ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 1.  ΟΥΤΕ ΔΕΞΙΑ ΟΥΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡA.  ΕΥΘΕΙΑ!

 

2.ΟΙ Η.Π.Ε  (ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΕΥΡΩΠΗΣ) ΠΕΡΝΟΥΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΤΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ Ε.Ε.

_______________________________________________________________

                                    ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ

 

  Αγανακτισμένοι κάτοικοι του νησιού που αντιδρούν στην κατασκευή των hotspots βγήκαν στους δρόμους του νησιού

 

  Αποδοκίμασαν τον Καμμένο στην Κω: Δεν άφηναν να προσγειωθεί το ελικόπτερο -Συγκρούσεις κατοίκων με τα ΜΑΤ

 

Αποδοκίμασαν τον Καμμένο στην Κω: Δεν άφηναν να προσγειωθεί το ελικόπτερο -Συγκρούσεις κατοίκων με τα ΜΑΤ

 

    Με αποδοκιμασίες, επεισόδια και υποχρεωτικές αλλαγές στον τόπο προσγείωσης έφτασε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος στην Κω. Αγανακτισμένοι κάτοικοι του νησιού που αντιδρούν στην κατασκευή των hotspots βγήκαν στους δρόμους του νησιού λίγο πριν φτάσει ο Πάνος Καμμένος. Το ελικόπτερο τύπου Σινούκ που μετέφερε τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ στο νησί δεν κατάφερε να προσγειωθεί αρχικά στο προκαθορισμένο σημείο. Εγινε αντιληπτό από διαδηλωτές, οι οποίοι αντέδρασαν έντονα και ήρθαν σε σύγκρουση με τους αστυνομικούς.  O πιλότος της ΠΑ, αφού δεν κατάφερε να προσγειωθεί, αρχικά έκανε στροφή για τη Λέρο, τελικά όμως προσγειώθηκε στον Ιππικό Όμιλο της Κω. Επειδή στην κυβέρνηση φοβήθηκαν πιθανή αντίδραση των κατοίκων.

 

 

΄Οντως, αυτός ο λαός στη συντριπτική του πλειοψηφία, δικαιούται… Νόμπελ  ασπλαχνίας, απανθρωπιάς και  σκληρότητας. Δεν έχει σεβασμό σε αρχές και αξίες.  Η πάρτη τους μόνο,  ο εαυτούλης τους. Τραγικοί άνθρωποι.

 

Θα τολμήσετε στη Νορβηγία να δώσετε  Νόμπελ ειρήνης σε τέτοιους τύπους;    Ασέβεια,πέρα από  αφροσύνη!

  __________________________________________________________  

1.ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ. ΔΙΩΚΤΗΣ ΤΟΥ …ΝΕΠΟΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ! (“ΘΟΥ, ΚΥΡΙΕ…”)!

 

2.     ΚΑΙ Ο ΣΙΜΗΤΗΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΜΕΤΕΞΕΛΙΞΗΣ ΤΗΣ Ε.Ε

 

3.    ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ  ΣΚΥΛΕΥΟΥΝ ΤΑ ΠΝΙΓΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ

 

4.   «ΙΕΡΟΣ»  ΚΛΗΡΟΣ.  «Ο ΜΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΗΔΕ ΕΣΘΙΕΤΩ».

 

1. Μητσοτάκης: Δεν θα βάλουμε πλάτη σε μια οικουμενική κυβέρνηση – Δεν ψηφίζουμε το ασφαλιστικό

 

Nick Paleologos / SOOC

Μηνύματα στην κυβέρνηση, στους αγρότες αλλά και στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, έστειλε ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Ο κ. Μητσοτάκης διεμήνυσε προς τον Πρωθυπουργό «η συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι εφικτή». Ξεκαθάρισε ότι δεν θα βάλει πλάτη σε οικουμενική κυβέρνηση και αποκάλυψε ότι δεν θα ψηφίσει το ασφαλιστικό. Ωστόσο τόνισε πως θα στηρίξει την κυβέρνηση να τηρήσει τις δεσμεύσεις της για το προσφυγικό το οποίο «τον τρομάζει», όπως είπε. Για τους αγρότες είπε πως κατανοεί τα αιτήματά τους αλλά τάσσεται ανοικτά – από θέση αρχής – κατά του κλεισίματος των δρόμων. Ενώ αναφερόμενος στη Νέα Δημοκρατία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε το ξεκάθαρο μήνυμα: «Εξελέγην με ρητή εντολή για μεταρρυθμίσεις από 170.000 πολίτες, έχω ρητή εντολή, δεν εξελέγην από κλειστό συνέδριο».   

Κυριάκος Μητσοτάκης. “Τάλε κουάλε” με τον πατέρα του. Και την αδερφή του φυσικά. Μητσοτακέικο, που το λέει ο κόσμος. Αδίστακτος πολιτικάντης.  Κι αυτός της παλιάς κομματικής σχολής. Πώς το λέει η συμπυκνωμένη λαϊκή σοφία; “Το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει”.

 

Και να μην ξεχνάμε.   Τον εξέλεξαν με εντολή να φέρει πίσω στην εκλογική πελατεία της Ν.Δ την ακροδεξιά,τους Ναζί και τους βασιλικούς. Απόστολος Τζιτζικώστας και ΄Αδωνις Γεωργιάδης ψαρεύουν αυτές τι ψήφους. και ο ίδιος μαυλίζει οπαδούς από το κέντρο. Χειρότερος αχατρμάς από εκείνο του ΣΥΡΙΖΑ.

 

2.  Σημίτης κατά εθνολαϊκισμού

Την… εθνολαϊκιστική ρητορεία έβαλε στο στόχαστρο ο Κ. Σημίτης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του με θέμα «Η Ευρωπαϊκή Ενωση σε αδιέξοδο;», σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Σημίτης κατά εθνολαϊκισμού

Οχι μεγάλα λόγια και φαντασιώσεις Αναφερόμενος στις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε ότι «ο εθνολαϊκιστικός λόγος, τα μεγάλα λόγια για την εθνική κυριαρχία της χώρας, που δεν επιτρέπεται και δεν μπορεί να περιορισθεί, όπως και οι φαντασιώσεις ότι ”εμείς θα διαμορφώσουμε μια νέα ευρωπαϊκή πολιτική διαφορετική εκείνης που μας επιβλήθηκε” αποτελούν ένα μόνιμο εμπόδιο να συνειδητοποιήσουμε και να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητές μας». Oπως υπογράμμισε ο Κ. Σημίτης, ο εθνολαϊκιστικός λόγος «δεν ενδιαφέρεται για τη χώρα», καθώς εκείνο που επιδιώκει είναι «η προστασία του συντηρητικού κατεστημένου, που παρουσιάζεται υπό διάφορες σημαίες και μορφές ? ακροδεξιές, δεξιές, αριστερές ή επαναστατικές». Ο πρώην πρωθυπουργός σημείωσε πως μια τέτοια εξέλιξη πρέπει να αποτραπεί, διότι, όπως εξήγησε, εκείνο που χρειάζεται η Ελλάδα είναι «η οργανωμένη πρόοδος προς την ενοποίηση, η διαπραγμάτευση, ο συντονισμός με άλλες χώρες, οι κοινοί σχεδιασμοί όπου μπορούμε να προβάλουμε τις απόψεις μας και όχι οι επικλήσεις στο αθάνατο αρχαίο πνεύμα ή η προλεταριακή επανάσταση». Συρρικνώνεται η παρέμβαση των «μικρών» Ο Κ. Σημίτης τόνισε, επίσης, ότι όσο πιο άναρχη γίνεται η παγκοσμιοποίηση και η ευρωπαϊκή ενοποίηση «τόσο περισσότερο η δυνατότητα παρέμβασης των μικρότερων κρατών συρρικνώνεται», και γι’ αυτόν τον λόγο, πρόσθεσε, «πρέπει να επιδιώκουμε άμεσα τον εκσυγχρονισμό της χώρας και σε συνάρτηση με τις δυνατότητές της και τις προοπτικές της τη συμβολή της στη μετεξέλιξη της Eνωσης». Αναφερόμενος στην περίπτωση της Κύπρου, ο πρώην πρωθυπουργός είπε ότι παρουσιάζει μια πληρέστερη εικόνα των επιπτώσεων της συμμετοχής της στο κοινό νόμισμα και δείχνει πώς μπορούν να ξεπεραστούν τα προβλήματα. Εξέφρασε, επίσης, την εκτίμηση ότι το τελευταίο διάστημα έχουν σημειωθεί σημαντικά βήματα για την επανένωση του νησιού, καθώς και ότι η δυνατότητα λύσης του Κυπριακού «είναι ορατή».  

Και μια λογική φωνή   μέσα στις κραυγές και τα παραληρήματα του εθνικισμού και της πατριδοκαπηλείας.

 

3. Πλιάτσικο στο δράμα των προσφύγων

Μεσημέρι Πέμπτης στην ακτή Κρατήγου, νότια της Μυτιλήνης. Εκεί που τελειώνει ο δρόμος, περίπου δύο χιλιόμετρα μετά το αεροδρόμιο «Οδυσσέας Ελύτης», βρίσκονται κοντά στα 50 άτομα από εθελοντικές οργανώσεις για να υποδεχθούν πρόσφυγες.

Πλιάτσικο στο δράμα των προσφύγων

Ανάμεσά τους και πέντε άτομα που δεν είναι εθελοντές. Είναι τα «κοράκια της Λέσβου», όπως τους έχουν ονομάσει, γιατί «κυνηγούν» τις βάρκες για να πάρουν τη μηχανή, τα ξύλα και τον μουσαμά. Καθώς η βάρκα πλησιάζει την ακτή, οι διασώστες αναλαμβάνουν δράση και με τις ειδικές στολές βουτάνε στη θάλασσα. Αλλοι κάνουν σινιάλο στους πρόσφυγες να αλλάξουν πορεία, καθώς κατευθύνονται ένα χιλιόμετρο μακριά απ’ όπου τους περιμένουν. Οταν η βάρκα δεν θα αλλάζει κατεύθυνση, οι εθελοντές ξεκινούν να την «κυνηγάνε». Ανάμεσα στον κόσμο που τρέχει κατά μήκος της παραλίας βρίσκονται και τα πέντε άτομα που σπεύδουν για να πάρουν ό,τι προλάβουν. Και ενώ επικρατεί πανικός στην παραλία, με πρόσφυγες σε μισολιπόθυμη κατάσταση και παιδάκια να κλαίνε, τα «κοράκια» έχουν ήδη μοιράσει τα πολύτιμα μέρη της βάρκας και ξεκινούν την αποσυναρμολόγηση.

Τα «κοράκια» της Λέσβου πιάνουν δουλειά προτού καν αποβιβαστούν όλοι οι πρόσφυγες στο νησί. Σπάνε τα ξύλα και κόβουν τον μουσαμά. «Δεν τα πουλάμε, για τα ζωντανά και τις καλλιέργειες τα θέλουμε», ισχυ

Τα «κοράκια» της Λέσβου πιάνουν δουλειά προτού καν αποβιβαστούν όλοι οι πρόσφυγες στο νησί. Σπάνε τα ξύλα και κόβουν τον μουσαμά. «Δεν τα πουλάμε, για τα ζωντανά και τις καλλιέργειες τα θέλουμε», ισχυρίζονται

 

Σε απόσταση αναπνοής παρακολουθεί ένας αστυνομικός που φορά μπουφάν «Δίωξη Λαθρομετανάστευσης». Στην ερώτηση αν επιτρέπεται η δράση των συγκεκριμένων ανθρώπων, απάντησε ότι ίσα ίσα καθαρίζουν και την παραλία. «Ποιος θα τα κουβαλούσε όλα αυτά; Εδώ θα έμεναν», αποκρίνεται ο αστυνομικός. Μία άποψη που ενστερνίζονται αρκετοί στο νησί.

Πλιάτσικο στο δράμα των προσφύγων

«Αν δεν τα πάρουμε εμείς, θα τα πάρουν άλλοι. Δεν κάνουμε και τίποτα», λέει στο «Εθνος» ο Μ. καθώς ανάβει το τσιγάρο του. «Αγρότης είμαι, τον μουσαμά θέλω για τα «ζωντανά». Ξέρεις πόσο κάνει ο μουσαμάς; Και τώρα που μας τα ‘χουν κόψει όλα, δεν υπάρχει σάλιο», προσθέτει. Τους ρωτάμε αν τους ενοχλεί που τους αποκαλούν «κοράκια», επειδή περιμένουν να πάρουν τις βάρκες. «Εγώ πλήρωσα και πήρα αυτή τη νιτσεράδα, γιατί το πρώτο πράγμα που κάνω είναι να μπαίνω στη θάλασσα και να βγάζω έξω τα παιδάκια. Αδερφέ εγώ βοηθάω. Ενας αγρότης είμαι και τους πονάω τους πρόσφυγες», λέει.

Πλιάτσικο στο δράμα των προσφύγων

Ο «συνέταιρός» του παρεμβαίνει στη συζήτηση και λέει: «Αν θέλουμε να λέμε αλήθειες, αυτό που κάνουμε είναι παράνομο. Αλλά, δεν τα πουλάμε, για τα ζωντανά και τις καλλιέργειες τα θέλουμε». Καθώς οι δύο άντρες κάνουν σωρό τα ξύλα για να τα κουβαλήσουν, δείχνουν τα σημάδια και λένε ότι η βάρκα έχει ξαναχρησιμοποιηθεί. Στα ξύλα που στηριζόταν η μηχανή υπάρχουν τα ίχνη από τις προηγούμενες φορές που είχε «κουμπωθεί». «Το καλοκαίρι υπήρχαν πολλοί, και ντόπιοι, που έπαιρναν τις μηχανές και τις βάρκες, τις ξεφούσκωναν χωρίς να τις σκάνε και πήγαιναν Τουρκία και τις πουλούσαν πίσω στους διακινητές. Εβγαλαν πολλά λεφτά», υποστηρίζουν οι δύο άντρες. Οση ώρα μιλάμε, μία άλλη ομάδα κόβει μ’ έναν σουγιά και με μεγάλη μαεστρία τον μουσαμά της βάρκας. «Δέκα βάρκες έχουν βγει από το πρωί, το μεροκάματο το έβγαλε», λέει ένας από την ομάδα που έχει πάρει τα ξύλα. «Ναι, έλα ‘σύ να το κόψεις και να το κουβαλήσεις μέχρι πάνω. Δώσ’ μου 10 ευρώ και παρ’ το», του απαντάει ο άλλος. Οπως εξηγούν, οι μουσαμάδες είναι από καλό και αδιάβροχο υλικό και το πουλάνε στους κατοίκους των απομακρυσμένων χωριών για 30-40 ευρώ. Περίπου την ίδια τιμή πιάνουν και τα ξύλα, τα οποία χρησιμοποιούνται σε καλλιέργειες, στάβλους ή και για σόμπες. Τις μηχανές τις πουλάνε σε χυτήρια για 20 ευρώ ή τις λύνουν και πουλάνε τα εξαρτήματα. «Αν σε πιάσουν με τη μηχανή στην καρότσα, πας «μέσα». Ασε που δεν μπορείς να την πουλήσεις χωρίς χαρτιά. Κανείς δεν την παίρνει, γιατί το καλοκαίρι το Λιμενικό τούς περιμένει στη γωνία να ελέγξει τα χαρτιά των μηχανών», λέει ο Μ. Μολονότι η δράση των συγκεκριμένων ανθρώπων είναι γνωστή στους κατοίκους και στις Αρχές του νησιού, φαίνεται πως επικρατεί μία ιδιότυπη ασυλία, ενώ και το νομικό πλαίσιο δεν είναι ξεκάθαρο. Ομως, το θέαμα πέντε ανθρώπων να ορμούν στη βάρκα πριν καν αποβιβαστούν οι εξαντλημένοι πρόσφυγες, είναι μία εικόνα που αδικεί τη φιλότιμη προσπάθεια που γίνεται από τη συντριπτική πλειονότητα των κατοίκων που δίνουν καθημερινό αγώνα για να σώσουν ζωές.    

Σιγά που είναι πέντε.  Συμμορίες είναι από κατοίκους του νησιού.  Και εμπλέκονται σ΄αυτές τις αισχρές πράξεις και  δεκάδες κλεπταποδόχοι. ΄Οσο για τους υπόλοιπους… φιλήσυχους νοικοκυραίους, παρακολουθούν αδιάφοροι τα δρώμενα !

 

Σε μια κοινωνία με στοιχειώδη πολιτισμό και ανθρωπιά, θα είχαν “κόψει τα πόδια” στους “τυμβωρύχους”.  Αλλά, ίδιοι κι όμοιοι είναι και τούτοι.

 

 

4. Αρχιμανδρίτης Επιφάνιος: Ο Χριστόδουλος δεν έπρεπε να ζει, γι’ αυτό δεν ζει!

 

EUROKINISSI

Tην άποψη ότι ο θάνατος του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου δεν ήταν τυχαίος εξέφρασε ο Αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Οικονόμου, ο οποίος διετέλεσε στενός συνεργάτης του. «Ο Χριστόδουλος δεν… έπρεπε να ζει και γι’ αυτό δεν ζει» υποστήριξε στο τηλεοπτικό δίκτυο Astra TV του Βόλου. «Εγώ πια απεγκλωβίστηκα από τα συναισθήματα, βλέπω πιο καθαρά, με πιο διαυγή τρόπο. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Με την παρουσία του Χριστόδουλου τίποτε δεν θα είχε συμβεί. Ήταν το μεγάλο ”αγκάθι”, το μεγάλο ”εμπόδιο” σε όλα όσα συμβαίνουν τώρα στην πατρίδα μας» πρόσθεσε. Επίσης, εκτίμησε πως εάν ο Χριστόδουλος ζούσε σήμερα, η χώρα θα ήταν διαφορετική. «Αυτό το κακό που συμβαίνει σήμερα δεν θα συνέβαινε. Τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα βυθίζεται και ο Χριστόδουλος θα ήταν εμπόδιο στο σχέδιο του κακού. Μπορώ να πω ότι όσο περνά ο καιρός πιστεύω ακόμα περισσότερο ότι ο μακαριστός θα μπορούσε να αναχαιτίσει την όλη κατάσταση» είπε. Υπενθύμισε μάλιστα ότι ο Χριστόδουλος στο τελευταίο του πρωτοχρονιάτικο μήνυμα στον ελληνικό λαό, το 2008, έκανε λόγο για αντίσταση και ανάκαμψη. «”Αδέλφια, αντισταθείτε και μείνετε όρθιοι”, μας είχε πει, αν θυμάστε. Πλέον νομίζω σήμερα ότι όλα ερμηνεύονται», είπε ο Επιφάνιος, υπεύθυνος του γραφείου Τύπου της Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού.

 

Καλά με τα “κουφά”  περί Χριστόδουλου που λέει ο τύπος. Μας έχουν συνηθίσει οι τέτοιοι να λένε…τέτοια (και σιγά μη σχολιάσουμε  τις ανοησίες)΄Αλλος, όμως,  είναι ο προβληματισμός μας.

 

Αυτός ο αρχιμανδρίτης παίρνει προφανώς λεφτά, ως μισθό, που  βέβαια,δεν του τα καταβάλουν οι πιστοί οπαδοί του, αλλά εσύ κι εγώ. Και η ερώτηση είναι.  Για ποιο λόγο; Τί δουλειά κάνει αυτός ο “κύριος”; Κι αν δεν κάνει καμιά, γιατί μισθοδοτείται;

 

΄Αλλωστε και ο δικός τους ο “Απόστολος” Παύλος είχε γράψει στους Κορίνθιους: “Ο μη εργαζόμενος μηδέ εσθιέτω”. Ο ίδιος ο Παύλος, μάλιστα,  δούλευε ΄Εφτιαχνε σκηνές. Αυτός ο άεργος …Επιφάνειος, γιατί…εσθίει;