ΥΠΕΡΗΦΑΝΩΣ ΠΑΡΕΛΑΥΝΟΝΤΕΣ KAI ΠΑΡΑΛΗΡΟΥΝΤΕΣ ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ ΤΗ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΕΤΟΥΣ 2016!

Παρέλαση 25ης Μαρτίου: Με τανκς, drones
Παρέλαση 25ης Μαρτίου: Με τανκς, drones και παράπονα στον Παυλόπουλο [εικόνες]

Χωρίς παραδοσιακούς χορούς και γλέντια, αλλά με τη μεγαλειώδη στρατιωτική παρέλαση ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821.

Τα drones τα ελληνικού στρατού έκλεψαν την παράσταση 
Για πρώτη φορά, το κοινό είχε την ευκαιρία να δει τα drones του στρατού  με τα κέντρα ελέγχου τους επί οχημάτων ΜΑΝ που συνόδευαν τη μηχανοκίνητη φάλαγγα των Διαβιβάσεων.

Μητσοτάκης: Απαραίτητη η εθνική ομοψυχία και η ενότητα του Εθνους

Καμμένος: Οι ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες να διασφαλίσουν την εθνική κυριαρχία
Μεγαλειώδης παρέλαση με τανκς, μετά τη μαντήλα

 

 

 

 

Το ιδιαίτερο χειροκρότημα του κοινού απέσπασαν για άλλη μία χρονιά τα στελέχη των ειδικών δυνάμεων -πεζοναύτες, καταδρομείς, υποβρύχιοι καταστροφείς αλεξιπτωτιστές- και της 71ης αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας με το εντυπωσιακό παράστημά τους.

Eν τάξει. Μεταξύ μας, για να  λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, ημέρα που είναι η σημερινή, θα υποστηρίζαμε  πως στην πραγματικότητα ,αν κάτι παρήλασε επιτυχώς και υπερηφάνως στην αττική γη σήμερα, ήταν  η ανοησία και ο εθνικισμός  σε βέρσιον …πατριωτισμού.  Αυτά τα δύο, εθνικισμός και ανοησία,  πάνε μαζί, ως γνωστό. Αλλά, βέβαια, το πλέον θανατηφόρο δίδυμο είναι ο πατριωτισμός και η … απάτη. (“Ο πατριωτισμός είναι το καταφύγιο των απατεώνων”, κατά τη γνωστή και   απολύτως αληθή δήλωση του Εγγλέζου διανοητή). Ας είναι,όμως.

Ο πατριωτισμός σε κάθε περίπτωση δεν έχει καμιά σχέση με  τη φιλοπατρία. Ο  γράφων για παράδειγμα, είναι …φιλόπατρις, αγαπάει, δηλαδή, τούτο τον τόπο, που γεννήθηκε,  έχτισε  ισχυρές συναισθηματικές σχέσεις, έχει μνήμες και μνημοσύνες, αλλά και τον εξιτάρει επίσης σ΄αυτό τον τόπο  το “απέραντο γαλάζιο τ΄ουρανού και της θάλασσας”, όπως  ξελογιάζουν με τέτοια λόγια τους ρομαντικούς   οι  ποιητές,οι οποίοι, εκτός των άλλων,  γνωρίζουν την τέχνη να  κάνουν την…”τρίχα ,τριχιά”. (Καινοφανής και προσγειωμένος  ορισμός της ποίησης, αντί του γνωστού σουρεαλιστικού   “ανάπτυξι στίλβοντος ποδηλάτου”  ! ).

΄Ομως, για να ξαναβρούμε το νήμα της σκέψης μας,  σε καμιά περίπτωση δε νιώθει  (ο γράφων πάντα) πατριώτης. Να θέλει, δηλαδή, “να πιει το αίμα με το καλαμάκι”   των απέναντι, γιατί τάχα επιβουλεύονται εν έτει 2016 την εδαφική  ακεραιότητα και ανεξαρτησία της Ελλάδας  ως να ανέγραφε το ημερολόγιο 1897.

Δική μας πίστη  είναι πως…”όπου γης, είναι πατρίς”. Και μια είναι η πραγματική, η αληθινή, η φυσική  πατρίδα. Ο κόσμος ολόκληρος στην απεραντοσύνη του και στη διάσταση -δυναμική της ισοπέδωσης των πάσης φύσεως διαφορών των ανθρώπων που ζουν απανταχού της γης. ΄Οποιος συμμερίζεται αυτές τις απόψεις, είναι φίλος και αδερφός. Αντίθετα, ο συν- ΄Ελληνας,αλλά πατριωταράς ,  είναι  εχθρός  και αντίπαλος.

Και μετά από αυτά τα ολίγα, που ακούστηκαν και ως πολύλογα, να εξηγήσουμε γιατί πιστεύουμε πως και στη σημερινή παρέλαση περίσσεψε η ανοσία, αλλά και μια υφέρπουσα, μη αντιληπτή από όλους, απατεωνιά, ποιηθείσα δια χειρός Καμμένου (“το αίμα νερό δε γίνεται”,τελικά, ό,τι και να λένε).

΄Οταν, λοιπόν,  βγάζεις στους δρόμους επιδεικτικά τα DRONES, τους  PATRIOT,  CROTALLE, ΒΕΛΟΣ , RHIEMENTA και λοιπά εχθροκτόνα όπλα, τάχα για να τα δει ο Τούρκος (αυτός πρώτα και κύρια είναι ο…εχθρός)  και…”να χ&στεί επάνω” του, αν μη τι άλλο, είσαι αφελής .Λες και δεν ξέρουν οι απέναντι,και φυσικά και οι δικοί μας  εδώ στρατοκράτες, “με το νι και με το σίγμα”, όχι μόνο πόσα μαχητικά αεροπλάνα διαθέτει η κάθε χώρα, αλλά και πόσες επακριβώς σφαίρες  έχει στις αποθήκες του ο αντίπαλος.

Προς τί, επομένως,  η αναζωπύρωση του μίσους και του αλληλοσπαραγμού των ανεγκέφαλων πατριωταράδων  που επιδιώκεται  με τέτοιου είδους επετειακά πανηγύρια, τα οποία  στο κάτω κάτω, κοστίζουν και ένα σκασμό  λεφτά από εκείνα που δεν  περισσεύουν σήμερα στη χώρα; 

Δεν είναι ,άρα, για να μάθουν ,όπως είπαμε, οι  εντεύθεν του Αιγαίου, ποια και πόσο σύγχρονα οπλικά συστήματα διαθέτουμε, αφού το ξέρουν πριν ακόμα τα αγοράσουμε.(Οι ίδιοι ντήλερ διαπραγματεύονται τις αγορές και στις δύο χώρες και από τα ίδια μαγαζιά ψωνίζουμε και οι δυο ταλαίπωροι λαοί).

Το όλο τζέρτζελο,και όχι μόνο επί Ελληνάρα υπουργού στρατιωτικών Πάνου Καμμένου, γίνεται, για να τονωθεί το εθνικόν φρόνημα, η υπερηφάνεια του ΄Ελληνα, πατριωτικά αισθήματα τροφοδοτούντα ακολούθως  το άσπονδο μίσος που οφείλει να τρέφει κάθε σοβαρός και θερμός πατριώτης για τον αντίπαλο  του ΄Εθνους και ειδικά για τους αιώνιους εχθρούς μας Τουρκαλάδες ,που σήμερα, θυμόμαστε, με την ευκαιρία της  παρέλασης της “μαντίλας” πως συμβαίνει να είναι και…Ισλαμιστές .

 Συντόμως,λοιπόν, και  κατατοπιστικώς θεωρούμε πως δώσαμε μια   γνήσια ταυτοποίηση και δια-σύνδεση   της σημερινής (και όχι μόνο) παρέλασης και  ανοησίας,που αναφέραμε,   Να πάμε τώρα στο άλλο που πετάξαμε  περί υφέρπουσας απατεωνιάς μεταξύ Κυριάκου και Πάνου.

Για προσέξτε την παρακάτω   φωτογραφία . Τί βλέπει ο  πονηρεμένος  οφθαλμός που γνωρίζει κάλλιστα πως  μια  εικόνα είναι όσο χίλιες και βάλε λέξεις;

Τι δουλειά έχουν να πετάνε πάνω από  τον “ιερό βράχο”  της Ακρόπολης και  στη νοούμενη στέγη του περίλαμπρου  ναού του Παρθενώνα, αυτά τα άγρια πολεμικά όρνια που βλέπουμε ; Γιατί  τάραξαν σήμερα    με το θορυβώδες πέταγμά τους την αιώνια γαλήνη των αρχαίων κτισμάτων  και κυνήγησαν μακριά τα  υπεριπτάμενα  πνεύματα των σοφών αρχιτεκτόνων   τους; Τυχαίο; Καθόλου, αν προσέξουμε  την απάντηση  της εθνικόφρονος παράταξης της Ν.Δ  στο  μήνυμα του υπουργού Παιδείας   για την 25η Μαρτίου και συγκεκριμένα στην αναφορά του σε «καινούργιο Έθνος».

Λένε οι εθνικόφρονες:  “Ο Υπουργός Παιδείας στο μήνυμά  του  για την 25η Μαρτίου οφείλει να σέβεται την ελληνική διαχρονία. Ο Υπουργός Παιδείας συγχέει ανιστόρητα το Ελληνικό Κράτος, που πράγματι δημιουργήθηκε με την Επανάσταση,  με το Ελληνικό Έθνος.
Αλλά, εκείνο που χρειάζονται  σήμερα οι Έλληνες – και απαιτούν από τον Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων – δεν είναι ‘’νέες αναγνώσεις’’ της Ιστορίας των Ελλήνων” σημειώνει η ΝΔ.

Ο Πάνος Καμμένος…τσακάλι όπως είναι, άρπαξε αμέσως το υπονοούμενο  της  παράταξής του περί …διαχρονίας ελληνικού έθνους και κράτους .  Κι αμέσως έδωσε εντολή  να σπεύσουν τα ατρόμητα, πολεμικά ελικόπτερα πάνω από τον εναέριο χώρο του βράχου της  Ακρόπολης, για να στείλουν το μήνυμα και να επιβεβαιώσουν στην πράξη  το περιεχόμενο της ανακοίνωσης του μοναδικού κόμματος που εγγυάται την αυθεντικότητα του ελληνικού πατριωτισμού  για  το αδιαίρετο, συνεχές και αδιάσπαστο , εν μια λέξει, της διαχρονίας αρχαίου …ελληνικού έθνους και νέου, μετ-Οθωμανικού.

Είπαμε, τίποτα δεν είναι τυχαίο, αλλά δια συνεννοήσεως και προσυμφωνίας ποιημένα. Οπότε,όπως,ισχυριζόμαστε συνεχώς και αδιαλείπτως εδώ,  σύντομα θα δούμε τον Ελληνάρα , αλλά και… “Ναζί χωρίς στολή” υπουργό της ΄Αμυνας Πάνο Καμμένο, να επιστρέφει στο μαντρί της ελληνόφρονος παράταξης ,κομίζοντας και 200.000 κεφάλια πρόβατα σε ψήφους.

Δεν έγινε τζάμπα και στο βρόντο  σήμερα η επίδειξη ισχύος υπεράνω του ουρανού  της αρχαίας κληρονομιάς, ως επιβεβαίωση-μήνυμα στην ανακοίνωση  του κόμματος της Ν.Δ που καλύπτει  μεγάλη “ιδεολογική”  γκάμα εξικνούμενη από  κεντροδεξιά, διεξιά , ακροδεξιά ως και στα ναζιστικά κράσπεδα.

Και…όποιος κατάλαβε ,κατάλαβε! Εδώ θα είμαστε και θα τα δούμε.