ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

1. Οργή για το εμετικό πανό στο «Καραϊσκάκης»
Οργή για το εμετικό πανό στο «Καραϊσκάκης» -Τι είχε γίνει στη Σρεμπρένιτσα το 1995

 

«Βράζουν» οι Βόσνιοι - Εμετικό πανό στο «Καραϊσκάκης» για τη Σρεμπρένιτσα

Τον κίνδυνο βαριάς τιμωρίας αντιμετωπίζει η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου εξαιτίας ενός εμετικού πανό που έκανε την εμφάνισή του στις κερκίδες του γηπέδου «Γ. Καραϊσκάκης» κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης με τη Βοσνία.

«Noz, zica, Srebrenica» έγραφε το πανό, το οποίο κρατούσε στα χέρια του ένας οπαδός και το οποίο έγινε φυσικά αντιληπτό από τους Βόσνιους. «Μαχαίρι, σύρμα, Σρεμπρενίτσα», η μετάφρασή του στα ελληνικά και φυσικά αναφερόταν στο έγκλημα πολέμου στην ομώνυμη πόλη τον Ιούλιο του 1995, κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου, στην πρώην ενωμένη Γιουγκοσλαβία, όπου σφαγιάστηκαν 8.000 Βόσνιοι μουσουλμάνοι.

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Βοσνίας αναμένεται να κάνει αναφορά-διαμαρτυρία στη FIFA, η οποία σε τέτοια ζητήματα είναι αμείλικτη και δεν αποκλείεται η κλήση της ελληνικής πλευράς σε απολογία και η τιμωρία της.

8.000 άντρες και αγόρια εκτελέσανε οι εθνικιστές Σέρβοι  στη  Σρεμπρένιτσα το 1995. Η τελευταία μεγάλη γενοκτονία στην Ευρώπη. Και  τόλμησαν ανεγκέφαλοι, εθνικιστές οπαδοί του ποδοσφαίρου να ασελγήσουν στη μνήμη των θυμάτων.

Κι ακόμα δεν έγινε σεισμός. Δε σταμάτησαν το ποδόσφαιρο, έστω και συμβολικά ένα μήνα, δεν υπήρξε καμιά σοβαρή διαμαρτυρία, πέρα από τα τυπικά. Και φυσικά ούτε τιμωρία υπήρξε. Τόσο της ομάδας, όσο και των συγκεκριμένων καθαρμάτων που σήκωσαν το πανό.

Δεν υπήρχε αστυνομία; Γιατί δεν έσπευσαν να τους μπουζουριάσουν τα… όργανα;  Γιατί  είναι επιλεκτική η επέμβασή τους; Μήπως,επειδή το 40%  στην αστυνομία είναι Χρυσαυγίτες; Μάλιστα είναι πια γνωστό πως μέλη της Χ.Α συμμετείχαν ενεργά στη γενοκτονία εκείνη. Να υποθέσουμε πως συμφωνούσαν στο γήπεδο οι αστυνομικοί με τα αναγραφόμενα στο πανό;

Ντροπή στους ποδοσφαιρόφιλους, τους οπαδούς, τους παράγοντες, στον αισχρό κόσμο  όλων αυτών των κατ΄ευφημισμό αθλημάτων. ΄Ετσι να ήταν τα αθλήματα και οι αθλητές.

2. Καραμανλικοί και ΣΥΡΙΖΑ μαζί αποθέωσαν την Μ. Γιαννάκου -Της ζητούν να επιστρέψει στην πολιτική
Φωτογραφία: Eurokinissi

Στην πορεία της και την πολιτική της διαδρομή έκανε ιδιαίτερη αναφορά ο δήμαρχος Λαμίας Νίκος Σταυρογιάννης, ενώ ο περιφερειάρχης Στερέας Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης στην έναρξη της ομιλίας του έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην παρουσία του Κώστα Καραμανλή, τονίζοντας πως «είναι ιδιαίτερα χαρούμενος», ενώ παράλληλα τόνισε την ανάγκη συναίνεσης υπερβάσεων των πολιτικών διαφορών σε κρίσιμους τομείς.

Για την Μαριέττα Γιαννάκου μίλησαν, επίσης, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης, ο πρώην βουλευτής Ευριπίδης Στυλιανίδης ο βουλευτής πρώην υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Φθιώτιδα Θανάσης Μιχελής. Παρόντες ήταν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Απόστολος Καραναστάσης και Γιάννης Σαρακιώτης όπως επίσης ο βουλευτής της ΝΔ Ευάγγελος Μπασιάκος και οι πρώην βουλευτές Σπύρος Ταλιαδούρος Κώστας Μαρκόπουλος, Ανδρέας Κουτσούμπας κ.ά.

Την εκδήλωση που οργάνωσε «ομάδα πολιτών της Λαμίας» προλόγισε ο ομότιμος καθηγητής Κώστας Τσαμαδιάς σκιαγραφώντας την πολιτική διαδρομή της Μαριέττας Γιαννάκου. Ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης έκανε ιδιαίτερη αναφορά «σε δεύτερο πρόσωπο», όπως είπε, στη Μαριέττα Γιαννάκου, στην πολιτική της διαδρομή από τη νεανική της ηλικία μέχρι τώρα, τονίζοντας τις ευρύτερες συναινέσεις τις οποίες προσπαθούσε να εντοπίσει στις πολιτικές της πρωτοβουλίες.

Αναφερόμενος στο ευρωπαϊκό όραμα της κ. Γιαννάκου, ο Νικήτας Κακλαμάνης σημείωσε ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση σήμερα πάσχει σε σχέση με τα όνειρά και τις επιθυμίες των ιδρυτών της». Μάλιστα της απηύθυνε προσκλητήριο για να βρεθεί και πάλι στη Βουλή.

Στον ίδιο τόνο κατέληξε και ο Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος κάλεσε τη Μαριέττα Γιαννάκου «να επανέλθει στην κεντρική πολιτική σκηνή» κάνοντας αναφορά στην σκληρή αντιμετώπιση που είχαν οι πολιτικές της πρωτοβουλίες.

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην πολιτική που άσκησε στον τομέα της παιδείας η κ. Γιαννάκου, την οποία μάλιστα διαδέχτηκε στο υπουργείο, και όπως είπε συνέχισε «ακριβώς στους ίδιους τόνους που η ίδια είχε χαράξει».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Μιχελής κατά τη διάρκεια της ομιλίας του έθεσε θέμα ευρύτερης συναίνεσης, λέγοντας με νόημα πως «αν και υπάρχουν πολιτικές διαφορές εκείνο που τώρα απαιτείται είναι συναίνεση όπου αυτή είναι δυνατή». Κοινή μας άποψη, είπε ο κ. Μιχελής, «είναι ότι οι τάσεις επικράτησης τής οικονομίας έναντι της πολιτικής δεν μας βρίσκει σύμφωνους».

«Υπάρχουν τομείς όπου η συναίνεση είναι απολύτως αναγκαία και ο τομέας της παιδείας και τις εκπαίδευσης είναι μέσα σ’ αυτούς», σημείωσε χαρακτηριστικά η Μαριέττα Γιαννάκου κατά τη διάρκεια της σύντομης ομιλίας της, συμπληρώνοντας ότι «μόνο έτσι δεν θα βρίσκει έδαφος ο λαϊκισμός».

Η κα Γιαννάκου τόνισε πως η αναβάθμιση της παιδείας και της εκπαίδευσης έχει απόλυτη ανάγκη τη συναίνεση. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην υποχρέωση του κράτους για «καλό δημόσιο σχολείο» τονίζοντας πως «υπάρχουν τομείς τους οποίους μπορούμε να οικοδομήσουμε όλοι μαζί».

Κατά την διάρκεια της ομιλίας της διαπίστωσε πως «για πολλά χρόνια η παιδεία και η εκπαίδευση ήταν ένας μηχανισμός ανέλιξης», συμπληρώνοντας ότι «σήμερα κάτι τέτοιο δεν υπάρχει». Υποστήριξε ακόμη η κ. Γιαννάκου τη θέση της «να οικοδομηθεί ένα σύστημα που θα δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλους και σε όλα».

Αναφερόμενη στην Ευρωπαϊκή Ένωση στις σημερινές συνθήκες, επανέλαβε την κριτική που άσκησε ο Νικήτας Κακλαμάνης και συμπλήρωσε πως «σε κάποιες περιπτώσεις θυμίζει τις μαύρες σελίδες της ευρωπαϊκής ιστορίας». Θυμίζει, όπως είπε, «τον σκληρό εθνικισμό και τον φανατισμό που οδήγησε σε δύο Παγκόσμιος Πόλεμος».

Τόνισε πως «αγωνιζόμαστε για μια διαφορετική Ευρώπη», συμπληρώνοντας πως «δεν το βάζουμε κάτω, συνεχίζουμε τους αγώνες τις προσπάθειες και μετράμε το αποτέλεσμα».

Η αισχρή αυτή  γυναίκα, όπως έχουμε καταγγείλει επανειλημμένα, είναι ηθικός αυτουργός της δολοφονίας του καθηγητή Γιώργου Τριάρχη στην Τασκένδη. Και όχι μόνο δεν έχει τιμωρηθεί μέχρι σήμερα, αλλά  τις επιδαψιλεύουν τιμές θρασείς συν-εγκληματίες και την καλούν να επιστρέψει στην πολιτική!  Είναι το ίδιο ένοχοι και όσοι χτες χειροκροτούσαν και επαινούσαν το έργο    της  ηθικής αυτουργού δολοφονίας.

 ΄Οταν θα φτάσουμε στο ευρωπαϊκό δικαστήριο, παράλληλα με την καταγγελία που θα γίνει  για την απάνθρωπη  αυτή γυναίκα, θα καταγγείλουμε και όσους τη στηρίζουν ή την καλύπτουν για να γλτιώσει,  εν γνώσει  τους πως είναι εγκληματίας. Πρώτος και καλύτερος ο Κώστας Καραμανλής.

Εμείς είμαστε εδώ και θα το παλέψουμε να τους στείλουμε φυλακή. Είναι υπόσχεση, “όρκος” και πίσω δεν έχουμε περιθώρια να κάνουμε.

_____________________________________________________

 

  1. ΚΟΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΚΚΕ-ΛΕ-Χ.Α-ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ ΠΟΥΤΙΝ
  2. ΚΥΠΡΙΑΚΟ .  ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ  ΠΑΜΕ  ΣΕ ΛΥΣΗ
  3. ΟΠΑΔΟΙ ΤΡΑΜΠ. ΔΕΙΞΕ ΜΟΥ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΣΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΤΙ ΕΙΣΑΙ.
1. TO EΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ
Στην Αθήνα ο Ομπάμα την Τρίτη -Το σχόλιο της Μόσχας για την περιοδεία του προέδρου των ΗΠΑ
Στην Αθήνα ο Ομπάμα την Τρίτη -Το σχόλιο της Μόσχας για την περιοδεία του προέδρου των ΗΠΑ

 

Ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα με την περιοδεία του σε χώρες της Ευρώπης επιδιώκει από τη μια πλευρά να εμπεδώσει τις θέσεις της Ουάσιγκτον σε κείνες τις χώρες που δεν ήταν πάντα «πιστές», όπως η Ελλάδα, η Σλοβακία και ορισμένες άλλες κατά καιρούς, σχολιάζει ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Κρατικής Δούμας, Λεονίτ Σλούτσκι.

Για μένα, τονίζει, έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς και γιατί ξεκινάει από την Αθήνα. Εκτιμώ ότι, απ΄ την άλλη, ο απερχόμενος Αμερικανός Πρόεδρος θα ήθελε να δώσει και μια νότα ενίσχυσης στην πανατλαντική επίδραση ανάμεσα και σε πολιτικές δυνάμεις μέσα στην Ελλάδα που δεν είχαν ιδιαίτερα φιλοαμερικανική κατεύθυνση. Ταυτόχρονα, με την επίσκεψή του στο Βερολίνο προτίθεται, προφανώς, να στηρίξει και να ευχαριστήσει όλες εκείνες τις δυνάμεις που προώθησαν την αμερικανική πολιτική σε όλα μέσα στην Ευρώπη, πριν απ΄ όλα την καγκελάριο Μέρκελ και άλλους πολιτικούς της σημερινής Γερμανίας.

Κάθε απερχόμενος, συνεχίζει ο κ. Σλούτσκι, θα έκανε μια περιοδεία σε χώρες- κλειδιά, όπως είναι ο ευρωπαϊκός χώρος για τις ΗΠΑ. Εκεί που η αμερικανική επιρροή ήταν υψηλή, η επίσκεψή του θα έχει το χαρακτήρα της επικύρωσης και συνέχισης αυτής της πολιτικής, μαζί και του επιθετικού χαρακτήρα της και του μονοπολικού τρόπου θεώρησης των πραγμάτων. Εκεί που η πολιτική αυτή αμφισβητείται και προβληματίζει, θα επιδιώξει να βρει τρόπους επαναφοράς της.

Τώρα, πως θα συνεχίσουν να ενεργούν στη διεθνή σκηνή οι ΗΠΑ με την εκλογή του Ντόναλντ Τράμπ στην προεδρία, μαζί και σε ό,τι αφορά τη Ρωσία, εκτιμώ ότι αυτό θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό και από τη Μόσχα, αλλά κυρίως από το πώς θα προσεγγίσει το θέμα η ομάδα του Τράμπ, όπως είχαμε μέχρι τώρα την ομάδα του Ομπάμα, χωρίς να υπάρξει κάποια ιδιαίτερη επιτυχία στη διμερή συνεργασία.

Συμπερασματικά, δεν πρόκειται να προσεγγίσουμε την περιοδεία Ομπάμα στην Ευρώπη, σαν κάτι περισσότερο από αυτό που είναι, καταλήγει στην αποκλειστική δήλωση στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Δούμας.

Καλά, ολόκληρος  Λεονίτ Σλούτσκι  παίρνει γραμμή από το ελληνικό ΚΚ,  τη ΛΕ και τη Χρυσή Αυγή; ΄Η μήπως το  αντίθετο συμβαίνει; Πάντως ,αν υποβληθείτε σε  έναν κόπο αναζήτησης και διαβάστε τις επίσημες δηλώσεις των παραπάνω κομμάτων και κομματικών μορφωμάτων ,αλλά και τις ανεπίσημες κουβέντες  στελεχών τους , θα νομίζετε πως ακούτε…κασέτα.

Είναι  τραγική διαπίστωση και όχι μόνο τώρα με την άφιξη Ομπάμα στη χώρα πως  το ΚΚΕ  και η ΛΕ δεν αρθρώνουν εδώ και πολύ καιρό πολιτικό λόγο, αλλά μόνο δημαγωγούν. Το χειρότερο, όμως, είναι πως ταυτίζονται οι απόψεις τους με εκείνες των Ναζί της Χ.Α.

Για να μπορέσουμε να καταλήξουμε α΄αυτό το συμπέρασμα διαβάσαμε πρόσφατα  τουλάχιστον 30 παλιότερα κείμενα της Χ.Α , του ΚΚΕ και της ΛΑ και διαπιστώσαμε πως τελικά σε θέματα που έχουν σχέση με την Αμερική, το ΝΑΤΟ, τη Μ. Ανατολή, τη στάση τους απέναντι στο δικτάτορα Πούτιν, αλλά και την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, την Ε.Ε, σε ένα σωρό άλλα θέματα, οι απόψεις τους συμπίπτουν κατά τρόπο ,που προξενεί ρίγη σε όσους σέβονται το ιστορικό ΚΚΕ και υποκλίνονται στον αγώνα των Ανταρτών, για να κάνουν τον κόσμο καλύτερο. Κρίμα!

2. Ακιντζί: Στόχος η επίλυση του Κυπριακού μέχρι το τέλος του 2016
Φωτογραφία: Wikimedia

Τούτη τη φορά μυριζόμαστε λύση στο πολύπαθο νησί.  Συμφέρουσα και στις δυο κοινότητες.

Κι ας μην πούμε πολλά και τους…ματιάσουμε. Ας περιμένουμε με αγωνία το τέλος των διαπραγματεύσεων και  με την ευχή για αίσια κατάληξη.

Πολύ κράτησε το μαρτύριο του κυπριακού λαού. Ελλήνων και Τούρκων.

 

3. α. Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ
Πώς επικράτησε ο Τραμπ -Τα τρολ, το twitter και οι ορδές των φαν στα social media
Πώς επικράτησε ο Τραμπ -Τα τρολ, το twitter και οι ορδές των φαν στα social media [εικόνες]

Ο βασιλιάς των ακινήτων κυριάρχησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χάρη στις ορδές των φαν του που φάνηκαν πολύ δραστήριοι και χάρη σε μια επιθετική επικοινωνιακή πολιτική.

β. Η διευθύντρια ενός αναπτυξιακού οργανισμού στη Δυτική Βιρτζίνια και μία δήμαρχος της περιοχής δέχονται πυρά, εξαιτίας ρατσιστικής ανάρτησης στο Facebook για την Μισέλ Ομπάμα.

«Θα είναι αναζωογονητικό να έχουμε μία αριστοκρατική, όμορφη, αξιοπρεπή Πρώτη Κυρία στον Λευκό Οίκο. Κουράστηκα να βλέπω έναν πίθηκο σε τακούνια», έγραψε στο Facebook η Πάμελα Ράμσεϊ Τέιλορ, διευθύντρια του Clay County Development Corp., μετά από την εκλογική νίκη του Ντόναλντ Τραμπ.

Σαν να μην έφτανε αυτό, η δήμαρχος της πόλης Κλέι στη Δυτική Βιρτζίνια, Μπέβερλι Γουέλινγκ, σχολίασε από κάτω «Μόλις μου έφτιαξες την ημέρα Παμ».

Η ανάρτηση διαγράφηκε αργότερα, αλλά προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και πολλοί ζητούν στα social media να απομακρυνθούν από τις θέσεις τους και οι δύο γυναίκες. Μάλιστα, αυτό απαιτεί και μία διαδικτυακή αίτηση, που ήδη έχει συγκεντρώσει σχεδόν 2.000 υπογραφές.

 

Παραμύθια της Χαλιμάς της βιομηχανίας παραπληροφόρησης όλα τούτα περί διαδικτύου και κυριαρχίας των φαν του Τραμπ  στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Και όλα αυτά για να μην μπουν την αλήθεια από την οποία έχει πάρει διαζύγιο, φυσικά,   όχι μόνο η αμερικάνικη εμπορική δημοσιογραφία, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η αλήθεια για την εκλογή του Τραμπ είναι ΜΙΑ, πραγματική, αδιαίρετη και πικρή. ΄Ενα μεγάλο τμήμα του αμερικανικού λαού, αλλ΄όχι η συντριπτική πλειοψηφία, εμφορούνται από τις απόψεις (ρατσιστικές, φαλλοκρατικές, απάνθρωπες) του αρχηγού τους. Γι΄αυτό τον ψήφισαν. Τον θαυμάζουν, γιατί  αποτελεί ενσάρκωση της επιτυχίας στο αμερικάνικο όνειρο και θα ήθελαν και τούτοι να ήταν στη θέση του.

Πόσο απλή είναι η αλήθεια; Τόσο, όσο τη λέμε παραπάνω. ΄Ολα τα άλλα ,που αναφέρει η βιομηχανία παραπληροφόρησης, έχουν σκοπιμότητες ή είναι μπλα- μπλα. Για να μην παραδεχτούν πως καθοριστική ήταν και η συμβολή του ίδιου του “Τύπου” στην επιτυχία του Τραμπ. Μεγάλη μερίδα της εμπορικής δημοσιογραφίας, δούλεψε με το αζημίωτο, για να κάνουν πρόεδρο της Αμερικής έναν ανισόρροπο , ακροδεξιό και βρώμικο μπίζνεμαν. Τί να λέμε τώρα.