ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

  1. ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ …ΧΑΜΗΛΩΝ ΠΡΟΣΔΙΟΚΩΝ
  2. ΣΛΟΒΕΝΟΣ “ΜΑΡΞΙΣΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ” ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΘΑ ΨΗΦΙΖΕ ΤΡΑΜΠ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΑΝΟΙΓΕ ΣΤΡΤΟΠΕΔΑ ΓΚΟΥΛΑΓΚ
  3. ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΡΦΙΑ ΠΟΥ ΣΤΑΥΡΩΣΑΝ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ…ΓΥΦΤΟΙ ΤΑ ΦΤΙΑΞΑΝΕ!
  4. ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ  ΠΕΣ ΑΛΕΥΡΙ; Η “ΣΤΕΝΗ”   ΣΕ ΓΥΡΕΥΕΙ
  5.   ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΑΘΩΩΝ ΜΕ ΤΣΙΓΑΡΟ.
  6. ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟΣ. “ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ”
1. ΔΟΜΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕ ΝΕΑ ΥΠΟΡΓΕΙΑ
Σήμερα ο ανασχηματισμός -Ποιοι μένουν, φεύγουν & ποιοι έρχονται
Φωτογραφία: Sooc/Αλέξανδρος Μιχαηλίδης

 

Το μεγάλο μπλοκ με τη λίστα των προσώπων που θα μετέχουν στο νέο κυβερνητικό σχήμα ανοίγει ο πρωθυπουργός και το… σίριαλ του ανασχηματισμού φτάνει στο τέλος του.

Σε κλίμα απόλυτης μυστικότητας ο κ. Τσίπρας έχει αποφασίσει για όλες τις κυβερνητικές αλλαγές. Και απομένουν ελάχιστες μόνο ώρες μέχρι να προχωρήσει το Μαξίμου στις επίσημες ανακοινώσεις. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του iefimerida.gr, ο Πρωθυπουργός θα ανακοινώσει σήμερα το νέο υπουργικό σχήμα, ενώ έχει αρχίσει να κάνει τα πρώτα τηλέφωνα ήδη από χθες.

Πρόθεση της ηγεσίας, είναι να δώσει το σήμα για επανεκκίνηση, σε μια δύσκολη στιγμή για την κυβέρνηση.

΄Οσο οι κοινωνίες θα συνεχίζουν να  περιμένουν με ελπίδα αλλαγή της μοίρας τους  και  να αναρωτιούνται για το ποια θα είναι  τα νέα ή τα παλιά ονόματα  των μελών μιας κυβέρνησης που πρωτοσχηματίζεται ή  κάνει ανασχηματισμό, θα είμαστε σίγουροι  πως βρισκόμαστε ακόμα στις κοινωνίες των οπαδών. Οι κοινωνίες των πολιτών θα είναι διαφορετικές. Το ίδιο και  οι κυβερνήσεις. Την εξουσία θα ασκούν τα προγραμματισμένα γι΄αυτό το σκοπό ρομπότ, υψηλής τεχνολογίας και ουδείς θα γνωρίζει αν η “μηχανή” που προϊσταται της κυβέρνησης ή  του υπουργείου   είναι αυτής της μάρκας και έχει εκείνη  την ονομασία.

΄Οσο κι αν φαίνεται σήμερα περίεργο, ανέφικτο, εξωπραγματικό, οι ημέρες εκείνες είναι κοντά. Οι άνθρωποι  “πάσχουν”  στην πορεία της ανθρωπότητας μέχρι σήμερα. Πάσχουν πολλές φορές βαριά και η κατάσταση πλέον  είναι μη αναστρέψιμη. Πόλεμοι, εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, αδικίες, αναξιοκρατία, χιλιάδες οι άλλες παθογένειες που δέρνουν αιώνες τώρα τον κόσμο μας.

Το ρομπότ, δεν έχει πάθη, άγρια ένστικτα, φιλοδοξίες, συμφέροντα, ιδεοληψίες. Είναι υπηρέτης του ανθρώπου και όπως θα προγραμματιστεί, θα λειτουργήσει.

΄Ολα ,επομένως , θα εξαρτηθούν από τον τρόπο που η “ομάδα των σοφών” θα σχεδιάσει τη λειτουργία του ρομπότ-κυβερνήτη-υπουργού-βουλευτή. Γι΄αυτό,  πέρα από σοφοί, τα μέλη της “ομάδας”, θα πρέπει απαραίτητα  να είναι φορείς ανθρωποκεντρικού πολιτισμού, που αυτό με τη σειρά του σημαίνει πως κέντρο κάθε απόφασης και πράξης θα είναι αποκλειστικά  ο άνθρωπος. Είναι αυτοί, που θα  δεσμεύσουν τη μηχανή με ισχυρά και ακατάλυτα προγράμματα, λογισμικά, αλγόριθμους,να λειτουργεί  με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον των ατόμων-πολιτών στις μελλοντικές κοινωνίες.

Σήμερα, όσα νέα πρόσωπα, ακόμα και με ικανότητες στελεχώνουν τις κυβερνήσεις, τους θώκους των θεσμών, τις άλλες κρίσιμες και ευαίσθητες θέσεις, πάντα το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο. Προσωποπαγής, πελατειακή, συμφεροντολογική, φανατική  συμπεριφορά.   Τέτοιες παρεκκλίσεις   δεν παρουσιάζουν τα κομπιούτερ ,τα ρομπότ, η μηχανή υψηλής, τεχνητής νοημοσύνης.

΄Ολα θα αλλάξουν σε λίγες δεκαετίες. Ο νέος αιώνας θα βρει τις ανθρώπινες κοινωνίες, πραγματικά…ανθρώπινες,  ανθρωπιστικές. Θα βρισκόμαστε  στον αστερισμό του ΠΟΛΙΤΗ,  όχι των πολιτικών και των πολιτευμάτων που δεν έχουν πιά (ούτε είχαν) τίποτα να δώσουν και να προσφέρουν στον άνθρωπο.

 

2. Ο ΦΟΒΕΡΟΣ ΜΑΡΞΙΣΤΗΣ
Σοκ από Σλαβόι Ζίζεκ: Αν ήμουν στις ΗΠΑ θα ψήφιζα Ντόναλντ Τραμπ
Σοκ από Σλαβόι Ζίζεκ: Αν ήμουν στις ΗΠΑ θα ψήφιζα Ντόναλντ Τραμπ

 

ο Σλοβένος μαρξιστής φιλόσοφος Σλάβοι Ζίζεκ -γνωστός στη χώρα μας, μεταξύ άλλων, και ως ένθερμος υποστηρικτής του ΣΥΡΙΖΑ- ο οποίος απαντώντας στη ερώτηση του βρετανικού δικτύου Channel 4 News ποιον θα ψήφιζε αν ήταν Αμερικανός, απάντησε: «τον Ντόναλντ Τραμπ».

Γράφαμε παλιότερα γι΄αυτόν τον ανεκδιήγητο “φιλόσοφο” που δεν αισχύνεται να  αυτοαπαοκαλείται και κομμουνιστής-μαρξιστής.

    20.05.13
ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΣΤΡΤΟΠΕΔΑ ΓΚΟΥΛΑΓΚ ΓΙΑ ΤΟΥΣ…ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ
 “Με μια σκληρή ανακοίνωση σχολίασε η ΝΔ τα όσα είπε ο Σλαβόϊ Ζίζεκ παρουσία του Αλέξη Τσίπρα για το ότι πρέπει να στέλνονται σε στρατόπεδα συγκέντρωσης όσοι δεν ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ. Η ΝΔ κάνει λόγο για αδιανόητες ρατσιστικές επιθέσεις των φίλων του κ. Τσίπρα.
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ  ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ:
«Ανατριχίλα και αποτροπιασμό προκαλεί η σημερινή αποκάλυψη του 9.84, ότι κατά τη διάρκεια των ταξιδιών αναψυχής του στην Κροατία, ο κ. Τσίπρας συζητούσε με γραφικές φυσιογνωμίες της παρακμιακής αριστεράς πως “όσοι δεν υποστηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ θα πάρουν εισιτήριο χωρίς επιστροφή για τα Γκουλάγκ!”.
Η περίφημη φράση εκστομίστηκε από τον προνομιακό συνομιλητή του κ. Τσίπρα, Σλαβόι Ζίζεκ, σε κοινή τους εμφάνιση στην Κροατία, με τον κ. Τσίπρα να χειροκροτά, τις αθλιότητες του κ. Ζίζεκ και τις απειλές του προς τους Έλληνες πολίτες.
Δυστυχώς, ο όψιμος ανταγωνισμός των δύο άκρων στη χώρα μας, οδηγεί τον κ. Τσίπρα σε αποδοχή φρικωδών, εμφυλιοπολεμικών, ρατσιστικών παραληρημάτων και απειλών προς τους Έλληνες πολίτες!».
Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν λακωνική αλλά απαξιωτική:
“Τελικά, η βλακεία και η γελοιότητα δεν έχουν κανένα όριο στην περίπτωση της ΝΔ.” (MME)
***
Ιστορικά  το ΝΕΟ-ΠΑΣΟΚ (ΣΥΡΙΖΑ) καταγράφεται στα κόμματα του ολοκληρωτισμού ,τα οποία, εκτός των άλλων ,διακρίνονται  για το νεφελώδη-αδιευκρίνιστο ,ιδεολογικό προσανατολισμό τους.  Γι΄αυτό υποστηρίζουμε (και όχι μόνο εμείς) πως η μορφή και η  πρακτική του, ως κόμμα , δεν απέχουν πολύ από εκείνες των Νεο-Ναζί. Τυπικές-φραστικές-τεχνητές-δημαγωγικές  είναι στην ουσία οι αντιπαραθέσεις και οι διαφοροποιήσεις του ΣΥΡΙΖΑ, παρά χαώδεις και πραγματικές , με την εγκληματική οργάνωση του Μιχαλολιάκου.
Ας μην ξεχνάμε πως οι “Αγανακτισμένοι” παλιότερα,οι περισσότεροι από τους οποίους στεγάστηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ,  ήταν αυτοί που κάψανε σαν τα ποντίκια  τους  ομήρους της Μαρφίν, που πυρπόλησαν πολλές φορές  το κέντρο της Αθήνας,που επετίθεντο ανελλιπώς εναντίον μνημονιακών πολιτικών (εν ενεργεία και μη) στη Βουλή, τους δρόμους ή στα σπίτια τους, που τελευταία πυροβόλησαν εν ψυχρώ και τραυμάτισαν στη Χαλκιδική αστυνομικούς σε υπηρεσία.
Από την άλλη, παρακολουθούμε ότι αντιγράφουν την τακτική των Χρυσαυγιτών, όσον αφορά την ανάληψη των ευθυνών τους για τις πράξεις τους. Ως γνωστόν, όταν  Χρυσαγίτες συλλαμβάνονται  “κλέπτοντες οπώρας” (διάβαζε να μαχαιρώνουν πισώπλατα ταλαίπωρους Πακιστανούς),  ο Μιχαλολιάκος σπεύδει να τους απαρνηθεί,  “πριν αλέκτορα φωνήσαι” και “διαρρηγνύει τα ιμάτιά” του πως οι δράστες είναι…Πασόκοι και όχι δικοί του. ΄Ιδια είναι η μέθοδος και της “Κουμουνδούρου”. Αποποιούνται των ευθυνών τους για τις δολοφονίες των θυμάτων της Μαρφίν, τις πυρπολήσεις ιστορικών μνημείων και κτιρίων στο κέντρο της Αθήνας, τους θανάσιμους τραυματισμούς των αστυνομικών στη Χαλκιδική και για όλα  φταίει η…Τρόικα και η Μέρκελ.
Συμπεραίνουμε ,επομένως, πως οι αντιρατσιστικές  “κορώνες” αυτού του παρακμιακού, “αριστερού” κόμματος  είναι για το “θεαθήναι”  και φυσικά  μοναδικό στόχο έχουν την ” άγραν  ψήφων”.  Στην πραγματικότητα, όπως φαίνεται και από την παραπάνω αναφορά-απειλή  του φασιστοειδούς Ζίζεκ,   φίλου του Τσίπρα, οι Συριζαίοι είναι έτοιμοι να στείλουν κόσμο μη πατριωτών στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, αφού,κατά τη δικιά τους κοσμοθεωρία  “όστις δεν είναι μεθ΄ ημών, είναι καθ΄ημών” και άρα…αναλώσιμοι!
Για μας αυτή η “θέση” δεν είναι ούτε περίεργη,ούτε απίστευτη,ούτε καινούρια. Το αντίθετο. Ο “αχταρμάς” του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα αλλόκοτο, κομματικό εξάμβλωμα στο οποίο συμφύρονται ακροδεξιοί, κεντροδεξιοί, κατ΄επίφαση αριστεροί  (στη φρασεολογία και τον “ξύλινο” λόγο) και γενικότερα  αδιευκρίνιστης ιδεολογικής ταυτότητας οπαδοί -“κινούμενη άμμος”. Είναι  ο παλιός  συρφετός των πρασινοφρουρών ,των Κολάδων,των Κανελλόπουλων ,των Φωτόπουλων, των κακομαθημένων συντεχνιών του Α.Παπανδρέου, που επί  (σχεδόν)  μια εικοσαετία  θρασύτατα, προκλητικά, αλαζονικά   απομύζησαν το “μεδούλι” της οικονομίας, προήγαγαν την αναξιοκρατία και τις πελατειακές σχέσεις σε επιστήμη, κυνήγησαν αμείλικτα τους αντιπάλους τους,  καταδυνάστευσαν και ερήμωσαν στην κυριολεξία τον τόπο. Αυτοί ακριβώς είναι  σήμερα  ο κύριος “πληθυσμός” του Νεο-Πασόκ -ΣΥΡΙΖΑ.΄Ιδια συνθήματα, ίδια ιδεολογική σύγχυση φρενών,ίδιος “αχταρμάς”, ίδιες “μαυρογυαλούρικες” τακτικές.
Ειδικά η ρατσιστική  αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ περί “ημετέρων και μη”,περί μνημονιακών και αντιμνημονιακών, περί πατριωτών και μη, ,περι επικείμενης   τιμωρίας των εχθρών του έθνους, όταν έρθουν στην εξουσία,  είναι “δείγμα γραφής”  Τσίπρα και της νεο-πασοκικής -ηγετικής τρόικας , που υπάρχει σε  πολλά  κείμενα, ομιλίες και συνεντεύξεις τους και τρέφει, για να τους συγκρατήσει,  τους ανεγκέφαλους ,τυφλωμένους  οπαδούς του κόμματος.  Ιστορικά,βέβαια,  το φαινόμενο έχει ήδη καταγραφεί, επισημανθεί και  ελέγχεται, μαζί με την πολιτική   της ανίερης-εγκληματικής   συμφωνίας Καραμανλή-Τσίπρα για την ” αγοραπωλησία”  των κεντροδεξιών ψήφων,ως  αντάλλαγμα της απαλλαγής Καραμνλή από το έγκλημα της “εσχάτης προδοσίας” για την οικονομική κατάρρευση της χώρας.
΄Ομως ,πέρα από την ιστορική διαπόμπευση, πρέπει σύντομα  και τα δύο αυτά  εγκλήματα του ΣΥΡΙΖΑ  να αποτελέσουν  αντικείμενα και  δικαστικής έρευνας-δίωξης. Δεν μπορείς να καταγγέλεις  τους ΝΕΟ-ΝΑΖΙ, που κυνηγούν και σφάζουν δυστυχισμένους Πακιστανούς και να αγνοείς το  αποκρουστικό ρατσιστικό ,πρόσωπο  και το  παραλήρημα των Συριζαίων που ονειρεύονται  και   απειλούν με στρατόπεδα συγκέντρωσης τους αντιφρονούντες και τους μνημονιακούς-ανθέλληνες.
Στο μεταξύ, οφείλουμε να έχουμε υπόψη μας το εξής: Σύντομα το κομματικό αυτό “μόρφωμα” ,όσο συρρικνώνεται και διαλύεται, θα γίνεται  θρασύτερο κι απειλιτικότερο. Βεβαίως, δεν υπάρχει καμιά περίπτωση  να κατακτήσει την εξουσία,  για να θέσει σε εφαρμογή τα ρεβανσιτικά τους  σχέδια και τα προγράμματα βεντέτας- εξόντωσης των αντιφρονούντων, μη πατριωτών. Αλλά, είναι επίσης σίγουρο πως στο μέλλον  σε διαδηλώσεις, πορείες, απεργίες θα  εκτραπούν πάλι στις γνωστές  συμπεριφορές Νέο-Ναζί με κίνδυνο να αιματοκυλήσουν ξανά τη χώρα.
Από την άλλη,θα αδιαφορούν και θα απαξιούν να δικαιολογούν τις πράξεις τους (κλασικό χαρακτηριστικό φασιστικής νοοτροπίας) .Παρακολουθείστε για παράδειγμα τη σημερινή ,λακωνική απάντηση της Κουμουνδούρου στις καταγγελίες για τα στρατόπεδα  Γκουλάγκ. Αντί να καταδικάσουν το συνδαιτημόνα  του Τσίπρα, Ζίζεκ που ξεστόμισε αυτή την απίστευτη  φράση και αντί να δικαιολογήσουν,  έστω και τυπικά τα  φρενήρη χειροκροτήματα του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ  (επικρότηση των απειλών  του φασιστοειδούς) , “γράφουν” τους πάντες στα “παλαιότερα των υποδημάτων” τους , πετάνε σε όλους εμάς  κατάμουτρα  λάσπη  και …καθαρίζουν με τη φράση “η βλακεία δεν έχει όρια”. Η βλακεία των θυμάτων-καταγγελόντων, βέβαια και όχι του  φίλου τους  φασιστάκου  Ζίζεκ,που ξερνάει οχετό.
Δε φτάνει η ντροπή.΄Ετσι κι αλλιώς Συριζαίος  τσίπα και αιδώ δεν έχει. Χρειάζεται εδώλιο κατηγορουμένων  για όσους  εδώ και πολύ καιρό  “ζεσταίνουν  αυγά φιδιών” στον τόπο  μαζί με τους Νεο-Ναζί και ξεχωρίζουν του ΄Ελληνες και τους Ευρωπαίους  σε  εχθρούς και φίλους,  σε  ομοφρονούντες και  αντιφρονούντες, σε  αντιμνημονιακούς πατριώτες και μνημονιακούς ανθέλληνες.
3. Η συμμορία των Ρομά είχε δίαυλο επικοινωνίας με την Αστυνομία – Πλαστά κρατικά έγγραφα σε δίκες και απόπειρες δωροδοκίας
Φωτογραφία: EUROKINISSI

 

Τεράστιες και πολύ σημαντικές είναι οι αποκαλύψεις που φέρνει στο φως η δικογραφία για την συμμορία των Ρομά με τους 89 κατηγορούμενους που «ρήμαξε» την Αττική με ληστείες.

Σύμφωνα με την δικογραφία, οι δράστες επιδείκνυαν και εκδικητικότητα απέναντι στα θύματα τους, καθώς κατά την δράση τους εντός των σπιτιών επιδίδονταν σε βανδαλισμούς, προκαλώντας τεράστιες υλικές ζημιές σε έπιπλα, μπανιέρες, πλακάκια και άφηναν ανοιχτές τις βρύσες προκείμενου να πλημμυρίσουν οι οικίες.

Μάλιστα, στις ελάχιστες – συγκριτικά με την δράση τους – περιπτώσεις που βρέθηκαν ενώπιον της Δικαιοσύνης, οι δράστες προσκόμιζαν είτε πλαστά έγγραφα από δημόσιες υπηρεσίες, είτε ακόμη και εξέφρασαν την θέληση τους να δωροδοκήσουν τους κρατικούς λειτουργούς προς όφελος τους.

Μάλιστα, ένας εξ’ αυτών σε προφίλ του στο Facebook είχε αναρτήσει φωτογραφίες και βίντεο από άδεια δικαστική αίθουσα όπου πραγματοποιούσαν εικονικές δίκες παριστάνοντας τους κατηγορούμενους, είτε και τους δικαστές!

Οταν μέλη της συμμορίας πληροφορήθηκαν ότι οι Αρχές ερευνούν συγκεκριμένες υποθέσεις εις βάρος τους, αναζητούσαν τρόπο να έρθουν σε επαφή με αξιωματικούς προκειμένου να τους δωροδοκήσουν.

Και εκεί προστίθεται στην δικογραφία και το ζήτημα της εμπλοκής αστυνομικών. Σύμφωνα με το περιεχόμενο των συνομιλιών προκύπτει η υποβοήθηση των εγκληματικών οργανώσεων από μέλη της ΕΛΑΣ, καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι αστυνομικοί παρείχαν πληροφόρηση σε αρχηγικά μέλη της οργάνωσης με αποτέλεσμα είτε να ματαιώνεται η δράση τους, είτε να δυσχεραίνεται το έργο των Αρχών.

Η εγκληματικότητα στην Ελλάδα, δεν τείνει να  είναι αποκλειστικό φαινόμενο των Ρομά ,όπως πρόσφατα, κανάλια και  άλλα μέσα παραπληροφόρησης,  διαδίδουν. Ούτε χρεώνεται στους τσιγγάνους η μεγαλύτερη παραβατική  μερίδα.

 Πρώτη στη λίστα της εγκληματικότητας είναι τα εξαρτημένα από τα ναρκωρικά άτομα. Και φυσικά μηδαμινή η συμμετοχή στην εγκληματική πίτα των μεταναστών, ειδικά των Πακιστανών,προς άφατη λύπη και οργή των Κασιδιάρηδων.

Οι Τσιγγάνοι, όχι μόνο της Ελλάδα,στον κόσμο ολόκληρο,αντιμετωπίζουν αιώνες τώρα έναν πρωτοφανή ρατσισμό, μια αλλόκοτη περιθωριοποίηση, που εκδηλώθηκε στην ολότητά του με τις διώξεις και την αγριότητα που υπέστη αυτή η “φυλή” στην Ευρώπη  από τον παρανοϊκό Χίτλερ. Κανένα σχεδόν κράτος  στον κόσμο δε νοιάστηκε ποτέ πραγματικά γι΄αυτό, το όχι ευκαταφρόνητο πληθυσμικό κομμάτι, ειδικά σε θέματα μόρφωσης και ένταξής του στις κοινωνίες. Η γκετοποίηση οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια  και στην εγκληματικότητα. Και σίγουρα υπάρχει εγκληματικότητα και στις κοινωνίες των Ρομά. Αλλά είναι επικίνδυνο να υποστηρίζει κανείς πως οι  Τσιγγάνοι είναι  παραβατικοί εξαιτίας της…ράτσας τους. Είναι και ανήκουστη  και αποκρουστική μια τέτοια άποψη.

Γράφαμε  στις 21-2-2014 για τους Αθίγγανους:

“Διαμαρτυρία αθίγγανων στο κέντρο της Αθήνας

Στην πλατεία Κλαυθμώνος βρίσκονται από νωρίς το πρωί σήμερα τσιγγάνοι που διαμαρτύρονται για τον τρόπο με τον οποίο τους αντιμετωπίζει η Πολιτεία.

«Νιώθουμε αποκλεισμένοι από τον τομέα της Εργασίας, της Εκπαίδευσης και της Περίθαλψης. Είμαστε Έλληνες και παλεύουμε καθημερινά για την επιβίωσή μας. Ονειρευόμαστε, όπως όλοι ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας. Δίνουμε τη ζωή μας για τη μόνη πατρίδα που έχουμε, την Ελλάδα», αναφέρουν, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή τους.  Οι διαμαρτυρόμενοι λίγο μετά τις 12 ξεκίνησαν πορεία προς τη Βουλή για να καταλήξουν στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ πρόκειται να επιδιώξουν συνάντηση με τον πρωθυπουργό, αλλά και με όλα τα κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίου. Κλειστή είναι αυτή την ώρα η Σταδίου.”

Β΄κατηγορίας  πολίτες οι Τσιγγάνοι. Γύφτοι!. Χρόνια τους κρατά το επίσημο κράτος βυθισμένους στη φτώχεια, την αμορφωσιά, τη μιζέρια, τους έχει στο κυνηγητό, αντιμετωπίζουν άγριο ρατσισμό από την ελληνική κοινωνία. Η εγκληματικότητα για την οποία τους κατηγορούν, έχει άμεση σχέση με την κατάσταση που περιγράψαμε και την αντιμετώπιση που υφίστανται  από τον περίγυρό τους.
Πέντε χρόνια “έσφιξαν το ζωνάρι” οι ΄Ελληνες και ξεσηκώθηκε το σύμπαν. Οι Τσιγγάνοι, όσα ζήσαμε εμείς  όλο αυτό το διάστημα,τα αντιμετωπίζουν τα ίδια και ακόμα χειρότερα, όχι χρόνια, αιώνες τώρα. Γνωστά αυτά. Καμιά κυβέρνηση, κανένας φορέας  δεν ενδιαφέρθηκε να ανεβάσει το βιοτικό τους επίπεδο, να αναβαθμίσει  την ποιότητα της ζωής τους, να τους αντιμετωπίσει σαν πραγματικούς πολίτες της χώρας, να τους δώσει ευκαιρίες.  Κυνηγητό μόνο, κατάκριση και αδιαφορία από παντού
Πολιτεία και κοινωνία έχουν τους Τσιγγάνους στην “απ΄ έξω”, εντελώς στο περιθώριο. Μόνο στα χαρτιά και τη θεωρία έχουν και τούτοι δικαιώματα. Στην πράξη τους τα καταπατάμε όλοι εμείς με τη ρατσιστική συμπεριφορά και την αδιαφορία μας. Τί να λέμε τώρα!

 

4. Μοσκοβισί για Βαρουφάκη: Ενας αχαλίνωτος νάρκισσος που κανιβάλιζε
Φωτογραφία: SOOC

 

Αίσθηση προκαλεί η αιχμηρή αναφορά που κάνει στην Ελλάδα αλλά και προσωπικά στον Γιάνη Βαρουφάκη ο Πιερ Μοσκοβισί στο τελευταίο βιβλίο του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής», στο βιβλίο του με τίτλο «Αν είναι μεσάνυχτα στην Ευρώπη», ο Γάλλος επίτροπος Οικονομικών Υοθέσεων αποκαλεί αχαλίνωτο νάρκισσο που κανιβάλιζε τις συζητήσεις τον Ελληνα πρώην υπουργό Οικονομικών. Μάλιστα, τονίζει πως για εκείνον η Ελλάδα έχασε έξι μήνες προκειμένου να επιτευχθούν οι επιτυχείς διαπραγματεύσεις προσθέτοντας μάλιστα χαρακτηριστικά πως κατάφερε να κάνει «όλους τους υπουργούς να υιοθετήσουν ανταγωνιστική στάση απέναντι στον ίδιο και την κυβέρνησή του».

Ο Πιερ Μοσκοβισί δεν διστάζει παράλληλα να αναφερθεί και στους πρώτους μήνες διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Για να χώσει το μαχαίρι πιο βαθιά στην πληγή, ο κ. Τσίπρας διορίζει τον Βαρουφάκη υπουργό Οικονομικών. Με τον ακαδημαϊκό και ταυτόχρονα ετερόδοξο λόγο του, με την εξεζητημένη εμφάνισή του, με τη φρενήρη ενασχόλησή του με τα ΜΜΕ και τον αχαλίνωτο ναρκισσισμό του, ο Γιάνης Βαρουφάκης τράβηξε πάνω του τους προβολείς και κανιβάλισε για κάποιους μήνες τις συζητήσεις. Έφερε έτσι επί σκηνής την πολιτική του αντιπαράθεση με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τη -σχεδόν σωματική, όπως μπορώ να την επιβεβαιώσω- αντιπάθειά του προς τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ. Συνέβαλε στην ένταση των συνομιλιών, αρνούμενος κάθε διαπραγμάτευση, βγάζοντας νοκ άουτ κάθε του ακροατήριο με ατελείωτες και γεμάτες περιφρόνηση επαναληπτικές ομιλίες, προκαλώντας την απελπισία αλλά και τη σκλήρυνση της στάσης των εταίρων του. Σήμερα μπορώ να πω πως η δράση και το ύφος του όχι μόνο έκαναν την Ελλάδα να χάσει έξι πολύτιμους μήνες αλλά οδήγησαν όλους τους υπουργούς να υιοθετήσουν ανταγωνιστική στάση απέναντι στον ίδιο και την κυβέρνησή του», καταλήγει ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών.

Και όμως. Αυτό το άτομο ΜΟΝΟ στην Ελλάδα θα μπορούσε να κυκλοφορεί ελεύθερο,αφού, κατά γενική ομολογία,  ήταν, τουλάχιστον για 6 μήνες, όσο κρατούσαν οι διαπραγματεύσεις της Ευρώπης με τη νέα τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ως υπουργός οικονομίας, υπεύθυνος για την καθυστέρηση στην εξεύρεση μιας συναινετικής απόφασης  στο πόβλημα της χώρας. Και φυσικά για τα δισ. που χάθηκαν  εξαιτίας αυτής της τακτικής.

Βέβαια, θα πεις κανείς πως ούτε ο Κ. Καραμανλής, ο βασικός υπαίτιος της χρεοκοπίας της χώρας, τιμωρήθηκε ποτέ. Και δε θα τιμωρηθεί ούτε στο μέλλον.  Πόσο μάλλον ο Βαρουφάκης.

Πάντως,  η ερίτιμος σύζυγός του απειλεί πως ο Yannis της  πρέπει να κατέβη σε εκλογές,αλλά   να τον πλαισιώνουν νέα πρόσωπα! ΄Ετσι λέει. Να σώσει πάλι τη χώρα με τις φοβερές οικονομικές ιδέες που του κατεβαίνουν.

΄Οντως. Σκίζει από αυτογνωσία το ζεύγος… Μπαρουφάκη.

5. ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ
Τι παθαίνουν οι πνεύμονες ενός καπνιστή όταν κάνει ένα πακέτο τσιγάρα την ημέρα
φωτογραφία: pixabay.com

Ένας άνθρωπος που καπνίζει ένα πακέτο τσιγάρα τη μέρα, συσσωρεύει κάθε χρόνο κατά μέσο όρο 150 γενετικές μεταλλάξεις σε κάθε κύτταρο των πνευμόνων του εξαιτίας του καπνίσματος.

Σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική έρευνα, κάθε μία ξεχωριστά από αυτές τις μεταλλάξεις μπορεί να αποτελέσει την αφετηρία εξελίξεων, που θα οδηγήσουν τελικά στον καρκίνο. Αυτό εξηγεί γιατί το κάπνισμα αυξάνει τόσο πολύ τον κίνδυνο για καρκίνο των πνευμόνων.

Εκτός από τους πνεύμονες, και άλλα όργανα υφίστανται μεταλλάξεις. 

Συγκεκριμένα 
Έτσι, ένα πακέτο τσιγάρα τη μέρα επί ένα έτος προκαλεί 97 μεταλλάξεις σε κάθε κύτταρο του λάρυγγα, 39 μεταλλάξεις στο φάρυγγα, 23 στο στόμα, 18 στην ουροδόχο κύστη και έξι σε κάθε κύτταρο του ήπατος.

Οι επιστήμονες για πρώτη φορά υπολόγισαν με πιο συγκεκριμένο τρόπο την καταστροφική ζημιά που κάνει το κάπνισμα σε γενετικό επίπεδο, στα διάφορα όργανα του σώματος και εντόπισαν μια σειρά από διαφορετικούς μηχανισμούς μέσω των οποίων ο καπνός του τσιγάρου, είτε άμεσα είτε έμμεσα, προκαλεί τις μεταλλάξεις στο DNA. Πρόκειται για την πρώτη ολοκληρωμένη και συγκριτική ανάλυση του DNA των καρκίνων που σχετίζονται με το κάπνισμα.

Οι ερευνητές από 16 ερευνητικά κέντρα των ΗΠΑ, της Ευρώπης και της Ασίας, με επικεφαλής τον δρα Λουντμίλ Αλεξαντρόφ του Εθνικού Εργαστηρίου Λος ‘Αλαμος των ΗΠΑ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό “Science”, μελέτησαν -με τη βοήθεια υπερυπολογιστών- πάνω από 5.200 όγκους, συγκρίνοντας τους καρκίνους των καπνιστών με τους καρκίνους των μη καπνιστών, προκειμένου να εντοπίσουν τις μεταλλάξεις εκείνες που οφείλονται αποκλειστικά στο κάπνισμα. Βρήκαν έτσι συγκεκριμένες μοριακές «υπογραφές» των μεταλλάξεων στο DNA των καπνιστών.

«Προηγουμένως είχαμε ένα μεγάλο όγκο επιδημιολογικών στοιχείων που συνδέουν το κάπνισμα με τον καρκίνο. Όμως τώρα πια μπορούμε πραγματικά να παρατηρήσουμε και να εξειδικεύσουμε τις μοριακές αλλαγές στο DNA εξαιτίας του καπνίσματος», δήλωσε ο Αλεξαντρόφ.

Όπως δήλωσε ο καθηγητής του King’s College του Λονδίνου Ντέηβιντ Φίλιπς, στα όργανα που έρχονται σε επαφή με τον καπνό του τσιγάρου (στόμα, λαιμός, πνεύμονες) οι μεταλλάξεις στο DNA τους προκαλούνται με άμεσο τρόπο, ενώ σε άλλα όργανα του σώματος οι κυτταρικές μεταλλάξεις γίνονται έμμεσα.

Οι επιστήμονες εντόπισαν τουλάχιστον πέντε διαφορετικούς τρόπους («υπογραφές») βλάβης του DNA από τον καπνό.

Η πιο συνηθισμένη είναι η επιτάχυνση ενός κυτταρικού «ρολογιού» που οδηγεί σε πρόωρη μετάλλαξη του γενετικού υλικού. Μερικοί καρκίνοι λόγω του καπνίσματος έχουν μόνο μια «υπογραφή» μετάλλαξης, ενώ άλλοι περισσότερες από μία. Για μερικές μεταλλάξεις, οι υποκείμενοι βιολογικοί μηχανισμοί παραμένουν ακόμη ασαφείς.

Το κάπνισμα σκοτώνει τουλάχιστον έξι εκατομμύρια ανθρώπους κάθε χρόνο και, αν συνεχισθεί η σημερινή τάση, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, θα υπάρξουν πάνω από ένα δισεκατομμύριο σχετικοί θάνατοι έως το τέλος του αιώνα μας. Το κάπνισμα έχει συσχετισθεί -με βάση επιδημιολογικά στοιχεία- με τουλάχιστον 17 διαφορετικά είδη καρκίνου.

Το τσιγάρο είναι ένα πολύπλοκο μίγμα που περιέχει πάνω από 7.000 χημικές ουσίες και, από αυτές, τουλάχιστον 70 θεωρούνται καρκινογόνες.

Και καλά ο καπνιστής. Παθαίνει ό,τι παθαίνει από την αφροσύνη και την ηλιθιότητά του. Αλλά, ο παθητικός καπνιστής; Να είναι κι αυτός εκτεθειμένος στους ίδιους με τον καπνιστή κινδύνους;  Γιατί; Δεν είναι παράλογο ,βάρβαρο και άδικο;

Το φασιστικό αυτό, ελληνικό φαινόμενο  να καπνίζουν οι θεριακλήδες σε κλειστούς χώρους (καφετέριες,εστατόρια,κλαμπ) ακόμα και σε μέρη που υπάρχουν παιδά ,πώς να το χαρακτηρίσει κανείς; Εκτός από  “φασισμός”  μια πιο δυνατή,αντιπροσωπευτική  λέξη  υπάρχει;

 

6. Σόου Κασιδιάρη στον Βοτανικό -Ανέβηκε στα κάγκελα για το μουσουλμανικό τέμενος
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI /ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Στα κάγκελα ανέβηκαν στην κυριολεξία οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής που βρέθηκαν στον χώρο που θα ανεγερθεί το μουσουλμανικό τέμενος στο Βοτανικό όπου νωρίς το πρωί η αστυνομία σε επιχείρησή της απομάκρυνε και προσήγαγε τους καταληψίες.

Μετά την εκκένωση, τοποθετήθηκαν στην είσοδο του χώρου που θα ανεγερθεί το τέμενος λαμαρίνες για να εμποδίζει την οπτική επαφή στο εσωτερικό του. Έτσι ο Ηλίας Κασιδιάρης ανέβηκε στα κάγκελα για να δει τι συμβαίνει μέσα.

Από την άλλη, ο Ηλίας Παναγιώταρος απευθυνόμενος στους αστυνομικούς φώναξε περιπαικτικά «να έχετε την ευλογία του Ιμάμη».

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο Ηλίας Κασιδιάρης έκανε λόγο για «παράνομα τζαμιά που λειτουργούν και δεν έγινε καμία αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης». «Και εδώ κάποιοι πολίτες που έκαναν το έγκλημα της ανέγερσης ενός χριστιανικού ναού ήρθαν 45 διμοιρίες ΜΑΤ και τους συνέλαβαν», συνέχισε ενώ κατηγόρησε κυβέρνηση και ΝΔ για «ισλαμοποίηση της Ελλάδος» και «ρατσισμό κατά των Ελλήνων».

΄Οταν σε μια  δημοκρατία, έστω κι ανάπηρη σαν τη δική μας, οι Κασιδιάρηδες και οι Παναγιώταροι, ανεβαίνουν στα κάγκελα, αντί να είναι… πίσω απ΄αυτά,  θα έλεγε κανείς πως έχουμε  “μπανανία”.    Αλλά, όχι.   Πρόκειται  για Ελλαδιστάν. Ακόμα χειρότερο!