ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

  1. Ο ΤΙ ΚΙ ΑΝ ΛΕΕΙ Ο ΚΑΣΤΡΟ, ΔΕΝ ΠΑΥΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΜΙΑΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΤΟΥ ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ.
  2. ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ, ΕΣΕΝΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΓΙΑ…ΚΑΙΣΑΡΑ!
  3. ΠΑΝΤ.ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ ( ΞΑΝΑ)  ΚΑΙ…ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ.
  4.  ΜΑΦΙΟΖΙΚΟΣ ΓΑΜΟΣ  ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΡΩΣΙΑ
1. Φιντέλ Κάστρο: Οποιος άκουσε τον Ομπάμα, μπορούσε να πάθει καρδιακή προσβολή
 
Φιντέλ Κάστρο: Οποιος άκουσε τον Ομπάμα, μπορούσε να πάθει καρδιακή προσβολή

Η Κούβα «δεν έχει ανάγκη τα δώρα» των Ηνωμένων Πολιτειών, υποστήριξε ο Φιντέλ Κάστρο, μετά το ταξίδι του Μπαράκ Ομπάμα στην χώρα.

Ο πρώην πρόεδρος παρακολούθησε την ιστορική επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου την περασμένη εβδομάδα στην Αβάνα, που είχε ως στόχο την εξομάλυνση των σχέσεων των δύο χωρών.

Σε δημοσίευσή των παρατηρήσεων του σχετικά με το γεγονός, ο Κάστρο φάνηκε απρόθυμος να συγχωρέσει και να ξεχάσει, την περισσότερο από μισό αιώνα εχθρότητα των δύο χωρών, δηλώνοντας στην εφημερίδα Granma πως η Κούβα «δεν έχει ανάγκη από τα δώρα της αυτοκρατορίας».

Σε άρθρο του με τίτλο «El Hermano Obama» (Αδελφός Ομπάμα), σημειώνει χαρακτηριστικά: «Ακούγοντας τα λόγια του προέδρου των ΗΠΑ θα μπορούσε κανείς να πάθει καρδιακή προσβολή».

«Κανείς δεν έχει την ψευδαίσθηση πως οι άνθρωποι αυτής της ευγενούς και ανιδιοτελούς χώρας θα παραδώσουν την δόξα, τα δικαιώματα και τον πνευματικό τους πλούτο, που έχουν έρθει μέσα από την ανάπτυξη της εκπαίδευσης, της επιστήμης και του πολιτισμού».

Ο Μπάρακ Ομπάμα δεν συναντήθηκε με τον Φιντελ Κάστρο, ο οποίος δεν έχει κάποιο επίσημο αξίωμα, αλλά με τον πρόεδρο της χώρας και αδελφό του Ραούλ.

Κανείς δε θα περίμενε να ακούσει κάτι διαφορετικό από το Φιντέλ Κάστρο. Αλλιώς, τί ηγέτης θα ήταν μιας επανάστασης που ευτύχησε να έχει “μυαλό” τον Κάστρο και “ψυχή” της το Τσε Γκεβάρα;

Καλύτερα, λοιπόν, να μη δείξουμε ιστορική ασέβεια, σχολιάζοντας  όσα είπε ο παλιός επαναστάτης και π. πρόεδρος της Κούβας για τον Ομπάμα και τους Αμερικανούς. Εδώ, έχει θέση η …αιδήμων σιωπή!

 

2.  Τραμπ: “Οι σύμμαχοι μας πρέπει να μας πληρώνουν

Προκαλεί (ξανά) ο Τραμπ:

Οι σύμμαχοί μας θα πρέπει να πληρώνουν από εδώ και στο εξής…
για να έχουν την αμερικανική προστασία» δήλωσε ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για το προεδρικό χρίσμα

Το…. όραμά του για την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ παρουσίασε ο Αμερικανός «Μίδας», Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος, μεταξύ άλλων, δήλωσε πως όσες συμμαχικές χώρες επιθυμούν την υποστήριξη των ΗΠΑ, θα πρέπει στο εξής να… χρεώνονται.

«Οι σύμμαχοί μας θα πρέπει να πληρώνουν από εδώ και στο εξής για να έχουν την αμερικανική προστασία», επεσήμανε το φαβορί για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων. Την ίδια ώρα, εξήρε την ανάγκη μεταρρύθμισης του ΝΑΤΟ.

«Το ΝΑΤΟ είναι ξεπερασμένο», δήλωσε ο Τραμπ στην εκπομπή “This Week With George Stefanopoulos” του τηλεοπτικού δικτύου ABC. «Ο οργανισμός αυτός, των 28 κρατών-μελών συγκροτήθηκε σε μια διαφορετική εποχή, όταν η Σοβιετική Ένωση ήταν η βασική απειλή που αντιμετώπιζε η Δύση. Το ΝΑΤΟ προσπάθησε άκομψα να προσαρμοστεί στη μάχη κατά της τρομοκρατίας, με υπέρογκο οικονομικό κόστος για τις ΗΠΑ», πρόσθεσε ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος.

Άμεση ήταν η αντίδραση του συνυποψηφίου του Τραμπ για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων και ισχυρότερου αντιπάλου του, Τεντ Κρουζ, ο οποίος χαρακτήρισε τις απόψεις του εκκεντρικού δισεκατομμυριούχου για το ΝΑΤΟ «καταστροφικά βλακώδεις» μιλώντας σε κυριακάτικη εκπομπή του τηλεοπτικού δικτύου Fox News.

«Η εγκατάλειψη της Ευρώπης και η αποχώρησή μας από την επιτυχημένη πολεμική συμμαχία των καιρών μας, δεν έχουν νόημα λογικής. Μπορούν ν’ αποτελέσουν μεγάλη νίκη για τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, αλλά και για το Ισλαμικό Κράτος», δήλωσε ο Τεντ Κρουζ που υποστηρίζει τη διεξαγωγή μαζικών βομβαρδισμών κατά των τζιχαντιστών στην περίπτωση που εκλεγεί στην προεδρία των ΗΠΑ.

Συνεχίζοντας τον ανατρεπτικό τόνο των δηλώσεών του, γύρω από θέματα ουσίας της αμερικανικής εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής, ο Τραμπ δήλωσε χτες στην εφημερίδα ““The New York Times” ότι θα σκεφτεί να επιτρέψει στην Ιαπωνία και στη Νότια Κορέα ν’ αναπτύξουν το δικό τους πυρηνικό οπλοστάσιο κατά της Βόρειας Κορέας και της Κίνας, αποσυνδέοντας τις ΗΠΑ από το ζήτημα αυτό.

Δεν …παίζεται με τίποτα ο  Ντόναλντ, τελικά. Γενικώς η βλακεία, ως γνωστό, είναι ανίκητη.  Και ο Τραμπ, αν έχει ένα…προσόν για να το βάζουν οι νουνεχείς ψηφοφόροι Αμερικανοί στα πόδια,  είναι αυτή ακριβώς  η παλαβομάρα που τον δέρνει.

Να είναι καλά και να λέει τέτοια. Βοηθάει, όσο κανείς άλλος, τη χώρα του,αλλά και τον κόσμο ολόκληρο.

 

3. «SOS»: Ένας στους 10 ανθρώπους δεν έχει πρόσβαση σε καθαρό νερό
 
«SOS»: Ένας στους 10 ανθρώπους δεν έχει πρόσβαση σε καθαρό νερό

Περίπου 650 εκατομμύρια άνθρωποι, ή ένας στους δέκα ανθρώπους στον κόσμο… δεν έχει πρόσβαση σε καθαρό νερό, το οποίο δημιουργεί τον κίνδυνο για τους ανθρώπους αυτούς να προσβληθούν από μολυσματικές ασθένειες και να πεθάνουν πρόωρα, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Το ακάθαρτο νερό και οι κακές υγειονομικές συνθήκες μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές διαρροϊκές νόσους στα παιδιά, προκαλώντας τον θάνατο περίπου 900 παιδιών ηλικίας κάτω των πέντε ετών την ημέρα στον κόσμο, ή ένα παιδί ανά δύο λεπτά, σύμφωνα με υπολογισμούς του ΟΗΕ.

Μεταξύ των νεογέννητων, οι μολυσματικές ασθένειες, που οφείλονται στην έλλειψη πόσιμου νερού και σε ένα ακάθαρτο περιβάλλον, προκαλούν έναν θάνατο το λεπτό σε κάποιο μέρος στον κόσμο.

akatharto%20nero.jpg
Ο ΟΗΕ υπογραμμίζει ότι η πρόσβαση σε ασφαλές πόσιμο νερό και σε επαρκείς υγειονομικές υπηρεσίες είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία των ανθρώπων. Αυτή είναι σημαντική και για άλλους λόγους, σημειώνει επίσης, που ξεκινούν από οφέλη που είναι εύκολο να αναγνωριστούν και να υπολογιστούν, όπως η εξοικονόμηση χρόνου και χρήματος, και φθάνουν μέχρι πιο δυσδιάκριτους παράγοντες, όπως είναι η άνεση, η ευημερία, η αξιοπρέπεια, η ιδιωτικότητα και η ασφάλεια.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) υπολογίζει ότι κάθε 1 δολάριο που επενδύεται στη βελτίωση του νερού και των υγειονομικών υπηρεσιών που παρέχονται υπάρχει όφελος 4 ως 12 δολαρίων, ανάλογα με το είδος της παρέμβασης.

paidia-nero-nigiria.jpg

Ο Παντελίδης είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ -Τι έδειξαν αιματολογική και τοξικολογική εξέταση
Ο Παντελίδης είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ -Τι έδειξαν αιματολογική και τοξικολογική εξέταση

Η αιματολογική και τοξικολογική εξέταση που έγιναν στον άτυχο τραγουδιστή Παντελή Παντελίδη  μετά το τροχαίο δυστύχημα, στο οποίο έχασε τη ζωή του έδειξαν πως ο 32χρονος είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ.

Σύμφωνα με tovima.gr το πόρισμα που παραδόθηκε στις κεντρικές υπηρεσίες της Τροχαίας αναφέρει πως η ποσότητα αλκοόλ που βρέθηκε να έχει καταναλώσει ο γνωστός καλλιτέχνης είναι άνω του 1,5 γραμμαρίου ανά λίτρο, όταν το όριο είναι 0,50 γραμμάρια.

Σε όσους παρεξήγησαν την πρόθεσή μας και τα γραφόμενά μας (πήραμε αρκετά τέτοια μέηλ) στο χτεσινό κείμενο για τον Παντελή  Παντελίδη, που σκοτώθηκε πριν εβδομάδες σε τροχαίο, έχουμε να συστήσουμε να ηρεμήσουν και να ξαναδιαβάσουν τί γράψαμε και με ποιο σκοπό  για τον άτυχο τραγουδιστή. Ξαναβάζουμε το ίδιο κείμενο  στη συνέχεια, χωρίς άλλα σχόλια. Ας φροντίσουν μόνο, όσοι διαμαρτύρονται, να διαβάσουν προσεκτικά, όσα γράφει το άρθρο που αναδημοσιεύσαμε παραπάνω.

 

” Είναι πλέον ντροπή. Είναι αίσχος και πρόκληση, όσα συνέχεια ακούμε και διαβάζουμε γι΄αυτόν τον Παντελίδη. Θρήνος και κοπετός από τους χιλιάδες θαυμαστές του.Και η οικογένεια, αντί να σταματήσει αυτή την κατάσταση, αντί σεμνά και ταπεινά να κλάψει το νεκρό της, συνέχεια «ρίχνει λάδι στη φωτιά». Γιατί, άραγε, συντηρεί μια τέτοια αφύσικη δημοσιότητα του σκοτωμένου καλλιτέχνη τόσο καιρό;
Και φυσικά, δεν έχει καμιά σημασία όπως ξαναγράψαμε, πως μόνο  τραγουδιστής δεν ήταν ο εν λόγω αοιδός. Αντικειμενικά δεν είχε προκισμένη φωνή. Το λένε οι  ειδικοί. ΄Ασε δε οι στίχοι των τραγουδιών του. Πέρα από απλοϊκοί ήταν και λίαν επικίνδυνοι για κάθε λογής «στόκο»,αλλά περισσότερο για τα  ανήλικα και τα ανώριμα άτομα, δοθέντος πως το θεματικό των …ασμάτων του αφορούσε συνέχεια τη βαριά καψούρα, τα σέρτικα και πολλά τσιγάρα, τη «λιώμα» κατάσταση, που  συνήθως η τελευταία συνοδευόταν κι από τρελλή οδήγηση .Κι αυτή, φυσικά, με τη σειρά της, οδηγούσε… οδηγό και  συνεπιβάτες πάνω   σε  τίποτα μπάρες ή σε χαντάκια και γκρεμούς και στη χειρότερη περίπτωση , θέριζε αμέριμνους διαβάτες («ο χάρος βγήκε παγανιά»),έτσι και τύχαινε να βρίσκονται στο βεληνεκές της φονικής   ταχύτητας του μεθυσμένου εραστή.
“Ομως,δεν είναι αυτό το θέμα μας.Η πρόκληση που είπαμε είναι αλλού.  Συμβαίνουν δίπλα μας κάθε λεπτό συγκλονιστικά γεγονότα. Αθώοι άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους ή  μένουν ανάπηροι για πάντα από την παράνοια κάποιων φανατικών (όλοι οι φανατικοί είναι άρρωστοι). Οπόλεμος μένεται στη Συρία, χιλιάδες πρόσφυγες  ξεριζωμένοι με παιδιά στην αγκαλιά  ή θαλασσοπνίγονται ή  περιφέρονται χαμένοι και  τόπο δε βρίσκουν να σταθούν.  Για να μην πούμε για τα εκατομμύρια θύματα της πείνας, της έλλειψης πόσιμου νερού, της στοιχειώδους ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Για τα  άλλα,τα τεράστια προβλήματαπου αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας από τα οποία ΟΥΔΕΙΣ δικαιούται να είναι απών.
Και τούτοι… μίρλα και πόνος για τονΠαντελίδη. Τί τρέλα είναι αυτή πια; Ξαναγράψαμε. Σεβόμαστε τη θλίψη των δικών του. Χάσανε τον άνθρωπό τους. Κι αυτό είναι μη αναστρέψιμο. Χιλιάδες άνθρωποι σκοτώνονται σε παρόμοια δυστυχήματα στον τόπο μας. Χαροκαμμένοι γονείς μοιρολογούν τα παιδιά τους από τη μια ως την άλλη άκρη της χώρας από τα απίστευτα πολλά τροχαία που συμβαίνου σε μας εδώ. Πρωτοι σε όλη την Ευρώπη!
΄Ολα αυτά είναι αυτονόητα. ΄Ομως, στην περίπτωση  του δυστυχήματος Παντελίδη εδώ και τόσες εβδομάδες, επικρατει μια παρανοϊκη υστερία  όχι τόσο ανεξήγητη, όσο προκλητική και ως εκ τούτου  ασεβής και αφύσικη.΄Ενας τεχνητός, συντηρούμενος πόνος που βάζει πολλούς (και με το δίκιο τους) σε άλλες σκέψεις και υποψίες.
Από την άλλη, η  ανοησία είναι, ως γνωστό ανίκητη.  Καί όταν ξεπερνάει τα όρια, όταν εξελίσσεται σε βάναυση πρόκληση και ΄Υβρι, κάποιος πρέπει να σταματήσει το βλάκα. Πολύ αθώο αίμα χύνεται. Μέγα πόνο και δυστυχία βιώνουν συνάνθρωποι  δίπλα μας . Και ουδείς δικαιούται να τα περιφρονεί.  Η αδιαφορία, η ουδετερότητα,η αποστασιοποίηση γενικώς από την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση στον άλλο είναι κι αυτό μια μορφή φασισμού από τις τόσες που επιλέγει το άτομο, για να δείξει πως ακόμα δεν κατάφερε να κατακτήσει το επίπεδο του εξανθρωπισμού.
Κρίμα!”

 

4. Ο γάμος της απόλυτης χλιδής -Νυφικό 25 εκατ. ρούβλια και καλεσμένοι σταρ επί πληρωμή
Ο γάμος της απόλυτης χλιδής -Νυφικό 25 εκατ. ευρώ και καλεσμένοι σταρ επί πληρωμή [εικόνες]

Ο πιο υπερπολυτελής γάμος της χρονιάς έγινε χτες στη Μόσχα, όπου ο Ρώσος Μεγιστάνας που το περασμένο χρόνο «σκαρφάλωσε» στην κορυφή λίστα του Forbes με περιουσία που εκτιμάται στα 4,8 δισεκατομμύρια δολάρια, πάντρεψε τον δευτερότοκο γιο του.

Ο γάμος-όνειρο είχε τα πάντα. Διάσημους, διαμάντια, χλιδή, και μία τεράστια γαμήλια τούρτα.

Τα βλέμματα όλων τράβηξε φυσικά η νύφη, η οποία εμφανίστηκε με ένα εντυπωσιακό νυφικό κεντημένο με πολύτιμε πέτρες που κόστισε 25 εκ. Ρούβλια και ήταν του οίκου Ellie Saab. Η τιάρα που κοσμούσε το κεφάλι της νύφη άξιζε 5 εκ. Ευρώ, ενώ για το χτένισμα και το μακιγιάζ της δαπανήθηκαν περίπου 15.000 ρούβλια. Μάλιστα, σύμφωνα με τα ξένα μέσα, το νυφικό της Ρωσίδας καλλονής ζύγισε 25 κιλά και γι΄ αυτό στην γαμήλια τελετή περπατούσε με πολύ αργά και σταθερά βήματα, στηριζόμενη πάντα στον άντρα της.
Στη συνέχεια, όμως, την παράσταση έκλεψε η pop star, Τζένιφερ Λόπεζ, η οποία αμείφθηκε με 5.000.000 ευρώ από τον Ρώσο μεγιστάνα. Η ίδια δεν πήγε μόνη της, αλλά το παρών έδωσαν η Μπιγιονσέ, ο Ενρίκε Ιγκλέσιας και ο Έλτον Τζον ο οποίος έλαβε 7.000.000 ευρώ, για να δώσει το παρών στο πάρτι.
Tο γαμήλιο πάρτι έγινε σε ένα από τα πιο πολυτελή εστιατόρια της Μόσχας, το «Safisa», το οποίο στολίστηκε  με τριαντάφυλλα για τον πολυτελή γάμο.

Αυτή είναι η ρώσικη μαφία,η οποία  με επικεφαλής τον αρχιμαφιόζο δικτάτορα Πούτιν, κρατούν σε πολιτική ομηρία, στέρηση βασικών ανθρώπινων δικαιωμάτων και  ανηλεή βομβαρδισμό προπαγάνδας έναν ολόκληρο  λαό.

 

Γράφαμε στις 3-12-2010

 

«Διεφθαρμένη απολυταρχία» η Ρωσία

 

 Ο δικτάτορας της Ρωσίας Πούτιν έχει παραδώσει τη χώρα στη ΜΑΦΙΑ. ΄Ενα μαφιόζικο κράτος χαρακτηρίζεται στα έγγραφα του WikiLeaks η σημερινή Ρωσία.
Το χειρότερο δεν είναι αυτό. Οι Ρώσοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία, αποδέχονται αυτή την κατάσταση και θεωρούν το δικτάτορα που τους κυβερνά ,”ισχυρό άντρα”.
Αλλοίμονο στους διαφωνούντες!
Και στις 4 Μάαρτη 2016:

 

  1. ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ  ΠΟΥΤΙΝ.  «ΠΕΤΑΕΙ»  ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΑ ΛΑΪΚΗΣ ΑΠΟΔΟΧΗΣ. ΜΟΝΟ ΠΟΥ… «ΜΕ ΤΟ ΝΟΥ ΠΛΟΥΤΑΙΝΕΙ Η ΚΟΡΗ».
1. ΤO 2012 ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΗΤΑΝ 40%.Ο Πούτιν «σαρώνει» με 74%: Οι ψηφοφόροι τον θέλουν για Πρόεδρο
Ο Πούτιν «σαρώνει» με 74%: Οι ψηφοφόροι τον θέλουν για Πρόεδρο [εικόνες]

Η πρόθεση ψήφου του ρωσικού λαού για τις εκλογές του 2018 δείχνει Βλαντιμίρ Πούτιν δαγκωτό! Αν όντως τότε εκλεγεί, θα είναι η τέταρτη θητεία του.

Η υποστήριξη της κοινής γνώμης προς τον Βλαντιμίρ Πούτιν για να υπηρετήσει άλλη μια θητεία ως πρόεδρος έχει φθάσει στο υψηλότερο επίπεδό της εδώ και τέσσερα χρόνια, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. Το 74% των Ρώσων θα επανεξέλεγαν πρόεδρο τον Πούτιν, στη δημοσκόπηση της VTsIOM.

Ο Πούτιν κυριαρχεί στα κρατικά μέσα στη Ρωσία και αναμένεται ευρέως πως θα είναι υποψήφιος στις επόμενες προεδρικές εκλογές το 2018. Αν κερδίσει, θα είναι η τέταρτη προεδρική θητεία του. Οι συγκρούσεις στην Ουκρανία και τη Ρωσία έχουν αυξήσει τη δημοτικότητά του και το μήνυμά του πως η Ρωσία είναι ξανά μια υπολογίσιμη δύναμη στην παγκόσμια σκηνή έχει απήχηση στους ψηφοφόρους.

H VTsIOM ανέφερε πως τα ποσοστά αποδοχής του Πούτιν έχουν αυξηθεί μεταξύ πολλών κοινωνικών ομάδων, περιλαμβανομένων και των νέων. Η δημοσκόπηση δείχνει επίσης πως η υποστήριξη προς τον Πούτιν έχει αυξηθεί απότομα τα τελευταία χρόνια: το 2012, στην ίδια σειρά δημοσκοπήσεων, μόνο το 40% των Ρώσων δήλωναν ότι θα ψήφιζαν τον Ρώσο ηγέτη.


«Ακόμα και μεταξύ εκείνων που πιστεύουν πως ο πρόεδρος δεν έχει εκπληρώσει ακόμη πολλές από τις προεκλογικές υποσχέσεις του, το 70% είναι πρόθυμο να υποστηρίξει τον Πούτιν», αναφέρεται σε ανακοίνωση της VTsIOM που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της.

Παράλληλα και μια ανεξάρτητη ρωσική εταιρία δημοσκοπήσεων, το Levada Center, δίνει στον Πούτιν παρόμοια ποσοστά.

Αυτή η πανηγυρική προτίμηση στον Ρώσο Πρόεδρο πάντως όπως είναι φυσικό προκαλεί δυσαρέσκεια στους αντιπάλους του. Φιλελεύθεροι πολιτικοί της αντιπολίτευσης υποστηρίζουν πως τα ποσοστά είναι διογκωμένα λόγω του ότι η κρατική τηλεόραση, απ΄όπου ενημερώνονται οι περισσότεροι Ρώσοι, δίνει ευρεία κάλυψη στον Πούτιν ενώ εκείνους ως επί το πλείστον τους αγνοεί.

Αν πάντως ο Πούτιν κερδίσει τις εκλογές του 2018, θα έχει το δικαίωμα να παραμείνει πρόεδρος μέχρι το 2024. Το πρόβλημα είναι πως ώσπου να συμπληρωθεί αυτή η τέταρτη τετραετία εκείνος θα έχει περάσει την ηλικία των 70 χρόνων και θα προσκρούσει στο συνταγματικό όριο που θα του απαγορεύει να υπηρετήσει περισσότερες από δύο συνεχόμενες θητείες.

Μετά τις πρώτες δύο θητείες του ως πρόεδρος, ο Βλαντιμίρ Πούτιν παραμέρισε το 2008 για να γίνει πρόεδρος ο προστατευόμενός του Ντμίτρι Μενβέντεφ. Ο Ρώσος ηγέτης επέστρεψε και πάλι στο Κρεμλίνο το 2012.

 Ο δικτάτορας επαίρεται και παραληρεί.   Είναι το χαρακτηριστικό όλων των …συναδέλφων του.  Να θυμηθούμε το  δικός μας  εδώ δικτάτορα.  Είχε βγάλει ποσοστά αποδοχής («ΝΑΙ») του σχεδίου Συντάγματος στο δημοψήφισμα του ΄68,  πάνω από 92%!. ΄Οχι, δηλαδή, πως δεν πήρε   κοντά  στο 75%.  ΄Ολη η επαρχία της χώρας ήταν χουντική την εποχή εκείνη με τα δάνεια που τους χάρισε, κάτι καλύβες-σπίτια που τους έχτισε και άλλα τέτοια ταξίματα. ΄Ιδια ιστορία αποδοχής με δημοψηφίσματα ή και εκλογές ολοκληρωτικών καθεστώτων από ισχυρές λαϊκές πλειοψηφίες, έχουμε σε όλο τον κόσμο, ειδικά στα καθεστώτα της Λατινικής Αμερικής παλιότερα.
Για να επανέλθουμε στους Ρώσους,  μπορεί μεν τα «χαλκεία»   του δικτάτορα εκεί  να του δίνουν σήμερα μεγάλα ποσοστά αποδοχής, αλλά σίγουρα δε φτάνουν παραπάνω από 55%. Δεν είναι οι Ρώσοι  σε τόσο πια  μεγάλη πλειοψηφία εθνικιστές και αποχαυνωμένοι, ώστε να μη γνωρίζουν πού οδηγεί τη χώρα ο δικτάτορας.
 Η πλειοψηφία του ρωσικού λαού ζει μέσα στη δεινή ανέχεια, την ώρα που ο τσάρος  ζει στη χλιδή και συμπεριφέρεται ως «αστέρας» σε… σόου μπίζνες.  Με εθνικισμό δε χορταίνεις άδεια στομάχια, έστω κι αν πείθεις  προς στιγμήν πως για την κατάντια σου  φταίνε αποκλειστικά οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι.  Ναζί, ακροδεξιούς, φανατικούς εθνικιστές, περιθωριακούς, μαφιόζους, που είναι η κατ΄εξοχήν εκλογική πελατεία του δικτάτορα,  μπορεί προς το παρόν  να τους κουμαντάρει.΄Οχι, όμως, για πολύ. Ιδαίτερα αν τα πράγματα χειροτερέψουν περισσότερο οικονομικά .Με ψέματα δεν κρατάς έναν ολόκληρο λαό στη τύφλα και την πείνα.
Βέβαια, μεγάλη ευθύνη έχει η Δύση για το σημερινό κατάντημα της Ρωσίας. Δεν προσέγγισε με την οφειλόμενη ιστορική προσοχή αυτό το λαό (με την όντως περίεργη συμπεριφορά και νοοτροπία ανά τους αιώνες) από την πτώση του σοβιετικού καθεστώτος και μετά. Οι Ρώσοι  στην πραγματικότητα ζουν ακόμα φυλακισμένοι από την εποχή του Στάλιν μέχρι σήμερα. Από τη μια, το απάνθρωπο σοβιετικό καθεστώς κι από την άλλη,ύστερα από  την πτώση του, η απομόνωση, η έλλειψη επικοινωνίας των μεγάλων ρώσικων μαζών με την κουλτούρα  των υπόλοιπων λαών  και ειδικά της Δύσης,  στέρησαν την ικανότητα και των δύο κόσμων να αντλήσουν ως «συγκοινωνούντα δοχεία» πολιτισμικά και άλλα στοιχεία, που θα έφερναν  κοντά τους λαούς.  Τρανή απόδειξη της δύναμης που έχει ο πολιτισμός,η ουσιαστική επικοινωνία και η ανταλλαγή νοοτροπιών  στους ανθρώπους είναι σήμερα οι άλλες  «Ανατολικές χώρες». Α. Γερμανία,Τσεχία, Πολωνία, Ουγγαρία,  Ρουμανία, Βουλγαρία  , έχουν αποκτήσει πλέον την ευρωπαϊκή κουλτούρα, αφού είναι και χώρες-μέλη της Ε.Ε . Ο πολίτης αυτών των χωρών δε θυμίζει πια  σε τίποτα τον απομονωμένο ,εθνικιστή, αντιευρωπαϊστή Ρώσο.
  Με 2 εβδομάδες διακοπές  των Ρώσων στην Ελλάδα και την Τουρκία,δε βιώνεις τον πολιτισμό της Δύσης. Αλλά κι αυτές τις ελάχιστες  διακοπές, μόνο τα μεσαία βαλάντια είναι σε θέση να τις χαρούν .Η πλειοψηφία του πληθυσμού είναι εγκλωβισμένη σε μια απέραντη χώρα κι καταδικασμένη να συνεχίζει να ζει στην απομόνωση. Τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα, αφού η χώρα  έχει να αντιπαλέψει και με διαφορετικές εθνότητες, εθνικισμούς, κουλτούρες, νοοτροπίες. Βεβαίως ,οι  «αυλικοί» της εξουσίας, οι άλλοι «ημέτεροι», οι  διαπλεκόμενοι και οι διεφθαρμένοι (τέτοιοι είναι …ο μισός και παραπάνω πληθυσμός της Ρωσίας), οι μαφιόζοι, απολαμβάνουν μια  μυθική ζωή (για τα πρότυπα της μάζας) ,η οποία μια μέρα, βέβαια, θα γυρίσει μπούμερανγκ  για το μαφιόζικο  καθεστώς Πούτιν, όταν τα ευρύτερα λαϊκά στρώματα στραφούν κάποια στιγμή εναντίον του.
Σήμερα, λείπει από το ρώσικο λαό η ενημέρωση, το άνοιγμα του «Παραθύρου» στον υπόλοιπο κόσμο. Τρέφεται από τους σκουπιδότοπους ενημέρωσης του δικτάτορα, αντιγράφει τς χειρότερες εκδοχές του δυτικού πολιτισμού, δέχεται τόνους εθνικιστικής και υβριστικής για όλους εμάς  προπαγάνδας και μένει με την εντύπωση πως είναι ένας περιούσιος, αλλά αδικημένος λαός από του υπόλοιπους. Στο μεταξύ, να μην ξεχνάμε πως η πλειονότητα του πληθυσμού έχει από το χαμηλότερο προσδόκιμο ζωής, χείριστη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, διατρέφεται ανθυγιεινά και οι κοινωνίες παιδιόθεν παραδίνονται στην αποχαύνωση, την αναπηρία κορμιού και ψυχής  και στον αργό θάανατο της βότκας, του καπνού  και άλλων ουσιών. Μια κόλαση βιώνουν στις μέρες μας οι Ρώσοι.
Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί, βέβαια, να συνεχιστεί επ΄ άπειρον. Κι αν Αμερικανοί και Ευρωπαίοι νομίζουν πως  είναι καλύτερα το καθεστώς να πέσει και να ανατραπεί ο δικτάτορας από «μέσα», μόνο με την οικονομική πίεση που έχουν οι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ επιβάλει, είναι γελασμένοι. Αν δε βρεθεί τρόπος προσέγγισης των ευρύτερων λαϊκών μαζών, ενημέρωσης, «προπαγάνδας», συσπείρωση της αντιπολίτευσης και  δημιουργία καθαρών λαϊκών εξεγέρσεων, ο δικτάτορας θα επιβιώσει. Καί όχι απλά θα ζήσει, αλλά θα τον  δούμε να ανοίγει και νέα μέτωπα πολέμου στις «παρ-΄Ιστριες χώρες»  τώρα πια  (και φυσικά στην Τουρκία και το Αιγαίο. Είναι ικανός, επειδή ακριβώς είναι τρελαμένος από τη φιλοδοξία.Θα κάνε μεγαλύτερα εγκλήματα από εκείνα στην Ουκρανία. Και τότε…ας κρυφτούν όσοι τον άφησαν να φτάσει ως εκεί.