ΝΑ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ

α. “΄Ολη η Ελλάδα στο δρόμο -Πρωτοφανής συμμετοχή στην απεργία
Ολη η Ελλάδα στο δρόμο -Πρωτοφανής συμμετοχή στην απεργία [εικόνες]

Χιλιάδες κόσμου βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας, στις πορείες διαμαρτυρίας κατά του Ασφαλιστικού.

Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και συνταξιούχοι έχουν πλημμυρίσει τους δρόμους της πρωτεύουσας. Ενδεικτικό της συμμετοχής του κόσμου είναι πως η πορεία του ΠΑΜΕ εκτείνεται από την Ομόνοια έως το Σύνταγμα.


Στις απεργιακές κινητοποιήσεις συμμετέχουν σχεδόν όλοι οι σύλλογοι εργαζομένων. Είναι πρωτοφανής η μαζική αποχή και των καταστημάτων, που έχουν κατεβάσει ρολά.

 

Γραβάτες, αγρότες, νέοι, συνταξιούχοι και …παππάδες -Ολες οι φυλές των Ελλήνων βγήκαν στο δρόμο
Γραβάτες, αγρότες, νέοι, συνταξιούχοι και ...παππάδες -Ολες οι φυλές των Ελλήνων βγήκαν στο δρόμο [εικόνες]

Ισως να ήταν η πρώτη φορά, από την αρχή της κρίσης, που όλοι οι κλάδοι, όλα τα επαγγέλματα και όλες οι ηλικίες συναντήθηκαν στις μεγάλες διαδηλώσεις που έγιναν σε όλη την Ελλάδα εναντίον των μέτρων της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό και το φορολογικό.

Οργισμένοι αγρότες, δικηγόροι και «γραβάτες», νέοι, συνταξιούχοι, γιατροί, απλοί πολίτες, φοροτεχνικοί, ακόμη και παππάδες, όλοι κατέβηκαν σήμερα στο δρόμο για να διαδηλώσουν την οργή τους για τα μέτρα της κυβέρνησης.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου στην πορεία φωνάζει «Μια νύχτα μαγική σαν την Αργεντινή, να δούμε στα ελικόπτερα, Αλέξη, ποιος θα μπει»
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

 

 

 

β. Στην ομιλία του… κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με το νέο ασφαλιστικό, “εξοντώνει, ότι υγιές και παραγωγικό στον τόπο” και τη Νέα Δημοκρατία και το Ποτάμι, ότι σήμερα κατηγορούν την κυβέρνηση για τις αλλαγές τις οποίες εισηγείται στο ασφαλιστικό, ενώ τα είχαν εγκρίνει με την ψήφο τους στις 14 Αυγούστου του 2015.
Συνεχίζοντας αναφέρθηκε στις απώλειες των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων με το “τζογάρισμα στο χρηματιστήριο”, όπως το χαρακτήρισε, και την απομείωση των ελληνικών ομολόγων που κατείχαν οι ασφαλιστικοί φορείς με το PSI.
Υυποστήριξε επίσης, ότι έπρεπε να έχει γίνει ανακεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικών φορέων όπως έγινε με τις τράπεζες, και “ζήτησε την κατάργηση του νόμου “περί ευθύνης υπουργών”, ώστε να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι για τις απώλειες των ταμείων”.
Στάθηκε ιδιαίτερα στο ασφαλιστικό των αγροτών, γιατί όπως είπε, “η αναγέννηση και η οικονομική ανάπτυξη της χώρας, περνά από τον πρωτογενή τομέα και η παραγωγή του αγρότη αυξάνει τις εξαγωγές και μειώνει τις εισαγωγές και αποτελεί “διπλό κέρδος για την ελληνική οικονομία”.
Συνέδεσε την αύξηση των εισφορών των αγροτών με την κατάργηση του αφορολόγητου στην προμήθεια καυσίμων και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο Έλληνας αγρότης πληρώνει για την αγορά καυσίμου για το τρακτέρ όσα και ο ιδιοκτήτης ενός πολυτελούς αυτοκινήτου, τη στιγμή που στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης οι αγρότες έχουν απαλλαγές.
Τέλος, εξέφρασε την αντίθεσή του με την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και υποστήριξε ότι θα οδηγήσει σε αύξηση της ανεργίας των νέων και της μετανάστευσης.
(΄Οχι, όχι, αυτά παραπάνω δεν τα είπε ο Κουτσούμπας. Είναι…πολιτικός λόγος του αρχηγού των Ναζί τα στη Βουλή.
“΄Ολα τα γουρούνια έχουν την ίδια μούρη” ,λέμε εμείς. Αρχηγοί και οπαδοί).
γ.                                  ΜΑΗΣ 2011
“Χτυπώντας κατσαρόλες και φυσώντας σφυρίχτρες -ακόμη και ελάχιστες βουζέλες- οι συμμετέχοντες φωνάζουν συνθήματα κατά του Μνημονίου και των μέτρων λιτότητας.
Εκτός από τις ελληνικές σημαίες στην Πλατεία Συντάγματος κυματίζουν σημαίες της Πορτογαλίας, της Ιρλανδίας, της Ισπανίας και της Αργεντινής, ενώ υπάρχουν ακόμη και πλακάτ υποστήριξης στην Υεμένη”.(ΜΜΕ).

 

Η Κυριακή των «Αγανακτισμένων»

 

Συλλαλητήριο ενάντια στα μέτρα λιτότητας της κυβέρνησης διοργάνωσαν σήμερα η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.
Όπως αναφέρει το ΤΕΕ σε ανακοίνωσή του, η γενιά των 700 ευρώ αρνείται να γίνει των 500 και διεκδικεί μια οικονομική πολιτική, η οποία θα βασίζεται σε αναπτυξιακά και κοινωνικά μέτρα, θα κινητοποιεί τις υγιείς παραγωγικές δυνάμεις, θα ενεργοποιεί τις παραγωγικές διαδικασίες, θα διασφαλίζει το δικαίωμα στην εργασία, ως τη μόνη να προσφέρει διέξοδο στην κρίση.
Τη συμμετοχή της στο συλλαλητήριο ανακοίνωσε επίσης η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ).ΔΕΚΟ και ΟΤΟΕ(ΜΜΕ)

 

 

27-5-2011

 

                                             ΑΓΓΕΛΙΑ
(ΓΙΑ “ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ (ΑΕΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΟΥΣ) ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ”)

 ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ 4 ΑΤΟΜΑ (ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ 2 ΖΕΥΓΑΡΙΑ) ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ΣΕ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ (ΓΕΩΡΓΙΚΕΣ-ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ  ΑΣΧΟΛΙΕΣ) ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ. ΑΡΙΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ. ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΕΓΗ, ΚΑΛΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΚΑΙ ΠΟΣΟΣΤΑ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΟ EMAIL ΤΟΥ SITE.

 

26-5-2011
 “Διαμαρτυρία στο Σύνταγμα μέχρι το πρωί”(MME)
    Αγανακτισμένα λαμόγια διαδηλώνουν στο Σύνταγμα
                                                            ΓΙΑ
        Kοψίδι/μπύρα /και Μarlboro σκληρό.
  Ποιος  είπε πως όταν πρόκειται για «μάσα» είναι χώρια;
 ( “λίθοι, πλίνθοι, ξύλα και κέραμοι ατάκτως ερριμμένα”)

***

Τα παρακάτω κείμενα γράφτηκαν το Μάη και Ιούνη του 2011 με αφορμή τις μαζικές διαμαρτυρίες των λεγόμενων  τότε “Αγανακτισμένων” στις πλατείες. Οι ίδιοι, που καθοδηγούσαν την εποχή εκείνη το πλήθος να πετροβολάει  το τότε πολιτικό κατεστημένο, έγιναν  σήμερα η συστημική  εξουσία του κράτους και τους πετροβολάει  η ίδια “κινούμενη άμμος”,οι γνωστοί  “πελάτες”, αλλά και οι “επαγγελματίες οπαδοί” ,που τότε τους στήριζε και την υπάκουαν τυφλά.

Με αφορμή τη σημερινή πανελλαδική απεργία ξαναβάζουμε εκείνα τα ποστ,που παραμένουν το ίδιο επίκαιρα, όπως τότε που γράφτηκαν. Δε χρειάζεται ούτε λέξη να αλλάξει.

΄Ολα μοιάζουν ιδεολογικά  σαν να είναι ακίνητα σ΄αυτό τον κόσμο. Κι ας έγιναν τόσα πολλά  τα πεντέμισι χρόνια που μεσολάβησαν. Η μοναδική “αξία” που παραμένει σταθερή και απαρασάλευτη, είναι αυτή ακριβώς η απολίτικη στάση του “πλήθους” που κάθε φορά τρέχει ξοπίσω από εκείνους που θα του τάξουν. Και κυρίως “άρτον και θεάματα”.

                                                          1.
ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΣΕΝΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΞΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ.
                                                 25.05.11

Η απανταχού του κόσμου  ανθρωπόμαζα, θορυβημένη από την ενσκήψασα οικονομική κρίση και πανικόβλητη από την απειλή της απώλειας της  τροφής (“άρτος και   θεάματα”) με την οποία διατρέφεται αποκλειστικά, συσπειρώνεται, ιδρύει παγκόσμιο…δημοκρατικό κόμμα και δημοσιεύει…επαναστατικές προκηρύξεις, σαν αυτή που παραθέτουμε  στη συνέχεια .

Ας  σχολιάσουμε κάποια αποσπάσματα από το  γλυκανάλατο κείμενο, που το διακινούν πολλοί, ειδικά μέσω του διαδικτύου, με περισσή προθυμία ομολογουμένως.

1.   «Είμαστε απλοί άνθρωποι. Είμαστε σαν κι εσάς»

«Απλοί άνθρωποι; Και ποιοι είναι, δηλαδή, οι…σύνθετοι; Μήπως «απλοί»  είναι ό,τι εμείς  χαρακτηρίζουμε ως «ανθρωπόμαζα» ; Αυτή που  μοναδική της έγνοια είναι ο «άρτος και τα θεάματα»;   Μήπως  στους «απλούς ανθρώπους» συμπεριλαμβάνετε κι εκείνους που  “φτιάχνονται» με τις υπερδόσεις της βιομηχανίας της «ενημέρωσης» σε «θέ(α)μα, αίμα σπέρμα”,που αφειδώς τους παρέχει; Γιατί εμείς, αν και…απλοί, δε σας γουστάρουμε καθόλου, αν είστε τέτοιοι.

2. «Κάποιοι είναι προοδευτικοί και κάποιοι άλλοι συντηρητικοί  Μερικοί έχουν «πιστεύω», μερικοί δεν έχουν. Μερικοί έχουν συγκεκριμένη ιδεολογία, και άλλοι είναι απολίτικοι.»

Ώστε  έτσι, ε;  «΄Ολοι,   κουτσοί στραβοί, στον ΄Αγιο Παντελεήμονα». Μαζί, λοιπόν, προοδευτικοί και συντηρητικοί, φασίστες και αριστεροί,  ρατσιστές και όχι, παλιάνθρωποι και  έντιμοι. Τί έχουμε να χωρίσουμε, αν  κυκλοφορεί   το χρήμα  και όλοι βολευόμαστε επαρκώς; Γιατί αυτή είναι η ουσία της ιδεολογίας ή της απολίτικης σκέψης σας: Να «ρέει ο παράς». «Εν τη παλάμη και ούτω βοήσομεν» πως ΟΛΟΙ είμαστε αδέρφια!
Εγώ, λοιπόν, γιατί δε σας γουστάρω που είσαστε τέτοιος αχταρμάς και…σεμνύνομαι πως δεν είμαι ένας από σας;

3. «Από τη διαφθορά των πολιτικών, των επιχειρηματιών, των τραπεζιτών… Από το ότι οι απλοί άνθρωποι αισθάνονται αβοήθητοι».

Σωπάτε, καλέ. Για όλα φταίνε οι πολιτικοί και οι τραπεζίτες; Σεις ανεύθυνοι και αθώοι.; Λες και δεν εκλέγετε εσείς τους πολιτικούς, λες και κάθε λαός δεν έχει την κυβέρνηση, τους δασκάλους, τους δικαστές και τους δημοσιογράφους που του αξίζουν. Από άλλους πλανήτες μας ξεφυτρώσανε όλοι τούτοι και δεν είναι   «σάρκα από τη σάρκα σας και οστούν εκ των οστών» σας. Σεις πρώτοι είστε οι διεφθαρμένοι. Δείτε για παράδειγμα τους συμπατριώτες μου τους ΄Ελληνες. Πρώτοι στη λαμογιά, στο ρουσφέτι, στη δωροδοκία, στη διαφθορά.  Αυτός ο απλός ΄Ελληνας-ζήτουλας, που δίνει τα πάντα για να βολευτεί σε μια θεσούλα,  να κλέψει την επιδότηση, να ξεγελάσει την εφορία, να παρακάμψει την ουρά. Αυτός που παίρνει δάνεια, για  να  περνάει  καλά ΤΩΡΑ και μετά   «ας κόψουν  το λαιμό» τους οι γενιές που έρχονται να τα ξοφλήσουν.

4.«Δημοκρατία σημαίνει κυβέρνηση του λαού (δήμος = λαός, κράτος = κυβέρνηση), και αυτό θα πρέπει να συμβαίνει».

Η δημοκρατία, όπως την εννοείτε σεις, είναι από τα χειρότερα πολιτεύματα στην ιστορία.  Σ΄ αυτή, αντί να προάγονται η ατομικότητα, η προσωπικότητα, η ελευθερία του πολίτη, ανθούν η μαζικότητα και η επιβολή της θέλησης των πολλών στους λίγους .Η δημοκρατία  σας είναι μια στυγνή δικτατορία, η οποία διαφέρει από τις υπόλοιπες, γιατί η δική σας είναι … «κοινοβουλευτική”.

5.«Αν σαν κοινωνία μάθουμε να μην εμπιστευόμαστε αφηρημένες οικονομικές αποδόσεις που ποτέ δεν ωφελούν τους πολλούς, μπορούμε να εξαλείψουμε τις καταχρήσεις και τις ελλείψεις από τις οποίες σήμερα όλοι υποφέρουμε. Χρειάζεται μια ηθική επανάσταση».

Γιατί δεν κατονομάζετε τι είδους οικονομία θέλετε; Προφανώς αυτή που ήδη υπάρχει, της «αγοράς», δηλαδή, του κέρδους.  Πού παράγουν δέκα, για να ταϊζουν τους εκατό. Δε λέτε πως μισείτε την πρωτογενή-ιστορική οικονομία “της παραγωγής με τα δικά μου χέρια εκείνων που καταναλώνω”. Και όσο για την…ηθική σας επανάσταση,   τί θα έχει ως πρότυπο ή από πού θα εκπορεύεται:  Θα προτείνετε  εκείνη  των θρησκευόμενων  συντηρητικών συντρόφων σας που αναφέρετε ; Μήπως να καλέσετε και τον πάπα να συμμετέχει στην…επανάστασή σας και να την ευλογήσει  κιόλας, για να… πιάσει; Γιατί όχι ;

6.   «Για όλα τα παραπάνω, είμαι εξοργισμένος».

Εγώ δεν είμαι εξοργισμένος με αυτούς (πολιτικούς  τραπεζίτες και λοιπούς),  λιγότερο από σας.  Είστε το ίδιο σιχαμένοι και σεις που ζείτε τη ζωή του «καναπέ» με το τηλεκοντρόλ και το ποντίκι στο χέρι, να ψάχνετε  μανιωδώς για “θέ(α)μα, αίμα και σπέρμα”.

Ο φυσικός άνθρωπος δεν έχει καμιά σχέση μαζί σας. Είστε ανθρωπόμαζα,  είμαστε ΠΟΛΙΤΕΣ. Μας χωρίζει  άβυσσος. Δε σας θέλουμε,  όπως και εσείς εμάς. Καθαρές κουβέντες.

                                                           2.
ΝΑ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ
                                                       28.06.11

«…Η κύρια μομφή που αποδόθηκε στους «Αγανακτισμένους» αναφερόταν στην ασάφεια των πολιτικών τους αιτημάτων. Ακόμη χειρότερα, τους αποδόθηκε υστεροβουλία και ανευθυνότητα. «΄Οταν τα ‘τρωγαν ήταν καλά, τώρα που ήρθε ο λογαριασμός αρνούνται να πληρώσουν», είναι η επωδός που συνοδεύει συχνά τις κινητοποιήσεις» (ΜΜΕ).

  Το πολιτικό  πρόβλημα στην Ελλάδα δεν είναι τελικά οι πολιτικοί της. Είναι  ο λαός της, αυτή η «ανθρωπόμαζα», που ως κινούμενη άμμος μετακινείται εκεί που βλέπει ή υποπτεύεται πως το μικροσυμφέρον της θα εξυπηρετηθεί. Είναι οι περίφημοι ΟΦΑ (όπου φυσάει άνεμος), η γνωστή  πελατειακή μορφή του δικομματισμού της χώρας. Ευκαιριακοί οπαδοί κομμάτων  οι περισσότεροι απ΄αυτούς μέχρι χτες, είχαν, ως προσφιλή τους…ενασχόληση να μεταμορφώνονται σε ακρίδες, να  εφορμούν στο δανεικό χρήμα και να αφαιμάσσουν το δημόσιο ταμεία «μέχρι τρυγός».  Και όταν στέρεψε η δεξαμενή, ξαφνικά οι ίδιοι  μεταλλάχτηκαν   σε «γύπες». Ανέδειξαν σε ορκισμένους εχθρούς τους το Σύστημα που υπηρετούσαν και τους (εξ)υπηρετούσε, στράφηκαν αδυσώπητοι εναντίον  των φορέων ,που το συντηρούσαν, ειδικά των πολιτικών, τους οποίους  βλέπουμε σήμερα να   προπηλακίζουν, να πετροβολούν,  να φυγαδεύονται από τη μήνη τους. Αχάριστοι, παρτάκηδες, θρασείς. Είναι το χειρότερο κομμάτι του ελληνικού πληθυσμού, ένας ιδιοτελής αχταρμάς, που ως κινητήρια δύναμη αναγνωρίζει μόνο το ατομικό του συμφέρον.

 Δεν είναι που δεν έχουν πολιτικό λόγο, όπως υποστηρίζουν οι επικριτές τους. Οι περισσότεροι πολιτικοί δεν αρθρώνουν πολιτικό λόγο. Γιατί πολιτικός λόγος σημαίνει  να έχεις  άποψη και  στάση ζωής πάνω σε ζητήματα που δεν αφορούν μόνο το στομάχι και το «θεαθήναι». Και βέβαια, κανείς δε θα είχε αντίρρηση να χειροκροτήσει και να συμπαραταχτεί με τους «Αγανακτισμένους» σήμερα, αν είχαν οι ίδιοι την «έξωθεν καλή μαρτυρία», αν είχαν «δώσει εξετάσεις» στο παρελθόν  στον αγώνα της υπεράσπισης του «άλλου», του αδύνατου, του κατατρεγμένου, του αδικημένου και όχι αποκλειστικά του προσωπικού τους συμφέροντος

Πότε αγανάκτησαν οι…Αγανακτισμένοι και ποια πρεσβεία κατέλαβαν, ας πούμε, για να διαμαρτυρηθούν ,γιατί εκατομμύρια παιδιά πεθαίνουν από το μαρτύριο της πείνας και τη δίψας, για τις γενοκτονίες και τις εθνοκαθάρσεις στην Αφρική, αλλά και δίπλα μας στην πρώην Γιουγκοσλαβία, την καταπάτηση στη χώρα μας  βασικών ανθρώπινων δικαιωμάτων μεταναστών και ιθαγενών;  ΄Οσο υπήρχε «άρτος και θεάματα» ,όλα ήταν καλά . ΄Όταν τους καλούσαμε να αφήσουν τους καναπέδες και να βγουν μαζί μας στους δρόμους  για το δίκιο του «διπλανού»,για το αυτονόητο δικαίωμά του να έχει κι εκείνος «ζωή», μάς κοίταζαν στραβά, μας έλεγαν «αιθεροβάμονες», ρομαντικούς, εξωπραγματικούς. Ενώ, ρεαλισμός είναι να κοιτάζεις την πάρτη σου, να μη «φυτρώνεις εκεί που δε σε σπέρνουν».

 Να περιοριστούμε σε δυο παραδείγματα;  Δολοφόνησαν ένα παιδί πριν 3 περίπου χρόνια. Κανένας απ΄αυτούς  (οι εξαιρέσεις δεν ανατρέπουν τον κανόνα)  που σήμερα  σηκώνουν λάβαρα στις πλατείες και μουντζώνουν τη Βουλή στο Σύνταγμα, δεν ήρθε μαζί μας να ουρλιάξει, να  καταραστεί, να απαιτήσει δικαιοσύνη, γιατί ένας φασίστας αφαίρεσε με το έτσι θέλω τη ζωή ενός παιδιού. Πού ήσουν τότε, άθλιε ,όταν μας χόρταιναν  με χημικά και δακρυγόνα, αυτοί που σήμερα  καλείς να συμπαραταχτούν μαζί σου για το «αζημίωτο», όταν μας διέσυραν  ως «μπαχαλάκηδες» και  κουκουλοφόρους;  ΄Εβλεπες τότε εμάς  στους δρόμους στις ειδήσεις από την πολυθρόνα σου, «φτιαχνόσουν» με τις στρατευμένες ατάκες των «Χατζηνικολάου» και «έφτυνες» την οργή σου στα μούτρα μας, γιατί τάχα ΟΛΟΙ (και όχι εκατό-διακόσιοι) σπάζαμε βιτρίνες, βάζαμε φωτιές, καταστρέφαμε το βιος των νοικοκυραίων  και συμπαρατασσόσουν με «εκείνους» ,που σήμερα μισείς και θεωρείς υπεύθυνους ,γιατί σε ξεσήκωσαν από τη χαύνη του τηλεκοντρόλ σου.

Κι ακόμα: Χρόνια σε καλούσαμε από το HOMO NATURALIS  να ενισχύσεις  την ΑΠΟΧΗ σε εθνικές και περιφερειακές εκλογές. Εμείς τρέχαμε παραμονές τέτοιων εκλογών στους δρόμους να μοιράζουμε φυλλάδια, να ενημερώνουμε, να σε καλούμε να μην πας να ψηφίσεις ή έστω να ρίξεις λευκό-άκυρο. Μας χλεύαζες, μας χαρακτήριζες αφελείς, κάποιοι τραμπούκοι από σας κόντεψαν να μας λιώσουν στη Θεσσαλονίκη. Μιλούσατε χωρίς επιχειρήματα ,προσπερνώντας ή αποσιωπώντας τα δικά μας και δίνατε μάχη γι΄αυτούς που σήμερα τους κυνηγάτε στα σοκάκια του Εθνικού κήπου .

 Γι΄αυτά και άλλα πολλά, δε μας πείθεις πως κάνεις αγώνα, απατεωνίσκο, βολεψάκια, κιμά της απολίτικης ανθρωπόμαζας. Δεν είσαι επαναστάτης ,δεν είσαι εξεγερμένος, δεν μπορείς να αρθρώσεις συνειδητό πολιτικό λόγο. Αύριο, θα πας στο σπίτι σου, γιατί ή θα κουραστείς ή θα σου πετάξουν ένα ξεροκόκαλο για να το γλείψεις . Εμείς, όμως, πάλι θα είμαστε στο «πόδι», σε  συνεχή εγρήγορση, επαναστατημένοι διαρκώς για «μας» και για τους «άλλους». Να, γιατί δεν έχει αξία η διαμαρτυρία σου, γιατί η «επανάστασή» σου  ντροπιάζει την έννοια της επανάστασης. Δε σε υπολογίζουμε, δε σε σεβόμαστε, δε σε κατατάσσουμε στο «είδος» μας.

Τώρα καταλαβαίνεις γιατί δεν είμαστε εμείς (οι μαθημένοι στους δρόμους) ΣΗΜΕΡΑ μαζί σου στο Σύνταγμα και τις πλατείες της χώρας. Γιατί αφήνουμε χωρίς πολιτική κάλυψη ένα ευκαιριακό πανηγυράκι, που όπως εύκολα άρχισε ,έτσι εύκολα και θα τελειώσει.  Μόνο σχολάστε το νωρίς. Γυρίστε γρήγορα στις τρύπες σας και αφήστε ελεύτερους τους δρόμους σε μας, που ξέρουμε να τους «περπατάμε» και μας ξέρουν και κείνοι από την «καλή».