ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

1.ΝΕΟΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΣΥΝΑΞΙΣ. “ΛΙΘΟΙ, ΠΛΙΝΘΟΙ, ΚΕΡΑΜΟΙ  ΑΤΑΚΤΩΣ ΕΡΡΙΜΜΕΝΑ”
1. ” Ο Μητσοτάκης και ο Ράμφος εγκαινιάζουν το WebTV debate του iefimerida.gr
Ο Μητσοτάκης και ο Ράμφος εγκαινιάζουν το WebTV debate του iefimerida.gr

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης,και ο μεγαλύτερος εν ζωή έλληνας στοχαστής, Στέλιος Ράμφος, εγκαινιάζουν έναν κύκλο WebTV debates στο iefimerida.gr.

θα επιχειρήσουν να δώσουν απαντήσεις σε όλα τα μεγάλα θέματα με τα οποία βρίσκεται αντιμέτωπη διαχρονικά η ελληνική κοινωνία.

Οι θεσμοί, η σχέση πολιτικής και ηθικής, οι μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία, η μεταρρύθμιση του πολιτικού συστήματος, το φαινόμενο του λαϊκισμού και ένας νέος ρόλος της Ελλάδας μέσα σ’ έναν κόσμο που αλλάζει δραματικά”

Μητσοτάκης-Ράμφος και…αντίστροφα. Πολιτικός μέγας και τρανός, αυτοδημιούργητος (χωρίς να έχει πίσω του “τζάκια” και δωρεές στα “Harvard”), με ιδιαίτερα ταλέντα και πολιτικές ικανότητες ο Κυριάκος.  Ο πολιτικός του λόγος καθαρά ελληνικά κομματικός, που διαβάζεται δημαγωγικός. Διότι, ως γνωστό, αν έχει ένα προσόν για την  ελληνική κομματική κονίστρα ο Κυριάκος, είναι εκείνο του λαϊκισμού,  της δημαγωγίας, που είναι το μοναδικό χρειαζούμενο στην Ελλάδα της «φαιδράς πορτοκαλέας»,   για να διαπρέψει ο πολιτικάντης .

Μετά, ο “έτερος Καπαδόκης”, ο συνομιλητής του Κυριάκου Μητσοτάκη   στο παραπάνω ντημπέητ   “ο  μεγαλύτερος εν ζωή έλληνας στοχαστής, Στέλιος Ράμφος”, όπως τον αποκαλεί το νέο ιντερνετικό απόκτημα της βιομηχανίας παραπληροφόρησης ιefimerida.gr.  Βέβαια, ο Στέλιος Ράμφος είναι τόσο μεγάλος εν ζωή στοχαστής, όπως ακριβώς ήταν  μέγας εν ζωή  και ο άλλος ακροδεξιός…φιλόσοφος  Κωνσταντίνος Τσάτος, όπως ακριβώς τον χαρακτήριζε  η εμπορική δημοσιογραφία της εποχής.  Να θυμίσουμε  μόνο για το…στοχαστή κύριο Στέλιο Ράμφο πως στοχάζεται ΚΥΡΙΩΣ χριστιανικά και νέο-ορθόδοξα. Αυτό τα λέει όλα και… «ουκ έχομεν χρείαν  μαρτυρίας»  άλλης.

 Με άλλα λόγια για την ταυτότητα της λεγόμενης Νεο-Ορθοδοξίας (όρος του θεολόγου Ν. Νησιώτη) προσκομίζουμε τα ακόλουθα βασικά της στοιχεία, για να πάρει μια ιδέα ο αδαής.   Είναι η παλιά εκείνη , η αλήστου μνήμης, ορθόδοξη κοινότητα  του ΣΩΤΗΡΑ και της  ΖΩΗΣ. Τη συναντάμε εδώ και κάτι χρόνια νεκραναστημένη  και μεταλλαγμένη σε Νέο-Ορθόδοξη παρέα. Πρόκειται για μια ομάδα-ασκέρι  στο οποίο συμφύρονται γνωστοί και μη εξαιρετέοι, “φιλόσοφοι”, “στοχαστές” ,τραγουδοποιοί, (κάποιοι μακαρίτες πια)  σαν τους  Χ. Γιανναρά, Κ. Ζουράρ(ι)η, Γ. Μεταλληνό, Π. Νέλλα, Κ. Μοσκώφ, Θ. Ζιάκα, Ζ. Λορεντζάτο,  Δ. Σαββόπουλο και φυσικά τον “μεγαλύτερο εν ζωή ΄Ελληνα στοχαστή” Στέλιο Ράμφο (ω θεοί!). ΄Ενα συνονθύλευμα νέο-Βαρβάρων της σκέψης και της διανόησης, ένας  ακροδεξιο-κεντο-αριστερός αχταρμάς   με φανερή “τρικυμία εν τω κρανίω”, των οποίων το μοναδικά ευδιάκριτο χαρακτηριστικό είναι το ….  “ουκ έγνω η Αριστερά τι ποιεί η Δεξιά” τους.

Ο εις, λοιπόν, εξ αυτών,  ο πολύς  Στέλιος Ράμφος, όπως μας πληροφορεί η Νεο-βιομηχανία παραπληροφόρησης iefimerida.gr,  θα επιχειρήσει να δώσει απαντήσεις σε όλα τα μεγάλα θέματα με τα οποία βρίσκεται αντιμέτωπη διαχρονικά η ελληνική κοινωνία. Οι απαντήσεις, βέβαια,  είναι οι  γνωστοί και χιλιοειπωμένοι…βυζαντινισμοί, τα συνήθη “φιλοσοφικά”  φληναφήματα ,που το μόνο που δεν κάνουν είναι να δίνουν…απαντήσεις. Τουλάχιστον σωστές.

  Ας τους “κράζουμε” ,όσοι γνωρίζουμε πως  όλο αυτό το σύμφυρμα των  εν ιδεολογική συγχύσει (και ου μόνον) ευρισκομένων    Νεορθόδοξων είναι το ίδιο το παλιό “Κατηχητικό”, αναμορφωμένο και προσαρμοσμένο στις ανάγκες της εποχής. Το “ιερατείο”  μεταλλάσσεται συνεχώς ,να γνωρίζετε. Δείτε μόνο την Καθολική Εκκλησία, που πέρασε από την Ιερή Εξέταση να  κόπτεται σήμερα  τάχα για την παγκόσμια ειρήνη ,πους πρόσφυγες και τους κολασμένους της γης. “Λύκοι με ένδυμα προβάτου” είναι μόνο.

Γράφαμε για τους αξιότιμους αυτούς κυρίους παλιότερα:

ΓΙΑΝΝΑΡΑ, «ΕΞΕΥΡΩ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΟΥ ΟΤΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΕΧΕΙΣ ΟΤΙ ΖΗΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΝΕΚΡΟΣ»! .
2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014

“ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟΧΟΙ

Γιανναράς: Να ανακαλύψουν τα παιδιά ότι Ελληνας δεν γεννιέσαι, γίνεσαι

Ο καθηγητής Φιλοσοφίας και συγγραφέας μίλησε για τα «κακώς κείμενα» της σύγχρονης Ελλάδας και διατύπωσε την βασικότερη κατά τον ίδιο συμβουλή για την έξοδο από την κρίση.

Μεταξύ άλλων, ο Χρήστος Γιανναράς είπε, στη συνέντευξη που παραχώρησε στην Ημερησία:

Για το τι θα μπορούσε να γίνει για να πάνε τα πράγματα καλύτερα: Περιθώρια για αισιοδοξία υπάρχουν, όταν υπάρχουν στόχοι. Aκούσατε ποτέ κάποιον από τους υπεύθυνους για την πορεία της χώρας να μιλάει για στόχο άλλον από την αύξηση της καταναλωτικής ευχέρειας; ‘ Oσο παίζουμε όλοι στο ίδιο γήπεδο του ιστορικο-υλιστικού μηδενισμού, μαρξιστικού ή καπιταλιστικού, το ίδιο κάνει: Eλπίδα για ανάκαμψη δεν υπάρχει.

Για το ποια πράξη θεωρεί επαναστατική σήμερα: Kάθε πράξη που προάγει την ποιότητα, σε οποιαδήποτε πτυχή του βίου”

Ο Νεο-Ορθόδοξος φιλόσοφος και τιμητής-απολογητής του χριστιανισμού Γιανναράς είναι ένα από τα μέλη του γνωστού τημ των Νεο-Ορθόδοξων Ελλήνων (Σαββόπουλος, Ράμφος και λοιποί), που δεν έχουν τη δυνατότητα να αρθρώσουν σοβαρό και στέρεο φιλοσοφικό-ιδεολογικό λόγο, αφού οι έννοιες που χρησιμοποιούν είναι νεφελώδεις και εν πολλοίς ανυπόστατες. Φυσικά, είναι και ο ίδιος υπεύθυνος (και ας τα ρίχνει στους άλλους) για τη γενικότερη κακοδαιμονία της χώρας και για τη στρεβλή πολιτική, κοινωνική, πολιτιστική ανάπτυξη του λαού μας. Από…καθέδρας δίδασκε πολλά χρόνια αυτές τις ίδιες ακαδημαϊκές φανφάρες (που δε βρίσκουν πουθενά εφαρμογή) και τις οποίες συνεχίζει να λέει και σήμερα.

“Ποια πράξη θεωρεί επαναστατική σήμερα”, ρωτάνε το Γιανναρά: “Kάθε πράξη που προάγει την ποιότητα, σε οποιαδήποτε πτυχή του βίου”, απαντάει εκείνος. Και ποια είναι η “ποιότητα”, πώς προσδιορίζεται, από πού εκπηγάζει και σε τί αποσκοπεί; Ρωτάμε εμείς. Ας απαντήσει πρώτα, σ΄αυτά τα απλά ερωτήματα, για να αντιληφθούμε τί σόι ποιότητα ευαγγελίζεται ο θεολόγος-φιλόσοφος.

Πολύ μίλησαν όλα αυτά τα χρόνια και λένε τα ίδια και τα ίδια οι “Γιανναράδες”. Πότε θα πάψουν επιτέλους οι καθεστωτικοί και κατ΄ επάγγελμα φιλόσοφοι να παριστάνουν τις αυθεντίες ,τους σκαπανείς και τους “ψαγμένους”, ενώ στην ουσία αυτά που λένε δεν είναι τίποτα περισσότερο από «έπεα πτερόεντα» και διανοουμενίστικος κομπασμός; Είναι καιρός να αφήσουν οι “καθηγητάδες” να ακούσουμε και τους άλλους που δεν τους επέτρεπαν να μιλήσουν τόσα χρόνια.

Και για να τα πούμε κι εμείς στη θεολογική γλώσσα των Νεο-Ορθόδoξων, διαλέγουμε μέσα από τα προσφιλή τους “ιερά” κείμενα την εξής περικοπή: ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΦΙΛΟΣΟΦΟ ΓΙΑΝΝΑΡΑ “ΓΡΑΨΟΝ ΤΑΥΤΑ…ΕΞΕΥΡΩ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΟΥ ΟΤΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΕΧΕΙΣ ΟΤΙ ΖΗΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΝΕΚΡΟΣ» .