ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

“ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ”. ΤΑ “ΖΟΜΠΙ” (ΣΕ ΣΤΙΦΗ)  ΤΩΝ “ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ” ΞΑΝΑΒΓΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΓΟΥΜΙΑ ΤΟΥΣ.
Σήμερα οι συγκεντρώσεις του «Παραιτηθείτε»: Στις 18:30 στο Σύνταγμα, στις 20:00 στο Λευκό Πύργο

Στις 18:30 στο Σύνταγμα θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση του κινήματος «Παραιτηθείτε» στην Αθήνα, ενώ στις 20:00, μπροστά από τον Λευκό Πύργο, η αντίστοιχη συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη.

Οι συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται μέσα σε ατμόσφαιρα μεγάλης πολιτικής έντασης που προκαλεί η μάχη των πολιτικών εντυπώσεων στην οποία έχουν επιδοθεί η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση, με την πρώτη να μη σταματά να δείχνει τον εκνευρισμό της με τις αμήχανες αλλά και προκλητικές δηλώσεις στελεχών της.

Το προσκλητήριο για τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα 

Η συγκέντρωση στο Σύνταγμα ήταν αρχικά προγραμματισμένη για τις 20:00, ωστόσο μεταφέρθηκε στις 18:30 λόγω της στάσης εργασίας σε μετρό, τραμ και ηλεκτρικό, από τις 21:00 και μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

Με μήνυμά τους στην επίσημη σελίδα του κινήματος στο Facebook, οι διοργανωτές αναφέρουν ότι ζήτησαν να αλλάξει ώρα η στάση εργασίας στα μέσα μεταφοράς για να διευκολυνθούν όσοι θέλουν να λάβουν μέρος στη συγκέντρωση. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν έγινε δεκτό.

Το μήνυμα του κινήματος «Παραιτηθείτε» στο Facebook:

«Παρά το αίτημά μας και τις συνεχείς προσπάθειές μας για να αλλάξει ώρα η ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ των Μετρό, Ηλεκτρικού και Τραμ η οποία ανακοινώθηκε ΞΑΦΝΙΚΑ την προηγούμενη εβδομάδα για την Τετάρτη το βράδυ ΑΚΡΙΒΩΣ την ώρα της συγκέντρωσης (και ενώ πρώτα είχαν πατηθεί πάνω από 20,000 διαδικτυακές εκδηλώσεις ενδιαφέροντος στην σελίδα μας) δεν είχαμε μέχρι τώρα ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ από τα αρμόδια συνδικαλιστικά όργανα. Αποφασίσαμε λοιπόν για την εξυπηρέτηση όλων των πολιτών και για την ΑΣΦΑΛΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ τους από και προς την πλατεία Συντάγματος με όλα τα διαθέσιμα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς να μεταφέρουμε την ώρα της συγκέντρωσης για λίγο νωρίτερα, δηλαδή στις 18:30 μ.μ».

Το κάλεσμα στο Facebook

«Όλοι οι πολίτες οι οποίοι ανήκουμε στο δημοκρατικό τόξο δεν ανεχόμαστε άλλο αυτό το Εθνικολαϊκιστικό μόρφωμα της Αριστερο-δεξιάς Συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Μια Συγκυβέρνηση η οποία προεκλογικά χρησιμοποίησε ΑΝΑΡΙΘΜΗΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ για δήθεν αυξήσεις μισθών, σκισίματα Μνημονίων και μειώσεις φόρων απέναντι στον ταλαιπωρημένο Ελληνικό Λαό ώστε να αποκτήσει την Εξουσία.

● Ζητάμε ΑΛΛΑΓΗ πολιτικής ΤΩΡΑ. 

● Ζητάμε επιτέλους ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ χωρίς ΕΧΘΡΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ απέναντι στην υπόλοιπη ΕΥΡΩΠΗ.

● Ζητάμε την γρήγορη ΕΞΟΔΟ της Ελλάδας από τα Μνημόνια στα ΠΡΟΤΥΠΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ.

● Ζητάμε ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΦΠΑ και των νέων ΕΜΜΕΣΩΝ και ΑΜΕΣΩΝ ΦΟΡΩΝ τους οποίους επιβαρυνόμαστε για τις… ‘Αυταπάτες’ κάποιων ανεύθυνων πολιτικών.

● Ζητάμε ΔΡΑΣΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΔΑΠΑΝΩΝ παντού, να μπει ένα τέλος στο σπάταλο κράτος.

● Ζητάμε ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ και όχι ‘βόλεμα’ του Κομματικού Στρατού της Αριστερο-δεξιάς Συγκυβέρνησης.

● Ζητάμε άμεσα ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ σε ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ της καθημερινής ζωής μας.

Λέμε ΌΧΙ στην δημιουργία ΨΕΥΤΙΚΩΝ ΕΧΘΡΩΝ στο Εξωτερικό και στο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ της χώρας.

Λέμε ΌΧΙ στον άκρατο ΛΑΪΚΙΣΜΟ, την χειραγώγηση των ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ και τον ΤΑΞΙΚΟ ΣΤΙΓΜΑΤΙΣΜΟ συμπολιτών μας από την Αριστερο-δεξιά Συγκυβέρνηση.

Η θέση της χώρας μας στην Ευρωζώνη ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ και η Οικονομία μας πρέπει επιτέλους να βρεθεί σε ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.

Ήρθε η ώρα ΟΛΟΙ οι Έλληνες να ενωθούμε κατά του ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ο οποίος μας έφερε σε αυτή την τραγική οικονομική κατάσταση και όμως, με την Αριστερο-δεξιά Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ζει και βασιλεύει ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΠΟΤΕ.

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ότι θα μας ακούσουν και θα αφήσουν έτσι εύκολα τις ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΤΟΥΣ τις οποίες άλλωστε τόσο πολύ αγαπούν, αλλά ας μάθουν επιτέλους ότι Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016 στις 18:30 μ.μ. πάμε ΟΛΟΙ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ για να βροντοφωνάξουμε ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ». 

Το κάλεσμα για τη συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη

Το ραντεβού των Θεσσαλονικέων που θέλουν να διαδηλώσουν στέλνοντας το μήνυμα «Παραιτηθείτε» έχει οριστεί για τις 20:00 μπροστά από το Λευκό Πύργο.

Το κάλεσμα στο Facebook:

«Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ χρησιμοποίησε, προεκλογικά, ΑΝΑΡΙΘΜΗΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ για δήθεν αυξήσεις μισθών, σκισίματα Μνημονίων και μειώσεις φόρων απέναντι στον ήδη ταλαιπωρημένο Ελληνικό Λαό ώστε να αποκτήσει την Εξουσία.

Σιχαθήκαμε τους ψεύτες και δεν ανεχόμαστε πλέον να παρακολουθούμε απαθείς μια ανεκδιήγητη κυβέρνηση που φορτώνει μέρα με την ημέρα νέα ασήκωτα βάρη στις πλάτες όλων των πολιτών,
Ζητάμε ΑΛΛΑΓΗ πολιτικής ΤΩΡΑ! 

● Ζητάμε ΔΡΑΣΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΠΑΤΑΛΗΣ.

● Λέμε ΣΤΟΠ στο ‘βόλεμα’ του Κομματικού Στρατού της Αριστερο-δεξιάς Συγκυβέρνησης.

● Ζητάμε άμεσα ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ σε ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ της καθημερινής ζωής μας.

● Ζητάμε ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΦΠΑ και των νέων ΕΜΜΕΣΩΝ και ΑΜΕΣΩΝ ΦΟΡΩΝ τους οποίους επιβαρυνόμαστε για τις… ‘Αυταπάτες’ των ανεύθυνων κυβερνώντων.

Λέμε ΌΧΙ στο διχασμό και την δημιουργία ΨΕΥΤΙΚΩΝ ΕΧΘΡΩΝ στο Εξωτερικό και στο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ της χώρας.
Η θέση της χώρας μας στην Ευρωζώνη ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ και η Οικονομία μας πρέπει επιτέλους να βρεθεί σε ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.

Ήρθε η ώρα να ενωθούμε κατά του ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ο οποίος μας έφερε σε αυτή την τραγική οικονομική κατάσταση και όμως, με την Αριστερο-δεξιά Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ζει και βασιλεύει ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΠΟΤΕ. 

Σας καλούμε να διαδηλώσουμε ειρηνικά χωρίς να έχουμε αυταπάτες ότι θα μας ακούσουν και θα αφήσουν έτσι εύκολα τις ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΤΟΥΣ.
Ας τους δείξουμε ότι υπάρχουν ενεργοί πολίτες που δεν τους στηρίζουν! 

Αν συμφωνείτε, ελάτε μαζί μας στο Λευκό Πύργο την Τετάρτη 15 Ιουνίου στις 20.00».

“΄Ολα εδώ πληρώνονται” ,ήταν μια  από τις δυο προσφιλείς ατάκες  που συνήθιζε να επιστρατεύει αντί για επιχειρήματα, ο  μακαρίτης (κακός κι αυτός) δημοσιογράφος Νίκος Κακαουνάκης . (Η άλλη ήταν πως “ο καλύτερος δημοσιογράφος,έχει σκοτώσει τη μάνα του”!).  Κι αυτό, όφειλαν να το γνωρίζουν  εκεί στη συγκυβέρνηση των  ΣΥΡΙΖΟ-ΑΝΕΛ, πριν βγουν να εξαπολύσουν μύδρους εναντίον των νέων “Αγανακτισμένων  του Συντάγματος”, που δεν είναι τίποτα άλλο ή περισσότερο  και τούτοι οι…Βλάμηδες,  από τη νεκρανάσταση   εκείνων των παλιών  “ζόμπι”.

“Κέραμοι και λίθοι ατάκτως ερριμένα” τα καινούρια και τα ξαναχρησιμοποιημένα   υλικά της “γκρεμίλας”  του…λαϊκού κινήματος “ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ”, ΡΕ! (Το επιφώνημα λείπει, βέβαια, επειδή τούτοι πλειοψηφικά, σε σχέση με τους παλιότερους, είναι πιο κυριλέ, αβροί και γαλαντόμοι).

 Παραιτηθείτε, λοιπόν,  για να πάρει σειρά και ο Κυριάκος! Ε,ναι. Είναι και… άδικο, εδώ που τα λέμε. Σε μια χώρα που έχει μεν καταργηθεί προ πολλού η κληρονομική βασιλεία, αλλά ισχύει αδιαλείπτως και ακαταλύτως στο πολίτευμα της χώρας η κληρονομική-οικογεναική διαδοχή, γιατί, δηλαδή, να μη δει και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης (ο αποκαλούμενος  και Αποστάτης και Γκαντέμης και Ντρακουμέλ και “άλλα πολλά”) το γιο του πρωθυπουργό; ΄Ηταν καλύτεροι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο Ανδρέας Παπανδρέου, που ευτύχησαν  να παραδώσουν σε “αίμα” τους την “πολυθρόνα- καρέκλα”;  Υιοί, θυγατέρες, ανιψιοί , βαπτιστικοί  και ό,τι άλλο  τέλος πάντων   εμπερικλείει η  έννοια της ελληνικής, ισχυρής, παραδοσικής οικογένειας, εναλλάσσονται ως μέλη της  στην εξουσία, είτε  ως πρωθυπουργοί, είτε ως  υπουργοί και “πατέρες”, γενικώς, του “΄Εθνους” στην  αποκαλούμενη και “χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας” ή “Δημοκρατία της  “Μπανανίας”!

Και λέμε πως είναι δίδυμα και μάλιστα σιαμαία τα δύο  αυτά σύγχρονα …λαϊκά ξεσηκώματα των “Αγανακτισμένων” κααι των “Παραιτηθείτε” , επειδή και τα δύο ήταν και είναι εντελώς ΑΠΟΛΙΤΙΚΑ και δημαγωγικά. Να το πούμε κι αλλιώς. Μοιάζουν αμφότερα σαν  “δύο σταγόνες νερό”.   Και την πρώτη φορά στο Σύνταγμα το 2011 και σήμερα, 4 χρόνια μετά, έχουμε την ίδια ανακύκλωση. Μια  “μάζα σε στίφη, ένας  αχταρμάς από   Ναζί, Ακρο-Δεξιούς, Κεντρώους  και   Τέως Συριζαίους και ΔΗΜΑΡ, ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝ: ΦΕΥΓΑΤΕ ΣΕΙΣ,  ΝΑ ΡΘΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ!

΄Εχουμε  χαραμίσει εκατοντάδες σελίδες εδώ, για να αναλύσουμε το φαινόμενο των “Αγανακτισμένων” τότε (1).  Από την αρχή, δηλαδή, που εμφανίστηκαν μέχρι τη μέρα που έγιναν συγκυβέρνη ΣΥΡΙΖΟ-ΑΝΕΛ.  Αλλά,  δε θα κάνουμε το ίδιο  και σήμερα. Δεν έχει νόημα.

Θα μείνουμε μόνο σε ένα ΕΠΧΕΙΡΗΜΑ  και θα αποχωρήσουμε από κάθε άλλη επιχειρηματολογία.  Τα λέει όλα. Και ό,τι μετά απ΄αυτό  ειπωθεί, είναι απλώς για … “κουβέντα να γίνεται”.

Είναι το κυρίαρχο, το καθοριστικό, το sine qua non, που απο-κατα-δεικνύει και χαρακτηρίζει, πέρα από κάθε ανάλυση και επιστράτευση περισσότερων επιχειρημάτων, εκείνο που ισχυριζόμαστε. Πως οι ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ είναι νεκραναστημένα “ζόμπι” ,οι “κλώνοι” των “Αγανακτισμένων”.  “Μια από τα ίδια”. ΄Η, όπως παραστατικότερα  το έχει εμπεδώσει και διασώσει η λαϊκή θυμοσοφία , “όλα τα γουρούνια έχουν την ίδια μούρη”.

Συγκερμένα:  Και τούτοι, όπως και οι παλιότεροι, είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΠΟΛΙΤΙΚΟΙ. Δεν αρθρώνουν πολιτικό λόγο. Δεν τον ανα-γνωρίζουν. Ούτε καν τον στοιχειώδη.

 Αναμηρυκάζουν τα ίδια ξεθυμασμένα συνθήματα του παλιότερου  “αχταρμά”, ενισχυμένα με τις νέες ατάκες που τους χάρισε η μέχρι σήμερα αστεία διακυβέρνηση της χώρας από την κυβέρνηση αυτών, που υπήρξαν “πρόγονοί” τους. Αναπαράγουν τις ίδιες συμπεριφορές, τα ίδια στερεότυπα- πρότυπα. Σαν το φωτοτυπικό που  φωτογραφίζει  μια σελίδα και στη  γυρίζει  σε όσα αντίγραφα του ζητήσεις.

Και λέμε πως ΚΑΙ τα νέα “ζόμπι” είναι απολίτικα, πως δεν είναι φορείς πολιτικής  ιδεολογίας, πολιτισμού, προόδου, ΑΛΛΑΓΗΣ, γιατί κυρίαρχο και σ΄ αυτούς  ζητούμενο είναι το ΧΡΗΜΑ. Των παλιότερων “Αγανακτισμένων” η δραχμή. Των “Νεκραναστημένων”, το ευρώ.  Η αντίληψη, η ιδεοληψία και του “Νεο-φιλελευθερισμού” (οικονομία της Αγοράς)  και του “υπαρκτού σοσιαλισμού” (κρατικός παρεμβατισμός) ενδύονται ιδεολογικό χιτώνα, ακριβώς  για να κρύψουν την ιδεολογική ,πολιτική τους  γύμνια. ΄Ομως και οι δυο κυρίαρχες και παγκόσμιες  αυτές ιδεοληψίες,  καμιά σχέση δεν έχουν με την πολιτική.

Για παράδειγμα. Ακόμα και σήμερα, οι οπαδοί του “υπαρκτού σοσιαλισμού” (στην Ελλάδα τον εκπροσωπούν οι Σταλινικοί (“Σταλίνες”) που   “απ-αλλοτρίωσαν”  και “διαμοιράστηκαν τα ιμάτια” του ιστορικού   ΚΚΕ,) διατρανώνουν σε όλους τους τόνους (όρα ΠΑΜΕ) πως ο κομμουνισμός είναι …ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ! Το  ίδιο , με όμοια τσιτάτα, θέσφατα και εφετμές  και φυσικά  ομοιογενείς   συμπεριφορές, διακρίνει  και την απέναντι  παράταξη ,του “φιλελευθερισμού”, παλιού  και νέου. Με τέτοιο “ιδεολογικό”  εξοπλισμό κατεβαίνουν και οι δύο εκ διαμέτρου (υποτίθεται) αντίθετες  παρατάξεις, για να διεκδικήσουν πολιτική υπόσταση και να πείσουν τα πλήθη πως είναι φορείς πολιτικής ιδεολογίας, την οποία μπορούν να ασκήσουν ως εξουσία. Παραμύθια. Φορείς ιδεοληψιών και συμφερόντων είναι  αμφότερες.

Η Ιστορική  αλήθεια είναι άλλη. Πολιτικό λόγο αρθρώνει ΜΟΝΟ ο φορέας, όποιας κίνησης  και ιδεολογίας ,αγωνίζεται και διατρανώνει την ανάγκη επαναστατικής αλλαγής του ανθρώπου. Τον εξανθρωπισμό του ατόμου, τη μετάβασή του από “οπαδό” σε Πολίτη.

Ο ορθός πολιτικόςλόγος και η σωστή πολιτική δράση  απαιτούν  πρωτίστως  την εκ βάθρων αλλαγή σκέψης, νοοτροπίας, συμπεριφοράς. Να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε, όπως μας δίδαξαν με τα απαρχαιωμένα στερεότυπα που μας παράδωσαν οι γενιές σε όλους τους τομείς του πολιτισμού. Να πάψουμε να πιστεύουμε σε όσα  ΑΦΥΣΙΚΑ  μας μάθανε . Εκείνα στα οποία ομνύουν ΟΛΟΙ  και σήμερα, όπως για παράδειγμα στο  ΧΡΗΜΑ (σε  …κυκλοφορία δραχμής ή ευρώ).

Η μέγιστη και αποκλειστική, χρησιμοθηρική σημασία που αποδίδει  στο χρήμα η ελεγχόμενη ή η ανεξέλεκτη “Αγορά”, δε συνιστά πολιτική και  δεν εκφράζει  ιδεολογικό αγώνα. Δεν προέχει να γεμίσουμε μόνο τα “στομάχια” του πλήθους. Εκείνο που   αξίζει είναι να αλλάξουμε  τα “μυαλά” τους. Να τους εθίσουμε σε νέο τρόπο σκέψης, με φρέσκιες,  ανατρεπτικές ιδέες.  Με τον ανθρωπισμό και τον εξ-ανθρωπισμό των κοινωνιών.

Κι αν συμβεί αυτό, αν έρθει η ημέρα που  θα κυριαρχήσει η ανθρωποκεντρική αντίληψη των πραγμάτων, αυτόματα θα γεμίσουν και τα “στομάχια”, αφού η κυρίαρχη αντίληψη αυτής της πολιτικής είναι  να δημιουργήσουμε κοινωνίες  ΑΝΘΡΩΠΩΝ  και ΠΟΛΙΤΩΝ. Κι αυτή η κατάκτηση σηματοδοτεί την εξαφάνιση του υπανθρώπου και του οπαδού.

Με μαθηματική- ιστορική  ακρίβεια, εκεί πορευόμαστε. Θέλουν δε θέλουν. Τέτοιος θα  είναι ο πολιτικός πολιτισμός του μέλλοντος.  Η μοναδική ΠΟΛΙΤΙΚΗ που θα ισχύσει στις αυριανές κοινωνίες θα είναι ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΗ. Πρώτα και πάνω απ΄όλα ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ.  Ως  ολότητα, ως σύνολο.΄Οχι μόνο ως “στομάχι”.

 

(1) ΝΑ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ

 

Γραβάτες, αγρότες, νέοι, συνταξιούχοι και …παππάδες -Ολες οι φυλές των Ελλήνων βγήκαν στο δρόμο
Γραβάτες, αγρότες, νέοι, συνταξιούχοι και ...παππάδες -Ολες οι φυλές των Ελλήνων βγήκαν στο δρόμο [εικόνες]
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

 

                                                ΜΑΗΣ 2011
«Χτυπώντας κατσαρόλες και φυσώντας σφυρίχτρες -ακόμη και ελάχιστες βουζέλες- οι συμμετέχοντες φωνάζουν συνθήματα κατά του Μνημονίου και των μέτρων λιτότητας.
Εκτός από τις ελληνικές σημαίες στην Πλατεία Συντάγματος κυματίζουν σημαίες της Πορτογαλίας, της Ιρλανδίας, της Ισπανίας και της Αργεντινής, ενώ υπάρχουν ακόμη και πλακάτ υποστήριξης στην Υεμένη».(ΜΜΕ).

 

Η Κυριακή των «Αγανακτισμένων»

Τα παρακάτω κείμενα γράφτηκαν το Μάη και Ιούνη του 2011 με αφορμή τις μαζικές διαμαρτυρίες των λεγόμενων  τότε «Αγανακτισμένων» στις πλατείες. Οι ίδιοι, που καθοδηγούσαν την εποχή εκείνη το πλήθος να πετροβολάει  το τότε πολιτικό κατεστημένο, έγιναν  σήμερα η συστημική  εξουσία του κράτους και τους πετροβολάει  η ίδια «κινούμενη άμμος»,οι γνωστοί  «πελάτες», αλλά και οι «επαγγελματίες οπαδοί» ,που τότε τους στήριζε και την υπάκουαν τυφλά.

Με αφορμή τη σημερινή πανελλαδική απεργία ξαναβάζουμε εκείνα τα ποστ,που παραμένουν το ίδιο επίκαιρα, όπως τότε που γράφτηκαν. Δε χρειάζεται ούτε λέξη να αλλάξει.

΄Ολα μοιάζουν ιδεολογικά  σαν να είναι ακίνητα σ΄αυτό τον κόσμο. Κι ας έγιναν τόσα πολλά  τα πεντέμισι χρόνια που μεσολάβησαν. Η μοναδική «αξία» που παραμένει σταθερή και απαρασάλευτη, είναι αυτή ακριβώς η απολίτικη στάση του «πλήθους» που κάθε φορά τρέχει ξοπίσω από εκείνους που θα του τάξουν. Και κυρίως «άρτον και θεάματα».

ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΣΕΝΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΞΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ.
ΝΑ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ
                                                       28.06.11

«…Η κύρια μομφή που αποδόθηκε στους «Αγανακτισμένους» αναφερόταν στην ασάφεια των πολιτικών τους αιτημάτων. Ακόμη χειρότερα, τους αποδόθηκε υστεροβουλία και ανευθυνότητα. «΄Οταν τα ‘τρωγαν ήταν καλά, τώρα που ήρθε ο λογαριασμός αρνούνται να πληρώσουν», είναι η επωδός που συνοδεύει συχνά τις κινητοποιήσεις» (ΜΜΕ).

  Το πολιτικό  πρόβλημα στην Ελλάδα δεν είναι τελικά οι πολιτικοί της. Είναι  ο λαός της, αυτή η «ανθρωπόμαζα», που ως κινούμενη άμμος μετακινείται εκεί που βλέπει ή υποπτεύεται πως το μικροσυμφέρον της θα εξυπηρετηθεί. Είναι οι περίφημοι ΟΦΑ (όπου φυσάει άνεμος), η γνωστή  πελατειακή μορφή του δικομματισμού της χώρας. Ευκαιριακοί οπαδοί κομμάτων  οι περισσότεροι απ΄αυτούς μέχρι χτες, είχαν, ως προσφιλή τους…ενασχόληση να μεταμορφώνονται σε ακρίδες, να  εφορμούν στο δανεικό χρήμα και να αφαιμάσσουν το δημόσιο ταμεία «μέχρι τρυγός».  Και όταν στέρεψε η δεξαμενή, ξαφνικά οι ίδιοι  μεταλλάχτηκαν   σε «γύπες». Ανέδειξαν σε ορκισμένους εχθρούς τους το Σύστημα που υπηρετούσαν και τους (εξ)υπηρετούσε, στράφηκαν αδυσώπητοι εναντίον  των φορέων ,που το συντηρούσαν, ειδικά των πολιτικών, τους οποίους  βλέπουμε σήμερα να   προπηλακίζουν, να πετροβολούν,  να φυγαδεύονται από τη μήνη τους. Αχάριστοι, παρτάκηδες, θρασείς. Είναι το χειρότερο κομμάτι του ελληνικού πληθυσμού, ένας ιδιοτελής αχταρμάς, που ως κινητήρια δύναμη αναγνωρίζει μόνο το ατομικό του συμφέρον.

 Δεν είναι που δεν έχουν πολιτικό λόγο, όπως υποστηρίζουν οι επικριτές τους. Οι περισσότεροι πολιτικοί δεν αρθρώνουν πολιτικό λόγο. Γιατί πολιτικός λόγος σημαίνει  να έχεις  άποψη και  στάση ζωής πάνω σε ζητήματα που δεν αφορούν μόνο το στομάχι και το «θεαθήναι». Και βέβαια, κανείς δε θα είχε αντίρρηση να χειροκροτήσει και να συμπαραταχτεί με τους «Αγανακτισμένους» σήμερα, αν είχαν οι ίδιοι την «έξωθεν καλή μαρτυρία», αν είχαν «δώσει εξετάσεις» στο παρελθόν  στον αγώνα της υπεράσπισης του «άλλου», του αδύνατου, του κατατρεγμένου, του αδικημένου και όχι αποκλειστικά του προσωπικού τους συμφέροντος

Πότε αγανάκτησαν οι…Αγανακτισμένοι και ποια πρεσβεία κατέλαβαν, ας πούμε, για να διαμαρτυρηθούν ,γιατί εκατομμύρια παιδιά πεθαίνουν από το μαρτύριο της πείνας και τη δίψας, για τις γενοκτονίες και τις εθνοκαθάρσεις στην Αφρική, αλλά και δίπλα μας στην πρώην Γιουγκοσλαβία, την καταπάτηση στη χώρα μας  βασικών ανθρώπινων δικαιωμάτων μεταναστών και ιθαγενών;  ΄Οσο υπήρχε «άρτος και θεάματα» ,όλα ήταν καλά . ΄Όταν τους καλούσαμε να αφήσουν τους καναπέδες και να βγουν μαζί μας στους δρόμους  για το δίκιο του «διπλανού» για το αυτονόητο δικαίωμά του να έχει κι εκείνος «ζωή», μάς κοίταζαν στραβά, μας έλεγαν «αιθεροβάμονες», ρομαντικούς, εξωπραγματικούς. Ενώ, ρεαλισμός είναι να κοιτάζεις την πάρτη σου, να μη «φυτρώνεις εκεί που δε σε σπέρνουν».

 Να περιοριστούμε σε δυο παραδείγματα;  Δολοφόνησαν ένα παιδί πριν 3 περίπου χρόνια. Κανένας απ΄αυτούς  (οι εξαιρέσεις δεν ανατρέπουν τον κανόνα)  που σήμερα  σηκώνουν λάβαρα στις πλατείες και μουντζώνουν τη Βουλή στο Σύνταγμα, δεν ήρθε μαζί μας να ουρλιάξει, να  καταραστεί, να απαιτήσει δικαιοσύνη, γιατί ένας φασίστας αφαίρεσε με το έτσι θέλω τη ζωή ενός παιδιού. Πού ήσουν τότε, άθλιε ,όταν μας χόρταιναν  με χημικά και δακρυγόνα, αυτοί που σήμερα  καλείς να συμπαραταχτούν μαζί σου για το «αζημίωτο», όταν μας διέσυραν  ως «μπαχαλάκηδες» και  κουκουλοφόρους;  ΄Εβλεπες τότε εμάς  στους δρόμους στις ειδήσεις από την πολυθρόνα σου, «φτιαχνόσουν» με τις στρατευμένες ατάκες των «Χατζηνικολάου» και «έφτυνες» την οργή σου στα μούτρα μας, γιατί τάχα ΟΛΟΙ (και όχι εκατό-διακόσιοι) σπάζαμε βιτρίνες, βάζαμε φωτιές, καταστρέφαμε το βιος των νοικοκυραίων  και συμπαρατασσόσουν με «εκείνους» ,που σήμερα μισείς και θεωρείς υπεύθυνους ,γιατί σε ξεσήκωσαν από τη χαύνη του τηλεκοντρόλ σου.

Κι ακόμα: Χρόνια σε καλούσαμε από το HOMO NATURALIS  να ενισχύσεις  την ΑΠΟΧΗ σε εθνικές και περιφερειακές εκλογές. Εμείς τρέχαμε παραμονές τέτοιων εκλογών στους δρόμους να μοιράζουμε φυλλάδια, να ενημερώνουμε, να σε καλούμε να μην πας να ψηφίσεις ή έστω να ρίξεις λευκό-άκυρο. Μας χλεύαζες, μας χαρακτήριζες αφελείς, κάποιοι τραμπούκοι από σας κόντεψαν να μας λιώσουν στη Θεσσαλονίκη. Μιλούσατε χωρίς επιχειρήματα ,προσπερνώντας ή αποσιωπώντας τα δικά μας και δίνατε μάχη γι΄αυτούς που σήμερα τους κυνηγάτε στα σοκάκια του Εθνικού κήπου .

 Γι΄αυτά και άλλα πολλά, δε μας πείθεις πως κάνεις αγώνα, απατεωνίσκο, βολεψάκια, κιμά της απολίτικης ανθρωπόμαζας. Δεν είσαι επαναστάτης ,δεν είσαι εξεγερμένος, δεν μπορείς να αρθρώσεις συνειδητό πολιτικό λόγο. Αύριο, θα πας στο σπίτι σου, γιατί ή θα κουραστείς ή θα σου πετάξουν ένα ξεροκόκαλο για να το γλείψεις . Εμείς, όμως, πάλι θα είμαστε στο «πόδι», σε  συνεχή εγρήγορση, επαναστατημένοι διαρκώς για «μας» και για τους «άλλους». Να, γιατί δεν έχει αξία η διαμαρτυρία σου, γιατί η «επανάστασή» σου  ντροπιάζει την έννοια της επανάστασης. Δε σε υπολογίζουμε, δε σε σεβόμαστε, δε σε κατατάσσουμε στο «είδος» μας.

Τώρα καταλαβαίνεις γιατί δεν είμαστε εμείς (οι μαθημένοι στους δρόμους) ΣΗΜΕΡΑ μαζί σου στο Σύνταγμα και τις πλατείες της χώρας. Γιατί αφήνουμε χωρίς πολιτική κάλυψη ένα ευκαιριακό πανηγυράκι, που όπως εύκολα άρχισε ,έτσι εύκολα και θα τελειώσει.  Μόνο σχολάστε το νωρίς. Γυρίστε γρήγορα στις τρύπες σας και αφήστε ελεύτερους τους δρόμους σε μας, που ξέρουμε να τους «περπατάμε» και μας ξέρουν και κείνοι από την «καλή».

 

________________________________________________________________________

 

1.  ΕΝΑΣ “ΒΑΓΓΕΛΗΣ  ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗΣ”  Ο 14ΧΡΟΝΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ;
1. Αποκαλύψεις: Πίεζαν τον 14χρονο δολοφόνο να σφάζει κότες και κουνέλια για να γίνει άντρας!

Την ώρα που ο 14χρονος βρίσκεται μαζί με την οικογένειά του μακριά από τη Γέφυρα Θεσσαλονίκης, όπου έγινε το φονικό, μετά από απόφαση της ανακρίτριας,  πληθαίνουν οι φωνές στο χωριό για το παρελθόν του ανήλικου δράστη.

Ορισμένοι ισχυρίζονται ότι ο 14χρονος δολοφόνος δεχόταν πιέσεις για να σκληραγωγηθεί.

«Ό,τι δεν σου αρέσει και σε ενοχλεί το σκοτώνεις» φέρεται να του έλεγε ο παππούς του. Συγγενής της οικογένειας αποκαλύπτει στην εφημερίδα Espresso ότι ο παππούς προέτρεπε τον 14χρονο να σφάζει κότες και κουνέλια για να γίνει άντρας.

«Γαλουχήθηκε με αυτόν τον άσχημο τρόπο. Ο πατέρας του, που είναι αγρότης, δεν φοβόταν ποτέ τίποτα και κανέναν. Ενδεχομένως αυτή τη δύναμη ήθελε να την περάσει και στον γιο του, που έκανε λάθη τόσο εντός όσο και εκτός σχολείου».

Κάτοικοι του χωριού παρακολουθούν τις εξελίξεις συγκλονισμένοι. Για τον 14χρονο το χωριό δείχνει διχασμένο, καθώς πολλοί είναι εκείνοι που μιλούν για ένα προβληματικό παιδί, άκρως επιθετικό, ενώ άλλοι υποστηρίζουν πως ήταν ένα παιδί σαν όλα τα άλλα.

Η απολογία του 14χρονου στην ανακρίτρια
Ο 14χρονος που σκότωσε τον συνομήλικο συμμαθητή του το βράδυ του περασμένου Σαββάτου εμφανίστηκε μετανιωμένος. Ζήτησε συγγνώμη τόσο από τους γονείς του αδικοχαμένου Τάσου όσο και από τους δικούς του, μίλησε για τα αίτια που όπλισαν τα χέρια του και με δάκρυα στα μάτια έλεγε πως αν γυρνούσε το χρόνο πίσω θα λειτουργούσε διαφορετικά. ”Όλα έγιναν όπως τα είπα από την πρώτη στιγμή στους αστυνομικούς. Έχω μετανιώσει και ζητάω συγγνώμη και από την οικογένεια του Τάσου και από τη δική μου για το κακό που έκανα. Όταν κατάλαβα τι είχα κάνει το κακό είχε γίνει και δεν μπορούσα να αλλάξω τίποτα”.
Ο 14χρονος κατέρρευσε όταν η ανακρίτρια του ζήτησε να περιγράψει τον τρόπο που σκότωσε τον συμμαθητή του και για λίγο η διαδικασία διακόπηκε: ”Αφού τον χτύπησα γύρισα στο σπίτι. Φοβήθηκα και γι’ αυτό κλείστηκα στην τουαλέτα. Έβγαλα τα ματωμένα ρούχα, τα έκρυψα και πλύθηκα. Είχα πανικοβληθεί και παράλληλα προσπαθούσα να σκεφτώ τι έπρεπε να κάνω. Δεν είπα τίποτα στον πατέρα μου και προσπαθούσα μπροστά του να είμαι ψύχραιμος. Έδειχνα ψύχραιμος αλλά φοβόμουν κάθε στιγμή όλο και περισσότερο”.
Ο 14χρονος που στη συνέχεια πήρε μέρος στις έρευνες για τον εντοπισμό του συμμαθητή του, αισθάνθηκε όπως είπε τη γη να χάνεται κάτω από τα πόδια του, όταν ο πατέρας του βρήκε τη σορό του αδικοχαμένου Τάσου. ”Ήταν όλοι σοκαρισμένοι και περισσότερο εγώ. Ήξερα πως όλα θα αποκαλυφθούν και πως κανείς δεν πρόκειται να με καταλάβει. Ξαναλέω πως έχω μετανιώσει και πως δεν θα το ξαναέκανα αλλά εκείνη τη νύχτα θόλωσα και έχασα την ψυχραιμία μου”.
Ο ανήλικος δράστης επανέλαβε ότι δεχόταν αλλεπάλληλες προσβολές από το θύμα και από άλλα παιδιά της ηλικίας του, τόσο για το βάρος και την προφορά στην ομιλία του, όσο και για την οικονομική κατάσταση της οικογένειάς του: ”Για δύο χρόνια δεχόμουν προσβολές. Παρότι ήμασταν φίλοι, ο Τάσος με πείραζε και με κορόιδευε. Μου έλεγε συνεχώς ότι ο πατέρας σου δεν είναι ικανός ούτε ένα καλό τρακτέρ να πάρει. Φεύγοντας από το αναψυκτήριο άρχισε να μου λέει τα ίδια. Δεν άντεξα. Αγανάκτησα. Μαλώσαμε και πλησιάζοντας στο σπίτι μου του είπα ότι θέλω να πάω στην τουαλέτα και να γυρίσω πίσω για να τα βρούμε. Μπήκα στο σπίτι και πήρα το μαχαίρι…’

 

Γράφαμε χτες για τις ευθύνες της οικογένειας και του σχολείου, επειδή δεν είχαν   ελέγξει την επιθετικότητα και την εν γένει συμπεριφορά του μικρού μαθητή που δολοφόνησε το φίλο και συμμαθητή του στο χωριό Γέφυρα Θεσσαλονίκης.  Ρίξαμε σχεδόν όλο το άδικο και το “ανάθεμα” στο θύτη, επειδή κάποιοι στο χωριό  ισχυρίζονταν  πως ο μαθητής   ήταν βίαιος και … ψυχοπαθής. Αυτό αναμετάδωσε και διέδιδε συνεχώς εδ’ω και 2 μέρες   η ελληνική βιομηχανία παραπληροφόρησης, της οποίας πέσαμε κι μείς χτες θύματα. Οι αλητήριοι στο γυαλί,  τα μικρόφωνα και τα πληκτορλόγια,  οι επαγγελματίες ψεύτες, παραχαράκτες και χαλκείς της πληροφορίας  με “διάφορο”,  έκαναν πάλι το θαύμα τους.

 Χτες, μετά το κείμενο που ανεβάσαμε για το συγκεκριμένο θέμα, πήραμε ένα μέηλ από “συνάδελφο”, όπως υπογράφει, ο οποίος δε διευκρινίζει, αν είναι από το σχολείο που φοιτούσαν  θύμα και θύτης ή άκουσε από συναδέλφους του , όσα μας αναφέρει.΄Ομως, με όσα γράφει, ανατρέπει τελικά την εικόνα που μας έφτιαξαν τα…μειράκια της παραπληροφόρησης για το θύτη.

 Για λόγους αρχής ,αφού ο ίδιος (χωρίς να διευκρινίσει γιατί)  δεν επιθυμεί να δημοσιεύσουμε αυτούσια την επιστολή του, θα καταχωρήσουμε εδώ συνοπτικά, όσα γράφει και που ομολογουμένως, ξανακοιτάζοντας το θέμα, απαλλαγμένοι από τη συναισθηματική φόρτιση που μας υπέβαλε χτες η εμπορική δημοσιογραφία, φαίνεται  πως με όσα γράψαμε, αδικήσαμε το δράστη. Δεν ξεχνάμε, βέβαια,  πως το θύμα είναι στο χώμα και ο θύτης ζωντανός. Αυτό έχουμε  στο μυαλό μας ακόμα και όταν θα φανεί παρακάτω πως με τις κρίσεις μας φαίνεται να “δικαιολογούμε” τη δολοφονία. Μή γένοιτο! Απλώς,καταθέτουμε και την άλλη άποψη και θα περιμένουμε το χρόνο  να την επαληθεύσει ή να τη διαψεύσει.

Ο μικρός  δολοφόνος, λέει ο εκπαιδευτικός -επιστολογράφος , ήταν ένας… “Βαγγέλης Γιακουμάκης”.  “Υφίστατο των παθών του τον τάραχο”  στο σχολείο, αλλά και στις παρέες εκτός, αφού, κάποιοι συμμαθητές  και “φίλοι” του με πρωταγωνιστή το θύμα, είχαν στήσει βιομηχανία προσβολών με ανείπωτες βρισιές, χειρονομίες, αλλά κα υπονοούμενα και απειλές εναντίον του.  Μάλιστα,ισχυρίζεται ο εκπαιδευτικός, το θύμα και άλλος ένας συμμαθητής του, είχαν προχωρήσει και σε άσεμνες χειρονομίες, αλλά και 2-3  φορές είχαν επιτεθεί με κλωτσιές  και μπουνιές στο θύτη.

Το παιδί επίσης μιας γυναίκας  που υποστήριζε χτες στους “πληρωμένους κοντυλοφόρους” πως ο 14χρος δολοφόνος ήταν ψυχοπαθής και βίαιος, τελικά μάρτυρες υποσηρίζουν πως  ο γιος της ήταν ο δεύτερος στη σειρά, που βασάνιζε  τον 14χρονο δολοφόν  Γράφανε χτες οι φυλλάδες: “Στην εκπομπή  Live News, του Etv εν τω μεταξύ, η Μ. Τζούτζου ανέφερε ότι ο δράστης είχε χτυπήσει και το δικό της παιδί, σπρώχνοντάς τον και ρίχνοντας τον στο έδαφος” .

Η γνωστή, λοιπόν,  χιλιο-επαναλαμβανόμενη ιστορία  στα ελληνικά (και όχι μόνο σχολεία). Μια ομάδα μαθητών και στο σχολικό χώρο και στις παρέες εκτός, είχαν στήσει ένα εγκληματικό μπούλινγκ  ενατίον του συμμαθητή τους δολοφόνου .  Κι αυτό το μπούλινγκ κράτησε 2 ολόκληρα χρόνια!

Τελικά, φαίνεται πως δεν βάσταξε το παιδί  κι επειδή μάλλον ήταν κι από ιδιοσυγκρασία αδύναμος να διαχειριστεί το θυμικό του, έκανε εκείνο που δεν τόλμησε να κάνει  ο Βαγγέλης Γιακουμάκης.  Επετέθη και τιμώρησε το θύτη του. Ο  Βαγγέλης στα Γιάννενα  αποφάσισε να δώσει ο ίδιος τέλος στο δράμα  του, με την αυτοκτονία . Θα μπορούσε ,όμως, να είχε κάνει αυτό που έκανε ο μικρός μαθητής της Θεσσαλονίκης, αν ήταν περισσότερο θυμικός.

 Δεν ξέρουμε ποια είναι η αλήθεια. Και θα ομολογήσουμε και πάλι πως οι αλητήριοι που κρατούν “μικρόφωνα” και  γράφουν σε “πληκτρολόγια” μας πιάσανε χτες… “κώτσους”. Αυτοί κι αν είναι εγκληματίες.  Αλήτες, γνωστοί και μη εξαιρετέοι.