ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 1. Η  ΚΥΡΑ… “ΚΥΡΑΤΣΑ”  ΔΑΣΚΑΛΑ  ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ.
2.  ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ  VISEGRAD. ΤΟΛΜΑΣ, ΑΛΕΞΗ. ΤΣΙΠΡΑ;
3.”ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚΒΙΑΣΤΩΝ”  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ.  “ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ  ΕΡΑΣΤΩΝ”;
4. ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ.

 

1. ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ.Χάος: Καραβάνια χιλιάδων προσφύγων έχουν εγκλωβιστεί σε νησιά και πόλεις
Χάος: Καραβάνια χιλιάδων προσφύγων έχουν εγκλωβιστεί σε νησιά και πόλεις
ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ ΣΤΟ FACEBOOK, EΓΙΝΕ VIRAL
Σημείωμα-κραυγή αγωνίας δασκάλας από τη Λέσβο κάνει τον γύρο του Διαδικτύου -Δεν είναι μόνο οι πρόσφυγες…

Τον γύρο του Διαδικτύου κάνει η επιστολή μιας δασκάλας από τη Λέσβο. Μια επιστολή-κραυγή αγωνίας για τις επιπτώσεις του προσφυγικού στην τοπική κοινωνία.

Το κείμενο της, το οποίο  είναι γραμμένο στα αγγλικά και δημοσιοποιήθηκε στο λογαριασμό της στο Facebook, αναφέρεται στις επιπτώσεις της προσφυγικής κρίσης στους κατοίκους των νησιών του βορειοαναλοτικού Αιγαίου που άνοιξαν την αγκαλιά τους στους πρόσφυγες.

Ολόκληρο το κείμενο της Αφροδίτης Βάτη Μαριόλα έχει ως εξής:

«Η μια μετά την άλλη ακυρώνονται οι πτήσεις τσάρτερ στο όμορφο νησί μας, την Λέσβο για την καλοκαιρινή σεζόν του 2016. Οι αρχικοί μας φόβοι επιβεβαιώθηκαν και είναι η αρχή ενός ανεξέλεγκτου σπιράλ.

Δεν μιλάμε πλέον για μια μικρή μείωση του τουρισμού. Βλέπουμε, μια μείωση του τουρισμού άνω του 80% – ποσοστό που θα υπήρχε μόνο αν ήμασταν σε κατάσταση πολέμου. Μέχρι σήμερα, ο κόσμος είχε επικεντρωθεί στο πως θα αντιμετωπίσει την προσφυγική κρίση, τα ανθρώπινα δικαιώματα των ανθρώπων που εγκαταλείπουν τις χώρες τους αλλά κανείς δεν έχει ασχοληθεί με τις τοπικές κοινότητες που ζουν αυτή τη νέα πραγματικότητα και έχουν επίσης επηρεαστεί από αυτήν και έχουν μπει στην άκρη τα δικά τους ανθρώπινα δικαιώματα επίσης.

Έχουμε δώσει την ολόψυχη υποστήριξή μας και έχουμε ως προτεραιότητα τους συνανθρώπους μας που έχουν περισσότερη ανάγκη από εμάς. Έχουμε βάλει στην άκρη τις ζωές μας, τις ανάγκες μας, τα θέλω μας, τα όνειρά μας έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε το κύμα των προσφύγων που περνούν στην κυριολεξία μέσα από τις αυλές μας.

Τώρα όμως έχουμε φτάσει στο σημείο που κι εμείς πρέπει να ρωτήσουμε πως θα μας υποστηρίξουν η κυβέρνησή μας και η διεθνής κοινότητα. Τι μέτρα θα ληφθούν έτσι ώστε να μας σώσουν από ολοκληρωτική οικονομική και ψυχολογική απόγνωση; Σκεφτόμαστε τις τοπικές επιχειρήσεις που δεν θα ανοίξουν φέτος γιατί δεν έχουν την δυνατότητα να λειτουργήσουν κάτω από αυτές τις συνθήκες.

Σκεφτόμαστε όλους εκείνους που δεν θα προσληφθούν για να δουλέψουν φέτος στο νησί, αφού δεν θα υπάρχουν δουλειές. Πως θα βάλουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι φαγητό στο τραπέζι τους και θα παρέχουν ασφάλεια και υγιείς συνθήκες για τις οικογένειες και τα παιδιά τους; Πως θα διατηρήσουμε την ποιότητα ζωής μας με αξιοπρέπεια; Σκεφτόμαστε ήδη τους φίλους και τα μέλη των οικογενειών μας που κάνουν ήδη σενάρια να φύγουν από το νησί. Σκεφτόμαστε πως θα πληρώσουμε τα δάνειά μας, τους φόρους μας, τις ασφαλιστικές μας εισφορές και τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού.

Πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι οι επιχειρήσεις μας έχουν “ανθίσει” από την προσφυγική κρίση αλλά είναι τόσο λάθος! Ναι, υπάρχουν επιχειρήσεις που έχουν βγάλει χρήματα από αυτή την υπόθεση αλλά μετριούνται στα δάχτυλα των δυο χεριών. Πρέπει να έχει κανείς την εικόνα όλου του νησιού και να λάβει υπόψιν του τις επιχειρήσεις, τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια, τα τουριστικά μαγαζιά, τους κινηματογράφους, τα χρυσοχοεία κ.τλ. τα οποία δεν έχουν ανοίξει ακόμα! Ο “εθελοντικός τουρισμός” δεν μπορεί να κρατήσει ανοικτές όλες αυτές τις επιχειρήσεις, όλες αυτές τις οικογένειες γιατί πρέπει να λάβετε υπόψιν σας ότι οι περισσότερες επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον τουρισμό είναι οικογενειακές.

Υπάρχουν άρθρα που μιλούν για την “ανθρωπιστική καρδιά” της Λέσβου και οι άνθρωποι ψηφίζουν για να πάρουμε το Νόμπελ Ειρήνης. Τους ευχαριστούμε όλους γι’ αυτό αλλά αλήθεια στα δικά μου μάτια όλα τα Νόμπελ Ειρήνης του κόσμου δεν σημαίνουν τίποτα για τους ανθρώπους που γνωρίζω και είναι άνεργοι, δεν έχουν οικονομική ασφάλεια, δεν έχουν πίστη στο μέλλον τους και με κοιτάζουν με μάτια κλαμένα και φοβισμένα γιατί ξέρουν ότι δεν θα έχουν σύντομα να φάνε ούτε εκείνοι ούτε οι οικογένειές τους!

Δεν θα έχει αξία το Νόμπελ Ειρήνης όταν και εμείς οι ίδιοι θα αναγκαστούμε να γίνουμε οικονομικοί μετανάστες και να εγκαταλείψουμε την πατρίδα μας. Μακάρι να ήμουν μελοδραματική αλλά δυστυχώς δεν είμαι. Οι συνεταίροι μας και τα ταξιδιωτικά πρακτορεία κοιτάζουν μόνο το τι συμβαίνει και μας έχουν γυρίσει την πλάτη αντί να παλέψουν μαζί μας να βρούμε δημιουργικές λύσεις για να υποστηριχθούμε και να μας προωθήσουν. Το ίδιο κάνουν και οι χώρες – μέλη της ΕΕ μας έχουν γυρίσει την πλάτη, κλείνοντας τα σύνορά τους και εγκλωβίζοντας χιλιάδες πρόσφυγες στην Ελλάδα οι οποίοι δεν έχουν που να πάνε. Και αναρωτιόμαστε: πόσο καιρό θα εθελοτυφλούν και θα κουνούν το δάχτυλο στην Ελλάδα;



Η οικογένειά μου είναι στην πρώτη γραμμή βοηθώντας στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης από τον περασμένο Απρίλιο και έχουμε παίξει τον δικό μας ρόλο υποστηρίζοντας τα δικαιώματα και την ασφαλή άφιξη όλων όσων φτάνουν στις ακτές μας. Είμαι όμως και μητέρα και δασκάλα. Τι είδους μάνα θα ήμουν αν δεν λάμβανα υπόψιν το μέλλον των παιδιών μου και τα δικαιώματά τους; Τι είδους δασκάλα θα ήμουν αν δεν υπερασπιζόμουν το μέλλον και τα δικαιώματα των μαθητών μου;

Δεν ξέρω πως τι να αισθανθώ πλέον… ντροπή, οργή, πόνο, απόγνωση, απογοήτευση, φόβο…Μετά κοιτάζω έξω από το παράθυρο και βλέπω τα παιχνίδια του φωτός τις αμυγδαλιές που ανθίζουν στον κήπο μου και τα παιδιά μου που παίζουν στην αυλή. Σκέφτομαι όλους αυτούς τους υπέροχους ανθρώπους που γνώρισα σε αυτό το “ταξίδι” και που στήριξαν εμάς και το νησί μας. Σκέφτομαι όλες τις νέες φιλίες που έκανα σε αυτό το ταξίδι. Όλες αυτές οι σκέψεις, οι ήχοι και οι εικόνες μου δίνουν την δύναμη να αρνηθώ να εγκαταλείψω την ελπίδα τιμώντας όλους αυτούς και για το δικό μου καλό.

Ζητούμε την αλληλεγγύη και την υποστήριξη όχι μόνο για τους πρόσφυγες αλλά και για τις τοπικές κοινότητες που έχουν επηρεαστεί από όλο αυτό. Ζητούμε από τους ανθρώπους να επισκεφθούν το όμορφο νησί μας και να στηρίξουν τις επιχειρήσεις μας. Είμαστε στο σημείο που πρέπει να παλέψουμε για να μείνουμε ζωντανοί».

Παγκόσμιο σοκ! Η ιστορία του τρίχρονου Αϊλάν που πνίγηκε στα νερά του Αιγαίου

Αναγάλλιασε η ψυχή μου μόλις είδα τον τίτλο της είδησης με το κείμενο της δασκάλας, που κατάκλυσε το διαδίκτυο. Προηγουμένως, είχα νιώσει πάλι  εκείνο, το μόνιμο πια τελευταία, σφίξιμο στο στομάχι, όταν είδα  την πρώτη εικόνα με τους εξαθλιωμένους πρόσφυγες να τριγυρνούν σαν τα φαντάσματα από χωρίου εις χωρίον και από μπλόκο σε μπλόκο. Εκεί που τους εγκλώβισαν  η σκληρότητα των  εξουσιών των χωρών της συνθήκης Visegrad , αλλά  και  η βαρβαρότητα της συντεχνιακής βουλιμίας   των “Πατακών” με τα “τανκς” ,που  μπλοκάρουν κι αυτοί τη φυγή  “προς τα μπρος” των κολασμένων της γης”.

Και η επικεφαλίδα της ανάρτησης στο fb  της δασκάλας από τη Λέσβο, πυροδότησε μέσα μου την ελπίδα πως  δε χάθηκε το παν. Υπάρχουν ακόμα άνθρωποι. Συμμερίζονται τον πόνο, την αγωνία, που σήμερα είναι δικιά τους κι αύριο, ποιος ξέρει, μπορεί να γυρίσει σ΄αυτούς, σε μας. Αφουγκράζονται το κλάμα του  προσφυγόπουλου. Και πώς θα γινόταν αλλιώς, αφού είναι και εκπαιδευτικός; Δουλειά της, χρέος της είναι ακριβώς αυτό. Να περιθάλπει τις ψυχούλες των παιδιών, ως “καλός Σαμαρείτης”. Να χύνει βάλσαμο στις φοβισμένες καρδιές τους.

Μα, μόλις  άρχισα να διαβάζω το κείμενό της,  ο κόσμος “γύρισε ανάποδα”. Η δασκάλα ούτε…δασκάλα ούτε άνθρωπος είναι Μια ακόμα από τις χιλιάδες  “Κυράτσες” της χώρας (και της Ευρώπης, του κόσμου όλου τελικά), που κύριο μέλημά τους είναι πώς να χοντρύνουν ακόμα περισσότερο τα ήδη παχύσαρκα παιδιά τους. Πάλι μπροστά μας η η μόνιμη πλέον επιδίωξη και φιλοσοφία ζωής του σύγχρονου καταναλωτικού ζόμπι: Η σύνταξη και  ο  μισθός να πέφτουν  από τα δανεικά. Να γεμίζουν τα νησιά  με τουρίστες ,γερά πορτοφόλια με “σκληρό συνάλλαγμα” που θα πληρώνουν ένα πεντάευρω τη χωριάτικη σαλάτα και άλλα πενήντα  (“μαύρα”)τη βραδιά τη διανυκτέρευση  στο …ρουμ της παράνομης υπόγας τους.

Και δεν είναι μόνο η άθλια αυτή δασκάλα.΄Ετσι είναι η συντριπτική πλειοψηφία των υπανθρώπων στην Ελλάδα, την Ευρώπη τον κόσμο. Η “δασκάλα της Λέσβου” είναι η ίδια “Κυράτσα” στην Αυστρία, τα Σκόπια, τη Βουλγαρία, την Ουγγαρία. Αυτές έδωσαν στις ακροδεξιές κυβερνήσεις τους τη δύναμη (επομένως και την εντολή) να υψώσουν φράκτες, να αφήσουν έξω από τα σύνορά τους τον πόνο και τη δυστυχία των άλλων. Ας μη κρυβόμαστε πια πίσω από το δάχτυλό μας.

Δεν είναι μόνο, λοιπόν, οι εξουσίες. Να σταματήσουμε να  αγιοποιούμε το πόπολο. Η αδιαφορία, ο ατομικισμός, η σκληρότητα και η απανθρωπιά που χαρακτηρίζουν εν πολλοίς στις ημέρες μας  τους απολίτικους, τους ασυνειδητοποίητους, τους παρτάκηδες είναι οι άνθρωποι της διπλανής μας πόρτας.  Ακόμα χειρότερα,  είναι ο δήμαρχος,  η δασκάλα, ο παπάς, που υποτίθεται θα έπρεπε να δίνουν μαθήματα  ανθρωπισμού και καλοσύνης. Αντ΄αυτών, λέει η δασκάλα- βαμπίρ της Λέσβου:  ” Είμαι όμως και μητέρα και δασκάλα. Τι είδους μάνα θα ήμουν αν δεν λάμβανα υπόψιν το μέλλον των παιδιών μου και τα δικαιώματά τους; Τι είδους δασκάλα θα ήμουν αν δεν υπερασπιζόμουν το μέλλον και τα δικαιώματα των μαθητών μου;”

΄Ετσι λέει το τέρας  από το νησί της αδιαφορίας και της εκμετάλλευσης. Και δεν ντρέπεται. Δε “βάζει μια πέτρα στο λαιμό” της να πάει να πνιγεί δίπλα στους “Αλιάν”,που είναι και δικιά της ευθύνη γιατί τα άγουρα κορμιά τους, πτώματα πια,  βρίσκονται σήμερα στον πάτο της θάλασσας των νησιών τους. Και είναι υπεύθυνη για το θάνατο χιλιάδων παιδιών, επειδή σκέφτεται ακριβώς ,όπως σκέφτεται. Μόνο τα δικά της παιδιά.

Τα παιδιά των αλλωνών, αν δεν μας γίνουν βάρος, να είναι καλά. Αλλιώς, αν γίνουν ενοχλητικά ,ας κόψουν το σβέρκο τους, ας πάνε “παραπέρα” ή στο τέλος- τέλος, ας αφήσουν τα  κοκαλάκια τους στις παραλίες της Λέσβου τους. Αλλά όχι στη χρυσαφένια άμμο, που θα απλώσει η Σουηδέζα την κορμάρα της το καλοκαίρι. Χαλάνε την τουριστική εικόνα του νησιού. Στον πάτο της θάλασσας ,ας τα ρίξουν. Τουλάχιστον, δε διακρίνονται εκεί… “δια γυμνού οφθαλμού”. 

Ντροπή σου, πανάθλια, μάνα και δασκάλα!

 

2. Δραματική εξέλιξη: ΠΓΔΜ, Σλοβενία, Αυστρία, Σερβία, Κροατία κλείνουν τα σύνορα
Δραματική εξέλιξη: ΠΓΔΜ, Σλοβενία, Αυστρία, Σερβία, Κροατία κλείνουν τα σύνορα

 

Οι αρχηγοί των αστυνομικών δυνάμεων της Σλοβενίας, της Αυστρίας, της ΠΓΔΜ, της Σερβίας και της Κροατίας συμφώνησαν να περιορίσουν τη ροή των μεταναστών σε περίπου 580 ανθρώπους την ημέρα, ανακοίνωσε σήμερα η σλοβενική αστυνομία.

Οι αστυνομικοί αρχηγοί είναι “υποχρεωμένοι να περιορίσουν τις ημερήσιες διελεύσεις μέσω των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων σε έναν αριθμό που θα δίνει τη δυνατότητα να ελέγχεται κάθε μετανάστης σύμφωνα με τους κανόνες του Σένγκεν”, ανέφερε η αστυνομία σε σημερινή δήλωσή της.

Η Κομισιόν ετοιμάζει έκτακτο σχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα

«Αυτή τη στιγμή προετοιμάζουμε ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης, “ένα μηχανισμό ανθρωπιστικής βοήθειας” έτσι ώστε να αποφευχθεί η ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα».

Φάιμαν: Η Ελλάδα δεν μπορεί να μας στέλνει όλους τους πρόσφυγες

Στη διαβεβαίωση που είχε δώσει πρόσφατα στον Ελληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι θα υποστηρίζει πάντα την Ελλάδα όταν τίθεται θέμα να εμποδιστεί μία πολιτική της λιτότητας, αλλά και στην αντίθεσή του να στέλνονται όλοι οι πρόσφυγες στην Αυστρία, αναφέρεται ο Αυστριακός ομοσπονδιακός καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν, σε σημερινή συνέντευξή του.

΄Εχεις κότσια, πρωθυπουργέ της χώρας, να δώσεις στις φασιστικές κυβερνήσεις των παραπάνω χωρών ένα μάθημα ανθρωπισμού, αλληλεγγύης, συμπαράστασης στο δοκιμαζόμενο συνάνθρωπο;    ΄Εχεις τη μοναδική σου ευκαιρία.

΄Οπως, πολύ καλά κάνατε και ανακαλέσατε την πρέσβη από τη Βιένη. Κι ακόμα καλύτερα που  παραγγείλατε πως είναι ανεπιθύμητα στην Αθήνα τα κυβερνητικά ζόμπι της Αυστρίας. Μόνο που αυτές οι κινήσεις δεν έχουν «πολιτικό κόστος» για σας στο εσωτερικό.

  Αν έχεις παλικαριά,  δώσε  εντολή εδώ και τώρα: Ουδείς  από τις  παραπάνω χώρες εισέρχεται στην Ελλάδα, αν δεν ανοίξουν τα σύνορά τους οι ακροδεξιές κυβερνήσεις. Εμπάργκο!   Να απαγορευτεί επίσης  στους αδιάφορους, ουδέτερους, ατομιστές, απολίτικους υπηκόους τους, που δε βγήκαν στους δρόμους να ανατρέψουν τις φασιστικές κυβερνήσεις τους,   να κάνουν τουρισμό στη χώρα μας και να κολυμπάνε στα νερά, που στον πάτο τους «τρίζουν τα κόκαλα» προσφυγόπουλων. Κι κανένας ΄Ελληνας τουρίστας  επίσης στη Βιένη τους. Κανένας συνειδητοποιημένος Πολίτης αυτής της χώρας να μην περάσει στα αυστριακά σύνορα.

Είναι καραμπινάτη παρανομία να κλείνεις τα σύνορα σε πρόσφυγες και μάλιστα όταν αποδεδειγμένα προέρχονται  από ενεργές εστίες πολέμου  και μάλιστα εμφύλιου. Σωρό οι καταγγελίες της αρμοστείας του ΟΗΕ.

Διέπραξαν έγκλημα κατά της ανθρωπότητας οι κυβερνήσεις της Αυστρίας, των Σκοπίων, της Κροατίας, Σλοβενίας και Σερβίας. Είναι υπόδικες στο Διεθνές, ποινικό δικαστήριο πλέον.  Αλλά και οι μαφιόζικες κυβερνήσεις της Βουλγαρίας και της Αλβανίας, που κατάλαβαν πως παίζουνε με τέτοιες ενέργειες κορώνα γράμματα το μέλλον των χωρών τους στην Ε.Ε και μάλλον την έκαναν από την ακροδεξιά  συμμαχία με… «μικρά πηδηματάκια».

«Οφθαλμόν αντί οφθαλμού». Μόνο αυτή τη μέθοδο γνωρίζουν οι  αχυρο-κυβερνήσεις των χωρών που ακολουθούν και  συμπαρατάσσονται  με τη γενέτειρα του Χίτλερ.

Μπορείς; Αν το κάνεις,  η Ιστορία είναι έτοιμη να εγγράψει το όνομά σου με χρυσά γράμματα. ΄ Εχεις τη μοναδική ευκαιρία να εξιλεωθείς για τα μοιραία λάθη σου. Τόλμησε!

Αλλά, δε θα το κάνεις.  Αυτό «τσούζει». ΄Εχει τεράστιο κομματικό κόστος. Είσαι σφόδρα συστημικός πολιτικός και παλαιοκομματικής κοπής μάλιστα. Και δεν έχεις το τσαγανό να αντιμετωπίσεις πάλι τις μαγκούρες των Μαυροπουκαμισάδων  από τα Ζωνιανιά,  έτσι και δεν πουλήσουν φέτος το καλοκαίρι στους μεθύστακες Αυστριακούς δράμι   μπαφο-εμπόρευμα παραγωγής τους. ΄Οπως, ακριβώς, δεν είχες κότσια να  πάρεις στο κατόπι τους «Πατακούς» με τα “τάνκς”. Την απολίτικη ακροδεξιά αυτή συντεχνία, που  το παίζουν αγρότες, ενώ κάνουν μπίζνες  και κρατάνε ακόμα και προσφυγάκια ομήρους  στα μπλόκα που  κορυφώνεται το δράμα των ξεκληρισμένων.

Δεν είσαι φτιαγμένος από τη στόφα του ήρωα. Είσαι απλά ο πρόεδρος του 15μελούς Πολυκλαδικού Αμπελοκήπων  Ο κυβερνητικός συνέταιρος του «Ναζί χωρίς στολή» Πάνου Καμμένου.

«Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»,Αλέξη.  Δεν είναι  μπαλκονάτες κουβέντες.

3. Μαυρίκος: Δεν υπήρχε εκβιασμός γιατί Μουσσάς και Κάντζου είχαν ερωτική σχέση – Καυτοί διάλογοι

Χωρίς την παρουσία συνηγόρων οι τρεις κατηγορούμενοι για εκβίαση απολογούνται στον 1ο ειδικό ανακριτή, αρνούμενοι τις βαριές κατηγορίες που τους αποδίδονται και μάλιστα με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου.

Ο δημοσιογράφος Π. Μουσσάς, ο οποίος «ακούγεται» περισσότερο στις συνομιλίες να κανονίζει επαφές, υποστηρίζει ότι τα αδικήματα που τον βαρύνουν είναι αβάσιμα και στηρίζονται στην μία και μοναδική μαρτυρία μίας γυναίκας.

Όπως λέει οι επαφές και οι συνομιλίες του εμπίπτουν στα πλαίσια της επαγγελματικής του δραστηριότητας αλλά και της επιδίωξής του να εξασφαλίσει διαφήμιση για τα έντυπα που εργαζόταν χωρίς να χρησιμοποιεί άλλα μέσα. Όσον αφορά στις ηχογραφημένες συνομιλίες στις οποίες ο ίδιος φέρεται να ακούγεται να απειλεί την Κάντζου βάζοντας στο στόχαστρο το ανήλικο παιδί της, ο κατηγορούμενος αντέκρουσε λέγοντας:

Με πολεμούν επιχειρηματκά συμφέροντα

«Σε καμία περίπτωση δεν υπήρξε επιδίωξη απειλής για το παιδί, πολύ περισσότερο αφού υπήρχε πολυετής γνωριμία. Γνώριζα το παιδί από μωρό. Από τις αποσπασματικές απομαγνητοφωνήσεις δεν προκύπτει καμία απειλή, αντίθετα προκύπτει ο διάλογος που υπήρχε και το ενδιαφέρον μου να ρωτάω τη μητέρα για το παιδί της».
Από την πλευρά του ο εκδότης της «Ακρόπολης» Παν. Μαυρίκος απέδωσε την εμπλοκή αλλά και την σύλληψή του στο γεγονός της θυματοποίησής του από επιχειρηματικά συμφέροντα λόγω της δημοσιογραφικής του πένας.

«Η δικογραφία είναι αποτέλεσμα κατασκευής με σκοπό την  ηθική και σωματική εξόντωσή μου και την απαξίωση του δημοσιογραφικού και επαγγελματικού μου προφίλ. Λόγω των θεμάτων που καλύπτω και των προτάσεων μου που είναι προσωπικές απόψεις και όχι κατευθυνόμενες από συμφέροντα, έχω αναπόφευκτα δημιουργήσει πολλούς αντιπάλους και ανταγωνιστές που κρυφά και φανερά έχουν εκδηλώσει την πρόθεσή τους να με βλάψουν» φέρεται να είπε απολογούμενος.

Υποστήριξε δε ότι όσα ακούγονται στις συνομιλίες είναι πίσω από την πλάτη του με δύο πρόσωπα που γνωρίζονται πολύ καλά.

“Το όνομά μου και η εφημερίδα μου χρησιμοποιήθηκαν από τον Μουσσά στις συνομιλίες του με την Κάντζου, σαφώς εν αγνοία μου, είτε για να δείξει τις δυνατότητες επιρροής, που στην πραγματικότητα στερείται, και να εντυπωσιάσει, είτε επειδή σκόπιμα χρησιμοποιήθηκε από τη στενή φίλη του Κάντζου» λέει ο εκδότης.

Μάλιστα ο Π. Μαυρίκος υποστηρίζει ότι μέσα από τις συνομιλίες προκύπτει πως Μουσσάς και Κάντζου είχαν ερωτική σχέση, γεγονός που αποκλείει το ενδεχόμενο εκβίασης σε βάρος της, αφού το κλίμα είναι πάντοτε εύθυμο και χαλαρό.

Γιατί μου φαίνονται πλέον μούφα  οι περίφημοι εκβιασμοί   της…”εγκληματικής  οργάνωσης” των δημοσιογράφων; Γιατί τί άλλο να υποθέσει κανείς, όταν διαβάζει τους παρακάτω διαλόγους μεταξύ της κυρίας στην ΕΥΔΑΠ που…κατάγγειλε το δράστη-εραστή της, γιατί απειλούσε να σκοτώσει το παιδί της, λέει,  αν δεν έδινε στο  υποτιθέμενο κύκλωμα διαφημίσεις της  ΔΕΚΟ; Απολαύστε διάλογο:

  • Κάντζου: Δεν είμαι ξανθιά… Είμαι μελαχρινή
  • Μουσσάς:Είσαι σέξυ θεία Λόλα
  • Κάντζου: Χαχαχα… Έλα… Έλα
Αλλος διάλογος:
  • Κάντζου: Θα με πας, που θα με πας για μασάζ. Τι είπες..;
  • Μουσσάς: Δε σε πάω για μασάζ, εγώ θα σου κάνω μασάζ αγάπη μου μη μπερδεύεσαι!
  • Κάντζου: Αααααα… Ααααα… Πονηρούλη, πονηρούλη!
  • Μουσσάς: Ξέρω να κάνω και μασάζ!
  • Κάντζου: Ξέρεις να κάνεις και μασάζ μαζί με όλα τα άλλα;
Δεν έχουν το θεό τους! Ποιος ξέρει τώρα τί παίχτηκε μεταξύ Κάντζου και Μουσσά ,που ήταν ζευγάρι και για ποιο λόγο κάρφωσε η κυρία τον εραστή της. Βρώμικη ιστορία από πλευράς Κάντζου. Τόσος ντόρος για το τίποτα. Και φαίνεται πως οι δυο τους μπλέξανε κι άλλους άσχετους στο παιχνίδι τους.

Από την άλλη, μυρίζει και κυβερνητική διαπλοκή.΄Η τουλάχιστον εκμεταλλεύτηκαν το ντόρο τα σαϊνια της κυβέρνησης για να θριαμβολογήσουν με την…επιτυχία τους.

 Μια φτιαγμένη ιστορία δείχνει. ΄Ενα σενάριο κακόγουστο, για να εξυπηρετήσει πολλούς.  Πάντως, το πιθανότερο “΄Ανθρακες ο θησαυρός”.

Κι εμείς,δυστυχώς, παρασυρθήκαμε και  βιαστήκαμε να κρίνουμε. Ανακαλούμε στη φάση αυτή, όλη την κριτική που κάναμε ως σήμερα. Μας μπέρδεψαν οι “φυλλάδες”.

Γιατί λέτε πως δεν έχουμε καμιά εμπιστοσύνη σ΄αυτούς τους σκουπιδότοπους; “Την τρίχα τριχιά”. Ανήθικοι, βρώμικοι,αδίστακτοι.

Ζητάμε συγγνώμη, αν αδικήσαμε κάποιους με όσα γράψαμε εδώ. Και τα ανακαλούμε,όπως είπαμε.

 

4. ΜΟΝΟΣ, ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ
Λευτέρης Ιωαννίδης –Ο δήμαρχος Κοζάνης που έγινε υπόδειγμα συμπεριφοράς στους πρόσφυγες
Λευτέρης Ιωαννίδης –Ο δήμαρχος Κοζάνης που έγινε υπόδειγμα συμπεριφοράς στους πρόσφυγες [εικόνες]

Περήφανος πρέπει να αισθάνεται ο δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης γιατί το παράδειγμά του κάνει τον γύρο της Ελλάδας.

Ο δήμαρχος ενημερώθηκε προ τριημέρου ότι σε 3 ώρες θα έφταναν στην πόλη του πέντε λεωφορεία με πρόσφυγες. Χωρίς κανένα σχέδιο από το κράτος, και χωρίς καμία βοήθεια, ο δήμαρχος της πόλης βρήκε τη λύση.
Μέσα σε τρεις ώρες που είχε στη διάθεσή του βρέθηκε χώρος φιλοξενίας,στο κλειστό γυμναστήριο της Λευκόβρυσης στην Κοζάνη. Οι δημοσιογράφοι της περιοχής άρχισαν να απλώνουν μοκέτες στο γυμναστήριο, οι φοιτητές βοήθησαν να καθαριστεί ο χώρος υποδοχής, εθελοντικές ομάδες οργάνωναν τις ελλείψεις, βγήκε ανακοίνωση, έκανε τον γύρο των social media και κάτοικοι κάλυψαν όλες τις πρώτες ανάγκες ως το βράδυ.


Ταυτόχρονα γιατροί έκαναν δωρεάν ελέγχους, οδοντίατροι έπαιρναν ολόκληρες οικογένειες και έκαναν σφραγίσματα και περιποίηση ανακουφίζοντας πόνους.


Ο πατέρας Νικόλαος, σε αντίθεση με τον Μητροπολίτη που αρνήθηκε να βοηθήσει και δεν παραχώρησε χώρο για τους πρόσφυγες, αποφάσισε μόνος να οργανώσει ομάδα ανθρώπων από το κοινωνικό παντοπωλείο που διευθύνει για να μη λείψει τίποτα.
Ο δήμαρχος, επικεφαλής της προσπάθειας, κάλεσε τους φορείς αλλά κυρίως τους πολίτες να αντιμετωπίσουν με σεβασμό και ευαισθησία τους Σύριους πρόσφυγες που φιλοξενήθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο Λευκόβρυσης.
Από την πρώτη στιγμή ο δήμαρχος βρέθηκε στο χώρο του σταδίου και παρέμεινε καθ’ όλη την διάρκεια της άφιξης των προσφύγων συντονίζοντας τις πρώτες ενέργειες για την φιλοξενία τους. Στήθηκε το Ιατρείο με γιατρούς του ιατρικού συλλόγου Κοζάνης, ενώ εθελοντές όπως η Αρσις, η ελληνική ομάδα διάσωσης, η λέσχη καταδρομέων έφτασαν στο χώρο μεταφέροντας τα πρώτα προϊόντα και είδη πρώτης ανάγκης. Την ίδια στιγμή μέλη του φαρμακευτικού συλλόγου, νοσηλευτές αλλά και αρκετοί πολίτες πρόσφεραν εθελοντικά από την πρώτη στιγμή τις υπηρεσίες τους.


Οι πρόσφυγες προέρχονταν από την Συρία και από το Αφγανιστάν. Μεταξύ των προσφύγων υπήρχαν πολλά νέα ζευγάρια με μωρά από δύο μηνών έως ενός έτους και παιδιά μέχρι πέντε ετών.
Το κλειστό στάδιο της Λυκόβρυσης δεν διέθετε θέρμανση και οι εθελοντές που έχουν αναλάβει το έργο υποστήριξης και φιλοξενίας των προσφύγων, κάνουν έκκληση για κουβέρτες και υπνόσακους.
Μιλώντας την Παρασκευή στο ραδιόφωνο του Σκάι και στην εκπομπή του Παύλου Τσίμα, ο δήμαρχος Κοζάνης εξέφρασε την αγωνία του για τη συνέχεια. Δήλωσε ότι αυτό που έκανε για τους 400 πρόσφυγες του το υπαγόρευε η συνείδησή του αλλά διερωτήθηκε τι θα συμβεί στις επόμενες ημέρες.

 


Γεια σου λεβέντη ,δήμαρχε. Και όλα εσείς τα παλικάρια στην Κοζάνη. Και ειδικά ένα μεγάλο μπράβο στο παπα Νικόλα.

Διασώσατε την αξιοπρέπεια του Ανθρώπου. Σας ευγνωμονούμε!