ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

1.ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ ΣΕ ΠΑΛΙΟΜΟΔΙΤΙΚΟ-ΚΝΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ.
2. ΘΥΜΑΤΑ ΜΑΡΦΙΝ. ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΝΑΖΙ;
 3. 3940 ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ!
4.ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΣΕ  ΑΝΤΙΤΣΙΠΡΙΚΟ ΝΤΕΛΙΡΙΟ .
1. α. ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 15-16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
Ο Ρουβίκωνας καλεί σε «θερμή» υποδοχή του Ομπάμα στην Αθήνα
Φωτογραφία: Associated Press

 

Σε «μαχητική» υποδοχή του Μπάρακ Ομπάμα καλεί ο «Ρουβίκωνας», κατά την επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου στην Αθήνα στις 15-16 Νοεμβρίου.

«Να υποδεχτούμε τον πρόεδρο των ΗΠΑ όπως του αναλογεί», σημειώνει σε ανακοίνωσή του σε ιστοσελίδα ιστοσελίδα αντιεξουσιαστικού χώρου.

«Πέρα από μία ένεση κύρους στο καθεστωτικό προφίλ του ΣΥΡΙΖΑ, η επίσκεψη Ομπάμα δεν κομίζει τίποτα άλλο για τη ‘δεύτερη φορά αριστερά’ […] Η επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ πρέπει να οδηγήσει τον κόσμο του αγώνα μαχητικά στους δρόμους όπως έκανε και τις προηγούμενες φορές, όπως έκανε και κατά τη διάρκεια των επεμβάσεων στη Γιουκοσλαβία και το Ιράκ», αναφέρει μεταξύ άλλων.

β. Στην Αθήνα σήμερα ο Σεργκέι Λαβρόφ -Στο επίκεντρο οι διμερείς σχέσεις
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ: EUROKINISSI

 

Ατμόσφαιρα φιλίας και αμοιβαίας συμπάθειας κυριαρχεί στις σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Ελλάδας, εκτιμά το ρωσικό ΥΠΕΞ, με αφορμή την επίσκεψη στην Αθήνα, σήμερα και αύριο 2 Νοεμβρίου, του επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ.

Το τελευταίο διάστημα, αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επίσημη ανακοίνωση, οι επαφές ανάμεσα στις δύο χώρες μας σε πολλά επίπεδα, κυρίως στον διάλογο ανάμεσα στους ηγέτες των κρατών και των κυβερνήσεων και των υπουργών Εξωτερικών, δραστηριοποιήθηκαν αισθητά.

Μα τόσο ανεγκέφαλοι οι Ρουβίκωνες; Ναι, τόσο!

 Μόνοι  οι  παλιάς κοπής Κνίτες, τότε που ο σφοδρός αντιαμερικανισμός κυριαρχούσε από άκρου εις άκρον στη χώρα μας, θα τολμούσαν να προσκαλούν κόσμο για… θερμή υποδοχή του Ομπάμα. Και μάλιστα τη στιγμή που  ξέχασαν σήμερα να κάνουν το ίδιο και με τους άλλους σφαγείς των λαών, όπως έχουν καταντήσει οι Ρώσοι (και όχι μόνο πρόσφατα).

Τσιμουδιά δε βγάζουν τα… καλόπαιδα του Ρουβίκωνα σήμερα με αφορμή την επίσκεψη του μακελάρη Ρώσου υπουργού Εξωτερικών  για τις σφαγές στην Τσετσενία, τη Γεωργία, την Ουκρανία, τη Συρία. Κατάπιαν τη γλώσσα τους. Ούτε για τον άκρατο ρώσικο εθνικισμό και την επιβολή πραγματικής δικτατορίας στη χώρα μιλάνε.   ΟΛΑ εγκλήματα   του δικτάτορα Πούτιν και  της  μαφιόζικης παρέας του με πρώτο και καλύτερο το φιλοξενούμενο αυτή την ώρα στην Αθήνα  υπουργό εξωτερικών  Σεργκέι Λαβρόφ

Σαν να έχουν βγει από τα λαγούμια της παρα-Ιστορίας οι σημερινοί Ρουβίκωνες, οι οποίοι ,πέρα από τον ξύλινο κουκουεδίστικο λόγο που αρθρώνουν, δείχνουν να παραμένουν ζηλωτές μιας  παράδοσης που θέλει μια ζωή τους Αμερικανούς «φονιάδες των  λαών» και τους Ρώσους, σταλινικούς και νεότερους ,σκαπανείς της  παγκόσμιας ειρήνης!

Αναχρονιστικά τσιτάτα, παλιομοδίτικες συνταγές- αντιλήψεις   βγαλμένα από την εποχή που ο ηθοποιός Κώστας Καζάκος με εντολή του ΚΚΕ παρίστανε τον πρόεδρο  δικαστηρίου και δίκαζε τον Κλίντον για εγκλήματα πολέμου. Αλλά, ο γνωστός ηθοποιός, βέβαια, δεν είδε, δεν άκουσε, δε γνώριζε ποτέ για τα εγκλήματα του Στάλιν ούτε βγήκε ποτέ να τα καταδικάσει. (Ιστορική αναγκαιότητα λέει γι΄αυτά το ελληνικό ΚΚ, ακόμα και σήμερα). Και φυσικά  ο σταλινικός ηθοποιός ήταν αρκούντως κατατοπισμένος και  οργισμένος λίαν για τον πόλεμο των Αμερικανών στο Βιετνάμ. Αλλά, για  την εξίσου εγκληματική εισβολή  των Ρώσων στο Αφγανιστάν δεν είχε τη δέουσα πληροφόρηση το άτομο.

Φαιδρότητα και γραφικότητα είναι οι μόνες λέξεις που ταιριάζουν στη σημερινή πρόσκληση του Ρουβίκωνα. Τα… παιδία μείνανε ιδεολογικά ανεξεταστέα. Και το αποδεικνύουν πολλές φορές με όσα λένε και πολύ περισσότερο με με όσα κατά καιρούς κάνουν. ΄Οπως τελευταία που βάψανε με κόκινο την τούρκικη πρεσβεία, αλλά, όπως γράφαμε τότε, δεν έκαναν το ίδιο με δεκάδες άλλες πρεσβείες χωρών στην Αθήνα με  βεβαρημένο εγκληματικό μητρώο

Είναι καιρός να ξυπνήσουν κι αυτοί εκεί στο Ρουβίκωνα. Να βγουν από τη γραφικότητα. Ο στείρος αντιαμερικανισμός και ο ανιστόρητος φιλορωσισμός  πρέπει κάποια στιγμή να κλείσουν με τελεία και παύλα.

Αν θέλουμε, φυσικά, να πορευόμαστε σε συγχρονισμένα βήματα με την ιστορία, αλλά και τον πολιτικό ακτιβισμό.  Τους Ρουβίκουνες, δυστυχώς, όπως φαίνεται,  θα τους καλέσουμε πάλι το …Σεπτέμβρη, μήπως και μας τα που καλύτερα.

2. Αθώοι οι δύο κατηγορούμενοι για την επίθεση στη Μαρφίν
 Αθώοι οι δύο κατηγορούμενοι για την επίθεση στη Μαρφίν

Εξι χρόνια μετά την τραγική κατάληξη του εμπρησμού της Μαρφιν με 3 νεκρούς υπάλληλους το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο εξέδωσε την ετυμηγορία του κρίνοντας αθώους τους δυο κατηγορούμενους, τον Θοδωρή Σίψα και τον Παύλο Ανδρεάδη.

Εξαλλου κάνεις από τους αυτόπτες μάρτυρες δεν τους αναγνώρισε ως εκείνους που πετάξαν τις μολότοφ στην τράπεζα και στον Ιανό. Αλλωστε αυτός ήταν και ο λόγος της διαφωνίας ανακριτή και εισαγγελία πριν από τρία χρόνια με αποτέλεσμα η διαφωνία να λήξει με βούλευμα που άφηνε τους δυο κατηγορούμενους ελεύθερους με όρους.

Από την άλλη πλευρά οι γονείς της Αγγελικής Παπαθανασοπούλου, της Παρασκευής Ζούλια και του Επαμεινώνδα Τσακάλη η ζωή των οποίων κόπηκε τόσο βίαια ψάχνουν ακόμη να βρουν τους υπαίτιους.

Νωρίτερα και η εισαγγελείς της έδρας είχε προτείνει την απαλλαγή τους τονίζοντας για τον ΣΙψα ότι δεν υπάρχουν σοβαρές και ικανές ενδείξεις για να οδηγήσουν στην ενοχή του.

Την ίδια απαλλακτική πρόταση είχε και για τον κατηγορούμενο για τον εμπρησμό του βιβλιοπωλείου ΙΑΝΟΣ, Παύλο Ανδρεάδη ή Άντρεβ για τον οποίο επισήμανε ότι δεν βρισκόταν ούτε καν στην πορεία την επίμαχη ημέρα.

Στις απολογίες τους οι δυο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν κάθε σχέση με την κατηγορία με τον Σιψα ιδιαίτερα φορτισμένο να λέει:
«Αρνούμαι κατηγορηματικά τις κατηγορίες. Δηλώνω αθώος. Εχω καταδικάσει την επίθεση στην τράπεζα Μαρφίν από το 2011. Ως άνθρωπος που αγωνίζεται για τη αντιεξουσία και την ελευθερία δε θα μου επέτρεπα να κάνω αυτό για αυτό που κατηγορούμαι» είπε στην έναρξη της απολογίας του ο Θόδωρος Σίψας επισημαίνοντας, με εμφανή τη συγκινησιακή φόρτιση και προσπαθώντας να συγκρατήσει τα δάκρυα του.

Ο κατηγορούμενος, διανομέας τροφίμων, περιέγραψε στην απολογία του βήμα βήμα το δρομολόγιο που ακολούθησε εκείνη την ημέρα από την στιγμή που άφησε την μοτοσυκλέτα του στο Πεδίο του Αρεως μέχρι και την ώρα που προσήχθη από τους αστυνομικούς την ώρα που βρισκόταν στο πάρκο της οδού Ναυαρίνου στα Εξάρχεια.

«Ξεκίνησα από το Πεδίο του Αρεως όπου άφησα και τη μοτοσυκλέτα μου. Προχώρησα προς την οδό Πατησίων για να πάω στο Σύνταγμα. Σοκαρίστηκα με τον όγκο του κόσμου που υπήρχε εκείνη ημέρα(···) Οταν αντιλήφθηκα καπνούς στην οδό Σταδίου, σταμάτησα να δω τι συμβαίνει στην τράπεζα Μαρφίν. Κάποια στιγμή ανέβηκα στο πεζοδρόμιο
άκουσα να φωνάζουν και να ζητάνε βοήθεια και να βγαίνουν πυκνοί καπνοί από το κτίριο. Εβλεπα κόσμο με μπουκάλια νερού να προσπαθεί να σβήσει φωτιά και αργότερα άκουσα να πέφτουν δακρυγόνα. Και τότε επειδή κατάλαβα ότι θα έρθουν και θα πλησιάσουν τα ΜΑΤ κατέβηκα προς το πεζοδρόμιο και προχώρησα προς το Σύνταγμα» τόνισε ο κατηγορούμενος.

 Ο 34χρόνος υποστήριξε πως εκείνη τη στιγμή σκέφτηκε πως θα μπορούσε να βοηθήσει τους υπαλλήλους της τράπεζας Μαρφίν να βγουν ωστόσο όπως τόνισε δεν αντιλήφθηκε ότι κινδύνευε η ζωή τους.

Εισαγγελέας: Πόση ώρα μείνατε κοντά στο κτίριο της Μαρφίν;
Κατηγορούμενος: Εμεινα ένα με δυο λεπτά εκεί
Εισαγγελέας: Τότε ποια ήταν προσπάθεια να βοηθήσετε;
Κατηγορούμενος: Είπα ότι σκέφτηκα να τους βοηθήσω. Σκέφτηκα ότι θα έρθουν να μας επιτεθούν Ματ και κατέβηκα στο οδόστρωμα. Δεν είχα καταλάβει ότι κινδυνεύουν ζωές.

Σύνεδρος εκ των αριστερών: Αναφέρεται πως έξω από κατάστημα ήταν κάποιος φίλος σας;
Κατηγορούμενος: Οχι μόνος μου ήμουν
Σύνεδρος εκ δεξιών: Εσείς ανήκετε στον αντιεξουσιαστικό χώρο. Μάθατε τι είχε γίνει; Ποιοι μπορεί να είναι; Από χώρο αυτόν ή είχαν παρεισφρήσει άλλα άτομα;
Κατηγορούμενος: Η άποψη που υπήρχε ήταν ότι είχε παρεισφρήσει άλλος κόσμος.
Σύνεδρος εκ δεξιών: Και τι κόσμος είναι αυτός ;
Κατηγορούμενος:  Μπορεί να είναι φίλαθλοι, μεθυσμένοι, οτιδήποτε…

Ο Θόδωρος Σίψας κατέληξε: «Όταν έλαβα γνώσεις για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζω ήταν το μεγαλύτερο σοκ της ζωής μου. Εγώ πήγα να βοηθήσω και τώρα με κατηγορούν για κάτι που δεν έχω πράξει και μάλιστα για ένα τόσο βαρύ έγκλημα».

Παύλος Ανδρεάδης ή Αντρέεβ: Θέλω να βρεθούν οι ένοχοι. Δεν ήμουν καν στην πορεία.

Κάθε σχέση με την πορεία της 5ης Μαΐου 2011 αλλά και τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν εκείνη την ημέρα αρνήθηκε στην απολογία του ο ηλεκτρολόγος Παύλος Ανδρεάδης η Αντρέεβ ο οποίος κατηγορείται για τον εμπρησμό του βιβλιοπωλείου ΙΑΝΟΣ.

«Από πρώτη στιγμή αρνήθηκα την κατηγορία διότι δούλευα στον Διόνυσο εκείνη την ημέρα. Επειδή ήταν η γιορτή της μητέρας μου θυμάμαι κατά 90% τι έκανα» ανέφερε.
Πρόεδρος: Πως αστυνομία έφτασε σε εσάς;
Κατηγορούμενος: Αυτό δεν το ξέρω, η αστυνομία το ξέρει
Πρόεδρος: Ανήκετε σε κάποιο χώρο;
Κατηγορούμενος : Οχι σε κανένα. Επεσα από τα σύννεφα όταν έμαθα για τι κατηγορούμαι

«Συλλυπητήρια στους συγγενείς των δυο θυμάτων. Θα ήθελα να βρεθούν οι πραγματικοί ένοχοι» ανάφερε, κλείνοντας την απολογία του, ο κατηγορούμενος.

΄Ηταν  ποτέ δυνατό να  φτάσει ένα δικαστήριο σε καταδίκη  δυο ανθρώπων  με τα στοιχεία-σκύβαλα  που προσκόμισε η αστυνομία για τους δύο κατηγορούμενους; Και πώς αλήθεια φτάσανε σ΄αυτούς, όταν στα συγκεκριμένα επεισόδια των ημερών εκείνων ανάμεσα στους διαδηλωτές πρωτοστατούσαν εκατοντάδες μπαχαλάκηδες,αλλά και ουκ ολίγοι   Χρυσαυγίτες με μάσκες; ΄Ηταν οι ίδιοι  που έκαψαν την Αθήνα το 2012 στα μεγάλα  επεισόδια στο κέντρο, όπως έχουμε ξαναγράψει αναλυτικά και από τις μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων.

Εμείς δεν αποκλείουμε καθόλου τους άτυχους υπαλλήλους της Μαρφίν να τους έκαψαν μασκοφόροι Χρυσαυγίτες. ΄Ηταν η εποχή που ο Μιχαλολιάκος λύσσαγε  να φτιάξει κλίμα για να πετύχει μαζί με μια άτακτη χρεοκοπία της χώρας  και τον εμφύλιο που θα του έδινε φτερά.

Η δολοφονία Γρηγορόπουλου ήταν κι αυτή ενταγμένη σε εκείνο το σχέδιο. Το ίδιο και οι υπόλοιπες δολοφονίες και οι κακοποιήσεις μεταναστών. Γιατί όχι και οι δολοφονίες των ανθρώπων στη Μαρφίν να μην ήταν κι αυτό έργο των Ναζιστών; θα δίσταζαν; ΄Εχουν μήπως όσιο και ιερό; Μια χαρά θα χρωμάτιζε  την περιρρέουσα της εποχής ατμόσφαιρα.

Φυσικά, η ναζιστοκρατούμενη αστυνομία ούτε καν θέλει να ακούσει γι΄αυτή την εκδοχή. Θα εξέθετε το… σώμα που όπως είπαμε ο Μιχαλολιάκος εδώ και χρόνια το έχει αλώσει σε ένα ποσοστό 40%.

Οπότε, οι συνήθως ύποπτοι,  ήταν “κουτί” και για το έγκλημα της Μαρφίν. Πιάστε Σίψα και  Ανδρεάδη και καθαρίσαμε. Ούτε οι πρώτοι αθώοι που δικάζονται θα ήταν, ούτε οι τελευταίοι. Λεπτομέρεια, φυσικά, για την ηθική πολλών από τους… φύλακες της ασφάλειας  και της τάξης των πολιτών.  

 

3. Υγρός τάφος η Μεσόγειος για 3.940 πρόσφυγες και μετανάστες το 2016
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Borja Ruiz Rodriguez/MSF via AP

 

Συνολικά 3.940 πρόσφυγες και μετανάστες έχασαν φέτος τη ζωή τους κατά τον διάπλου της Μεσογείου, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

Βάσει των τελευταίων στοιχείων, οι περισσότεροι θάνατοι (3.463) καταγράφηκαν στην κεντρική Μεσόγειο, στο πέρασμα που συνδέει τη Βόρεια Αφρική και την Ιταλία.

Άλλοι 415 χάθηκαν στο πέρασμα της ανατολικής Μεσογείου, μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, ενώ 62 πνίγηκαν διασχίζοντας τη δυτική.

Αν και ο αριθμός των μεταναστών που έχασαν τη ζωή τους στη θάλασσα από τις αρχές του έτους έχει ήδη ξεπεράσει τον αριθμό των θυμάτων για το σύνολο του 2015, όταν καταγράφηκαν 3.702 θάνατοι, ο αριθμός των αφίξεων είναι σημαντικά χαμηλότερος φέτος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΔΟΜ, σχεδόν 333.400 μετανάστες και πρόσφυγες έφθασαν στις ευρωπαϊκές ακτές δια θαλάσσης φέτος, συγκριτικά με 728.926 αφίξεις που καταγράφηκαν την αντίστοιχη περίοδο του 2015.

Πάνω από ένα εκατομμύριο μετανάστες και πρόσφυγες ήλθαν τελικά στην Ευρώπη έως τα τέλη του περασμένου έτους, με τους περισσότερους εξ αυτών να φθάνουν στην Ελλάδα.

Δεν είναι ατυχήματα. Είναι καθαρές δολοφονίες. Της απάθειας, της αδιαφορίας, του ατομικισμού, του εθνικισμού και του ρατσισμού του κόσμου ολόκληρου.  3940 δολοφονίες. Η ντροπή του 21ου αιώνα!

4. Βόμβες Πάγκαλου κατά Τσίπρα: Είναι επικεφαλής μίας ομάδας κακοποιών όπως ο Χίτλερ
Βόμβες Πάγκαλου κατά Τσίπρα: Είναι επικεφαλής μίας ομάδας κακοποιών όπως ο Χίτλερ

 

Απίστευτους χαρακτηρισμούς χρησιμοποίησε ο Θεόδωρος Πάγκαλος για να επιτεθεί στον πρωθυπουργό.

Ο πρώην υπουργός έφτασε στο σημείο να παρομοιάσει τον Αλέξη Τσίπρα με τον Αδόλφο Χίτλερ. Συγκεκριμένα είπε «Εγώ θα συγχαρώ την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για μία σκληρή, αδίστακτη ομάδα κακοποιών. Πολεμάω σκληρά, τον μικροαστικό καθωσπρεπισμό. Ο Χίτλερ, ήταν επικεφαλής μίας συμμορίας κακοποιών ή δεν ήταν; Πήρε 35%! Επειδή δεν έχει ο Τσίπρας τον στρατό για να κάνει αυτά που έκανε ο Χίτλερ; Ο Χίτλερ είχε τον στρατό και έκανε αυτά που έκανε» είπε ο κ. Πάγκαλος.

«Πολύ καλό να σεβόμαστε τη πλειοψηφία και εγώ την σέβομαι» συνέχισε ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε: «Και δεν ζητάω να παραιτηθεί η κυβέρνηση, όσο έχει την πλειοψηφία. Συγχαίρω την ηγεσία αυτής της ομάδας κακοποιών, η οποία κατάφερε να κερδίσει καταρχήν την λαϊκή πλειοψηφία- 18% είχε πάρει επί των εγγεγραμμένων, δεν είναι ακριβώς λαϊκή πλειοψηφία και 25 % επί των ψηφισάντων… Αλλά εν πάση περιπτώσει, ας πούμε ότι κέρδισε, ότι ήρθε πρώτη και πήρε το μπόνους των 50 εδρών του μεγαλοφυούς νομοθέτη Σκανδαλίδη που έκανε το μπόνους των 50 εδρών. Καταφέρανε τώρα τελευταία, δεν ξέρω αν το έχετε πάρει χαμπάρι, ότι γελοιοποιούμενοι και οδηγώντας την κυβέρνησή τους και το κόμμα τους από γκάφα σε γκάφα, κάνανε να ξεχάσουμε την οικονομική κατάσταση».

΄Εχει χάσει  πια το μέτρο ο…  Θεόδωρος. Δε θες πολύ,βέβαια, για να καταντήσεις γραφικός. ΄Αλλωστε, πάντα σκοινοβατούσε μεταξυ σοβαροφάνειας και γραφικοτητας. Στα όρια  βρισκόταν πάντα. Σοβαρός,πάντως,ο Πάγκαλος δεν υπήρξε ποτέ.