ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

1.  Ο “ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ”  ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ.
2. Ε, ΝΑΙ. ΘΕΛΕΙ  ΚΟΤΣΙΑ!

 

  1. 1.Η  ΦΥΣΗ ΚΙ ΟΙ ΦΥΣΙΚΟΙ ΤΗΣ ΝΟΜΟΙ

“Επισκέπτης του σάιτ”, όπως υπογράφει, μας έστειλε την παρακάτω αναδημοσίευση(*)  με την εξής παρατήρηση:

” Διαβάζω στα κείμενά σας πως είστε υπέρμαχος της επιστροφής του ανθρώπου στη φύση και την υποταγή του στους φυσικούς νόμους και τις επιταγές της. Θα συμπεριλάβει τότε  και τον κανιβαλισμό στις φυσικές του συνήθειες ; Γιατί  η Φύση έχει ορίσει το πιο δυνατό ζώο ,όπως εδώ η πολική αρκούδα,να εξολοθρεύει το πιο αδύνατο είτε για την τροφή του, είτε ακόμα για πλάκα!”.

 Αγαπητέ, έχεις μάλλον μπερδέψει τον εξυπνακισμό με την εξυπνάδα . Εκτός αν πρόκειται  για αφέλεια.  Αν συμβαίνει κάτι άλλο στο μυαλό σου, πλην  αυτών των δύο, είναι παρανοϊκό ή κακόβουλο.

Δεν ξέρω αν αισθάνεσαι πως είσαι… πολική αρκούδα ή άλλο ζώο και διατηρείς στο υποσυνείδητό σου την επιθυμία-έφεση των σπηλαιο-δια-βιούντων  προγόνων σου, να  γίνεις …κανίβαλος.  Ας σοβαρευτούμε.

Η Φύση  παραχώρησε  στον ΄Ανθρωπο το μεγαλύτερο δώρο της που λέγεται ΝΟΥΣ. Σύμφωνα με τον Αριστοτέλη o  ΝΟΥΣ  είναι η  ανώτερη  µορφή διανοητικής δραστηριότητας του ανθρώπου και είναι προγραμματισμένος να διαθέτει την ικανότητα σύλληψης των βασικών αληθειών της ζωής. Ο ΝΟΥΣ είναι  ο “ΘΕΟΣ”, υποστηρίζει ο ίδιος φιλόσοφος και  υπό την έννοια αυτή, ο άνθρωπος, ως νοήμον Ον, είναι σε περιορισμένη έκταση  σαν “θεός”!

Και κατά τον Αναξαγόρα, ο “ΝΟΥΣ”  γνωρίζει και ελέγχει   τα πάντα. Είναι το πιο “ΚΑΘΑΡΟ”, ανάμεσα σε όλα τα άλλα πράγματα του κόσμου. Κινητήρια δύναμη,που συμβάλει και στην εξέλιξη της ζωής και τη διαμορφώνει εν πολλοίς.

Επομένως, φίλε, ως νοήμον  ζώο κι εσύ, μπορείς κάλλιστα να αντιληφθείς πως τα υπόλοιπα  ζώα, επειδή ακριβώς η Φύση για τους δικούς της λόγους, τους στέρησε την ικανότητα του “νοείν”, αφού  δε διαθέτουν  το θείο αυτό δώρο του ΝΟΥ, συμπεριφέρονται, όπως τα προγραμματισμένα τους ένστικτα επιτάσσουν. Κανιβαλίζουν, εξοντώνουν, καταστρέφουν,αλλά και δημιουργούν και εργάζονται και αισθάνονται, σύμφωνα με όσα ορίζει το “προσπέκτους”  των προδιαγραφών του “κατασκευαστή”. ΄Ετσι, όρισε τη συμπεριφορά τους η Φύση και δεν μπορούν να αλλάξουν.

Αντίθετα, σε σένα,  ο “καθαρός” Νους, κατά τον Αναξαγόρα, μπορεί να συλλάβει και να κατανοήσει απολύτως τις αλήθειες τους κόσμου, μια και, σύμφωνα με τον Αριστοτέλη, είσαι κι συ ένας μικρός “θεός”. Μεγάλη, υπέρτατη τιμή και τύχη για το ανθρώπινο Ον, αφού μπορεί να παράγει και να απολαμβάνει νοητικά “προϊόντα” τέτοιων υψηλών προδιαγραφών. Αν,  βέβαια, αυτο-ευνουχίστηκες και απέρριψες το “πακέτο”  της καθαρότητα του ΝΟΥ  (κι αυτό  σημαίνει πως  “εσκοτίσθη η ασύνετος καρδία σου”),  τότε απέβαλες μαζί και την ικανότητα παραγωγής “προϊόντων”  υψηλών προδιαγραφών.

΄Αρα, όποιος βρίσκεται σε “άριστη φυσική κατάσταση”, σε καμιά περίπτωση ,ούτε μπορεί, ούτε δικαιούται να υποβιβάζει τις συμπεριφορές και τις δραστηριότητές του στην ανύπαρκτη νοητική ικανότητα μιας ύαινας και μιας πολικής αρκούδας. Εκείνες δικαιούνται να κανιβαλίζουν και δε γίνεται αλλιώς. Εμείς, όχι. Αυτονόητα πράγματα  υποστηρίζουμε.

 Η Φύση έχει τη δική  της Ηθική, ιδιαίτερους και μοναδικούς ηθικούς κανόνες και κώδικες.  Το περιεχόμενο και η ποιότητά της ορίζονται  από την ίδια και δεν επιδέχονται μετατροπές. Κανενός είδους αλλαγή. Αρχέγονη, απαράγραπτη, αναλλοίωτη, διαχρονική Ηθική.

΄Ο,τι είναι φυσικό είναι και ηθικό. Και αντίστροφα. Το σεξ, για παράδειγμα, είναι φυσικό,άρα και ηθικό και ουδεμία διαφορετική  εντολή, εκπορευόμενη από άλλη πηγή, μπορεί να υποκαταστήσει, να διαστρεβλώσει και να καταργήσει αυτή την αλήθεια -επιταγή της Φύσης.

Ο μετανάστης, ο πρόσφυγας, ο “ξένος”, ως διααφορετικό παράδειγμα, καθίσταται “ιερό” πρόσωπο, ως εκ της ιδιότητάς του αυτής. Οπότε, είναι αυτονόητη και  η συμπεριφορά μας απέναντί του. Καμιά εξουσία ή άλλης μορφής “λογική”, δεν μπορούν να υποκαταστήσουν ή να μας απαλλάξουν από την υποχρέωση της αλληλεγγύης απέναντί του.

Να σημειώσουμε με την ευκαιρία πως η ελληνική αρχαιότητα, όπου καλλιεργήθηκε ανθρωποκεντρικός πολιτισμός,  πρόστρεχε στον πόνο και τη δυστυχία του πάσχοντα. Ειδικά η φιλοξενία και η παροχή βοήθειας  στον ξένο και πένητα , ήταν από τις υψηλότερες υποχρεώσεις και ταυτόχρονα αρετή.  Να θυμίσουμε την περίφημη φράση της Αντιγόνης, χρόνια πριν την οικειοποιηθεί ο Χριστός και την κάνει “ευαγγέλιο”: “Ούτοι συνέχθειν, αλλά συμφιλείν έφυν”=Δεν ήρθα στον κόσμο για να μισώ, αλλά για να αγαπώ”!

Η Φύση δεν “αστειεύεται”. Ας μην παίζει κανείς με νόμους και κανόνες που δεν τους ελέγχει και ούτε είναι ικανός να  τους ανα-παράγει ή  να τους ανα-διοργανώνει. ΄Οποιος επιχειρεί τέτοιους είδους υπέρβαση, υποκατάσταση των νόμων της φύσης και ασεβεί στις προδιαγραφές της ,διαπράττει ΄Υβριν (πάλι κατά την ελληνική αρχαιότητα). Οπότε η τιμωρία του είναι και αναμφισβήτητη και  επιβεβλημένη.

Οι κοινωνίες των ανθρώπων νομοτελειακά θα οδηγηθούν μια μέρα των ημερών στην αυθεντική- φυσική  σύνθεση και υπόστασή τους. Θα εξανθρωπιστούν! Είναι ο νόμος της Εξέλιξης, που ισχύει για όλα τα όντα-είδη  στη Φύση. Αυτός, άλλωστε είναι και ο  “προορισμός” του : Ο εξανθρωπισμός του. Σήμερα ακόμα, βρίσκεται στο επίπεδο  που   ο ΄Ανθρωπος  χαρακτηρίζεται ως διανύων το στάδιο του  υπανθρώπου!

΄Ετσι είναι  προγραμματισμένα. Τα μέλη των κοινωνιών του μέλλοντος  θα  συμβιώνουν με  τις ιδιότητες του φυσικού  Ανθρώπου να επικρατούν κατά κράτος σε όλες τις δραστηριότητές του. Ο κυρίαρχος Νους  θα εποπτεύει ,ως  “Ego”, (σύμφωνα με τη φροϋδική θεωρία) και θα κατισχύει, ως υπέρτατη αρχή, σε κάθε περίπτωση  του “Ιd”  και του ” Super ego”.

Σ΄εκείνες τις εποχές, δε θα χρειάζεται κανείς να αποδεικνύει, όπως συμβαίνει σήμερα,  τα αυτονόητα. Πολύ περισσότερο να τα ενστερνίζεται και να βιώνει.  Ιδεοληπτικά- αρρωστήματα, όπως είναι ο φασισμός, ο ναζισμός, η αυταρχική εξουσία, αλλά και το περιεχόμενο  του υποσυνείδητου κόσμου μας, όπως ο εγωκεντρισμός, ο ατομικισμός, διαστροφή, η παράνοια, θα εκλείψουν παντελώς από εκείνες τις κοινωνίες.

Μαζί θα καταργηθούν ΟΛΩΝ των ειδών τα ευαγγέλια.΄Ενα θα βρίσκεται σε ισχύ και κυκλοφορία, για  να ευαγγελίζεται το μοναδικό “Παράδεισο” επί της Γης. Το “ευαγγέλιο” που  συγγραφέας του είναι η   Φύση!

 

*Το National Geographic κατέγραψε τη σκληρή και σπάνια στιγμή κανιβαλισμού πολικών αρκούδων Μια αρσενική αρκούδα καταδιώκει μια μητέρα με το μικρό της και τελικά το κατασπαράζει

Το National Geographic κατέγραψε τη σκληρή και σπάνια στιγμή κανιβαλισμού πολικών αρκούδων

Ένα νέο βίντεο του Νational Geographic κατέγραψε μια εξαιρετικά σπάνια, αλλά και σκληρή πτυχή της φύσης. O κανιβαλισμός στις πολικές αρκούδες έχει στο παρελθόν καταγραφεί σε φωτογραφίες, αλλά αυτή είναι ίσως η πρώτη καταγραφή σε βίντεο. Το φαινόμενο, γνωστό από καιρό στην ντόπιους της Αρκτικής, έχει μελετηθεί από το 1980. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι οι πολικές αρκούδες τρώνε τα μικρά στα τέλη του καλοκαιριού και του φθινοπώρου, όταν οι φώκιες που είναι η συνηθισμένη λεία τους είναι λιγοστές καθώς βρίσκονται στη θάλασσα.  “Ένα από τα λίγα πράγματα που τους έχει απομείνει για να φάνε είναι, στην πραγματικότητα, τα μικρά διαφόρων ηλικιών, του είδους τους” λέει ο Ian Stirling, βιολόγος στο Πανεπιστήμιο της Αλμπέρτα. “Το υλικό είναι αρκετά σπάνιο, αλλά το συμβάν πιθανόν να μην είναι” προσθέτει για το βίντεο που δημοσιεύτηκε σήμερα, αλλά κατεγράφη το περασμένο καλοκαίρι.   Το μικρό είναι βραδυκίνητο και η μητέρα αδύναμη. Το αρσενικό τους εντοπίζει και αρχίζει να τους καταδιώκει. Η τύχη τους είναι προδιαγεγραμμένη και μετά από λίγα λεπτά η μητέρα παρακολουθεί την αρσενική αρκούδα να την προσπερνά και να ορμά στο μικρό της το οποίο είναι ευκολότερος στόχος. Η μητέρα κάνει κάποιες προσπάθειες να αποτρέψει τον θηρευτή, αλλά δεν μπορεί να τα βάλει μαζί του. Μετά από λίγο υποχωρεί βιαστικά, προκειμένου να μη γίνει το επόμενο γεύμα του αρσενικού.

Ο κανιβαλισμός είναι κοινή πρακτική στη φύση και έχει παρατηρηθεί σε ιπποπόταμους, σαλαμάνδρες, τίγρεις, αρκούδες, και διάφορα άλλα είδη. Στα αρσενικά ενεργοποιείται όταν πεινάνε ενώ τα θηλυκά είναι πολύ αδύναμα για να μονομαχήσουν μαζί τους και συνήθως υποχωρούν. “Ωστόσο η κλιματική αλλαγή μπορεί να κάνει η συμπεριφορά πιο διαδεδομένη” λέει ο Stirling. “Kαθώς οι πάγοι συνεχώς συρρικνώνονται με την πάροδο του χρόνου, λιγοστεύουν και οι περιοχές  που πολικές αρκούδες χρησιμοποιούν για να κυνηγήσουν φώκιες” προσθέτει. “Χωρίς την ικανότητα να κυνηγούν φώκιες, οι πολικές αρκούδες μπορεί να οδηγηθεί σε ακόμη πιο ακραίο κανιβαλισμό, αν δεν το έχουν κάνει ήδη” καταλήγει. Πηγή: www.lifo.gr

  Το National Geographic προειδοποιεί πως οι εικόνες είναι αρκετά σκληρές:

Πηγή: www.lifo.gr

2. Η Αννίτα Πάνια είπε ότι θαυμάζει την Πόλα Ρούπα -Τηλεθεατές την έβριζαν.

 

Η Αννίτα Πάνια είπε ότι θαυμάζει την Πόλα Ρούπα -Τηλεθεατές την έβριζαν [βίντεο]

Η Αννίτα Πάνια είπε στην εκπομπή της πως δεν μπορεί να δει αντιπαθητικά την Πόλα Ρούπα και αυτό ήταν ικανό να κάνει τον κόσμο να πάρει τηλέφωνο στην εκπομπή και να βρίζει την γνωστή παρουσιάστρια.

«Πήγε να ελευθερώσει τον άντρα της, έχει παιδί μαζί του. Δεν μπορώ να την δω αντιπαθητικά. Δεν μπορώ να πω ότι μου είναι ιδιαιτέρως αντιπαθής η Πόλα Ρούπα, για να είμαι ειλικρινής. Αυτό που έκανε, αντικειμενικά, είναι κάτι παράνομο, κακό. Δεν μπορώ, όμως, να μη δω και μια πλευρά της συμπαθητικά, χωρίς όλο αυτό που κάνει να το θεωρώ σωστό και εννοείται ότι είναι κατακριτέο. Είναι μια γυναίκα θαρραλέα, αυτό θέλει πολύ μαγκιά για να το κάνεις.

Δεν προτείνω να την θαυμάσει κανείς. Παίρνουν τηλέφωνο και με βρίζουνε; Δεν πειράζει, τι να κάνω; Δεν μπορώ να μην λέω και την αλήθεια μου. Πώς θα γίνει δηλαδή; Ας παίρνουν τηλέφωνο να με βρίζουν γιατί είπα ότι συμπαθώ ένα μέρος από την προσωπικότητα της Πόλας Ρούπα. Τι να κάνω, αφού μου είναι συμπαθής; Να πάω σε διαφημιστικό διάλλειμα;», είπε μεταξύ άλλων η Αννίτα Πάνια.

Θέλει παλικαριά, όντως, για να προχωρήσει ένας άνθρωπος σε τέτοια ενέργεια. Κι ας λένε τα “ούφο”, κι ας βρίζουν από τον καναπέ τους.  Και πρέπει να αγαπάς πολύ κάποιον, για να αψηφήσεις ακόμα και τη ζωή σου, όπως η Πόλα Ρούπα.

Ανεξάρτητα από το αν συμφωνεί κανείς ή όχι με την ένοπλη, επαναστατική δράση,οφείλουμε να αναγνωρίσουμε το “τσαγανό” κάποιων ανθρώπων απ΄αυτούς. Και δεν περιμένουν, φυσικά, από μας να τους το αναγνωρίσουμε.

΄Οσο για τα “ούφο” που είπαμε, η τιμωρία τους είναι πως τέτοια δυνατά αισθήματα αγάπης και συντροφικότητας,ούτε πρόκειται ποτέ να εισπράξουν, ούτε να δώσουν. Είναι καταδικασμένοι να ζουν μόνο με τον εαυτούλη τους.