ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

Δημοσκόπηση Rass: Προβάδισμα 2,8 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ
(EUROKINISSI/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ)

Προβάδισμα 2,8 ποσοστιαίων μονάδων έχει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σε δημοσκόπηση της Rass για την εφημερίδα «Παρόν».

Πιο συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει το 26,2% στην πρόθεση ψήφου και ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 23,4%. Στην τρίτη θέση βρίσκονται ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή με 6,4% και ακολουθούν η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 5,3% και η Ενωση Κεντρώων με 4,7%.

Εκτός Βουλής φαίνεται να μένουν οι ΑΝΕΛ, με 2,8%, το Ποτάμι με 2,3% και η Λαϊκή Ενότητα με 2%.

Το προβάδισμα της ΝΔ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, οφείλεται και στο μεγάλο ποσοστό συσπείρωσης που εμφανίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ανέρχεται στο 80,8% σε αντίθεση με τη συσπείρωση των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, που βρίσκεται στο 57,2%.

                          ΜΙΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ

“΄Ημουνα νιος και  γέρασα”  που λένε. Κι αν δω να γίνεται πρωθυπουργός της Ελλάδας ΚΑΙ ο υιός Κυριάκος Μητσοτάκης και μάλιστα με βασιλικές-ακροδεξιές και ναζιστικές ψήφους  (αφ΄ενός).  Η εγκληματική οργάνωση της Χ.Α να συνεχίζει να θεωρείται  νόμιμο κόμμα από τον ΄Αρειο Πάγο και να βρίσκεται πάλι στην επόμενη   Βουλή (αφ΄ετέρου).

Σε ένδειξη ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ και ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗΣ  για τον τρόπο που λειτουργεί το πολίτευμα της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, θα  επιφυλάξουμε μια μεγάλη έκπληξη και με την ιδιότητα το Πολίτη και του Ιστορικού σε όλο το συστημικό κατεστημένο της χώρας.

Εν αναμονή.

 ————————————————————

  ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
Τσίπρας: Σε νευρική κρίση η Ευρώπη -Καταφέραμε ένα μίνιμουμ εθνικής συνεννόησης
(EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Με κεντρικό θέμα την προσφυγική κρίση συνεδριάζει η κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Αλέξη Τσίπρα να εκτοξεύει βολές εντός και εκτός συνόρων, κάνοντας λόγο για έλλειμμα αλληλεγγύης σε Ευρωπαϊκό επίπεδο και προαναγγέλλοντας ταυτόχρονα τος θέσεις με τις οποίες θα προσέλθει αύριο στη Σύνοδο.Ο κ. Τσίπρας χαιρέτισε το μίνιμουμ συναίνεσης με τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης μετά το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, εκτοξεύοντας ωστόσο πυρά στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Όπως είπε «Χρειάζεται ένα μίνιμουμ συνεννόησης και χρειάζεται μια ενιαία εθνική στρατηγική», λέγοντας ότι στο συμβούλιο των αρχηγών έγινε κατορθωτό να υπάρξει  μια κοινή στάση στα ελάχιστα:
  1. •Στην αλληλεγγύη των προσφύγων
    •Στην προσπάθεια για μείωση των ροών από την Τουρκία
    •Στην δίκαιη κατανομή ευθυνώνΚαι προανήγγειλε ότι με αυτές τις θέσεις θα προσέλθει και στην αυριανή σύνοδο κορυφής, λέγοντας ότι «είναι επείγουσα η έναρξη της επανεγκατάστασης».Ο κ. Μητσοτάκης παριστάνει τον Ευρωπαίο και προσπαθεί να συγκεράσει τις ισχυρές τάξεις της ακροδεξιάς στη ΝΔ

Ο πρωθυπουργός, επιτέθηκε με σφοδρότητα στη Νέα Δημοκρατία, τονίζοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσπάθησε να διαστρεβλώσει καταστάσεις και γεγονότα. «Δεν είναι εύκολο από τη μία  να παριστάνει τον Ευρωπαίο και από την άλλη να προσπαθεί συγκεράσει τις ισχυρές τάξεις της Ακροδεξιάς μέσα στη ΝΔ», είπε.

«Ναι» στα κέντρα κράτησης -«Οχι» στις φυλακές ανθρώπων

Στο θέμα των προαναχωρησιακών κέντρων, ξεκαθάρισε ότι τα κέντρα αυτά λειτουργούν εδω και πέντε μήνες αλλά δεν πρέπει να μετατραπούν σε φυλακές ανθρώπων που δεν έχουν διαπράξει κανένα αδίκημα. Σχολιάζοντας δε τη στάση της Ευρώπης, είπε: «Η Ευρώπη βρίσκεται σε νευρική κρίση, όχι γιατί δεν δύναται να αντέξει τις συνέπειες των προσφυγικών ροών, αλλά για λόγους πολιτικής αδυναμίας. Η Ευρώπη των 28 αναγκάζεται να συνεργάζεται με χώρες με ακροδεξιό λόγο, είπε, και διερωτήθηκε: Θα υπερισχύσει η Ευρώπη του φόβου ή της αλληλεγγύης και της πολυπολιτισμικότητας;», για να τονίσει πως «η Ευρώπη σήμερα συντρίβεται ανάμεσα στη λιτότητα και στα κλειστά σύνορα».

Η χώρα δεν απομονώθηκε- Ενεργοποίησε συμμαχίες

Κάποιοι θέλουν να επιβάλουν τη λογική της Ευρώπης-φρούριο, είπε στη συνέχεια και πρόσθεσε ότι «η χώρα μας παλεύει και υπερασπίζεται την ανάγκη η ΕΕ να επιστρέψει στον ορθό λόγο και στην κοινή λογική».

Αναφερθείς δε, στο πρόσφατο συμβούλιο κορυφής ανέφερε ότι «θέσαμε την επιφύλαξή μας στην έγκριση των συμπερασμάτων, αν δεν επιβεβαιωθεί το θέμα της ακεραιότητας του χώρου Σένγκεν και οι μονομερείς ενέργειες να είναι εκτός πλαισίου». Αυτή η επιλογή δεν απομόνωσε τη χώρα, αλλά ενεργοποίησε συμμαχίες, τόνισε κατηγορηματικά ο πρωθυπουργός επιστρέφοντας στην αντιπολίτευση τα πυρά που δέχτηκε τις τελευταίες μέρες.

Ηθελαν την κεφαλή της κυβέρνησης επί πίνακι

Πηγαίνοντας ένα βήμα πιο μπροστά, ο κ. Τσίπρας είπε: «Πήραμε το ψωμί από το στόμα των επικριτών μας, του κ. Βέμπερ και ομοϊδεατών του που καραδοκούσαν  και ζητούσαν την κεφαλή της κυβέρνησής μας επί πίνακι και κάποιων εγχώριων ΜΜΕ της διαπλοκής που παίζουν τα ρέστα τους αυτές τις μέρες  για την αξιολόγηση». Για μας η προσφυγική κρίση δεν διαιρεί χώρες, αντιπαραθέτει ιδέες ανάμεσα στην αριστερά και στη δεξιά», είπε και τάχθηκε υπέρ της αλλαγής συσχετισμών στην Ευρώπη.

Οι κάτοικοι των νησιών έδωσαν υπόσταση στις αξίες μας

Εκτενής, ήταν η αναφορά του για τους κατοίκους των νησιών, σημειώνοντας ότι «έδωσαν υπόσταση στις δικές μας αξίες”, λέγοντας ότι δεν πρόκειται για εκπλήρωση υποχρεώσεων απέναντι σε κάποιες αποφάσεις, είναι υποχρέωση απέναντι στον πολιτισμό και τις αξίες μας». Στο σημείο αυτό, διευκρίνισε ότι μια μικρή χώρα δεν μπορεί να σηκώσει όλο το βάρος, απέναντι σε συνθήκες απαρέγκλιτης δημοσιονομικής προσαρμογής. «Μια κρίσιμη κατάσταση, την έχουμε μετατρέψει σε κρίσιμη αλλά ελεγχόμενη κατάσταση».

Εφαρμόζουμε μία συμφωνία προϊόν εκβιασμού -Η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί σύντομα  

Μιλώντας τέλος για τη συμφωνία που εφαρμόζει η κυβέρνηση, είπε ότι δεν θυμίζει σε τίποτα τη βάρβαρη δημοσιονομική προσαρμογή που αντίκρισε ο τόπος από το 2010.

«Με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης ανοίγει ο δρόμος για το χρέος. Δεν είναι ένας ατελείωτος Γολγοθάς και τη διεκδικούμε για να φτάσουμε γρήγορα στην Ιθάκη. Η πρώτη αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί σύντομα».

1.Ο κ. Μητσοτάκης παριστάνει τον Ευρωπαίο και προσπαθεί να συγκεράσει τις ισχυρές τάξεις της ακροδεξιάς στη ΝΔ

2. «Ναι» στα κέντρα κράτησης -«Οχι» στις φυλακές ανθρώπων

 

 Απομονώνουμε αυτές τις δυο   φράσεις από το λόγο του πρωθυπουργού  με τις οποίες συμφωνούμε. (Μια ένσταση μόνο να καταθέσουμε για τον όρο “κέντρα κράτησης” .Ούτε τέτοια θα θέλαμε να είναι αυτά τα κέντρα ούτε να αποκαλούνται έτσι. Να δώσουμε στέγη, τροφή, περίθαλψη κάθε είδους στους πρόσφυγες. ΄Οχι εγκλεισμό τους και ιδρυματοποίηση).

Δηλώνουμε με την ευκαιρία αυτή πως ο Αλέξης Τσίπρας με το χρόνο δείχνει περισσότερο σοβαρός και αποτελεσματικός. Περιμένουμε να διατυπώσουμε την τελική μας ιστορική κρίση για τον ΄Ελληνα πρωθυπουργό, αφού δούμε  τους προσεχείς μήνες την πορεία του, ώστε να υπάρξει μια συνολική ιστορική κρίση.

Μέχρι σήμερα, αν ήταν να βαθμολογήσουμε το έργο του Αλέξη Τσίπρα ως πρωθυπουργού της χώρας και αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, δε θα διστάζαμε να του δώσουμε ένα ΛΙΑΝ ΚΑΛΩΣ ( ΑΡΙΣΤΑ-ΛΙΑΝ ΚΑΛΩΣ-ΚΑΛΩΣ είναι οι αναγνωρισμένοι χαρακτηρισμοί στην εκπαίδευση  στην κλίμακα βαθμολόγσης). Πιστεύουμε πως τελικά ο Αλέξης Τσίπρας ακολουθεί μια σταθερή, θετική  πορεία και πως μπορεί να πάει ακόμα καλύτερα. Στο χέρι του είναι,αν θέλει η ιστορία να γράψει το όνομά του με “χρυσά γράμματα”.

_________________________________________________________________

  1. ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
  2. ΠΟΥ ΠΑΣ ΡΕ…ΚΑΡΑΝΙΚΑ;
  3.ΝΤΟΝΑΛΤ ΤΡΑΜΠ.   Ο ΠΡΟΑΛΕΙΦΟΜΕΝΟΣ  ΦΑΙΔΡΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΟΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

 

1. ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗΣ ΣΕ ΒΑΘΟΣ
Βενιζέλος: Ανεπίτρεπτες παρεμβάσεις και επίδειξη ελέγχου της Δικαιοσύνης
(EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

 

Την ανησυχία του για τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της δικαιοσύνης εξέφρασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Οπως τόνισε, προκύπτουν μεγάλα θεσμικά ζητήματα από τις παραδοχές που έχει κάνει ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός, ενώ κάλεσε να διερευνηθεί άμεσα και σε βάθος η υπόθεση.

Ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για εικόνα ανεπίτρεπτων παρεμβάσεων και επίδειξης «πανοπτικού» ελέγχου στη δικαιοσύνη, τονίζοντας ότι όταν το ίδιο συμβαίνει στις ανεξάρτητες αρχές, τα ΜΜΕ και το διαδίκτυο τίθεται μείζον ζήτημα δημοκρατίας και κράτους δικαίου.

Ο Ευάγγελος παριστάνει μήπως πως είναι από άλλη χώρα, ίσως και από άλλο  πλανήτη;  Και εκφράζει τάχα την έκπληξή του για το φαινόμενο  χειραγώγησης της ελληνικής δικαιοσύνης (και όχι μόνο σήμερα, ανέκαθεν στην Ελλάδα);

Εμείς θα του αποστείλουμε το παρόν κείμενό μας με ένα συνημμένο (από τα πολλά) έγγραφα ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ, για να λάβει γνώση του περιεχομένου του  και να δούμε αν θα ανησυχήσει και γι΄αυτή την καραμπινάτη χειραγώγηση που καταγγέλουμε.  Κατηγορούμενη εδώ  είναι η πρ. υπουργός Παιδείας επί τελευταίας κυβερνήσεως Κ.Καραμανλή, η περίφημη Μ. Γιαννάκου.

Την εν λόγω υπόθεση την έχουμε δημοσιοποιήσει εδώ και πολύ καιρό. Δικαστικά βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο (ΣτΕ).  Περιμένουμε επιτέλους να τελειώσει μετά από 11 ολόκληρα χρόνια, για να καταστή αμετάκλητη και να την πάμε στο ευρωπαϊκό δικαστήριο ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Να γνωρίζουν πάντως (το γράφουμε για πολλοστή φορά) όλοι οι εμπλεκόμενοι  πως δε θα ξεμπερδέψουν εύκολα με τη συγκεκριμένη υπόθεση και τις βαρύτατες κατηγορίες που έχουμε διατυπώσει στην αγωγή μας αλλά και σε άλλα έγγραφα διαμαρτυρίας και υπομνήματα.

Το  πρόσφατα έγγραφό μας είναι το ακόλουθο:

                                         ΕΝΩΠΙΟΝ

       ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

                   ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΤΟΥ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΝΙΚΟΑΛΟΥ, ΔΙΔΑΚΤΟΡΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, τόσο για τη χρονοβόρα διαδικασία (11 έτη) που ακολουθήθηκε κατά την εκδίκαση της υπ΄ αριθ… υπόθεσής μου σε όλες της δικαστηριακές  βαθμίδες και η οποία  εισέτι δεν έχει ολοκληρωθεί, αλλά και για την παντελή έλλειψη ενδιαφέροντος της ελληνικής δικαιοσύνης για την οφειλόμενη εκ μέρους της διερεύνηση των σοβαρότατων καταγγελιών μου που κατατείνει σε οφθαλμοφανή αρνησιδικία, και συγκεκριμένα όσον αφορά:

α. Τη δολοφονία το 2006  στην Τασκένδη του εκπαιδευτικού Γιώργου Τριάρχη, αποσπασμένου από το ΥΠΕΠΘ στο  Ουζμπεκιστάν, τον οποίον δράστες (κατονομαζόμενοι από τον ίδιο σε μηνυτήρια αναφορά του και στον ελληνικό Τύπο!) δολοφόνησαν για τους μνημονευόμενους λόγους στην αγωγή μου προς στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών,

β. Τις απειλές και τις απόπειρες κατά της ζωής μου,  της συζύγου μου και του 8 μηνών τότε (2005) τέκνου μου.

γ. Την προκλητικότατη διαφθορά και διαπλοκή στο χώρο  της αποκαλούμενης  εκπαίδευσης των πρώην Ανατολικών χωρών, μεταξύ μελών της τότε κυβέρνησης Κ. Καραμανλή και επιτηδείων “ομογενών”  στις περισσότερες χώρες της πρώην Σοβιετικής ΄Ενωσης,  εξαιτίας των οποίων το ελληνικό κράτος απώλεσε  άγνωστα, αλλά πάντως υψηλά κονδύλια από τα δημόσια ταμεία,

δ. Τις διαπιστούμενες,  (ακόμα και από αδαή περί τα νομικά θέματα) και στους δύο βαθμούς αποφάσεις, αντισυνταγματικές και αντιφατικές ερμηνείες, ιδιαίτερης απαξίας, ως νομολογία πλέον, επί του συνόλου των  κλάδων  του ελληνικού δικαίου.

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΩΤΕΡΩ ΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΟΜΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΜΟΥ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

             ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΩ

Σε πάσα αρμόδια αρχή στην ελληνική Επικράτεια τα  αναφερόμενα  ανωτέρω

                                       ΑΙΤΟΥΜΑΙ

Την άμεση ολοκλήρωση της δικαστικής διαδικασίας στη σημερινή συζήτησή σας, ώστε να καταστή η υπόθεση αμετάκλητη  για  την προσφυγή μου στο ευρωπαϊκό δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων

                                           ΔΗΛΩΝΩ

Πως δε θα παραστεί ουδείς  πληρεξούσιός δικηγόρος μου στο δικαστήριό σας ούτε ο υπογραφόμενος-αιτών,  για να εκφράσω  μ΄αυτό τον τρόπο, τόσο τη δίκαιη αγανάκτησή μου  για τα καταγγελόμενα, όσο  (ως πολίτης και ιστορικός) και  την αγωνία μου  για το δικαιικό πολιτισμό της χώρας μας που πλήττεται  βάναυσα με αυτού του είδους και τη μορφή των δικονομικών διαδικασιών και των δικαστικών αποφάσεων,

                                              Ο καταγγέλων

                                              Νίκος Αδαμόπουλος
2.  Νέο σόου Καρανίκα -Ο σερβιτόρος που διορίστηκε στο Μαξίμου απαντά: Ναι, μου αρέσει η Μενεγάκη
Νέο σόου Καρανίκα -Ο σερβιτόρος που διορίστηκε στο Μαξίμου απαντά: Ναι, μου αρέσει η Μενεγάκη

Μετά το σάλο που προκλήθηκε για τον διορισμό του ως πρωθυπουργικού συμβούλου, ο αδιόριστος εκπαιδευτικός και διατελέσας σερβιτόρος, Νίκος Καρανίκας απαντά για όλα: Για το θαυμασμό που τρέφει στην Ελένη Μενεγάκη, για τις δηλώσεις του και τα καθήκοντά του.

Ο πρωθυπουργικός ειδικός σύμβουλος, μιλώντας στο «Πρώτο Θέμα» έδωσε τις δικές του εξηγήσεις. Μεταξύ άλλων λέει:

Για τα καθήκοντά του στο Μαξίμου

«Αυτή είναι δική μας υπόθεση. Της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση έβγαλε ένα ΦΕΚ. Περιοριστείτε στα γεγονότα τα πραγματικά, ας μην κάνουμε ιστορίες. Αυτό δεν είναι ούτε ευθύνη, ούτε ενδιαφέρουν τον υπόλοιπο κόσμο. Είναι κουτσομπολιό. Εχω έναν επικουρικό ρόλο δίπλα στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση κι εσείς το μεγεθύνετε».

Για την Ελένη Μενεγάκη

Σαφώς μου αρέσει η Μενεγάκη. Αν η λαϊκή μου καταγωγή και αισθητική θίγει κάποιους, εμένα δεν με θίγει. Προφανώς πήραν υπόψη και τη λαϊκή μου καταγωγή πέραν της πολιτικής μου μόρφωσης για να με βάλουν σε μια θέση που είναι πολιτική»

Για την δήλωσή του ότι η καριέρα είναι χολέρα

«Εμείς δεν κάνουμε καριέρα, μας προκύπτουν υπεύθυνες θέσεις. Είναι μεγάλη η διαφορά. …Το κυνήγι για την ιδιώτευση είναι χολέρα. Διότι αυτό σημαίνει καριέρα».

 

Για να καταλάβω. Για ποιο λόγο πετροβολούν και ειρωνεύονται οι φυλλάδες και τα υπόλοιπα μίσθαρνα “χαλκεία” τον εν λόγω;. Επειδή  δούλεψε, αν και εκπαιδευτικός ως σερβιτόρος ή επειδή δηλώνει (δηλώνει όντως;) αναρχικός;

 Δε βρίσκουμε,πάντως ούτε άστοχη την επιλογή του… παρά τω πρωθυπουργώ,ούτε κουφά όσα έχει πει κατά καιρούς ο τύπος.  Αν εξαιρέσουμε,βέβαια, τις γυναικείες  εμφανισιακές  προτιμήσεις του, τύπου ξενέρωτης Μενεγάκη. Αλλά,”περί ορέξεως ουδείς λόγος”,φυσικά.΄Εστω και κι αν  η όρεξή του τραβάει “ξανθιά” και μάλιστα τί …ξανθιά!

3. Παρέμβαση από Γερμανία για τον Τραμπ – Πυρά από τον αντικαγκελάριο.

 

Παρέμβαση από Γερμανία για τον Τραμπ - Πυρά από τον αντικαγκελάριο Γκάμπριελ

   Ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ χαρακτήρισε τον υποψήφιο για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών στις προεδρικές εκλογές των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, δεξιό εθνικιστή οι πολιτικές απόψεις του οποίου συνιστούν απειλή για την ειρήνη και την ευημερία. Τα σχόλια του Γκάμπριελ, υπουργού Οικονομίας και ηγέτη του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, είναι η σαφέστερη μέχρι τώρα ένδειξη πως οι πολιτικοί που βρίσκονται στην εξουσία στην Ευρώπη ανησυχούν όλο και περισσότερο για το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ. “Είτε είναι ο Ντόναλντ Τραμπ, η Μαρίν Λεπέν ή ο Γκέερτ Βίλντερς – όλοι αυτοί οι δεξιοί εθνικιστές δεν είναι μόνο απειλή για την ειρήνη και την κοινωνική συνοχή, αλλά και για την οικονομική ανάπτυξη”, δήλωσε ο Γκάμπριελ σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Welt am Sonntag. Ο Γκάμπριελ ανέφερε πως ο Τραμπ και η Λεπέν της Γαλλίας υπόσχονται στους ψηφοφόρους “επιστροφή σε έναν παραμυθένιο κόσμο” στον οποίο η οικονομική δραστηριότητα διεξάγεται μόνο εντός των εθνικών συνόρων, όμως είπε ότι η ιστορία έχει αποδείξει πως οι απομονωμένες οικονομίες δεν έχουν καμία πιθανότητα να αναπτυχθούν. “Θα πρέπει να προσπαθήσουμε να εξηγήσουμε πώς θέλουμε να διαμορφώσουμε την παγκοσμιοποίηση με έναν δίκαιο τρόπο”, είπε ο Γκάμπριελ. Πολιτικοί στη Γερμανία και σε άλλες χώρες της Ευρώπης παρακολουθούν πώς ο επιχειρηματίας και πρώην αστέρας των τηλεοπτικών ριάλιτι Τραμπ έχει μετατραπεί από αουτσάιντερ σε επικρατέστερο υποψήφιο για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών ενόψει των προεδρικών εκλογών που θα διεξαχθούν στις 8 Νοεμβρίου στις ΗΠΑ. Ο Τραμπ έχει χαρακτηρίσει την πολιτική καλωσορίσματος των προσφύγων που ακολουθεί η γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ “παράλογη” και προέβλεψε ότι θα προκαλέσει ταραχές στη χώρα. Επίσης, ο Τραμπ έχει πλέξει το εγκώμιο του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος είναι σε αντιπαράθεση με την Ευρώπη μετά την προσάρτηση από τη Μόσχα της ουκρανικής χερσονήσου της Κριμαίας πριν από δύο χρόνια.

“Ο θεός να βάλει το χέρι του” που λένε. Αν οι Αμερικανοί κάνουν κι αυτό το λάθος,  να εκλέξουν πρόεδρο (δικτάτορα της Αμερικής θα τον αποκαλούμε εμείς) της υπερύδυναμης τον Τραμπ και να του δώσουν στα χέρια τα κλειδιά του πυρηνικού οπλοστασίου, δε θα είναι μόνο ο πιο φαιδρός αλλά το χειρότερο  και ο πιο επικίνδυνος πρόεδρος  στην ιστορία της Αμερικής.

Μαζί με τον παρανοϊκό δικτάτορα της Ρωσίας Πούτιν, θα αποτελέσουν το δίδυμο της …συμφοράς και της καταστροφής. Είτε ο ένας είτε ο άλλος, θα αμολήσει κάποιος  τη “βρώμικη βόμβα. Και τότε, “ουαί κι αλλοίμονο” στην υφήλιο  ολόκληρη.