ΔΕΞΙΟΙ. ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΦΤΥΝΑΝ, ΓΛΕΙΦΟΥΝ. ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΤΩΡΑ ΓΟΝΥΠΕΤΕΙΣ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ!

Βορίδης: ΄Ερχονται μεγάλες αλλαγές στον τρόπο προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ

Ο Μάκης Βορίδης με μάσκα στη Βουλή

Ωχ, “βάλανε το λύκο να φυλάει τα πρόβατα”! Ξέρουμε τί σημαίνει ΑΣΕΠ της Δεξιάς. “Γιάννης κερνάει , Γιάννης πίνει”.

Θα  εισβάλει πάλι η “γαλάζια ακρίδα” στις δημόσιες υπηρεσίες και θα  τινάξουν  την μπάνκα στον αέρα,  όπως έγινε  και επί Κώστα  Καραμανλή.  Δεν έβρισκαν καρέκλα να καθίσουν  τα ρουσφετόπαιδα  στα διάφορα γραφεία.

΄Ετσι χρεοκόπησε η χώρα.  ΄Ετσι έφυγε νύχτα ο “ανιψιός”.΄ Ετσι θα φύγει πάλι νύχτα και ο “υιός”!

______________________________

 

 

             ΣΥΜΜΕΙΚΤΑ

1. Εξηγήσεις για τη διαχείριση της πανδημίας καλείται να δώσει ο Κ. Μητσοτάκης

Εξηγήσεις για τη διαχείριση της πανδημίας καλείται να δώσει ο Κ. Μητσοτάκης [LIVE]

“Δέκα μήνες μετά το πρώτο κύμα της πανδημίας ο πρωθυπουργός καλείται να ενημερώσει για την κυβερνητική πολιτική σχετικά με τη διαχείριση της πανδημίας. Τα ερωτήματα πολλά όπως και οι ουσιαστικές παραλείψεις της κυβέρνησης.

Περιοριστικά μέτρα, οικονομία και εμβόλιο θα βρεθούν στο επίκεντρο της συζήτησης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πρέπει να δώσει πειστικές απαντήσεις για το πώς ξέφυγε η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη, για τις άστοχες δηλώσεις στελεχών της κυβέρνησης περί ευθύνης των γιατρών, για τους θανάτους εκτός ΜΕΘ, για το μπάχαλο με τα εμβολιαστικά κέντρα, αλλά και την οικονομική κρίση και το πλήγμα που έχουν υποστεί οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις”.

***

Μετρήστε τα εγκλήματα   της συμμορίας που κυβερνά στη διαχείριση της πανδημίας.  Διαβάστε  σε λίγες ημέρες   εδώ και τη δημοσκόπηση που είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα και θα έχετε  μια καλή απάντηση για το τί περιμένει τη συγκεκριμένη κυβερνητική μαφία,  αν ο Αλέξης Τσίπρας, που θα κληθεί τους αμέσως επόμενους μήνες, να “βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά”, τους καθίσει στο σκαμνί.  Εκτός αν, τα κάνει πάλι πλακάκια (νέα “ομερτά”) με την εγκληματική Δεξιά, όπως έκανε με τη χρεοκοπία  της χώρας από τον Κώστα Καραμανλή.

Λοιπόν:

  1. H πανδημία ξεκίνησε στην Ελλάδα εδώ και ένα χρόνο, όχι 10 μήνες. Απλώς, τούτοι  το πήραν είδηση το Μάρτη του 2020.
  2. 31/1/2020, καλούσαμε από δω την κυβέρνηση να ξεκινήσει ενημέρωση και να λάβει τα πρώτα μέτρα. Τσιμουδιά.
  3. ΄Οταν  πια  η πανδημία είχε δείξει τα δόντια της και στη χώρα μας ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΟΥΤΕ ΜΑΣΚΕΣ! Επί μήνες μετά δε φρόντισε η κυβέρνηση  να φτιάξει μάσκες επειγόντως, ούτε να εισάγει. Το κυρίαρχο μέτρο, που θα είχε αποτρέψει όλα τα επόμενα δεινά, δεν πάρθηκε. Από αυτή την έλλειψη ξεκίνησαν όλα.
  4.   Αντί να βάλουν σε αυστηρή καραντίνα τους προσκυνητές-Χατζήδες που γύρισαν από το Ισραήλ   και  είχαν προσβληθεί από τον ιό,  για λόγους καθαρά ψηφοθηρίας (σεβασμός στη θρησκεία!)  η κυβέρνηση  επέτρεψε την ελεύθερη είσοδό τους.  Τις ίδιες ημέρες, επίσης, επέτρεψε η Κεραμέως την είσοδο μαθητών εκδρομέων από την  Ιταλία (είχε πάρει έκταση εκεί η πανδημία)  , χωρίς  πριν να εξεταστούν ή να παραμείνουν σε καραντίνα.
  5.  Ανίχνευση του ιού στις εισόδους της χώρας δεν υπήρξε για μήνες μετά το ξέσπασμα της πανδημίας. Αν, μαζί με  την επάρκεια σε μάσκες ,  είχε  παρθεί κι αυτό το μέτρο και είχαν τηρηθεί, ήταν  αρκετά να αποτρέψουν  όλα όσα έγιναν μετά.

Συμπεράσματα: Τα εγκλήματα του Lockdown και η καινούρια χρεοκοπία της χώρας ήταν επακόλουθα αυτών των  sine qua non μέτρων.   Επάρκεια  σε μάσκες ,  αυστηρή,  υποχρεωτική η χρήση της  και αποφυγή συγκεντρώσεων.  ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ , επίσης, τουλάχιστον για τον ενήλικο πληθυσμό ,  τεστ ανίχνευση του ιού ,ειδικά στις εισόδους της χώρας και αυστηρή καραντίνα στους φορείς.  ΄Ηταν μέτρα  υπεραρκετά και αποτελεσματικά. Τα άλλα είναι …μπλα-μπλα και “κουβέντα να γίνεται”.

Σημειώνουμε πως σύμπασα η αντιπολίτευση έχει ευθύνη, όση και η κυβέρνηση, αφού στήριξε τους πρώτους μήνες τον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας από   και μόλις λίγους μήνες πριν, “ανέκρουσε πρύμναν” . Σήμερα, παρουσιάζεται  ως μη έχουσα ευθύνη για τον τρόπο που διαχειρίστηκε ο  πολιτικός  κόσμος και ο”Τύπος” την πανδημία. Ψεύδος.

2. Δ. Κουφοντίνας: Απεργία πείνας για το αυτονόητο

Δ. Κουφοντίνας: Απεργία πείνας για το αυτονόητο

 

“Η κατάσταση της υγείας τού πολύ επιβαρυμένου από απεργίες πείνας κρατούμενου κρίνεται οριακή, ενώ εξακολουθεί να στερείται όλα ανεξαιρέτως τα δικαιώματά του με έκτακτα μέτρα και νόμους.

Με τη σταδιακή επαναφορά των μεταγωγών, απομένει τώρα να εκτελεστούν οι «παγωμένες» αποφάσεις, μεταξύ των οποίων και η μεταγωγή του κρατούμενου απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα στον Κορυδαλλό μετά τη βίαιη διακοπή -με νόμο- της έκτισης της ποινής του στις αγροτικές φυλακές.

Οπως είναι ήδη γνωστό, η απάντηση της Σ. Νικολάου στη συνήγορο του κρατούμενου δεν άφηνε κανένα περιθώριο παρερμηνείας, δεδομένου ότι διαβεβαίωνε πώς κρατούμενοι που επαναμετάγονται μετά τον πρόσφατο νόμο πήγαν προσωρινά σε άλλες φυλακές κι όχι στα καταστήματα που αρχικά έκτιαν την ποινή τους «στο πλαίσιο των μέτρων τα οποία ελήφθησαν λαμβάνοντας υπόψη την επικρατούσα επιδημιολογική κατάσταση, για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού στο Κατάστημα».

Κατά συνέπεια με τη σταδιακή αυτή αποκατάσταση της λειτουργίας της ΚΕΜ απομένει να μεταφερθεί πλέον και ο απεργός πείνας στον Κορυδαλλό όπου κρατούνταν από το 2002 ώς τη μεταγωγή του στις αγροτικές φυλακές.

Στο μεταξύ ήδη η κατάσταση της υγείας τού πολύ επιβαρυμένου από απεργίες πείνας κρατούμενου κρίνεται οριακή, ενώ εξακολουθεί να στερείται όλα ανεξαιρέτως τα δικαιώματά του με έκτακτα μέτρα και νόμους.

«Η μεταχείριση του κρατούμενου Δημήτρη Κουφοντίνα υπερβαίνει κάθε έννοια κράτους δικαίου και πρέπει να αποδοκιμαστεί από το σύνολο του νομικού κόσμου και από κάθε δημοκρατικό πολίτη. Σύμφωνα με το ποινικό μας σύστημα και τον σωφρονιστικό κώδικα, οι όροι του εγκλεισμού και τα δικαιώματα ενός κρατούμενου δεν εξαρτώνται από το είδος των αδικημάτων που αυτός έχει τελέσει. Παρά τη γενική αυτή αρχή που κάθε κράτος δικαίου συνομολογεί, ο συγκεκριμένος κρατούμενος έχει τύχει μιας εκδικητικής αντιμετώπισης που δεν έχει όμοιά της στα ποινικά και σωφρονιστικά χρονικά […]. Απευθυνόμαστε σε κάθε νομικό και σε κάθε δημοκρατικό πολίτη: η θανατική ποινή έχει πάψει να εφαρμόζεται στην Ελλάδα από το 1972 και καταργήθηκε οριστικά το 1993. Στόχος του σωφρονιστικού συστήματος δεν είναι η εξόντωση ή η εκδίκηση. Η τόσο ωμή καταπάτηση του νόμου και των δικαιωμάτων από την κυβέρνηση και το κράτος είναι κάτι που δεν αφορά αποκλειστικά τον συγκεκριμένο κρατούμενο ή τους ομοϊδεάτες του, αλλά τον κάθε πολίτη. Το αίτημα του κρατούμενου είναι δίκαιο και συντασσόμαστε με την ικανοποίησή του» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η παράταξη Εναλλακτική Παρέμβαση – Δικηγορική Ανατροπή”.

***

Η υπόθεση των πολιτικών κρατούμενων στην Ελλάδα πρέπει να τελειώσει. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όφειλε να είχε δώσει λύση.  Δεν το έκανε ούτε αυτό. Πώς τα  καταφέρνει  να είναι με το ένα πόδι εδώ και με το άλλο εκεί και ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση, είναι όντως ένα μυστήριο.

Αλέξη Τσίπα, με με μισόλογα, μισοδουλειές,  μισο-αλήθειες-ψέματα, δε γίνεται δουλειά.  Φοβάσαι μη σε πει…τρομοκράτη ο Κούλης;  “Χέστηκε η φοράδα στ΄ αλώνι”. Ας σε πει. Η Δεξιά  τη λάσπη και τη απάτη την έχουν…μαξιλάρι.

Βγες σήμερα δυναμικά και ζήτησε την ικανοποίηση του αιτήματος του απεργού πείνας. Και παράλληλα ένταξε στην ατζέντα σου και το ζήτημα της αποφυλάκισης των πολιτικών κρατουμένων. Δεν έχει νόημα η συνέχιση της κράτησης τόσα χρόνια ανθρώπων, που διέπραξαν, μεν,   χοντρά λάθη, αλλά  τα χρόνια που έμειναν έγκλειστοι, έστω και συμβολικά ήταν τιμωρία,

΄Ωρα να τελειώνει ο εκδικητικός τρόπος που αντιμετωπίζει η Δεξιά στην Ελλάδα  τους “νικημένους” . Θυμηθείτε  τα εγκλήματα από  Χίτες , Μάυδες  και δωσίλογους. Αισχρά κι  ανήκουστα.  Εκτελέσεις αθώων, παλουκώματα,  τρομοκρατία. Ουδείς τιμωρήθηκε. Σαν να μην έγινε  τίποτα. Να μη συνέβησαν ποτέ όλα αυτά.

Και σήμερα, η ίδια η Δεξιά, αμείλικτη, εκδικητική,  υποκριτική, απάνθρωπη. Δε συνετίζονται. Είναι σαν τον “βάτραχο και  το σκορπιό”  του  Μύθου. ΄Εχουν περάσει  η  κακότητα, η εκδικητικότητα και  η  παλιανθρωπιά στα γονίδιά τους.

Δεν μπορεί κανείς να περιμένει έλεος από όσους σεμνύνονται  πως  είναι Χριστιανοί.  ΄Εστω κι αν η θρησκεία τους έχει το έλεος ως βασική της διδασκαλία. Πιο υποκριτές  και θεομπαίχτες από τους θρησκευόμενους, δε θα συναντήσεις.  Τα έχουμε ξαναπεί.

3. ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης τηρεί και τιμά πλέον τη Συμφωνία των Πρεσπών

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης τηρεί και τιμά πλέον τη Συμφωνία των Πρεσπών

“Την οφειλόμενη από τον πρωθυπουργό συγγνώμη για τον προηγούμενο ακραίο λαϊκισμό του απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών, περιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ και τον καλεί να φέρει προς κύρωση στη βουλή «τις διμερείς συμφωνίες που αναβάλλει, γιατί φοβάται το ίδιο του το κόμμα».

Σχολιάζοντας σκωπτικά τη συνάντηση που είχε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, η Κουμουνδούρου δηλώνει ότι χαιρετίζει τη στάση του πρωθυπουργού, «που τηρεί και τιμά πλέον τη Συμφωνία των Πρεσπών με τον επίσημο τρόπο», αφού πρώτα τον εγκαλεί για την «άνευ προηγουμένου αναταραχή που προκάλεσε στη χώρα με τον ακραίο λαϊκισμό του».

***

Ο Δεξιός,  αν έχει στο φόρτε του ένα γνώρισμα ,χαρακτηριστικό και κύριο, ανάμεσα στα άλλα πολλά και φοβερά,   ένα    η έλλειψη αξιοπρέπειας.  Τον φτύνεις και σου λέει βρέχει!

΄Εκαψαν στο Μάτι 100 ανθρώπους. Γκρέμισαν τη χώρα  με τα συλλαλητήρια και τις υστερίες  ως Μακεδονομάχοι.  Χωρίς λόγο. Ως κιμάς αδιάβαστων  και ανιστόρητων χαχόλων,  τους ζυμώνουν, όπως γουστάρουν.

Σήμερα,  γλείφουν εκεί που έφτυναν. Και το χειρότερο, δεν έχουν ίχνος πέτσας.    ουδείς βάζει μια πέτρα στο λαιμό του να πέσει στο Φάληρο. Πώς το έλεγε ο ποιητής:

“Αν τουλάχιστον, μέσα στους ανθρώπους αυτούς, ένας πέθαινε από αηδία…

Σιωπηλοί , θλιμμένοι, με σεμνούς τρόπους, θα διασκεδάζαμε όλοι στην κηδεία»

4. Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Είστε ένας ανεύθυνος Πρωθυπουργός και οι πολίτες δεν σας εμπιστεύονται

Ο Τσίπρας στο βήμα της Βουλής

Ανάμενε, Αλέξη Τσίπρα και τα δικά μας εδώ αποτελέσματα  της δημοσκόπησης και θα τρίβεις τα μάτια σου. Και φρόντισε 1. Να ετοιμάζεσαι γρήγορα  να “βγάλεις τα κάστανα από τη φωτιά”  2. Να στείλεις φυλακή όλα τα λαμόγια και όχι μόνο της Novartis . 3. Να στείλεις στον αγύριστο κοντυλοφόρους και πέτσινες δημοσκοπικές εταιρίες.  Με νόμο. Δεν μπορούν να  λυμαίνονται αυτούς  τους ευαίσθητους  χώρους τέτοια τέρατα παραπληροφόρησης και κομπίνας.

5. Το άρθρο του Νίκου Κοτζιά για τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας και οι «κυρώσεις»

“Οι φιλοτουρκικές δυνάμεις εντός της ΕΕ συστηματικά αποτρέπουν την λήψη απόφασης για κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας. Αυτό το επιτρέπουν και δύο αδυναμίες της ελληνικής διπλωματίας…», αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς σε άρθρο του που δημοσιεύεται στο «Independent Balkan News Agency» (ibna).

****

Δεν  έχει τις πομπές της μόνο η Δεξιά. Να είμαστε ειλικρινείς.΄Εχει κάτι χωματερές  και ο ΣΥΡΙΖΑ, που  ζέχνουν σαπίλα,  εθνικοφροσύνη και παλαβομάρα.

Ελληνάρας ο Κοτζιάς!  Μέγας εθνικιστής  ,όπως ο γνωστός Ναζί συνομιλητής του,  ο  Ρώσος Αλεξάντερ Ντούγκιν.  Αν δεν ήτα ίδια πάστα πατριωταράδων  θα τακίμιαζαν;

Αλέξη Τσίπρα, θα  κάνεις πάλι ΥΠΕΞ αυτό το… λέλουδο;  Κι δεν ντρέπεσαι;΄Ετσι θα πηγαίνεις στη Ευρώπη, με ένα Κοτζιά  δίπλα σου;

Αλλάξτε ρότα στην  εθνικοφροσύνης σας  οι Συριζαίοι.  Αρκεί ο πατριωτισμός της Δεξιάς. Σε τί  διαφέρετε  από δαύτους;  Μέχρι και η Ντόρα σας βάζει τα γυαλιά στα ελληνοτουρκικά.  Σε λίγο θα σας βγαίνει  από αριστερά σε τέτοια θέματα ακόμα και ο Κυριάκος.

Σταματήστε πια αυτό  το ανήθικο και παράλογο  εθνικιστικό  παραμύθι πως μόνο ένα πρόβλημα αναγνωρίζετε  για συζήτηση  με τη  Τουρκία, την υφαλοκρηπίδα!   Είστε ψεύτες και εκτός πραγματικότητας.

Είναι δεκάδες τα προβλήματα. Και μάλιστα ανυπακοής και αθέτησης   βασικών άρθρων  της συνθήκης της Λωζάνης.  Συνέλθετε.