να κάνουμε τώρα;  Να αλλάξουμε τη φυσική ροή των πραγμάτων;  Σε …κουφαίνει με την  αμετροεπή,   φιλοσοφική  του προσέγγιση  και τη … βαθυστόχαστη, (μη) ανάλυση των πραγμάτων.

Αδυνατεί να κατανοήσει πως ο ΄Ανθρωπος- ζώο προικίστηκε από  τη Φύση με τον Αριστοτελικό ΝΟΥ.  Εκείνος , ακριβώς,  που τον διαφοροποιεί από  τα άλογα  ζώα . Και επ΄ ουδενί ένας τέτοιος Νους  αποδέχεται  τις αφέλειες   της  φιλελεύθερης παράταξης  περί.. άνισων δαχτύλων  και αιμοβόρων καρχαριών  που ξεπαστρεύουν  τα κοπάδια της  μαρίδας.  Αφέλειες τρανταχτές,  αν δεν είναι προφάσεις εν αμαρτίαις .

Ο Νους, που δεν  είναι σκοτισμένος και  βεβαρημένος από τα παντός είδους ιδεοληπτικά αρρωστήματα,  υπαγορεύει ακριβώς τα αντίθετα.  Δοθέντος  πως  πέρα από έδρα  της λογικής είναι και το ενδιαίτημα της συνείδησης.

Δε δέχεται τέτοιος Νους  σε καμιά περίπτωση για παράδειγμα  πως  στο όνομα των Νόμων  της Αγοράς και τους Κέρδους  έχεις δικαίωμα  να σωρεύεις αγαθά και να τα στερείς  από άλλους. Ούτε πως η επιδερμίδα με βάση τα χρώματα της…. Ίριδας, καθορίζει ή στερεί  και  την ανθρώπινη ιδιότητα από τον κάτοχό της.   Πολλώ  μάλλον,   δεν  αναγορεύουν  κάποιον  σε ξεχωριστό είδος  ανθρώπου ,  η ράτσα,  η καταγωγή, η εθνικότητα , η θρησκεία.

Απλοϊκότητα επιχειρημάτων, προκλητική ,ως αφύσικη ,  αφέλεια  και  ανεπάρκεια   νοητικών  εργαλείων!  Είναι αυτοί  οι λόγοι που η Δεξιά στερείται διανόησης.  Είναι ντροπή για ένα διανοούμενο ,αν δεν πρόκειται για «πέτσινο» ή  … ηγεμόνα εκ Δυτικής Λιβύης,  να παραδεχτεί πως είναι Δεξιός.

Ξέρετε πολλούς  Αλμπέρ Καμύ ή Ζαν-Πωλ Σαρτ στη φιλελεύθερη  παράταξη; Ακόμα και τον Νίτσε που με περισσό θράσος  οικειοποιήθηκε τις  φιλοσοφικές του απόψεις  η ναζιστική Δεξιά, μόνο  Φιλελεύθερος,   πολύ περισσότερο Ναζί  ,δεν υπήρξε ο φιλόσοφος του Υπερανθρώπου..

 

 

 

Συμπέρασμα:

Να μπαίνουμε τώρα  στον άδικο κόπο να  εξηγήσουμε γιατί ο   Κυριάκος Μητσοτάκης, ο  Σκέρτος και ο Γαϊτανης παραπάνω,  αντί να ντρέπονται, σεμνύνονται  κιόλας  που δηλώνουν  Δεξιοί, θα ήταν σαν να έχουμε ζηλώσει την τύχη  του Σίσυφου..  Να μας λείπει τέτοιο έργο.

Απλώς,  θα θυμίσουμε πως ειδικά τα στελέχη της  ελληνικής Δεξιάς -ΝεοΔημοκρατικής παράταξης,   βρίσκονται  σε παντελή διανοητική και συνειδησιακή  αδυναμία  να αντιληφθούν  πως είναι ΟΝΕΙΔΟΣ για τη Φύση και το σώφρονα άνθρωπιο να  δηλώνει κάποιος   Δεξιός  και μάλιστα ΝεοΔημοκράτης και να συμπεριφέρεσαι  ως τέτοιος. Πρόκειται  για δεινή σύγχυση φρενών  στα όρια της ιδιωτείας.

Βεβαίως αναγνωρίζουμε  πως  είναι  “ψιλά”  τέτοια γράμματα για να μπορεί  να τα αναγνώσει ένας Κυριάκος  Μητσοτάκης. Κοινώς…Κούλης  .  Μήπως, όμως , ισχύει  η εύστοχη παρατήρηση  πως ,τελικά, κάθε λαός έχει το… Μητσοτάκη  που του αξίζει;