ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

  1. ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ. ΜΕ ΤΙΝΟΣ “ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ”;
  2. Η ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ “ΤΑΥΤΟΠΟΙΕΙ” ΤΟΥΣ ΔΡΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΩΣ… ΕΞΑΡΧΕΙΩΤΕΣ!
  3. ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ ΠΟΥΤΙΝ-ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΟΣ ΤΡΑΜΠ. Ο ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΗΣ ΑΦΡΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΜΟΡΑΛΙΣΜΟΥ.
    4. ΤΡΕΛΑΜΕΝΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΜΑΝΕΙΣ  ΤΟΥΣ ΚΑΨΑΝΕ ΓΙΑ ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟ ΣΠΙΤΙ.
1. α. Τρομοκρατική επίθεση στην πρεσβεία της Γαλλίας: Τι βλέπουν οι Αρχές πίσω από το χτύπημα
Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Τι «βλέπουν» οι Αρχές περιμένοντας την ανάληψη ευθύνης 
Οι πρώτες εκτιμήσεις των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ είναι πως το τρομοκρατικό χτύπημα ήταν μία ενέργεια εντυπωσιασμού. Ουσιαστικά οι δύο δράστες θέλησαν να δείξουν πως μπορούν να χτυπήσουν σε ένα από τα πλέον καλά φυλασσόμενα σημεία της Αθήνας (απέναντι από το κτίριο του Κοινοβουλίου) μπροστά στα μάτια των αστυνομικών (υπάρχει πάντα διμοιρία των ΜΑΤ στο σημείο).

Οπως αναφέρει και tovima.gr μέχρι στιγμής τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ δεν έχουν αποσαφηνίσει εάν στόχος ήταν το κτίριο, ο αστυνομικός–φρουρός ή και οι δύο, ενώ αναμένουν την ανάληψη ευθύνης για να αποσαφηνιστούν τα κίνητρα των δραστών βάζοντας στο «μικροσκόπιο» και πρόσφατες προκηρύξεις με απειλητικά μηνύματα για αστυνομικούς.

Το χρονικό της επίθεσης 

  • Οι δύο δράστες επέβαιναν σε μηχανή μεγάλου κυβισμού και έφτασαν έξω από την πρεσβεία της Γαλλίας στις 04:45 τα ξημερώματα της Πέμπτης. Πληροφορίες αναφέρουν πως χρησιμοποίησαν για κάλυψη ένα αστικό λεωφορείο που περνούσε εκείνη τη στιγμή έξω από το κτίριο.
  • Ο συνεπιβάτης της μηχανής εκτοξεύει τη χειροβομβίδα (αμυντικού τύπου) στην είσοδο του κτιρίου. Ο φρουρός ανοίγει την πόρτα από το κουβούκλιο για να δει τι συμβαίνει. Μόλις αντιλαμβάνεται πως πρόκειται για χειροβομβίδα σπεύδει να προστατευτεί. Η κίνηση αυτή του έσωσε τη ζωή, αφού τραυματίστηκε ελαφρά στο πόδι.
  • Τα θραύσματα της χειροβομβίδας προκάλεσαν φθορές στο πεζοδρόμιο, την πόρτα της πρεσβείας, αλλά στο κουβούκλιο του αστυνομικού-φρουρού.
  • Ο αστυνομικός νοσηλεύεται στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο με τραύματα στο δεξί του του πόδι.

Πιθανότερο σενάριο θα ήταν το χτύπημα να προέρχεται από  Τζιχαντιστές. Το πώς έφτασαν εδώ τα τέρατα, δεν  είναι το περίεργο.  ΜΟΝΟ  οι φανατικοί Ισλαμιστές θα μπορούσαν να χτυπήσουν πρεσβεία και μάλιστα  τη Γαλλική. Οι τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον της συγκεκριμένης χώρας είναι πολλές και  αιματηρές.

 Είναι δύσκολο  να πιστέψει κανείς πως πίσω απ΄αυτή την  τρομοκρατική ενέργεια εντυπωσιασμού, κρύβονται ΄Ελληνες. Δεν είχε κανένα νόημα, καμιά εξήγηση να θεωρηθεί ως μια ενέργεια “λαϊκης πάλης” με επίθεση στην πρεσβεία μιας χώρας που οι πολίτες της, ο ίδιος ο λαός της,  πλήρωσαν ακριβό τίμημα αίματος από την τύφλα των φονταμενταλιστών. Τί διάβολο; Να πιστέψει κανείς πως υποστηρίζουν αυτές οι ομάδες τα εγκλήματα των φανατικών εναντίον αθώων ανθρώπων; Θα ήταν πέρα από  απολίτικο-ανήθικο και εντελώς ηλίθιο. Μόνο ανεγκέφαλοι…”λαϊκοί αγωνιστές” θα μπορούσαν να προχωρήσουν σε τέτοιες αντιλαϊκές  ενέργειες.

Σε μια περίπτωση θα μπορούσε το χτύπημα της Γαλλικής πρεσβείας να έχει σφραγίδα ελληνική και μάλιστα Β17Ν. Πρόσφατες είναι οι αποκαλύψεις του φερόμενου ως αρχηγού της 17Ν για την ύπαρξη πυρήνα τουλάχιστον 8 ατόμων, συνεργαζόμενων με την  εξωκοινοβουλευτική αριστερά,  Συστημικά πρόσωπα, προσκείμενα σε συγκεκριμένο χώρο, εκείνον της κεντροδεξιάς.

Να υποθέσουμε  πως θέλουν να επαναλάβουν την ιστορία Μπακογιάννη, τη δολοφονία που έκανε πρωθυπουργό τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη; Σήμερα, δηλαδή, οι ίδιοι ή πληρωμένοι χαφιέδες τους, θέλουν με τον ίδιο τρόμο, μέσω της τρομοκρατίας, να κάνουν και το υιό Κυριάκο Μητσοτάκη πρωθυπουργό; Δοκιμασμένη μέθοδος, βέβαια,  που σίγουρα θα λειτουργήσει αποπροσανατολιστικά και προβοκατόρικα στην πολιτική σκηνή της χώρας.

Αν, επομένως, πρόκειται για τέτοια ενέργεια με ελληνική ταυτότητα, τότε θα  περιμένουμε  προκήρυξη  σφόδρα λαϊκιστική και δημαγωγική που θα ξεκινά από τα μνημόνια, την  οικονομική κρίση και την ελληνική “Κατοχή” και θα τελειώνει στη Μ. Ανατολή και το ΝΑΤΟ. Γνωστά αποπροσανατολιστικά  κείμενα από την εποχή Κουφοντίνα, ΣΕΧΤΑΣ και λοιπών πληρωμένων προβοκατόρων και ποινικών, που με πρόσχημα  το …λαϊκό αγώνα,  εκτελούν ανθρώπους έναντι ποικίλων ανταλλαγμάτων.

Είναι …θεόγυμνοι οι βασιλιάδες και οι πομπές τους ολοφάνερες. Δε γελάνε πια κανένα, παρά μόνο τους αδαείς και τους αφελείς.

 

2. α. Βρέθηκε η μαύρη μηχανή που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση στη γαλλική πρεσβεία;
Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Βρέθηκε λίγο μετά τις 7 το πρωί η μοτοσικλέτα που χρησιμοποίησαν οι τρομοκράτες για την επίθεση στη γαλλική πρεσβεία σήμερα τα ξημερώματα.

Η μαύρη μηχανή βρέθηκε στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Σόλωνος, με ξεκλείδωτο τιμόνι και πιθανότατα φέρει κλεμμένες πινακίδες.

β. Μητσοτάκης: Η ασφάλεια των πολιτών το πρώτιστο μέλημα
Μητσοτάκης: Η ασφάλεια των πολιτών το πρώτιστο μέλημα

 

Την ανησυχία και την αγανάκτησή του για την επίθεση στη γαλλική πρεσβεία εκφράζει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η ασφάλεια των πολιτών είναι το πρώτιστο μέλημά μας» σημειώνει ο κ. Μητσοτάκης σε μήνυμά του που ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Τwitter. Παράλληλα εκφράζει τη συμπαράστασή του στον ειδικό φρουρό που τραυματίστηκε, καθώς και σε όλους τους αστυνομικούς.

Στα Εξάρχεια, λοιπόν, άφησαν τη μηχανή τους τα καλόπαιδα; Καθόλου σημειολογικό-συνειρμικό, αν το έκαναν. Κάποιοι, πάντως,  λένε πως δεν είναι η  μηχανή των δραστών.

Αν είναι, όμως, τότε πάνε σώνει και καλά να αφήσουν μήνυμα και ταυτότητα. Αφού, σε ολόκληρο Κέντρο της Αθήνας στη Θεμιστοκλέους, δίπλα στην “πλατεία”, διάλεξαν  να αφήσουν το τεκμήριο- εύρημα!

Αυτό θέλει και ο Κυριάκος, που νοιάζεται όπως έγραψε μετά την επίθεση για την ασφάλεια των πολιτών.   Πώς αλλιώς θα καθαρίσει τα Εξάρχεια, όπως υποσχέθηκε, αν δεν κινδυνεύουν απ΄αυτά οι πολίτες;  Του εδωσαν την “πάσα” που ήθελε οι δράστες.

“Ηλίου φαεινότερο” πως αν συνέβη κι αυτό, πλαστογραφούν ταυτότητες.  Παιδαριώδης, προβοκατόρικη ενέργεια ανεγκέφαλων.

 

3. Η Μόσχα πανηγυρίζει για τη νίκη Τραμπ: Αν έβγαινε η Χίλαρι, θα ξεκινούσε τον 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο
Η Μόσχα πανηγυρίζει για τη νίκη Τραμπ: Αν έβγαινε η Χίλαρι, θα ξεκινούσε τον 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο

«H εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ απέτρεψε το Γ’ ΠΠ», υποστηρίζει κορυφαίος αξιωματούχος του Κρεμλίνου.

Η νίκη του εκπροσώπου των Ρεπουμπλικάνων χαιρετίστηκε με αγαλλίαση χθες από τη Μόσχα, καθώς ο Βλάντιμιρ Πούτιν είναι γνωστό ότι απεχθανόταν τον Μπαράκ Ομπάμα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι βουλευτές ξέσπασαν σε χειροκροτήματα όταν ανακοινώθηκε στη ρωσική βουλή η νίκη-έκπληξη του Ρεπουμπλικανού. Λίγα λεπτά αργότερα ο Βλαντιμίρ Πούτιν έστελνε συγχαρητήριο τηλεγράφημα στον άρτι εισελθόντα στην πολιτική κονίστρα Τραμπ, ο οποίος ξεχείλιζε από ενθουσιασμό για τον πρώην πράκτορα της KGB  στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας.

Οι σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας ήταν παγωμένες σχεδόν κατά τη διάρκεια της θητείας Ομπάμα, με τον Τραμπ να αρπάζει την ευκαιρία και να υπόσχεται προεκλογικά φιλικές σχέσεις με τη Μόσχα.

Χθες ο Βλάντιμιρ Πούτιν μίλησε για τις ελπίδες του οι εντάσεις να μπουν στην άκρη, με τον βοηθό του Σεργκέι Γκλάζιεφ να προχωρά ένα βήμα παρακάτω και να χαρακτηρίζει την Χίλαρι Κλίντον σύμβολο του πολέμου.

«Οι Αμερικάνοι είχαν δύο επιλογές: Ή τρίτο παγκόσμιο πόλεμο ή πολυμερής ειρήνη. Η Κλίντον είναι ένα σύμβολο του πολέμου και ο Τραμπ έχει την ευκιαρία να αλλάξει αυτή την πορεία», φέρεται να είπε σε δημοσιογράφους σύμφωνα με τη Daily Mail.

Ο συνεργάτης του Πούτιν Βιγιατσέσλαφ Βολοντίν, είπε ότι το τέλος της εποχής Ομπάμα θα σηματοδοτήσει το τέλος των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν μεταξύ Κρεμλίνου και Ουάσινγκτον.

Φρένο στη ρωσική «ευφορία»

Όμως το γεγονός ότι ο Τραμπ είναι τόσο απρόβλεπτος –  έχει προειδοποιήσει ότι θα μπορούσε να διατάξει τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας του να καταρρίψουν ρωσικά μαχητικά που «παρενοχλούν» αμερικανικά πολεμικά σκάφη – καθώς και οι υφέρπουσες αμφιβολίες για το κατά πόσον θα μπορέσει να αντιστρέψει μια περιχαρακωμένη – όπως θεωρεί το Κρεμλίνο- αντιρωσική πολιτική στην Ουάσιγκτον μετριάζουν τη χαρά στη Μόσχα.

Μιλώντας αργότερα στο Κρεμλίνο ο Πούτιν προειδοποίησε ότι «δεν θα είναι εύκολος δρόμος» η αποκατάσταση των διμερών σχέσεων.

Άτομα απ’ τον περίγυρο του ρώσου προέδρου -αρκετά εκ των οποίων περίμεναν ήττα του Τραμπ- είπαν ότι ο Πούτιν μάλλον θα είναι επιφυλακτικός μέχρις ότου δει τι είναι διατεθειμένος να κάνει ο Τραμπ, προτού ανοίξει διάπλατα την αγκαλιά του.

«Το διακύβευμα είναι πολύ μεγάλο με τον Τραμπ», λέει ο Ντμίτρι Τρένιν επικεφαλής της γνωστής «δεξαμενής σκέψης»  Carnegie Moscow Center.

«Μπορεί να υπάρξουν κάποιες ευκαιρίες που κανείς δεν είχε σκεφτεί, αλλά μπορεί ταυτόχρονα να υπάρξουν και κίνδυνοι που να επισκιάζουν τα όποια κέρδη.»

Νέες ευκαιρίες;

Η εκλογή του λαϊκιστή δισεκατομμυριούχου και πρώην αστέρα reality show ανοίγει ίσως το πιο αλλόκοτο κεφάλαιο στις σχέσεις των δύο  υπερδυνάμεων, που οδηγήθηκαν απ’ το χείλος του πυρηνικού πολέμου σε περιοδικές εντάσεις και διαλείμματα αποκλιμάκωσης την τελευταία πεντηκονταετία.

Αν ο νεοεκλεγείς πρόεδρος εκπληρώσει έστω και κάποιες απ’ τις προεκλογικές του δεσμεύσεις , τότε η προεδρία Τραμπ μπορεί να αποτελέσει μοχλό στην επιθυμία του Πούτιν να αποκαταστήσει την επιρροή της χώρας του στη διεθνή σκηνή, αυτή την επιρροή που έχασε μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ.

Στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας ο Τραμπ αμφισβήτησε πολλές φορές τις δυτικές συμμαχίες και τη χρησιμότητα του ΝΑΤΟ, γέρνοντας προς τις θέσεις του Κρεμλίνου σε θέματα όπως ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία και η προσάρτηση της Κριμαίας απ’ τη Ρωσία προ διετίας.

Ο Τραμπ άφησε να εννοηθεί ότι θα μπορούσαν να χαλαρώσουν οι κυρώσεις που επεβλήθησαν στη Ρωσία για το Ουκρανικό.

Ακόμη και πριν ξεκαθαρίσει όμως το στίγμα της πολιτικής του, η εντυπωσιακή νίκη του Τραμπ ενδέχεται να ενθαρρύνει μια πιο διεκδικητική συμπεριφορά του Πούτιν από τη Μέση Ανατολή μέχρι την πρώην σοβιετική γειτονιά του.

«Νέες ευκαιρίες παρουσιάζονται για τη Ρωσία», δήλωσε στο Bloomberg ο Αλεξέι Μούκιν, επικεφαλής του Center for Political Information στη Μόσχα. «Αποδυναμώνεται η στάση (της Δύσης) στο θέμα των κυρώσεων και ίσως γίνεται εφικτή μια κοινή μάχη κατά του ”Ισλαμικού Κράτους”.»  

«Ευφορία» και στο χρηματιστήριο της Μόσχας

Το ρούβλι σημείωσε άνοδο, ενώ κέρδη κατέγραψε και το χρηματιστήριο της Μόσχας αποφεύγοντας τις αναταράξεις που αντιμετώπισαν άλλες αγορές χθες το πρωί, καθώς οι επενδυτές ποντάρουν σε οικονομικά οφέλη απ’ τη χαλάρωση των εντάσεων με τη Δύση και ίσως και των κυρώσεων.

Όπως και με το ΝΑΙ των Βρετανών στο Brexit τον περασμένο Ιούνιο, ο θρίαμβος του Τραμπ εντάσσεται σ’ ένα ευρύτερο κύμα λαϊκισμού που σαρώνει τις ανεπτυγμένες χώρες -τάση που αγκάλιασε και ενθαρρύνει το Κρεμλίνο.

Ο Χένρι Μέγιερ στο Bloomberg υποστηρίζει μάλιστα ότι η επιτυχία των κυβερνο-επιθέσεων (που οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες «χρέωσαν» σε ρώσους χάκερς) στο να εκθέσουν αδύναμα σημεία της προεκλογικής καμπάνιας της Χίλαρι Κλίντον μπορεί να ενθαρρύνει το Κρεμλίνο να αναμειγνύεται πιο επιθετικά σε εκλογικές αναμετρήσεις άλλων χωρών.

Αν και η απερχόμενη κυβέρνηση και η Κλίντον είχαν ορκιστεί ότι θα υπάρξουν αντίποινα κατά της Ρωσίας – η οποία αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη – ο Τραμπ απέρριψε τις αιτιάσεις των μυστικών υπηρεσιών.

Προ διημέρου το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων μετέδωσε ότι η Άνγκελα Μέρκελ προειδοποίησε για την πιθανότητα να εξαπολύσει η Ρωσία κυβερνο-επιθέσεις ώστε να επηρεάσει τις γερμανικές ομοσπονδιακές εκλογές του ερχόμενου Σεπτεμβρίου.

«Δεν αποκλείεται να αναγκαστεί η Μέρκελ να εγκαταλείψει την εξουσία -κάτι που θα μας χαροποιήσει ιδιαίτερα», είπε ο Σεργκέι Μάρκοφ, εκ των πολιτικών συμβούλων του Πούτιν.

Συγκρατημένη αισιοδοξία

Στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας στις ΗΠΑ ο Πούτιν έλεγε δημοσίως ότι δεν έχει κάποια προτίμηση. Αλλά δύσκολα έκρυβε τα ζεστά του αισθήματα για τον Τραμπ και την αποστροφή του για την Χίλαρι Κλίντον. Τώρα τι είδους οικονομικές ή άλλες σχέσεις συνδέουν τον Τραμπ και τον περίγυρό του με τη Ρωσία του Πούτιν παραμένει ασαφές.

Ένας δημοσιογράφος δείχνει ένα πορτρέτο των Τραμπ και Πούτιν στη διάρκεια τηλεοπτικής αναμετάδοσης των αμερικανικών εκλογικών αποτελεσμάτων στην παμπ Union Jack στη Μόσχα

Ρώσοι αξιωματούχοι ανησυχούν ότι συγκεκριμένα συμφέροντα στις ΗΠΑ που αντιτίθενται στο λιώσιμο του πάγου μεταξύ Ουάσιγκτον και Μόσχας ίσως υπονομεύσουν τις προσπάθειες του Τραμπ για αναθέρμανση των διμερών σχέσεων- δεδομένης μάλιστα της πόλωσης που επικράτησε σ’ αυτές τις εκλογές.

Οι απόψεις του Τραμπ σε θέματα εξωτερικής πολιτικής πολύ συχνά τον φέρνουν σε τροχιά σύγκρουσης με το Ρεπουμπλικανικό κατεστημένο και πιο συγκεκριμένα με γερουσιαστές όπως ο Τζον Μακέην κι ο Λίντσεϊ Γκρέηαμ, οι οποίοι ενδέχεται να επιχειρήσουν να βάλουν φρένο σε οποιαδήποτε απόπειρα προσέγγισης της Μόσχας.

«Ο Τραμπ δεν θα μπορέσει να κάνει σαρωτικές αλλαγές γιατί το κατεστημένο θα εγείρει εμπόδια», είπε ο Μούκιν του Center for Political Information.

Ακόμη κι η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία -αν και καλωσόρισε το εκλογικό αποτέλεσμα στις ΗΠΑ- αντέδρασε συγκρατημένα: «Ο χρόνος θα δείξει τι είδους πρόεδρος θα είναι (ο Τραμπ) κι αν θα εκπληρώσει τις προεκλογικές του δεσμεύσεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος της, μητροπολίτης Ιλαρίων.

«Μόνον θετικά», βλέπει ο Ζιρινόφσκι

Ο Τραμπ ίσως διαπιστώσει ότι είναι δυσκολότερη απ’ ό,τι φανταζόταν μια συμφωνία με τον Πούτιν. Αυτό τουλάχιστον λέει ο Φιοντόρ Λουκιάνοφ, επικεφαλής ομάδας συμβούλων του Κρεμλίνου σε θέματα εξωτερικής πολιτικής: «Νομίζει ότι επειδή είναι επιχειρηματίας μπορεί να κλείνει καλύτερες συμφωνίες. Το ερώτημα είναι τι θα γίνει όταν διαπιστώσει ότι δεν μπορεί να το κάνει αυτό. Η απογοήτευση μπορεί να πυροδοτήσει οργή και τα πράγματα να κινηθούν προς την αντίθετη κατεύθυνση», λέει.

Προς το παρόν, ωστόσο, το αποτέλεσμα -καλύτερο του αναμενομένου στο Κρεμλίνο – φέρνει έναν αέρα αισιοδοξίας στη Μόσχα.

«Μόνον θετικά, βλέπω, ούτε ένα αρνητικό», είπε ο γνωστός και μη εξαιρετέος Βλαντιμίρ Ζιρινόφσκι, ηγέτης ενός εθνικιστικού κόμματος που υποστηρίζει το Κρεμλίνο- όταν ρωτήθηκε απ’ την κρατική τηλεόραση για το πώς βλέπει το εκλογικό αποτέλεσμα στις ΗΠΑ σε σχέση με τη Ρωσία.

“΄Οταν έχεις τέτοιους φίλους,  τί τους θέλεις τους εχθρούς;”   ΄Αλλωστε, “όμοιος ομοίω αεί πελάζει”. Πριν από μας, τα λέει καλύτερα και πιο συμπυκνωμένα η  λαϊκή σοφία.

Πανηγυρίζει ο δικτάτορας Πούτιν για την εκλογή του  ανισόρροπου Τραμπ. Καθόλου περίεργο. Ομοιοπαθείς και οι δυο. Πάσχουν από την ίδια  ψυχασθένεια.

Με δυο τέτοιους παλαβούς   να κρατούν το τιμόνι του κόσμου  στα χέρια τους, με πυρηνικά που τους κωδικούς τους γνωρίζουν μόνο  οι ψυχασθενείς αυτοί πρόεδροι των δυο υπερδυνάμεων, όχι μόνο δεν απομακρύνεται το ενδεχόμενο ενός Γ΄παγκοσμίου πολέμου, αλλά είναι κιόλας “επι θύραις. Τί πιο ξεκάθαρο απο την παρακάτω απειλή-προειδοποίηση του δικτάτορα;

«Οι Αμερικάνοι είχαν δύο επιλογές: Ή τρίτο παγκόσμιο πόλεμο ή πολυμερής ειρήνη. Η Κλίντον είναι ένα σύμβολο του πολέμου και ο Τραμπ έχει την ευκιαρία να αλλάξει αυτή την πορεία», φέρεται να είπε σε δημοσιογράφους σύμφωνα με τη Daily Mail. “

Καθαρή η απειλή του δικτάτορα. Αν ο ανισόρροπος Τραμπ δε συναινέσει στην ιμπεριαλιστική τακτική  του “Τσάρου” κι αν δεν αποσύρει  τις δυνάμεις της συμμαχίας απ΄όπου ο δικτάτορας  σχεδιάζει  να πραγματοποιήσει εισβολές, τότε πάμε σε Γ΄Παγόσμιο. Τόσο απλά!

Ποιος να το έλεγε πως θα έκανε τόσα βήματα πίσω η παγκόσμια ειρήνη και ο πολιτισμός στον 21ο αιώνα; Νεκρανάσταση εθνικισμού, εθνικιστικής και ρατσιστικής υστερίας και παράνοιας. Απίστευτο

4. Συγκλονίζει ο γιος του Μπίκα – Η φωτογραφία με το καμένο σπίτι και τον σκύλο αγκαλιά
Συγκλονίζει ο γιος του Μπίκα - Η φωτογραφία με το καμένο σπίτι και τον σκύλο αγκαλιά

Ο Γιώργος Μπίκας προσπαθεί να συνειδητοποιήσει τον κίνδυνο που έζησε αυτός και η οικογένειά του, μετρώντας τις καταστροφές από την εξοχική του κατοικία στην Χαλκιδική, την ώρα που ο γιος του, Στέλιος, θέλησε να στείλει το δικό του μήνυμα μέσω του Facebook.

Ο γιος του πρώην αρχιδιαιτητή ανέβασε στο Facebook μια φωτογραφία μέσα αλλά και μπροστά από το καμένο σπίτι, κρατώντας μάλιστα αγκαλιά τον σκύλο του.

Συνόδευσε μάλιστα τη φωτογραφία με το εξής μήνυμα:
«Αριστερά στη φωτογραφία φαίνεται το κατόρθωμα σας, μάγκες. Καταφέρατε και κάψατε ένα σπίτι μια ολόκληρη ζωή που ήταν οι κόποι και το όνειρο δυο τίμιων ανθρώπων, των γονιών μου.

 

Είναι εντελώς  ανήθικο και άνανδρο να  βγάζουν κατ΄αυτόν τον τρόπο το μίσος και  τη φανατίλα τους οι διεστραμμένοι φίλαθλοι.  Ακόμα και σε εγκλήματα, φόνους και κακοποιήσεις έχει οδηγήσει ο ποδοσφαιρικός φανατισμός. Δεν είναι καθόλου, μα καθόλου διαφορετικός  από το φονταμενταλισμό και την εθνικιστική ή τη ναζιστική υστερία. Τα έχουμε ξαναπεί.