ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 1.ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΝΑΖΙΣΤΙΚΑ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑΤΑ “ΠΡΟΣΦΥΓΟΦΑΓΩΝ”.
2. ΕΜΑΘΕ ΚΑΙ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ …ΙΣΤΟΡΙΑ!
___________________________________________________
1. α. Σάλος στη Γερμανία με τον συνιδρυτή του Pegida -Συνέκρινε τον υπουργό Δικαιοσύνης με τον Γκέμπελς
Σάλος στη Γερμανία με τον συνιδρυτή του Pegida -Συνέκρινε τον υπουργό Δικαιοσύνης με τον Γκέμπελς

Ο συνιδρυτής του Pegida Λουτς Μπάχμαν συνέκρινε κατά τη χθεσινή κινητοποίηση του αντιισλαμικού κινήματος τον Γερμανό υπουργό Δικαιοσύνης Χάικο Μάας με τον Γκέμπελς, προκαλώντας για μια ακόμη φορά την οργή του πολιτικού κόσμου.

Χιλιάδες άνθρωποι, περίπου 8.000 σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, συγκεντρώθηκαν και πάλι χθες Δευτέρα το βράδυ στη Δρέσδη για να διαμαρτυρηθούν κατά των προσφύγων και της πολιτικής που ακολουθεί στο θέμα το Βερολίνο.

Στην ομιλία που εκφώνησε ο Μπάχμαν χαρακτήρισε τον Μάας, που ανήκει στους Σοσιαλδημοκράτες (SPD), τον «χειρότερο πνευματικό εμπρηστή» μετά τον Γκέμπελς και τον Καρλ-Έντουαρντ φον Σνίτζλερ, έναν παρουσιαστή της κρατικής τηλεόρασης της Λαοκρατικής Δημοκρατίας της Γερμανίας, ο οποίος έκανε προπαγάνδα υπέρ της κυβέρνησης.

Το SPD αμέσως ζήτησε να ξεκινήσει δικαστική έρευνα εναντίον του συνιδρυτή του Pegida.

Ο αντιπρόεδρος του κόμματος Τόρστεν Σέφερ-Γκίμπελ δήλωσε: «Εχθροί του συντάγματος, όπως ο Μπάχμαν, αποτελούν ξεκάθαρα υποθέσεις για την εισαγγελία και εδώ και καιρό για την υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας».

Δεν θα πρέπει να δοθεί ούτε χιλιοστό στους «ακροδεξιούς εγκληματίες» που βρίσκονται στην ηγεσία του Pegida, πρόσθεσε ο Σέφερ-Γκίμπελ. «Το μίσος του Pegida προετοιμάζει το έδαφος για όσους επιτίθενται εναντίον των προσφύγων ή πυρπολούν τα καταλύματά τους», κατήγγειλε ο ίδιος.

Και η γενική γραμματέας του SPD Γιασμίν Φαχίμι επέκρινε τον Μπάχμαν: «Πρόκειται για μια ακόμη εσκεμμένη πρόκληση του Pegida, όχι ένα σφάλμα ή μια απροσεξία!», τόνισε η Φαχίμι μιλώντας στο Spiegel Online.

«Ένας παράλογος φασίστας συνέκρινε έναν απολύτως αξιοπρεπή άνθρωπο όπως ο Χάικο Μάας με τον επικεφαλής προπαγανδιστή του Γ’ Ράιχ. Πρόκειται για μια αποκρουστική και προδοτική υποκίνηση του χειρίστου είδους», σχολίασε η ίδια.

Στο μεταξύ ένας Γερμανός δημοσιογράφος δέχθηκε επίθεση την Παρασκευή το βράδυ στο Βερολίνο εξαιτίας της κριτικής που ασκεί στο Pegida, αλλά και το αντιμεταναστευτικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD).

Ο δημοσιογράφος Χέλμουτ Σούμαν της εφημερίδας Tagesspiegel του Βερολίνου δέχθηκε επίθεση με αυγά το βράδυ της Παρασκευής επειδή στη στήλη που διατηρεί είχε δημοσιεύσει εκείνη την ημέρα ένα άρθρο που καταφερόταν εναντίον του Pegida, του AfD και των «ανήσυχων πολιτών» θέτοντας το ερώτημα: «Αυτή είναι λοιπόν η χώρα μας;».

β. Χατζημαρκάκης: Ελάφρυνση χρέους με αντάλλαγμα το προσφυγικό -Να το ζητήσει η Ελλάδα
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI
Η Ελλάδα θα πρέπει να εκμεταλλευτεί την τρέχουσα κατάσταση και να ζητήσει μια ελάφρυνση του χρέους της από τους Ευρωπαίους, εκτιμά ο ελληνικής καταγωγής Γερμανός πολιτικός Γιώργος Χατζημαρκάκης, εξηγώντας ότι η χώρα δεν μπορεί ταυτόχρονα να προχωρά σε μεταρρυθμίσεις και να αντιμετωπίζει την προσφυγική κρίση.

Αν δεις το μάτι τους είναι άδειο ,στεγνό. “Γυαλίζει” από το μίσος και την κακία που κουβαλάει η ανίερη ψυχή τους. Είναι άρρωστοι, ψυχοπαθείς, με σχιζοφρενική συμπεριφορά . Και οι δυο αυτοί   “προσφυγοφάγοι” στη Γερμανία, όπως διαβάζουμε,  είναι ακροδεξιοί. Και ως τέτοιοι, είναι για χίλιους λόγους επικίνδυνοι.

Αν είχαν εξουσία στα χέρια τους, είναι βέβαιο πως θα πυροβολούσαν (όπως πρότεινε πάλι στη Γερμανία, άλλος ακροδεξιός βουλευτής) τους πρόσφυγες ή θα τους φυλάκιζαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, για να  τους απελάσουν. Να τους γυρίσουν πίσω, δηλαδή, από εκεί πού με μύριους κινδύνους και ταλαιπωρίες, ξέφυγαν. Να ξανα-θαλασσοπνιγούν, να πέσουν πάλι  “στο στόμα του λύκου”.

Ποιος, επομένως, αντιλέγει πως αυτά τα τέρατα έχουν πλέον χάσει κάθε ίχνος ανθρώπινης συμπεριφοράς, έχουν καταστρατηγήσει εγκληματικά τη λογική και τις απαρασάλευτες αξίες της ζωής;  Ποιος αμφιβάλει πως είναι “ψυχάκηδες” και διεστραμμένοι;

Αν διαφωνήσω μαζί σου, ακόμα κι αν “σκοτωθούμε” στην κουβέντα πάνω και στις ιδεολογικές ή έστω ιδεοληπτικές μας διαφορές, δε θα σκεφτώ να σε σκοτώσω. Ακόμα κι αν με έχεις αδικήσει κατάφωρα και  με οποιοδήποτε τρόπο.  Να σε παραμονέψω και να σε εξοντώσω γι΄αυτό,  ούτε ως σκέψη δε θα μπορούσε να περάσει από το μυαλό νοήμονος και συνετού ανθρώπου.

Κι όμως. Οι ακροδεξιοί, οι Ναζί, είναι φορείς μιας ψυχαναγκαστικής ιδεοληψίας με  κυρίαρχο γνώρισμά της το μίσος, την εκδίκηση, τη βία σε όποιον αντιμάχεται ή δε συμφωνεί με τις εγκληματικές τους απόψεις. Δεν το ισχυριζόμαστε εμείς. Οι ίδιοι έχουν αποδεχτεί και βγάζουν υπερήφανα  προς τα έξω αυτή την εικόνα!

Και δε μιλάμε πια  για εκείνους  που σχεδίασαν και εκτέλεσαν το Ολοκαύτωμα. Για τους Ναζί που στη διάρκεια του 2ου παγκοσμίου πολέμου  εξόντωσαν εκατομμύρια αθώους ανθρώπους. Δεν έχει επισυμβεί ,βέβαια, κάτι παρόμοιο, όσο γνωρίζουμε την ανθρώπινη ιστορία. Πρωτοφανής αγριότητα,  εξισούμενη  με τη σχιζοφρένεια.

Να μείνουμε, όμως,  στους σημερινούς ακροδεξιούς, εθνικιστές ,Ναζί.  Και τούτοι είναι ίδιοι με αυτούς, στη μνήμη των οποίων  υποκλίνονται.  Ο μακελάρης της Νορβηγίας ήταν σίγουρο πως κάποια στιγμή θα σκορπούσε το θάνατο. Οι δικοί μας, επίσης, εδώ Χρυσαυγίτες, έχουν ως σήμερα δολοφονήσει 60 συνανθρώπους μας και βαρύνονται με  3.500   κακοποιήσεις και βασανισμούς, κυρίως μεταναστών και προσφύγων. Δεν  ήταν ,επομένως, μια απασφαλισμένη βόμβα για την κοινωνία;  Ουδείς γνώριζε πού και πότε θα εκραγεί.  Και ποια εγκλήματα  σχεδιάζουν πάλι  και πότε θα τα εκτελέσουν;

Ο ναζισμός είναι ψυχασθένεια και όσοι εμφορούνται απ΄αυτόν είναι εν δυνάμει παραβατικοί και μάλιστα σε ιδιώνυμα και σκληρά εγκλήματα.  Γι΄αυτό τον τόσο σοβαρό λόγο , εδώ και πολύ καιρό, όφειλαν οι αρμόδιες υπηρεσίες να γνωρίζουν “με το νι και με το σίγμα”, όχι μόνο τα  προσωπικά στοιχεία, όσων  σεμνύνονται και ξιπάζονται  πως είναι Ναζί και Χρυσαυγίτες, αλλά  και τις καθημερινές  δραστηριότητές τους,  όσο  κυκλοφορούν ελεύθεροι ακόμα στην Ελληνική κοινωνία.

΄Οταν μου μοστράρεις  στις τηλεοράσεις  με άδεια των εισαγγελικών αρχών   (και καλώς) τη φάτσα του παιδεραστή, του βιαστή ανηλίκων  και άλλων όμοιων τεράτων,  κρατάς, όμως,  μυστικές τις εγκληματικές φάτσες των Ναζί στην Καλαμάτα, για παράδειγμα, που ετοίμαζαν μακελειό, τότε ως πολιτεία είσαι κι εσύ  υπεύθυνη  για τα εγκλήματά τους.  Είναι, αν μη τι άλλο, ύποπτο να αρνούνται οι εισαγγελείς και οι από το νόμο  επιφορτισμένοι να διαφυλάσσουν τη σωματική ακεραιότητα και την ησυχία των πολιτών, τη δημοσίευση  των φωτογραφιών των εγκληματιών-τρομοκρατών και  να    αποκρύπτουν τα  στοιχεία των επικίνδυνων αυτών  δραστών της Μεσσηνίας. Τί άλλο να υποθέσει κανείς; Γιατί δεν είδαμε φόρα παρτίδα και επί  μέρες τις “μούρες” των διεστραμμένων Ναζί που είχαν σκοπό να αιματοκυλήσουν την Καλαμάτα;

 Αλλά, το χειρότερο, όπως έπραξαν οι ανακριτές με την ιστορία αυτών των Ναζιστών στης Μεσσηνίας, είναι  να αποπροσανατολίζουν τον κόσμο και να αποκρύπτουν την πραγματική “ιδεολογική”  ταυτότητα των συγκεκριμένων δραστών .  Για να απαλλάξουν  το Μιχαλολιάκο και  την εγκληματική του οργάνωση από την ηθική ευθύνη (και αυτουργία) και για αυτές τις   τρομοκρατικές ενέργειες, μιλούν γενικά και αόριστα   για…αρχαιολάτρεις και Δωδεκαθεϊστές, που θέλανε αίμα και ερείπια για να οικοδομήσουν την παραφροσύνη τους.

Δεν πείθουν κανέναν με τέτοιες ελαφρότητες οι αρχές. Μόνο αυτοί καμώνονται  πως τα πιστεύουν. Δεν ήταν καθόλου 12θεϊστες. ΄Ηταν μέλη της Χ.Α και είναι η ίδια η εγκληματική οργάνωση που φορτώνεται  τη δραστηριότητα και αυτών των δραστών.

Από την άλλη, να επαναλάβουμε εκείνο που  υποστηρίζουμε συνέχεια εδώ. Η αστυνομία ναζιστοκρατείται. Και δεν το ισχυριζόμασε μόνο εμείς.  Είναι πασίγνωστο και στους πολίτες. Είναι πολύ μικρή χώρα η Ελλάδα, για να μη γνωρίζει ο ένας τον άλλο. “Τί καπνό φουμάρει” ο διπλανός του.

   Σε μια δημοκρατική πολιτεία, όμως, κουμάντο κάνει η  “τήβεννος” και όχι η “στολή”. Δεν όφειλε, επομένως, να έχει κάνει ήδη εκκαθάριση  των  “σωμάτων ασφαλείας” η κυβέρνηση  Τσίπρα; Χιλιάδες δημοκρατικά παιδιά  παραμένουν άνεργα, όταν θέσεις, όπως αυτές των ενστόλων ,έχουν καταλάβει εδώ και πολύ καιρό  ψυχοπαθείς Ναζί ,ακροδεξιοί και εθνικιστές με εντολή Μιχαλολιάκου. Και αυτοί  κρατούν όπλα, τους στέλνουν σε διαδηλώσεις και πορείες να… διαφυλάξουν την τάξη!

Να τελειώνουμε, ως ανθρώπινες κοινωνίες με αυτά τα ακραία φαινόμενα. Δεν αφήνεις στις οργανωμένες, δημοκρατικές  πολιτείες να κυκλοφορεί ελεύθερος ένας “σίριαλ κίλερ”, ένας διεστραμμένος παιδόφιλος, ένας άρρωστος  βιαστής. Είναι ψυχοπαθητικά φαινόμενα βαριάς μορφής και ως τέτοια τα αντιμετωπίζουν οι διωκτικές και οι δικαστικές αρχές.

΄Οταν λες να σκοτώνουμε συνανθρώπους μας,που τόλμησαν να περάσουν τα σύνορά μας για να σωθούν .΄Οταν δεν έχει έλεος και ανθρωπιά ,ούτε ίχνος συγκίνησης  για τα παιδικά πτώματα που εκβράζει το Αιγαίο κάθε μέρα.΄Οταν προτείνεις να πυροβολούμε τους μετανάστες ,να τους γυρίζουμε πίσω στο θάνατο ή να εκμεταλλευόμαστε για δικό μας όφελος τη δυστυχία και τον αφανισμό τους, είσαι σίγουρα και αναντίρρητα ψυχοπαθής.

Και η θέση σου δεν είναι με τους λογικούς ,τους συνετούς, τους Ανθρώπους. ΄Εχεις απολέσει πλέον την ιδιότητα του ανθρώπινου όντος. Και η θέση σου είναι αλλού.

 

2. Σάλος με τη δήλωση Φίλη ότι δεν υπάρχει γενοκτονία των Ποντίων -Τον αδειάζουν σε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ
Σάλος με τη δήλωση Φίλη ότι δεν υπάρχει γενοκτονία των Ποντίων -Τον αδειάζουν σε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ

Η δήλωση Φίλη που προκάλεσε
Μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στο Star, ο υπουργός Παιδείας είπε: «Eκανα τη δήλωση ότι πριν από χρόνια ως δημοσιογράφος, συμμεριζόμενος απόψεις πολλών ιστορικών και πολλών διεθνολόγων, κάναμε διάκριση ανάμεσα στην εθνοκάθαρση την αιματηρή και το φαινόμενο της γενοκτονίας».

Μόλις έκανε τη συγκεκριμένη δήλωση ο κ. Φίλης έσπευσε να προλάβει τις αντιδράσεις για τα όσα ξαναείπε και επεσήμανε πως «αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αναγνωρίζουμε το αίμα, τον πόνο, όσα έχουν υποστεί οι Πόντιοι από τη θηριωδία των Τούρκων. Αυτό είναι άλλο πράγμα και άλλο πράγμα η γενοκτονία με αυστηρή επιστημονική έννοια».

Τζιτζικώστας: Κύριε Φίλη παραιτηθείτε. Κύριε Τσίπρα διώξτε τον
Την παραίτηση του Νίκου Φίλη από την θέση του υπουργού Παιδείας, ζητά ο υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, με αφορμή τις δηλώσεις του, που αμφισβητούν την Γενοκτονία των Ποντίων. «Όταν ο θλιβερός κ. Φίλης αντιληφθεί τους αγώνες που δόθηκαν για να αναγνωριστεί η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου ίσως να ξεπεράσει τις εθνικά επικίνδυνες ιδεοληψίες του», αναφέρει, αρχικά, σε ανακοινώσή του και συνεχίζει:

«Περισσότεροι από 350.000 Έλληνες δολοφονήθηκαν και το επίσημο ελληνικό κράτος έχει αναγνωρίσει τη γενοκτονία από το 1994 κηρύσσοντας τη 19η Μαΐου ως ”Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων στο Μικρασιατικό Πόντο”».

«Αν υπουργός αυτής της καταστροφικής για τον τόπο κυβέρνησης δε σέβεται ούτε τους νεκρούς, ούτε τις αποφάσεις του ίδιου του κράτους του, να του υπενθυμίσουμε ότι το Δεκέμβριο του 2007 τη γενοκτονία των Ποντίων αναγνώρισε και η Διεθνής Ένωση Μελετητών Γενοκτονιών.

Ο Χρήστος Γιανναράς στις 19 Μαΐου του 2006, στην πλατεία Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη ήταν κεντρικός ομιλητής για τη γενοκτονία. Έχει μια φράση διδακτική για τον κ. Φίλη: ‘Το νόημα αυτής εδώ της σύναξης δεν μπορεί να είναι παρά μόνο μία ρεαλιστική πολιτική δέσμευση: ότι θα αποδοκιμάζουμε πάντοτε με την ψήφο μας κάθε πολιτική ηγεσία, οποιασδήποτε επίπλαστης ή πραγματικής ιδεολογικής απόχρωσης, που επιδεικτικά παραγνωρίζει την ευαισθησία του λαού μας για τη Γενοκτονία του ποντιακού και του μικρασιατικού Ελληνισμού», προσθέτει ο κ. Τζιτζικώστας και καταλήγει, τονίζοντας: «Κύριε Φίλη παραιτηθείτε. Κύριε Τσίπρα διώξτε τον».

Να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα. Ο Νίκος Φίλης έχει δίκιο. Δεχόμαστε  εθνοκάθαρση, όχι  γενοκτονία των Ποντίων.  Και το είπε και πολύ ωραία, μάλιστα, ο υπουργός.  Εννούμε υπεύθυνα.  “Eκανα τη δήλωση ότι πριν από χρόνια ως δημοσιογράφος, συμμεριζόμενος απόψεις πολλών ιστορικών και πολλών διεθνολόγων, κάναμε διάκριση ανάμεσα στην εθνοκάθαρση την αιματηρή και το φαινόμενο της γενοκτονίας».

Ο ίδιος είναι δημοσιογράφος, όχι ιστορικός. Πολύ σωστά, λοιπόν, αναφέρθηκε στις απόψεις ιστορικών και εθνολόγων που υποστηρίζουν αυτό ακριβώς, πως τα εγκλήματα, οι διώξεις, οι ταλαιπωρίες και η επιδίωξη από τους Νεότουρκους της μετακίνησης από τα πάτρα εδάφη τους των Ποντίων, συνιστούν εθνοκάθαρη, όχι γεονοκτονία.

Σε αντίθεση με τη δήλωση του  ανεκδιήγητου   Τζιτζικώστα. ΄Οχι, αποφαίνεται ο Αποστόλης. ΄Ηταν γενοκτονία! Κι από πού έμαθες εσύ ιστορία, Αποστόλη; Διάβασες  ακροδεξιο-ναζιστική ιστορία και ξαφνικά είδες και συ “το φως το αληθινό”;

Καλό είναι  να σιωπά ο αμετροεπής αυτός υιός, που έκτισε πολιτική καριέρα στις βασιλικές πλάτες του πατέρα του. Λίγη τσίπα, Αποστόλη, σου χρειάζεται. Γιατί πολλή, αποκλείεται να αποκτήσεις ποτέ.

Και για να επανέλθουμε στα του οίκου μας.  Ο Κεμάλ δεν έκανε ποτέ γενοκτονία Ελλήνων, όπως και το 1922. Η Ρεπούση είχε δίκιο με όσα έλεγε τότε, που την “κράξανε”. Μόνο που άργησε να τα πει. Περίμενε να πιάσει  “πόστο” και να πετάξει το πυροτέχνημα, για να δρέψει “διάφορο” από το μπάχαλο που έγινε τότε. Και ωφελήθηκε τα μάλα. Εκείνη η δήλωση, την έστειλε στη Βουλή. Τόσα χρόνια, όμως, όταν πολλοί από μας υποστηρίζαμε (και με φοβερό πόλεμο) πως δεν υπήρξε στη Σμύρνη γενοκτονία, η κυρια Ρεπούση σιωπούσε. Και παρέδιδε  μαθήματα για το… κρυφό σχολειό.

Γράφαμε για το θέμα Ρεπούση τότε:

ΠΟΛΥΣ ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΣ…ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ.
ΗΟΜΟ NATURALIS.ΓΡ (28-9-07)
 H  ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΡΕΠΟΥΣΗ,ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
  Εν αρχη ην η…ιστορικος κυρια Ρεπουση. Η εν λογω κυρια ανελαβε, ως επικεφαλης μιας ομαδας δασκαλων, να συγγραψει και παρουσιασει το εγχειριδιο ιστοριας της ΣΤ΄Δημοτικου, εναντι καλης οικονομικης αμοιβης (και ου μονον). Οπερ και εγενετο. Το βιβλιο ετοιμαστηκε, εγκριθηκε απο το παιδαγωγικο ινστιτουτο και τυπωθηκε. Αλλα, ειναι αυτο το σχολικο εγχειριδιο ιστοριας (oπως και oλα τα σχολικα βιβλια ιστοριας), ενα πραγματικο βοηθημα που διαπραγματευεται υπευθυνα και αντικειμενικα την υλη  για μαθητες, και μαλιστα Δημοτικου? Η απαντηση θα δοθει  απο τις…απαντησεις  σε αλλα δυο (2) ερωτηματα, που ευθυς αμεσως θετουμε:
   1.Ποια ειναι αυτη η κυρια, που ανελαβε τη συγγραφη του εγχειριδιου ιστοριας?  Απαντηση: Ειναι μια απο τις καθεστωτικες ιστορικους στο πανεπιστημιο, που  α. εκλεχτηκε στη σχολη με το γνωστο  πελατειακο τροπο, που εκλεγονται ολοι αυτοι οι δημοσιοι υπαλληλοι-εκπαιδευτικοι των 1650  ευρω το μηνα, ολων των βαθμιδων στις διαφορες σχολες και τα πανεπιστημιακα τμηματα. β. Η επιστημονικη της καταρτιση και το πρωτοτυπο συγγραφικο της εργο ειναι ανυπαρκτα (βεβαιωμενο απο οσους γνωριζουμε προσωπα και πραγματα) και γ. Αφου  δουλεια της ειναι να παραγει ιδεολογια για την εκαστοτε εξουσια που υπηρετει, παραχαραζοντας την ιστορια (αλλιως δεν θα την πληρωναν), μπορουμε  ευκολα να συναγουμε συμπερασματα και για το επιστημονικο της ηθος.
 2.Ποιοι την τοποθετησαν επικεφαλης αυτης της συγγραφικης ομαδας και  ποια απο τα προσοντα της κυριας μετρησαν, για να  αναλαβει αυτο το εργο? Απαντηση: Καποιοι αλλοι  δημοσιοι υπαλληλοι στο ΥΠΕΠΘ, στελεχη και ενεργουμενα της παρουσας κυβερνησης (οπως συμβαινει με καθε κυβερνηση), μετα απο ανυπαρκτο διαγωνισμο (αναθεση) και με μοναδικο προσον τουτο: Να ειναι η ομαδα υπακουη και συνεργασιμη. Αυτο σημαινει: Να γραφουν τα μελη της την καθεστωτικη ιστορια για παιδια, χωρις παρεκκλισεις απο την κοινα αποδεκτη εθνικη γραμμη, να εχουν την ευχερεια, την ασυνειδησια, δηλαδη, να παραχαρασσουν την ιστορια στο μεγαλυτερο μερος του εγχειριδιου, χωρις συνεπειες και ηθικες αναστολες. Τιποτα αλλο, ουτε χρειαζονταν ουτε διεθεταν η κυρια Ρεπουση και η ομαδα της,  για να αναλαβουν αυτο το εργο. Γι αυτο και τους το αναθεσαν.

 

   Με αυτα τα δεδομενα των απαντησεων μας, επομενως, ειναι ηλιου φαεινοτερο ότι η κυρια Ρεπουση ουτε ηθελε ουτε μπορουσε να συγγραψει την πραγματικη ιστορια, επειδη, ακριβως, κι αυτη και οι συνεργατες της ειναι συγκεκριμενοι δημοσιοι υπαλληλοι, που  εργαζονται στις συγκεκριμενες δημοσιες υπηρεσιες (σχολεια, πανεπιστημια) για συγκεκριμενο σκοπο (αποχαυνωση και εξαπατηση συνειδησεων και μαλιστα νεων ανθρωπων)  και πληρωνονται για να φερουν σε περας αυτο το εργο (και μονο αυτό). Αν οι εργοδοτες της κυριας Ρεπουση ειχαν, εστω και την ελαχιστη υπονοια  πως υπηρχε περιπτωση να αποστασιοποιηθει η  «ιστορικος» απο  αυτη τη γραμμη και να κανει  επιστημη ,δε θα της ανεθεταν, οχι επικεφαλης να ειναι μιας τετοιας συγγραφικης ομαδας, αλλα  ουτε καφε να σερβιρει στο κυλικειο του ΥΠΕΠΘ.
    Ακραιφνως  “εθνικη ιστορικος” και υπακουη,λοιπον, οπως είναι η κυρια Ρεπουση, της αναθετουν να γραψει το εγχειριδιο  ιστοριας της ΣΤ΄Δημοτικου. Ας αποκαλυψουμε τωρα, (οι εχοντες γνωση της διαδικασιας αναθεσης συγγραφης ενος  σχολικου εγxειριδιου και του τροπου που  το συγγραφουν οι «ημετεροι» της καθε κυβερνησης), τα μυστικα της συγγραφης του: Τα μελη της ομαδας, οπως προειπαμε, πρεπει να ειναι α.ακραιφνως εθνικοφρονα στοιχεια. β οπαδοι ή, εστω, φιλα προσκειμενοι στην εκαστοτε κυβερνηση. γ Υπακουα «παιδια», να εχουν, δηλαδη, τη διαθεση να «ριχνουν νερο στο κρασι» τους (απο πολυ, εως λιγο) και να ενεργουν συμφωνα με τις επιταγες του  καθε ΥΠΕΠΘ  και του παιδαγωγικου ινστιτουτου. Αν παρχουν αυτα τα εχεγγυα, ανατιθεται στην ομαδα  το εργο, τα μελη  μοιραζονται την υλη του εγχειριδιου ισοποσα και σε 3-4 μηνες (το πολυ), το βιβλιο ειναι ετοιμο. Ο επικεφαλης της ομαδας  ριχνει μια ματια στο συγγραμμα που το παραδιδουν, βεβαιωνεται πως  οι συγγραφεις ακολουθησαν τη γραμμη που προαποφασιστηκε μεταξυ τους, το «κοιταζει» καποιος εμπειρος φιλολογος ορθογραφικα και συντακτικα και το βιβλιο ειναι ετοιμο να παει στο παιδαγωγικο  ινστιτουτο για ελεγχο και στη συνεχεια για τυπωμα με αποφαση υπουργου. Η διαδικασια τελειωνει με την εισπραξη της παχυλης αμοιβης  απο τους συγγραφεις, οι οποιοι, οπως ειπαμε, ουτε οι καλυτεροι γι αυτη τη  συγγραφη ειναι, ουτε με δικαιες και αντικειμενικες διαδικασιες τους ανατεθηκε  Όπως, ακριβως, συμβαινει με ολα τα πραγματα στην Ελλαδα. ( π.χ διαγωνισμοι δημοσιων εργων).

 

 Αλλα, τι συνεβη ,ομως, ξαφνικα και ξεσηκωθηκε συμπαν το εθνος, εναντιον μιας καθως πρεπει πανεπιστημιακου και συμμορφουμενης προς τα υποδειξεις δημοσιου υπαλληλου, που, η καημενη, τιποτα περισσοτερο δεν επιδιωκε απο την αμοιβη της και τον εμπλουτισμο του βιογραφικου της? Πώς προεκυψε στο βιβλιο αυτος ο… καταραμενος  “συνωστισμος» των προσφυγων στη Σμυρνη?
  Τα πραγματα ειναι απλα, μα τοσο απλα, αν τα ξερει κανεις απο τη μεσα μερια. Εχουμε και λεμε λοιπον: Τελευταια, μετα την αναπτυξη στενων οικονομικων σχεσεων μεταξυ των χωρων των Βαλκανιων, αλλα και της Τουρκιας, εχει ξεκινησει μια  προσπαθεια προσεγγισης των λαων  σε ολα επιπεδα. Οι κυβερνησεις ειδαν πως ενας γερος μοχλος, που θα βοηθουσε αποτελεσματικα προς αυτη την κατευθυνση, ειναι η ιστορια. Αναθεσαν, ετσι, σε διαφορους «ιστορικους” απ΄ ολα τα βαλκανικα πανεπιστημια να δραστηριοποιηθουν, να μαζευονται ποτε Θεσσαλονικη, ποτε Σοφια και Βουκουρεστι (επι παχυλοτατη οικονομικη αμοιβη, βεβαια) και  να συζητουν, ταχα μου,  επιστημονικα θεματα και ειδικα τροπους για την εθνικιστικη αποφορτιση των  ιστοριων τους  . Στη συνεχεια, με την προκρουστεια αντιληψη που εχουν   οι κυβερνησεις  για την ιστορια, επιβαλλουν στους καθεστωτικους ιστορικους-υπαλληλους τους να την κοβουν και να τη ραβουν, συμφωνα με τι βουλονται και ορεγονται τα αφεντικα τους. Ετσι, οι παντα ευπειθεις καθεστωτικοι ιστορικοι, αναλαμβανουν το εργο της αποκρυψης και αποσιωπησης ιστορικων γεγονοτων ή αλλαγης ακομα και της ιστορικης τους βαρυτητας,  αν τα γεγονοτα αυτα (ή οι ιστορικοι χαρακτηρισμοι) φαινεται να δυσχεραινουν την προσεγγιση των βαλκανικων κρατων και υποδαυλιζουν το μισος μεταξυ των λαων.
   Σε αυτο το πνευμα κινηθηκε και η κυρια Ρεπουση με την ομαδουλα της. Ποια ιστορικα γεγονοτα ή αναγνωρισμενα ως τετοια, ειναι ησσονος σημασιας και σε αυτη τη φαση δεν εξυπηρετει η αναφορα τους? Τα πεταμε στον καλαθο των αχρηστων. Μνημονευομε ενα κλασικο: Το κρυφο σχολειο.Τοσα χρονια η κυρια Ρεπουση διδασκε πως υπηρχε κρυφο σχολειο και κεραυνοβολουσε εμας που λεγαμε πως δεν υπηρχε , γιατι δεν ηταν αναγκη να λειτουργουν κρυφα σχολεια στην τουρκοκρατια, αφου η εκπαιδευση, η γλωσσα και η θρησκεια των ραγιαδων ηταν ελευθερα. Οταν ηρθε το πληρωμα του χρονου, ομως, και αφου το εθνος-κρατος εργοδοτης της εγινε πιο ανεκτικο σε τετοιες ιστορικες παρεκκλισεις, ξαφνικα αλλαξε κι αυτη χαβα και ως νεοφωτιστη, αρχισε να γινεται «βασιλικοτερη του βασιλεως».
    Ρωτουσαμε εμεις παλια, επισης. Ποια  γενοκτονια των Ελληνων της Μ.Ασιας εγινε το ΄22 και πρασινα αλογα ? Ποιοι ξεσηκωσαν τους Ελληνες  εκει και τους κουβαλησαν μετα την ηττα των ελληνικων στρατευματων  προσφυγες στην Ελλαδα? Τι ηθελαν τα ελληνικα στρατευματα στη Μ.Ασια και στο Σαγγαριο?  Για ποια καταστροφη της Σμυρνης και ποια σφαγη μιλατε? Αν ηθελαν οι Τουρκοι να  «κοψουν» ολους τους Ελληνες της Σμυρνης, και μαλιστα εν μια νυκτι, δε θα το εκαναν, οπως εκαναν με τους Αρμενιους? Αυτοι (οι Τουρκοι), οπλισμενοι και νικητες, αν ηθελαν, θα αφηναν τους προσφυγες να επιβιβαστουν στα καραβια (τοσα εκατομμυρια κοσμος) και να περασουν απεναντι στο ελληνικο?  Αστεια πραγματα.
  Αλλα, θα ρωτησει κανεις. Και οι ζωντες? Αυτοι που ηταν αυτοπτες στις σφαγες και ειδαν να καιγεται η Σμυρνη? Βεβαιως, τις τραγικες εκεινες μερες, σκοτωθηκαν πολλοι Ελληνες, γυναικες βιαστηκαν, σπιτια και μαγαζια λεηλατηθηκαν και φωτιες μπηκαν. Αλλα, οι Τουρκοι ηταν οι νικητες, δεν εκαναν τιποτα περισσοτερο απο ο τι κανουν , οσοι  εχουν το πανω χερι σε αυτες τις περιπτωσεις. Αλλα, γενοκτονια, σαν αυτη των Αρμενιων και των Κουρδων, όχι,  δεν εκαναν το ΄22 οι Τουρκοι τετοιο πραμα. Ειναι  απολυτο ψευδος και ανεπιτρεπτη παραχαραξη της ιστοριας. Συνωστισμος μεγας προσφυγων, που εγκατελειπαν οπως-οπως τη Σμυρνη και ξεριζωθηκαν, εξαιτιας της εγκληματικης αφροσυνης των ελληνων κυβερνωντων, οντως παρατηρηθηκε. Γενοκτονια ,όμως, οχι!
    Οταν τα λεγαμε εμεις αυτα, σε αλλες, δυσκολες εποχες, σηκωνοταν η τριχα της κυριας  Ρεπουση. Ηταν τοτε που  μας αφοριζαν οι ομοϊδεατες της και μας απειλουσαν  να μας ριξουν,  εμας τους… ανθελληνες, στο  εθνικο πυρ το εξωτερον. Όταν ομως, η κυρια ελαβε τη διαταγη απο την προϊσταμενη της ΥΠΕΠΘ να αμβλυνει τις κακες εντυπωσεις  και να απαλειψει  απο το σχολικο βιβλιο αυτα τα κακοηχα, οπως  «η ολοσχερης σφαγη των Ελληνων της Μ.Ασιας και η καταστροφη της Σμυρνης»,που εγραφε παλιοτερα, επειδη, ακριβως, ουτε επιστημονικο ηθος ουτε «πετσα» γενικως διαθετουν  οι δημοσιοι υπαλληλοι-δασκαλοι των πανεπιστημιακων σχολων, λησμονησε τα πατριωτικα της και εσπευσε αμεσως να συμμορφωθει. Ετσι, η μεχρι τωρα πανταχοθεν στα σχολικα βιβλια ιστοριας διασαλπιζομενη γενοκτονια των Ελληνων στη Μ.Ασια, κατεληξε να ειναι «συνωστισμος Ελληνων» στο εγειριδιο της Ιστοριας της ΣΤ Δημοτικου, «δια χειρος Ρεπουση». (Τον ορο «συνωστισμος» ξεσηκωσε η συγγαρφεας από ευρωπαϊκα ιστορικα κειμενα, ιδιαιτερα γαλλικα και γερμανικα, που αναφερονται στα γεγονοτα του ΄22 ).
   Αλλα, δεν υπολογισαν ομως καλα, ολοι τουτοι (Ρεπουση και κυβερνηση). Οι υστερικες κραυγες των  εθνικιστων-(Ελληναρες) εφεραν τα πανω κατω. Με επικεφαλης τους αξιοτιμους-ες κυριους-ες Χριστοδουλο, Ανθιμο, Παπαθεμελη, Λουκα, Μικη Θεοδωρακη, Καρατζαφερη, Ψωμιαδη, Μακη Τριανταφυλλοπουλο, Ζουραρι, Κανελη, συσσωμο το ΚΚΕ και λοιπους πατριωταραδες, εβγαλαν παλι τα λαβαρα απο τα σεντουκια και απειλουσαν θεους και δαιμονες για το μεγα εθνικο ανοσιουργημα. Λαβροι ολοι αυτοι, ζητουσαν την κεφαλην της ασεβους Ρεπουση επι πινακι. Η κυβερνηση, αντιλαμβανομενη πως αυτη ιστορια με την… ιστορια της Στ΄ Δημοτικου θα μπορουσε  να καταληξει σε Βατερλω της, απεσυρε το βιβλιο και αφησε τη Ρεπουση να βγαλει τα καστανα απο τη φωτια! (Χαχα,ολοι τελικα οι προδοτες εχουν την ιδια μοιρα, κυρια Ρεπουση. Θα επερεπε, ομως να γνωριζετε, πως “τον προδοτη πολλοι εμισησαν, την προδοσια ,ομως, ουδεις”. Τωρα,δε σας μενει παρα να το παιζετε και ηρωιδα ή μαγισσα  του Μεσαιωνα, οπως αυτοαποκαλειστε σε μια συνεντευξη σας. Αλλα, αφου  σας εθιξαν τοσο πολυ, οπως λετε, με την αποσυρση του βιβλιου, γιατι δεν εχετε την  παλληκαρια να παραιτηθειτε,αληθεια?).
  Αυτή ειναι ολη η αληθεια για το περιβοητο  εγχειριδιο της ιστοριας και την κυρια Ρεπουση. Τοσο η κυβερνηση με την «ιστορικο» της, οσο και το σκυλολοϊ των εθνικιστων,  σιγα –σιγα θα αρχισουν να αντιλαμβανονται πως αλλαξαν οι εποχες και θα αλλαζουν με τον καιρο ακομα περισσοτερο. Το ψεμα δεν μπορει ποτε να υπερισχυσει της αληθειας. Ειναι νομος της ιστοριας αυτο,δεν αλλαζει, δεν υποχωρει.Οι νομοι της ιστοριας ,ειναι σαν τους φυσικους νομους