ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

  1. ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΙ  ΤΡΑΚΤΕΡΑΔΕΣ   ΣΕ ΝΕΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΙΣΜΟΥΣ.
  2. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΡΧΗΓΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ. ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΑΣ -ΛΕΒΕΝΤΗΣ. “ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΓΙΑΝΝΗ; ΤΙ ΕΙΧΑ ΠΑΝΤΑ”.
  3. ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ.  ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ  “ΣΠΙΤΙ” ΤΟΥ.
  4.  ΣΕΙΡΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ ΚΑΛΟΥΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΥΣ ΚΑ ΝΑΖΙ ΣΤΟ  ΔΙΚΟ ΤΗΣ “ΜΑΝΤΡΙ”
1. Πέλλα. Αγρότες όργωσαν το χώρο που θα γινόταν  κέντρο φιλοξενίας προσφύγων.
Πήγαν το βράδυ, με τρακτέρ
[Lifo]: Πέλλα: Αγρότες όργωσαν το χώρο που θα γινόταν κέντρο φιλοξενίας προσφύγων

Αγρότες πήγαν με τα τρακτέρ τους και όργωσαν το χώρο του πρώην στρατοπέδου, όπου επρόκειτο να κατασκευαστεί χοτσπότ στα Άθυρα Πέλλας. Μόλις οι κάτοικοι του χωριού πληροφορήθηκαν ότι πρόκειται να γίνει κέντρο φιλοξενίας στο χώρο όπου υπήρχε παλιός αεροδιάδρομος των Ενόπλων Δυνάμεων σε απόσταση 2,5 χλμ. από το χωριό, πήγαν και όργωσαν τη συγκεκριμένη έκταση ώστε να μην είναι δυνατή η φιλοξενία. Στη συνέχεια παρέμειναν στην περιοχή για να την περιφρουρήσουν.

Οι κάτοικοι είχαν ενημερωθεί το προηγούμενο βράδυ από το δήμαρχο Πέλλας ότι η έκταση παραχωρήθηκε από το δήμο στις Ένοπλες Δυνάμεις ώστε να κατασκευαστεί ο χώρος χωρητικότητας 3 χιλ. ατόμων, για τη φιλοξενία των προσφύγων. Το βράδυ «δράση» ανέλαβαν τα τρακτέρ.

Μιλώντας στην Καθημερινή οι κάτοικοι του χωριού προβάλουν δικαιολογίες, όπως απουσία υποδομών.

Τα Άθυρα είναι χωριό στο οποίο είχαν εγκατασταθεί πρόσφυγες μετά την Καταστροφή του 1922.

΄Οπως επανειλημμένα λέμε εδώ, η συντεχνία των  τρακτεράδων είναι, μαζί με εκείνες των ΔΕΚΟ, ειδικά της ΔΕΗ, οι χειρότερες στη χώρα. Η συμπεριφορά τους (σαν την παραπάνω ή όπως στα μπλόκα και στο κατέβασμα του διακόπτη του ηλεκτρικού) συνιστούν καθαρά πράξεις   φασισμού. Δεν είναι απλώς αγροίκοι  και βάρβαροι. Είναι φασίστες. Αλλά,  ως γνωστό,  δεν είναι και λίγοι, ειδικά από  τους σιδηρόφρακτους   “Πατακούς”, που δηλώνουν υπερήφανα είτε σκληροί οπαδοί της Χ.Α, είτε  φαν και φίλα προσκείμενοι στο Μιχαλολιάκο και την εγκληματική του οργάνωση. Οπότε, κατανοητά τα κατορθώματά τους.

Όμως, αυτή η ναζιστική ιδιότητα πολλών τρακτεράδων δεν αποτελεί εμπόδιο στην  αγαστή συνεργασία και τη σύμνοια   των πιστών του Μιχαλολιάκου  και των οπαδών του  Μπούτα στις κομπίνες τους για τις κλοπές των επιδοτήσεων, των αποζημιώσεων και των άλλων παροχών από την Ε.Ε. ΄Αλλο η μάσα κι άλλο η ιδεολογία!

Και δεν περιμένουμε φυσικά τη έκφραση αγανάκτησης του Μπούτα γι΄αυτές τις διαπιστώσεις. ΄Εχουμε βιώσει οι ΄Ελληνες και ξέουμε χρόνια τώρα την τραμπούκικη συμπεριφορά όλων αυτών, όταν κόβουν, όποτε γουστάρουν την Ελλάδα στα τέσσερα και τα… δεκατέσσερα, είτε, όπως έγινε πριν κάτι εβδομάδες, όταν μπούκαραν στο λεκανοπέδιο, ως “τάγματα εφόδου” και επιδόθηκαν σε όργιο βιαιοτήτων και καταστροφών. Κι αυτό σε καμιά περίπτωση φυσικά δεν είναι συμπεριφορά κομμουνιστών.

Τώρα πάλι, πήγαν, λέει, οι αλητήριοι χωριάτες κει πάνω στην Πέλλα και όργωσαν το μέρος που προγραμματιζόταν να γίνει  κέντρο φιλοξενίας προσφύγων, επειδή   θα ενοχλούσε τα…΄Αθυρα. Μάλιστα,  εξαιρετική η παρατήρηση στο παραπάνω κείμενο ,στο χωριό αυτό είχαν εγκατασταθεί  πρόσφυγες της Μ.Ασίας μετά την καταστροφή του 1922!

Σήμερα, βέβαια,  οι απόγονοι ξέχασαν τον πόνο και την ταλαιπωρία των παππούδων τους και κυνηγούν τους νέους πρόσφυγες. Τί τραγική ειρωνεία!

Αλήτες, μόνο αυτός ο χαρακτηρισμός τους ταιριάζει.

 

2. α. ΜΑΡΑΘΩΝΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ – ΕΝΤΟΝΕΣ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ
Συμβούλιο αρχηγών: Συμφώνησαν για το προσφυγικό – Αμφισβήτησαν τον Τσίπρα

Κατέληξαν σε κοινή ανακοίνωση οι αρχηγοί - Γεννηματά και Λεβέντης ζητούν οικουμενική (live blogging)

Σε δύο συμπεράσματα κατέληξε η θυελλώδης, οκτάωρη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας: Κατέληξαν σε μια μίνιμουμ εθνική στρατηγική για το προσφυγικό, αλλά υπήρξε ανοικτή αμφισβήτηση του Αλέξη Τσίπρα.

Στο τελικό ανακοινωθέν της Προεδρίας της Δημοκρατίας υπήρξε το γενικό πλαίσιο συμφωνίας, ο «ελάχιστος κοινός τόπο συμφωνίας των Αρχηγών των Κομμάτων που την αποδέχονται» όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

β. ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ
Αποχώρησε από το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών ο Κουτσούμπας

Δεν υπογράφουν ο Δημήτρης Κουτσούμπας και ο Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος μαζί με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ζήτησαν τη συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης.

4e61bc8ad331f32df79d361fc6186099

Για τον Κουτσούμπα,  εν τάξει. Μια ζωή  εκεί στο ΚΚΕ έχουν  συμπεριφορά βαριάς πολιτικής παθογένειας και φαιδρότητας. Γνωστά.

΄Οσο για τον προκύψαντα τελευταία  μέγα… επαναστάτη Βασίλη Λεβέντη, του πάει γάντι  εκείνη η σοφή, λαϊκή  παρατήρηση:  “Εκανε και η μύγα κ@λο και έχ&σε τον κόσμο όλο”.

Φυσικά,δεν έχει άδικο ο Λεβέντης για να λέμε “τα σύκα σύκα”. Είναι απολύτως απαραίτητη τούτη την ώρα και για πολύ καιρό μετά, η συνεργασία των κομμάτων σε επίπεδο οικουμενικής ή άλλης μορφής κυβέρνησης. Είναι δεδομένη αυτή η αναγκαιότητα και αν δεν καταλήξει ο πολιτικός κόσμος της χώρας σε τέτοια συμφωνία, δεν προοιωνίζεται καθόλου καλό το σήμερα και το αύριο της χώρας.

Μόνο  που   θορυβεί πολύ σε ό,τι λέει και κάνει ο αρχηγός της Ε.Κ. Και με όλο αυτό το θέατρο, το τζέρτζελο που προκαλεί με τον τρόπο που  λέει  τις ατάκες του, μερικές φορές ,χάνεται η ουσία και μένουν οι εντυπώσεις. Υποβαθμίζεται έτσι  και ο πολιτικός του λόγος, αλλά και η πολιτική ζωή γενικότερα στη χώρα σε μια περίοδο, που είναι απαραίτητη η σοβαρότητα και η συστράτευση όλων.

Κατά τα άλλα,καλή η προσπάθεια συνεννόησης των κομματικών αρχηγών και φυσικά η ομοφωνία τους στο προσφυγικό θέμα.  Αρκεί να αναληφθεί γρήγορη και αποτελεσματική δράση γι΄αυτούς τους ανθρώπους,που λίγο καιρό πριν ήταν  άνθρωποι της “διπλανής πόρτας”. Σήμερα ζουν πλάνητα βίο μέσα στην απαξίωση και το κυνηγητό. ΄Ολοι  μια μέρα μπορεί να έχουν την ίδια κατάληξη.  Και μάλιστα ,όταν  υπάρχουν ανοιχτά μέτωπα με   έναν τρελαμένο Ρώσο δικτάτορα πάνω από το κεφάλια μας.

3.  ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΩΝ ΑΝΕΛ
Η θερμή χειραψία Μητσοτάκη-Καμμένου -«Χρόνια πολλά, Κυριάκο»
Η θερμή χειραψία Μητσοτάκη-Καμμένου -«Χρόνια πολλά, Κυριάκο»

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πάνος Καμμένος αντάλλαξαν θερμή χειραψία κατά την άφιξη τους στο προεδρικό Μέγαρο.

«Χρόνια πολλά Κυριάκο!» είπε σε θερμό κλίμα ο υπουργός Αμυνας, αφού ο πρόεδρος της ΝΔ γιορτάζει τα γενέθλιά του.
Μάλιστα μόλις άκουσαν τις ευχές οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί έσπευσαν με τη σειρά τους να ευχηθούν στον πρόεδρο της ΝΔ για τα 48α γενέθλιά του.

Σύντομα θα γίνουν πιο κολλητοί Κυριάκος και Πάνος. Στα σχέδια της  νέας… Νέας Δημοκρατίας υπό τον υιό Μητσοτάκη είναι η δημιουργία μιας ευρείας Κεντρο-δεξιο-ακροδεξιάς, που θα τελειώνει στα κράσπεδα της Χ.Α και λίγο πιο… μέσα.  Ο Πάνος Καμμένος, μετά την αποχώρησή του από το σημερινό κυβερνητικό σχήμα, θα προσχωρήσει στο παλιό του κόμμα και θα κουβαλήσει και καμιά 200αριά χιλιάδες Ελληνάρες μαζί του.

΄Ολα τα έχουν προβλέψει “χαρτί και καλαμάρι” οι Βασιλικο-Κεντρο-Δεξιο-Ακροδεξιοί μάγειροι από το Λονδίνο.΄Ολα. Θα τους βγουν όμως;

 

4. ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ
ΝΔ: Τραγική η αφωνία Κοτζιά-Να καταδικάσει έστω και καθυστερημένα τις δηλώσεις Τσαβούσογλου
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

 

Λυπηρή και τραγική χαρακτηρίζει η Ν.Δ. τη στάση του υπουργού Εξωτερικών Ν. Κοτζιά να παραμένει απλός θεατής στις προκλητικές δηλώσεις του τούρκου ομολόγου του και τον καλεί να τις καταδικάσει έστω και καθυστερημένα.

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ρεθύμνου, κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ο κ. Κοτζιάς, λίγες μόνο μέρες μετά την ατυχή εμφάνισή του ως τηλεοπτικού σχολιαστή της εξωτερικής πολιτικής της χώρας μας, παρέμεινε απλός θεατής απέναντι στις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου ομολόγου του.

Η Τουρκική πλευρά, μέσα μάλιστα στην έδρα της Ελληνικής Διπλωματίας, επιχείρησε χθες να προκαλέσει σύγχυση μεταξύ της κυριαρχίας επί της ελληνικής επικράτειας και των ανθρωπιστικών παρεμβάσεων που αφορούν την έρευνα και διάσωση. Η προσπάθεια αυτή δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή καθ’ οιονδήποτε τρόπο. Η ελληνική κυριαρχία επί του συνόλου της ελληνικής επικράτειας, χερσαίας και θαλάσσιας, είναι πλήρως κατοχυρωμένη βάσει διεθνών συνθηκών.

Η δε προσπάθεια της Τουρκίας να την αμφισβητήσει εμμέσως με πρόσχημα την έρευνα και διάσωση, επικαλούμενη δήθεν την ανθρωπιστική διάσταση, δεν είναι μόνο καινοφανής, αλλά προφανώς αποβλέπει στο να συντηρήσει πολιτικές μεθοδεύσεις της Άγκυρας σε βάρος της χώρας μας. Είναι λυπηρό και τραγικό συνάμα, ότι ο παριστάμενος Υπουργός Εξωτερικών κ. Κοτζιάς παρέλειψε να υπενθυμίσει τα αυτονόητα στην προκλητική αυτή δήλωση του Τούρκου ομολόγου του.

Στη συνεχή διπλωματική απομόνωση της χώρας μας, προστίθεται τώρα και η αφωνία απέναντι στις σαφείς προσπάθειες αμφισβήτησης της ελληνικής κυριαρχίας. Καλούμε τον κ. Κοτζιά να πάψει να είναι “χαμένος στη μετάφραση” και να καταδικάσει έστω και καθυστερημένα τις χθεσινές δηλώσεις του κ. Τσαβούσογλου».

Μέγας Ελληνάρας και πατριώτης αυτός ο Γιάννης Κεφαλογιάννης! Φυσικά και είναι, αφού, ως γνωστό και ο σοφός Εγγλέζος διαβεβαιώνει  πως “ο πατριωτισμός είναι το καταφύγιο των απατεώνων”. Κι εκεί στη Δεξιά,που θέλει τώρα να διευρυνθεί και στα πολύ άκρα της, μέχρι να διαμοιραστεί και τα “ιμάτια    Μιχαλολιάκου, τέτοια πατριωτικά φληναφήμτα χαϊδεύουν τ΄αυτιά  των υποψήφιων οπαδών  για επιστροφή στο μαντρί του Κυριάκου και είναι απαραίτητο να λέγονται.   Καλλιεργούν άριστες εντυπώσεις στους ΑΝ.ΕΛ και τους Χρυσαυγίτες και προοπτικές ένταξης στην πατροπαράδοτη Δεξιά. Γι΄αυτό προέκυψε και ο Κρής βουλευτής, λάβρος  πατριώτης-κράχτης.

Κατά τα άλλα δίκιο έχει ο Τούρκος. Μπροστά στην οφειλόμενη αλληλεγγύη  για τον αναξιοπαθούντα  πρόσφυγα, δεν έχει καμιά σημασία η τυπική συμπεριφορά και “ποιανού είναι ποιου” το νησί . Να σωθεί η ζωή  του παιδιού έχει σημασία και να βρει μια κούπα ζεστό τσάι ο πρόσφυγας. Αυτός μας νοιάζει όλους μας, πλην φυσικά  της…νέας   Ν.Δ .