ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

Στουρνάρας: Ετοίμαζαν εισβολή στο Νομισματοκοπείο -Είχαμε φτιάξει άμυνες
Στουρνάρας: Ετοίμαζαν εισβολή στο Νομισματοκοπείο -Είχαμε φτιάξει άμυνες

 

Μέτρα για την αντιμετώπιση σχεδίων δημιουργίας παράλληλου νομίσματος είχε λάβει η Τράπεζα της Ελλάδος, όπως αποκάλυψε ο διοικητής της Γιάννης Στουρνάρας σε συνέντευξή του στον Αλέξη Παπαχελά στην εκπομπή «Ιστορίες», στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ο διοικητής της ΤτΕ αποκάλυψε ότι είχε πληροφόρηση για σχέδια εισβολής στο Νομισματοκοπείο και δημιουργίας ενός άτυπου διπλού νομίσματος: «Ναι, είχα τέτοια πληροφόρηση. Γι’ αυτό συγκάλεσα τους νομικούς συμβούλους της τράπεζας, παράγοντες του δημοσίου βίου που είχαν χρηματίσει πρωθυπουργοί. Μίλησα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και φτιάξαμε έτσι, να το πω, ένα τείχος, μια άμυνα για εξελίξεις τέτοιου είδους», ανέφερε χαρακτηριστικά..

«Με την προκήρυξη του δημοψηφίσματος βρεθήκαμε κοντά στο Grexit»

Ο κ. Στουρνάρας είπε ότι με την προκήρυξη του δημοψηφίσματος η χώρα βρέθηκε πολύ κοντά σε ένα Grexit: «Υστερα από την προκήρυξη του δημοψηφίσματος, μέσα σε μισή ώρα γέμισε η Αθήνα κόσμο, ο οποίος πήγαινε στα ΑΤΜ να πάρει χρήματα. Εκεί κατάλαβα ότι το πράγμα έχει φτάσει σε πολύ επικίνδυνο σημείο».

Γράφαμε για το συγκεκριμένο θέμα  στις 19/2/2015:

 

“ΤΟ ΠΛΑΝΟ Β΄. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ «ΒΟΜΒΑ»!
Αποκαλύπτουμε μια πληροφορία που «θα ταράξει τα νερά» ,αλλά  δεν περιμένουμε διάψευση από τη «βιομηχανία» του ψεύδους και του λαϊκισμού, τους γκεμπελίσκους  της εθνικιστικής κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου. Περιμένουμε, όμως, μια σοβαρή, εξακριβωμένη και φερέγγυα απάντηση (διάψευση ή επαλήθευση της πληροφορίας) από τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις της χώρας ,συμπεριλαμβανομένου και του ΚΚΕ (ας μη βγάζει συνέχεια έξω την ουρά του). Εμείς  έχουμε τη συγκεκριμένη πληροφορία εδώ και λίγες ημέρες. Την κρατούσαμε να δούμε τους ελιγμούς και την πρόταση που κατέθεσαν σήμερα.
Η κυβέρνηση του… μεγάλου οικονομολόγου Βαρουφάκη, λοιπόν,  ζητάει,  παράταση 6 μηνών του προγράμματος ευρωπαϊκού δανεισμού .Και θα αναρωτηθεί κανείς. Τί θα  έχει αλλάξει στους επόμενους έξη μήνες; Γιατί ζητάει η κυβέρνηση από την αρχή αυτή την παράταση του μισού χρόνου και τί έχει στο μυαλό της; Θα έχουν αλλάξει στάση οι  δανειστές και θα δεχτούν να εφαρμοστούν και στην πράξη τα φληναφήματα Βαρουφάκη; Θα γίνει κάποιο θαύμα και θα βρεθούν τα λεφτά ; Θα προκόψει η οικονομία, θα στηριχτούμε στα δικά μας πόδια,θα βρούμε δάνεια από αλλού; Τί τελικά τόσο φοβερό περιμένουν  να γίνει μέσα σ΄αυτούς τους 6 μήνες παράτασης που ζητάνε οι «σαμάνοι» της κυβέρνησης; Γιατί ροκανίζουν το χρόνο και δεν προχωρούν τώρα σε οριστική ρήξη με τους Ευρωπαίους ή ό τι άλλο έχουν στο μυαλό να κάνουν και όχι  μετά από 6 μήνες; Η απάντηση  βγαίνει από την παρακάτω πληροφορία, την οποία ο  «κομιστής» της σε μας, θεωρεί απόλυτα ακριβή και διασταυρωμένη.
Εδώ και λίγες ημέρες  με άκρα μυστικότητα συγκεκριμένο πρόσωπο της απόλυτης εμπιστοσύνης του Τσίπρα επισκέφτηκε το εθνικό Νομισματοκοπείο στο Χολαργό ,για  να αναζητήσει (αν υπάρχουν ακόμα) τις παλιές μήτρες στις οποίες εκδίδονταν τα  παλιά ελληνικά   χαρτονομίσματα,  πριν η χώρα μπει στο ευρώ.  Επιλέχτηκε αυτή η λύση,  επειδή, για  να εκδοθεί ένα νέο νόμισμα, σύμφωνα με τους υπολογισμούς των ειδικών, για το  τεχνικό μέρος, θα χρειαζόταν τουλάχιστον ένας χρόνος.
“Ετσι, εγκαταλείφθηκε η σκέψη σχεδιασμού-εκτύπωσης κυκλοφορίας νέων ελληνικών νομισμάτων, αφού η διαδικασία είναι χρονοβόρα και  η πρώτη σκέψη ήταν να επιστρέψουμε στα παλιά, ελληνικά νομίσματα, αν έχουν φυλαχτεί οι μήτρες. Και αυτό, ακριβώς, ερευνούσε ο εξ απορρήτων του Τσίπρα στο Νομισματοκοπείο του Χολαργού.  Επομένως, αν είναι να εφαρμόσει η κυβέρνηση  το σχέδιο «επιστροφή στη δραχμή»,  θα προχωρήσει στην έκδοση των  παλιών  χαρτονομισμάτων τους προσεχείς έξι μήνες.
Ο πληροφοριοδότης  μάς διαβεβαιώνει πως οι μήτρες υπάρχουν και η στενή ομάδα υπουργών  του Τσίπρα έχει καταλήξει στη λύση της επανέκδοσης των παλιών χαρτονομισμάτων και κάποιων παλιών  επίσης κερμάτων σε περίπτωση επιστροφής στη δραχμή. Μάθαμε ακόμα (και είπαμε δε χρειαζόμαστε διάψευση από την κυβέρνηση ) πως υψηλό κυβερνητικό στέλεχος ήρθε σε επαφή με το διευθύνοντα σύμβουλο της καναδικής εταιρίας χαρτοποιίας  fortess paper Chad Wasilenkoff (παράγει χαρτί για τα χαρτονομίσματα των περισσοτέρων χωρών του κόσμου και για το ευρώ )  και ζήτησε να δοθεί σύντομα από την εταιρία  προσφορά  για την αγορά του χαρτιού ,αν  το χρειαστεί   η Αθήνα.
΄Ετσι, λοιπόν, εξηγείται γιατί κόπτεται η κυβέρνηση να πάρει την παράταση των έξη μηνών. Αλλιώς, αν συνέχιζαν να παριστάνουν τους τσαμπουκάδες, οι άλλοι δεν αστειεύονται.Το Μάρτη θα έκλειναν τις στρόφιγγες και  θα γινόταν το έλα να δεις εδώ. Η χώρα θα έμενε χωρίς  εθνικό νόμισμα και  συναλλαγές για τουλάχιστον έξι μήνες. Με το σχέδιο της παράτασης και προλαβαίνουν να ρίξουν στην αγορά χρήματα, για να μην ξεμείνει και (επίσης σημαντικό) θα βρισκόμαστε στο φουλ της τουριστικής περιόδου με εκατομμύρια τουρίστες στη χώρα,που σημαίνει  μεγάλη  εισροή   συναλλάγματος στο τόπο.
Αν αυτά έχουν κατά νου και αυτό είναι το πλάνο Β που λένε πως υπάρχει, τότε οι κοκορόμυαλοι μάλλον κάνουνε πραγματικό χαρακίρι. Σέρνουν τον κόσμο σε εμφύλιο,  ρίχνουν τη χώρα στην απομόνωση.
Τα γνωρίζουν αυτά που αναφέραμε στην Ευρώπη; Είμαστε σίγουροι πως ναι, τα γνωρίζουν.  Και θα δώσουν την παράταση; Φαίνεται πάλι πως ναι,θα τη δώσουν. Οπότε, αναρωτιέται κανείς, μήπως αυτό κατά βάθος θέλουν και οι Ευρωπαίοι, να βγούμε,δηλαδή, αυτοβούλως από το ευρώ; «Να βγάλουμε  τα μάτια μας μόνοι μας», εν ολίγοις,για να μην έχουμε να λέμε πως εκείνοι μας πετάξανε.
Ο χρόνος θα δείξει”.

“Scripta manent”,λοιπόν! Η πληροφορία-βόμβα κλείνει σε λίγο ένα χρόνο από τη μέρα που τη δημοσιεύσαμε. Ο Στουρνάρας χρειάστηκε επίσης έναν ολόκληρο χρόνο για να πει το ίδιο πράγμα και μάλιστα στον “πατριάρχη” της δημοσιογραφικής απάτης και της χειραγώγησης της είδησης τον…πολύ Αλέξη Παπαχελά . ΄Εχει σκοπιμότητα και ο χρόνος και το πρόσωπο που διάλεξε ο διοικητής της ΤτΕ. Θα τα μάθουμε και τα δυο. Ας ξετυλίξουμε στη συνέχεια και άλλες πληροφορίες.

Μετά και τις αποκαλύψεις του Στουρνάρα για την ύπαρξη σχεδίου Β΄ (επιστροφή στη δραχμή),που είχαμε αποκαλύψει εδώ,  ακριβώς την ημέρα που έγινε η εισβολή στο Νομισματοκοπείο  (ο Στουρνάρας και οι “παρακοιμώμενοι”, βέβαια, αν και άμεσα υπεύθυνοι… “εκοιμώντο τον ύπνο του δικαίου” τότε, κι ας λέει πως είχαν…άμυνες!), αποκαλύπτουμε σήμερα τα εξής επί πλέον στοιχεία,που έχουμε στη διάθεσή μας:

 

  1. Επικεφαλής αυτής της ομάδας, που εισέβαλε στο Νομισματοκοπείο ήταν ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

  2. Η εντολή για όσα συνέβησαν στο Νομισματοκοπείο τότε, δεν είχε έρθει από τον Αλέξη Τσίπρα, όπως νομίζαμε, αλλά από τη…Μόσχα.  Ερήμην του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργού της χώρας, οι “δραχμιστές”, πάλι με επικεφαλής τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και το Γιάννη Βαρουφάκη, ερευνούσαν με τις μυστικές υπηρεσίες του δικτάτορα Πούτιν τη δυνατότητα α. εκτύπωσης “δραχμών” στο ρωσικό “Νομισματοκοπείοι”. β. επικοινωνίας Ρώσων μυστικών πρακτόρων με βιομηχανίες χαρτιού και  ειδικά με την  καναδική εταιρία χαρτοποιίας  fortess paper Chad Wasilenkoff, αν μπορούσαν να χορηγήσουν και σε τί ποσότητες, χαρτί εκτύπωσης χαρτονομισμάτων στην Ελλάδα.

  3. Οι Ρώσοι απέρριψαν ΟΛΕΣ τις προτάσεις και σταμάτησαν τη συνεργασία με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη ,μετά από ισχυρή πίεση των Ευρωπαίων που απείλησαν τους Ρώσους με άμεσα σκληρά μέτρα, μη εξαιρουμένης της πολεμικής εμπλοκής του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, αν ο δικτάτορας δεν εγκατέλειπε τον εναγκαλισμό των Ελλήνων. Και ο Πούτιν φυσικά γνώριζε πως τούτη τη φορά το ΝΑΤΟ (διάβαζε Αμερικανοί), θα είχε προχωρήσει σε πολεμικές ενέργειες, αν συνέχιζε να στηρίζει την ελληνική κυβέρνηση.

  4. ΄Υστερα από αυτές τις αποκαλύψεις ΑΥΡΙΟ πρωί ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο Γιάννης Βαρουφάκης με τη λοιπή παρέα του,θα πρέπει να κληθούν από την  εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και να διαταχθεί η προσωρινή κράτησή τους. Η εισαγγελέας οφείλει να ασκήσει, ΑΠΟΨΕ κιόλας,  δίωξη για σωρεία αντισυνταγματικών παρεκτροπών  και άλλων κινήσεων για πολιτειακή εκτροπή (πραξικόπημα) από τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, το Γιάννη Βαρουφάκη και  τη Ζωή Κωνσταντοπούλου .

  5. Αν πάλι εκεί στον ΄Αρειο Πάγο αδρανήσουν και δεν προχωρήσουν σε διώξεις εναντίον των συγκεκριμένων προσώπων, τα οποία αυτή την ώρα στερούνται βουλευτικής ασυλίας, θα είναι υπόλογοι και στο δικαστήριο της Ιστορίας και ενώπιον  της ελληνικής δικαιοσύνης ,όταν αποκατασταθεί το κύρος της και λειτουργήσει επιτέλους, έστω και στοιχειωδώς ως θεσμός δικαιοσύνης  πολιτείας με νομικό πολιτισμό. Εμείς είμαστε εδώ να καταγράψουμε στις “δέλτους” τις ιστορίας την ευθύνη όλων εκείνων που εμπλέκονται στο ιστορικό έγκλημα της κατάρρευσης της χώρας.

_________________________________________________________

 

  1. ΕΝΑΣ  ΚΟΥΛ  ΤΥΠΟΣ  ΠΟΥ ΒΙΑΣΤΗΚΕ ΝΑ “ΦΥΓΕΙ”.
  2. ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ ΜΑΥΛΙΖΕΙ  ΣΤΟ ΜΑΝΤΡΙ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ  Ο ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΟΣ -ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ.

 

  1. To κόλπο του Bowie με τις ελληνικές εφημερίδες Γιατί ο David Bowie κουβαλούσε μαζί του ελληνικές εφημερίδες στη Νέα Υόρκη

 

To κόλπο του Bowie με τις ελληνικές εφημερίδες

 

Τα αφιερώματα για το David Bowie συνεχίζουν καθημερινά να αποκαλύπτουν άγνωστες πτυχές και λεπτομέρειες για τη ζωή του θρυλικού καλλιτέχνη. Σε ένα από αυτά, που δημοσιεύεται στον Guardian, o μυθιστοριογράφος και στενός φίλος του, Γουίλιαμ Μπόιντ, αφηγείται ένα περιστατικό από μια συνάντηση τους στη Νέα Υόρκη πριν από περίπου μια δεκαετία.   «Την περίοδο πριν τα 60ά του γενέθλια, τον περίμενα σε ένα πάρτι σε ξενοδοχείο στην Τραϊμπέκα. Την ώρα που έφτανα, είδα τον Bowie να κατεβαίνει από ένα ταξί και να πληρώνει τον οδηγό. Τον χαιρετάω και έκπληκτος που τον είδα να χρησιμοποιεί  ένα τέτοιο μέσο μεταφοράς τον ρώτησα αν είχε ποτέ προβλήματα στις μετακινήσεις του στην πόλη. Μου απάντησε “Καθόλου”, και πρόσθεσε πως έμπαινε με ευχαρίστηση σε ταξί και τρένα. “Απλώς κουβαλάω μια από αυτές”, είπε και μου έδειξε μια ελληνική εφημερίδα. “Ο κόσμος σκέφτεται: Είναι σίγουρα ο David Bowie. Όμως μετά βλέπουν την ελληνική εφημερίδα και σκέφτονται πως δεν μπορεί να είναι παρά κάποιος Έλληνας που του μοιάζει.”   “Ήταν μια λαμπρή ιδέα. Τόση απλή, τόσο αποτελεσματική και ταυτόχρονα τόσο κουλ και γεμάτη στιλ” αναφέρει ο Μπόιντ ο οποίος κάνει λόγο για μια κίνηση που αποδεικνύει το ταλέντο στις μεταμφιέσεις με τόσο απλό και ισορροπημένο τρόπο.

Απίστευτος τύπος. Και χαρισματικός  καλλιτέχνης. Ουδείς μπορεί να τον αμφισβητήσει. Λίγο πολύ, όλους εμάς τους “έχοντας μια ηλικία”, μας έχει σημαδέψει  ο David Bowie.

Καλό ταξίδι!

 

2. Ο Πρετεντέρης θυμίζει γιατί ο Κυριάκος δεν ψήφισε τον Προκόπη για Πρόεδρο
Ο Πρετεντέρης θυμίζει γιατί ο Κυριάκος δεν ψήφισε τον Προκόπη για Πρόεδρο

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ τότε, δεν είχε ψηφίσει τον Προκόπη Παυλόπουλο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καθώς δεν τον θεωρούσε καταλληλότερο.

Μάλιστα με ανακοίνωσή του ο κ.Μητσοτάκης εξήγησε τους λόγους για τους οποίους δεν συμφωνούσε με την επιλογή Παυλόπουλου και ξεκαθάριζε πως δεν θα πήγαινε στην ψηφοφορία γιατί σε προσωπικό επίπεδο δεν ήθελε να τον καταψηφίσω. Σήμερα ο Γιάννης Πρετεντέρης από τη στήλη «Εμπιστευτικά» στην εφημερίδα «Τα Νέα» υπενθυμίζει τους τρεις λόγους που ο Κυριάκος δεν ψήφισε τον Προκόπη για Πρόεδρο.

Γράφει ο Γιάννης Πρετεντέρης:
Υπενθυμίζω ότι ο Κυριάκος δεν έχει ψηφίσει τον Παυλόπουλο για Πρόεδρο. Κι όχι μόνο δεν πήγε να ψηφίσει αλλά τράβηξε και μία δήλωση που έλεγε πως δεν πιστεύει πως είναι ο καταλληλότερος για τρεις λόγους:
«Δεν αντιστάθηκε στις σειρήνες του πελατειακού κράτους, χειρίστηκε με ανεπάρκεια μία από τις μεγαλύτερες κρίσεις της σύγχρονης ιστορίας μας, τον Δεκέμβριο 2008, και τέλος δεν εκφράζει τη θέση της Ελλάδας στην ενωμένη Ευρώπη με τον τρόπο που εγώ θα επιθυμούσα».

΄Οπως πάντα μισόλογα από το Γιάννη Πρετεντέρη. Ο γνωστός δημοσιογράφος  του Συγκροτήματος και του Μεγαλοκάναλου με  τα… ήξεις αφήξεις, που γράφει παραπάνω  ,αφ΄ενός “φυλάει τα νώτα” του, μην τον σουτάρει το αφεντικό του ο Σταύρος Ψυχάρης (κολλητός του Κυριάκου Μητσοτάκη), αλλά  και κάνει τάχα μου το “δικηγόρο του διαβόλου”, αφού αυτό απαιτεί το δημοσιογραφικό του καθήκον ,ως εργαζόμενος σε αντιπολιτευόμενο”Τύπο”.

Αν  ανατρέξει κανείς, όμως, στις παραμονές της επιλογής του Προκόπη Παυλόπουλου ως υποψήφιου προέδρου της Δημοκρατίας, θα διαπιστώσει ιδίοις όμμασι την αλήθεια. Τόσο ο Μιχαλολιάκος, όσο και τα στελέχη του, που περιφέρονταν την εποχή εκείνη στα τηλεπαράθυρα, έλεγαν ΑΚΡΙΒΩΣ τα ίδια που έλεγε και ο αχυράνθρωπος Μητσοτάκης. Μόνο που τα ναζιστικά τέρατα διευκρίνιζαν πιο καθαρά  κάθε μια από τις αιτίες, που δε θα ψήφιζαν τον Πάκη ως πρόεδρο Δημοκρατίας. Ο πονηρός Κυριάκος, βέβαια, τότε , “εποιείτο  την νήσσαν”.

Τα λέμε και τα επαναλαμβάνουμε.  Στο  νέο αρχηγό- σφογγοκωλάριο  της Ν.Δ τα “κέντρα” που τον ελέγχουν έθεσαν ως πρώτη προτεραιότητα στην ατζέντα του  τη διεύρυνση της Δεξιάς από την ακροδεξιά-βασιλική- ναζιστική δεξαμενή της. Αυτούς τους οπαδούς ήθελε και τότε και τώρα να ικανοποιήσει το ανδρείκελο των εφοπλιστών και του Κωνσταντίνου. Αυτό έκανε τότε, αυτό θα κάνει πιο έντονα και δυναμικά στο μέλλον,  μέχρι να  μαζέψει  τα απολωλότα πρόβατα  του Καμμένου-Μιχαλολιάκου στο μαντρί της Ν.Δ.

Θα δουν πολλά  και  θα τρίβουν τα μάτια τους οι αδαείς και οι αφελείς.