ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

1. ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΑΓΚΑΛΙΑ
Ηλεία: Εξοργίστηκε για τους επίσημους και έκανε παρέλαση μέσα στο χαλάζι
Ηλεία: Εξοργίστηκε για τους επίσημους και έκανε παρέλαση μέσα στο χαλάζι [βίντεο]

Ενώ μικροί και μεγάλοι στον Πύργο Ηλείας, προσπαθούσαν να προστατευτούν από τη βροχή και το χαλάζι, μια μητέρα εξοργισμένη με την καθυστέρηση των επισήμων να παρευρεθούν στην εξέδρα τους, πήρε την τεσσεράμισι ετών κόρη της και μια ελληνική σημαία στα χέρια και ξεκίνησε να κάνει παρέλαση μέσα στην καταιγίδα.

Η Κατερίνα Τσιρώνη, κάτοικος Πύργου, δικαστική επιμελήτρια, μιλώντας στο ilialive.gr εξήγησε την αντίδρασή της αυτή.

«Έχει να κάνει με όλα όσα συμβαίνουν στη χώρα. Με τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας σε διάφορα θέματα, με την ασέβεια των επισήμων να μην κατεβαίνουν και να μην ξεκινά η παρέλαση, ενώ ξέρουν πως περιμένουν μικρά παιδιά και έχουν ξυπνήσει από πολύ πρωί. Είναι μεγάλη προσβολή. Για μένα, για όλους τους Έλληνες. Οι εθνικές επέτειοι είναι από τις λίγες αξίες που έχουμε. Το έθνος μας το χάνουμε. Δεν ήταν κάτι που μελέτησα,  αυθόρμητα πήρα το παιδί μου που του είχα υποσχεθεί ότι θα κάνει παρέλαση, και κάναμε παρέλαση μέσα στη βροχή» μας είπε.

«Δεν ξέρω τι θα γίνουμε στην Ελλάδα. Ζούμε σε μια χώρα που δεν κάνει τίποτα για να ζήσουμε», συμπλήρωσε με παράπονο.

Κατά τα άλλα το πρόβλημα είναι, αν πρέπει να υιοθετούν παιδιά ή όχι οι ομοφυλόφιλοι. Δηλαδή, αυτή η παλαβιάρα μάνα  που πήρε το παιδί της μέσα στην καταιγίδα και έμπλεη εθνικού οίστρου, αλλά και οργής  κατά πάντων, παρήλαυνε στους δρόμους τους Πύργου, δεν είναι σοβαρό πρόβλημα; Ποιος θα προφυλάξει αυτό το κοριτσάκι, πέρα από τη σωματική του ακεραιότητα και  την υγεία του που κινδυνεύουν από μια τρελή μάνα (γιατί μόνο μια τρελή θα εξέθετε συνειδητά το παιδί της στη μανία της  θεομηνίας) κι από την ευνουχισμό του μυαλού και της ψυχής που θα υποστεί, αφού  του επιφύλαξε η μοίρα να είναι  παιδί μιας  σαλεμένης ψυχικά μητέρας;

Ο εθνικισμός είναι ψυχασθένεια, ψυχαναγκασμός σύνδρομο . Η πολιτεία οφείλει να προσατεύει αθώες ψυχούλες, παιδιά ανυπεράσπιστα   από την αναπηρία που τα οδηγούν οι ίδιοι οι γονείς. Ο εισαγγελέας του Πύργου τί λέει, τουλάχιστον για την έκθεση του παιδιού σε άμεσο κίνδυνο,αφού επί τόση ώρα αιχμάλωτο στα χέρια της μάνας του, δεχόταν το μαστίγωμα της καταιγίδας στο κορμάκι του;

2. ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΣΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ HOTSPOT
Ενταση στη Βέροια: Κάτοικοι εμπόδιζαν το λεωφορείο με τους πρόσφυγες από την Ειδομένη
Ενταση στη Βέροια: Κάτοικοι εμπόδιζαν το λεωφορείο με τους πρόσφυγες από την Ειδομένη [βίντεο]

Μια δυσάρεστη υποδοχή αντιμετώπισαν οι πρόσφυγες που πείσθηκαν να εργκαταλείψουν την Ειδομένη και να μεταφερθούν στο hotspot της Βέροιας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της τηλεόρασης του «Ε» το λεωφορείο, το οποίο έφυγε στις 17:00 από την Ειδομένη, όταν έφτασε στη Βέροια, βρέθηκε μπροστά σε συγκεντρωμένους κατοίκους της περιοχής που δεν άφηναν το λεωφορείο να περάσει.

Εξάλλου, το απόγευμα, ομάδα προσφύγων που εδώ και αρκετές ημέρες βρίσκεται πάνω στις σιδηροδρομικές γραμμές, ζητώντας να ανοίξουν τα σύνορα, προσπάθησε με συνθήματα να αποτρέψει αυτούς που επιβιβάστηκαν στο λεωφορείο προκειμένου να φύγουν από την Ειδομένη για τη Βέροια.

Δεν είναι αυτή η ίδια πόλη που πριν χρόνια δολοφονήθηκε ο μικρός ΄Αλεξ, ο γιος της μετανάστριας από τη Γεωργία και που, τόσα χρόνια μετά,  ουδείς είδε ή άκουσε κάτι για το φόνο και την εξεφάνιση του πτώματος του παιδιού; Πού ακούστηκε ποτέ τέτοια φρικτή δολοφονία να μην έχει διαλευκανθεί πλήρως  και στην ουσία να μένουν ατιμώρητοι όσοι εμπλέκονται σε εκείνο το ειδεχθές έγκλημα;

Φαίνεται πως υπάρχει έντονο το στοιχείο του ρατσισμού εκεί πάνω στη Βέροια, αν κρίνουμε κι από τα χτεσινά επεισόδια, αφού οι  κάτοικοι δε θέλουν τους πρόσφυγες στην περιοχή τους, για να μη βιάσουν λεει τις…καλόγριες! Ανάμεσα στους έξαλλους  κατοίκους που επιτέθηκαν στο πούλμαν που μετέφερε τους πρόσφυγες, ήταν, λέει, και παπάδες.  Ζήλωσαν φαίνεται  και τούτοι τη φήμη και τη δόξα του ναζιστικού τέρατος  ,του δεπότη Αμβρόσιου, που χαρακτήρισε…στίφη (απίστων;) τους άμοιρους και καταταλαιπωρημένους πρόσφυγες.

Τί άνθρωποι ,θεέ μου! Τί αντίχριστοι τούτοι οι…χριστιανοί ορθόδοξοι.

 

3.α. Οι ΗΠΑ είχαν βάλει από πέρυσι δύο βομβιστές των Βρυξελλών στη λίστα των τρομοκρατών
Οι ΗΠΑ είχαν βάλει από πέρυσι δύο βομβιστές των Βρυξελλών στη λίστα των τρομοκρατών

Ο Μπραχίμ Ελ Μπακράουι, ένας από τους βομβιστές των Βρυξελλών, είχε μπει στην αμερικανική λίστα αντιτρομοκρατίας πριν καν από τις επιθέσεις στο Παρίσι.

Επιπλέον, ο αδερφός του, Καλίντ, μπήκε στην ίδια λίστα παρακολούθησης αμέσως μετά, ανέφεραν πηγές του Reuters. Το ειδησεογραφικό πρακτορείο είχε ήδη μεταδώσει ότι αμφότεροι οι αδερφοί, που σκόρπισαν τον θάνατο στη βελγική πρωτεύουσα, ήταν γνωστoί στις αμερικανικές αρχές πριν από τη σύλληψη του Σαλάχ Αμπντεσλάμ στις 18 Μαρτίου, του Γάλλου που θεωρείται ότι ήταν το πρόσωπο- κλειδί στο αιματοκύλισμα του Παρισιού.

Ο Μπραχίμ Ελ Μπακράουι ήταν ο ένας από τους δύο βομβιστές αυτοκτονίας που «χτύπησαν» το αεροδρόμιο των Βρυξελλών την περασμένη Τρίτη, ενώ ο Καλίντ Ελ Μπακράουι εκτέλεσε την επίθεση στον σταθμό του μετρό Μάελμπεεκ.

β. Αυτή είναι η ειδοποίηση της Τουρκίας για τον τρομοκράτη που αιματοκύλησε το Βέλγιο
Αυτή είναι η ειδοποίηση της Τουρκίας για τον τρομοκράτη που αιματοκύλησε το Βέλγιο
Oι Financial Times κοινοποίησαν την επιστολή που έστειλε το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, με την ένδειξη του επείγοντος, προς την Πρεσβεία της Ολλανδίας στην Άγκυρα για τον Ιbrahim El Bakraoui

Στην δημοσιότητα έφεραν οι Financial Times την επιστολή που έστειλε το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, με την ένδειξη του επείγοντος, προς την Πρεσβεία της Ολλανδίας στην Άγκυρα, για να πληροφορήσει αναφορικα με το ταξίδι του Βέλγου Ιbrahim El Bakraoui στις 14 Ιουλίου του 2015 από την Κωνσταντινούπολη στο Άμστερνταμ.

Σύμφωνα με τους Τούρκους, το έγγραφο, με ημερομηνία αποστολής την ίδια μέρα με εκείνη που είχε προγραμματιστεί το ταξίδι του τρομοκράτη, είχε χαρακτηριστεί ως επείγον ενώ ζητούσαν την εγρήγορση των ολλανδικών αρχών για τον άνθρωπο του τελικά έμελλε νααιματοκυλήσει τις Βρυξέλλες με βομβιστική επίθεση.

γ . ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΕΙΧΑΝ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟ ΒΕΛΓΙΟ
Αποκάλυψη: Η ΕΛΑΣ είχε βρει χάρτη του αεροδρομίου του Ζάβεντεμ στο διαμέρισμα του Αμπαούντ στο Παγκράτι
Αποκάλυψη: Η ΕΛΑΣ είχε βρει χάρτη του αεροδρομίου του Ζάβεντεμ στο διαμέρισμα του Αμπαούντ στο Παγκράτι
Σχεδιαγράμματα και χάρτη του αεροδρομίου Ζάβεντεμ των Βρυξελλών είχαν βρει οι ελληνικές αστυνομικές αρχές στα κρησφύγετα του «εγκεφάλου» των επιθέσεων του Παρισιού, Αμπντεχαλίμ Αμπαούντ, στην Αττική.

 

΄Ετσι, απλά λοιπόν. Ο  ψυχοπαθής μακελάρης ήταν στη λίστα υπόπτων πολύ καιρό ,αλλά ουδείς τον είχε ενοχλήσει στο Βέλγιο, καμιά παρακολούθηση, κανένας έλεγχος!

Επομένως, είναι φανερό πως  τεράστα ευθύνη  για την ανεξέλεγκτη  δράση των τρομοκρατών,ειδικά στο Βέλγιο, που σκορπίζουν ανενόχλητοι  το θάνατο με τυφλές βόμβες, φέρουν οι κρατικές υπηρεσίες του.  Οι υπάλληλοι των εν λόγω υπηρεσιών ανελλιπώς, φυσικά,  εισέπρατταν τους παχυλούς μισθούς τους, αλλά την ίδια στιγμή βαριόντουσαν να παρακολουθούν  τη δραστηριότητα των τεράτων δίπλα τους. Μέχρι που έγινε το μεγάλο κακό.

 Μιλάμε για εγκληματικές αμέλειες. Με όσα μάθαμε  από τους Τούρκους, που είχαν ειδοποιήσει τους Ολλανδούς για τον Ιbrahim El Bakraoui  ή  τους δικούς μας εδώ που βρήκαν στο διαμέρισμα του Αμπντεχαλίμ Αμπαούν χάρτες και σχεδιαγράμματα  με το αεροδρόμιο των Βρυξελλών και ειδοποίησαν τους Βέλγους και τώρα από τους Αμερικανούς, δεν ήταν “κεραυνός εν αιθρία” η εγκληματική δραστηριότητα των ακραίων Ισλαμιστών. Περίεργη, ακατανόητη και εγκληματική  είναι ,όμως,  η συμπεριφορά των κρατικών υπηρεσιών και της κυβέρνησης του Βελγίου ,που επέδειξαν όλο αυτό τον καιρό εγκληματική αμέλεια στην άσκηση των καθηκόντων τους.

Θα καθίσουν, τουλάχιστον, κάποιοι απ΄αυτούς στο σκαμνί; Τόσοι αθώοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Αλλοι έμεινα για πάντα ανάπηροι. Δεν μπορούν τέτοια εγκλήματα να τα περνάμε ντούκου. Τί νόημα έχει η ύπαρξη και η λειτουργία του ευρωπαϊκού δικαστηρίου που δεν απήγγειλε ούτε μια κατηγορία εναντίον των Βέλγων μέχρι αυτή τη στιγμή;

 

4.Είσαι ευτυχισμένος τώρα, νεκρέ Αγαμέμνων; Αποχαιρετιστήριος μονόλογος στον Νέο Κόσμο
Είσαι ευτυχισμένος τώρα, νεκρέ Αγαμέμνων; Αποχαιρετιστήριος μονόλογος στον Νέο Κόσμο [εικόνες]

΄Επεσε στο μάτι και σχολιάζουμε, όχι την παράσταση, αφού δεν την είδαμε,αλλά μορφολογικά τον τίτλο.  Γράφει:

΄”Είσαι ευτυχισμένος τώρα, νεκρέ Αγαμέμνων;”

Είναι λάθος η κλητική προσφώνηση. ΄Η θα βάλεις την κλητική στη  Νεοελληνική και θα πεις “Αγαμέμονα” ή ,αν θες να το παίξεις αρχαιο-ελληνο-γνώστης-λάτρης  θα πεις “Αγάμεμνον”.

Νεκρέ Αγαμέμνων, με τίποτα. Το  “σκότωσες”,κύριε μεταφραστή .