ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

1. ΗΠΑ. ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΑΛΛΑΖΟΥΝ.  Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ  ΠΟΤΕ.
2.  INDYMEDIA.   ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΩΝ ΨΑΛΙΔΟΧΕΡΗΔΩΝ
3.ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΣΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟΥΣ.
4.  ΑΛΛΟ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΣΤΑ…ΓΚΡΑΒΑΛΑ ΚΙ ΑΛΛΟ ΣΤΟ “ΘΕΜΙΔΟΣ ΜΕΛΑΘΡΟΝ”.
5. ΑΝΤΙΑΜΕΡΙΚΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΤ΄ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΝΗΘΕΙΑ
1. Στις κάλπες οι Αμερικανοί -Ψηφίζουν Χίλαρι ή Τραμπ για πλανητάρχη
Φωτογραφία: Associated Press

Καθαρά, ξάστερα, ιστορικά.  Η  (σχεδόν) σίγουρη εκλογή της Χίλαρι Κλίντον δε θα πρέπει να συνοδεύεται από πανηγυρισμούς και “ζήτω”. Είναι απλώς το… μη χείρον (όπου  το χείρον είναι ο ακροδεξιός Τραμπ).

Πέρα, όμως, από το θέμα του προσώπου που θα είναι  η-ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ,ένα είναι σίγουρο. Η εξωτερική (ειδικά)  πολιτική της Αμερικής, δεν αλλάζει με τις θητείες των προέδρων. Οι ένοικοι  πολλές φορές του Λευκού Οίκου ,βρίσκονται εκεί για να εφαρμόζουν την ήδη χαραγμένη πολιτική και όχι για να προωθήσουν  την οποιαδήποτε δική τους. Αν περνούν  και κάποια δικά τους  μέτρα είναι επουσιώδη και ασήμαντα. Τα κορυφαία, τα σημαντικά, τα “εθνικά” ζητήματα για την αμερικανική πολιτική, μένουν απαρασάλευτα εδώ και δεκαετίες.

 

2. Η απώλεια της φέτας προπομπός για τα υπόλοιπα ΠΟΠ και ΠΓΕ προϊόντα

INDYMEDIA από ΚΟΝΤΡΑ 07/11/2016

Πάλι φάγαμε  πόρτα  από τα Indymedia. ΄Οταν τους στέλνουμε να αναδημοσιεύσουν κείμενά μας, όπως το χτεσινό, με τίτλο “ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΟΙ…ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΠΟΛΕΩΝ” με το οποίο  τα… χώνουμε στους Κουφοντίνες και  τους Ξηρούς…”ποιούνται την νήσσαν” . Προτιμούν να ανεβάζουν  …τυροκομικά θέματα.

Συμπολίτες ( η προσφώνηση αντί “σύντροφοι”, που έχει καταντήσει εντελώς  γραφική και άνευ νοήματος), δεν πράττεται καλώς.  Καθόλου καλώς.  Αντίθετα, η τακτική σας θυμίζει συμπεριφορές ατόμων που ηδύνονται  στον ολοκληρωτισμό.

  Τα Indymedia είναι  η διαδικτυακή γωνίτσα   που βρίσκουν αποκούμπι και απαντοχή ο κόσμος των διαφορετικών, των “κολασμένων της γης”, των διωκόμενων, των φυλακισμένων, των μειοψηφιών εκείνων που δεν έχουν αλλού  “φωνή”. Κι αυτό συμβαίνει σε όλες τις χώρες, που υπάρχουν αντίστοιχοι  τέτοιοι  διαδικτυακοί χώροι.

΄Οχι, όμως,  και να  δίνουμε ,και μάλιστα συνεχώς, “βήμα”  σε  άτομα ή ομάδες, που είναι φανερό πως αντιμάχονται την αλήθεια, τη σωστή, ιστορική κρίση και οι οποίοι  φαίνεται να φοβούνται  να λουστούν  στο άπλετο  φως των προβολέων   που ρίχνει η ιστορία . Εμείς επιμένουμε: Πότε θα απολογηθούν οι “Κουφοντίνες” για τις καταγγελίες που έχουν γίνει πια χιονοστιβάδα  περί εγκλημάτων  της  οργάνωσης,  που   διέπραξαν  οι εκτελεστές για άλλους λόγους και όχι για εκείνους που επικαλούνται; Δεν κρύβονται  αυτά με τη σιωπή ή με ανακοινώσεις …”άλλα λόγια να αγαπιόμαστε”.

Και μια δολοφονία ,οποιαδήποτε δολοφονία, δεν έχει ΚΑΝΕΝΑ ιδεολογικό άλλοθι. Καμιά δικαιολογία. Είναι απλά φόνος με πρόσχημα, μανδύα ιδεολογικό.  Οι ιδεοληψίες, τα ιδεολογήματα στηρίζουν το έγκλημα και το προκαλούν.  Οι ιδεολογίες ποτέ.

Η Ιστορία  συνεχίζει το δρόμο της. Δε θα  χορηγήσει ποτέ και κανενός είδους  συγχωροχάρτι σε έγκλημα Και η κρίση της θα είναι σκληρή, ειδικά για εκείνους, που μένουν από πείσμα, εγωισμό και έλλειψη αυτογνωσίας σκληροί, απάνθρωποι και  αμετανόητοι.

3. Στο σφυρί από την εφορία η πρώτη κατοικία 63χρονης με προβλήματα υγείας -Διαμαρτυρία στη Θεσσαλονίκη
Φωτογραφία: Eurokinissi/ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ

 

Η πρώτη κατοικία 63χρονης βγαίνει σε πλειστηριασμό από την Ε’ ΔΟΥ, με την Λαϊκή Συνέλευση Δυτικών Συνοικιών Θεσσαλονίκης να καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως την Τετάρτη η Ε’ ΔΟΥ Θεσσαλονίκης βγάζει σε πλειστηριασμό την πρώτη και μοναδική κατοικία 63χρονης με προβλήματα υγείας. Το σπίτι είναι 61 τ.μ. στις Συκιές Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, καλεί στις 13:00 το μεσημέρι της Τρίτης σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Ε’ ΔΟΥ αλλά και την Τετάρτη στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης.

Να το δούμε κι αυτό. Να βγαίνει στον πλειστηριασμό πρώτη κατοικία και μάλιστα μιας γυναίκας με προβλήματα υγείας!   Να την έχουν κι αυτή την επιτυχία τα μέλη της… αριστερής κυβέρνησης  Τσίπρα στο  “βιογραφικό” τους, όταν αργότερα θα ζητούν να προσληφθούν σε πόστα της οικονομίας της αγοράς.

Θα είναι μεγάλο ατού, προσόν, “βαρύ χαρτί” ο συγκεκριμένος πλειστηριασμός.  Αλλά και οι άλλοι που σύντομα θα ακολουθήσουν, αν δεν οργανωθούμε για να τους αποτρέψουμε εκεί ακριβώς και την ώρα  που διεξάγονται.

 

4. ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΩΤΕΡΟΥΣ & ΑΝΩΤΑΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ-ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ
Ξέσπασε «εμφύλιος» στη Δικαιοσύνη με αφορμή την κίνηση για διάσπαση της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων
Ξέσπασε «εμφύλιος» στη Δικαιοσύνη με αφορμή την κίνηση για διάσπαση της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

Με εμπόλεμη ζώνη μοιάζει το εσωτερικό της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων μετά την κατάθεση στο Eιρηνοδικείο της Αθήνας αίτησης για την ίδρυση μίας νέας δικαστικής Ενωσης με την επωνυμία Ενωση Ανώτατων και Ανώτερων Δικαστών και Εισαγγελέων.

Ο χρόνος που επελέγη για την κίνηση αυτή δεν είναι τυχαίος, σύμφωνα με το γραφείο Τύπου της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, αφού γίνεται λίγες ημέρες μετά την κυβερνητική σκέψη να δοθούν αυξήσεις με τη μορφή επιδόματος σε ανώτερους και ανώτατους δικαστές, όπως επίσης μετά την πρόταση για αύξηση του ορίου ηλικίας αποχώρησης των ανώτατων δικαστών.
Τα μέλη του ΔΣ της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, που αριθμεί περισσότερους από 3.000 εγγεγραμμένους, «βλέπουν» διχαστική διάθεση στους κόλπους της Δικαιοσύνης από τους ανώτερους και ανώτατους συναδέλφους τους, οι οποίοι, όπως σημειώνουν, εκπροσωπούνται με 7 μέλη στο ΔΣ της Ενωσης.

Κι αυτή η εσπευσμένη συνδικαλιστική-συντεχνιακή  κίνηση δείχνει εκείνο ακριβώς  που λέμε όλοι οι “παροικούντες την Ιερουσαλήμ” περί διαπλοκής και διαφθοράς στα ανώτερα και ανώτατα κλιμάκια της Θέμιδος.  Στα κατώτερα,  τα πράγματα δεν είναι έτσι. Μπορεί να υπάρχουν εξαιρέσεις, αλλά ο κανόνας λέει πως δικαστές και εισαγγελείς στα χαμηλά σκαλοπάτια της δικαιοσύνης  το “παλεύουν”. Προσπαθούν κόντρα σε πολλές χρόνιες παθογένειες και αρνητικά στερεότυπα  στο  το χώρο τους,  να σταθούν στο ύψος της αποστολής τους. Κάποιοι δεν το πετυχαίνουν. Οι περισσότεροι  προσπαθούν και τα καταφέρνουν.

Στους ανώτερους και ανώτατους, όμως,  δικαστές και εισαγγελείς γίνεται το…έλα να δεις. Μεγάλο παζάρι και ανταλλαγές πάσης φύσεως.  ΄Οζει η διαφθορά και η διαπλοκή  στις κεφαλές της δικαοσύνης.  Εκεί συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Οι εξαιρέσεις είναι  μετρημένες στα δάκτυλα των χεριών.

 

5. ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΟΜΠΑΜΑ
Ντου του «Ρουβίκωνα» στο Αμερικανικό Προξενείο της Θεσσαλονίκης
Ντου του «Ρουβίκωνα» στο Αμερικανικό Προξενείο της Θεσσαλονίκης -6 προσαγωγές

Στα Ρωσικά, τα Κινέζικα προξενεία  γιατί δεν πατούν τα καλόπαιδα οι Ρουβίκωνες;  ΄Εχει …άβατο εκεί, δεκαετίες τώρα και οι νέοι πιστοί το σέβονται;

Μια ζωή τα ίδια! Στο στείρο, κατευθυνόμενο, “επαγγελματικό” αντιαμερικανισμό .  Σαν να είναι ακόμα εποχή Βιετνάμ, σαν να μην έχουμε μπροστά μας σοβιετικό Αφγανιστάν, Τσετσενία, Γεωργία, Ουκρανία, Συρία. Τα “κάνουνε γαργάρα” αυτά οι κατ΄επάγγελμα  ακτιβιστές.

Λίγες ημέρες πριν , επισκέφτηκε την Αθήνα ο υπουργός εξωτερικών του δικτάτορα Πούτιν. Τσιμουδιά από τους  επαγγελματίες της διαμαρτυρίας. Κι ας εξαφανίστηκε μια ολόκηρη χώρα, η Συρία, από τα ρώσικα όπλα, που πωλούσε και συνεχίζει ο  μακελάρης “Τσάρος”.  Αυτοί εκεί, ακόμα στο Βιετνάμ!

Για να δείτε πως μαζί με τα παλικάρια του Ρουβίκωνα θα βγουν στους δρόμους, για να εκφάσουν το αντιαμερικανισμό τους το ΠΑΜΕ και οι κολαούζοι του Λαφαζάνη-Κωνσταντοπούλου. ΄Ολο το παλιομοδίτικο, το ρετρό της    παλιάς κοπής αριστεράς σε διατεταγμένη υπηρεσία

Μασκαριλίκια! Γραφικοί, πέρα από επικίνδυνοι.