ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

ΑΜΦΙΣΗΜΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ  ΕΥΗΘΗ του…Κ. ΖΟΥΡΑΡΙΔΟΣ.

“ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Απίστευτη δήλωση Ζουράρι: Η Ελλάς είναι υπό κατοχή
Φωτογραφία: Sooc/Κωστής Νταντάμης

Τις εντυπώσεις έκλεψε στην ορκωμοσία του νέου κυβερνητικού σχήματος, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο, ο νέος υφυπουργός Παιδείας, Κώστας Ζουράρις.

«Να μάθω πρώτα που είναι το υπουργείο μου», είπε γελώντας σε ερώτηση, βγαίνοντας από το Προεδρικό Μέγαρο.

Απαντώντας στην ερώτηση αν υπάρχει ρήξη με την εκκλησία, είπε: «Δεν υπάρχει ρήξη. Είναι διαφορές λεξιλογίου. Η ορθόδοξη παράδοση στην Ελλάδα είναι του ενιαίου ελληνικού πολιτισμού. Για παράδειγμα όταν μιλούσαμε για τον 13ο και 14ο μισθό πως το λέγαμε; Δώρο Πάσχα και δώρο Χριστουγένων. Δεν το λένε ούτε δώρο του Σιντάρτα Γουτάμα, ούτε του Φαράκ ούτε του Σαριά».

Όταν του απάντησαν οι δημοσιογράφοι ότι δεν υπάρχει πια δώρο απάντησε σκωπτικά: «Υπάρχουν κάποια υπολείμματα τα οποία μπορεί να σας τα αφαιρέσουμε βάσει των εντολών της τρόικας. Να καταλάβετε ότι οτιδήποτε γίνεται τώρα και είναι αυτή η αθλιότητα είναι γιατί η Ελλάς είναι υπό κατοχή».

Και συνέχισε: «Ο Άρης ο Βελουχιώτης ήταν ο αρχηγός του μεγαλύτερου στρατού που είχαμε που απελευθέρωσε την Ελλάδα υπό κατοχή.  Είμαστε υπό κατοχή». Στο ερώτημα τι είναι αυτό που σας ενοχλεί περισσότερο απάντησε: «Η κατοχή». «Πρέπει να μπαλώνουμε τρύπες».

Στο ερώτημα πως θα βγούμε από αυτή την κατοχή είπε: «Δεν θα βγούμε έτσι. Θα βγούμε με αντίσταση. Δηλαδή από την στιγμή που στα όλα τα επίπεδα τα υπουργικά και στην συνομιλία με τους δανειστές και με τους τροικανους θα έχουμε μια συνεχή διαπραγμάτευση και διαπραγμάτευση σημαίνει ουσιαστικά συσχετισμό ισχύος και δυνάμεως σημαίνει μαζί με μια αυξημένη ή αύξουσα αγανάκτηση του ελληνικού λαού αυτό θα βοηθήσει τον στόχο».

Δεν είναι απλά «ο τρελός του χωριού» ή της διαπλεκόμενης παρέας των ΣΥΡΙΖΟ-ΑΝΕΛ. Είναι ακροδεξιός με πατέντα και δι΄υπογραφών   …μακαριστού Χριστόδουλου, Πανώτη Ψωμιάδη και φυσικά του αρχηγού  του Πάνου Καμμένου και των συν αυτώ Ελληνάρων.

Δεν είναι τρελούτσικος και γραφικός, όπως πάει η βιομηχανία παραπληροφόρησης να μας τον περάσει, για να έχει «θέμα». Είναι αρκούντως επικίνδυνος, επειδή ακριβώς ασκεί εξουσία και μάλιστα σε έναν από τους πιο ευαίσθητους τομείς, όπως είναι αυτός της παιδείας. Είναι εκείνος που σε αγαστή συνεργασία με το θεολογικό αληταριό της χώρας, θα φροντίσουν, μέσω του σκληρού πυρήνα του κράτους ,όπως ειναι η  η εκπαίδευση, να  αφήσουν παρακαταθήκη στους αυριανούς ΄Ελληνες   πως  «η ορθόδοξη παράδοση στην Ελλάδα είναι του ενιαίου ελληνικού πολιτισμού»!

Δεν είναι με όσα λέει και πράττει  απλώς μια καρικατούρα, μια  διαταραγμένη και… εικοσι-χασμένη προσωπικότητα.΄Ενας  ανισόρροπος ,παλαβιάρης που τον λεν   στα καφενεία. Είναι  εθνικιστής-πατριώτης, εθνοκάπηλος-Ελληναράς .Και ως γνωστό, «ο πατριωτισμός είναι το καταφύγιο  των απατεώνων». Και ο νέος υφυπουργός παιδείας είναι ένας από  δαύτους.

Ο Κώστας Ζουράρης ( με «η». Το «Ζουράρις» δεν έχει καμιά μορφολογική υποστήριξη) είναι ο εφιάλτης του συνειδητοποιημένου πολίτη, του συνετού επιστήμονα, του ισορροπημένου ατόμου.   Αλλά και η τρανή απόδειξη   της «τρικυμίας εν τω κρανίω»,που δέρνει  την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

________________________________________________________________

1. Φίλης, Μπαλτάς, Μάρδας, Αλεξιάδης
Αυτή είναι η νέα κυβέρνηση -Εκτός Φίλης, Μπαλτάς, Μάρδας, Αλεξιάδης [βίντεο]
Ορκίστηκαν οι νέοι υπουργοί της κυβέρνησης
Φωτογραφία:EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

 Τα νέα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, μετά από τον χθεσινό ανασχηματισμό, ορκίστηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ιστορικό συμπέρασμα. Το ιερατείο, ανέκαθεν (και σήμερα)  στην Ελλάδα,  “έχει το πάνω χέρι”. Φαίνεται πως ουδείς μπορεί να τα βάλει με την εκκλησία, ακόμα και σε μετριοπαθή αντιπαράθεση. Η απάντηση του κλήρου είναι:  ΟΛΑ ή ΤΙΠΟΤΑ ή πόλεμος.

Ο Φίλης, χωρίς στην ουσία να ανοίξει  μέτωπο ισχυρό με την εκκλησία (κάτι “στρακαστρούκες” πέταξε) ητήθηκε κατά κράτος. Από την άλλη, η …αριστερή κυβέρνηση Τσίπρα έδειξε πόσο πολύ,  ακροδεξιό μεδούλι διαθέτει,αφού υπάκουσε στις απειλές και  τα κελεύσματα του Ιερώνυμου,που ελέγχει τη δεξαμενή ψήφων του Καμμένου και των Ελληνάρων του και οι οποίοι με τη σειρά τους αποτελούν τον ισχυρότερο κυβερνητικό βραχίονα. Χωρίς αυτούς  ο ΣΥΡΙΖΑ , μόνο βόλτες  έξω από του Μαξίμου θα έκοβε.

Μπράβο…Χριστουδουλικέ Ιερώνυμε. Τα καταφέρατε για άλλη μια φορά καλά!

 

2. Πέθανε ο Ανδρέας Βγενόπουλος -Από καρδιακή ανακοπή
Πέθανε ο Ανδρέας Βγενόπουλος -Από καρδιακή ανακοπή

Η είδηση του θανάτου του Ανδρέα Βγενόπουλου έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία το πρωί του Σαββάτου. Πέθανε στις 3.30 το πρωί από ανακοπή καρδιάς και μεταφέρθηκε ήδη νεκρός στο νοσοκομείο Υγεία.

Την τελευταία του πνοή άφησε στα 63 του χρόνια ο Ανδρέας Βγενόπουλος, από καρδιακή ανακοπή, τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Καρδιακή ανακοπή ο οποιοσδήποτε μπορεί να πάθει. Και ο Ανδρέας  Βγενόπουλος ήταν κι αυτός…οποιοσδήποτε. Αν και λίγο περίεργη,  υπήρξε αυτή η ανακοπή.  Και… “ο νοοών, νοείτω”.

΄Ομως,  ο ισχυρός άντρας  της Μαρφίν  (και όχι μόνο) είχε προχωρήσει σε καποιες σοβαρές καταγγελίες. Είχε προσφύγει μάλιστα και στη δικαιοσύνη για κάποιους εκβιασμούς που υποστήριζε πως υφίστατο από υψηλά ιστάμενα πρόσωπα στη δικαιοσύνη, για να τους καταβάλει χρήματα, που θα του εξασφάλιζαν “καλές”  δικαστικές αποφάσεις.Η γνωστή διαφθορά της χώρας. Σύνηθες και καθόλου περίεργο φαινόμενο.

Μετά το θάνατό του, θα διευρευνηθούν αυτές οι καταγγελίες; ΄Η θα πάνε στο αρχείο,όπως εκατοντάδες όμοιες;

 

3. NEA ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ
Εφη Αχτσιόγλου: Ποια είναι η 31χρονη υπουργός Εργασίας
Εφη Αχτσιόγλου: Ποια είναι η 31χρονη υπουργός Εργασίας

Eίναι το νεαρότερο μέλος της κυβέρνησης. Υπήρξε συνεργάτιδα του Γιώργου Κατρούγκαλου και ήταν υποψήφια στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο του 2015.

Η νέα υπουργός Εργασίας είναι 31 ετών – γεννήθηκε το 1985- και ήταν υποψήφια στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο του 2015.

Στο ΣΥΡΙΖΑ η  Έφη Αχτσιόγλου πέρασε από τα κομματικά όργανα, ως μέλος της προηγούμενης Κεντρικής Επιτροπής, ενώ τώρα είναι μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Α’ Θεσσαλονίκης. Έως τώρα ήταν στενή συνεργάτης του απερχόμενου υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου και μέλος της ομάδας διαπραγμάτευσης με τους δανειστές.

 

β. Δεν θα είναι ανέφελη η συνύπαρξη δύο γυναικών στο υπουργείο Εργασίας, της 31χρονης Εφης Αχτσιόγλου και της Θεανώς Φωτίου.

Κομματικά στελέχη χτες βράδυ «ασκούσαν έντονη κριτική στον ανασχηματισμό Τσίπρα κυρίως για την τοποθέτηση της επικεφαλής στο υπουργείο Εργασίας κάνοντας λόγο για απουσία σεβασμού προς την Θ. Φωτίου και την Ρ. Αντωνοπούλου ενώ παράλληλα καυτηρίασαν το γεγονός ότι τοποθετήθηκαν άπειροι βουλευτές σε θέσεις κλειδιά όπως η νέα υφυπουργός Οικονομικών κ. Κατερίνα Παπανάτσιου και ο Σωκράτης Φάμελος στην θέση του Αν. Υπουργού Ενέργειας».

Θα διακινδυνεύσουμε μια πρόβλεψη. Η…΄Εφη μάλλον θα “τα κάνει  θάλασσα”  στο νέο της ρόλο, μόνο και μόνο εξαιτίας της απειρίας της. Δεν αναθέτεις ΠΟΤΕ, αν είσαι σοβαρός  πολτικός , τόσο σημαντικό θώκο  σε ένα “μειράκιο”, άπειρο και ελαυνόμενο από ενεξέλεγκτους συναισθηματισμούς και μωροφιλοδοξίες.

Κι άλλες φορές λέγαμε πω τα πολλά λάθη που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας οφείλονται κατά κύριο λόγο  στο νεαρό της ηλικίας του (με ό,τι σημαίνει αυτό). Και επαναλαμβάνει τα ίδια λάθη και σήμερα .