ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

1 “…. ΑΛΛΙΩΣ, ΘΑ ΧΟΥΦΤΩΝΑΝ ΠΙΣΙΝΟΥΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ”!
2.ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ ΤΩΡΑ ΟΙ ΤΡΑΚΤΕΡΑΔΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΣΑ.  ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ…ΝΥΚΟΚΥΡΑΙΟΙ.
3. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΥΡΦΕΤΟΣ ΑΡΟΥΡΑΙΩΝ.     “ΥΠΟΚΑΤΑΚΛΙΝΟΜΕΝΟΙ ΥΜΙΝ ΑΥΤΟΙΣ”.

 

 

1. Άλλοι 25 μετανάστες πνίγηκαν στα ανοιχτά της Σάμου, ανάμεσά τους και 10 παιδάκια, πέντε κοριτσάκια και πέντε αγοράκια

Παγκόσμιο σοκ! Η ιστορία του τρίχρονου Αϊλάν που πνίγηκε στα νερά του Αιγαίου
Δεν έχει τέλος η τραγωδία που εκτυλίσσεται καθημερινά στα νερά του Αιγαίου
– Άλλοι 25 μετανάστες πνίγηκαν στα ανοιχτά της Σάμου, ανάμεσά τους και 10 παιδάκια, πέντε κοριτσάκια και πέντε αγοράκια
– Δυο πλωτά του λιμενικού, δυο σκάφη του Frontex, ένα ελικόπτερο Super Puma, αλιευτικά και άλλα διασωστικά μέσα συνεχίζουν τις έρευνες

Το νέο πολύνεκρο ναυάγιο με θύματα πρόσφυγες και μετανάστες σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης (27.01.2016) στην περιοχή βόρεια του Κοκκαρίου της Σάμου. Ένας άνδρας που κατάφερε να σωθεί εντοπίστηκε, σύμφωνα με το λιμενικό, περίπου στις 21:00 το βράδυ και ενημέρωσε τις αρχές πως η βάρκα στην οποία επέβαινε με άλλους, είχε βυθιστεί. Δεν ήταν σε θέση να πει πόσοι άνθρωποι ήταν μαζί του στη βάρκα που μετέφερε πρόσφυγες και μετανάστες από την Τουρκία στην Ελλάδα.

Η κινητοποίηση ήταν άμεση. Τα σωστικά συνεργεία ανέσυραν νεκρά 10 παιδιά, πέντε αγόρια και πέντε κορίτσια, τουλάχιστον μια γυναίκα και πολλούς άνδρες. Μέχρι αυτή τη στιγμή, οι νεκροί έχουν φτάσει τους 25 αλλά δυο πλωτά του λιμενικού, δυο σκάφη του Frontex, ένα ελικόπτερο Super Puma, αλιευτικά και άλλα διασωστικά μέσα συνεχίζουν τις έρευνες.

Για την ώρα έχουν διασωθεί 10 άνθρωποι, πέντε που εντοπίστηκαν στη θάλασσα και άλλοι πέντε πάνω σε ξύλινες σανίδες, απομεινάρια της βάρκας που τους μετέφερε στη Σάμο από την Τουρκία. Έχει ενημερωθεί και η τουρκική ακτοφυλακή καθώς δεν έχει διευκρινιστεί αν το ναυάγιο σημειώθηκε στα ελληνικά ή τα χωρικά ύδατα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αγνοούμενοι ανέρχονται σε τουλάχιστον 20.  Οι έρευνες συνεχίζονται αδιάκοπα και ενώ στην περιοχή πνέουν άνεμοι εντάσεως 10 μποφόρ.

10 παιδιά ανάμεσα στους πνιγμένους!  Η χαρά των Ναζί, των εθνικιστών, των υποκριτών,  των άσπλαχνων.

Πώς το έλεγε  το σκίτσο του σατιρικού γαλλικού περιοδικού “Charlie Hebdo” με την αλληγορική λεζάντα-  συμπαράσταση στους μετανάστες; “Τί θα είχε γίνει ο μικρός Αϊλάν, αν είχε μεγαλώσει; Θα χούφτωνε κώλους στη Γερμανία”.  Ευτυχώς. που πνίγηκαν, λοιπόν, κι αυτά τα παιδιά, γιατί αν ζούσαν θα γίνονταν βιαστές στην Ευρώπη!

Ντροπή στον πολιτισμό της γηραιάς Ηπείρου.΄Οχι μόνο γιατί αφήνουν τους πρόσφυγες να πεθαίνουν καθημερινά, παλεύοντας  με τα μανιασμένα  κύματα  του Αιγαίου. Αλλά και γιατί επινοούν άνανδρες, σιχαμερές, φασιστικού  τύπου κατηγορίες, όπως τους βιασμούς των …αγνών  κορασίδων  τους, για να  πλήξουν ύπουλα και ανέντιμα ανθρώπους, που για το κατάντημά τους αυτή την ώρα, ευθύνονται αυτοί ακριβώς που σήμερα τους   έχουν εγκαταλείψει και τους  λιθοβολούν.

Αίσχος! Ο σημερινός εκβαρβαρισμός των ευρωπαϊκών κοινωνιών δεν έχει ούτε  σύνορα ούτε προηγούμενο. Με τη στάση τους στο μεταναστευτικό , ξεπέρασαν  άλλες εποχές που τα ήθη ήταν σκληρά.  ΄Ομως, ακόμα και εκείνες οι κοινωνίες  επεδείκνυαν  ανοχή και ανθρωπισμό στους πρόσφυγες, τους μετανάστες, τους κατατρεγμένους, τους απάτριδες, κυρίως από τα βόρεια της Ηπείρου, που αναζητούσαν νότια  ανθρώπινες συνθήκες ζωής  (Γότθοι,  Σλαύοι, λατινόφωνοι κ.α) .Οι απόγονοί τους σήμερα έχουν ξεχάσει τη ιστορία και τη μοίρα των προγόνων τους παλιότερα που ήταν κυρίως προσφυγική, μεταναστευτική, “όπου γης,πατρίς”.

 

2. α. Αγρότες έψαλαν τον Εθνικό Υμνο έξω από το Βελλίδειο
MOTIONTEAM/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

 

Τον Εθνικό ύμνο έψαλαν οι αγρότες που βρίσκονται έξω από το Βελλίδειο στη Θεσσαλονίκη, μετά την ρίψη χημικών από τα ΜΑΤ και τη ματαίωση των εγκαινίων της Agrotica.

Περίπου στις 17:00 το απόγευμα γνωστοποιήθηκε στους αγρότες πως ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου δεν θα δώσει το παρών στα εγκαίνια, με τους αγρότες να διαμαρτύρονται εντόνως και την αστυνομία να κάνει χρήση χημικών.

β.Στο αγροτικό μπλόκο του Ισθμού ο Μανώλης Γλέζος
Στο αγροτικό μπλόκο του Ισθμού ο Μανώλης Γλέζος [εικόνες]

 

Το παρών στο μπλόκο του Ισθμού της Κορίνθου έδωσε ο Μανώλης Γλέζος, δηλώνοντας την συμπαράστασή του στους αγρότες.

Μιλώντας με τη συντονιστική επιτροπή των διαδηλωτών, παρομοίασε τους αγρότες με «σύγχρονους Σπαρτιάτες που αρνούνται να δώσουν Γη και Ύδωρ», σημειώνει το ekorinthos.

 

γ. ΕΛ.ΑΣ. για τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη: Ρίξαμε χημικά στους αγρότες γιατί μας επιτέθηκαν με κροτίδες, πυρσούς και πέτρες
ΕΛ.ΑΣ. για τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη: Ρίξαμε χημικά στους αγρότες γιατί μας επιτέθηκαν με κροτίδες, πυρσούς και πέτρες [εικόνες]

Ανακοίνωση για τα επεισόδια που σημειώθηκαν την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη, έξω από το συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης», ανάμεσα σε ΜΑΤ και αγρότες εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Η αστυνομία αναφέρει πως έξω από το συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης», όπου είχαν προγραμματιστεί τα εγκαίνια της έκθεσης «AGROTICA», πραγματοποιήθηκε μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με πρωτοβουλία των συνδικαλιστικών οργάνων αγροτών, κτηνοτρόφων, αλιέων και μελισσοκόμων.

Περί ώρα 16:30, ομάδες ατόμων, πολλά από τα οποία είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, με μαντήλια, κουκούλες κλπ, έριξαν σε βάρος των αστυνομικών δυνάμεων κροτίδες και καπνογόνα.

Περί ώρα 17:30′, τριακόσια (300) περίπου άτομα βγήκαν από τους χώρους της Δ.Ε.Θ και κινήθηκαν προς τους αστυνομικούς που διαφύλασσαν τους χώρους του Συνεδριακού Κέντρου. Ομάδες ατόμων, ορισμένα εκ των οποίων είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, επιτέθηκαν στους αστυνομικούς, εκτοξεύοντας εναντίον τους κροτίδες, πυρσούς, αυτοσχέδιες εμπρηστικές-εκρηκτικές κατασκευές (βόμβες τύπου μολότοφ) και άλλα αντικείμενα (πέτρες, γυάλινες φιάλες κλπ), επιχειρώντας παράλληλα να ανατρέψουν τα υπηρεσιακά λεωφορεία.

Οι αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να αποκρούσουν τις επιθέσεις και να απωθήσουν τα άτομα αυτά, προέβησαν σε περιορισμένη χρήση δακρυγόνων και συσκευών κρότου λάμψης.

Κάποιοι συμπατριώτες μας σ΄αυτή τη χώρα είναι… σκέτη αφασία. Παράνοια. Αλλά και  “απ΄όπου  να τους πιάσεις, λερώνεσαι”, γενικώς.  Οι τρακτεράδες παραπάνω για παράδειγμα. Από τα μεγαλύτερα λαμόγια- πελάτες του κομματικού κράτους . Οι  ευκολότατα  (ανάλογα με το ποιος θα τους τάξει επιδοτήσεις) μετακινούμενοι ψηφοφόροι από τα  “μπλόκα” του Μιχαλολιάκου και το Χατζηγάκη  σε εκείνα του Γλέζου και του Λαφαζάνη.  Αδίστακτοι, υποκριτές, απολίτικοι. Από κοντά και  γελοίοι,  εντελώς αστείοι.  Ψέλνουν, λέει, τον εθνικό ύμνο, τρομάρα τους, οι απατεώνες! Φυσικά, ούτε για τον ύμνο ούτε για τη χώρα δίνουν δεκάρα. Η μάσα τους νοιάζει. Και μόνο αυτή.

Από την άλλη, πετροβολάνε τους μπάτσους με κουκούλες και καλυμμένα πρόσωπα, αν και…νοικοκυραίοι  ελόγου τους! ΄Ομως ,αν  τίποτα αντιεξουσιαστές κάνουν το ίδιο, αυτοί  είναι …αλήτες και κ@λόπαιδα.

Είπαμε. Οι τρακτεράδες είναι μια από τις χειρότερες απολίτικες  συντεχνίες. Και πάνω από όλα, εκμεταλλευτές του πακιστανικού ιδρώτα, της υπεραξίας της δουλείας του μετανάστη.

΄Οσο για το γραφικό πια Γλέζο, ζητάει…συγγνώμη, λέει, από το…λαό. Ποιο λαό Μανώλη Γλέζο; Αυτός που σε “έφτυσε”,αντάμα με τους   κάργα δημαγωγούς και λαϊκιστές  Λαφαζάνηδες, Μπαρουφάκηδες, Κωνσταντοπούλου και σας πέταξε έξω κι από τη Βουλή;

Η φαιδρότητά σου  δεν έχει πλέον όρια. Κρίμα, Μανώλη Γλέζο, σύμβολο του αντιναζιστικού αγώνα κάποτε! Αλλά, πάντα “τα στερνά νικούν τα πρώτα”, λέει η σοφία του λαού μας. Και ο Στάλιν μπροστάρης στην  επανάσταση των μπολσεβίκων ήταν, μαζί με το Λένιν και τον Τρότσκι. Κι όμως, κατάντησε το τέρας, που πύργωσε   το σοβιετικό κολαστήριο.

 

3. H απονομή των δημοσιογραφικών βραβείων Μπότση: Παππούς, Τρέμη, Ζαχαρέα ανάμεσα στους βραβευθέντες
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI

Πλήθος κόσμου, εκπρόσωποι της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας, καλλιτέχνες και δημοσιογράφοι παραβρέθηκαν στη χθεσινή, 32η απονομή των δημοσιογραφικών βραβείων του Ιδρύματος Αθ. Βασ. Μπότση, που πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της Παλιάς Βουλής και στην οποία τιμήθηκε και ο δημοσιογράφος οικονομικού ρεπορτάζ του iefimerida.gr Γιώργος Παππούς.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, που έγινε παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, τον λόγο έλαβε ο πρόεδρος του ιδρύματος Πάνος Καραγιάννης, ο οποίος στην ομιλία του αναφέρθηκε στο λειτούργημα που επιτελεί το Ιδρυμα Μπότση, υπογραμμίζοντας το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των πολιτών στην ενημέρωση.

Εκ μέρους της Ένωσης Ευρωπαίων Εκδοτών Διαδικτύου, χαιρετισμό απηύθυνε η Ροζαλία Λόρετ δηλώνοντας χαρούμενη που βρίσκεται στη χώρα η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο της παγκόσμιας επικαιρότητας, τον τελευταίο χρόνο. Η Ροζαλία Λόρετ σημείωσε ότι εκδηλώσεις σαν τη χθεσινή, προάγουν την ποιοτική δημοσιογραφία και είναι ορόσημα για καλύτερα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, καλύτερη Δημοκρατία, καλύτερη Ευρώπη.

Μεγάλη σημασία, τόνισε η γενική γραμματέας της Ένωσης Ευρωπαίων Εκδοτών Διαδικτύου, έχει σε αυτή τη χρονική συγκυρία της Ευρώπης σε κρίση, η ανεξάρτητη δημοσιογραφία, καθώς βρισκόμαστε στη χώρα – σταυροδρόμι όλων των εντάσεων της εποχής μας, την Ελλάδα. Είμαστε όλοι Ευρωπαίοι, τόνισε, και μοιραζόμαστε κοινή κληρονομιά, η οποία έχει τις ρίζες της σε αυτή τη χώρα.

Στη χθεσινή εκδήλωση βραβεύθηκαν οι εξής δημοσιογράφοι:

  • Η Ελένη Βαρβιτσιώτη, για την δημοσιογραφική κάλυψη των αιματηρών εμφύλιων συγκρούσεων στην Αίγυπτο, αλλά και τις ανταποκρίσεις και τα ρεπορτάζ της από τις Βρυξέλλες στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.
  • Η δημοσιογράφος Μάρα Ζαχαρέα, για την αντικειμενική παρουσίαση πολιτικών εκπομπών και δελτίων ειδήσεων.
  • Ο Ιωάννης Σιδηρόπουλος, μετά από πρόταση της ΕΣΗΕΜΘ για το μοντέλο αξιόπιστης διαδικτυακής δημοσιογραφίας στην περιφέρεια.
  • Η δημοσιογράφος Όλγα Τρέμη, για την πολύχρονη πορεία της στον χώρο.
  • Ειδικά βραβεία έλαβαν οι παρακάτω δημοσιογράφοι: Βραβείο κοινοβουλευτικού ρεπορτάζ με χορηγό τη Βουλή των Ελλήνων «Γιάννης Φάτσης» ο Αντώνης Γαλανόπουλος για την πληρότητα κάλυψης του νομοθετικού έργου και του κοινοβουλευτικού ελέγχου της Βουλής.
  • Βραβείο «Χρήστος Πασαλάρης» στην Κατερίνα Βλαχοδήμου για την αντικειμενική κάλυψη των εργασιών της Βουλής και την επιτυχή προβολή – ανάλυση θεμάτων της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
  • Βραβείο Τοπικής Αυτοδιοίκησης με χορηγό τον δήμο Αθηναίων στον Στέργιο Ζαμπάκα για την ανάδειξη θεμάτων Τοπικής Αυτοδιοίκησης που αφορούν την καθημερινότητα στην Αθήνα και την Επικράτεια στην ″Εφημερίδα των Συντακτών″. Το βραβείο απένειμε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.
  • Βραβεία οικονομικού ρεπορτάζ, με χορηγό το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, στον δημοσιογράφο του iefimerida.gr και του Mega Γιώργο Παππού και στον Γιώργο Παπανικολάου.
  • Βραβείο «Βλάσσης Σωκρατίδης» με χορηγό των Ένωση Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου στον Κωνσταντίνο Καλυβά για την έκδοση της μηνιαίας εφημερίδας ″Γορτυνία″ από το 1970 μέχρι σήμερα.
  • Βραβείο δημοσιογραφίας και τεχνολογίας «Γιώργος Καραγιάννης» στην Σόνια Χαϊμαντά για την ενασχόλησή της στα θέματα μετάβασης από τον έντυπο τύπο στον ψηφιακό.
  • Τιμητικές διακρίσεις έλαβαν η δημόσια αυστριακή τηλεόραση ORF και το Χαμόγελο του Παιδιού για την κοινωνική τους δράση.
  • Επίσης, η εφημερίδα ″Ροδιακή″ για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυσή της.
  • Στον Θεόδωρο Νικολαΐδη για την πολύχρονη, μεγάλη προσφορά του στην αθλητική δημοσιογραφία.
  • Στον Σωτήρη Θεολογίδη, μετά από πρόταση της ΕΣΗΕΜΘ, για τα 40 χρόνια του στην αθλητική δημοσιογραφία και το συγγραφικό του έργο.
  • Στην πρόεδρο του ΔΣ του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ Γιώτα Αντωνοπούλου για την επιτυχημένη πορεία και το ήθος της στην δημοσιογραφία.
  • Στον πρώην βουλευτή Ιωάννη Δημαρά για την ευδόκιμη και με ήθος παρουσία του στην δημοσιογραφία.
  • Στον Γεώργιο Δόγα, για την δημοσιογραφική του πορεία ως αθλητικός και δικαστικός συντάκτης.
  • Στον Γεώργιο Κωνσταντίνο Ιωαννίδη για την επί σειρά ετών δημιουργία σειρών ντοκιμαντέρ και τηλεοπτικών παραγωγών με θέματα που αφορούν τα άτομα με αναπηρία στην Ελλάδα.
  • Στον Χριστόδουλο Αξελό, για την μεγάλη πορεία του στη δημοσιογραφία.

Θα ΄”κρέμαγα  μια πέτρα στο λαιμό και θα φούνταρα στο Φάληρο”, αν μου έδιναν και αποδεχόμουνα ένα τέτοιο…βραβείο. Ειλικρινά το λέω, όχι ως σχήμα λόγου.

 Βέβαια, θα μου πεις, αν είσαι Τρέμη, Ζαχαρέα, Χατζηνικολάου το έχεις και για καμάρι σου.  Ακόμα χειρότερα. Σε “φτύνουν” οι έμφρονες, οι αξιοπρεπείς  και εσύ λες…βρέχει!

“΄Αξιος ο μισθός” και τα εύσημα- παράσημα των αρουραίων. Θα τα  χρειαστούν στα δημοσιογραφικά τους  λαγούμια, όπου  κακοποιούν και ασελγούν στην πληροφόρηση.