ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΜΑΘΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ,ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΑΔΙΤΕΣ.
Απειλείται με 5 χρόνια φυλάκισης ο Νότης Σφακιανάκης
NDPphoto

 

Με πέντε χρόνια φυλάκισης φέρεται πως κινδυνεύει ο Νότης Σφακιανάκης, εξαιτίας δηλώσεων που είχε κάνει στο κρατικό κανάλι της Κύπρου.

Ο τραγουδιστής αναφερόμενος στους πρόσφυγες σχολίασε πως «βιάζουν» την πατρίδα μας, δήλωση που οδήγησε την Επιτροπή Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας να επιρρίπτει ευθύνες στο «ΡΙΚ»για τη μετάδοση ρατσιστικών αναφορών, όπως ανέφερε η εκπομπή «Αποκαλυπτικά».

«Αυτά κρίθηκαν πολύ ρατσιστικά με βάση τον κώδικα που τον ετοίμασαν οι εκδότες, οι δημοσιογράφοι, οι ιδιοκτήτες των καναλιών. Δεν είναι κάτι ιδιωτικό είναι μια πρωτοβουλία και των δημοσιογράφων για την αυτορρύθμιση των ΜΜΕ και των δημοσιογράφων», τόνισε ο γ.γ της επιτροπής.

«Ο νόμος εδώ στην Κύπρο προβλέπει ποινή φυλάκισης 5 ετών για προβολή ρατσιστικών απόψεων», προσέθεσε.

Η εκπομπή προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον τραγουδιστή, ο οποίος αρνήθηκε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση.

Ετοιμάζουμε να κοινοποιήσουμε  στην Κυπριακή πρεσβεία στην Αθήνα  το φάκελο που στείλαμε εδώ και πολύ καιρό στον ΄Αρειο Πάγο με ιστορικές παρατηρήσεις και αναλύσεις πάνω στο συγκεκριμένο θέμα της αναίσχυντης ναζιστικής προπαγάνδας που ασκούν συνεχώς και αδιαλείπτως στελέχη και οπαδοί της Χ.Α.   Αύριο-μεθαύριο, θα διαβιβάσουμε το υλικό για να το προωθήσει, όπως οφείλει, η πρεσβεία αναλόγως.

Η ελληνική δικαιοσύνη όλο αυτό τον καιρό δε στάθηκε στο ύψος από το οποίο οφείλουμε άπαντες (και προπαντός ο δικαιικός θεσμός) να ατενίζουμε το μοναδικό σε σοβαρότητα και σπουδαιότητα ιστορικό αυτό θέμα. Ασέλγησε στη μνήμη εκατομμυρίων θυμάτων του ναζισμού, νομιμοποίησε τους Ναζί στην Ελλάδα και τους έστειλε στη Βουλή των Ελλήνων, ως εκπροσώπους του δημοκρατικού πολιτεύματος!  Θα το ξανακάνουν, αν άλλη, ανάλογη εγκληματική ή παρανοϊκή ομάδα υποβάλει αίτημα αναγνώρισής της ως κόμμα; Αναναγνωρίζει ο Άρειος Πάγος ως πολτική ιδεολογία το Ναζισμό και όχι ως τερατούργημα, ως   ιδεολόγημα, ιδεοληψία διεστραμμένων και αφύσικων υπανθρώπων;

Παράλληλα, αντί  οι εισαγγελείς της χώρας να ασκούν συνεχείς διώξεις εναντίον στελεχών και μελών της Χ.Α για πληθώρα αδικημάτων που αφορούν  ηθική αυτουργία σε εγκλήματα, ρατσισμό και άλλα συναφή, αλλά και κατά δημοσιογράφων που πρόσφεραν “βήμα” κατά καιρούς στους Ναζί, ανάλογο με το περί ου  στην Κύπρο, για να προπαγανδίσουν την εγκληματική τους παράνοια  και να ασεβήσουν στη μνήμη των θυμάτων της χιτλερικής μανίας ή “νίπτουν τα χείρας” τους ή παρακολουθούν απαθείς και αδιάφοροι  το ιστορικό αυτό έγκλημα που διέπραξε ο κρίσιμος θεσμός τον οποίο υπηρετούν.

Ας τολμήσουν, λοιπόν,  οι Κύπριοι να δώσουν ένα μάθημα στους  ΄Ελληνες δικαστές. Να κάνουν ό,τι ακριβώς δεν έκαναν οι δικοί μας  εδώ. Ας “βάλουν τα γυαλιά” στο ανώτατο δικαστήριο της χώρας μας που “έφτυσε” στη μνήμη  των εκατομμυρίων  θυμάτων των ναζιστικών θηριωδών. Μια τέτοια δίωξη και προπαντός καταδίκη του αμετροεπούς, θρασύτατου και υπότροπου αυτού ναζιστή αοιδού, είναι σίγουρο πως θα σημάνει συναγερμό , θα ξυπνήσει  συνειδήσεις, θα διεγείρει ανακλαστικά και θα ευαισθητοποιήσει θεσμούς και πολίτες, Κύπριους και Ελλαδικούς.

΄Ενα ιστορικό κείμενο είναι από τη φύση του και την αποστολή του μια ΜΗΝΥΣΗ (Μηνύω=αποκαλύπτω, αναγγέλω-καταγγέλω την τέλεση ενός εγκλήματος). Ο ιστορικός  ούτε υποβάλει μηνύσεις ούτε μπορεί να ασκηθεί εναντίον του διώξη  για θέματα ιστορικά. Είναι δεοντολογία της επιστήμης και  πρόβλεψη του ποινικού κώδικα. ΄Ομως, η κοινοποίηση σε ένα δικαστικό ή άλλο αρμόδιο όργανο μιας ιστορικής ανάλυσης, η οποία υποδεικνύει έγκλημα και τεκμηριώνει την κατηγορία, υπέχει τη θέση ΜΗΝΥΣΗΣ, αλλά  το ίδιο  κείμενο αποτελεί λόγο και για αυτεπάγγελτη δίωξη, όπου και όπως αυτό προβλέπεται από το νόμο  και οφείλουν τα αρμόδια όργανα να προχωρούν στις ίδιες διαδικασίες με εκείνες που ορίζει ο νόμος για τη δίωξη ενόχων.

Τολμήστε στην Κύπρο! Δώστε ένα μάθημα δικαιοσύνης ,δημοκρατίας και δημοσιογραφικής δεοντολογίας στην Ελλάδα.

                              (ΦΑΚΕΛΟΣ ΝΑΖΙ)
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΜΑΣ
1. ΣΤΟΡΙΚΟ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩ Ν
13.12.13
……………………………………………………………………….
Κύριοι βουλευτές ,
Ο Ναζισμός υπήρξε η χειρότερη περίοδος στην πορεία του ανθρώπου. Αυτή είναι η διαβεβαίωση της Ιστορίας. Ουδέποτε ο κόσμος είδε τέτοιας μορφής και έκτασης θηριωδία. Δε γνωρίζουμε στην Ιστορία παρόμοια εγκλήματα. Τί είναι για παράδειγμα η οδυνηρή και βδελυρή πράξη της τύφλωσης 15.000 αιχμαλώτων Βουλγάρων από το Βυζαντινό αυτοκράτορα Βασίλειο το Β΄,τον αποκαλούμενο Βουλγαροκτόνο, μπροστά στα 5-6.000.000 Εβραίους, που έκαψαν στους φούρνους και θανάτωσαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης οι Ναζί; Κοντά στα 20.000.000 υπολογίζει σήμερα η Ιστορία τα θύματα του Ναζισμού. Πρωτοφανές, ανήκουστο, απίστευτο ! Ουδέποτε η ανθρωπότητα γνώρισε τέτοια φρίκη, τέτοια ντροπή, τόση οδύνη.
Η χώρα μας βίωσε στο “πετσί” της αυτή τη θηριωδία. Οι εκτελέσεις, οι βασανισμοί, οι φυλακίσεις, οι συλλήψεις, από το 1941 έως το 1944 δεν έχουν προηγούμενο στην ιστορία της χώρας . Η “Κατοχή” σημάδεψε ακόμα και τις νεότερες γενιές των Ελλήνων . Η οικονομία της χώρας κατεστράφη εντελώς και για χρόνια πολλά μετά τον πόλεμο γενιές Ελλήνων συνέχιζαν να υφίστανται τις οικονομικές επιπτώσεις αυτής της καταστροφής.
Αυτά όφειλε να τα γνωρίζουν Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση (και τα γνωρίζουν) και να θέσουν, όπως είπαμε, εκτός νόμου από την πρώτη στιγμή την εγκληματική συμμορία των Νεο-Ναζί και του Μιχαλολιάκου. Ασέβησε η σημερινη ελληνική Βουλή στη μνήμη των εκατομμυρίων θυμάτων του Ναζισμού και ιδιαίτερα στη μνήμη των Ελλήνων θυμάτων και ασέλγησε επί της Ιστορίας που επέτρεψε την είσοδο των Ναζιστών στο ελληνικό κοινοβούλιο. Πολλώ μάλλον, που ο πρόεδρος της Βουλής έδωσε πάμπολες φορές το λόγο σε ομιλητές Νεο-Ναζί (εμείς δεν τους αναγνωρίζουμε ως βουλευτές) να “αποπατήσουν” στο ίδιο το “ναό της Δημοκρατίας” και επέτρεψε αναρίθμητες φορές να ακουστεί το παραλήρημα και η ΄Υβρις των υπανθρώπων πως δεν υπήρξε Ολοκαύτωμα! Πώς θα απολογηθούν τώρα οι σημερινοί Βουλευτές στην ιστορία; Πώς δέχτηκαν να αντικρύζουν τρελαμένα και ανισόρροπα πρόσωπα στην αίθουσα της Βουλής, που ξερνούσαν ύβρεις και οχετό κατά πάντων και ιδιαίτερα κατά της Ιστορίας; Δεν μπορούν να αφουγκραστούν τη “φωνή” του αίματος των εκατομμυρίων θυμάτων;
Ντροπή σας, κύριοι Βουλευτές! Χίλιες φορές ντροπή σας! Το έγκλημά σας είναι ασυγχώρητο και δεν παραγράφεται ιστορικά. Αν υπήρχαν στην Ελλάδα δικαστές με “κότσια” και ευαισθησία, θα έπρεπε να κινηθούν εδώ και πολύ καιρό νομικά εναντίον σας. Ντροπή σας!
Κύριοι,
΄Εχετε αντιληφθεί πως προσβάλετε και τη μνήμη των εκατομμύριων θυμάτων των Ναζί ,αλλά και το πολίτευμα της χώρας, αφού επιτρέπετε την είσοδο στο ελληνικό κοινοβούλιο των υμνητών των εγκλημάτων των Ναζί; Καταλαβαίνετε πως αυτό είναι παράνομο και έχετε εκτεθεί ανεπανόρθωτα απέναντι στην Ιστορία και την παγκόσμια Δικαιοσύνη;
Σε λίγο καιρό πλησιάζουν οι ευρωοεκλογές . Θα διαπράξετε “έγκλημα καθοσίωσης”, αν πάλι οι Νεο-Ναζί συμμετάσχουν σ΄αυτές . Μην αφήσετε τους δικαστές να κάνουν εκείνο που εσείς έχετε πρώτοι υποχρέωση να κάνετε. Να θέσετε, δηλαδή, με δικό σας νόμο εκτός νομιμότητας τη ναζιστική οργάνωση και οποιαδήποτε μικρή ή μεγάλη ναζιστική παρουσία ή “φωνή” στην ελληνική κοινωνία . Μην τολμήσετε! Το έκαναν οι Γερμανοί, οι Γάλλοι,οι Σουηδοί ,όλες οι χώρες που σέβονται την Ιστορία και τον ανθρωπισμό. Εξαφάνισαν κάθε ίχνος ντροπής και ευξετελισμού της Ιστορίας και του πολιτισμού, απομόνωσαν από κάθε πολιτική ,κοινωνική και λοιπή δρατσηριότητα τους υμνητές της παράνοιας των Ναζί.
Πήραμε απόφαση να κοινοποιήσουμε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στη Βουλή αντίγραφο αυτής της καταγγελίας μας (και αργότερα και εξώδικη διαμαρτυρία), αν συνεχιστεί το θλιβερό, παράνομο και εγκληματικό αυτό φαινόμενο της παρουσίας Ναζί στη Βουλή των Ελλήνων. Και αν δεν αντιληφθείτε πως είναι έγκλημα ο συγχρωτισμός σας στην ίδια αίθουσα του κοινοβουλίου με τους εκπροσώπους της συμμορίας Μιχαλολιάκου, που ορκίζονται στο όνομα του Χίτλερ και του Ναζισμού και δεν προχωρήσετε σύντομα στην ψήφιση νόμου που θα θέτει εκτός νομιμότητας τη ναζιστική οργάνωση, θα προσφύγουμε στα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα και δικαστήρια και θα ζητήσουμε την καταδίκη τη σημερινής Βουλής των Ελλήνων για παράβαση καθήκοντος , παροχή κάλυψης σε υμνητές εγκλημάτων πολέμου, ανοχή προσβολής εκατομμυρίων θυμάτων τους, ασέβεια στο δημοκρατικό πολίτευμα κ.α
Ο γράφων ,ως ιστορικός και ευαισθητοπημένος πολίτης ,έχει υποχρέωση απέναντι στα εκατομμύρια θύματα του Ναζισμού να προχωρήσει σε ενέργειες, που επιβάλουν και δικαιολογούν και οι δύο ιδιότητές του.
  2.                                              ΠΡΟΣ
                                    ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ
                                              ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ
                                   ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΙΩΑNNH
ΔΙΔΑΚΤΟΡΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ-ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ TOY “ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΥ  ΤΟΠΟΥ”
                                        “ΗΟΜΟ-NATURALIS”
                                                   7/6/2012
….Να λάβετε υπόψη σας και και το γεγονός πως η υποβολή της εν λόγω μηνυτήριας αναφοράς, πέρα από το “έννομο συμφέρον” μου, έχει και σημειολογική-συμβολική σημασία,  λόγω της ιδιότητάς μου (ιστορικός) και της επιστημονικής μου διαβεβαίωσης πως τα εγκλήματα των Ναζί υπήρξαν τα πλέον  απεχθή και αιμοσταγή σε όλη τη διάρκεια της γνωστής ιστορίας της Ανθρωπότητας. (Σχεδόν 5 εκατομμύρια συνάνθρωποί μας, κυρίως Εβραίοι, αλλά και άλλες “μειονότητες», βασανίστηκαν με τον πλέον απάνθρωπο τρόπο και εκτελέστηκαν στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκεντρώσεων και στα “κρεματόρια” κατά τη  διάρκεια του Β΄παγκοσμίου πολέμου). Επιπλέον, μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε ιστορικά πως από τα πλέον χαρακτηριστικά γνωρίσματα της σκληρότητας και της απάνθρωπης αντίληψης των Ναζί και των νοσταλγών του Ναζισμού,των Νεο-Ναζί (μεταξύ αυτών και η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ), που αποδεικνύουν τη “ζωώδη»  συμπεριφορά τους, είναι η άρνηση καταδίκης των εγκλημάτων τους και η έστω τυπική αίτηση συγγνώμης από τα θύματά τους. Αρνούνται επίσης  να εγκαταλείψουν στο παρόν και στο μέλλον την εγκληματική τους αυτή δραστηριότητα, την οποία ασκούν σε κάθε δεδομένη στιγμή, όπως πρόσφατα με την κακοποίηση ξένων οικονομικών μεταναστών, την επίθεση κατά της Λιάνας Κανέλλη από  μέλη της συγκεκριμένης αυτής οργάνωσης “ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ”.
                                      ΕΠΕΙΔΗ
  1. Η παροχή νομιμοποίησης από την ελληνική δικαιοσύνη της οργάνωσης αυτής αποτελεί προσβολή και έγκλημα στην έννοια ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΓΕΝΕΩΝ και ιδιαίτερα των Ελλήνων, που υπέστησαν τα πάνδεινα από την εγκληματική δραστηριότητα των Ναζί στη διάρκεια της κατοχής της Χώρας από τους Ναζιστές το 1941.
  2. Αν συνεχίσει με τη νομιμοποίησή της από την ελληνική δικαιοσύνη να δραστηριοποιείται και “πολιτικά” στη χώρα μας η Ναζιστική Οργάνωση «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ», υπάρχει ορατός κίνδυνος α. δημιουργίας σοβαρών προβλημάτων στη λειτουργία του επονομαζόμενου κοινοβουλευτικού πολιτεύματος της χώρας, εξικνουμένου μέχρι ανατροπής του. β. καλλιέργειας και ανάπτυξης χειρότερης μορφής εγκληματικής δραστηριότητας, όχι μόνον κατά των “ξένων” αλλά και κατά παντός αντιναζιστή, όπως ο καταγγέλων.(σ.σ/ Λίγο  μετά, οι Ναζί δολοφόνησαν τον άτυχο Παύλο Φύσα). γ.προσβολής της πατρίδας μας και ως έννοια “Ελλάδα” και ως πολιτισμένη σύγχρονη χώρα και μάλιστα σε  μια ιστορική συγκυρία που η χώρα απειλείται με κατάρρευση (και όχι μόνο οικονομική)
3. ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΝΑΖΙ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΟ!  (12/2/2015)
….Να επαναλάβουμε τί λέει ο Κατρούγκαλος:
«Δεν προβλέπεται δηλαδή στην ελληνική συνταγματική τάξη κάποια διαδικασία είτε για να διαλυθεί ένα κόμμα και να τεθεί εκτός νόμου είτε για να του απαγορευθεί η κάθοδος στις εκλογές, εφόσον ανταποκριθεί στις τυπικές προϋποθέσεις που θέτει νόμος», επισημαίνει. Ως εκ τούτου, προσθέτει «η διαδικασία η οποία ακολουθείται και η οποία είναι η μόνη σύμφωνη με το Σύνταγμα, δεν επιτρέπει τη διαλεύκανση της ειλικρίνειας της δήλωσης του υποψήφιου σχηματισμού που θέλει να κατεβεί στις εκλογές, ότι πράγματι σέβεται τις δημοκρατικές διαδικασίες και το πολίτευμα. Η αρμοδιότητα του Αρείου Πάγου είναι διοικητική, απλώς εξετάζει αν υπάρχει η δήλωση».
Απίστευτη, λοιπόν, δήλωση από  το συνταγματολόγο Γιώργο Κατρούγκαλο.  «Η αρμοδιότητα του Αρείου Πάγου είναι διοικητική, απλώς εξετάζει αν υπάρχει η δήλωση»,λέει.
Μάλιστα. Το ακούσαμε κι αυτό.  Ο ΄Αρειος Πάγος, δηλαδή,  επέτρεψε την κάθοδο στις εγκλογές της εγκληματικής οργάνωσης Χ.Α, που  συγκροτήθηκε εκτός των άλλων, για την κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος, γιατί απλά  είχε τη…δήλωση!
Είχαμε και παλιότερα βάλει εδώ το ερώτημα. Αν κατέβαζε κόμμα σε εκλογές ένας «συνήθης ύποπτος» για τρομοκρατία (χωρίς να έχει κάποια καταδίκη σε βάρος του)  και είχε επισυνάψει και την περίφημη δήλωση που λέει ο συνταγματολόγος, θα του επέτρεπε  ο ΄Αρειος Πάγος  την κάθοδο;   Σιγά που θα τον άφηναν.  Σε ποιον τα λέει αυτά ο Κατρούγκαλος;
Για δείτε όμως τί λέει το ΣΥΝΤΑΓΜΑ
«‘Αρθρο 29: (Πολιτικά κόμματα)
1. Έλληνες πολίτες που έχουν το εκλογικό δικαίωμα μπορούν ελεύθερα να ιδρύουν και να συμμετέχουν σε πολιτικά κόμματα, που η οργάνωση και η δράση τους οφείλει να εξυπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος.
΄Αρα, ο συνταγματολόγος, ή δε γνωρίζει νομικά γράμματα, οπότε οφείλει να παραιτηθεί ή «παίζει εν ου παικτοίς». Ούτε η αφέλεια, τον απαλλάσσει. Μπορεί να μας ξεκαθαρίσει  ο …επιστήμων από τη Θράκη τί τρέχει; Γιατί, τόσο πια μακράν νυκτωμένος να είναι της συνταγματικής ερμηνείας, το αποκλείουμε.
Η σύσταση της εγκληματικής οργάνωσης και η μετέπειτα δράση της Χ.Α  , δηλαδή των Ναζί,  κύριε συνταγματολόγε μας, μας λες πως εξυπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος;  Είσαι στα  καλά σου  ή τα έχεις χαμένα εντελώς ;
«Θου,Κύριε…»!

 

1. ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΥΠΕΡΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΦΑΓΟΣ ΜΕ…”ΔΙΑΦΟΡΟ”
2.  ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ.  “ΘΑ  ΜΑΣ ΑΠΟΕΙΔΕΙ ΚΙ Ο ΘΕΟΣ” ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΥΡΩΠΗ  ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΠΕΡΟΦΟΡΑ ΜΑΣ!
3.ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΚΑΤΑ  Δ/ΝΤΗ ΝΕΦΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΜΕ “ΑΡΩΜΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ”
4. ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΑ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ…ΜΠΑΡΟΥΦΑΚΗΣ Ο YANIS  VAROUFAKIS.
1.Βούλτεψη σε Καμμένο: Τι έγινε βρε Πάνο, τελείωσε ο πόλεμος; Γύρισες; -Γέλαγε μέχρι και ο Τσίπρας
Βούλτεψη σε Καμμένο: Τι έγινε βρε Πάνο, τελείωσε ο πόλεμος; Γύρισες; -Γέλαγε μέχρι και ο Τσίπρας [εικόνα]

 

Ο πάντα εκρηκτικός στις ομιλίες του πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος προκάλεσε με τα λεγόμενά του την θορυβώδη βουλευτίνα της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη η οποία από το έδρανό της εκτόξευσε ένα αιχμηρότατο σχόλιο.

Ολα ξεκίνησαν όταν, ο κ. Καμμένος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του επέκρινε τη ΝΔ προκαλώντας την αντίδραση της κυρίας Βούλτεψη η οποία του είπε: «Τι έγινε βρε Πανό, τελείωσε ο πόλεμος; Γύρισες;».

Στο σχόλιο της κυρίας Βούλτεψη δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα γέλια του ούτε ο πρωθυπουργός, ο οποίος, μάλιστα, προσπάθησε να κρυφτεί βάζοντας μπροστά το χέρι του!

Για γέλια  και για κλάματα αυτός ο Πάνος. “Κυνηγάει ανεμόμυλους”  με ιδαίτερη επίδοση στο “κυνήγι μαγισσών”. Αφρίζει και παραληρεί  εθνικιστικά, όταν το απαιτούν οι περιστάσεις. “Ντύνεται” ανάλογα υπερπατριώτης, Ελληνάρας ή  και στο χακί . Αλλά χτίζει  στην Πάρνηθα πυρηνικό καταφύγιο αποκλειστικά  για την  πάρτη του και την οικογένεια Καμμένου!

Είναι πονηρός και διαπλεκόμενος…μέχρι μυλεού οστέων. Αχυράνθρωπος των Ρώσων, φυσικά. Μέγας υπερασπιστής των συμφερόντων των πολεμικών βιομηχανιών επίσης από τις οποίες προσδοκά  “διάφορο”.

 Σκίζεται να κρατά τη σπίθα αναμμένη στο Αιγαίο και θερμοπαρακαλεί να ανάψει καμιά δυνατή πυρκαγιά, τίποτα νέα ΄Ιμια, για να στηθεί το σκηνικό της ανάγκης εξοπλισμού της χώρας, όπως έκανε  παλιότερα και ο Τσοχατζόπουλος με την “αγορά του αιώνα”.

“Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται”. Και ο Πάνος Καμμένος είναι ικανός ακόμα και “θερμό επεισόδιο” να στήσει με τους γείτονες, για να εκβιάσει καταστάσεις. Αλλά, ας μην τολμήσει να επαναλάβει την ίδια ιστορία. Θα γίνει πάλι μπούμερανγκ  και για δαύτον.

Ως σκοτεινή μορφή και ανέντιμο παραδίδει τον Πάνο Καμμένο  η Ιστορία στις νυν και τις επερχόμενες γενιές. Και είναι μια από τις ευκολότερες περιπτώσεις τεκμηρίωσης αυτών των χαρακτηρισμών, με μια απλή αναδρομή στο βίο και την πολιτεία του. Αλλά και σε όσα πρόκειται να ακολουθήσουν, όταν λήξει η κολεγιά με τον Αλέξη Τσίπρα.  Εδώ θα είμαστε.

2. α. Ξεπέρασαν τους 54.000 οι πρόσφυγες και οι μετανάστες σε όλη την Ελλάδα

Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε 54.341 ανέρχεται ο αριθμός των προσφύγων που βρίσκονται μέχρι στιγμής στην επικράτεια, με τον μεγαλύτερο αριθμό να φιλοξενείται στη βόρεια Ελλάδα (29.298), σύμφωνα με το Συντονιστικό Όργανο Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης.

Στα νησιά καταγράφηκαν 8.352 άτομα, με τον κύριο όγκο να είναι στη Λέσβο (4.235), ενώ μέχρι τις 07:30 σημειώθηκαν 74 νέες αφίξεις.

Στην Αττική διαμένουν 14.438 άτομα (τα περισσότερα στο λιμάνι του Πειραιά 2.135 και στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού 3.541). 2.880 βρίσκονται στη δομή φιλοξενίας στον Σκαραμαγκά.

Στην Κεντρική Ελλάδα βρίσκονται 1.915, από τους οποίους οι 42 μεταφέρθηκαν σε νέο κέντρο φιλοξενίας στα Οινόφυτα Βοιωτίας, χωρητικότητας 300 ατόμων. Στην Ανδραβίδα βρίσκονται 338 πρόσφυγες.

Όσον αφορά τη Βόρεια Ελλάδα, στην Ειδομένη βρίσκονται εντός του καταυλισμού 9.813 άνθρωποι, ενώ σε τρεις περιοχές του Κιλκίς (Χέρσο- Πολύκαστρο- Plaza) φιλοξενούνται συνολικά 9.045 άτομα.

β. ΤΑ ΑΣΥΝΟΔΕΥΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ
Guardian: Τα παιδιά της Ειδομένης -Εκεί στο έλεος των διακινητών, μπροστά οι ξυλοδαρμοί, πίσω ο πόλεμος

 

(SOOC/ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΚΑΛΙΔΗΣ)
γ.Οι Σλοβάκοι πυροβόλησαν 26χρονη Σύρια που προσπάθησε να περάσει τα σύνορα
Φωτογραφία: ΕPA

Τόσοι πολλοί;  54 ολόκληρες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες στην Ελλάδα; Πώς θα τους βολέψουμε τόσους πολλούς; Θα μας πάρουν τις δουλειές, θα τρώνε το ψωμί μας, θα μας πιάνουν τον τόπο, θα μας ανησυχούν τα παιδιά τους με τις φωνές.

Στο μεταξύ, ας θυμηθούμε πως ο απόδημος, λεγόμενος, ελληνισμός (διάβαζε πρόσφυγες, μετανάστες, ξενιτεμένοι γενικώς από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα) φτάνει σήμερα και ίσως ξεπερνά τα  5.000.000 ΄Ελληνες! Πέντε ολόκληρα εκατομμύρια συμπατριώτες μας  αναζητήσανε τη μοίρα τους αλλού για χρόνια, μακριά από τους πολέμους ,το διχασμό, την πείνα, τη δεινή φτώχεια.

Αλλά εμείς,  54.000 ταλαίπωρους, θαλασσοπνιγμένους ,δυστυχείς και περιφρονημένους δεν μπορούμε να τους προσφέρουμε ένα πιάτο φαϊ, ένα βάλσαμο αγάπης. Ειδικά στα παιδά που λαχταρούν ένα χάδι, μια γλυκειά κουβέντα, αφού βιώνουν  τη φρίκη  “εξ απαλών ονύχων”.

Ντροπή!

3. Ο διευθυντής της Νεφρολογικής Κλινικής περιγράφει την επίθεση: Μια μοτοσικλέτα έφτασε δίπλα μου, μετά με πυροβόλησαν

Για επαγγελματίες εκτελεστές που είχαν στόχο να «παραδειγματίσουν» το θύμα τους κάνουν λόγο οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής που βλέπουν πληρωμένο συμβόλαιο πίσω από την επίθεση στον διευθυντή της Νεφρολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Νίκαιας Χρήστου Ιατρού.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», ο 65χρονος νεφρολόγος μίλησε στους αστυνομικούς και περιέγραψε τα όσα έζησε το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης όταν άγνωστοι τον πυροβόλησαν στα πόδια.

«Είχα φύγει από το νοσοκομείο και πήγαινα στο σπίτι μου στην Αγία Παρασκευή. Ακολούθησα την ίδια διαδρομή που ακολουθώ κάθε μέρα μετά τη δουλειά. Δεν κατάλαβα να με ακολουθεί κανείς. Είχα πάρει την Πέτρου Ράλλη, και έστριψα αριστερά για να βγω στην Εθνική Οδό. Βρισκόμουν με το αυτοκίνητο στον παράδρομο στην αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας. Είχε πολλή κίνηση. Κινούμασταν με χαμηλή ταχύτατη. Λίγο πριν βγω στην Εθνική είδα μια μοτοσικλέτα να φτάνει δίπλα μου στην πλευρά του συνοδηγού. Απ’ ότι μπόρεσα να διακρίνω είχε δύο επιβάτες που φορούσαν κράνη. Ξαφνικά άκουσα ισχυρούς κρότους. Κατάλαβα ότι ήταν πυροβολισμοί. Είδα το τζάμι του συνοδηγού να σπάει. Ένιωσα καψίματα και δυνατό πόνο στο δεξί μου πόδι. Μετά προσπάθησα να επικοινωνήσω με την Αστυνομία και την οικογένειά μου».

Οι αξιωματικοί της αστυνομίας τον ρώτησαν αν είχε διαφορές με οποιονδήποτε που θα μπορούσε να του κάνει κάτι τέτοιο. «Δεν καταλαβαίνω γιατί έγινε. Δεν ξέρω για ποιον λόγο έγινε αυτό. Δεν έχω διαφορές με κανέναν. Δεν μπορώ να φανταστώ κάποιον να θέλει να μου κάνει κακό», απάντησε.

Περίεργη αυτή η ιστορία. Και φυσικά αστήρικτη κι ατεκμηρίωτη  η υπόθεση της αστυνομίας περί τιμωρίας του γιατρού για σωφρονισμό και παραδειγματισμό.  Ανοησίες.

Τί ,δηλαδή; Θα ξαναπάει στο ίδιο πόστο που ήταν πριν και θα είναι τώρα πιο επιεικής στις κρίσεις και τις αποφάσεις του; Εντελώς… κουφό. Ακόμα κι αν πιστέψουμε πως “βαράνε το σαμάρι για να ακούσει ο γάιδαρος”.  Πως χτυπήσανε, δηλαδή, οι μαφίες (φαρμακέμποροι, νεφροπαθείς ,ασθενείς χρήζοντες νοσηλεία στο εξωτρικό;) τον Ιατρού, για να συμμορφωθεί ο επόμενος αντικαταστάτης του. Δε στέκονται αυτά παιδιά, εκεί στην ΕΛ.ΑΣ, επ΄ουδενί.

Παίζει έντονα το σενάριο τρομοκρατικής ενέργειας.  ΄Αγνωστο για ποιο λόγο, αφού ακόμα οι δράστες δεν έβγαλαν ή δε θα βγάλουν ποτέ προκήρυξη. (Και τί να πουν;)

Εδώ και πολλά χρόνια, άλλωστε, όπως όλοι ξέρουν,  δεν έχουμε πια ακραιφνή, καθαρά χτυπήματα από “αντάρτες πόλεων” ,αφού τα μέλη των νέων οργανώσεων, πέρα από απολίτικα, είναι και διαπλεκόμενα με ποινικούς, μαφιόζους και φονιάδες. ΄Ηδη, από την εποχή  της Β΄17Ν, ξεκίνησε αυτό το κακό με τις ληστείες-“απαλλοτριώσεις”, τις δολοφονίες (“συμβόλαια θανάτου”;), χωρις καμιά διάκριση ευθύνης (π.χ εκτέλεση Μπακογιάνη, Περατικού και λοιπών).

΄Οσο για τους σύγχρονους “Ταλιμπάν” της τρομοκρατίας (“Σέχτες”  και όμοιες οργανώσεις) τα πράγματα γίνονται ακόμα πο σκοτεινά και ανήθικα.  Για παράδειγμα η δολοφονία  του δημοσιογάραφου Σωκράτη Γκιόλα, έργο εκτελεστών μαφιόζων,οι οποίοι απλά έβγαλαν προκήρυξη ως… προπέτασμα καπνού. Ουδείς μπορεί να χάψει το παραμύθι πως το άτυχο αυτό παιδί έφταιγε για όλα τα δεινά της Βιομηχανίας παραπληροφόρησης. Μην τρελαθούμε! Κι αν έφταιγε, ποιοι και με ποια κριτήρια αποφάσισαν την εκτέλεση ενός συνανθρώπου; Και το σημαντικοτερο με ποια…αρμοδιότητα;

Νέα ήθη. ” O tempora o mores”!

 

4. ΙΔΑΝΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο… ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ
Ο Τραμπ έχει τη λύση για το χρέος των ΗΠΑ: Ας το κάνουμε όπως η Ελλάδα, ας χρεοκοπήσουμε!
Ο Τραμπ έχει τη λύση για το χρέος των ΗΠΑ: Ας το κάνουμε όπως η Ελλάδα, ας χρεοκοπήσουμε!

Και το δημοσίευμα καταλήγει ως εξής: «To να κάνεις πράγματα όπως αυτά που λέει ο Τραμπ είναι πέρα από τρελό. Αν γίνεται συνειδητά, δε, είναι στο όριο της προδοσίας. Αλλά σίγουρα κάνει την επιλογή του Τραμπ για αντιπρόεδρο πιο εύκολη. Η μοναδική επιλογή: ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας Γιάνης Βαρουφάκης».

Μπαρουφάκης, είναι το κανονικό όνομα του πρώην υπουργού της χώρας μας .Το ξέρουν όλοι πια.  Βαρουφάκης είναι για τα “χαρτιά” μόνο.

Τον πήραν για τα καλά στο κράξιμο τον  Yanis Varoufakis  και εκείθεν του Ατλαντικού. O διασιμότερος,σύγχρονος  αστέρας της…μπαρούφας και της μπουρδολογίας στα οικονομικά (και όχι μόνο).