ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

ΓΕΜΑΤΟ ΑΙΜΑΤΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ
Γεμάτο αίμμα το αρχαίο θέατρο της Παλμύρας- Τι κατέγραψε ρώσικο drone
Γεμάτο αίμμα το αρχαίο θέατρο της Παλμύρας- Τι κατέγραψε ρώσικο drone [εικόνες & βίντεο]

 

Πάνω από την αρχαία πόλη της Παλμύρας, την οποία κατείχαν μέχρι πριν λίγες ώρες οι Τζιχαντιστές, πέταξε ένα ρώσικο drone και οι εικόνες είναι πραγματικά σοκαριστικές.

Πριν λίγες ώρες οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις πήραν ξανά στα χέρια τους την ιστορική πόλη της Παλμύρας, την οποία είχε καταλάβει το ISIS τον Μάιο του 2015.

Οι μεγάλες κηλίδες αίματος καταγράφονται από το ρώσικο drone εντός του αρχαίου θεάτρου της πόλης.

Οι κηλίδες αυτές πιστεύεται από ειδικούς ότι προήλθαν από τις συνεχείς ομαδικές εκτελέσεις εντός του αρχαίου θεάτρου, από άνδρες του ISIS.

Στην Παλμύρα, από τους 70.000 κατοίκους της πόλης, παρέμειναν και μετά την κατάληψή της από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, 15.000 κάτοικοι, οι οποίοι έζησαν 10 μήνες υπό το καθεστώς τρόμου του Ισλαμικού Κράτους.

Τον Αύγουστο του 2015 άνδρες του ISIS αποκεφάλισαν τον 81χρονο αρχαιολόγο Khaled Asaad, επικεφαλής της αρχαιολογικής υπηρεσίας και υπεύθυνο για την διάσωση των μνημείων της πόλης.

Τον ίδιο μήνα, οι τζιχαντιστές ανατίναξαν δύο αρχαίους ναούς, του Βήλου και του Βάαλ Σαμίν που θεωρούνταν πολιτιστικά ορόσημα επί 2.000 χρόνια. Τα Ηνωμένα Έθνη χαρακτήρισαν την καταστροφή τους “έγκλημα πολέμου”. Ο διευθυντής της υπηρεσίας Μουσείων και

Αρχαιοτήτων της Συρίας, Μααμούν Αμπντελκαρίμ, δήλωσε σήμερα ότι οι αρχές θα προσπαθήσουν να αποκαταστήσουν τους ναούς, τα ταφικά μνημεία και την Αψίδα του Θριάμβου που επίσης καταστράφηκαν.

“Θα τα ξαναχτίσουμε με τις πέτρες που απέμειναν, με τις κολόνες που απέμειναν. Θα ξαναζωντανέψουμε την Παλμύρα”, είχε διαβεβαιώσει.

Σωρό τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας  από τα κτήνη των Τζιχαντιστών.΄Ενα απ΄αυτά η καταστροφή του αρχαιολογικού πλούτου στην Παλμύρα. Ανυπολόγιστη και μη αναστρέψιμη η  ζημιά.

Να δούμε ποιοι, πόσοι και πότε  θα πληρώσουν τώρα που όλα δείχνουν πως  ξεψυχάει ο “Μινώταυρος”   του ακραίου Ισλαμισμού. Κανένα έλεος στα κτήνη.΄Εχασαν πλέον την ιδιότητα του ανθρώπου μετά τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει όλα τούτα τα χρόνια.

______________________________________________________________________

 

1. Μνημόσυνο Παντελίδη: Πλήθος κόσμου για τον αδικοχαμένο τραγουδιστή στη Νέα Ιωνία
 
Μνημόσυνο Παντελίδη: Πλήθος κόσμου για τον αδικοχαμένο τραγουδιστή στη Νέα Ιωνία
Ο θάνατος του Παντελή Παντελίδη συγκλόνισε ολόκληρη τη χώρα. Οι συγγενείς, οι φίλοι και ο χιλιάδες θαυμαστές του, δεν μπορούν ακόμη να συνειδητοποιήσουν τον ξαφνικό χαμό του στο μοιραίο τροχαίο της λεωφόρου Βουλιαγμένης, το πρωί της 18ης Φεβρουαρίου.
Ημέρα θλίψης
Η Νέα Ιωνία, η γειτονιά στην οποία γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Παντελής Παντελίδης, σείστηκε στην κηδεία του, ενώ και σήμερα, ημέρα της επιμνημόσυνης δέησης, πολύς κόσμος έχει σπεύσει στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα.
Παράλληλα, ο αδελφός του αδικοχαμένου τραγουδιστή, με μία συγκινητική ανάρτηση στο Facebook, ευχαρίστησε τους χιλιάδες θαυμαστές του Παντελή για την ανταπόκριση στο κάλεσμά του.
Συγκινητικές στιγμές το βράδυ του Σαββάτου
Φίλοι του Παντελή Παντελίδη έσπευσαν χθες το απόγευμα στο σημείο του δυστυχήματος, στη Βουλιαγμένης, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του αδελφού του, Τριαντάφυλλου, βάζοντας στη διαπασών τα τραγούδια του αδικοχαμένου τραγουδιστή, λίγες ώρες πριν από το μνημόσυνο για τις 40 ημέρες από τον ξαφνικό θάνατό του, στις 18 Φεβρουαρίου.
Αρκετοί θαυμαστές του Παντελή Παντελίδη βρέθηκαν στο σημείο του δυστυχήματος, όπου άναψαν κεριά και άκουσαν τα τραγούδια του.
Οι φίλοι του αδικοχαμένου τραγουδιστή ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του αδελφού του Παντελή Παντελίδη, Τριαντάφυλλου, μέσω ανάρτησής του στο Facebook, έσπευσαν στο σημείο του δυστυχήματος, στη Βουλιαγμένη κι έβαλαν… στο τέρμα τα τραγούδια του!
“Βάζουμε τέρμα τα ηχεία μας και τραγουδάμε ‘Πίνω από ‘κει ψηλά’ για σένα, δυνατά για να φτάσει η φωνή μας κοντά του”, είχε γράψει νωρίτερα ο Τριαντάφυλλος.
Πολλοί θαυμαστές του Παντελή Παντελίδη δημιούργησαν ξεχωριστές σελίδες στα social media για τον συγκεκριμένο σκοπό με πιο συνηθισμένο τίτλο τον “Pantelidis night 7mm”.

Είναι πλέον ντροπή. Είναι αίσχος και πρόκληση, όσα συνέχεια ακούμε και διαβάζουμε γι΄αυτόν τον Παντελίδη. Θρήνος και κοπετός από τους χιλιάδες θαυμαστές του.Και η οικογένεια, αντί να σταματήσει αυτή την κατάσταση, αντί σεμνά και ταπεινά να κλάψει το νεκρό της, συνέχεια “ρίχνει λάδι στη φωτιά”. Γιατί, άραγε, συντηρεί μια τέτοια αφύσικη δημοσιότητα του σκοτωμένου καλλιτέχνη τόσο καιρό;

Και φυσικά, δεν έχει καμιά σημασία όπως ξαναγράψαμε, πως μόνο  τραγουδιστής δεν ήταν ο εν λόγω αοιδός. Αντικειμενικά δεν είχε προκισμένη φωνή. Το λένε οι  ειδικοί. ΄Ασε δε οι στίχοι των τραγουδιών του. Πέρα από απλοϊκοί ήταν και λίαν επικίνδυνοι για κάθε λογής “στόκο”,αλλά περισσότερο για τα  ανήλικα και τα ανώριμα άτομα, δοθέντος πως το θεματικό των …ασμάτων του αφορούσε συνέχεια τη βαριά καψούρα, τα σέρτικα και πολλά τσιγάρα, τη “λιώμα” κατάσταση, που  συνήθως η τελευταία συνοδευόταν κι από τρελλή οδήγηση .Κι αυτή, φυσικά, με τη σειρά της, οδηγούσε… οδηγό και  συνεπιβάτες πάνω   σε  τίποτα μπάρες ή σε χαντάκια και γκρεμούς και στη χειρότερη περίπτωση , θέριζε αμέριμνους διαβάτες (“ο χάρος βγήκε παγανιά”),έτσι και τύχαινε να βρίσκονται στο βεληνεκές της φονικής   ταχύτητας του μεθυσμένου εραστή.

‘Ομως,δεν είναι αυτό το θέμα μας.Η πρόκληση που είπαμε είναι αλλού.  Συμβαίνουν δίπλα μας κάθε λεπτό συγκλονιστικά γεγονότα. Αθώοι άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους ή  μένουν ανάπηροι για πάντα από την παράνοια κάποιων φανατικών (όλοι οι φανατικοί είναι άρρωστοι). Οπόλεμος μένεται στη Συρία, χιλιάδες πρόσφυγες  ξεριζωμένοι με παιδιά στην αγκαλιά  ή θαλασσοπνίγονται ή  περιφέρονται χαμένοι και  τόπο δε βρίσκουν να σταθούν.  Για να μην πούμε για τα εκατομμύρια θύματα της πείνας, της έλλειψης πόσιμου νερού, της στοιχειώδους ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Για τα  άλλα,τα τεράστια προβλήματαπου αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας από τα οποία ΟΥΔΕΙΣ δικαιούται να είναι απών.

Και τούτοι… μίρλα και πόνος για τονΠαντελίδη. Τί τρέλα είναι αυτή πια; Ξαναγράψαμε. Σεβόμαστε τη θλίψη των δικών του. Χάσανε τον άνθρωπό τους. Κι αυτό είναι μη αναστρέψιμο. Χιλιάδες άνθρωποι σκοτώνονται σε παρόμοια δυστυχήματα στον τόπο μας. Χαροκαμμένοι γονείς μοιρολογούν τα παιδιά τους από τη μια ως την άλλη άκρη της χώρας από τα απίστευτα πολλά τροχαία που συμβαίνου σε μας εδώ. Πρωτοι σε όλη την Ευρώπη!

΄Ολα αυτά είναι αυτονόητα. ΄Ομως, στην περίπτωση  του δυστυχήματος Παντελίδη εδώ και τόσες εβδομάδες, επικρατει μια παρανοϊκη υστερία  όχι τόσο ανεξήγητη, όσο προκλητική και ως εκ τούτου  ασεβής και αφύσικη.΄Ενας τεχνητός, συντηρούμενος πόνος που βάζει πολλούς (και με το δίκιο τους) σε άλλες σκέψεις και υποψίες.

Από την άλλη, η  ανοησία είναι, ως γνωστό ανίκητη.  Καί όταν ξεπερνάει τα όρια, όταν εξελίσσεται σε βάναυση πρόκληση και ΄Υβρι, κάποιος πρέπει να σταματήσει το βλάκα. Πολύ αθώο αίμα χύνεται. Μέγα πόνο και δυστυχία βιώνουν συνάνθρωποι  δίπλα μας . Και ουδείς δικαιούται να τα περιφρονεί.  Η αδιαφορία, η ουδετερότητα,η αποστασιοποίηση γενικώς από την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση στον άλλο είναι κι αυτό μια μορφή φασισμού από τις τόσες που επιλέγει το άτομο, για να δείξει πως ακόμα δεν κατάφερε να κατακτήσει το επίπεδο του εξανθρωπισμού.

Κρίμα!

 

2. ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΙ»

Τι απαντά ο ιερέας από τη Βέροια που προκάλεσε αντιδράσεις για τη διαμαρτυρία για τους πρόσφυγες

«Δεν είμαστε απάνθρωποι κι εγώ από προσφυγική οικογένεια προέρχομαι», δήλωσε ο ιερέας από τη Βέροια, που προκάλεσε αντιδράσεις για τη συμμετοχή του σε διαμαρτυρία πολιτών κατά των προσφύγων.

Το βράδυ της Παρασκευής προκλήθηκαν εντάσεις κατά την άφιξη του πρώτου λεωφορείου με Σύρους πρόσφυγες στο στρατόπεδο «Αρματολού Κόκκινου». Μερίδα πολιτών αντέδρασε στη μεταφορά των προσφύγων, ενώ κάποιοι επιτέθηκαν λεκτικά στον βουλευτή Γιώργο Ουρσουζίδη, που ήταν εκεί.

Ανάμεσα στους συγκεντρωμένους ήταν και ένας ιερέας, ο πατέρας Ευλόγιος, που ακούστηκε να λέει «Υπάρχει μια μοναχή δίπλα στον προφήτη Ηλία. Εάν πειραχθεί μια τρίχα από τα μαλλιά αυτά αυτής της μοναχής, θα γίνει χαμός».

Την Κυριακή, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο ιερέας διευκρίνισε ότι οι αντιδράσεις προκλήθηκαν επειδή δεν ενημερώθηκαν οι πολίτες. «Δεν είμαστε απολίτιστοι ή τραμπούκοι και βέβαια να παράσχουμε βοήθεια, αλλά να υπάρχει ενημέρωση», είπε, συμπληρώνοντας ότι ο κόσμος θορυβήθηκε επειδή υπήρξε η παραπληροφόρηση ότι θα μεταφέρονταν εκεί Αφγανοί και Πακιστανοί. «Δεν θέλουμε τον συνωστισμό που είδαμε στην Ειδομένη», πρόσθεσε ο ιερέας.

Ο ίδιος ανέφερε ότι στη συνέχεια επισκέφτηκε τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται σε στρατόπεδο της περιοχής, αναφέροντας πως είπε ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Το Σάββατο, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις απειλές του ιερέα, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής ανέφερε μιλώντας στο Mega: «Αμαυρώνουν με το χυδαιότερο τρόπο την προσφορά της ορθοδοξίας. Η ορθοδοξία έχει δώσει τα πάντα για τους πρόσφυγες και δεν έχει το δικαίωμα κανένας από αυτούς τους κυρίους, δεν τους λέω ιερωμένους γιατί δεν είναι, είναι έξω από το Χριστό, για να μην πω ότι είναι αντίχριστοι, όταν συμπεριφέρονται με τέτοιο τρόπο».

Δεν είναι μόνο τραμπούκος και ρατσιστής παπάς, είναι και θρασύς και άνανδρος. (Συνήθη χαρακτηριστικά των ρασοφόρων).