“ΦΥΛΑΚΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ” ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ

                                       (Επαναλαμβανόμενη ανάρτηση)

Σε αγγέλους και πνεύματα… εν ουρανοίς, δεν πιστεύουμε. ΄Η για να το πούμε καλύτερα, πιστεύουμε πως  υπάρχουν “άγγελοι” .αλλά επί της γης.  Είναι  ο αγαθοεργός,  ο αλληλέγγυος, ο συνειδητοποιημένος  συνάνθρωπος και πολίτης ,  που κρατά στην πλάτη του την αξιοπρέπεια του Ανθρώπου.

Κατά καιρούς, έχουμε τις …απτές αποδείξεις της ύπαρξής τους.    Μας έχουν σώσει από  ΄πολλές και διάφορες παγίδες.  Και από κίνδυνο ζωής!  Χάρη στην αφιλοκερδή ,την ενσυνείδητη  βοήθειά τους, που συνήθως είναι η έγκαιρη  και έγκυρη ενημέρωση  για τον κίνδυνο στο επόμενο βήμα . Ξέρουν πως τους οφείλουμε. Και τους είμαστε ανυπόκριτα ευγνώμονες.

 

 

 

Μια άλλη τέτοια  παρουσία, ζήσαμε πρόσφατα από άλλον φύλακα άγγελο επί της γης. Η δική του ενημέρωση ,μας έσωσε από μεγάλη περιπέτεια  και άλλο  κίνδυνο ζωής την τελευταία στιγμή.

 Πάλι, ένα μεγάλο ευχαριστώ .  Μια  λέξη τόσο φτωχή για να βαστάξει το βάρος των συναισθημάτων και της ευγνωμοσύνης μας, αυτή την ώρα.

 

 

 

Είμαστε ζωντανοί και ορεξάτοι για δράση. Και θα πληρώσουν μια μέρα οι δράστες που  έχουν πια  για μας …ονοματεπώνυμο και ιδιότητες. Δεν είναι  γενικά και αόριστα  ο Ακροδεξιός, ο Ναζί, ο φανατικός κάθε είδους,  ο…Ρώσος.

 Το τραγικό είναι πως δε βρισκόμαστε  σε κράτος δικαίου. Οι θεσμοί δε λειτουργούν σε αυτή τη χώρα. ΄Ετσι, αδυνατούν να μας προστατέψουν.Κι αυτός είναι ο λόγος που ούτε  εδώ και πολύ καιρό αναφερόμαστε  πια σε αρχές και εξουσίες ούτε  ζητάμε την ούτως ή άλλως ανύπαρκτη  βοήθειά τους. Θα κάνουμε αυτό που ξέρουμε καλύτερα.  Θα τα βγάζουμε πέρα μόνοι μας.

Μια μέρα, θα ειπωθούν όλα εδώ χαρτί και καλαμάρι. Αυτονόητοι λόγοι προστασίας των “αγγέλων” μας δεν μας επιτρέπουν να μιλήσουμε με  λεπτομέρειες.  Η κατάλληλη ώρα θα έρθει. Και οι δράστες θα πληρώσουν. Κι ας νομίζουν πως είναι στο απυρόβλητο.

΄Εχει ο καιρός γυρίσματα και ο μήνας εβδομάδες! Οψόμεθα εις Φιλίππους!