ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

 

ΑΠΟ 1 ΕΩΣ 3 ΧΡΟΝΙΑ
Η Ουγγαρία στέλνει 10 μετανάστες στη φυλακή -Γιατί πέρασαν παράνομα τα σύνορα

Ουγγρικό δικαστήριο καταδίκασε σήμερα σε φυλάκιση ενός έως τριών ετών 10 μετανάστες για παράνομη διέλευση των συνόρων.

Οι πρόσφυγες είχαν περάσει τα σύνορα κατά τη διάρκεια των ταραχών που είχαν ξεσπάσει τον Σεπτέμβριο του 2015, μετά την κατασκευή από την Ουγγαρία ενός φράκτη από συρματόπλεγμα για να σφραγίσει τα σύνορά της με τη Σερβία.

Αυτή είναι η πρώτη υπόθεση που εκδικάζεται βάσει νόμου που είχε υιοθετηθεί μερικές ημέρες πριν σημειωθεί το περιστατικό, με τον οποίο επιβάλλεται ποινή φυλάκισης ενός έως πέντε ετών για την παράνομη διέλευση των συνόρων κατά τη διάρκεια ταραχών που προκλήθηκαν από το πλήθος.

Οι κατηγορούμενοι, κυρίως Σύροι, είχαν συλληφθεί από το πλήθος των εκατοντάδων μεταναστών που είχαν συγκρουστεί με την αστυνομία.

Όλοι αυτοί θα απελαθούν αφού εκτίσουν την ποινή τους, ενώ τους απαγορεύτηκε μια επανείσοδος στην Ουγγαρία για μερικά χρόνια, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου.

Μιλάμε για μια χώρα που όχι μόνο δε σεβεται τους διεθνείς κανόνες και τους θεσμούς,ούτε άφραφο νόμο (έθος) ,αλλά εξελίσσεται σε μια φασιστική,ακροδεξιά χώρα,την Ουγγαρία.  Και μάλιστα με απόλυτα υποταγμένους δικαστές στην πολιτική εξουσία (ίδιοι και χειρότερη από τους δικούς μας εδώ).

Με αυτή τη φασιστική,  δικαστική απόφαση, δεν είναι μόνο  το διεθνές δίκαιο που έχει   βάναυσα καταπατηθεί, μαζί και οι αποφάσεις και τα ψηφίσματα του ΟΗΕ. Δεν είναι το κοινοτικό, το ευρωπαϊκό, κεντρικό δίκαιο που είναι ανώτερο από το περιφερειακό και οι Ούγγροι το… “γράφουν”.

Πέρα από το γραπτό, υπάρχει  και το φυσικό δίκαιο, που εδώ παραβιάστηκε  χυδαία. Ο πρόσφυγας, ο διωκόμενος, ο εξορισμένος ήταν από την αρχαιότητα ιερό πρόσωπο (1).

Μόνο στη νέα, ρατσιστική  Ουγγαρία του Βίκτορ ΄Ορμπαν οι δικαστές   γράφουν  το Δίκαιο  στα …παλιά τους τα παπούτσια με εντολή του Ναζί πρωθυπουργού τους.  Γι΄αυτό και χρειάζεται ισχυρή τιμωρία ο ανίερος πρωθυπουργός, το επιτελείο  της κυβέρνησή του και οι διεφθαρμένοι δικαστές του.

Είναι απόφαση κόλαφος για το διεθνές ,αλλά και το άγαρφο δίκαιο αυτή η δικαστική απόφαση να φυλακίσουν πρόσφυγες πολέμου.  Και θα δικαστούν μια μέρα  οι Ούγγροι.

(1) α. Γράφει ο Θουκυδίδης:

” Διότι η ευφορία της γης έφερεν αύξησιν της δυνάμεως ωρισμένων προσώπων, η οποία επροκάλει εμφυλίους σπαραγμούς, από τους οποίους τα διαμερίσματα αυτά εφθείροντο τόσον μάλλον, καθόσον ήσαν περισσότερον εκτεθειμένα εις εξωτερικάς επιδρομάς.  Και έχομεν εδώ απόδειξιν του ισχυρισμού μου ότι, λόγω της μεταναστεύσεως, τα άλλα μέρη της Ελλάδος δεν ηυξήθησαν εις πληθυσμόν όπως η Αττική. Διότι οι δυνατώτεροι από εκείνους, όσοι, ένεκα εξωτερικών πολέμων ή εσωτερικών στάσεων εξεδιώκοντο από την άλλην Ελλάδα, κατέφευγαν εις τας Αθήνας ως εις τόπον ασφαλή, και, πολιτογραφούμενοι, κατέστησαν την πόλιν, ευθύς από τους παλαιότατους χρόνους, ακόμη πλέον πολυάνθρωπον, εις τρόπον ώστε επειδή η Αττική απέβη ανεπαρκής διά τον πληθυσμόν της πόλεως οι Αθηναίοι απέστειλαν αποικίας εις την Ιωνίαν.

(πρώτο βιβλίο των ιστοριών του Θουκυδίδη)

 

β. ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ 94 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ
Οι Ιάπωνες που έσωσαν ζωές στη Μικρασία

Η Σμύρνη έχει παραδοθεί στις φλόγες και εξαθλιωμένοι οι Eλληνες αναζητούν σωτηρία στη θάλασσα.

 

Η απαγόρευση ΣΜΥΡΝΗ, 8 Σεπτεμβρίου 1922. Ενα ιαπωνικό πλοίο δίνει παράδειγμα ανθρωπιάς σώζοντας Ελληνες και Αρμένιους από την κόλαση, παρά την αυστηρή απαγόρευση. Μετάξι και δαντέλες χιλιάδων δολαρίων πετιούνται στη θάλασσα μετά τη γενναία απόφαση του Ιάπωνα καπετάνιου

Το ημερολόγιο δείχνει 8 Σεπτεμβρίου του 1922. Η βασιλική διαταγή που έχει εκδοθεί από την Ελλάδα είναι σαφής: Απαγορεύεται στα ελληνικά πλοία να μεταφέρουν κυνηγημένους από τα μικρασιατικά παράλια και τη Σμύρνη. Η τραγωδία κορυφώνεται, τα συμμαχικά πλοία αδιαφορούν. Κι όμως εκεί, μέσα στην κοσμοχαλασιά και την αγριότητα του διωγμού μια άγνωστη στους περισσότερους ιστορία αποδεικνύει ότι η ανθρωπιά μπορεί να νικήσει τη φρίκη: Ο Ιάπωνας καπετάνιος ενός εμπορικού καραβιού από την Aπω Ανατολή που βρίσκεται στη Σμύρνη, συγκλονισμένος από τις σκηνές που εκτυλίσσονται μπροστά του, παίρνει μια γενναία απόφαση.

Χωρίς δισταγμό μεταφέρει στο κατάστρωμα μαζί με το πλήρωμά του όλο το πολύτιμο φορτίο τους, μετάξι και δαντέλα που ήταν αποθηκευμένα στο αμπάρι, και το πετάνε στην θάλασσα. Στη συνέχεια δίνει διαταγή να πλευρίσει το πλοίο στην προκυμαία, ώστε να επιβιβαστούν σε αυτό Eλληνες και Αρμένιοι και να μεταφερθούν με ασφάλεια στις ελληνικές ακτές. Οι μαρτυρίες περιγράφουν με τα πιο ζωντανά χρώματα την ευγένεια και τη ζεστασιά που συνάντησαν οι πρόσφυγες σε αυτό τους το ταξίδι. Ισως για αυτό, παρότι πέρασαν σχεδόν 94 χρόνια από τότε, το παράδειγμα ανθρωπιάς του ιαπωνικού πληρώματος δεν ξεχάστηκε. Μεταφέρθηκε από στόμα σε στόμα, από γενιά σε γενιά και διασώθηκε μέχρι σήμερα. Πριν από λίγες ημέρες για πρώτη φορά η Εστία της Νέας Σμύρνης, το μακροβιότερο σωματείο Μικρασιατών στην Ελλάδα ιδρυθέν το 1930, παρέδωσε τιμητική πλακέτα στον πρέσβη της Ιαπωνίας στην Αθήνα κ. Μασούο Νισιμπαγιάσι ως ύστατο ευχαριστώ για την πράξη εκείνη.

Τιμητική βράβευση

«Είναι ένας περιστατικό που δεν το γνωρίζει πολύς κόσμος, άλλωστε ακόμη και το όνομα του Ιάπωνα καπετάνιου παραμένει άγνωστο. Εμείς ξέραμε την ιστορία από μαρτυρίες Σμυρνιών. Eτσι αποφασίσαμε να προβούμε σε αυτή την ενέργεια από ευγνωμοσύνη και να βραβεύσουμε τον Ιάπωνα πρέσβη ως ένα ευχαριστώ σε εκείνον τον καπετάνιο και το πλήρωμά του», λέει μιλώντας στο «Eθνος» ο πρόεδρος της δραστήριας Εστίας κ. Γιάννης Παπαδάτος. «Η αντίδρασή του ήταν συγκλονιστική. Συγκινήθηκε πολύ όταν τον ξεναγήσαμε στα μουσεία της Εστίας που κρατούν ζωντανή την Ιστορία με τα υπέροχα εκθέματα-φωτογραφίες και προσωπικά αντικείμενα των Σμυρνιών προσφύγων. Δάκρυσε, αισθάνθηκε μεγάλη τιμή ενώ η σύζυγός του μας είπε ότι θα οργανώσει μια επίσκεψη με τις συζύγους άλλων Ιαπώνων πρέσβεων».

 

Ο πρόεδρος της Εστίας της Νέας Σμύρνης, Γιάννης Παπαδάτος, παρέδωσε τιμητική πλακέτα στον πρέσβη της Ιαπωνίας στην Αθήνα, Μασούο Νισιμπαγιάσι, ως ύστατο ευχαριστώ για την πράξη του ιαπωνικού πληρώματος
Ο πρόεδρος της Εστίας της Νέας Σμύρνης, Γιάννης Παπαδάτος, παρέδωσε τιμητική πλακέτα στον πρέσβη της Ιαπωνίας στην Αθήνα, Μασούο Νισιμπαγιάσι, ως ύστατο ευχαριστώ για την πράξη του ιαπωνικού πληρώματο

 

Το περιστατικό είχαν περιγράψει μεταξύ άλλων εφημερίδες όλου του κόσμου μέσω ξένων ανταποκριτών που βρέθηκαν στη Σμύρνη. Γράφει η Atlanta Constitution, της 15ης Οκτωβρίου 1922: «Υπήρχε κι ένα φορτηγό πλοίο στο λιμάνι (δηλαδή το γιαπωνέζικο) το οποίο έριξε όλο το φορτίο του στη θάλασσα και πήρε όλους τους υπόλοιπους πρόσφυγες και τους μετέφερε στον Πειραιά.

Αντίθετα με τις ενέργειες κάθε άλλου πλοίου στη Σμύρνη, αυτό πήρε κάθε πρόσφυγα για τον οποίο θα μπορούσε να βρει χώρο πάνω στο σκάφος. Τα Αμερικανικά, τα Βρετανικά, τα Γαλλικά και τα Ιταλικά πλοία έλεγαν στους πρόσφυγες ότι μπορούσαν να πάρουν μόνο δικούς τους πάνω στα σκάφη τους και τότε απέμειναν οι ταπεινοί Ιάπωνες να αποδείξουν την ευσπλαχνία τους προς τους πρόσφυγες» ενώ ανταποκριτής των New York Times αναφέρει στις 18 Σεπτεμβρίου 1922: «Την Πέμπτη υπήρχαν 6 ατμόπλοια στη Σμύρνη για να μεταφέρουν τους πρόσφυγες, ένα Γιαπωνέζικο, δύο Γαλλικά, ένα Αμερικανικό και δύο Ιταλικά. Το Αμερικανικό και το Γιαπωνέζικο πλοίο δέχθηκαν όλους τους πρόσφυγες, χωρίς να ελέγξουν τα χαρτιά τους, ενώ τα άλλα πλοία πήραν όσους είχαν διαβατήριο».

Κάπως έτσι, λίγοι Μικρασιάτες Eλληνες, κάποιοι εξ αυτών μετανάστες στην Αμερική τις επόμενες δεκαετίες, απέμειναν να γνωρίζουν τρεις ιαπωνικές φράσεις: «Αριατό», δηλαδή, ευχαριστώ, «Κομίτσουα» που σημαίνει καλημέρα και «Κοκόρο Ιτάι» δηλαδή «πονάει η καρδιά μου βλέποντας τον πόνο του άλλου», μια φράση που έλεγε ο καπετάνιος…

Νταν Γεωργακάς, ακτιβιστής – συγγραφέας
«Η μητέρα μου ένιωσε ότι βρισκόταν σε ένα καράβι με μαγικά πλάσματα»

 

Ο Ελληνοαμερικανός Νταν Γεωργακάς περιγράφει πώς η μητέρα του σε ηλικία 12 ετών και ο θείος του ετών 11 διασώθηκαν από τους Ιάπωνες το 1922
Ο Ελληνοαμερικανός Νταν Γεωργακάς περιγράφει πώς η μητέρα του σε ηλικία 12 ετών και ο θείος του ετών 11 διασώθηκαν από τους Ιάπωνες το 1922

 

Ο Ελληνοαμερικανός ακτιβιστής και συγγραφέας Νταν Γεωργακάς έχει περιγράψει πώς η μητέρα του σε ηλικία 12 ετών και ο θείος του ετών 11 διασώθηκαν από τους Ιάπωνες το 1922. Το περιστατικό, κομμάτι από τις αφηγήσεις που άκουγε ως παιδί, ήταν ένα από τα λίγα για τα οποία η μητέρα του δεχόταν να μιλήσει.

Eχοντας διωχτεί από το χωριό τους και έχοντας χάσει επαφή με κάθε συγγενή τα δύο παιδιά έφτασαν εν έτει 1922 στη Σμύρνη τη στιγμή που τα ευρωπαϊκά πλοία διέσωζαν μόνο όσους είχαν ξένη υπηκοότητα. Και τότε μια ομάδα ανθρώπων τούς κατηύθυνε σε ένα καράβι με τη σημαία του ανατέλλοντος ηλίου.

«Πριν ακόμη προλάβουν να ζητήσουν βοήθεια, έπεσαν μπροστά τους ανεμόσκαλες για να επιβιβαστούν», γράφει ο κ. Γεωργακάς στο βιβλίο του «My Detroit: Growing Up Greek and American in Motor City». «Η μητέρα μου ήταν τόσο αδύναμη που φοβόταν ότι δεν θα μπορούσε να κρατηθεί και θα έπεφτε στη θάλασσα. Oμως μεγαλύτεροι Eλληνες την έσπρωξαν μέχρι να φτάσει στην κορυφή της ανεμόσκαλας όπου ένας ναυτικός περίμενε να την παραλάβει με ασφάλεια. Oταν ανέβηκε στο κατάστρωμα τη σήκωσε στους ώμους του και την έβαλε μπροστά σε μια τεράστια κατσαρόλα με ζεστό φαγητό. Της πρόσφερε ένα μικρό μπολ και της έδειξε με χειρονομίες ότι μπορούσε να φάει με τα χέρια. Καθώς την προέτρεπε να φάει, η μητέρα μου συνειδητοποίησε για πρώτη φορά ότι ο άνθρωπος αυτός είχε σχιστά μάτια και ότι το δέρμα του ήταν διαφορετικό από το δικό της. Αμέσως φαντάστηκε τον σωτήρα της ως ένα από τα πλάσματα για τα οποία είχε ακούσει στα παραμύθια. Το ευγενικό του χαμόγελο της επιβεβαίωνε ότι ανήκε στους καλούς. Κοιτώντας τριγύρω της ένιωσε ότι βρισκόταν σε ένα καράβι γεμάτο με μαγικά πλάσματα, μια εντύπωση που ενισχύθηκε ακόμη περισσότερο όταν ξαφνικά είδε τον αδελφό της να στέκεται δίπλα της…».

Το σπάνιο  Αρχείο της Εστίας Νέας Σμύρνης
«Μόνο ένα πλοίο δεν ανέχθηκε αυτή τη βαρβαρική κόλαση»

 

Οι μαρτυρίες
Συγκλονιστικές και σπάνιες μαρτυρίες για το ιαπωνικό πλοίο που έσωσε Eλληνες και Αρμένιους της Σμύρνης περιλαμβάνονται σε ξένες μοναδικές εκδόσεις που διαθέτει στο Αρχείο της η Εστία Νέας Σμύρνης
Οι μαρτυρίες Συγκλονιστικές και σπάνιες μαρτυρίες για το ιαπωνικό πλοίο που έσωσε Eλληνες και Αρμένιους της Σμύρνης περιλαμβάνονται σε ξένες μοναδικές εκδόσεις που διαθέτει στο Αρχείο της η Εστία Νέας

 

Ενδιαφέρουσες μαρτυρίες για το ιαπωνικό πλοίο που έσωσε Eλληνες και Αρμένιους της Σμύρνης περιλαμβάνονται σε ξένες μοναδικές εκδόσεις που διαθέτει στο Αρχείο της η Εστία Νέας Σμύρνης. Μία από αυτές είναι η μαρτυρία της Λίντια Κουρογιέν Καραγιάννη από τη Λακωνία του Νιου Χάμσαϊρ, η οποία διηγείται την ιστορία της μητέρας της. Hταν ένα νεαρό κορίτσι την εποχή της τραγωδίας. Γράφει η κ. Καραγιάννη: «Μόνο ένα πλοίο από τον στόλο που βρισκόταν αγκυροβολημένος στο εξωτερικό λιμάνι δεν μπόρεσε να ανεχθεί αυτή τη βαρβαρική κόλαση. Και αυτό το πλοίο, όσο περίεργο και αν φανεί, ήταν ασιατικό, ένα ιαπωνικό πλοίο. Για τους Ιάπωνες, ούτε ο νόμος ούτε οι κώδικες ήταν πιο σημαντικοί από την ανθρώπινη ζωή».

“ΕΘΝΟΣ”,ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΡΟΒΒΑ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΘΑΛΕΙΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

 

 
Οι Ιάπωνες που έσωσαν ζωές στη Μικρασία

 

<p>Η απαγόρευση ΣΜΥΡΝΗ, 8 Σεπτεμβρίου 1922. Ενα ιαπωνικό πλοίο δίνει παράδειγμα ανθρωπιάς σώζοντας Ελληνες και Αρμένιους από την κόλαση, παρά την αυστηρή απαγόρευση. Μετάξι και δαντέλες χιλιάδων δολαρ

 

___________________________________________________________________-

 

1.  ΕΚΕΙ ΑΜΕΡΙΚΗ. ΕΔΩ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ
2. ΔΕ ΦΤΑΙΕΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ  ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ, ΑΛΛΑ Ο ΝΑΖΙ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΙ ΜΕΣΑ ΤΟΥ
3.  ΑΠΟΤΣΙΓΑΡΑ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΕΤΕΣ  ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ!
4.  ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ  ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΤΟ ΚΑΝΑΚΕΜΑ, ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ  ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ.
5.  “ΧΑΣΜΑ ΓΕΝΕΩΝ”  ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ,ΑΛΛΑ  ΜΟΝΟ  ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΑ ΜΥΑΛΑ ΤΩΝ  “ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΑΙΣΧΡΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ”
1. ΤΡΟΜΕΡΟ! 29χρονη ΣΚΟΤΩΣΕ πεζό και συνέχισε την πορεία της με το πτώμα στο παρμπρίζ

Μετά έφτασε σε αδιέξοδο, εγκατέλειψε το όχημα και πήγε στο σπίτι της με τα πόδια

Ένα ασύλληπτο δυστύχημα συνέβη στην Καλιφόρνια, το πρωί της Δευτέρας. Μία 29χρονη παρέσυρε πεζό, τον σκότωσε και επί ένα χιλιόμετρο οδηγούσε με τη σορό του στο παρμπρίζ!

Η Εστέισι Σάνχεζ επέστρεφε στο σπίτι της, μετά από ένα μαραθώνιο ξενύχτι στα μπαρ της Oceanside και με μεγάλη ταχύτητα χτύπησε ένα πεζό.

Κατά τη σφοδρή σύγκρουση, ο άνδρας διαπέρασε το παρμπρίζ του αυτοκινήτου της και καρφώθηκε στη θέση του συνοδηγού. Η μεθυσμένη οδηγός όχι μόνο δεν σταμάτησε αλλά συνέχισε να οδηγεί ακάθεκτη, με το νεκρό άνθρωπο δίπλα της.

κι.jpg
Μάλιστα, οι αρχές λένε πως κατά τη σύγκρουση,  το πόδι του άτυχου πεζού ξεκόλλησε από τον κορμό του!

Η γυναίκα σταμάτησε μόνο όταν έφτασε σε αδιέξοδο, όπου και εγκατέλειψε το όχημα και πήγε στο σπίτι της με τα πόδια.

Οι αρχές μετά από τηλεφώνημα του συζύγου της, την συνέλαβαν στο σπίτι της και βρήκαν το αυτοκίνητο με τον νεκρό.

Η Σάνχεζ παραδέχτηκε ότι βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ την ώρα της σύγκρουσης και πως δεν είχε αντιληφθεί τι είχε συμβεί. Τώρα κατηγορείται για ανθρωποκτονία.

πηγή: washinghtonpost

Διευκρίνιση. Δεν είναι πρωτάκουστο. Πολλά τέτοια έχουν γίνει. Στην  Αθήνα μάλιστα, πριν κάποια χρόνια, ένα αυτοκίνητο παρέσυρε πεζό νύχτα, τον σκότωσε και  έσουρνε το πτώμα  από τη Λιοσίων μέχρι το Παγκράτι!  Αλλά, δεν είναι  τα “απίθανα” τροχαία το θέμα μας.

Καλιφόρνια. ΄Εχουμε μια μεθυσμένη οδηγό που σκοτώνει έναν άνθρωπο και συμπεριφέρεται χειρότερα από ζώο.  Οι Αμερικανοί βγάζουν στη φόρα ΟΛΑ τα στοιχεια της οδηγού. ΄Ονομα, φωτογραφία, διεύθυνση, κατάσταση και συμπεριφορά οδηγού.  Στο φως η ταυτότητα του υπανθρώπου. Και όχι μόνο. Την πάνε μέσα για ανθρωποκτονία (και όχι από αμέλεια).  Και είναι σίγουρο πως θα μείνει πίσω από τα σίδερα για πολλά χρόνια.

Διαβάστε παρακάτω, όμως, τί συμβαίνει  στο Ελλαδιστάν  σε πρόσφατο  ρατσιστικό τροχαίο. “Οδηγός παρέσυρε και τραυμάτισε 3 πρόσφυγες-Ήταν σκόπιμο, ρατσιστική επίθεση, λένε τα θύματα”, διαβάζουμε στην είδηση.

Προσέξτε όμως. Μετά το έγκλημα, όχι μόνο δε μάθαμε  το όνομα του Ναζί, φυσικά ούτε είδαμε τη μούρη του, αλλά ο εισαγγελέας άφησε το δράστη ελεύθερο! Και  είναι σίγουρο πως όταν δικαστεί (αν δεν παραγραφεί η υπόθεση), θα του ρίξουν καμιά “ψιλή” για τα προσχήματα, ο φασιστάκος θα εξαγοράσει την ποινή και θα ξαναγυρίσει στα σκυλάδικα να μεθοκοπάει και να βρίζει εξαθιλιωμένους  Πακιστανούς. Αλλά το πρωί,  θα τους παίρνει στο χωράφι να του μαζέψουν τα “κουνουπίδια” με 10 ευρώ μεροκάματο και 12 ώρες σκληρή δουλειάς σε αγιάζι και καύσωνα.

Τί λαός, τί δικαιοσύνη, τί χώρα!

Να και εκεί νο το κείμενό μας στις 23/6/16.

 

Οδηγός παρέσυρε και τραυμάτισε 3 πρόσφυγες-Ήταν σκόπιμο καταγγέλλουν οι τραυματίες

Θύματα ρατσιστικής επίθεσης καταγγέλλουν ότι έπεσαν τρεις Σύροι πρόσφυγες, όταν, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους, διερχόμενος οδηγός Ι.Χ. αυτοκινήτου τούς παρέσυρε σκόπιμα και τους τραυμάτισε.

Οδηγός παρέσυρε και τραυμάτισε 3 πρόσφυγες-Ήταν σκόπιμο καταγγέλλουν οι τραυματίες

Όπως καταγγέλλουν, το συμβάν έλαβε χώρα το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας, κοντά στη δομή φιλοξενίας προσφύγων των παλιών εγκαταστάσεων της Sinatex, στο Καβαλάρι, έξω από τη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την καταγγελία, την ώρα που περπατούσαν στην άκρη του δρόμου, μαζί με άλλους πρόσφυγες, διερχόμενο όχημα, το οποίο οδηγούσε άντρας, έκανε ελιγμό και έπεσε συνειδητά πάνω τους, με συνέπεια να τους τραυματίσει. Στη συνέχεια, πάντα κατά τους ίδιους, ο οδηγός τούς έκανε άσεμνη χειρονομία, τους έβρισε, ανέπτυξε ταχύτητα και έφυγε, αφήνοντάς τους αβοήθητους. Οι παραπάνω ισχυρισμοί επιβεβαιώνονται από αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού.

Οι τραυματίες, δύο εξ αυτών είναι 31 ετών κι ο τρίτος 34 ετών, μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο. Ένας εξ αυτών υπέστη κάταγμα στο πόδι και υποβλήθηκε σε χειρουργείο στο νοσοκομείο «’Αγιος Παύλος», ενώ οι άλλοι δύο υπέστησαν τραύματα, ο ένας στο πόδι κι ο άλλος στο κεφάλι.

Στο μεταξύ, όπως επιβεβαιώθηκε από πηγές της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, το απόγευμα της ίδιας μέρας ο οδηγός προσήλθε αυτοβούλως στο Τμήμα Τροχαίας Λητής. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, πρόκειται για 40χρονο και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για πρόκληση σωματικών βλαβών από αμέλεια και παράβαση του ΚΟΚ, καθώς -όπως προέκυψε- οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ. Η εισαγγελέας έδωσε προφορική εντολή να αφεθεί ελεύθερος.

Ήδη τα θύματα έχουν αποταθεί σε δικηγόρο που αναμένεται να καταθέσει αύριο κατ’ εντολήν τους μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Ελληνική δικαιοσύνη «της φαιδράς πορτοκαλέας»! ΄Αφησε  το κτήνος ελεύθερο,  λέει η εισαγγελία! Ρατσιστικό έγκλημα καραμπινάτο. Αλλά και μέθη οδηγού («ενδεχόμενος δόλος» για όσους ξέρουν από νομικά).  Εγκατάλειψη θυμάτων. Ο μισός ποινικός κώδικας στα χέρια του εισαγγελέα, αν ήθελε να μπαγλαρώσει το Ναζί ,που κόντεψε να σκοτώσει 3 ταλαιπωρημένους, δύστυχους, χωρίς στον ήλιο μοίρα, συνανθρώπους μας. Δεν το έκανε.

Είπαμε. Αν δε φύγουν όλοι τούτοι, να έρθει νέο αίμα, για να λειτουργήσει σωστά ο θεσμός της δικαιοσύνης, θα έχουμε τέτοια και χειρότερα περιστατικά διαπλοκής, διαφθοράς, φανατισμού, εθνικισμού,ανικανότητας-ανεπάρκειας  στους δικαστικούς λειτουργούς.

Και μετά έχει άδικο ο Πολάκης που λέει αλήθειες αυτονόητες και πασιφανείς. Και ποιος, παρακαλώ, αγανάκτησε για τις ηλίου φαεινότερες  ορθές  διαπιστώσεις-καταγγελίες του υπουργού; Μα ποιος άλλος; Ο ανεκδιήγητος και … αναρχικο-φάγος εγκληματολόγος Πανούσης . Θου,Κύριε!

 

2. «Μη μ’αγγίζεις βρωμιάρη Ελληνα!» -Επίθεση Γερμανού μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου
Φωτογραφία: wikimedia.org

 

Φραστική επίθεση που δεν έχει προηγούμενο δέχτηκε Έλληνας φωτορεπόρτερ από τον πρώην υπουργό Μεταφορών της Γερμανίας, τον Βαυαρό χριστιανοκοινωνιστή Πέτερ Ραμσάουερ, μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου, κατά τη χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αντικαγκελάριο της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, όπως αναφέρει η «Αυγή», κατά τη στιγμή της φωτογράφισης του Ζίγκμαρ Γκάμπριελ με τον Αλέξη Τσίπρα, ο φωτογράφος έσπρωξε τον πρώην υπουργό, ο οποίος του επιτέθηκε, λέγοντάς του: «Μη μ’ αγγίζεις βρωμιάρη Έλληνα!», στα γερμανικά αλλά και στα αγγλικά.

Άμεση ήταν η αντίδραση αξιωματούχων του πρωθυπουργικού γραφείου, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα σε Γερμανούς διπλωμάτες που βρίσκονταν εκείνη την ώρα μπροστά στο περιστατικό.

Ο Γερμανός πρώην υπουργός αργότερα αρνιόταν το περιστατικό, υποστηρίζοντας πως η επαφή με τον Έλληνα φωτογράφο τού προκάλεσε… μώλωπες. Πάντως, το περιστατικό επιβεβαίωσε ο επίσημος φωτογράφος του Ζίγκμπαρ Γκάμπριελ, ενώ μέλη της συνοδείας του αντικαγκελάριου ζήτησαν κατ’ ιδίαν συγγνώμη από τον Έλληνα φωτογράφο.

Εικόνες από την επίσκεψη της γερμανικής αποστολής στο Μέγαρο Μαξίμου

Επειδή ήταν Γερμανός το είπε αυτό (αν το είπε) ή επειδή κρύβει  το Ναζί μέσα του ο  Βαυαρός χριστιανοκοινωνιστής Πέτερ Ραμσάουερ; Σταματήστε οι φυλλάδες και οι Ελληναράδες να ντοπάρετε τους αφελείς και τους εθνικστές. Η ιδεολογία και τα “πιστεύω” του ατόμου διαπλάθουν το χαρακτήρα του.΄Οχι η εθνικότητα και η ιθαγένεια.

 

3. ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ
Μάστιγα τα αποτσίγαρα: 2.650 τόνοι κάθε χρόνο στις ελληνικές παραλίες
φωτογραφία: pixabay.com

 

Τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, Ευάγγελος Φιλόπουλος, προκαλούν σοκ.

Στις ελληνικές παραλίες σε ετήσια βάση πετιούνται 2.650 τόνοι αποτσίγαρων προκαλώντας προφανώς οικολογική καταστροφή και απειλώντας παράλληλα τη δημόσια υγεία.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, τα αποτσίγαρα είναι το πιο «πολυπληθές» σκουπίδι στις ελληνικές ακτές αντιπροσωπεύοντας το 38,3% όσων συλλέγονται.

Στην Ελλάδα καταναλώνονται ετησίως 21,7 δισεκατομμύρια τσιγάρα, που σημαίνει 1 δισεκατομμύριο πακέτα τσιγάρων), στα οποία αντιστοιχούν 3.500 τόνοι φίλτρων, δεδομένου ότι το 99,5% των τσιγάρων, ακόμα και τα στριφτά, είναι με φίλτρο.

«Το αποτσίγαρο είναι ένας επικίνδυνος ρυπαντής καθώς το βασικό του τμήμα, το φίλτρο, περιέχει υπολείμματα καρκινογόνων ουσιών όπως η πίσσα και η νικοτίνη που μπορούν να προκαλέσουν απευθείας δηλητηρίαση σε μικρά παιδιά εφόσον τα πιτσιρίκια τα βρουν στην αμμουδιά και τα βάλουν στο στόμα τους. Επίσης, τα αποτσίγαρα μολύνουν τις παραλίες και τον υδροφόρο ορίζοντα καθώς και τα θαλάσσια ζώα, ενώ προκαλούν καταστροφικές πυρκαγιές και ευθύνονται για την έκλυση τοξικών διοξινών, οι οποίες δηλητηριάζουν ολόκληρη την τροφική αλυσίδα», προειδοποιεί ο κ. Φιλόπουλος.

Ένας μεγάλος πονοκέφαλος είναι και ο κίνδυνος πυρκαγιών, μιας και τα αποτσίγαρα, μαζί με τα σπασμένα κομμάτια γυαλιού αποτελούν «αναπτήρες» που είτε σιγοκαίνε ή μπορούν να προκαλέσουν φωτιά.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, στις γόπες που δεν έχουν σβήσει και πετιούνται ανεξέλεγκτα στο ύπαιθρο οφείλονται ετησίως 1.431 πυρκαγιές που καίνε τα δάση της Ελλάδας. «Αυτές οι διοξίνες εισπνέονται από τα ζώα της κτηνοτροφίας και καταλήγουν στο ανθρώπινο στομάχι», τονίζει ο κ. Φιλόπουλος.

Ο καπνιστής είναι φασίστας, όπως και ο καλλιεργητής που πουλάει τα προϊόντα του τίγκα στα φυτοφάρμακα.  Κι ας βρίζουν  το Μιχαλολιάκο για ναζιστή. Ο φασιμός έχει πολλά ποδάρια και πολλούς φορείς. Ο καπνιστής είναι ένας από τους πιο φανερούς κουβαλητές φασισμού, εγωισμού και ανευθυνότητας. Το έχουμε εξαντλήσει το θέμα εδώ, μη λέμε τα ίδια.

 

Αλλά, διάβαζα σε ένα ξένο περιοδικό και το εξής καταπληκτικό και ασύλληπτο. Τεράστια, λέει, οικολογική καταστροφή, προξενούν οι πλαστικές σερβιέτες και τα ταμπόν που χρησιμοποιούν οι γυναίκες.  Δεν ανακυκλώνονται και   από τα μικρόβια και τους άλλους μικροοργανσιμούς  που κουβαλάνε , εξελίσσονται σε ένα από τους σοβαρότερους κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

Οι ίδιες σερβιέτες-ταμπόν, αλλά  και τα  ανθυγιεινά εσώρουχα στις γυναικες, εκείνα, μάλιστα, που εισχωρούν ως μέσα στα γεννητικά όργανα, ευθύνονται, διάβασα για τον καρκίνο της μήτρας και τις άλλες μολύνσεις σε εκείνες τις ευαίσθητες περιοχές. Και πρέπει να είναι έτσι, αν σκεφτεί κανείς πως οι παλιές γυναίκες που δε χρησιμοποιούσαν τέτοιου  είδους σερβιέτες ή φορούσαν πιο ευρύχωρα και υγιεινά εσώρουχα, δεν αντιμετώπιζαν τέτοιο πρόβλημα.

Σήμερα ο καρκίνος της μήτρας έγινε μάστιγα. Και για τις  νέες γυναίκες. Μαζί με τον καρκίνο το μαστού.΄Αλλο “θηρίο ανήμερο ” κι αυτός. Θερίζουν  κόσμο οι δυο αυτοί δολοφόνοι.

 

4. Πρόταση-έκπληξη από τη Λαγκάρντ: Να γίνονται μόνιμα οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην Αθήνα -Για να τονωθεί η οικονομία της
Φωτογραφία: Eurokinissi

Μια ιδέα που είχε τεθεί επί τάπητος τη δεκαετία του 1990 επανέφερε χθες (30/6) στο προσκήνιο η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία χαρακτήρισε σπουδαία ιδέα τη μόνιμη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα.

Η άποψη αυτή ακούστηκε στο «Φεστιβάλ ιδεών» που πραγματοποιείται αυτή την εβδομάδα στο Κολοράντο, με τη συμμετοχή σημαντικών ηγετών και προσωπικοτήτων από ολόκληρο τον κόσμο.

Στη διάρκεια της παρουσίας της κ. Λαγκάρντ, τέθηκε από την Αντιπρόεδρο του Ινστιτούτου Άσπεν το εξής ερώτημα: «Η ελληνική οικονομία είναι κατεστραμμένη. Το χρέος είναι τεράστιο πρόβλημα. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι μια τεράστια καταστροφή για το Ρίο. Ο τρόπος με τον οποίο η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή λαμβάνει τις αποφάσεις είναι πράγματι περίπλοκος. Μπορούσαμε να εγκαταστήσουμε μόνιμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο σπίτι τους, στην Αθήνα, ενδυναμώνοντας την οικονομία της και τον τουρισμό, και προσφέροντας μια τοποθεσία περιβαλλοντικά ασφαλή».

Η κ. Λαγκάρντ ευχαρίστησε για την τοποθέτηση αυτή και συνέχισε λέγοντας: «Νομίζω είναι μια σπουδαία ιδέα για άμεση χρήση. Ξέρετε, στο βαθμό που πρόκειται να δημιουργήσει ζήτηση, η οποία είναι αυτό που απολύτως χρειάζεται αυτή η οικονομία, θα ήταν πολύ σπουδαίο. Το πώς θα συνδυαστεί η μία (μόνιμη) έδρα με την πολυμερή και πολυεθνική ελκυστικότητα που έχουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο, είναι κάτι που πρέπει να μελετηθεί».

Η κ. Λαγκάρντ ανέφερε μεταξύ άλλων ότι θα έπρεπε να υπάρξει ένα καλό διοικητικό όργανο που θα αναλάμβανε την εποπτεία για να διασφαλιστεί ότι υπάρχει διαφάνεια και λογοδοσία. «Ότι δεν θα υπάρχουν δυσάρεστες καταστάσεις όπως συνέβη και στο παρελθόν σε κάποιες καταστάσεις. Νομίζω είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα»,κατέληξε.

΄Οσο η οικονομία της “Αγοράς” παραμένει το κυρίαρχο μοντέλο στον κόσμο και δε διακρίνεται στον ορίζοντα άμεσα άλλο, είναι σωτήρια η πρόταση της Λαγκάρντ για μόνιμη τέλεση των Ολυμπιακών  αγώνων στην Αθήνα.  Θα είναι μια καλή λύση, μαζί με το κούρεμα του χρέους για την Ελλάδα.

Μας κανακεύουν τελικά οι ξένοι (φυσικά και για το δικό τους “διάφορο”,  να πάρουν πίσω τα λεφτά τους ) ,αλλά κάποιοι Ελληνάρες δεν το εκτιμούν.  Πάντως,  όλο αυτό το κανάκεμα,  κάνει κακό στους ΄Ελληνες , χρόνια τώρα.

Δεν ξέρουν οι συμπατριώτες μας από το 1981 και μετά, να δουλεύουν. Τρώνε εύκολο και δανεικό χρήμα, χωρίς ιδρώτα. ΄Ετσι φτάσαμε στην εντελώς αφασική πραγματικότητα, οι εργοδότες να μη βρίσκουν προσωπικό να προσλάβουν και το 50% των νέων Ελλήνων να δηλώνει…”άνεργοι”.  ΑΕΡΓΟΙ, είναι, ρεμπεσκέδες.

΄Οσο για τους Ολυμπιακούς αγώνες, μια μέρα  θα καταργηθούν. Από τη σύσταση τους στα αρχαία χρόνια υπήρξαν εστία  διαφθοράς, λαμογιάς, διαπλοκής.  Καμιά σχέση με τον αθλητισμό.  Σήμερα ακόμα χειρότερα.

΄Ολα αυτά τα ομαδικά αγωνίσματα, που επιδιώκουν  τη νίκη πάση θυσία και καλλιεργούν τον  σκληρό αναταγωνισμό (ποδόσφαιρο,μπάσκετ κ.α), μια μέρα θα καταργηθούν. Δεν είναι άθλητισμός  ο πρωταθλητισμός.  Οι υγιείς κοιωνίες του Μέλλοντος δε θα εντάξουν τέτοιες παθογένειες στο σύστημά τους.  Είναι σίγουρο.

 

 

5. Σταύρος Θεοδωράκης: «Λιγότερο μορφωμένοι όσοι ψήφισαν Brexit»!
stavros-theodorakis-ligotero-morfomeni-osi-psifisan-brexit

ΘΕΕ μου ΚΡΑΤΑ τα κεραμιδια στη θέση τους. Τάδε έφη ο (παρα)μορφωμένος Σταύρος Θεοδωράκης

Το τέρας μορφώσεως με το πλήθος πανεπιστημιακών τίτλων και ντοκτορά που κατέχει,ο γνωστός δημοσιογράφος και νεόκοπος πολιτικός, Σταύρος Θεοδωράκης,αποφάνθηκε μέσω της σελίδας του στο φατσοβιβλίο: «Ποιοι ψήφισαν Brexit; Κυρίως οι συνταξιούχοι, οι λιγότερο μορφωμένοι και οι άνεργοι των αποβιομηχανοποιημένων περιοχών. Οι πιο ευάλωτοι δηλαδή στο λαϊκισμό πολιτικών, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και παραδοσιακών ΜΜΕ…Δεν έχω αμφιβολία ότι αν «αύριο» γινόταν ξανά το δημοψήφισμα το Brexit θα έπεφτε από το 51.9% στο 30%. Η κατάρρευση της στερλίνας και μόνο, θα έχει κάνει ήδη πολλούς να μετανιώσουν για την ψήφο τους.

Αλλά στα δημοψηφίσματα δεν έχεις ποτέ δεύτερη ευκαιρία. Οι Ευρωπαίοι και οι Βρετανοί θα ζήσουν με τη λαθασμενη απόφαση

HELLAS NOW.

Φίλος καλός και… συνετός,  μου  έστειλε τις απόψεις του  για το ΒREXIT. Και  συμφωνώ σε όλα όσα υποστηρίζει, πλην εκείνου του σημείου που “χαρτογραφεί” κι αυτός τους ψηφοφόρους της εξόδου. Μεγάλη απάτη της βιομηχανίας παραπληροφόρησης, αλλά και άλλων “βιομηχανιών αισχρού κέρδους” , αυτή η “πατάτα”, περί μορφωμένων  και αμόρφωτων, νέων και γέρων, άνεργων και άεργων, όπως θα  αναλύσουμε σε κείμενο που θα ανεβάσουμε αργότερα για το συγκεκριμένο θέμα.

Γράφει ο φίλος Γιάννης:

    Ήλπιζα ότι η Ευρώπη θα προχωρήσει κάποια στιγμή  σε ομοσπονδοποίηση. Είναι, κατά τη γνώμη μου, ο μόνος δρόμος που αρμόζει σε μια “πολιτισμένη ήπειρο” που έχει περάσει πολλά στο παρελθόν.
    Η έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου είναι κατά τη γνώμη μου αρνητική εξέλιξη. Όμως,  μπορούμε να αντλήσουμε διδάγματα, από τις αιτίες που έκαναν τους Βρετανούς να ψηφίσουν έτσι υποκύπτοντας ίσως στους δικούς τους λαϊκιστές…
    Είναι ανάγκη οι Ευρωπαίοι να καταλάβουμε ότι πρέπει να δούμε την Ευρώπη σαν κοινό μας σπίτι και όχι σαν όχημα εθνικών επιδιώξεων. Όχι γερμανοποίηση της Ευρώπης, αλλά όχι και αναβίωση των εθνικισμών, Όχι στην “απόμακρη” γραφειοκρατία των Βρυξελλών αλλά όχι και στο λαϊκισμό μέσα στα κράτη-μέλη. Όχι στη στεγνή κυριαρχία του κεφαλαίου, αλλά όχι και στους ντόπιους καρχαρίες που λυμαίνονται το δημόσιο ταμείο.
     Ένα ενδιαφέρον στοιχείο που διάβασα αυτές τις μέρες είναι η “ακτινογραφία” των ψηφοφόρων στη Βρετανία. Υπέρ της εξόδου ψήφισαν κυρίως οι μεγαλύτεροι σε ηλικία και οι λιγότερο μορφωμένοι. Αυτοί που βλέπουν το μέλλον ως απειλή. Υπέρ της παραμονής ψήφισαν οι νεώτεροι και οι περισσότερο μορφωμένοι.Αυτοί που ταξίδεψαν περισσότερο. Αυτοί που βλέπουν τη συνύπαρξη ως ευκαιρία…
     Όσο αφορά τη χώρα μας, δε βλέπω άλλη πορεία εκτός από τη συμπόρευσή της σε μια Ευρώπη των λαών. Σε μια Ευρώπη με κέντρο τον άνθρωπο και τις βασικές ανάγκες του. Καταλαβαίνω τις ενστάσεις για την Ευρώπη που υπάρχει σήμερα αλλά η λύση δεν είναι στη διάλυση της, αλλά στη στροφή σε μια σοσιαλδημακρατική θα έλεγα φιλοσοφία και σίγουρα όχι στην απίστευτη οπισθοδρόμηση των εθνικισμών…