ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

  1.  ΑΣΥΝΕΤΗ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΗ  ΑΥΣΤΡΙΑ
  2.  ΝΑ ΗΤΑΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΟΥΗΔΟΙ ΚΑΙ …ΤΟΥΜΠΑΛΙΝ…
  3. ΟΥΜΠΕΡΤΟ ΕΚΟ. ΚΗΔΕΙΑ ΜΗ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ
1. Πόλεμος»: Η Ελλάδα καλεί πίσω στην Αθήνα την πρέσβη μας στην Αυστρία
«Πόλεμος»: Η Ελλάδα καλεί πίσω στην Αθήνα την πρέσβη μας στην Αυστρία

Αγριεύει η κατάσταση με το προσφυγικό καθώς με απόφαση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, η πρέσβης της Ελλάδος στη Βιέννη, Χρυσούλα  Αλειφέρη, καλείται στην Αθήνα για διαβουλεύσεις, «προκειμένου να διαφυλαχθούν οι φιλικές σχέσεις μεταξύ των κρατών και των λαών της Ελλάδας και της Αυστρίας».

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ
«Είναι σαφές ότι, τα μεγάλα προβλήματα της ΕΕ δεν μπορούν να αντιμετωπισθούν με σκέψεις, νοοτροπίες και εξωθεσμικές πρωτοβουλίες που έχουν τις ρίζες τους στο 19ο αιώνα ούτε οι αποφάσεις των Αρχηγών κρατών μπορούν να υποκαθίστανται από οδηγίες Αστυνομικών διευθυντών. Το τελευταίο αποτελεί ένα σημαντικό πρόβλημα δημοκρατίας. Καταδεικνύει δε την ανάγκη προστασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από διάφορους ανιστόρητους.
Οι μονομερείς πρωτοβουλίες για την επίλυση του προσφυγικού και οι παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου και του ευρωπαϊκού κεκτημένου από κράτη μέλη της ΕΕ είναι πρακτικές που μπορούν υποσκάψουν τα θεμέλια και τη διαδικασία της Ευρωπαϊκής ενοποίησης.

Οι ευθύνες για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής και προσφυγικής κρίσης δεν μπορούν να βαρύνουν μία μόνο χώρα. Η κοινή λογική επιτάσσει ότι η αποτελεσματική αντιμετώπιση του σύνθετου αυτού προβλήματος θα πρέπει να διέπεται από τις αρχές της αλληλεγγύης και της δίκαιης κατανομής των βαρών. Η Ελλάδα εργάζεται σε μια τέτοια κατεύθυνση.»

Πολύ καλή ως άριστη η κίνηση της κυβέρνησης . Πρώτα η ανάκληση  και μετά η αποστολή  του ιστορικού κειμένου, που θα αποτελέσει μπούσουλα για την επιβίωση των ΗΠΕ και “κλήση σε απολογία” κάποιων από τις γενιές  στο μέλλον. Οι εθνικισμοί των προηγούμενων αιώνων δεν έχουν διάβα στον 21ο .Καταδικασμένη ως εκ τούτου  η χώρα του Μέτερνιχ και η γενέτειρα του Χίτλερ να πορευτεί το μονήρης το δρόμο του εθνικισμού, της απανθρωπιάς, της σκληρότητας, που καταλήγουν στο φασισμό και το ναζισμό.  Βουλγαρία, Σκόπια, Αλβανία δείχνουν επίσης να διαλέγουν κι αυτές τον ίδιο δρόμο. Ντροπή!

Οφείλουν  συνεχώς και αδιαλείπτως οι νοήμονες και πολιτικοποιημένοι Αυστριακοί και οι Γερμανοί να βρίσκονται σε περισυλλογή και ετοιμότητα αίτησης συγγνώμης από την ανθρωπότητα για  τα εγκλήματα των πατεράδων και παππούδων τους. Παράλληλα, έχουν χρέος να είναι σε επαγρύπνηση. Να συντρίβουν κάθε στιγμή τα κεφάλια των φιδιών της ακροδεξιάς και ναζιστικής ιδεοληψίας στη χώρα  τους. Κι αν δεν μπορούν αυτοί να το κάνουν, να καλέσουν εμάς να τους δείξουμε τον τρόπο.

Ως εδώ!

2. Αθήνα, η τρίτη πιο επικίνδυνη πόλη στην Ευρώπη

Η έρευνα έγινε σε 450 πόλεις ανά τον κόσμο και από αυτή η εταιρεία κατέληξε σε μία λίστα 230 χωρών που είναι οι πιο ασφαλείς για τους εργαζόμενους. Αν και μία σειρά από ευρωπαϊκές πόλεις συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο με τις καλύτερες πόλεις για να ζει κανείς, στην κορυφή μάλιστα είναι η Βιέννη, υπάρχουν μερικές πόλεις που όλως παραδόξως κατατάσσονται πολύ χαμηλά στον κατάλογο ως προς την ασφάλειά τους. Το Business Insider έκανε την έρευνά του και δημοσιεύει ποιες είναι οι 17 πιο επικίνδυνες πόλεις στην Ευρώπη.

9. Ζάγκρεμπ, Κροατία: Λόγω της διαφθοράς.

8. Ρήγα, Λετονία: Εκτός από τις αντι-μεταναστευτικές διαμαρτυρίες, και το οργανωμένο έγκλημα και η πορνεία είναι δύο ακόμα λόγοι που την καθιστούν επικίνδυνη ως πόλη.

7.Ρώμη, Ιταλία: Λόγω του συναγερμού σε άλλες ιταλικές πόλεις για τρομοκρατικό χτύπημα και ειδικα μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι.

6. Μαδρίτη, Ισπανία: Λόγω της κοινωνικής αναταραχής που προέκυψε από τα μέτρα λιτότητας και είχε ως αποτέλεσμα τους υψηλούς δείκτες ανεργίας ειδικά ανάμεσα στους νέους.

5. Βουδαπέστη, Ουγγαρία: Λόγω των κοινωνικών αναταραχών που πυροδότησε η προσφυγική κρίση.

4. Σόφια, Βουλγαρία: Στο πιο φτωχό μέλος της Ε.Ε. οι διαμαρτυρίες για τις περικοπές στις συντάξεις είναι συχνό φαινόμενο. Παράλληλα στην χώρα ανθεί η διαφθρά.

3. Αθήνα, Ελλάδα: «Η πρόσφατη πολιτική και οικονομική αναταραχή στην Ελλάδα, η οποία οδήγησε σε βίαιες διαδηλώσεις στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της χώρας, έχει υπονομεύσει κατάταξη της ασφάλειας του», δηλώνει η Mercer. Η εισροή των εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών επιδεινώνει επίσης τη θέση της πόλης.

2. Βελιγράδι, Σερβία: Λόγω της διαφθοράς, των περιστατικών δωροδοκίας, κλοπών και βανδαλισμών.

1. Κίεβο, Ουκρανία: Λόγω της διαρκούς κοινωνικής αναταραχής και των σχέσεων με την Ρωσία. Όπως σημειώνει το Βρετανικό ΥΠΕΞ, στο Κίεβο βρίθει από περιστατικά κλοπών, βανδαλισμών, βίαιων διαμαρτυριών που έχουν κοστίσει τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους.

Αυτές οι “έρευνες” είναι  εντελώς της πλάκας. ΄Οπως οι δημοσκοπήσεις στην Ελλάδα. Εταιρίες διάφορες  διεξάγουν  για ποικίλα συμφέροντα πελατών τους τέτοιες  “έρευνες” και μάλιστα στο σωρό, για να  καταλήγουν πάντα σε εντυπωσιακά μεν, παντελώς δε ψευδή και χειραγωγούμενα αποτελέσματα.Παράδειγμα η παραπάνω δημοσίευση, που θέλει το Κίεβο αυτή την ώρα πρώτη πόλη σε επικινδυνότητα και στη συνέχεια το Βελιγράδι και την Αθήνα!

Δουλεύουν τον  κόσμο “ψιλό γαζί” οι εταιρίες. Παίρνουν τα δελτία από τα “πρακτορεία ειδήσεων” (διάβαζε βιομηχανίες παραπληροφόρησης) και με βάση  αυτή την “ενημέρωση”, βγάζουν συμπεράσματα σαν τα παραπάνω. Παρακολουθήσαμε έτσι  στον παγκόσμιο “Τύπο” τα τελευταία χρόνια, λόγω της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα,  “ειδήσεις” και “ρεπορτάζ” σαν κι αυτά.  Πως μαζεύουμε τάχα στους δρόμους με τα…καρότσια  τους πεθαμένους από την πείνα, παιδιά σκελετωμένα στα σχολεία, πάλι από την πείνα, να μην τα κρατούν τα πόδια τους, κοριτσάκια να εκδίδονται στις πλατείες για 5 ευρώ και φυσικά στρατιές ανέργων και φαλιρισμένων να τινάζουν τα μυαλά τους στον αέρα!

Φυσικά, εμείς, που ζούμε την  Ελλάδα, ξέρουμε πολύ καλά πως ΤΙΠΟΤΑ δε συνέβη απ΄όλα αυτά. Αλλά, αν ρωτήσεις στα πέρατα της οικουμένης κάποιον,  θα είναι σίγουρος πως συνέβησαν όλα τούτα  εδώ.

Η αλήθεια είναι πως ο΄Ελληνας αντιμετώπισε με ήθος και αξιοπρέπεια την κρίση και ουδέποτε, ούτε τα παιδιά του άφησε νηστικά στο σχολείο, ούτε έβγαλε τις θυγατέρες του στην “πιάτσα”.  ΄Ετσι, βέβαια, θα ήθελε η παμφάγα εμπορική δημοσιογραφία να ήταν. Κι αφού δεν ήταν, κατασκεύασε και  διέδωσε μέσω των χαλκείων και των άλλων  εργαλείων  του ψεύδους και  της απάτης  “τα τέρατα και τα σημεία”,που συνέβησαν και συμβαίνουν στην Ελλάδα.

Απόδειξη  τα εγγλέζικα και τα γερμανικά ταμπλόιντ.  ΄Ολα αυτά τα χρόνια της κρίσης, δε σταμάτησαν ούτε λεπτό τις “πέτσινες” ανταποκρίσεις από την Αθήνα για τις εκατοντάδες νεκρούς από πείνα και τις αναρίθμητες ανήλικες που  παραδίδουν το κορμάκι τους βορρά σε κοιλαράδες τουρίστες “αντί πινακίου φακής”. Δεν είχε άδικο, επομένως στην εκτίμησή του σοβαρός, πανεπιστημιακός οικονομολόγος, ο οποίος απέδωσε την πρωτοφανή τουριστική αύξηση στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια   στην επίσκεψη λυσσασμένων παιδεραστών από  ευρωπαϊκές χώρες ,οι οποίοι, αντί να τρέχουν στις Ταϊλάνδες, νόμισαν ,όπως τους έλεγαν, πως  τα ελληνικά νησιά τώρα πια ήταν η καλύτερη επιλογή για  … διαστροφικό  σεξοτουρισμό!

Μετά λόγου γνώσεως  μπορούμε να καταθέσουμε εδώ  πως τον τελευταίο καιρό, ούτε στο Κίεβο υπάρχει κάποια ιδιαίτερη ή αυξημένη επικινδυνότητα, όπως λένε τα σαϊνια, σύμφωνα με τη διαβεβαίωση πολλών και αξιόπιστων ντόπιων φίλων-μαρτύρων. Αλλά, ούτε  στο Βελιγράδι, τη Σόφια, τη Βουδαπέστη ,το Βουκουρέστι από προσωπική εμπειρία, υφίσταται ο παραμικρός κίνδυνος για τον επισκέπτη τουρίστα. Αντίθετα,  η εγκληματικότητα στο Λονδίνο είναι απείρως χειρότερη απ΄όσο στην Αθήνα,  η οποία παραμένει και στα χρόνια της κρίσης μια ήσυχη και  ασφαλής πόλη.

Κι αυτή η έρευνα  ακολουθεί τα χνάρια των άλλων σχετικών (“μούφα” κι αυτές), που αφορούν τώρα την…ποιότητα ζωής στις διάφορες πόλεις. Βιένη , Στοκχόλμη, ΄Οσλο και άλλες κεντρικές και βόρειες ευρωπαϊκές χώρες, κατέχουν εδώ και χρόνια τις πρώτες θέσεις σε τέοιεες λίστες για τις πόλεις με ποιότητα ζωής .

Μόνο που δε μας λένε σε τί ακριβώς συνίσταται αυτή η περίφημη ποιότητα . Στο φαϊ και το πιοτό, ας πούμε;  Και ακόμα.  Ποιος εφεύρε, αξιολόγησε και ενέταξε  στον κατάλογο  τα κριτήρια με τα οποία μια χώρα, μια πόλη, κρίνεται πως διαθέτει καλή ή κακή ποιότητα ζωής; “΄Ηξεις αφήξεις”. Ούτε οι ίδιοι που κάνουν τέτοιου είδους “έρευνες” ξέρουν τί τους γίνεται. Εντελώς προσωπικά και ως εκ τούτου, καθόλου αντικειμενικά ή επιστημονικά αυτά τα κριτήρια.

Παραδείγματα: Γιατί βασικό κριτήριο στην κατάταξη χωρών με ποιότητα ζωής  είναι οι…καλές υπηρεσίες του κράτους και όχι το κλίμα; Παλιότερα στο Κίεβο,τη Στοκχόλμη ,τη Βιένη και άλλες  ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, που εργαζόμουν ή επισκεπτόμουν, έδινα μάχη από  Σεπτέμβρη μέχρι Μάη (και βάλε) με τα… στοιχειά της φύσης!  Να κρατήσω, ας πούμε, στο κεφάλι μου σωσμένη την ομπρέλα ή τις κάλτσες μου στεγνές και τα δάχτυλα μου να μην είναι “μπούζι”. Αδύνατον. Και βλαστημούσα την ώρα και τη στιγμή που βρισκόμουνα σ αυτές τις χώρες- κόλαση, όταν στην Ελλάδα την ίδια εποχή. ο καιρός έδινε ρέστα με την καλιτάδα του.

Και να ήταν μόνο ο καιρός; Δεκάδες άλλα κριτήρια στα οποία δε συμπεριλαμβάνονται ας πούμε, τα σπίτια-διαμονή, το φαγητό, η διασκέδαση, η επικοινωνιακή ευκολία ,οι οικογενειακοί δεσμοί και άλλα τέτοια, είναι εντελώς παρανοϊκά ή έχουν σκόπιμα επινοηθεί και χρησιμοποιηθεί, για να βγάλουν αυτές τις χώρες πρώτες στον κατάλογο με την καλύτερη ποιότητα ζωής και άλλες κάτω στην κλίμακα. “Παραμύθια της Χαλιμάς”.

Βεβαίως,ουδείς αρνείται τη σωστή οργάνωση του κράτους στις χώρες αυτές, την έλλειψη διαφθοράς και διαπλοκής (τουλάχιστον όχι σε τέτοια έκταση, που συναντάμε στα Βαλκάνια), την ευγένεια, την κουλτούρα,το σεβασμό του διπλανού  και την υγιή γενικότερα νοοτροπία των λαών τους.  Και άλλα πολλά και ποικίλα τέτοια, φυσικά.  Υφίστανται αυτά, όντως, τα δοκιμάσαμε και τα ζηλεύουμε.  Αλλά, δεν έχουν δα την αποκλειστικότητα ούτε τη δύναμη να ανεβάζουν τον πήχη της ποιότητας ζωής σε τέτοια ύψη. Υπάρχουν σωρό άλλα ντισαβαντάζ  σ΄αυτές τις χώρες που τον κατεβάζουν κατά γης.

Κι αν εμείς, που δεν πιστεύουμε σε σύνορα και έθνη, σε καλούς και κακούς λαούς, λέμε… Ελλαδίτσα και πάλι Ελλαδίτσα για “καλή ζωή” ,ο λόγος μας πρέπει να έχει κάποια βαρύτητα, συγκρινόμενη  με εκείνη των εθνικιστών και των συμφερόντων. ΄Ενας φυσικός παράδεισος είναι αυτή η χώρα μας. Πάει, τελείωσε. Και χωρίς ίχνος άρρωστου εθνικισμού και φτηνού  πατριωτισμού.

΄Ενα μόνο θα επιθυμούσαμε διακαώς. Να είχαν την Ελλάδα στα χέρια τους οι Σουηδοί (ως λαός) και κάποιους  Ελληνάρες  να στους στέλνανε  εξορία εκεί πάνω. (2 μεσημέρι από Φθινόπωρο  αρχίζει να νυχτώνει και το Καλοκαίρι, 11 και βάλε η ώρα τη νύχτα, ντάλα ο ήλιος στον ουρανό και τεράστιος δίσκος,  να παθαίνει τραλαλά το βιολογικό σου ρολόγι!). Να σου πω εγώ για πότε στρώνουν κει πάνω   και γίνονται αρνάκια κάτι  αμετροεπή και σαλεμένα ζόμπι εδώ κάτω.

΄Εχουμε μια πανέμορφη χώρα, που δυστυχώς σε κάποιους Συν-Ελληνες δεν τους αξίζει. Αλλά να ήταν μόνο αυτό το άδικο στον κόσμο;

 

3. Χιλιάδες Ιταλοί αποχαιρέτησαν συγκινημένοι τον μεγάλο Ουμπέρτο Έκο Το τελευταίο αντίο στον σπουδαίο συγγραφέα και φιλόσοφο σε ένα κάστρο του 15ου αιώνα στο Μιλάνο

H μη θρησκευτική, λαϊκή τελετή έγινε σύμφωνα με επιθυμία του ίδιου του εκλιπόντος ο οποίος, όπως είπε ο Μάριο Αντεόζε, που είχε επιμεληθεί τα βιβλία του, «ήταν βαθιά λαϊκός, μη θρησκευτικός σ’ όλη του τη ζωή».

Χιλιάδες Ιταλοί αποχαιρέτησαν συγκινημένοι τον μεγάλο Ουμπέρτο Έκο

Χιλιάδες Ιταλοί αποχαιρέτησαν συγκινημένοι τον μεγάλο Ουμπέρτο Έκο

Κανένα ελεύθερο μυαλό, όπως του  Ουμπέρτο ΄Εκο, δεν είναι θρησκευόμενο.  Πιστοί θρησκειών (όλων των θρησκειών) είναι ανελεύθερα, φοβισμένα, υποκριτικά άτομα. Το τέλος των θρησκειών θα είναι ταυτόσημο με το τέλος της παρουσίας  του “υπανθρώπου” στις κοινωνίες και θα σηματοδοτεί  παράλληλα τη γέννηση του νέου, του φυσικού  Ανθρώπου.