ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

  1. ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ ΣΕ ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗ   ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΝΤΙΑΜΕΡΙΚΑΝΙΣΜΟΥ .
2. Η ΝΕΟ-ΧΙΩΤΙΚΗ  ΚΟΥ ΚΛΟΥΞ ΚΛΑΝ

1. Λαβρόφ σε Τσίπρα: Φέρνω τα χαιρετίσματα του Πούτιν -Τι συζήτησαν στο Μαξίμου
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI /ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Μια ευρεία γκάμα θεμάτων καλύφθηκε κατά τη συνάντηση που είχαν νωρίτερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Σεργκέι Λαβρόφ.

Ειδικότερα, συζήτησαν για τις σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης- Ρωσίας, καθώς και τις περιφερειακές εξελίξεις, ιδιαίτερα σε σχέση με την Ανατολική Μεσόγειο, τη Συρία και την Ουκρανία. Επιπλέον, αντάλλαξαν απόψεις για την σημασία εξεύρεσης δίκαιης, βιώσιμης και ολοκληρωμένης λύσης του Κυπριακού, στη βάση των αποφάσεων το Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Στο μεταξύ, πληροφορηθήκαμε, πως στη διάρκεια των  συζητήσεων Τσίπρα και  Λαβρόφ ανέκυψε σοβαρό …ακουστικό πρόβλημα  μεταξύ των δυο ανδρών,   εξαιτίας των συνθημάτων, των  κραυγών  και των λοιπών ιαχών και  διαμαρτυριών  των μελών του  Ρουβίκωνα, που είχαν κατακλύσει το χώρο πέριξ του Μαξίμου. Οι ακτιβιστές  αποδοκίμαζαν τον υψηλό επισκέπτη, Ρώσο αξιωματούχο για την εθνικιστική πολιτική του δικτάτορα της Ρωσίας στη Γεωργία, την  Ουκρανία, τη Συρία, αλλά και για τις νέες ιμπεριαλιστικές βλέψεις του “Τσάρου” στη  Βαλτική και τις παρίστριες περιοχές.

Αν δεν πιστεύετε τις….έγκυρες  πληροφορίες μας, ρωτήστε και τον μπάρμπα μας τον ψεύτη. Αυτός ξέρει καλύτερα.

‘ Οταν ο ακτιβισμός γίνεται…επάγγελμα, συνήθεια, εκτόνωση ή ακόμα και ιδεοληπτική, επιλεκτική “τύφλα”, τότε μπορείς να βγαίνεις χωρίς τσίπα, όπως έκαναν πρόσφατα τα παλικάρια του Ρουβίκωνα και να διατρανώνεις σε όλους τους τόνους  πως οφείλουμε όλοι να υποδεχτούμε “θερμά” τον πρόεδρο της Αμερικής ,αλλά θερμά ή έστω και αδιάφορα τον υπουργό των εξωτερικών μια χώρας που κατηγορείται για σοβαρά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Τί ντροπή για τον κατ΄επίφαση ακτιβισμό!

 

2. Οι ξενοδόχοι της Χίου κλείνουν τις πόρτες στις ΜΚΟ -Δεν θα τους νοικιάζουν καταλύματα για πρόσφυγες

Οι ξενοδόχοι της Χίου κλείνουν τις πόρτες στις ΜΚΟ -Δεν θα τους νοικιάζουν καταλύματα για πρόσφυγες

Η ολοένα και αυξανόμενη πρόθεση των Μ.Κ.Ο. να ενοικιάζουν καταλύματα για πρόσφυγες και μετανάστες ακόμα και σε τουριστικές περιοχές της Χίου βρίσκει πλέον αντίθετους τους ξενοδόχους και ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων δωματίων του νησιού.

Οι ίδιοι υποστηρίζουν πως η τακτική αυτή από τη μία ωφελεί οικονομικά μερίδα επαγγελματιών του κλάδου, από την άλλη καταστρέφει το τουριστικό προϊόν της Χίου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του politischios.gr μετά την τελευταία απόπειρα ιδιοκτήτη τουριστικής μονάδας στην Αγιά Φωτιά να προσεγγίσει την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ προτείνοντας ενοικίαση των δωματίων του, τα διοικητικά συμβούλια των δύο συλλόγων κινητοποιήθηκαν βάζοντας φρένο σε μία τακτική που υπονομεύει τον εναπομείναντα τουρισμό του νησιού.

Πρώτο πήρε θέση το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων Χίου, με τον πρόεδρό του Δ. Κυτριλάκη να επισημαίνει στον «π» ότι το εύκολο κέρδος έχει σαφέστατες συνέπειες στην τοπική οικονομία.
«Είναι δεδομένο ότι κανένας από εμάς ή τους συναδέλφους μας δεν είναι ρατσιστής ή μισάνθρωπος. Όμως τους προτρέπουμε να μην παραχωρούν τα καταλύματά τους για τον συγκεκριμένο σκοπό διότι θα φθάσουμε στο σημείο να υποτιμήσουμε μόνοι μας το τουριστικό μας προϊόν. Ποιος τουρίστας θα πάει σε μία περιοχή όπως ο Καρφάς ή η Αγιά Φωτιά ξέροντας ότι τα ξενοδοχεία ή τα ενοικιαζόμενα δωμάτια έχουν καταληφθεί για τον συγκεκριμένο σκοπό. Και σε εμένα και σε άλλους συναδέλφους έχουν προτείνει πολλές φορές την ενοικίαση των δωματίων μας. Φυσικά αρνηθήκαμε διότι πρώτοι εμείς πρέπει να διαφυλάξουμε τον τουριστικό προορισμό που λέγεται Χίος», ανέφερε ο ίδιος στο politischios.

Στη γραμμή του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων κινείται πλέον και το νεοσύστατο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ξενοδόχων του νησιού, διαχωρίζοντας σαφέστατα τη θέση του από όσους επαγγελματίες επιλέγουν την ενοικίαση των ξενοδοχείων τους σε Μ.Κ.Ο.. «Το θέμα μας απασχόλησε στην τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου. Σε αυτή πήραμε την απόφαση να μην ενοικιάζουμε τις μονάδες μας για τον συγκεκριμένο σκοπό και αυτό προτρέπουμε τα μέλη μας. Φυσικά πρόκειται για μία απόφαση που δεν είναι δεσμευτική”, ανέφερε στον “π” ο πρόεδρος των ξενοδόχων της Χίου Γ. Μισετζής.

Μετά λόγου γνώσεως λέμε και ισχυριζόμαστε πως οι Χιώτες σε ένα καθόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό, έχουν καταντήσει κανονικοί ναζιστές προσφυγοφάγοι. Στις εγκαταστάσεις της ΄Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ  έχουμε ανθρώπους που εργάζονται με τους πρόσφυγες  και μπορούμε να έχουμε  ειδήσεις και πληροφόρηση από πρώτο χέρι.

΄Ενας απ΄αυτούς, μας  διηγήθηκε το παρακάτω περιστατικό:   Μπαίνει ο άνθρωπος  σε ένα ταξί να πάει από το λιμάνι στο σπίτι του. Πιάσανε κουβέντα στο δρόμο με το ταξιτζή , ήρθε ο λόγος και  στους πρόσφυγες. Και τί του λέει ο αλητήριος; “Φίλε, αυτό το αίσχος που ζει το νησί, εμείς δε θα το επιτρέψουμε άλλο”. -Και τί θα κάνετε; τον ρωτάει ο δικός μου. Και η απάντηση του Χιώτη. “΄Οχι τί θα κάνουμε, αλλά τί κάνουμε εδώ και μήνες, όταν ξεμύτισαν τα ποντίκια στο νησί. Βγαίνουμε σαν πέφτει η νύχτα σε περιπολίες γύρω στο νησί και όπου τους συναντάμε, τους σπάζουμε στο ξύλο με τα ρόπαλα”!

Μετά λόγου γνώσεως το καταγγέλλουμε. Κι αν θέλει ο εισαγγελέας, ας μας καλέσει να του πούμε περισσότερα και πιο συγκεκριμένα για πρόσωπα και πράγματα.

Αληταρία είπαμε. Ναζισταριό. Πώς αλλιώς μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς  αυτούς τους Χιώτες της Νεο- Κου Κλουξ Κλαν;