ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ


  1. ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΜΑΥΡΙΚΟΥ. ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΝΑ ΠΑΕΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ  ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ  ΩΣ… ΑΤΥΧΗΜΑ.
2. ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ ΑΝΕΥΘΥΝΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ  ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ  ΤΟΥ 14ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΝΙΚΗ.
3. ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΥΠΑΝΘΡΩΠΩΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.
4. ΡΩΣΟΙ ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΣ. ΤΑ “ΠΑΙΔΙΑ” ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ.

 

 

1. ΝΕΑ ΑΥΤΟΨΙΑ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ
Δυστύχημα Μαυρίκου: Καπάκια από μάτια κουζίνας τα αντικείμενα που βρέθηκαν στην Αττική Οδό
Δυστύχημα Μαυρίκου: Καπάκια από μάτια κουζίνας τα αντικείμενα που βρέθηκαν στην Αττική Οδό

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τρία μεταλλικά καπάκια τα οποία δεν ανήκουν στον εξοπλισμό του αυτοκινήτου και βρέθηκαν λίγα εκατοστά από το σημείο του δυστυχήματος, είναι καπάκια από μάτια κουζίνας.

Ωστόσο, οι αστυνομικοί που διεξάγουν την έρευνα εξακολουθούν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην προχωρούν σε βιαστικά συμπεράσματα, καθώς ενδέχεται τα συγκεκριμένα αντικείμενα να μη σχετίζονται με το δυστύχημα του εκδότη της εφημερίδας «Ακρόπολη» Παναγιώτη Μαυρίκου, αλλά να έπεσαν στον δρόμο από κάποιο άλλο όχημα που τα μετέφερε.

Εν τω μεταξύ, στην Αττική Οδό βρέθηκαν ξανά σήμερα μετά το μεσημέρι οι πραγματογνώμονες, προκειμένου να επανεξετάσουν το σημείο όπου έχασε τη ζωή του ο Παναγιώτης Μαυρίκος. Οι ερευνητές εξετάζουν ξανά τα σημεία που χτύπησε η Porsche στο διαχωριστικό διάζωμα, αλλά και το σημείο που σταμάτησε το αυτοκίνητο και τυλίχθηκε στις φλόγες.

“Δυστύχημα Μαυρίκου”, λέει η φυλλάδα! Αποφάσισε πως πρόκειται για ένα από τα συνήθη αυτοκινητιστικά δυστυχήματα.  Να θμίσουμε πως η το εν λόγω ιντερνετικό ταμπλόιντ είναι “iefimerida”. Είχε κατηγορηθεί τελευταία για πλουσιοπάροχες αρπαχτές- διαφημίσεις από τη ΔΕΗ στη γνωστή υπόθεση  “κρατικές διαφημίσεις σε ημέτερους με το αζημίωτο” (1), που εμπλέκεται και ο Μαυρίκος. Μάλλον βιάζεται η νέα ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ  να κλείσει αυτή η ιστορία.

Αλλά, γιατί  κουράζονται και  οι  “αρμόδιοι”  να πηγαινοέρχονται στον τόπο του…ατυχήματος, για να βγάλουν συμπεράσματα; Αφού δε θα καταλήξουν πουθενά.  Σε τίποτα οριστικό και πραγματικό. “΄Ηξεις αφήξεις”,  θα πουν στο τέλος. “Και έτσι και αλλιώς”. Το γνωρίζουν  από τώρα. Τί…ταλαιπωρούνται και μάλιστα καλοκαιριάτικα  που σφίγγουν και οι ζέστες;

  Ας τη βάλουν, λοιπόν,  στο αρχείο την υπόθεση, να ξεμπερδεύουν. Αρκετά κράτησε η  παράσταση. ΄Αγρευσαν τις εντυπώσεις που ήθελαν πως έκαναν τη δουλειά τους…σωστά!  (Πώς δεν την έκαναν;) . Ας πάρει η ιστορία  το συνήθη δρόμο της. Ας ταφεί στο αρχείο της  ανευθυνοϋπεύθυνης υπηρεσίας.

Είναι τόσο τραγικοί, αλλά  και επαναλαμβανόμενοι σε ό,τι κάνουν σε τέτοιες  περιπτώσεις δολοφονιών.  Για να ξεμπερδεύουν όλοι, τη βγάζουν ατύχημα και ησυχάζουν. Ελλάς, το μεγαλείο σου!

(1) Γράφαμε τη 1 Μάρτη  2016

66 sites με €170.000 τον μήνα πλήρωνε η ΕΥΔΑΠ
Νέα στοιχεία από τον δικαστικό φάκελο της υπόθεσης εκβιαστών – Ραντεβού με πολιτικά πρόσωπα και συναλλαγές με δημόσιους φορείς στις «σημειώσεις» του Τάκη Μαυρίκου
66 sites με €170.000 τον μήνα πλήρωνε η ΕΥΔΑΠ

Αναφορά για συνάντησή του με τον Υπουργό Επικρατείας κ. Νίκο Παππά στο Μέγαρο Μαξίμου και τον Πρόεδρο της ΕΡΤ κ. Διονύση Τσακνή εντοπίζονται στις χειρόγραφες σημειώσεις του εκδότη της εφημερίδας «Ακρόπολη» κ. Τάκη Μαυρίκου που κατηγορείται για συμμετοχή στο κύκλωμα των εκβιαστών. Οι συναντήσεις φέρεται να έχουν ζητηθεί στις 24 Σεπτεμβρίου 2015 (δηλαδή λίγες ημέρες μετά τις εθνικές εκλογές) για την παράδοση επιστολής διαμαρτυρίας, σχετικά τον αποκλεισμό της «Ακρόπολης» από την ανάγνωση του ημερησίου Τύπου από την ΕΡΤ. Ομως παραμένει άγνωστο αν τελικώς αυτά τα ραντεβού πραγματοποιήθηκαν.

Ωστόσο, στις ίδιες χειρόγραφες σημειώσεις εμφανίζονται συναντήσεις ή επικοινωνίες του κ. Μαυρίκου με το νομικό σύμβουλο της ΕΡΤ, με γνωστούς επιχειρηματίες (ορισμένοι ασχολούνται και με τον αθλητικό χώρο) αλλά και τον πρώην γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας, δικηγόρο κ. Τάκη Μπαλτάκο. Στα ίδια χειρόγραφα παρουσιάζονται ποσά δεκάδων χιλιάδων ευρώ που φέρεται να εισπράττει η εφημερίδα «Ακρόπολη» από διαφημίσεις δημόσιων φορέων (ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ κ.λπ) αλλά και από τράπεζες, ιδιωτικές εταιρείες και άλλες. Ακόμη αναφέρονται τραπεζικοί λογαριασμοί ιδιωτών που πιθανόν συνεργάζονται με την ίδια εφημερίδα. Επιπλέον εμφανίζεται επιδίωξη του κ. Μαυρίκου να συναντήσει τον υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Νίκο Τόσκα προκειμένου να του αναφέρει ότι «τροχαία ατυχήματα τα οποία συμβαίνουν σε δημοσιογράφους-συνεργάτες του δεν είναι τυχαία και οφείλονται στα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα της εφημερίδας του».
170.000 ευρώ σε 66 sites
Οι σημειώσεις αυτές βρέθηκαν στο γραφείο του κ. Μαυρίκου ύστερα από έρευνες του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας, η οποία προ έξι ημερών είχε συντάξει σχετική δικογραφία σε βάρος και των δημοσιογράφων κ.κ. Παναγιώτη Μουσσά και Χρήστου Φράγκου. Η έρευνα ξεκίνησε ύστερα από καταγγελίες της υπευθύνου σχέσεων της ΕΥΔΑΠ κυρίας Αμαλίας Κάντζου για εκβίασή της.
Στην ίδια δικογραφία περιέχονται στοιχεία για 66 sites που λάμβαναν μηνιαίως 170.000 ευρώ από διαφήμιση της ΕΥΔΑΠ. Το μεγαλύτερ ποσό -περίπου 5.000 ευρώ- δίνεται σε site ήδη κατηγορούμενου για την υπόθεση και ακολουθεί, με 4.500 ευρώ μηνιαίως, η σχετική διαφημιστική δαπάνη στον δικτυακό τόπο stokokkino.gr. Ανάμεσα στα χρηματοδοτούμενα sites με διαφήμιση της ΕΥΔΑΠ, είναι ενημερωτικά, οικονομικά αλλά και πέντε που ασχολούνται με θέματα δημόσιας υγείας. Επίσης σε άλλα έγγραφα φαίνεται ο κ. Μαυρίκος να λαμβάνει περίπου 260.000 ευρώ από την ίδια δημόσια εταιρεία και ο κ. Μουσσάς 56.000 ευρώ μέσα σε 2,5 περίπου χρόνια.
Στην απολογία του εντός του ανακριτικού γραφείου ο κ. Μουσσάς υποστήριξε ότι «η υπάλληλος της ΕΥΔΑΠ μού διαφήμιζε γνωριμία με παράγοντες του Μαξίμου και ειδικά με τον κ. Παππά και μου πρότεινε να κλείσουμε ένα ραντεβού κατ’ αρχήν μαζί του στο Μαξίμου. Ο σκοπός της προτεινόμενης συνάντησης με τον κ. Παππά ήταν να συσταθεί μια επικοινωνιακή ομάδα και διαχείρισης και ταυτόχρονα κατανομής της διαφήμισης ώστε να μπορεί να έχει η Κυβέρνηση όπλα για την αντιμετώπιση οποιαδήποτε επίθεσης ή κρίσης. Στο πλαίσιο αυτό μού τόνισε η κυρία Κάτζιου ότι έχει υπό την επιρροή της και «καθαρίζει» στα ΕΛΠΕ, ΔΕΗ, στην ΕΥΔΑΠ, ΕΤΕ και την ΑΤΤΙΚΑ ΒΑΝΚ που θα ήμουνα εγώ. Αυτή στήριζε τον ισχυρισμό της ότι ελέγχει τους παραπάνω οργανισμούς, λόγω της επιρροής που αντλούσε από το μέγαρο Μαξίμου και ειδικά από τον κ. Παππά».

Πάντως οι ισχυρισμοί του αυτοί χαρακτηρίζονται ως «ψευδείς» από κυβερνητικά στελέχη. Από την άλλη πλευρά ο κ. Μαυρίκος στην απολογία του ενώπιον των ανακριτών ισχυρίστηκε ότι «η καταγγελία της κυρίας Κατζου εκπορεύεται από τον κ. Μ. (αναφέρει όνομα επιχειρηματία και αθλητικού παράγοντα) και άλλα εγχώρια κέντρα τα οποία εκπροσωπούν ιδιωτικά οικονομικά συμφέροντα καθώς και πολιτικούς, δηλαδή πολιτικά συμφέροντα, βουλευτές κ.λπ., τα οποία βάζουν τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης να δίνουν προς τον χειμαζόμενο ελληνικό λαό συγκεκριμένη τροφή, κόβοντας και ράβοντας αποσπάσματα από ηχητικές συνομιλίες που έχουν γραφτεί με αποτέλεσμα να φαίνεται εγκληματίας και απατεώνας, ένας άνθρωπος με λευκό ποινικό μητρώο».

Η ιστοσελίδα iefimerida.gr διευκρινίζει ότι από την ΕΥΔΑΠ έχει λάβει για διαφήμιση 9.000 ευρώ το 2013, 10.000 ευρώ το 2014 και κανένα ποσό το 2015. H ιστοσελίδα newmoney.gr διευκρινίζει επίσης ότι έχει λάβει από την ΕΥΔΑΠ 4.000 ευρώ για το 2014.

Ο κ. Θανάσης Μαυρίδης διευκρίνησε στο vima.gr «οτι το site liberal.gr δεν έχει λάβει ούτε σεντ από την ΕΥΔΑΠ»

 

  1. Δηλαδή, γιατί χρειάζεται διαφήμιση η ΕΥΔΑΠ;΄Εχει ανταγωνιστές και φοβάται μην πάνε οι πελάτες της και γραφτούν σε άλλο μαγαζί; Μονοπώλιο το έχει  η  πάλαι ποτέ …ΟΥΛΕΝ. Τί διαφημίζει; «Φως φανάρι» η διαπλοκή και η διαφθορά ΚΑΙ σ΄αυτή τη ΔΕΚΟ.

  2. Τί ρόλο έπαιζε η γκόμενα του προφυλακισμένου δημοσιογράφου; Και γιατί συνήψε σχέσεις με δαύτον και του έδινε κι από πάνω διαφημίσεις της εταιρείας που ήταν υπεύθυνη; Πού ακούστηκε οι υπάλληλοι  να ταϊζουν  και τους εραστές τους  με δημόσιο χρήμα;

  3.  Με ποια κριτήρια έπαιρναν διαφημίσεις αυτά τα 66 σάιτ; Γνώριζαν κι αυτά την κυρία Κάτζου; Είχε και με τους διαχειριστές τους ερωτικές ή άλλες σχέσεις; Εμείς  (κοντεύουμε ένα εκατομμύριο επισκέψεις, πέρα από εκείνες που μας διέγραψαν οι διάφοροι χάκερ, που μπαινοβγαίνουν στον ιστότοπό μας) δεν  πήγαμε στην ΕΥΔΑΠ μ΄αυτό το αβαντάζ να της πούμε… «δώσε και σε μένα μπάρμπα».  Καλύτερα να μας κοπούν τα χέρια, παρά να βάλουμε ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ διαφήμιση στο ΗΟΜΟ  και να πάρουμε λεφτά.

  Η  διαπλοκή και η διαφθορά στις κρατικές διαφημίσεις, ΔΕΚΟ κ.λπ, «πάνε σύννεφο» και είναι μια βρώμικη ιστορία πολλά χρόνια τώρα.΄Ολοι οι ημέτεροι τρώνε με «χρυσά κουτάλια». Λαθρόβια έντυπα, χαμηλής επισκεψιμότητας -ακροαματικότητας -τηλε-θέασης σάιτ, ραδιόφωνα και κανάλια, ξεκοκαλίζουν άφθονο, δημόσιο χρήμα από τους κομματικούς και άλλους φίλους τους.

Δείτε, ας πούμε, το γνωστό και «θρασύτατο» ( εκτός των άλλων και λόγω…  χυδαιογλωσσίας-βωμολοχίας ) δημοσιογράφο» Γ.Τράγκα (τον κολλητό, ντε, του τηλεαστέρα …Νικολάου Χατζηνικολάου), πόσα εκατομμύρια ευρώπουλα ξεπουπούλιασε με τις κρατικές διαφημίσεις που τον τάιζε του σκασμού ο   Κώστας Καραμανλής. Και δεν είναι φυσικά ο μόνος.

Μια απέραντη χαβούζα  η χώρα. Αυτή η Ελλάδα «πέπρωται να πεθάνει και θα πεθάνει».Εμείς θα τη θάψουμε.

2.   Ο 14χρονος προσπάθησε και να στραγγαλίσει τον φίλο του

Ο θείος του θύματος απέκλεισε ο ανιψιός του να παρενοχλούσε τον δράστη και ισχυρίστηκε ότι αυτό αποτελεί υπερασπιστική γραμμή των συνηγόρων του ανήλικου.

«Φαίνεται πως είναι ένα παιδί ψυχικά διαταραγμένο», συμπλήρωσε και επανέλαβε τις μαρτυρίες άλλων ανήλικων ότι ο δράστης είχε πυροβολήσει και σκοτώσει έναν σκύλο, επειδή είχε επιτεθεί σε κότες. «Έγινε ένα μεγάλο κακό, υπάρχει οργή, προσπαθώ να είμαι όσο το δυνατόν πιο ψύχραιμος», πρόσθεσε ο θείος του Τάσου.

Εντωμεταξύ, όσο περνούν οι ώρες έρχονται στο φως νέα στοιχεία, τόσο για τον φόνο όσο και για το βίαιο παρελθόν του ανήλικου δράστη.

Προσπάθησε να τον στραγγαλίσει!

Οπως ήταν γνωστό μέχρι χθες, τα δυο παιδιά έφυγαν από το αναψυκτήριο του χωριού και κατευθύνθηκαν προς τα σπίτια τους, όταν ο καβγάς, όπως κατέθεσε ο δράστης, φούντωσε λόγω κάποιων σχολίων του μικρού Τάσου προς τον φίλο του. Ο ανήλικος δράστης κατέθεσε ότι αυτό που τον εξόργισε ήταν κάποια σχόλια για την οικονομική κατάσταση της οικογένειάς του και έτσι, όταν έφτασαν έξω από το σπίτι του, με κάποια πρόφαση μπήκε μέσα σε αυτό, πήρε το κουζινομάχαιρο και επέστρεψε δολοφονώντας τον φίλο του.

Αυτό που ήταν γνωστό ήταν ο άτυχος Τάσος έφυγε από τη ζωή λόγω δύο μαχαιριών στο λαιμό, ενώ τα πρώτα στοιχεία έδειχναν να προηγήθηκε προσπάθεια από το θύμα για να προστατέψει τη ζωή του. Η εξέταση του ιατροδικαστή δείχνει ότι υπήρξε πάλη ανάμεσα στα δυο παιδιά, ενώ πριν ο δράστης του καταφέρει τις δυο μαχαιριές στο λαιμό και του αφαιρέσει τη ζωή είχε επιχειρήσει να στραγγαλίσει τον φίλο του! Επίσης, κατά την ιατροδικαστική εξέταση προέκυψε ότι το 14χρονο θύμα έφερε ακόμη δυο επιπόλαια τραύματα από μαχαίρι σε μάτι και αυχένα.

Το βίαιο παρελθόν του και οι βόλτες με το όπλο

Εντωμεταξύ, καθώς περνούν οι ώρες και οι κάτοικοι της Γέφυρας, του χωριού όπου γεννήθηκαν και μεγάλωσαν τα δυο αγόρια, συνέρχονται από το αρχικό σοκ, ανοίγουν τα στόματα «καίγοντας» κυριολέκτικα με τις μαρτυρίες τον ανήλικο δολοφόνο αφού οι μαρτυρίες σκιαγραφούν ένα βίαιο παρελθόν.

Κάτοικος του χωριού μιλώντας χθες στο δελτίο ειδήσεων του Mega ανέφερε ότι ήταν γνωστό το βίαιο παρελθόν του 14χρονου δράστη, κάνοντας αναφορές για θανατώσεις σκύλων και κουνελιών, ενώ αναφέρθηκε και σε βιαιοπραγίες εναντίον συμμαθητών του, καταγγέλλοντας ότι είχε σπρώξει δυο παιδιά από τα σκάλα με αποτέλεσμα να χτυπήσουν.

Στην εκπομπή  Live News, του Etv εντωμεταξύ, η Μ. Τζούτζου ανέφερε ότι ο δράστης είχε χτυπήσει και το δικό της παιδί, σπρώχνοντάς τον και ρίχνοντας τον στο έδαφος, χωρίς να έχει προηγηθεί κάποια παρεξήγηση. Για το λόγο αυτό η καταγγέλλουσα είχε επισκεφθεί τη διευθύντρια του σχολείου, καθώς το περιστατικό είχε σημειωθεί στις κτιριακές εγκαταστάσεις του γυμνασίου που φοιτούσαν.

Τόνισε ακόμη πως η διευθύντρια κάλεσε τον πατέρα του δράστη στο σχολείο για συστάσεις, τονίζοντας μάλιστα πως αυτό είχε συμβεί πολλές φορές και δηλώνοντας έξω φρενών με όσα ακούει αφού «είχαν πρόβλημα πολλά παιδιά στο σχολείο».

Επίσης αποκάλυψε πως είχαν σκιστεί τα ρούχα του παιδιού της και όταν η μητέρα του καθ’ ομολογίαν δράστη έμαθε για το περιστατικό, αρκέστηκε να πει πως θα αγοράσει μια καινούρια φόρμα για το γιο της, αφήνοντας αιχμές για την αντίδρασή της, αφού «δεν έδωσε καθόλου σημασία».

Ταυτόχρονα η κυρία Τζούτζου όπως η ίδια τονίζει ενημερώθηκε από τη διευθύντρια του σχολείου ότι είχαν συμβεί κι άλλα παρόμοια περιστατικά με αλλά παιδιά με αποτέλεσμα πολλοί από τους συμμαθητές να έχουν πρόβλημα με τον 14χρονο δράστη.

Επιπρόσθετα, αποκάλυψε πως ο καθ’ ομολογίαν δράστης είχε πάρει και αποβολές από το σχολείο με αφορμή την συμπεριφορά του.

Αυτό όμως που προκαλεί σοκ είναι οι καταγγελίες για οπλοφορία του ανήλικου δράστη. Η κυρία Τζούτζου κατήγγειλε πως στο παρελθόν είχαν δει τον 14χρονο να κυκλοφορεί κρατώντας όπλο, ενώ η διευθύντρια είχε βρει στην τάξη ακόμη και σκάγια.

Σ΄εμάς τους εκπαιδευτικούς είναι γνωστές και χαρακτηριστικές αυτές οι περιπτώσεις βίαιων συμπεριφορών μαθητών, που δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στη σχολική ζωή, αλλά και έξω στον περίγυρο,  τις παρέες, τις συναναστροφές τους.  Τα περισσότερα παιδιά είναι ζωηρά, βέβαια, στην εφηβεία τους. Δε σημαίνει πως κάθε “ζωντανό” παιδί, ανήσυχο, ακόμα και φασαριόζικο είναι επικίνδυνο. Προς θεού!

Μιλάμε για τις προβληματικές περιπτώσεις, τις “ηλίου φαεινότερες”, όπως η  παραπάνω. ΄Αλλο να πειράζει κάποιος το διπλανό του, να είναι πολλές φορές μπελαλής και ενοχλητικός, τόσο για τους συμμαθητές του, όσο και για τους δασκάλου του και άλλο να σπρώχνει συνέχεια τα παιδιά, για  να τα γκρεμοτσακίσει από τις σκάλες, να χτυπά  αναίτια τους συμμαθητές του και το χειρότερο να σκοτώνει σκυλιά για πλάκα ή να κυκλοφορεί οπλισμένος στα 14 του χρόνια!

Αν συνέβαινα όλα αυτά, που βεβαιώνουν αξιόπιστοι μάρτυρες, μιλάμε πλέον για σοβαρή ψυχολογική διαταραχή.  ΄Οχι απλώς  για ένα “προβληματικό” παδί, που με το χρόνο θα συμμορφωνόταν , θα έστρωνε και ίσως γινόταν και πιο υπεύθυνος και επιτυχημένος κι από πολλούς άλλους “ήσυχους” και μελετηρούς συμμαθητές του.

Εδώ, όμως έχουμε μια διαφορετική περίπτωση. ΄Οπως λένε όσοι ήξεραν το 14χρονο, διαπιστωνόταν  επιδείνωση της κατάστασής του  μέρα με τη μέρα. Και ήταν φανερό πια  πως θα προχωρούσε σε χειρότερα, όπως και έγινε.΄Εφτασε τελικά  ως στο φόνο.

Οπότε, κάποια στιγμή οφείλουμε να καθίσουμε να βρούμε τους ενόχους, τους πραγματικά υπεύθυνους για την τραγική εξέλιξη αυτού του  εφήβου.  Το παιδί -δολοφόνος  μπορεί να είναι και το θύμα.  Συμβαίνει πολλές φορές αυτό.

Κατά την άποψή μας,   γονείς και δάσκαλοι έχουν βασική ευθύνη. Είναι  ένοχοι για το έγκλημα που διαπράχτηκε και στα δύο παιδιά  με τη σειρά ,που τους αναφέρουμε.

Αυτός ο πατέρας κι αυτή η μάνα που είχαν έναν τέτοιο κανακάρη, δεν αποκλείεται να ένιωθαν και υπερήφανοι για  τον  τσαμπουκά το γιο τους, που  τους “έβαζε όλους κάτω”. Κι αν δε συνέβαινε αυτό,  είναι σίγουρο πως το περιβάλλον που μεγάλωσε το παιδί ή υπήρξε αδιάφορο στην ανατροφή του ή ήταν  βίαιο και το ίδιο βίωσε και αναπαρήγαγε αυτή τη βιαιότητα.  Εκτός, βέβαια, αν  έχουμε οικογενειακό,  ψυχοπαθητικό  ιστορικό ή  αν πρόκειται για κάποια   κληρονομική ψυχασθένεια, (σχιζοφρένεια), που κι αυτή όφειλαν οι γονείς να τη γνωρίζουν.

Τεράστια,όμως, είναι και η ευθύνη του σχολείου. ΄Εχεις έναν τέτοιο μαθητή δύο ολόκληρα χρόνια στον εργασιακό, εκπαιδευτικό, μαθησιακό χώρο της σχολικής σου κοινότητας. Βλέπεις, ως διευθυντής της σχολικής μονάδας, πως αυτό το παιδί δε συμμαζεύεται, είναι απειλή και για τα άλλα  παιδιά και για την εύρυθμη λειτουργία  του σχολείου. Μάλιστα τον απέβαλαν κάποιες φορές, εξαιτίας αυτής  ακριβώς της βιαιότητας.

 Και από εκεί και ύστερα τι έκανε ο διευθυντής του Γυμνασίου και ο σύλλογος των εκπαιδευτικών; Γιατί ησύχασαν; Δεν όφειλαν, πέρα από την ενεημέρωση των γονιών, να τους θέσουν όριο συμμόρφωσης και αν  περνούσε η προθεσμία χωρίς βελτίωση, ΑΜΕΣΩΣ να απομακρύνουν  από το σχολικό περιβάλλον τον επικίνδυνο μαθητή.  Να αναγκαστούν οι γονείς να ενδιαφερθούν,  να πάνε σε ειδικούς, να το παρακολουθούν, να το αντιμετωπίσουν  σαν ασθενή, να το υποσηρίξουν. Το παράτησαν όλοι στην τύχη του. Γονείς και σχολείο.

Αν όλα αυτά συνέβαιναν, αν υπήρχε τάξη, ανάληψη ευθύνης και υποχρεώσεων από όλες τις μεριές, σήμερα δε θα είχαμε  ένα αθώο παιδί τόσο άγρια δολοφονημένο. Αλλά και ένα δράστη, ζωντανό-νεκρό, που θα το σέρνουν επί  χρόνια στα ψυχιατρεία των φυλακών και τα αναμορφωτήρια. Τί τραγωδία για όλους!

 

6. 4,3 δισ. πλαστικές σακούλες χρησιμοποίησαν οι Ελληνες το 2015- Πρώτοι σε κατανάλωση
4,3 δισ. πλαστικές σακούλες χρησιμοποίησαν οι Ελληνες το 2015- Πρώτοι σε κατανάλωση

 

Στην πρώτη θέση κατανάλωσης πλαστικής σακούλας στην ΕΕ βρίσκεται η Ελλάδα, καθώς το 2015 χρησιμοποιήθηκαν συνολικά 4,3 δισ. σακούλες ή 33.00 τόνοι, με περιβαλλοντικές επιπτώσεις αλλά και επιβάρυνση του κόστους.

Για κάθε κάτοικο στην Ελλάδα αντιστοιχούν 363 σακούλες το χρόνο, 50% περισσότερο από τις μετρήσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το 2010 ανάμεσα στις 19 χώρες με τα διαθέσιμα στοιχεία.

Το Ινστιτούτο Ερευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών, που δημοσιεύει και τα στοιχεία με αφορμή τις δράσεις που πρέπει να ληφθούν, καθώς με βάση ευρωπαϊκή οδηγία πρέπει να περιοριστεί δραστικά η κατανάλωση, σημείωνει:

Πρόκειται για τις πλαστικές σακούλες μεταφοράς πάχους μικρότερου από 50 μικρά («λεπτές πλαστικές σακούλες μεταφοράς»), που αντιπροσωπεύουν τη συντριπτική πλειονότητα του συνολικού αριθμού πλαστικών σακουλών μεταφοράς που καταναλώνονται σήμερα.

Οι πλαστικές σακούλες μίας χρήσης για ψώνια, συνήθως κατασκευασμένες από υψηλής πυκνότητας πολυαιθυλένιο (HDPE) πλαστικό, δίνονταν παραδοσιακά δωρεάν στους πελάτες από τα καταστήματα λιανικής κατά την αγορά αγαθών.

  • Οι μέχρι τώρα μετρήσεις και εκτιμήσεις αναφέρουν ότι το 2015 στην Ελλάδα αντιστοιχούν 363 σακούλες ανά κάτοικο ανά έτος. Η μέτρηση αυτή είναι κατά 50% μεγαλύτερη από την δημοσιευμένη εκτίμηση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου του 2010 (σχήμα 1), στις 242 σακούλες ανά κάτοικο, η οποία τότε κατέτασσε την Ελλάδα στην 4η θέση ανάμεσα στις 19 χώρες με διαθέσιμα στοιχεία.
  • Σημειώνεται ότι η εκτίμηση για 363 σακούλες φέρνει την Ελλάδα στην 1η θέση σε κατανάλωση, διπλάσια σχεδόν από τον Ευρωπαϊκό Μέσο Όρο των 175 τεμαχίων.
  • Σήμερα στην Ελλάδα συνολικά χρησιμοποιούνται συνολικά 4,3 δισεκατομμύρια σακούλες με σημαντική επιβάρυνση του περιβάλλοντος, περίπου δηλαδή 33.000 τόνοι πλαστικές σακούλες με πολύ σημαντικό κόστος.

  • Αντίθετα, οι επαναχρησιμοποιούμενες σακούλες (π.χ. υφασμάτινες) είναι ελάχιστες. Υπολογίζονται με βάση την έρευνα του ΙΕΛΚΑ σε 400.000-500.000 ανά έτος, δηλαδή περίπου 0.05 σακούλες ανά κάτοικο, όταν π.χ. η Δανία η οποία είναι από τις πιο προχωρημένες χώρες στη μείωση της πλαστικής σακούλας έχει 75 επαναχρησιμοποιούμενες σακούλες ανά κάτοικο, ενώ ο μέσος της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι 23. (Σημειώνεται ότι η έρευνα της Eunomia αναφέρει υψηλότερους αριθμούς για την Ελλάδα, οι οποίοι όμως δεν επιβεβαιώνονται με βάση τα ευρήματα της έρευνας του ΙΕΛΚΑ).

Το μέγεθος του προβλήματος γίνεται περισσότερο εμφανές όταν συγκρίνεται η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα με την υποχρέωση της χώρας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση. Συγκεκριμένα η Ευρωπαϊκή Οδηγία αναφέρει ότι τα κράτη μέλη θα πρέπει να λάβουν μέτρα «που εξασφαλίζουν ότι το ετήσιο επίπεδο κατανάλωσης δεν θα υπερβαίνει τις 90 λεπτές πλαστικές σακούλες μεταφοράς κατά κεφαλήν το αργότερο στις 31 Δεκεμβρίου 2019 και τις 40 λεπτές πλαστικές σακούλες μεταφοράς κατά κεφαλήν το αργότερο στις 31 Δεκεμβρίου 2025». Προκειμένου να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι, θα πρέπει η κατανάλωση στην Ελλάδα να μειωθεί κατά 80% ως το 2019 και 90% ως το 2025.

Μια ντροπή, ένα αίσχος, μια σιχασιά αυτός ο ελληνικός λαός στην πλειοψηφία του. Πρώτοι σε όλα τα αρνητικά, τα εγκληματικά, τα άτιμα, τα απολίτιστα, τα προσβλητικά.

Διαφθορά, διαπλοκή ,νεποτισμός ,αναξιοκρατία, ανυπαρξία λειτουργίας θεσμών.Πρώτη φιγουράρει η Ελλάδα  στη λίστα  με τις κακές, τις απολίτιστες, τις “ολέθριες”  χώρες και πολύ μετά από μας οι άλλες. Στα αυτοκινητιστικά ατυχήματα, το κάπνισμα, τη μόλυνση -δηλητηρίαση της τροφικής αλυσίδας και του περιβάλλοντος, κρατάμε επίσης, χρόνια τώρα…πρώτο τραπέζι. Στα φοβερά και αποτρόπαια πρωτοστατούμε.   Τί φρίκη!

Πώς να σταθείς έξω, να πεις πια πως είσαι ΄Ελληνας;  Ντρέπομαι και κρύβομαι προσωπικά. ΄Οσο αξιοπρεπής και υπερήφανος ένιωθα παλιότερα, όταν έλεγα Ελλάδα, τόσο ντροπή νιώθω σήμερα, όταν βλέπω στα τελωνεία να κοιτάζουν με προσοχή και καχυποψία το διαβατηριό μου και ξέρω πολύ καλά τί σκέφτονται συνειρμικά για μένα και  τη χώρα μου. Να, ένας κλέφτης ,ένας Ναζί, ένας απολίτιστος.΄Ενας ΄Ελληνας!

Τώρα, βγήκαμε πρώτη και στη χρήση της πλαστικής σακούλας. Σιγά.  που δε θα βγαίναμε. Εδώ, ραντίζουν τις καλλιέργειες οι εγκληματίες “αγρότες”  με ληγμένα ή απαγορευμένα δηλητήρια. Σκοτώνουν στην ψύχρα για μερικά ευρώ.  Αλήτες.

Δε σέβονται το περιβάλλον οι ΄Ελληνες. ΄Οπου και να σταθούν το βρωμίζουν. Παραλίες, ακτές, δάση, δρόμους, πλατείες. Πετάνε όπου νά΄ ναι, ό,τι να ΄ναι. Ανοίγει ο άλλος  το παράθυρο του αυτοκινήτου και πετάει το  πλαστικό κουτί και τη γόπα στο δρόμο.  Ντουμανιάζει δίπλα σου και σε απειλεί πως θα σε πλακώσει στο ξύλο, αν του κάνεις παρατήρηση. Ρυπαίνει με τα γυφτοτράγουδα  και τις γκαρίλες του τον κόσμο και δε νιώθει  βλαχαντερό.

Μιλάμε  για πραγματικούς  φασίστες. Τί νομίζετε πως είναι ο φασίστας; Μελανοχίτωνας πάντα, κουρεμένος με την ψιλή   να σουγιαδιάζει μετανάστες; ΄Ολοι οι άλλοι  τί είναι νομίζετε; Χωρίς αρχές, χωρίς σέβας, χωρίς πέτσα, χωρίς αξιοπρέπεια,  χωρίς ανθρωπισμό;

Δεν υπολογίζω και δε  σέβομαι κανέναν απ΄αυτούς τους  υπάνθρωπους. Τον καπνιστή που φουμάρει ανερυθρίαστα, ενώ δίπλα του υπάρχουν  ακόμα και παιδιά, το δολφόνο που πουλάει μήλα και ζαρζαβαρικά τίγκα  στο δηλητήριο, που ρίχνει τα απόβλητά του στο νερό, που τρέχει σα δαιμονισμένος στην άσφαλτο. Που απλά υπάρχει στη ζωή για να τρώει, να πίνει, να αποπατεί  και να ικανοποιεί τα ένστικτά του και δη τα πρωτόγονα.

Σιχτίρ  για φυλή με την παιδεία και τον πολιτισμό   που έχεις.

 

 

4. Ρώσοι χούλιγκανς στη Γαλλία. Ποιοι είναι οι 150 ‘επίλεκτοι’ που σκόρπισαν τον τρόμο
Το προφίλ των 150 “επίλεκτων” Ρώσων χούλιγκανς που συγκρούστηκαν με τους Άγγλους οπαδούς στη Μασσαλία.

Adtech Ad

“Music Hall” ,” ”Happy Guys”, “Aliens”. Κωδικές ονομασίες Ρώσων χούλιγκαν που ταξίδεψαν ομαδικά στη Γαλλία ακολουθώντας την εθνική ομάδα της χώρας τους με μοναδικό τους στόχο να επιδείξουν την ανωτερότητα τους σε επίπεδο βίας.

AdTech Ad

Μιλάμε για 150 “επίλεκτους σκληρούς” που έχουν αφήσει στην άκρη τις “εσωτερικές” τους κόντρες και έχουν στρατολογηθεί για να δημιουργήσουν ένα “υπερ-ομαδικό” γκρουπ δράσης, κάτω από το έμβλημα της χώρας τους. Όπως ανέφεραν τα γαλλικά και τα βρετανικά ΜΜΕ, από τις επιθέσεις που σημειώθηκαν στη Γαλλία φαίνεται πως οι εν λόγω χούλιγκαν ήταν απολύτως οργανωμένοι φορώντας μάσκες και έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους. Οι ίδιοι έδρασαν και μέσα στο γήπεδο την ώρα του αγώνα εναντίον της Αγγλίας. Από την άλλη, απέναντι τους στέκονταν μεθυσμένοι Βρετανοί, έτοιμοι κι αυτοί για “ξύλο τιμής”.

Ο Bruno Trani, εκπρόσωπος της γαλλικής αστυνομίας στη Μασσαλία, ανέφερε στο abcnews: “Αυτοί οι Ρώσοι ήταν σαν ακρίδες που τρώνε τα πάντα στο πέρασμα τους. Απολύτως έτοιμοι και εκπαιδευμένοι από καιρό για αυτό το ταξίδι και τα επεισόδια. Οι Άγγλοι ήταν μεθυσμένοι και απολάμβαναν τον ήλιο όταν τους επιτέθηκαν ομαδικά”.

Ο Dominique Mesquida, μέλος της επίλεκτης ομάδας της γαλλικής αστυνομίας, ανέφερε από τη δική του μεριά: “Ήρθαν για να διαλύσουν τους Άγγλους. Έδρασαν σε μικρές, ευέλικτες και πολύ επικίνδυνες ομάδες κρούσης. Ήταν σε όλη την πόλη ανά δεκάδες. Ήξεραν ακριβώς τι έπρεπε να κάνουν και το πώς”.

Οι Γάλλοι εκτιμούν μάλιστα πως στην ίδια ομάδα Ρώσων χούλιγκαν μετείχαν και οι Happy Guys της Zenit Αγίας Πετρούπολης, ακροδεξιών καταβολών, αλλά και οι “Aliens” της Spartak Μόσχας που ανά καιρούς συγκρούονται σε χωράφια και περιοχές εκτός αστικών ιστών. Πολλά βιντεάκια από τις συγκρούσεις τους αναρτώνται ανά διαστήματα στο YouTube.

Οι οπαδοί της Spartak και της Lokomotiv έχουν έχθρα με τους αντίστοιχους της CSKA για το ποιος θα είναι το “αφεντικό” στην πόλη. Η ιστορία με τις μάχες που φιλμάρονται και ανεβαίνουν στο διαδίκτυο ξεκίνησε 11 χρόνια πριν. Τότε ήταν οι της Zenit εναντίον της Spartak. 250 νέα μέλη από κάθε μεριά, σε σύγκρουση με γυμνά χέρια για “λόγους εκπαίδευσης”.

Αρχηγός των Ρώσων χούλιγκαν φέρεται να είναι ο Vasiliy the “Killer”. Οπαδός της Spartak Μόσχας και αρχηγός της ομάδας χούλιγκαν Gladiators Firm 96.

Ο ίδιος απέφυγε να απαντήσει σε παλαιότερη συνέντευξή του αν η “φίρμα” του εκφράζεται από νεο-ναζιστικές απόψεις, όμως στη Ρωσία χαρακτηρίζουν τους “Μονομάχους 96” ως μια παραστρατιωτική οργάνωση που κινείται σιγά-σιγά και εκτός του γηπεδικού χουλιγκανισμού.

Αδερφοποιημένοι με τους χούλιγκαν του Ερυθρού Αστέρα της Σερβίας και της Lech Poznan, διακατέχονται από εθνικιστικά φρονήματα με τον ίδιο τον αρχηγό τους να τάσσεται υπέρ της αυτονόμησης της Κριμαίας. Οι συγκεκριμένοι χούλιγκαν τάσσονται ανοιχτά υπέρ του Πούτιν. Οι εν λόγω οπαδοί αυτοπροσδιορίζονται μεν ως “Ultras”, ωστόσο είναι πολιτικοποιημένοι σε αντίθεση με το γενικότερο πνεύμα των Ultras οπαδών.

Ο σκληρός πυρήνας τους είναι εθνικιστικός σε αντίθεση με τη CSKA, οπαδοί της οποίας έχουν συγκροτήσει το αντιφασιστικό – αντιρατσιστικό γκρουπ CSKA Fans Against Racism.

Οι Gladiators ηγήθηκαν και του γκρουπ που βρέθηκε στη Μασσαλία και θαυμάζουν τον Ιβάν Μπογκντάνοφ, τον πιο σκληρό χούλιγκαν της Σερβίας.

Την ύπαρξη των σαν έτοιμων από καιρό 150 Ρώσων χούλιγκαν επιβεβαίωσε και οπαδός ονόματι Vladimir, που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

“Δεν έχει σημασία από ποια πόλη έρχεται ο καθένας ή ποια ομάδα υποστηρίζει. Είμαστε εδώ για τη χώρα μας τώρα. Είμαστε οι πιο δυνατοί, αυτοί που έχουν επιλεχθεί”, αναφέρει σε συνέντευξη του.

Γιατί η κόντρα με τους Άγγλους; “Λένε στο διαδίκτυο πως είναι οι πρώτοι χούλιγκαν στην Ευρώπη. Εμείς ήρθαμε εδώ για να τους δείξουμε ποιοι είναι οι καλύτεροι. Ήρθαμε στη Γαλλία για να δείξουμε πως οι Άγγλοι είναι κοριτσάκια”.

Είναι τα γνωστά “παιδιά” του δικτάτορα Πούτιν. Φανατικοί οπαδοί, Ναζί, μαφιόζοι, δολοφόνοι. Αλλά και Ορθοδοξάρες και πατριωταράδες. “Κατά μάνα κατά κύρη”.  Τούς είδαμε πριν λίγες ημέρες και στην Ελλάδα  πάνω στις βαριές μηχανές. Προπομποί  του μαφιόζου  “πατερούλη” της Ρωσίας και κολλητοί των δικων μας εδώ Ναζί. ΄Απαντες  “λουλούδια”. Με πρώτο το αφεντικό τους τον Πούτιν.