ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

1. ΤΟΚΕΤΟΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
Ηθοποιός γεννά στο σπίτι και μας δείχνει τη διαδικασία καρέ-καρέ
Ηθοποιός γεννά στο σπίτι και μας δείχνει τη διαδικασία καρέ-καρέ

H ηθοποιός Eva Amurri Martino είναι καρπός του έρωτας της Σούζαν Σάραντον και του σκηνοθέτη Franco Amurri.

Eγινε μητέρα πριν από λίγες ημέρες και ο δικός καρπός του έρωτα με τον σύντροφό της, ήρθε στο σπίτι. Τα τελευταία χρόνια, ο εναλλακτικός τρόπος τοκετού, ο τοκετός στο σπίτι, εξαπλώνεται σε πολλές χώρες και σε Ολλανδία και Βρετανία είναι συνήθης πρακτική.

Στην Ελλάδα έχουν γίνει βήματα σε αυτόν τον τομέα με πρωτοβουλίες από οργανωμένες ομάδες μαιών ή και μεμονωμένες μαίες. Η ασφάλεια ενός τοκετού στο σπίτι είναι ακόμα υπό συζήτηση.

Είχαμε την αξέχαστη, συγκλονιστική καλύτερα, αυτή εμπειρία ως ζευγάρι για πρώτη φορά το 2004,  όταν γεννήθηκε   ο γιος μας. Μήνες πριν, είχαμε αποφασίσει με τη γυναίκα μου να μη γεννήσουμε στην κλινική, αλλά να  γίνει ο τοκετός στο σπίτι.

Διαβάσαμε ένα σωρό  άρθρα, ρωτήσαμε ειδικούς, μάθαμε για άλλους κι  εδώ στην Ελλάδα που κάνανε το  ίδιο, πως γίνονταν  (κάπου στο Μαρούσι, αν θυμάμε καλά) εβδομαδιαίες συγκεντρώσεις-σεμινάρια  υποψηφίων για τοκετό στο σπίτι  στις οποίες μιλούσαν μαίες και γιατροί και, ως τη μέρα της γέννας, είμαστε και οι δυο  πια και κατασταλαγμένοι σ΄αυτό που αποφασίσαμε να κάνουμε, αλλά και οργανωμένοι στην πάσα λεπτομέρεια.

Και όταν ήρθε η ευλογημένη εκείνη μέρα, με 2 άξιες μαίες που είχαν αναλάβει τη διαδικασία του τοκετού,  στην Ανθούσα της Πεντέλης, μέσα σε μια ζεστή και άνετη μονοκατοικία ,Γενάρη μήνα, με χιόνια έξω και τσουχτερό κρύο,γεννήθηκε ο Γιαννάκης. ΄Ολη η “ιστορία” κράτησε ΜΟΝΟ 25 λεπτά.

 Η  έγκυος  με το που σπάσανε τα νερά, πήρε τη θέση της στο μεγάλο καναπέ, έκανε 2-3 μορφασμούς πόνου, άλλαξε θέση και ζήτησε να την πάμε κοντά στο τζάκι που καίγανε κάτι θεόρατα κούτσουρα. Κι αφού, επί λόγου τιμής, δεν έβγαλε για 20 περίπου λεπτά “κιχ” από το στόμα της, με μελετημένες κινήσεις και πίεση στην κοιλιά από τις μαίες, η γενναία  μάνα έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο μωρό, χωρίς καμιά επιπλοκή, χωρίς κόπο, χωρίς πόνους και κραυγές, όπως μας έχουν πείσει πως γεννούν οι γυναίκες.

Μύθος κι αυτός. Ψυχολογικό στερεότυπο, υποβολή μας λέγανε στα σεμινάρια. Και πριν να το δούμε, δεν το πιστεύαμε. Μας είχαν κι εμάς “γανώσει” τα μυαλά πως πόνος και γέννα πάνε μαζί. “Με λύπας θέλεις γεννά τέκνα” δεν καταράστηκε ο Γιαχβέ την… αμαρτωλή γυναίκα;

Χρειάστηκε να αποκτήσουμε οι ίδιοι την εμπειρία για να μπορούμε σήμερα να συμβουλεύουμε και τους άλλους, αν οι απαραίτητες εξετάσεις δείξουν πως  όλα είναι καλά για την έγκυο και το παιδί, ας αποφασίζουν να  κάνουν τοκετό στο σπίτι.

Είναι αξεπέραστη εμπειρία και πολύ σημαντική και για τους γονείς ,αλλά περισσότερο  για το ίδιο το παιδί,αφού έρχεται στη ζωή με τρόπο φυσικό, ανθρώπινο, λογικό.΄Οχι μέσα σε φωνές, σε έντονα φώτα, σε απαίσιες κραυγές πόνου-αγωνίας και ενοχλητικά τσιρίγματα άλλων παιδιών.

Στο μέλλον έτσι θα γεννούν οι   άνθρωποι. Πολιτισμός σημαίνει ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ επιστροφή στη Φύση.  Σεβασμός στη μάνα-Φύση. Είναι ένας θαύμα ο τοκετός στο σπίτι.

 

2. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ
Χιλιάδες μητέρες «σπάνε» τα ταμπού στη Θεσσαλονίκη- Θηλάζουν δημοσίως τα μωρά τους
Φωτογραφία: seleo.gr

 

Περισσότερες από χίλιες μητέρες «έσπασαν» κάθε ταμπού στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης, λαμβάνοντας μέρος στον ταυτόχρονο δημόσιο θηλασμό, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού.

Μπράβο στο Δήμο που είχε αυτή τη πρωτοβουλία. Ο θηλασμός είναι επιταγή, νόμος της Φύσης. Τουλάχιστον για 2 χρόνια,  λένε οι ειδικοί, πρέπει το βρέφος να διατρέφεται και με μητρικό γάλα για καλή υγεία  στη ζωή του.

Και γιατί, δηλαδή, να μη γίνεται δημόσια ο θηλασμός; Ποιος, αν δεν είναι διαστροφικός, θα έβλεπε ένα μωρό στην κοιλιά μιας γυναίκας ή στο στήθος της να θηλάζει  και θα ένιωθε σεξιστικά; Είναι ιερές αυτές οι στιγμές. Τις ευλόγησε η Φύση. Δε χωράει καμιά άλλη σκέψη.

______________________________________________________________

  1. ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ.  ΑΝΑΒΑΣΗ ΣΤΟ “ΓΟΛΓΟΘΑ” ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.
  2. Ν.Δ .ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ…ΑΥΤΟΙ.
  3. ΤΟΥΡΚΙΑ. ΤΙ ΧΟΥΝΤΑ  ΤΙ ΤΟΥ “ΣΟΥΛΤΑΝΟΥ” Η ΦΟΥΝΤΑ.
  4.  ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ…ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ. Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ 50ΕΤΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ!
  5. ΜΟΣΟΥΛΗ ΚΑΙ ΡΑΚΑ. ΠΕΦΤΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΠΥΡΓΙΑ. ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΜΟΥ

 

 

1. Τσίπρας σε υπουργούς: Κλείσιμο αξιολόγησης χωρίς υποχωρήσεις και καθυστερήσεις
Φωτογραφία: ΕUROKINISSI-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Συνεδρίαση κάτι σαν το…Μυστικό Δείπνο, πριν από τη Σταύρωση.  Και…” ο νοών,νοείτω”.

2.α. ΝΔ: Δεν μπορεί να υπάρξει νέο ξεκίνημα για την κυβέρνηση Τσίπρα
Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
β. Χατζηδάκης: Αν βγούμε στις αγορές, θα δανειστούμε με επιτόκιο ίδιο με του Πακιστάν
Φωτογραφία: EUROKINISSI

 

Αυτοί εκεί. Η δημαγωγία, ο λαϊκισμός και ο κομματισμός χαραγμένα στο DNA τους. Εμποτισμένη κάθε κομματική τους ίνα. Τίποτα δεν κάνουν καλά οι άλλοι. Να έρθει ο Κυριάκος πρέπει, να τα κάνει σωστά!

Η παλιά συνταγή της ελληνικής ζέχνουσας κομματικής ζωής.  “Ο θάνατός σου, η ζωή μου”. Μικρότητα, μικροψυχία, αλλά και άκρατη,επικίνδυνη  ανευθυνότητα.

Πέρα απ΄αυτό τώρα. Το καλό και γραβατοφορεμένο παιδί ο Χατζηδάκης μπορεί να θυμηθεί γιατί φτάσαμε στο σημείο να δανειζόμαστε με επιτόκιο Πακιστάν; Μήπως θυμάται πως ο πρώην αρχηγός του Κ. Καραμανλής ως πρωθυπουργός της αποφράδας εκείνης κυβέρνησης της Ν.Δ, διπλασίασε το χρέος και εκτόξευσε το έλλειμμα στο 15% και παραπάνω;

Δε τα φταίνε όλα οι ΣΥΡΙΖΟ-ΑΝΕΛ. Να εξηγούμαστε. Αμαρτίες δικές τους, της επάρατης Δεξιάς, πληρώνουμε όλοι. Εκεί στη Ν.Δ έχουν επιλεκτική μνήμη.

3. ΕΕ: Σημαντική υποχώρηση της ελευθερίας του Τύπου και της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης στην Τουρκία
Φωτογραφία: ΑP

“΄Ολα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει” ο… Σουλτάνος. Αναρωτιέται κανείς πόσα και τί χειρότερα θα  έκανε η χούντα, αν είχε επικρατήσει το πραξικόπημα στην Τουρκία.

Ελάχιστες τελικά οι διαφορές. Ο Ερντογάν αποδείχτηκε κατώτερος των περιστάσεων.

4. Θεοδωράκης: 10 λόγοι που η νέα κυβέρνηση Τσίπρα είναι χειρότερη από την προηγούμενη
Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

 

Τους λόγους για τους οποίους θεωρεί τη νέα κυβέρνηση χειρότερη από την προηγούμενη ανέλυσε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, σε εκτενή ανάρτησή του στη σελίδα των Νέων του κινήματος στο Facebook, σχολίασε ότι αναβαθμίστηκαν οι υπουργοί του παραλόγου (Παππάς), του κομματικού παρακράτους (Γεροβασίλη) και του λαϊκισμού (Σκουρλέτης) αναβαθμίστηκαν. Ακόμη, σημειώνει, οι «σημαδούρες των παλιών συστημάτων (Σπίρτζης, Τόσκας, Παπαγγελόπουλος) διασώθηκαν».

Ο κ. Θεοδωράκης άσκησε κριτική και για τους νέους υπουργούς όμως, κάνοντας αναφορά στον Δημήτρη Παπαδημητρίου- «Στην ανάπτυξη μπήκε ένας άνθρωπος που ήθελε παράλληλο νόμισμα»-  την Εφη Αχτσιόγλου- «την εργασία ανέλαβε μια νέα πολιτικός που τα μόνα πράγματα που έχει πει στη ζωή της είναι ”θα σκίσουμε τα μνημόνια και θα διπλασιάσουμε τους μισθούς”- αλλά και τον Κώστα Γαβρόγλου.

«Για να μην μιλήσω για το ”σοβαρό καθηγητή” που ανέλαβε υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και που μια βδομάδα πριν έκανε έκκληση να ψηφίσουμε τον κ. Πολύδωρα για Πρόεδρο του ΕΣΡ, γιατί ”έχει διαβάσει το βιβλίο του για τους Σαμουράϊ και πιστεύει ότι η γνώση της ανατολικής φιλοσοφίας θα τον βοηθήσει στο έργο του”. Τι ζούμε;», ανέφερε χαρακτηριστικά για τον τελευταίο.

«Εκτός αν οι ”αντικειμενικοί” παρατηρητές εκστασιάστηκαν από τον πολλαπλασιασμό των ψεκασμένων στην κυβέρνηση και την επιστροφή στη θεωρία της Χρυσής Αυγής ότι ”η Ελλάς είναι υπό κατοχή”. ”Είναι υπό κατοχή, όπως ακριβώς σας το λέω” επανέλαβε ο υφυπουργός της Παιδείας (!) για να μην αφήσει κανένα περιθώριο να πιστέψει κανείς ότι η λέξη «κατοχή» παρείσφρησε κατά λάθος στο λόγο του», σημειώνει ακόμη ο κ. Θεοδωράκης.

Τούτη τη φορά ,για… δημοσιογράφος, τα είπε καλά ο Σταύρος. Συνυπογράφουμε τις απόψεις του, ειδικά για το νέο υπουργό Παιδείας.  Υπολογίζαμε πως θα κάναμε την έκπληξη να αποκαλύπταμε αυτό ακριβώς που είπε ο αρχηγός του “Ποταμιού”. Αλλά μας πρόλαβε. Είναι όπως τα λέει. Βουρλιζόταν ο καθηγητής του ΜΙΘΕ πρόσφατα να κάνουν πρόεδρο του ΕΡΣ το φιλο-Ναζί Πολύδωρα, τον επονομαζόμενο και…Σαμουράι!

΄Οσο  για το φέρελπιν και ρέκτη  υφυπουργό Παιδείας, μιλήσαμε χτες για τις φαεινές απόψεις του  περί Ορθοδοξίας και  ελληνισμού. Και όσο για τη… διακήρυξη περί “Κατοχής” , δεν είναι ορολογία του Κ. Ζουράρη. Ο τύπος το έχει συνήθεια να αναμασάει ξένες απόψεις. Και  η “Κατοχή” που λέει πως υφιστάμεθα ως χώρα και λαός, είναι θεωρία-πατέντα,  η οποία  έχει επίσημα κατακυρωθεί στους Ναζί της Χ.Α.

Αλλά και  οι Ελληνάρες του κομματικού μορφώματος που ανήκει ο κύριος Ζουράρης τί είναι,  δηλαδή; “Ναζί χωρίς στολή”, λέμε εμείς.

 

5. ΔΗΛΩΣΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ
Παρίσι: Να απελευθερωθεί η Ρακά όσο συνεχίζεται η μάχη για τη Μοσούλη
 Παρίσι: Να απελευθερωθεί η Ρακά όσο συνεχίζεται η μάχη για τη Μοσούλη

 

Η Γαλλία πιστεύει ότι ο διεθνής συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ που μάχεται τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους θα πρέπει να ξεκινήσει την επιχείρηση για την απελευθέρωση της Ράκας όσο συνεχίζεται η μάχη για τη Μοσούλη, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν.

“Πιστεύω ότι είναι απαραίτητο” είπε ο Γάλλος υπουργός μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe1.
Ο Λε Ντριάν προειδοποίησε ότι η μάχη της Μοσούλης θα είναι μακρά και περίπλοκη, δεδομένου ότι οι τζιχαντιστές έχουν αναμιχθεί με τον πληθυσμό της πόλης.

Ράκα και Μοσούλη, αν πέσουν, θα σημάνει και το τέλος του  ISIS. Και όσο κι αν υπάρξουν προβλήματα μελλοντικά με τους Τζιχαντιστές, που έχουν αναμιχθεί με τον πληθυσμό της Μοσούλης, αυτά δε θα είναι αξεπέραστα. Ως “μύγα μες στο γάλα” θα είναι πια η παρουσία τους εκεί.

Επί τέλους! Να τελειώσει αυτή η παράνοια με τους μακελάρηδες,  φανατικούς Ισλαμιστές.Να πιάσουν τώρα δουλειά τα δικαστήρια. Ουδείς ατιμώρητος.Η ατιμωρησία ιδηγεί στην επανάληψη των ίδιων εγκλημάτων.