ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

Η ΧΑΜΕΝΗ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

από δήμος βοσινάκης 19/07/2016


Μεγάλη μέρα σήμερα για την ελληνική δικαιοσύνη. Όπως ήταν αναμενόμενο, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά αποφάσισε τις ποινές για τα άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση του πλοίου Noor 1 με τους 2 τόνους ηρωίνης.

Η ελληνική δικαιοσύνη επέβαλε καταδικαστικές ποινές στους Γιώργο Μπουρδούβαλη, Ευθύμη Γιαννουσάκη και στους 4 Τούρκους που συσκεύαζαν τα ναρκωτικά στις αποθηκές στο Κορωπί. Όσον αφορά τον Αιμίλιο Κοτσώνη, κρίθηκε ένοχος για απλή συνέργεια στη διαμετακόμιση ναρκωτικών, όπως και οι Παναγιώτης Φάρος και Βασίλειος Κουρούβανης. Ο πλοιοκτήτης Παντελής Καλαφάτης κρίθηκε αθώος λόγω αμφιβολιών, ενώ όλοι οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι κρίθηκαν αθώοι.

Ο κύριος Κοτσώνης, στενός συνεργάτης του Βαγγέλη Μαρινάκη, μπήκε στην ΠΑΕ ΟΣΦΠ τον Σεπτέμβριο του 2010, λίγους μήνες μετά την μη εκλογή του στο Δήμο Γλυφάδας, σαν “υπεύθυνος στο τμήμα προμηθειών”. Από ότι φαίνεται όμως, οι ασχολίες του δεν περιορίστηκαν στις προμήθειες της ΠΑΕ ΟΣΦΠ, αλλά ασχολήθηκε και με τις κερδοφόρες προμήθειες ναρκωτικών. Γενικότερα, είναι άνθρωπος που του αρέσει το vivere pericolosamente (το ζην επικινδύνως) αφού δέχτηκε δολοφονική επίθεση με σφαίρες στις 28 Δεκεμβρίου του 2013, κάτι που επισήμανε και επίσημα ο Ολυμπιακός μέσα από ανακοίνωση του.

Το περίεργο στην απόφαση της “ανεξάρτητης” ελληνικής δικαιοσύνης είναι ότι δεν υπάρχει κάποιος κύριος υπεύθυνος για την κατοχή και μεταφορά των ναρκωτικών. Η ελληνική δικαιοσύνη θεωρεί ότι 2,1 τόνοι ηρωίνης γυρνούσαν ανέμελοι τον κόσμο πίνοντας μοχίτο, σαν τους πρωταγωνιστές του World Party, χωρίς να υπάρχει μία στοιχειώδη οργάνωση και μερικά αρχηγικά στελέχη. Οι περήφανοι Έλληνες δικαστές, αφού πρώτα μοίρασαν 500 χρόνια φυλακής στα μέλη της ΣΠΦ, προφανώς πιστεύουν ότι πίσω από τη διαχείριση του Noor 1 είναι μία αναρχική ομάδα με οριζόντια δομή χωρίς αρχηγούς που στοχεύει στην ανατροπή του καπιταλισμού και την απελευθέρωση του ανθρώπου από άνθρωπο.

Η ελληνική δικαιοσύνη μας χρωστάει ακόμη μία απάντηση, εκτός από το ποιος ήταν ο υπεύθυνος για τη μεταφορά της πρέζας. Δεν έχει απαντήσει στο ερώτημα ποιοι ήταν αυτοί που ποντάρανε 13 εκ δολάρια σε στοιχηματικές εταιρίες της Μαλαισίας και της Σιγκαπούρης στη νίκη του ΟΣΦΠ στον ημιτελικό Κυπέλλου που έγινε στις 2/3/2016 στη Θεσσαλονίκη. Τόσο κακό είναι δηλαδή να μάθει το ελληνικό κοινό ποιοι ήταν αυτοί που είχαν την φαεινή ιδέα να ποντάρουν τη νίκη του ΟΣΦΠ στις εξωτικές χώρες της Άπω Ανατολής;

Υπενθυμίζω ότι σήμερα, 4 μήνες μετά τη διεξαγωγή του ποδοσφαιρικού αγώνα, κάνενας δημοσιογράφος δεν ασχολείται με αυτά τα 13 εκ. Κανένα άρθρο σε πολιτική/οικονομική/αθλητική εφημερίδα δεν μιλάει για τα 13 εκ. Κανένας αρμόδιος υπουργός δεν έχει να δηλώσει κάτι για τα 13 εκ. Καμία ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία δεν προβληματίζεται με τα 13 εκ. Ελπίζω ότι δεν θα εξαφανιστούν αυτά τα 13 εκ, όπως εξαφανίστηκαν και οι υπεύθυνοι για τη μεταφορά 2 τόνων ηρωίνης.To be continued…

  1. ΟΤΑΝ ΒΟΥΛΕΥΤΙΝΑ… “ΞΥΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΓΚΛΙΤΣΑ ΤΟΥ ΤΣΟΠΑΝΗ”.
  2.  ΡΑΧΗΛ -ΖΩΗ  . Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΓΕΛΙΟ.
1. α. ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΠΡΑΞΕΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ
Αυλωνίτου (ΣΥΡΙΖΑ): Να εκδοθούν στην Τουρκία οι 8 στρατιωτικοί

 

Υπέρ της παράδοσης των Τούρκων αξιωματικών στις αρχές της γειτονικής χώρας τάχθηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ελένη Αυλωνίτου, στην ολομέλεια της Βουλής.

«Δεν γίνεται η ελληνική Δημοκρατία να παρέχει άσυλο σε άτομα που πολυβολούσαν και βομβάρδιζαν αδιακρίτως πολίτες από αέρος πριν από μια εβδομάδα. Τέτοιες πράξεις που έχουν βγει σε βίντεο αποτελούν εγκλήματα κατά την ανθρωπότητας» ανέφερε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής.

β . ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΜΕ ΣΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ»
Κοινή δήλωση των «8»: Ευχαριστούμε τον ελληνικό λαό -Συγνώμη για την αναστάτωση
Φωτογραφία: Παναγιώτα Τσικάκη/Eurokinissi

Σε κοινή δήλωση προέβησαν οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί, οι οποίοι δικάστηκαν σήμερα στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αλεξανδρούπολης.

Οι κατηγορούμενοι αντιμετώπισαν τα αδικήματα της παράνομης εισόδου στην Ελλάδα και την ηθικής αυτουργίας σε παράνομη πτήση και εκτέλεση παράνομης πτήσης στον ελληνικό χώρο.

Η δήλωση των καταδικασθέντων σε ποινή δίμηνης φυλάκισης με αναστολή για την κατηγορία της παράνομης εισόδου στη χώρα, την οποία ανέγνωσε μετά το πέρας της δίκης η μία εκ των συνηγόρων τους, Κατερίνα Δαπουδάνη, αναφέρει:

«Ευχαριστούμε τον ελληνικό λαό για τη στήριξη.

Σας ζητάμε συγνώμη για την αναστάτωση που προκαλέσαμε στο ελληνικό κράτος, αλλά δεν είχαμε κάποια άλλη επιλογή.

Πιστεύουμε στις δημοκρατικές αχές και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Δεν είχαμε καμία απολύτως ανάμειξη με την απόπειρα πραξικοπήματος.

Είμαστε αξιωματικοί του τουρκικού στρατού και είμαστε περήφανοι γι’ αυτό.

Υπηρετήσαμε με αυταπάρνηση όλα αυτά τα χρόνια και αγαπάμε τη χώρα μας.

Λυπούμαστε για την κατάσταση που επικρατεί στην Τουρκία».

Η κ. Δαπουδάνη μετέφερε και την έκκληση των οκτώ ανδρών προς οποιαδήποτε Μη Κυβερνητική Οργάνωση για στήριξη και βοήθεια.

΄Οταν είσαι αμετροεπής, επιπόλαιος και  ανόητος  λες  αυτά που λέει αυτή εδώ η κυρία, που δε φαίνεται να γνωρίζει τί σημαίνει “να βουτάς τη γλώσσα σου στο μυαλό σου, όταν μιλάς” . Αυτό, βέβαια,  ισχύει για όσους διαθέτουν, έστω και κουκούτσι μυαλό.   Αλλά για τη Συριζαία βουλευτίνα το μυαλό μάλλον είναι είδος  υπό εξαφάνιση.

Οπότε δεν έχει νόημα να της εξηγήσουμε, αφού δεν πρόκειται να καταλάβει,  τί σημαίνει ηθική δέσμευση, αλλά και  υποχρέωση σεβασμού στο εσωτερικό  και του διεθνές  δίκαιο, που επιβάλουν την ασυζητητί  χορήγηση πολιτικού ασύλου στους φυγάδες. Πολύ περισσότερο,αφού, όπως οι ίδιοι  υποστηρίζουν,  δε συμμετείχαν στο πραξικόπημα.

΄Ομως, κάτι που μπορεί (γιατί την τσούζει) να αντιληφθεί η κυρία, είναι τούτο.  Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΟ-ΑΝΕΛ βαρύνεται με πολλά, όχι ένα, εγκλήματα “εσχάτης προδοσίας”. Να θυμήσουμε μόνο πως επί μεγάλο διάστημα η  κυβέρνηση λειτουργούσε ως ενεργούμενο του δικτάτορα Πούτιν και οι “δραχμιστές” ετοίμαζαν σχέδιο επιστροφής στη δραχμή στα μυστικά γραφεία της Μόσχας  με βάση τα σχέδια του δικτάτορα Πούτιν.

Με αυτό το τέρας, που είναι υπόδικος στο διεθνές ποινικό δικαστήριο για 10.000 νεκρούς στην Ουκρανία, η κυβέρνηση συνεργάστηκε για μεγάλο διάστημα ,συνεχίζει να έχει τις καλύτερες σχέσεις μαζί του , τον κάλεσε επίσημα στη χώρα μας και του επιδαψίλεψε  τμές από τις ελάχιστες.   “Στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σκοινί”, λοιπόν.

 

2. ΠΡΩΗΝ ΔΥΝΑΤΗ ΦΙΛΙΑ
Ρήξη στις σχέσεις Ζωής- Ραχήλ: Ποιος ο λόγος της κόντρας τους
Ρήξη στις σχέσεις Ζωής- Ραχήλ: Ποιος ο λόγος της κόντρας τους

Μια φιλία που φαινόταν πολύ δυνατή, ανήκει πλέον στο παρελθόν. Ζωή Κωνσταντοπούλου και Ραχήλ Μακρή, έχουν πια απομακρυνθεί. Ο «Βηματοδότης» αποκαλύπτει τον λόγο.

Δεν πρόλαβε καλά- καλά να συσταθεί το κόμμα και σημειώθηκε η πρώτη ρήξη.  Η Ζωή Κωνσταντοπούλου , της «Πλεύσης Ελευθερίας», αρχίζει να απομακρύνεται από την πιο στενή έως τώρα συνεργάτιδά της, την Ραχήλ Μακρή.

…Φαιδρά φαιδράν εάν οδηγή, αμφότεραι εις γελοιότητα πεσούνται!