ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

  1.   “ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ”
  2. ΦΤΩΧΕΙΑ, ΓΚΕΤΟΠΟΙΗΣΗ-ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΛΛΟΘΙ ΤΟΥ ΦΟΝΤΑΜΕΝΤΑΛΙΣΜΟΥ

 

1. Σταυρίδης: Το ΝΑΤΟ θα στείλει 15.000 στρατιώτες στη Συρία κατά του ISIS
Σταυρίδης: Το ΝΑΤΟ θα στείλει 15.000 στρατιώτες στη Συρία κατά του ISIS

“Βέβαιος ότι το ΝΑΤΟ θα κηρύξει τον πόλεμο κατά του ISIS δηλώνει ο πρώην διοικητής των συμμαχικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, Τζέιμς Σταυρίδης.

Στην πρόβλεψή του ο ναύαρχος τονίζει, παράλληλα, πως η Γαλλία θα επικαλεσθεί τη ρήτρα 5, που αναφέρει πως μια δράση εναντίον ενός μέλους του ΝΑΤΟ είναι επίθεση εναντίον όλων.

Η ρήτρα αυτή έχει ενεργοποιηθεί ακόμα μία και μοναδική φορά, μετά την 11ή Σεπτεμβρίου και οδήγησε στην στρατιωτική εκστρατεία του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν.

«Πιστεύω ότι το ΝΑΤΟ θα ενεργοποιήσει αυτό το άρθρο και θα μπει σε πόλεμο», ανέφερε.

Η στρατιωτική δράση θα ξεκινήσει με ειδικές επιδρομές και εναέρια παρουσία και θα περιλαμβάνει περισσότερη εκπαίδευση των ιρακινών δυνάμεων και των Κούρδων”.

΄Επρεπε να προξενήσουν   μακελειό στο Παρίσι. Να καταρρίψουν το ρώσικο αεροπλάνο. Να σπείρουν τη φρίκη και τον τρόμο  επί χρόνια. Να  εξευτελίσουν, να βασανίσουν, να κακοποιήσουν, να δολοφονήσουν με τρόπο φρικιαστικό αθώους ανθρώπους. Να εξαναγκάσουν εκατομμύρια πρόσφυγες να ξεριζωθούν από τις εστίες τους,  για να αντιληφθεί  το  ΝΑΤΟ πως πρέπει να αναλάβει δράση  και να μπει σε πόλεμο με τα τέρατα  του ISIS.  Και δεν θα πούμε “κάλλιο αργά παρά ποτέ”.

Είναι τόσα πολλά τα λάθη της Αμερικής και του ΝΑΤΟ.  Θα ήταν ασέβεια στους νεκρούς, αν  δίναμε “συχωροχάρτι” σ΄εκείνους που οδήγησαν τα  πράγματα σ΄αυτό το τραγικό σημείο.  Και είναι μη αναστρέψιμο πια το κακό.

 ΄Εχει επισημανθεί επανειλημμένα και από πολλούς.  Μέγα και ανιστόρητο   λάθος των Αμερικανών  (η καρδιά του ΝΑΤΟ)  η  “Αραβική ΄Ανοιξη” και η ανατροπή των καθεστώτων εκείνων  που εξασφάλιζαν  ισορροπίες  στη Μ. Ανατολή αλλά και στον κόσμο ολόκληρο.

Και σαν να μην έφτανε το έγκλημα που διαπράχτηκε στο Ιράκ, την Αίγυπτο, τη Λιβύη, το ΝΑΤΟ  “άνοιξε τον ασκό του Αιόλου”  και στη Συρία, αφού,  αντί να βοηθήσει να βρεθεί πολιτική λύση με τον ΄Ασαντ και τη Συριακή αντιπολίτευση, επέλεξε να βοηθάει και να εξοπλίζει τους δεύτερους. Κι αυτή ακριβώς η επιλογή,  οδήγησε τη χώρα στο τραγικό  κατάντημα που βρίσκεται σήμερα. Τεράστια, επομένως,  η ευθύνη  του ΝΑΤΟ, αλλά και  της  Συριακής Αντιπολίτευσης, συνεργάτες σε πολλές περιπτώσεις των Τζιχαντιστών, της Αλ Κάιντα και των άλλων κλάδων της ισλαμικής Τζιχάν  εναντίον του ΄Ασαντ.

Λάθη επί λαθών! Τώρα…”τρέχουν και δε φτάνουν”. Πώς γίνεται, όμως, τόσα χρόνια να μη διδάσκονται οι χώρες και οι κυβερνήσεις τους από τα λάθη που επισημαίνει η ιστορία; Τόση  επιπολαιότητα, τέτοια έλλειψη ιστορικής μνήμης;  ΄Η τί άλλο μπορεί να υποθέσει κανείς;

Ας τελειώσει , τουλάχιστον,   τώρα το ΝΑΤΟ το έργο που ξεκίνησαν οι Ρώσοι . Ας συνεργαστεί μαζί τους για να παταχτεί αυτή  η φοβερή μάστιγα του κόσμου μας,  που ακούει στο όνομα Ισλαμικός  φονταμενταλισμός  και όχι μόνο τζιχαντισμός.  Η επίδειξη έστω και  συμβολικής ανοχής   από κοινωνίες και κυβερνήσεις  στον 21 αιώνα  σε άτομα  που εμφορούνται  από  “Τζιχάντ”  και  μίσος καθ΄όλων ημών των…. απίστων , με πρόσχημα την κακοποίηση  ανά τους αιώνες των των Αράβων(!)   αποτελεί προσβολή και όνειδος στην έννοια  ΄Ανθρωπος και  πολιτισμός . Ας τους εξαφανίσουν από προσώπου γης.  Εξ ολοκλήρου και οριστικά.

 

 

2. Αυτός είναι ο 29χρονος Αραβας από το Βέλγιο που φέρεται να είναι ο εγκέφαλος του μακελειού στο Παρίσι
Αυτός είναι ο 29χρονος Αραβας από το Βέλγιο που φέρεται να είναι ο εγκέφαλος του μακελειού στο Παρίσι [εικόνες]

“Οι υπηρεσίες ασφαλείας του Βελγίου υποπτεύονται ότι ο Abdelhamid Abaaoud, 29 ετών, είναι ο εγκέφαλος του μακελειού στο Παρίσι, όπως γράφει η De Standaard.

Ο Abdel Hamid Abaaoud είναι ο φερόμενος επικεφαλής της τρομοκρατικής ομάδας του Βερβιέ η οποία εξαρθρώθηκε τον περασμένο Ιανουάριο από την βελγική αστυνομία. Δύο τχιζαντιστές είχαν σκοτωθεί στο Βερβιέ και ένας άλλος είχε τραυματιστεί. Ο Abdelhamid Abaaoud είχε καταδικαστεί σε 20ετή φυλάκιση από το δικαστήριο των Βρυξελλών το οποίο τον θεωρεί έναν από τους επικεφαλής της «θυγατρικής της Συρίας».

Ο ίδιος έχει γεννηθεί στις 4/8/1987 στην περιοχή Μολενμπίκ των Βρυξελλών. Ο πατέρας του Ομάρ είναι μανάβης στην γειτονιά αυτή, ενώ ο 28χρονος τζιχαντιστής πιστεύεται πως είχε πάρει μαζί του στην Συρία και τον 13χρονο αδερφό του. Η οικογένειά του είχε σε κάποια στιγμή ανακοινώσει πως ο Αμπντέλ Χαμίντ Αμπααούντ ήταν νεκρός, κάτι που όμως αμφισβητούν οι αρχές.

΄Εχει εμφανιστεί σε βίντεο και περιοδικά προπαγάνδας του Ισλαμικού Κράτους, να περηφανεύεται για το πώς ξεγέλασε την αστυνομία. Πιστεύεται πως βρέθηκε στη Ράκκα από τον Απρίλη έως τον Ιούνιο του 2014 και κατόπιν στην Ταμπκα, το Ντέιρ εζ Ζορ και τελικά το Κομπάνι.

Σε ένα βίντεο του Μαρτίου 2014, φαίνεται ο Abdelhamid Abaaoud, τότε εγκέφαλος της ομάδας των τζιχαντιστών στο Βερβιέ και ο οποίος καταζητείται από όλες τις αστυνομίες του κόσμου, σε ένα πέρασμα που έκανε στη Συρία.
Ο τρομοκράτης είχε φύγει με τον μικρό αδελφό του, τότε ηλικίας 13 ετών, στη Συρία για να ενσωματωθούν στο στρατό του Ισλαμικού Κράτους.
Το 2014 εμφανίζεται λοιπόν σε ένα βίντεο, με όπλο στο χέρι, ενώ γύρω του ακούγονται εκρήξεις. Μιλάει για τα όπλα του και για τα όπλα των συντρόφων του. «Είμαστε απέναντί τους, περίπου 50 άντρες. Οι περισσότεροι έχουμε καλάσνικοφ».
«Είναι ωραίο να βλέπεις κάπου κάπου να τρέχει το αίμα των άπιστων γιατί μεγαλώσαμε βλέποντας στην τηλεόραση ή σε όλο τον κόσμο να τρέχει το αίμα των μουσουλμάνων… Και όσοι είναι τύραννοι, στρατιώτες ή άπιστοι ο Αλλάχ να σας σπάσει την πλάτη, ο Αλλάχ να σας αποτελειώσει».
Στη συνέχεια καλεί τους μουσουλμάνους να τον ακολουθήσουν στο τζιχάντ και δηλώνει ότι δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο. «Ποτέ δεν έφαγα τροφή σαν αυτή που τρώω εδώ. Μπήκα σε βίλες, μπήκα σε παλάτια. Τρέξτε εδώ στο τζιχάντ», λέει.
Ο αδελφός του τρομοκράτη θεωρείται ο νεότερος τζιχαντιστής που έφυγε από το Βέλγιο σε ηλικία 13 ετών για να πάει στη Συρία και να καταταγεί στον ισλαμικό στρατό. Ο μικρός ποζάρει εδώ με όπλο  AK-47.
Τα δύο αδέλφια έχουν πατέρα τον Ομάρ, έναν μαγαζάτορα που μετακόμισε στο Βέλγιο από το Μαρόκο, πριν από 40 χρόνια.

Σε ένα βίντεο του Μαρτίου 2014, φαίνεται ο Abdelhamid Abaaoud, τότε εγκέφαλος της ομάδας των τζιχαντιστών στο Βερβιέ και ο οποίος καταζητείται από όλες τις αστυνομίες του κόσμου, να βρίσκεται στη Συρία.

Ο τρομοκράτης είχε φύγει με τον μικρό αδελφό του, τότε ηλικίας 13 ετών, στη Συρία για να ενσωματωθούν στο στρατό του Ισλαμικού Κράτους.

Το 2014 εμφανίζεται λοιπόν σε ένα βίντεο, με όπλο στο χέρι, ενώ γύρω του ακούγονται εκρήξεις. Μιλάει για τα όπλα του και για τα όπλα των συντρόφων του. «Είμαστε απέναντί τους, περίπου 50 άντρες. Οι περισσότεροι έχουμε καλάσνικοφ».

«Είναι ωραίο να βλέπεις κάπου κάπου να τρέχει το αίμα των άπιστων γιατί μεγαλώσαμε βλέποντας στην τηλεόραση ή σε όλο τον κόσμο να τρέχει το αίμα των μουσουλμάνων… Και όσοι είναι τύραννοι, στρατιώτες ή άπιστοι ο Αλλάχ να σας σπάσει την πλάτη, ο Αλλάχ να σας αποτελειώσει».

Στη συνέχεια καλεί τους μουσουλμάνους να τον ακολουθήσουν στο τζιχάντ και δηλώνει ότι δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο. «Ποτέ δεν έφαγα τροφή σαν αυτή που τρώω εδώ. Μπήκα σε βίλες, μπήκα σε παλάτια. Τρέξτε εδώ στο τζιχάντ», λέει.

Ο αδελφός του τρομοκράτη θεωρείται ο νεότερος τζιχαντιστής που έφυγε από το Βέλγιο σε ηλικία 13 ετών για να πάει στη Συρία και να καταταγεί στον ισλαμικό στρατό. Ο μικρός ποζάρει εδώ με όπλο AK-47.

Τα δύο αδέλφια έχουν πατέρα τον Ομάρ, έναν μαγαζάτορα που μετακόμισε στο Βέλγιο από το Μαρόκο, πριν από 40 χρόνια.

Το Βέλγιο είναι άντρο τρομοκρατών

Είχε ήδη όνομα στο Βέλγιο, αλλά το προάστιο των Βρυξελλών Μολενμπίκ (Molenbeek-Saint-Jean) έγινε θέμα διεθνώς σε λίγες ώρες. Εκεί συνελήφθησαν άτομα που συνδέονται άμεσα με το μακελειό στο Παρίσι.
Για πολλούς, η κοινότητα αυτή είναι μια από τις ευρωπαϊκές βάσεις της ισλαμικής τρομοκρατίας. Οι συλλήψεις που έγιναν το περασμένο Σάββατο απέδειξαν ότι κάτι συμβαίνει εκεί.

Η επίθεση στο Εβραϊκό Μουσείο των Βρυξελλών (Μάιος 2014), η ομάδα του Verviers που εξαρθρώθηκε αφήνοντας θύματα (Ιανουάριος 2015) και η αποτυχημένη επίθεση στο τρένο  Thalys που πήγαινε Βρυξέλλες-Παρίσι (Αύγουστος 2015), όλα αυτά τα γεγονότα έχουν ένα σύνδεσμο με αυτό το προάστιο των Βρυξελλών. Πρόκειται για ένα μέρος με εξωφρενικό πληθυσμό, διαμένουν 97.000 κάτοικοι σε έκταση μικρότερη από 6 χιλιόμετρα.
Αν πάει κανείς λίγο πίσω στο χρόνο, από το προάστιο Μολενμπίκ έφυγαν και οι εκτελεστές του Αφγανού ηγέτη Ahmed Shah Massoud, που σχετίζονται με την επίθεση της 11ης Σεπτέμβρη στις ΗΠΑ. Στο ίδιο προάστιο ζούσαν και δύο πρωταγωνιστές των επιθέσεων στη Μαδρίτη, οι οποίες προκάλεσαν το θάνατο 191 ανθρώπων το 2004.


Γκέτο ισλαμιστών

Οι περισσότεροι κάτοικοι έχουν τα γένια των ισλαμιστών, δεν εργάζονται. «Εδώ πολλοί νέοι έφυγαν στη Συρία επειδή κανείς ποτέ δεν ασχολήθηκε πραγματικά μαζί τους. Οι φανατικοί εκεί τους δίνουν την εντύπωση ότι υπάρχουν. Εγώ σπούδασα, μιλάω γαλλικά, αραβικά και ολλανδικά αλλά για να βρω δουλειά δίνω τη διεύθυνση ενός φίλου μου που δεν μένε στο Μολενμπίκ» δηλώνει ένας νεαρός στην Le Monde.
Και είναι αλήθεια ότι υπάρχουν τρία Μολενμπίκ: εκεί που μένει η εύπορη μεσαία τάξη, εκεί που υπάρχουν πλούσιες μονοκατοικίες και εκεί που είναι «η περιοχή των Αράβων». Στην τελευταία οι γυναίκες φοράνε μπούρκα και μακριά ρούχα και δεν συχνάζουν σχεδόν καθόλου Βέλγοι.
Ο Βέλγος υπουργός Εσωτερικών, εθνικιστής φλαμανδός, δήλωσε έτοιμος «να καθαρίσει» το προάστιο Μολενμπίκ. Από την πλευρά της η δήμαρχος της περιοχής ζητάει συνεχώς επιπλέον αστυνομική βοήθεια. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας Σαρλ Μισέλ αποκάλεσε «γιγάντιο πρόβλημα» το σύνδεσμο μεταξύ Μολενμπίκ και τρομοκρατίας και πρόσθεσε ότι ο προηγούμενος δήμαρχος ευθύνεται για την κατάσταση.
«Εγώ δεν φταίω, τέτοια γεγονότα όπως αυτά στο Παρίσι δεν συνέβησαν ποτέ όσο εγώ ήμουν δήμαρχος» απάντησε ο τελευταίος. Δήλωσε, μάλιστα, ότι η τοπική αστυνομία αποδεκατίστηκε και ότι οι πολίτες ζουν κλεισμένοι στον εαυτό τους. Ο πρώην δήμαρχος πρόσθεσε, μάλιστα, ότι ο θυμός της βελγικής κυβέρνησης οφείλεται στην αποτυχία των μυστικών υπηρεσιών.”

Τι είναι οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους και τι θέλουν [εικόνες]

Η  αγριότητα  συμβαδίζει με τη διανοητική κατάσταση του ατόμου. Η έλλειψη ικανότητας διαχείρισης του θυμικού και η αυτο-εξουδετέρωση των διανοητικών ικανοτήτων του ατόμου, δείχνουν  (κατά κανόνα)  άτομα μειωμένης ευφυίας και μικρών δυνατοτήτων αντίληψης. Το χαρακτηριστικότερο γνώρισμα του “κανονικού”, του μέσου (με τη νομική έννοια),του   φυσιολογικά ευφυούς ανθρώπου είναι η σωστή και εποικοδομητική χρήση του Νου, που είναι το  υψηλότερο  δώρο της Φύσης στον άνθρωπο   προς το συμφέρον του ίδιου του ατόμου και του συνόλου.  Η εκτροπή από αυτό τον κανόνα  είναι το πέρασμα στον χαώδη κόσμο της ψυχασθένειας, εκεί που δεν κάνει πλέον κουμάντο ο “θείος” Νους ,αλλά το ζωώδες ένστικτο που τον αντικαθιστά.

Ο φανατισμός όλων των μορφών διακρίνει  άτομα με μειωμένο δείκτη ευφυίας ή  με ψυχικές διαταραχές και παθογένειες. Κορυφαίος εξ όλων   είναι ο θρησκευτικός φανατισμός,  που γεννά τυφλό και ακατανόητο από τους νουνεχείς μίσος, το οποίο άπειρες φορές έχει βιώσει η ανθρωπότητα, ειδικά με τις βαρβαρότητες  από τις λεγόμενες μεγάλες θρησκείες, το Χριστιανισμό και τον Ισλαμισμό.

Οι Τζιχαντιστές και τα λοιπά μέλη του ισλαμικού φονταμενταλισμού στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι τέτοια άτομα. Με ” λίγο μυαλό”,με  ψυχώσεις και όμοια  “κρατήματα”. Ψυχοπαθείς εν τέλει. Παντελώς ανίκανοι να προχωρήσουν σε  στοιχειώδεις και απλούς λογικούς συνειρμούς.

Και από μια απλή χαρτογράφηση των χώρων απ΄όπου προέρχονται τα τέρατα του  ISIS και των άλλων φανατικών Ισλαμιστών, αλλά και του “βιογραφικού” ενός εκάστου, διαπιστώνει κανείς πως  οι περισσότεροι είναι άτομα χωρίς ιδιαίτερη μόρφωση, χωρίς επαγγελματική εξειδίκευση, χωρίς στόχους και επιδιώξεις.

Παρατημένα από τη ζωή και τις απαιτήσεις της,  γκετοποιημένα και περιθωριοποιημένα, λούμπεν γενικώς,  θεοποιούν τη δύναμη  της εξουσίας, αφού οι ίδιοι  έχουν “εκπαιδευτεί” να είναι οπαδοί της. Κι αν μεν  η εξουσία, το κράτος,οι συνθήκες στη χώρα που ζουν ή  οι συμπτώσεις,  τους παρέχουν  τα εχέγγυα, τη δυνατότητα  της ομαλής  ενσωμάτησης-ένταξης  στο υπόλοιπο κοινωνικό σύνολο, μέσω της εργασίας, του κύρους και της κοινωνικής αναγνώρισης ή άλλων γνωρισμάτων, εξελίσσονται σε φιλήσυχα και παραγωγικά “γρανάζια”. Αν δεν υπάρξουν τέτοιες ευκαιρίες, επιρρίπτουν την ευθύνη κυρίως στην οργανωμένη  κοινωνία  ( ποτέ στους ίδιους )  και  αναζητούν άλλο στρατόπεδο και  ομάδα προσκόλλησης. Αν τη βρουν, εύκολα πια υποτάσσονται σε εξουσίες, που πιστεύουν πως εκείνες τουλάχιστον δε θα τους προδώσουν, όπως οι άλλες που τους απέβαλαν.

Οι ισλαμιστές έχουν ως πλεονέκτημα την απρόσκοπτη  απόκτηση  της θρησκευτικής τους   ταυτότητας.  Δεν έχει αυστηρές προδιαγραφές για να τους χορηγηθεί.   Ο Αλλάχ  δέχεται τον καθέναν με τυπικές διαδικασίες και  αφειδώς υπόσχεται στον “πιστό” και ειδικά στον ” τρελαμένο”, πως προσφέρει, έστω και μεταθανάτια, ό,τι η κοσμική εξουσία σ΄αυτή τη  ζωή του αρνήθηκε. Από κει και ύστερα ο  πιστός είναι ικανός για όλα. Ακόμα  και “μάρτυρας” να γίνει, για να προλάβει να ξεκόψει από τη μιζέρια της ζωής και να απολαύσει  μια ώρα αρχύτερα τα υπεσχημένα από το Κοράνιο.

Βεβαίως, η θρησκεία είναι το άλλοθι. Το καταφύγιο. Και φυσικά άλλοθι και το  ανιστόρητο επιχείρημα που επικαλούνται   για τον αιώνιο κατατρεγμό των Αράβων! Κύρια αιτία της καταφυγής του ατόμου σε τέτοιες αφασικές ομάδες  είναι,  όπως είπαμε,  η διαστροφή και ο εκφυλισμός  κάθε διανοητικής ικανότητας του ατόμου. Η παραίτηση, ή έλλειψη δύναμης και αντοχής.   Η ανικανότητα  επιβολής του “ορθού λόγου” στα ένστικτα.  Μιλάμε, επομένως, για  εκπεσμό του σε άλλες ιδιότητες που δε χαρακτηρίζουν το φυσιολογικό άνθρωπο, αλλά το ζώο.

Οι Τζιχαντιστές, όπως και όλοι οι άλλοι παράλογοι εγκληματίες (π.χ Ναζί) έχουν απολέσει την ταυτότητα του ανθρώπου. Είναι το όνειδος και η ντροπή της ιδιότητας ΄Ανθρωπος. ΄Οσο οι κοινωνίες δε συνειδητοποιούν αυτή την αλήθεια, θα είναι οι ίδιες που θα εισπράττουν το κόστος της άγνοιάς τους. Και όσο οι εξουσίες και οι κυβερνήσεις θα προτάσσουν τα εσφαλμένα συμφέροντά τους των αξιών και των αρχών που διέπουν τη ζωή των πολιτών τους, θα είναι υπόλογες και θα χρεώνονται την ηθική αυτουργία των εγκλημάτων των τεράτων  αυτών της φύσης.

Η Γαλλία ,όπως και η Αμερική, το ΝΑΤΟ ολόκληρο είναι ηθικοί αυτουργοί του προχτεσινού μακελειού στο Παρίσι. Οφείλουν να λογοδοτήσουν στην Ιστορία. Αλλά και στους λαούς τους και στους συγγενείς και φίλους  των θυμάτων, που έχασαν αναίτια τη ζωή τους,  επειδή ο Ομπάμα και ο Ολάντ αρέσκονται  να παίζουν  παιχνίδια τις πλάτες των λαών  και μάλιστα να ” εν ου παικτοίς”.