ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

1. ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ   ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΤΗΣ  ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ
2. ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΝΕΚΡΩΝ  ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΜΕΣΑ ΣΕ 4 ΜΗΝΕΣ.
3. ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ  ΕΞΩΘΕΙ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΚΙΑ !
4. ΝΕΟ-ΣΤΑΛΙΝΙΣΜΟΣ-ΚΙΜ-ΓΙΟΝΓΚΙΣΜΟΣ.
5. “ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ”. ΥΠΟΤΡΟΠΟΙ, ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗ ΦΟΝΙΑΔΕΣ.

 

1. “ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΝΕΙΣ”
 Επέβαλαν  το τέταρτο Μνημόνιο
Alexandros Michailidis / SOOC

Φρένο στους κυβερνητικούς πανηγυρισμούς επιχειρεί να βάλει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει απόψε για το τέταρτο Μνημόνιο με νέα, επώδυνα και σκληρά μέτρα με τα οποία επιβαρύνει τον ελληνικό λαό εξαιτίας της παταγώδους αποτυχίας της, αναφέρει ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, μετά από το Eurogroup.

«Ολους τους Έλληνες μας περιμένει, εκτός των άλλων, η αύξηση των έμμεσων φόρων με αλυσιδωτές επιπτώσεις στο βιοτικό επίπεδο, οι μειώσεις στους μισθούς του Δημοσίου και η άμεση πώληση εξυπηρετούμενων και μη εξυπηρετούμενων δανείων, με προσωρινή εξαίρεση τα στεγαστικά δάνεια πρώτης κατοικίας. Ταυτόχρονα, θεσπίζεται πρόσθετος προληπτικός μηχανισμός περικοπής μισθών και συντάξεων, εφόσον δεν επιτυγχάνονται οι στόχοι. Επίσης, η ρύθμιση του χρέους παραπέμπεται για το τέλος του προγράμματος, δηλαδή το 2018, ενώ κατηγορηματικά αποκλείεται κάθε σκέψη για κούρεμα του χρέους», σημειώνει ακόμη η ανακοίνωση.

«Είναι τόσο σκληρά και ταυτόχρονα αναποτελεσματικά αυτά τα μέτρα, που όποιο ψέμα και αν χρησιμοποιήσει η Κυβέρνηση δεν την πιστεύει πλέον κανείς», καταλήγει η ανακοίνωση.

“ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΝΕΙΣ”!

΄Ετσι λένε οι Νεοδημοκράτες. Ενώ αυτοί είναι η… μετουσίωση της αλήθειας, της ειλικρίνειας, της ντομπροσύνης.  Σε ποιους τα λέει αυτά ο “υιός” και συνεργάτης των φιλοβασιλικών, ακροδεξιο-ναζιστών  Αποστόλη Τζιτζικώστα και  ΄Αδωνι Γεωργιάδη;

Σήμερα,αν η χώρα βρίσκεται σε δεινή  οικονομική, αλλά και ηθική κρίση, απολύτως υπεύθυνη είναι η Νεο-ΕΡΕ, που κυκλοφορεί πια ως Ν.Δ  με ολόσωμο …παλτό, ριγμένο  πάνω από τα παλιά κουρέλια της ΕΡΕ του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Για γέλια και για κλάματα!

Και δεν ξεχνάμε. Τις αμαρτίες του “ανιψιού” πληρώνουμε αυτή την ώρα.  Στη διάρκεια της κυβερνητικής του θητείας, διπλασιάστηκε το χρέος και εκτοξεύτηκε  το έλλειμμα σχεδόν στο 16%. Αυτή είναι η χρεοκοπία. Από τότε,  το χρέος κατέστη μη βιώσιμο. Και ουδείς πλήρωσε από τους υπεύθυνους  γι΄αυτό το έγκλημα της εσχάτης προδοσίας. Και όχι μόνο. Βγαίνουν κι από πάνω σήμερα και ζητούν ευθύνες. Οι θύτες από τα θύματα!

΄Εχουμε γράψει χιλιαδες φορές πως ο ΣΥΡΙΖΑ, αν έγινε κυβέρνηση, αυτό οφείλεται στη δημαγωγία, το λαϊκισμό του  και στην πελατειακή, κομματική αντίληψη του ΄Ελληνα ψηφοφόρου. Οι “Αγανακτισμένοι” του Συντάγματος και των άλλων ελληνικών πλατειών έκαναν πρωθυπουργό τον τον Αλέξη Τσίπρα. Περίμεναν ανταλλάγματα, ρουσφέρτια, προσλήψεις, συντεχνιακές απολαβές.

Ως  αντιπολίτευση το ίδιο κόμμα, λειτούργησε όχι απλά  απρεπώς, αλλά εγκληματικά. Προκάλεσε  πολτική κρίση με το ζήτημα της εκλογής  του προέδρου της Δημοκρατίας, που βύθισε τη χώρα στο χάος και την έφερε πάλι πίσω. (Και, άντε πάλι από την αρχή!). Κι αυτή η ίδια η καταστροφική αντιπολίτευση, λίγο μετά,  όταν έγινε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΟ-ΑΝ.ΕΛ, συνέχισε, τουλάχιστον τους πρώτους μήνες,  τον Αρμαγεδδώνα   που οι ίδιοι είχαν προκαλέσει από την άφρονα, μικροκομματική συμπεριφορά τους.

Στη  συνέχεια, όμως,  τα πράγματα  πήραν εντελώς διαφορετική τροπή. Ο δημαγωγός και λαϊκιστής πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας άλλαξε παντελώς. Είναι απίστευτη  η στορφή που έκανε και το κομματικό κόστος που δέχτηκε να χρεωθεί. ΄Εδιωξε τους “αχυράνθρωπους δραχμιστές”, ακολούθησε την ευρωπαϊκή γραμμή, συνεργάστηκε εποικοδομητικά με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς  τους δανειστές και τους κορυφαίους παράγοντες της Ε.Ε. Και κατάφερε στο “παραπέντε” ,να εκτρέψει το πλοίο από την επικίνδυνη ρότα ,την πορεία του στα βράχια και να το επαναφέρει  εκεί που έπλεε, όταν πήρε το τιμόνι από τον Αντώνη Σαμαρά.

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο “Αντώνης Σαμαράς” της Αριστεράς. Εκείνος, ένας εθνικιστής, σχεδόν ακροδεξιός πολιτικός, μεταμορφώθηκε στη διάρκεια της πρωθυπουργικής του θητείας σε υπεύθυνο, ευρωπαίο πολιτικό. Με σύνεση, ρεαλισμό και εντιμότητα, μαζί με τον τότε αντιπρόεδρο της κυβέρνησης εκείνης, τον Ευάγγελο Βενιζέλο, έφεραν τη χώρα πάλι “στα ίσα” της.

Το ίδιο ακριβώς που πέτυχε και ο Αλέξης Τσίπρας. Ο δημαγωγός, αριστερός πολιτικός,  με τεράστιο, όπως είπαμε, κομματικό κόστος ,κατάφερε ό,τι ακριβώς και η προηγούμενη κυβέρνηση, έστω και με καθυστέρηση και παλινδρομίες.΄Εσωσε και τούτος για άλλη μια φορά τη χώρα. Αυτή είναι η ιστορική αλήθεια.

Γιατί φωνάζει τώρα  ο Κυριάκος Μητσοτάκης; Τί  περισσότερο, διαφορετικό  και καλύτερο θα έκανε αυτός, αν ήταν πρωθυπουργός; Θα γύριζε στη δραχμή μήπως; Δε θα είχε κληθεί από τους δανειστές   να ακολουθήσει  το δρόμο που σήμερα ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας;  Θα έκανε επανάσταστη και θα δήλωνε ανυπακοή; Μα, τότε θα οδηγούσε τη χώρα σε πραγματικό εμφύλιο, που κατάφερε πρώτα ο Γιώργος Παπανδρέου να αποτρέψει και μετά ΟΛΕΣ οι κυβερνήσεις της οικονομικής κρίσης.  Και φυσικά αυτή η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Ας σταματήσουν, λοιπόν, τους λεονταρισμούς και τη δημαγωγία εκεί στη Δεξιά.  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ξεχνάμε ,άλλωστε,  πως είναι αυτός που αρνήθηκε συνεργασία και σύμπραξη σε οικουμενική κυβέρνηση. Τα πράγματα θα ήταν απείρως καλύτερα αυτή την ώρα, αν η διαπραγμάτευση γινόταν από μια κυβέρνηση πλατύτερης  κομματικής συνεργασίας και εκπροσώπησης.΄Ομως,  ο  αρχηγός της Δεξιάς, της ανέκαθεν προδοτικής ,δωσίλογης και διαπλεκόμενης Δεξιάς, το αρνήθηκε.

Χρεώνεται  κι αυτό το έγκλημα η Νεο-ΕΡΕ υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη σήμερα. Ομού με  εκείνο το μέγιστο του Κώστα Καραμανλή. Της χρεοκοπίας και της δυστυχίας  της χώρας.

 

2. ΤΑ ΣΤΟΧΕΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 8 ΜΑΪΟΥ
1.357 πρόσφυγες και μετανάστες έχασαν τη ζωή τους στη Μεσόγειο
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: SOOC

Σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) από τις αρχές του 2016 έως και τις 8 Μαΐου στην Ελλάδα έχουν φτάσει μέσω θαλάσσης 155.399 άτομα.

Για το ίδιο διάστημα οι συνολικές αφίξεις προσφύγων και μεταναστών στην Ευρώπη ανέρχονται σε 187.631 μέσω θαλάσσης και σε 4.861 μέσω χερσαίων συνόρων. Εξάλλου, την περίοδο αυτή 1.357 άτομα έχασαν τη ζωή τους «στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην Ευρώπη μέσα από τις διαδρομές της Μεσογείου».

Σε περίπου 4 μήνες μέσα, έχασαν τη ζωή τους 1.357 άνθρωποι! Αριθμός ρεκόρ. Απίστευτο νούμερο για τόσο λίγο χρόνο.

Και υπάρχουν πανιάθλιοι…νοικοκυραίοι και λοιπή αληταρία, που τα βάζουν με τους πρόσφυγες, αρνούνται φιλοξενία, βοήθεια, γλυκό λόγο στους εξαθλιωμένους αυτούς ανθρώπους από τον πόλεμο και την κακουχία.  Σε γονιούς που μόλις θάψαν  τα παιδιά τους ή δε βρήκαν ποτέ τα πνιγμένα πτώματα να τα νεκροφιλήσουν.

Βρωμεροί και τρισάθλιοι υπάνθρωποι. Η ντροπή του πλανήτη και ειδικά της Ευρώπης στον 21ο αιώνα!

3. ΜΕΡΙΚΑ ΠΑΣΧΟΥΝ ΑΠΟ ΛΕΙΣΜΑΝΙΑΣΗ
 Κοζάνη: «Επικίνδυνα» τα ροτβάιλερ που ευθύνονται για τον θάνατο του 5χρονου
Κοζάνη: «Επικίνδυνα» τα ροτβάιλερ που ευθύνονται για τον θάνατο του 5χρονου

Συνεδρίασε σήμερα η ειδική επιστημονική επιτροπή του Δήμου Κοζάνης στις εγκαταστάσεις του καταφυγίου αδέσποτων που διατηρεί ο Δήμος και αποφάσισε ομόφωνα ότι “όλα τα σκυλιά ράτσας ροτβάιλερ που κατασχέθηκαν από τον 72χρονο και που ευθύνονται για τον θάνατο του πεντάχρονου αγοριού στην Κοζάνη είναι επικίνδυνα”.

Ο κτηνίατρος Γιώργος Βαμβακάς δήλωσε ότι “δύο από τα ζώα είναι άρρωστα από τη νόσο λεϊσμανίασης, που είναι επικίνδυνη και μεταδίδεται στον άνθρωπο, ενώ άλλα δύο ζώα έχουν ελάχιστη όραση, πράγμα που τα κάνει ακόμη περισσότερο επιθετικά”.

Αναφέρθηκε, επίσης, ότι κάποια δείχνουν τόσο άγριες διαθέσεις, που έκοψαν ακόμη και την αλυσίδα τους, που τα συγκρατεί μέσα στο κλουβί του καταφυγίου, ενώ κατά τη διάρκεια της περισυλλογής τους για να μεταφερθούν στο καταφύγιο αδέσποτων, ήταν τόσο άγρια που χρειάστηκε η παρέμβαση του 72χρονου ιδιοκτήτη για να καταφέρει το συνεργείο του Δήμου να τα τοποθετήσει στα ειδικά κλουβιά.

΄Ενα παιδάκι πέντε μόλις χρόνων πήγε στον τάφο με επώδυνο θάνατο και ο εγκληματίας ιδιοκτήτης των σκυλιών, σκληροπυρηνικός πρώην αξιωματικός, αντί να είναι προφυλακισμένος, προκαλεί θρασύτατα και ρίχνει την ευθύνη στη μάνα, που άφησε λέει ανεξέλεγκτο το παιδί!

Ενώ αυτός, που  εξέθρεφε σκυλιά-δολοφόνους εν γνώσει του πως είναι άγρια, ασυγκράτητα  και τα έκλεισε για να αγριεύουν περισσότερο μέσα σε ένα αδύναμο φράκτη, έτοιμο να πέσει, δεν έχει καμιά ευθύνη για το έγκλημα που διαπράχτηκε. Δεν πήρε μια καραμπίνα να την στρέψει πάνω του ο παλιάνθρωπος. Είπε μόνο πως λυπάται για το …συμβάν!

Φρίκη η ελληνική δικαιοσύνη. Πάνε να γυρίσουν τους ανθρώπους στην αυτοδικία. Τί αίσχος

4. Χιλιάδες Βορειοκορεάτες αποθεώνουν, σε απόλυτο συγχρονισμό, τον Κιμ Γιονγκ Ουν [βίντεο]
Χιλιάδες Βορειοκορεάτες αποθεώνουν, σε απόλυτο συγχρονισμό, τον Κιμ Γιονγκ Ουν [βίντεο]

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν ήταν επικεφαλής μεγάλου συλλαλητηρίου και παρέλασης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην κεντρική πλατεία της Πιονγκγιάνγκ, μία ημέρα μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της κεντρικής επιτροπής του Εργατικού Κόμματος.

(http://www.iefimerida.gr/news/266101/hiliades-voreiokoreates)

Αν  αναρωτιέστε “κυκλοφορούν ακόμα ζόμπι ή όχι;”, δεν έχετε παρά να ανοίξετε το παραπάνω βίντεο.

 Ω θεοί!

 

5. “Καρκίνο προκαλούν τα μη οργανικά/βιολογικά μήλα, σταφύλια και άλλα φρούτα

Πολλοί πιστεύουν ότι κάνουν υγιεινή διατροφή επειδή αγοράζουν μήλα, σταφύλια και φράουλες από το σούπερ-μάρκετ. Αν, όμως, τα φρούτα αυτά δεν είναι βιολογικά ή πιστοποιημένα χωρίς φυτοφάρμακα, τότε αποτελούν από μόνα τους μεγάλο κίνδυνο καθώς μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο. Έχει βρεθεί σε έρευνα ότι το 98% των προϊόντων καλλιέργειας είναι μολυσμένα με καρκινογόνα ζιζανιοκτόνα.”

Πάσχα  που κατέβηκα Ελλάδα, είχα την ατυχία ανήμερα να συνυπάρξω με καλλιεργητή φρούτων από τη Μακεδονία. Πιάσαμε κουβέντα για τα βιολογικά προϊόντα και εκείνος εντελώς ανεύθυνα, αλλά και χυδαία   έστειλε ΟΛΑ τα οργανικά προϊόντα στις καλλιέργειες χωρίς φυτοφάρμακα, στα σκουπίδα.

“Σιγά που διαφέρουν από τα κανονικά”(!), μου αντέτεινε.  ΄”Ιδια είναι. Οι ηλίθιοι που τα μοσκο-πληρώνουν μόνο βρίκουν διαφορά”. Και όταν του είπα πως είμαι ένας από τους…ηλίθιους, πως  η μύτη και το στόμα μου δε με ξεγελούν και ξέρουν καλύτερα κι από την πιστοποίηση  να αναγνωρίζουν τη φυσική γεύση του γνήσιου ζαρζαβατικού και φρούτου από εκείνη των καρκινογόνων, τίγκα στο φυτοφάρμακο, μου  υπέδειξε να  πάω σε… γιατρό να με  εξετάσει!

 Κανονικοί δολοφόνοι οι πανάθλιοι. Σκοτώνουν κόσμο και κοσμάκη στην ψύχρα. Πάνω απ΄όλα βάζουν τα φράγκα, το συμφέρον. Και είναι και προκλητικοί και θρασύτατοι και ψεύτες.

Κατά συρροή δολοφόνοι οι άτιμοι. Πότε θα τιμωρηθούν και ποιος θα τους δικάσει; Είναι φονιάδες  κανονικοί, αλλά ατιμώρητοι.