ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

“ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ (Χωρίς μοντάζ και ρετουσάρισμα)

 

Το επικρατέστερο σενάριο για το Αirbus -Ανατινάχθηκε στον αέρα από βόμβα
Το επικρατέστερο σενάριο για το Αirbus -Ανατινάχθηκε στον αέρα από βόμβα

 

 

Δύο Ρώσοι ειδικοί -ένας εκ των οποίων, μάλιστα, είναι και επικεφαλής της έρευνας που διεξάγεται για τα αίτια του δυστυχήματος με το ρωσικό Airbus στο Σινά- αποκάλυψαν χθες ότι το αεροπλάνο διαλύθηκε στον αέρα.

Σήμερα, τα περισσότερα ξένα δημοσιεύματα μιλούν ότι το δυστύχημα προκάλεσε μια βόμβα που είχε τοποθετηθεί στο εσωτερικό του.

Ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Αεροπορίας της Ρωσίας, Αλεξάντερ Νεράντκο, επιβεβαίωσε ότι το αεροπλάνο διαλύθηκε στον αέρα και μάλιστα σε μεγάλο υψόμετρο. Ολα αυτά σε μια απομακρυσμένη περιοχή της Αιγύπτου, όπου υπάρχουν εστίες τζιχαντιστών και μελών της Αλ Κάιντα.

Σήμερα, ο εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας Kogalymavia δήλωσε ότι είναι αδύνατον το Airbus να διαλύθηκε στον αέρα εξαιτίας τεχνικής βλάβης ή σφάλματος του πιλότου και ότι η μοναδική δυνατή εξήγηση είναι «φυσικές ή μηχανικές ενέργειες», προσθέτοντας ότι το πλήρωμα δεν είχε καμία επαφή με τον πύργο ελέγχου για να αναφέρει τυχόν προβλήματα στο αεροσκάφος κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Ανέφερε ακόμη ότι η αεροπορική εταιρεία δεν αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα, τα οποία θα μπορούσαν να έχουν επηρεάσει την ασφάλεια της πτήσης, και διευκρίνισε ότι οι κινητήρες του αεροσκάφους είχαν ελεγχθεί στις 26 Οκτωβρίου χωρίς να διαπιστωθεί πρόβλημα. Επίσης, είπε ότι κατά τις πέντε τελευταίες πτήσεις πριν από τη συντριβή το πλήρωμα δεν είχε αναφέρει κανένα τεχνικό πρόβλημα στο σχετικό βιβλίο.

Βόμβα στο εσωτερικό του, το πιθανότερο σενάριο

Και όλα αυτά ενώ ειδικοί σε θέματα τρομοκρατίας αλλά και αεροπορίας αναφέρουν σήμερα ότι μια βόμβα θα μπορούσε να είχε διαλύσει το αεροπλάνο των ρωσικών αερογραμμών. Τα στοιχεία που συνηγορούν υπέρ αυτής της άποψης είναι το ότι οι πιλότοι δεν εξέπεμψαν κανένα σήμα κινδύνου, καθώς και ότι ορισμένα κομμάτια της ατράκτου δείχνουν να έχουν μια κλίση προς τα έξω, σαν μια δύναμη να έχει ενεργήσει από το εσωτερικό του αεροπλάνου προς τα έξω.

Φωτογραφίες από τα συντρίμμια δείχνουν την άτρακτο να έχει «ξεφλουδίσει» προς τα έξω

Ο καθηγητής Μάικλ Κλαρκ, διευθυντής του Βασιλικού Ινστιτούτου Επισκευών, δήλωσε ότι μια βόμβα είναι πιθανότερο να είναι η αιτία για τη διάλυση του αεροπλάνου στον αέρα, περισσότερο από έναν πύραυλο ή μια μηχανική βλάβη.

«Δεν υπάρχει κανένα σημάδι ότι έγινε κάποια κλήση κινδύνου και έτσι αποκλείεται το ενδεχόμενο μηχανικού προβλήματος, βλάβης του κινητήρα, πυρκαγιάς ή κάτι παρόμοιο. Το γεγονός ότι το αεροσκάφος διαλύθηκε στα 31.000 πόδια και ότι έσπασε σε δύο κομμάτια οδηγεί στο συμπέρασμα ότι έγινε κάποια έκρηξη εντός του αεροσκάφους», είπε μιλώντας στο BBC.

Και πρόσθεσε: «Το αν αυτό οφείλεται σε κάποια τρομακτικό δυστύχημα, το οποίο μοιάζει απίθανο, ή σε βόμβα, που μοιάζει πιο πιθανό, δεν το ξέρω, αλλά το μυαλό μου πηγαίνει σε αυτή την κατεύθυνση περισσότερο από το ενδεχόμενο να πυροδοτήθηκε κάτι από το έδαφος».

Ειδικός της αεροπορίας, πάλι, έγραψε στο pprune, ένα φόρουμ στο Διαδίκτυο για επαγγελματίες πιλότους, ότι το τμήμα της ουράς του αεροσκάφους δείχνει πως η άτρακτος… ξεφλούδισε από μέσα προς τα έξω, κάτι το οποίο ενδεχομένως να αποτελεί ένδειξη μιας δύναμης που ασκήθηκε από το εσωτερικό της ατράκτου προς τα έξω.

Η σύγκριση με το δυστύχημα στο Λόκερμπι

Ενας Ρώσος ειδικός, που έχει γνώση των ερευνών που γίνονται για το αεροπορικό δυστύχημα στην Αίγυπτο, συνέδεσε την τραγωδία της Kommersant με αυτή του Λόκερμπι το 1988, όταν ένα Boeing 747 της PanAm ανατινάχθηκε στον αέρα πάνω από την πόλη της Σκωτίας, λόγω εκρηκτικού μηχανισμού που είχε τοποθετηθεί στο εσωτερικό του.

«Ενας εκρηκτικός μηχνανισμός θα μπορούσε να είχε ”φυτευτεί” στον χώρο των αποσκευών του Airbus A321 στο οποίο έχασαν τη ζωή τους οι 224 επιβαίνοντες», ανέφερε ο ίδιος σε ρωσική εφημερίδα, ζητώντας να μην κατονομαστεί, και πρόσθεσε: «Μια παρόμοια βόμβα με αυτή που είχε τοποθετηθεί στο Boeing της PanAm θα μπορούσε να είχε τοποθετηθεί και στο ρωσικό Airbus, προκαλώντας μια τρύπα στην άτρακτο, όχι μεγαλύτερη από ένα καρπούζι. Ο στόχος μιας τέτοιας κίνησης δεν ήταν να καταστρέψει το αεροπλάνο αλλά να προκαλέσει μια ξαφνική απώλεια πίεσης που οδηγεί στην καταστροφή».

Αξίζει ακόμη να σημειωθεί ότι η πτήση KGL 9286 βρισκόταν σε υψόμετρο 31.000 ποδιών όταν κατεστράφη, στο ίδιο ύψος δηλαδή με αυτό της PanAm 103.

O ίδιος Ρώσος εμπειρογνώμονας, ωστόσο, πρόσθεσε ότι μια άλλη αιτία αιφνίδιας αποσυμπίεσης στο αεροσκάφος θα μπορούσε να είναι η δημιουργία μιας ρωγμής στην άτρακτο του 18 ετών αεροσκάφους.

Αλλη καλά πληροφορημένη πηγή στην Αίγυπτο είπε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ιnrterfax ότι το αεροπλάνο αναποδογύρισε καθώς έπεσε στο έδαφος, προσθέτοντας, όμως, ότι είναι πολύ νωρίς για να εξαχθούν συμπεράσματα σχετικά με τα αίτια του δυστυχήματος.

΄Ηρθε  η ώρα που θα πρέπει οι Ρώσοι και μαζί τους και η ανθρωπότητα   να τελειώνουν οριστικά με αυτά τα  τέρατα.  Ας ανασκάψουν τις θέσεις τους στη  Συρία. Ας τους ξετρυπώσουν από τα λαγούμια τους.

Δεν μπορεί η Ρωσία να  καυχιέται πως έχει ισχυρή στρατιωτική δύναμη και δεν είναι σε θέσει να ανακαλύψει τη “φωλιά” και να συντρίψει μια χούφτα τρελών και στην ουσία ανεκπαίδευτων ισλαμιστών. Τώρα ήρθε η στιγμή. Κι αν δεν το κάνουν, θα ξαναχτυπήσουν ρώσικο στόχο τα κτήνη.

Δεν πρόκειται για ανθρώπους. Είναι “ζόμπι”. Εξοντώστε τα.

________________________________________________________________________

 

1. ΡΟΥΜΑΝΙΑ   “ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ”.
2.    Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ  “ΛΕΣΒΙΑ”,  ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΣΤΗ ΣΙΜΟΝ ΝΤΕ ΜΠΟΒΟΥΑΡ.
 3. ΑΣΤΟΧΑΣΤΗ  ΡΩΣΙΔΑ  ΔΙΑΠΡΑΤΤΕΙ ΥΒΡΙΝ!
4.ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. ΛΕΓΕ ΜΕ…ΚΑΤΙΝΑ.

_________________________________________________________________

1. Τραγωδία στη Ρουμανία: Έφηβοι κάηκαν ζωντανοί σε νυχτερινό κέντρο
 
Ο απολογισμός κάνει λόγο για τουλάχιστον 27 νεκρούς και 162 τραυματίες

romania1

Τουλάχιστον 27 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους έφηβοι, έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 162 τραυματίστηκαν χθες τη νύχτα μετά από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε ένα νυχτερινό κέντρο στο Βουκουρέστι.

Πρόκειται για «μια μεγάλη τραγωδία», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Ρουμανίας Γκαμπριέλ Όπρεα, ενώ όπως ανέφερε ο υφυπουργός Εσωτερικών Ράεντ Αραφάτ αυτή είναι «η μεγαλύτερη τραγωδία αυτού του είδους» που έχει συμβεί ποτέ στο Βουκουρέστι.

Οι τραυματίες διακομίστηκαν σε διάφορα νοσοκομεία της πρωτεύουσας της Ρουμανίας. Τουλάχιστον 25 άνθρωποι βρίσκονται σε πολύ σοβαρή κατάσταση.

Για τα αίτια της τραγωδίας, η οποία σημειώθηκε περί τις 23:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) διεξάγεται έρευνα.

romania

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες προκλήθηκε πανικός όταν σημειώθηκε έκρηξη στην έναρξη ενός σόου με πυροτεχνήματα και στη συνέχεια ξέσπασε πυρκαγιά που εξαπλώθηκε ταχύτατα. Οι θαμώνες προσπάθησαν να βγουν από το κέντρο από τη μοναδική έξοδο που λειτουργούσε, η δεύτερη έξοδος ήταν κλειδωμένη, σύμφωνα με ρουμανικά ΜΜΕ.

Πολλά από τα θύματα «υπέστησαν εγκαύματα, δηλητηριάστηκαν από τον καπνό και ποδοπατήθηκαν», ανέφερε ο υφυπουργός Εσωτερικών Ράεντ Αραφάτ.

Περίπου 200 άνθρωποι, ανάμεσά τους πολλοί νέοι, είχαν πάει στο νυχτερινό κέντρο Colectiv για να παρακολουθήσουν μια συναυλία του ροκ συγκροτήματος Goodbye to Gravity, στο πλαίσιο της προώθησης του νέου του άλμπουμ.

«Είμαι συγκλονισμένος και νιώθω βαθιά οδύνη μετά την τραγωδία που σημειώθηκε [χθες] το βράδυ στο κέντρο της πρωτεύουσας. Είναι μια στιγμή μεγάλης θλίψης για το έθνος μας», ανέφερε μέσω Facebook ο πρόεδρος της Ρουμανίας

Τραγωδία πραγματική! Ακόμα περισσότερο,γιατί τα θύματα ήταν  νέοι άνθρωποι. Και διασκέδαζαν.

΄Ομως , υπάρχουν ευθύνες.  Στους  ιδιοκτήτες του κέντρου διασκέδασης,φυσικά, που προφανώς για τους ευνόητους κερδοσκοπικούς λόγους, αφ΄ενός δεν είχαν εξοπλίσει με  τα κατάλληλα μέσα για πυρκαγιά  την επιχείρησή τους και αφ΄ετέρου δεν υπήρχε η  απαιτούμενη επιτήρηση των θαμώνων από εκπαιδευμένους   “σεκιουριτάδες”.

  Με αυτή την τραγική ιστορία ως αφορμή, να πούμε κάποια πράγματα (οδυνηρά πάντα) για τη βαλκανική αυτή χώρα ,που έχει  ιδιαίτερη σχέση με την Ελλάδα από πολύ παλιά. Να μην ξεχνάμε πως οι “Δάσκαλοι του Γένους” , εδώ (στη Βλαχιά) φιλοξενήθηκαν τα δύσκολα χρόνια της σκλαβιάς. Αλλά και σήμερα, χιλιάδες ΄Ελληνες, ειδικά επιχειρηματίες, δραστηριοποιούνται στη χώρα με τους πάνω από   20 εκατομμύρια κατοίκους.

Οι Ρουμάνοι, είναι ένας από τους πιο ιστορικούς, ευρωπαϊκούς, βαλκανικούς  λαούς . Και αν δει κανείς τα γενικά του, εθνικά  χαρακτηριστικά στην ιστορική του διαδρομή, θα διαπιστώσει  πως είναι ένα ωραίος, ευγενικός  λαός, με πλούσια  κουλτούρα (και μάλιστα γαλλική).΄Ηταν μια εποχή, τρεις-τέσσερεις αιώνες παλιότερα,  που το Βουκουρέστι ήταν το “Παρίσι των Βαλκανίων”, με ξεχωριστή, υποδειγματική καλλιέργεια των γραμμάτων και των τεχνών.  Και  φυσικά η χώρα διέθετε και μέγα πλούτο που υπήρξε και   η κινητήρια δύναμη  της ανάπτυξης της Ρουμανίας.

΄Εχει, βέβαια, και τα κουσούρια του ο σημερινός απόγονος που καυχάται ο ίδιος πως κατάγεται από δυο …γνήσιους πατεράδες,  το “Δεκέβαλο”, αλλά και τον “Τραϊανό” (τούς Δάκες και τους Ρωμαίους).Και είναι η ιστορική αλήθεια.Έχει αρκετές ιδομορφίες, παραξενιές και παθογένειες  ο Ρουμάνος.

 Η πλεονεξία (λατρεύει το χρήμα, εξ ου και η χαρακτηριστική φράση “Ρουμάνος είναι…επάγγελμα!) ), η φιγούρα και μια φανατική προσκόλληση σε ό,τι εκείνος θεωρεί σωστό και δίκιο, είναι από τις χειρότερες αρρώστιες του. Η επιδειξιομανία   και ο ξιπασμός του είναι ηλίου φαεινότερα στον επισκέπτη της παλιάς πόλης του Βουκουρεστίου και σήμερα.  Επιβλητικά, ογκώδη, τα παλαιά κτίρια  με  ποικίλες και περίεργες αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις-πρωτοτυπίες (πολλές με πρότυπα κλασικά, αρχαιοελληνικά), που δε συναντάς στις επίσης ξιπασμένες παλιές πόλεις της Βουδασπέστης, της Βιένης, του Παρισού.

Τελευταία, πάντως, πολλές από τις παλιές, παραδοσιακές αξίες τους (φιλοξενία, στενοί οικογενειακοί΄-φιλικοί δεσμοί, καλλιέργεια και μόρφωση)  έχουν υποχωρήσει αισθητά, ακόμα και στην επαρχία. Σήμερα, αν ήθελε κανείς να χαρακτηρίσει με το κυρίαρχο γνώρισμά του το Ρουμάνο, θα έλεγε πως κατατατρύχεται από έναν  ασύστολο,  μανιώδη,πρωτοφανή   καταναλωτισμό.

Βέβαια,αυτή η  η ασθένεια, θα πει κανείς, πλήττει  όλες τις  κοινωνίες της ευμάρειας . Ναι, μόνο που οι Ρουμάνοι δε ζουν σε μια τέτοια κοινωνία. “Ξεβράκωτοι” και “επί ξύλου κρεμάμενοι”  είναι οι περισσότεροι.

Τότε, “πού στα κομμάτια” βρίσκουν τόσο χρήμα, που απαιτεί ο άγριος αυτός  καταναλωτισμός και το πάθος τους για επίδειξη και “βιτρίνα”; Απλά πράγματα.   Φωρτώθηκαν κι αυτοί με  ασήκωτα δάνεια, κάρτες, χρέη διάφορα  (με υποθήκες φυσικά  το “κεραμίδι” τους) και τώρα, που πήραν το δανεικό χρήμα και έκαναν το κομμάτι τους,  βογγάνε να τα φέρουν βόλτα, τρέμουν για το τί θα τους ξημερώσει η αυριανή μέρα).

΄Ολα δείχνουν πως  πολύ σύντομα θα υποστούν κι κι αυτοί  της συνέπειες της αφροσύνης τους, όπως ακριβώς  κι  εμεί οι Έλληνες. Είχαν εντελώς αποτρελαθεί τα τελευταία χρόνια. Βίωσαν (και συνεχίζουν δυστυχώς) έναν άγριο καπιταλισμό και έναν απίστευτο παραλογισμό οι Ρουμάνοι.  Μπέρδεψαν το ευρώ με το… λέι!

Να ρίξει κανείς μια ματιά μόνο στον παρακάτω πίνακα*  που πήραμε από ατζέντη στο Βουκουρέστι, για να αντιληφθεί  το μέγεθος της “φούσκας” των ακινήτων  και τον σαματά που θα κάνει, όταν σπάσει. Και θα σπάει με πάταγο, όπως έγινε στην Ελλάδα στην Ισπανία στις άλλες ευρωπαϊκές  χώρες, που πλήττονται από την κρίση.

Δε γίνεται ένας μέσος μισθός να μην υπερβαίνει στη Ρουμανία τα 300 ευρώ και την ίδια ώρα μια γκαρσονιέρα να πουλιέται 250.000 ευρώ! (Ούτε από χρυσάφι να την είχαν κτίσει).  Και το εντελώς αστείο και παράλογο  είναι πως η αγορά παραπονιέται για πτώση τιμών και  κρίση στην “οικοδομή”, επειδή  μπορείς πια σήμερα να βρεις  ένα δωμάτιο 20 τ.μ σε υποβαθμισμένη περιοχή του Βουκουρεστίου με  25 και 30 χιλιάρικα (σε ευρώ).  Στην Ελλάδα η αντίστοιχη, μάλλον δε θα την έπαινε κανείς ούτε χάρισμα).

Τα αρπακτικά της αγοράς, όντως υποστηρίζουν πως υπάρχει “κρίση”, επειδή πέντε χρόνια πριν, ένα   διαμέρισμα “Τσαουσέσκου”,  50 τετραγωνικών στα γνωστά τερατομπλόγκ του Βουκουρεστίου, το νοικιάζανε 700 και 800 ευρώ! Μάλιστα, για να το πιάσεις, έπρεπε να μπεις στη… σειρά. Κι αν σε επέλεγαν ο μεσίτης  και ο ιδιοκτήτης (αφού  περνούσες πρώτα από ανάκριση ή δεν ήσουνα …Μαύρος,΄Αραβας, Κινέζος!), σου βούταγαν και    3-4 ενοίκια μπροστά, έδινες και μισό ενοίκιο αμοιβή στο μεσιτικό γραφείο και έπαιρνες στο χέρι το…κελεπούρι κλειδί. Δηλαδή, ήθελες  παραπάνω από  δυόμιση χιλιάρικα ευρώ (κάπου 10.000 και περισσότερα  λέι στο δικό τους νόμισμα)  να τους  ακουμπήσεις, για να μπεις μέσα σε ένα άθλιο δυαράκι με  πέντε έπιλα της πλάκας.(Στην Ελλάδα για το αντίστοιχο, δε θα έδινες ούτε 150 το μήνα να το νοικιάσεις).

΄Εχουν στ΄αλήθεια χάσει το μέτρο οι Ρουμάνοι, την τελευταία 10ετία, τουλάχιστον. Ως το 2000, στα 10 αμάξια στο δρόμο, τα 7 ήταν Ντάτσια (της δικιάς τους αυτοβιομηχανίας, γερά, αλλά ατσούμπαλα). Σήμερα, παθαίνει  ο επισκέπτης στο Βυκουρέστι, που  βλέπει να κυκλοφορούν ΜΟΝΟ καινούρια αμάξια, ακριβές μάρκες και ειδκά κάτι μαυρόχρωμες τζιπάρες  με φιμέ τζάμια (σχεδόν τα μισά από τα αμάξια που κυκλοφορούν είναι τέτοια) και αναρωτιέσαι πώς  στο διάολο με 300 ευρώ μισθό  αγοράζουν και συντηρούν τέτοια  αυτοκίνητα .

Ούτε επίσης αντιλαμβάνεται κανείς πώς  οι… άφραγκοι Ρουμάνοι δε βγαίνουν έξω  για δουλειά ή σεργιάνι στα…μεγαλοπρεπή Μόλ (ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια στη Ρουμανία),  αν δεν είναι ντυμένοι στην τρίχα (πού τα “τσουβάλια” που ρίχνουν πάνω τους πια οι ΄Ελληνες) . Και μάλιστα με ρούχα και παπούτσια επώνυμα και  παρμουφαρισμένοι με τα πιο  ακριβά αρώματα και κολώνιες.  Ειδικά η Ρουμάνα  που  περπατάει στα ξεχαρβαλωμένα  πεζοδρόμια  από εποχής Τσαουσέσκου,  αγέρωχη και ξιπασμένη    για το… χρυσάφι που κρύβει ανάμεσα στα δυο της σκέλη (!) , θα έχει πάνω της ίσαμε με 3 χιλιάρικα ευρώ σε ρούχο, πατούμενο, τσάντα, πάντα   του “οίκου” τάδε. Αν δεν είναι φίρμας, δεν το καταδέχεται  η Ρουμάνα (νια και γρια) το ρούχο.

Πλησάζει κι εδώ το κακό.  Μόνο που στη Ρουμανία, “θα φάει η μύγα σίδερο και το κουνούπι ατσάλι”. Οι Ρουμάνοι  είναι έξυπνοι γενικώς.  Και  ήσυχοι, ευγενικοί, πειθαρχημένοι. ΄Ομως, δε θα συγχωρήσουν στις  τράπεζες που τους ξεγέλασαν. Τους στρίμωξαν  πολύ άγρια (και μάλιστα οι ελληνικές  είχαν τη μεριδα του λέοντος στην τραπεζική αγορά εδώ) με δανεικό χρήμα, κάρτες και άλλες τέτοιες διευκολύνσεις. Και τους έβαλαν να υπογράψουν πως τους παραδίνουν τα σπίτια τους με προσημειώσεις και υποθήκες.

Μοιραία θα ξεσπάσει εδώ κρίση. Και για πότε θα μεταμορφωθει σε μπαχαλάκια ο νουνεχής  Ρουμάνος,πότε θα τα κάνει όλα λίμπα στην πιάτσα Ρομάνα και Βικτόριεϊ ,ούτε που θα καταλάβουν εκεί στις Βρυξέλες.

Ευθύνεται η Ε.Ε . Ειδκά οι κυβερνήσεις των βόρειων χωρών .΄Εχουν αφήσει κι εδώ, όπως παλιότερα στην Ελλάδα, ασύστολους τους τραπεζίτες να  ετοιμάζουν τραγωδίες. Κα θα υποστούν τις συνέπειες.

 

*Vanzare Casa/Vila Domenii Bucuresti
13 cam, 419.000 Euro, 390 MP, Teren 360 MP, An 1996

419.000EUR

TVA nu se aplica

Bucuresti , Cod: 551950

390 mp teren 360 mp Harta
Etaje: S+P+1+M Constructie: 1996  
 
Vanzare Casa/Vila Domenii Bucuresti  13 cam, 419.000 Euro, 390 MP, Teren 360 MP, An 1996 - Poza anunt 1

 

Data anunt: 25/08/2015138 VIZUALIZARI

 

(*)DMX IMOBILIARE

Garsoniera Dristor
Data publicării: 30-10-15
Preţ: 260.00EUROAlba Iulia
Va prezentam o garsoniera spatioasa, de tip decomandat, cu suprafata totala de 45 mp, suprafata utila de 42 mp, situata la etajul 3 din 4, intr-un bloc mixt construit in anul 1990. Garsoniera a fost renovata si au fost aduse urmatoarele imbunatatiri :…Dristor

 

Data publicării: 26-10-15
Preţ: 300.00EURO
Nerva Traian garsoniera decomandata, confort 1, suprafata 45 mp, etaj parter, mobilata si uitlata (frigider, masina de spalat,aragaz).Locuinta este renovata recent si prezinta urmatoarele imbunatatiri :usa metalica,gresie…
Data publicării: 30-10-15
Preţ: 360.00EURO
Va prezentam o garsoniera spatioasa, de tip semidecomandat, cu suprafata utila de 40 mp, situata la etajul 2 din 8, intr-un bloc mixt construit in anul 1977. Garsoniera a fost renovata si au fost aduse urmatoarele imbunatatiri : gresie, faianta, parchet,…
Citeşte mai multeGarsoniera Ultracentral Unirii
Va oferim spre inchiriere o garsoniera situata pe Bd Brancoveanu la o distantBrancoveanu a de aproximativ 5-7 min de metrou si parcul Tineretului,etaj 1/8,suprafata 37 mp,decomandata,complet

Vila 650mp – 690.000 EURO
Voluntari 180mp – 109.000 EURO

 

2. ΟΙ ΛΕΣΒΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΗΣ
Η Σιμόν ντε Μποβουάρ και οι γυναίκες -Η μυστική πλευρά της διάσημης Γαλλίδας
Η Σιμόν ντε Μποβουάρ και οι γυναίκες -Η μυστική πλευρά της διάσημης Γαλλίδας [εικόνες]

To θετικό με τη συγγραφέα Σιμόν ντε Μποβουάρ, παρότι «έφυγε» το 1986, είναι ότι δεν σταματούν να μιλούν για εκείνη. Πολλά κείμενά της και ένας ωκεανός αλληλογραφίας περιμένουν να δημοσιευτούν.

Ενα νέο βιβλίο έρχεται αυτές τις ημέρες να προστεθεί στα αναρίθμητα δοκίμια που έχουν γραφεί για τη διάσημη Γαλλίδα. Συγγραφέας του βιβλίου είναι η ιστορικός και ακτιβίστρια Marie-Jo Bonnet, μέλος του Μετώπου Oμοφυλοφίλων και έχει τίτλο «Η Σιμόν ντε Μποβουάρ και οι γυναίκες».

Γιατί η Μποβουάρ έκρυψε την ομοφυλοφιλία της
Το βιβλίο εμβαθύνει σε ένα ερώτημα που έχει τεθεί από τους πάντες: Γιατί η Μποβουάρ έκρυψε και αρνήθηκε το γεγονός ότι ήταν bisexual; Πώς ήταν οι σχέσεις της με τις γυναίκες; Και ποιές ήταν οι συνέπειες αυτού του «ψέματος»;
Η συγγραφέας έχει στόχο να διαφωτίσει «τις κρυφές ζωές» της διάσημης ηγερίας του φιλοσόφου Ζαν Πολ Σαρτρ και της πιο διάσημης γαλλίδας στα χρόνια μετά τον πόλεμο.
Σε δύο βιβλία που δημοσιεύτηκαν μετά τον θάνατό της, οι αναγνώστες ανακάλυψαν τις ερωτικές σχέσεις που διατηρούσε η Σιμόν ντε Μποβουάρ με γυναίκες. Ξαφνιάζει το κυνικό και «προχωρημένο» στυλ με το οποίο μιλούσε η Μποβουάρ στα κείμενά της για τις λεσβιακές ηδονές. Στο «Δεύτερο Φύλλο» σημειώνει ότι αυτό που ζηλεύουν οι γυναίκες στους άνδρες είναι τα «θύματά» τους. Οταν η ερωμένη της Bianca Bienenfeld-Lamblin, η αλλιώς Védrine, διάβασε τι έγραφε για εκείνη, πήρε την πένα και έγραψε με τη σειρά της το βιβλίο «Αναμνήσεις μιας νεαρής κοπέλας που ενοχλήθηκε», ώστε να εξηγήσει τι συνέπειες είχε πάνω της μια τέτοια προδοσία. Η νεαρή ήταν Εβραία και το θρυλικό ζευγάρι Σαρτ-Μποβουάρ την εγκατέλειψαν τα χρόνια του πολέμου (επειδή ήταν Εβραία).

H υπόθεση Μπιάνκα
Σε ηλικία 16 ετών η Μπιάνκα έγινε ερωμένη της Μποβουάρ και στη συνέχεια ερωμένη του Σαρτρ. Η ιστορία ξεκίνησε το 1937 στο Λύκειο Μολιέρου στο Παρίσι, όπου η Μποβουάρ δίδασκε φιλοσοφία. Η νέα καθηγήτρια κατέκτησε αμέσως τις μαθήτριες, με τη βραχνή φωνή, τον χειμαρρώδη λόγο και τα βαθιά νοήματα.


Η Μπιάνκα κατάγεται από μια πολονω-εβραϊκή οικογένεια, είναι μια όμορφη και κοκέτα 16χρονη, ενώ η Μποβουάρ είναι 29 ετών. Μιλάει στο μάθημα για την ελευθερία των γυναικών, για την οικονομική της ανεξαρτησία, για την άρνηση του γάμου-σκλαβιάς και της μητρότητας. Μια μέρα γράφει στην καθηγήτριά της τον θαυμασμό της και η Μποβουάρ της δίνει ραντεβού σε ένα καφέ της οδού de Rennes. Η συνάντηση είναι θερμή και η Μποβουάρ προτείνει στη μαθήτριά της να την συναντήσει ιδιωτικά.


Από τότε, κάθε Κυριακή, η Μπιάνκα βρίσκει την Μποβουάρ (Κάστορα την αποκαλούσε ο Σαρτρ) στο ξενοδοχείο της και μαζί κάνουν βόλτες στο Παρίσι, στα αντικάδικα, στον λόφο της Μονμάρτης. Σε μια εκδρομή στην εξοχή, οι δύο γυναίκες γίνονται ερωμένες. Εκεί η Μποβουάρ της μιλάει για τον Σαρτρ τον οποίο συνάντησε στη Σορβόννη, όταν έκανε μεταπτυχιακό. «Ηταν ο πιο άσχημος, ο πιο βρώμικος αλλά και ο πιο έξυπνος διανοούμενος» της λέει για τον φιλόσοφο.

Η Σιμόν ντε Μποβουάρ στο Σικάγο. Φωτογραφία Art Shay:


«Κατάλαβα αμέσως ότι αυτός ήταν ο έρωτας της ζωής της», έγραψε 50 χρόνια αργότερα η Μπιάνκα. Σαρτρ και Μποβουάρ ορκίστηκαν να μην παντρευτούν, να μην κάνουν παιδιά ενώ ο διάσημος φιλόσοφος είχε αμέτρητες γυναικείες κατακτήσεις.

Η υπόθεση Ολγα
Η Μπιάνκα μαθαίνει γρήγορα ότι δεν είναι ο πρώτος γυναικείος έρωτας της Μποβουάρ. Εχει σχέση με μια άλλη ρωσίδα μαθήτριά της, την Olga Kosa­kie­wicz, μια εκκεντρική νεαρή που άρεσε στον Σαρτρ. Εκείνη δεν δέχεται τον έρωτά του και ο Σαρτρ παρηγορείται με την αδελφή της Wanda.


Μια μέρα η Μποβουέρ συμβουλεύει τη Μπιάνκα να επισκεφθεί τον Σαρτρ για ένα φιλοσοφικό θέμα. Ο φιλόσοφος την ερωτεύεται, της γράφει καυτές ερωτικές επιστολές και εκείνη γίνεται ερωμένη του. Στα γράμματά της προς τον Σαρτ, που έχουν δημοσιευτεί, η Μποβουάρ, ίσως από ζήλια, αρχίζει να μιλάει άσχημη για τη νεαρή κοπέλα και σε ραντεβού με την Ολγα στο Café de Flore την κοροϊδεύουν. Αλλά παράλληλα βρίσκονται σε ερωτικό τρίγωνο.


Η αηδία για τις γυναίκες, το μίσος γι’αυτές είναι επίσης δύο παράδοξες πλευρές της Σιμόν της Μποβουάρ που το νέο βιβλίο αποκαλύπτει. Ερωτεύεται την παιδική της φίλη Zaza γιατί μισεί τη μητέρα της. Είναι το ερωτικό τρίγωνο που επαναλαμβάνεται στις σχέσεις της με τον Σαρτρ, γράφει η Marie-Jo Bonnet.
«Ολα συμβαίνουν στη ζωή της Μποβουάρ σαν να μην άντεχε την έλξη της για τις γυναίκες», γράφει η Marie-Jo Bonnet, στο βιβλίο που κυκλοφορεί αυτές τις ημέρες στη Γαλλία.

 Να διευκρινίσουμε πως περί…ερωτικής ορέξεως (εν προκειμένω ομοφυλοφιλικής)… ουδείς λόγος. Ο καθένας είναι στο κρεβάτι του…κύριος και αφέντης, να κάνει ό,τι θέλει και με όποια-οποιον θέλει, χωρίς να δίνει λογαρασμό πουθενά. Αυτό είναι αυτονόητο και για το ζεύγος Σαρτρ-Μποβουάρ.
Να κάνουμε, όμως,  κάποιες σύντομες παρατηρήσεις  με αφορμή το παραπάνω κείμενο:

1.Φαίνεται απίστευτο αυτό που  υποστηρίζεται από τη συγγραφέα πως το διάσημο ζευγάρι έδιωξε τη μικρή ερωμένη τους Μπιάνκα, επειδή ήταν…Εβραία. Δεν ταιριάζουν τέτοιοιες κουβέντες, τουλάχιστον για το Σαρτρ  ,τον  ιδρυτή της θεωρίας του υπαρξισμού.  Αλλά και στην πορεία της ζωής του ζευγαριού των  φιλοσόφων.

 

2.   Η Σιμόν Ντε  Μποβουάρ ήταν bisexual όχι  “ορκισμένη-τελειωμένη” λεσβία. Εντελώς διαφορετικά πράγματα.  Αλλοίμονο, αν ένα τόσο διαφορετικό πλάσμα σαν τη Σιμόν και φυσικά το ίδιο διανοούμενη, όπως ο Ζαν Πολ,  έχανε και την άλλη σεξουαλική διάσταση με το σερνικό. Μάλλον, δεν θα ήταν  τότε διανοούμενη. Ο φανατισμός, η μονομέρεια, η προσκόλληση δεν είναι “ίδιον” των ανοιχτών μυαλών.

3.  Τέτοια βιβλία, που διαπραγματεύονται ειδικά τις σεξουαλικές ιδιαιτερότητες ανθρώπων ,δε θα πρέπει να είναι στρατευμένα. Εν προκειμένω, η συγγραφέας που είναι μέλος του Μετώπου Oμοφυλοφίλων, δε διαθέτει και τα καλύτερα εχέγγυα,  για να μιλήσει για τη σεξουαλική ζωή του   διάσημου ζευγαριού.

 
3. Η Ρωσίδα που ξεγέλασε το θάνατο -Για 170 δολάρια δεν ταξίδεψε με την μοιραία πτήση
Η Ρωσίδα που ξεγέλασε το θάνατο -Για 170 δολάρια δεν ταξίδεψε με την μοιραία πτήση

Ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει πως η τύχη της έκλεισε το μάτι και δεν μπήκε στη μοιραία πτήση 7K9268 που συνετρίβη πάνω από τη Χερσόνησο του Σίνα.

Ο λόγος για την Εκατερίνα Γκουινέν από την πόλη Περτοζαβόντσκ η οποία δεν μπήκε στο μοιραίο αεροσκάφος για 170 δολάρια. Τόσο ήταν φτηνότερο το εισιτήριο που βρήκε την τελευταία στιγμή για πτήση με προορισμό τη Μόσχα αντί για την πτήση προς την Αγία Πετρούπολη.

«Η μητέρα μου με πήρε τηλέφωνο 15 λεπτά μετά την είδηση της συντριβής του αεροσκάφους. Ήταν η πιο συγκινητική στιγμή για μένα καθώς η μητέρα μου απο χιλίαδες χιλιόμετρα μακριά μου είπε κλαίγοντας “Δόξα τω Θεώ είσαι ζωντανή”. Τότε κατάλαβα από τι ακριβώς γλίτωσα» είπε η Εκατερίνα. «Υποσχέθηκα στον εαυτό μου ότι θα πάω στην εκκλησία και θα ανάψω ένα κερί για την τύχη μου αλλά και στη μνήμη όλων των θυμάτων» λέει τώρα η Εκατερίνα.

Η πτήση της νεαρής Ρωσίδας αναχώρησε περίπου 10 ώρες μετά το τραγικό αεροπορικό δυστύχημα.

«Στην πτήση της επιστροφή επικρατούσε νεκρική σιγή. Όλοι ήταν στην τσίτα και ανησυχούσαν με τον παραμικρό θόρυβο και το παραμικρό τρίξιμο» περιγράφει το κλίμα στην πτήση προς τη Μόσχα.

Μερικοί άνθρωποι ή διαθέτουν ελάχιστο μυαλό ή είναι αγροίκοι και  αλαζόνες.  Δείτε τί λέει το πανάθλιο αυτό πλάσμα, η Ρωσίδα που δεν ταξίδεψε με τη μοιραία πτήση:

“Υποσχέθηκα στον εαυτό μου ότι θα πάω στην εκκλησία και θα ανάψω ένα κερί για την τύχη μου”!

΄Ετσι, είπε η άθλια. Να ευχαριστήσει, λέει , το Θεό που έσωσε την αφεντιά της και άφησε τόσους συνανθρώπους και αθώα παιδιά να σκοτωθούν. Είχε, φαίνεται, μεγαλύτερη αξία η ζωή  αυτής της φαντασμένης   απ΄ ο,τι όλων μαζί των θυμάτων.Τί θράσος!

Πόσο υποβιβάζουν το θεό,αν υπάρχει, κάποιοι αστόχαστοι ,απερίσκεπτοι και “μικροί” άνθρωποι. Διαπράττουν  ΄Υβριν. Αλλά, για να το αντιληφθείς αυτό,  πρέπει να έχεις “αδειάσει” από τον εαυτό σου  και να έχεις και   λίγο μυαλό, αντί για  άχυρο στο κεφάλι σου.

 

4. Μαργαρίτα Παπανδρέου: Είχα και εγώ εξωσυζυγική σχέση -Ο Πιερ ήταν 10 χρόνια νεότερός μου, φίλος και εραστής μου.
Μαργαρίτα Παπανδρέου: Είχα και εγώ εξωσυζυγική σχέση -Ο Πιερ ήταν 10 χρόνια νεότερός μου, φίλος και εραστής μου

Τα όσα έζησε στο πλευρό του Ανδρέα, τη ζωή μετά από αυτόν και όσα την πλήγωσαν περιγράφει στο βιβλίο της που κυκλοφορεί αυτή την εβδομάδα η Μαργαρίτα Παπανδρέου.

Στο βιβλίο της «Έρωτας και εξουσία», αποσπάσματα του οποίου δημοσίευσε αποκλειστικά η Real News, η 92χρονη Μαργαρίτα αφηγείται ουσιαστικά τη ζωή της με τον Ανδρέα. Από πολιτικά γεγονότα, δραστηριότητες δικές της στο ειρηνευτικό και φεμινιστικό κίνημα αλλά, μέχρι απόκρυφες στιγμές της με τον Ανδρέα είτε στο ζενίθ του έρωτά τους είτε στο ναδίρ όταν η «αεροσυνοδός», όπως αποκαλεί τη Δήμητρα Λιάνη σε όλο το βιβλίο, μπήκε στη ζωή τους.

«Για όνομα του θεού, θα μπορούσε να είναι κόρη σου!»

Στο βιβλίο της, η Μαργαρίτα  Παπανδρέου, περιγράφει και συγκεκριμένα περιστατικά όπως ένα που έλαβε χώρα στη δεξίωση στο σπίτι του Έλληνα πρέσβη στο Λονδίνο, λίγους μήνες μετά τη γνωριμία τους. Περιμένοντας να φτάσει ο Ανδρέας, η Μαργαρίτα ζήτησε να ξεκουραστεί σε ένα δωμάτιο. Μια ώρα αργότερα η φίλη της μπήκε στο δωμάτιο και της είπε: «Ήρθε… μαζί της!». «Μαζί της; Τι εννοείς; Έχει τρελαθεί τελείως», αναφώνησε εκείνη και έφυγε από την πρεσβευτική κατοικία. Στην επιστροφή τους την άλλη μέρα στο αεροσκάφος είπε στον Ανδρέα: «Για όνομα του θεού, θα μπορούσε να είναι κόρη σου!». «Ναι, δεν είναι πολύ ωραίο;», ήταν η απάντησή του. Ο Α. Παπανδρέου, σύμφωνα με τις περιγραφές της Μαργαρίτας ήταν ένας άπιστος σύζυγος. Ωστόσο, στο τέλος πάντα επέστρεφε σε εκείνη. Μέχρι τη γνωριμία του με την «αεροσυνοδό», στις αρχές του 1986. Η Μ. Παπανδρέου είχε δει τον τρόπο που προσέγγιζε η Δήμητρα τον Ανδρέα ως μέλος του πληρώματος του πρωθυπουργικού αεροσκάφους και προσπαθούσε να την κρατήσει μακριά. Μάταια.

«Ο Ανδρέας ήταν ένας πιστός σύζυγος, ώσπου γυρίσαμε στην Ελλάδα»… γράφει η Μαργαρίτα Παπανδρέου. «Το χειρότερο από όλα για μένα ήταν ο ενθουσιασμός του Ανδρέα για τη γυναίκα που τον γοήτευε. Αυτός ο “ενθουσιασμός” τον τύφλωνε ως προς την πραγματικότητα, την υπευ-θυνότητα, την επιχειρηματολογία. Ακριβώς όπως συμβαίνει με τον αλκοολικό. Πώς να κάνεις έναν αλκοολικό να παραδεχτεί πως στ’ αλήθεια είναι αλκοολικός; Παρ’ όλα αυτά, ο Ανδρέας είχε επίγνωση της αδυναμίας του στο γυναικείο φύλο. Είχε πάει και σε ψυχίατρο πριν παντρευτούμε να το συζητήσει. Ο ψυχίατρος τον ρώτησε αν τον επηρέαζε με κάποιο τρόπο στην επαγγελματική του καριέρα. Οταν απάντησε “όχι”, ο φοβερός γιατρός αποκρίθηκε πως δεν έχρηζε ψυχιατρικής βοήθειας».

Η άγνωστη δική της εξωσυζυγική σχέση

Η Μαργαρίτα Παπανδρέου αναφέρει ότι η σχέση του Ανδρέα με την Λιάνα δεν ήταν η μόνη εξωσυζυγική που είχε, αλλά ήταν η πιο σοβαρή. Και ήταν αυτή που την οδήγησε λίγους μήνες αργότερα  στην αγκαλιά ενός μυστηριώδους Γάλλου αξιωματικού ονόματι Πιερ. Η Μαργαρίτα γνώρισε τον «Πιερ», όπως τον αποκαλεί, την άνοιξη του 1986 σε μια αεροπορική πτήση για Αμερική. Ηταν υψηλόβαθμος αξιωματούχος του γαλλικού Στρατού στο ΝΑΤΟ και έδινε διαλέξεις για το Ευρωπαϊκό Κίνημα Ειρήνης ως μέλος μιας περιβαλλοντικής οργάνωσης.

Για τον Πιερ: «Το πρόσωπό του ήταν σμιλεμένο, είχε τετράγωνο πιγούνι με λακκάκι, ανοικτά καστανά μάτια. Πολύ αρρενωπός. Είχα μπροστά μου έναν Κερκ Ντάγκλας, έναν Κάρυ Γκραντ»
«Αυτή την άνοιξη λαχταρούσα το ρομάντζο στη ζωή μου, ένα νέο ρομάντζο. Το παλιό φάνταζε ανεπανόρθωτο και διαβρωμένο από το παιγνίδι εξουσίας, ανταγωνιστικότητας, συμπόρευσης με τους θεούς του κατεστημένου – και τις “θεές” έξω από αυτό», γράφει η Μαργαρίτα Παπανδρέου, η οποία είχε ήδη μάθει για τη σχέση Ανδρέα – Δήμητρας.

Ο «Πιερ» ήταν 10 χρόνια νεότερός της, γύρω στα 55. Τον συναντούσε στην Αμερική, στην Ελλάδα και όπου αλλού συνέπιπταν τα προγράμματά τους. Ηταν ο φίλος και εραστής της επί δύο χρόνια, οπότε του ζήτησε να διακόψουν επιχειρώντας μια τελευταία προσπάθεια επανένωσης με τον Ανδρέα. Ο «Πιερ» ήταν πάντα εκεί, όταν τον χρειαζόταν. Εφυγε όταν του το ζήτησε.

Ακολούθησαν τα χρόνια της κόλασης. Με διαρκή σκαμπανεβάσματα, αποτυχημένες προσπάθειες επανασύνδεσης, ατέρμονες συζητήσειςγια το διαζύγιο, πίκρες και κλάματα. Το 1987 το ζευγάρι ζούσε πια χωριστά και όλη η Ελλάδα ήξερε το «ροζ» σκάνδαλο. Η Μαργαρίτα ζήτησε από τον Ανδρέα να μιλήσουν: «Όταν άνοιξα την πόρτα του σπιτιού, είδα με κατάπληξη πως εκεί ήταν ο Μένιος ο δικηγόρος και ο Κώστας ο ψυχίατρος. Ζήτησα από τον Ανδρέα να τους πει να φύγουν. Απάντησε πως είναι σημαντικό να είναι παρόντες. “Εσύ ζήτησες αυτή τη συνάντηση. Τι θέλεις από μένα;».

Το βλέμμα του ήταν αυστηρό. Ξαφνικά το να πω ότι θέλω διαζύγιο δεν μου φαινόταν σωστό σε αυτό το περιβάλλον. “Προτείνω να προσπαθήσουμε να φτιάξουμε τη σχέση μας και να κάνουμε κάποιες κοινές δημόσιες εμφανίσεις προκειμένου να σταματήσουν τα σχόλια”.

«Εχω μια άλλη ιδέα…», αποκρίθηκε αργά ο Ανδρέας. «Θα μπορούσαμε να ανακοινώσουμε πως είμαστε σε διάσταση». Προσπάθησα να μη δείξω κάποια αντίδραση. Ήταν η πρώτη φορά που έλεγε αυτές τις λέξεις. «Ναι», είπα. «Αλλά αυτό θα κρατούσε το θέμα ανοικτό -θα είμαστε ή δεν θα είμαστε μαζί- σαν τηλεοπτικό σήριαλ. Γιατί δεν ανακοινώνουμε ότι απλώς παίρνουμε διαζύγιο;».

«Δεν Θέλω διαζύγιο. Δεν σκοπεύω να πάρω διαζύγιο. Δεν πρόκειται να ξαναπαντρευτώ». «Δεν θέλεις διαζύγιο, αλλά η συμπεριφορά σου με αναγκάζει να το σκέφτομαι», περιγράφει στο βιβλίο. Όσες χλιαρές προσπάθειες επανασύνδεσης ακολούθησαν, δεν απέδωσαν. Το 1988 ο Α. Παπανδρέου αρρώστησε ξαφνικά και μεταφέρθηκε στο Χέρφιλντ. Μαζί του ήταν η Δήμητρα.

«Το νεύμα στην Λιάνή ήταν δηλητηριασμένο βέλος κατευθείαν στην καρδιά μου»

Για την περίφημη σκηνή με το «νεύμα» του Ανδρέα στην «αεροσυνοδό», κατά την επιστροφή του από το Χέρφιλντ, περιγράφει: «Ο Ανδρέας, ο πρωθυπουργός, ήταν ο εραστής μου, ο σύζυγός μου, ο πατέρας των παιδιών μου, ο σύντροφός μου στις πολιτικές δράσεις. Η κίνησή του ήταν το τελειωτικό χτύπημα- το δηλητηριασμένο βέλος κατευθείαν στο στήθος, στην καρδιά μου. Αλλά τον αγαπούσα ακόμα. Ήταν ο αετός μου και ο δεσμός δεν μπορούσε να διαρραγεί. Ήταν παρ’ όλ’ αυτά και η λύτρωσή μου…».

Ο

Ομολογώ πως δεν περίμενα να είναι  τόσο”μικρή” και “φτηνή” η Μαργαρίτα. Κανονική…Κατινίτσα! Τί να …πρωτοθαυμάσει και ποια να σχολιάσει κανείς από   τα τόσο  παρανοϊκά και ακατανόητα  που γράφει;  (Π. χ.  Από τη μια η…αεροσυνοδός κι από τη άλη ο…Πιερ, ο … φοβερός γκόμενος.΄Η, “θα μπορούσε να είναι κόρη σου η αεροσυνοδός”. Τί επιχείρημα!)

Εμείς μύθους δεν έχουμε. Αλλά, όσοι έχουν, ας μάθουν πως παντού στα ανθρώπινα καιροφυλακτεί  η μικρότητα, η μικροψυχία, το “ξεκατίνιασμα” , η  έλλειψη ικανότητας διάκρισης του φυσικού από το επίκτητο.

 Ο γάμος, η  συζυγική πίστη και τα σχετικά  είναι ανθρώπινες επινοήσεις και δεν έχουν καμιά σχέση με τη φυσική υπόσταση του ανθρώπου. Θέλει, όμως, ανοιχτό μυαλό για να το καταλάβει κανείς. Και η Μαργαρίτα Παπανδρέου απεδείχθη πως δεν έχει. Κρίμα!