ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

  1. ΜΠΑΤΑΚΛΑΝ.   ΠΕΡΑΣΜΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ, ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΜΝΗΜΗ
  2.  Η “ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΚΑΝΤΑΦΙ”  ΣΤΟΙΧΕΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.
  3.   ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΑΡΑΔΕΣ ΣΕ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΑΦΡΟΣΥΝΗΣ
  4. ΔΕΙΞΕ ΜΟΥ ΤΗΝ ΚΑΡΙΕΡΑ ΣΟΥ,  ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ.
1.α.Ενα χρόνο μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι: «Πρέπει να θυμόμαστε» δηλώνει ο Ολαντ
Ενα χρόνο μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι: «Πρέπει να θυμόμαστε» δηλώνει ο Ολαντ

Μετά τη σιγή ενός λεπτού στο Σταντ ντε Φρανς χθες βράδυ, η φωνή του Στινγκ θα ακουστεί σήμερα στο Μπατακλάν.

Ενα χρόνο μετά τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου 2015, η αίθουσα συναυλιών θα ξαναζήσει και θα θυμηθεί με μουσική τους 90 νεκρούς της, θύματα της τζιχαντιστικής τρέλας.

Οι επιθέσεις αρχικά έπληξαν την περιοχή γύρω από το Σταντ ντε Φρανς, κοντά στο Παρίσι, κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα Γαλλίας-Γερμανίας και στη συνέχεια συγκλόνισαν το Παρίσι, βράδυ Παρασκευής με το Μπατακλάν να είναι γεμάτο θεατές και τους υπαίθριους χώρους των έξι καφέ και εστιατορίων να σφύζουν από ζωή.

Τελικός απολογισμός: 
130 νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες, στο πλαίσιο μιας σφαγής την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

β. Στινγκ: «Δημιούργημα των ΜΜΕ ο Τραμπ -Ερντογαν & Πούτιν τρέφονται με τον φόβο»
Στινγκ: «Δημιούργημα των ΜΜΕ ο Τραμπ -Ερντογαν & Πούτιν τρέφονται με τον φόβο»

 


«Το τραγούδι πολιτική απάντηση στο προσφυγικό»

Στο νέο του άλμπουμ περιέχεται και το τραγούδι «Inshallah», που αναφέρεται στους πρόσφυγες από τον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία.

Για την προετοιμασία του ο Στινγκ ήρθε σε επαφή με μουσικούς, πρόσφυγες από τη Συρία.
«Κάποιοι από αυτούς ήρθαν από το Χαλέπι, το κέντρο του αραβικού κόσμου.

Για μένα ήταν σημαντικό να συναντήσω τους ανθρώπους που ξέρουν από τραγούδια, να ακούσω τις ιστορίες τους να κάνουμε από κοινού τη μουσική. Και τελικά να πάρω την άδειά τους να παίξω τη μουσική τους.
Με το τραγούδι αυτό θέλω να δώσω μία πολιτική απάντηση στην προσφυγική κρίση.

Αν υπάρξει λύση αυτή θα έρθει μέσα από την ευαισθητοποίηση.
Σκεφτείτε τον εαυτό σας μέσα σε μία βάρκα να διασχίζετε την Μεσόγειο με τα παιδιά σας για να απομακρυνθείτε από τον κίνδυνο όχι ως μία άσκηση συμπόνιας, αλλά ως αρχή για το τέλος του πολέμου», είπε.

«Λαϊκιστές πολιτικοί γιορτάζουν τις επιτυχίες τους»

Ο Στινγκ μίλησε ακόμα και για τον φόβο που καλλιεργούν πολλοί πολιτικοί ηγέτες και τον ρόλο των μέσων μαζικής ενημέρωσης, λέγοντας ότι «πολλοί λαϊκιστές και σκληροπυρηνικοί πολιτικοί γιορτάζουν τις επιτυχίες τους.

Ο πρόεδρος Ερντογάν, ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Ντουτέρτε στις Φιλιππίνες τρέφονται με τον φόβο. Και νομίζω ότι τα μέσα ενημέρωσης τους ταΐζουν επιπλέον. Μερικές φορές παράγουν υστερία, δημιουργώντας έτσι τέρατα.

Τα μέσα ενημέρωσης έχουν δημιουργήσει τον Ντόναλντ Τραμπ».

Ο Στινγκ τραγουδάει απόψε στο Μπατακλάν ένα χρόνο μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι.

Δεν ξεχνάμε το Μπατακλάν . Ούτε  η επακόλουθη  φθορά του χρόνου, θα αμβλύνει τη μνήμη και θα παραχωρήσει  άφεση στα εγκλήματα των φανατικών Ισλαμιστών. Η Ιστορία είναι η συλλογική μνήμη. Και είναι πάντα εδώ. για να  θυμίζει στις γενιές που έρχονται τα “Μπατακλάν”.

 Είναι μια επιτυχημένη στιγμή που τραγουδάει απόψε ο Στινγκ στη μνήμη των θυμάτων. Και δυνατές οι κουβέντες που είπε στη συνέντευξη.

2. Τραμπ: Οι ΗΠΑ θα εμπλακούν σε πόλεμο με τη Ρωσία αν επιτεθούν στον Ασαντ
Φωτογραφία: AP/ Molly Riley

Αν οι ΗΠΑ επιτεθούν στον Μπασάρ αλ Ασαντ, τότε θα καταλήξουν να εμπλακούν σε πόλεμο με τη Ρωσία, δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Στη συνέντευξή του στη Wall Street Journal, ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε ότι σε περίπτωση που η χώρα του εξαπέλυε επίθεση εναντίον του προέδρου της Συρίας, τότε «θα καταλήγαμε να πολεμάμε με τη Ρωσία».

«Η θέση μου είναι πως (…) η Συρία πολεμάει το Ισλαμικό Κράτος και πρέπει να απαλλαγούμε από αυτό. Η Ρωσία βρίσκεται τώρα σε συμμαχία με τη Συρία, και τώρα έχουμε το Ιράν, που γίνεται ισχυρό, εξαιτίας μας, σε συμμαχία με τη Συρία (…). Υποστηρίζουμε αντάρτες εναντίον της Συρίας και δεν έχουμε ιδέα ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι», τόνισε ακόμη στην ίδια συνέντευξη.

Ηδη από την προεκλογική του εκστρατεία ο Τραμπ είχε δηλώσει διαφορετική θέση από τη γραμμή που ακολουθούσε η Ουάσιγκτον έως τώρα στη Συρία, τονίζοντας ότι η απομάκρυνση του Ασαντ από την εξουσία δεν είναι η προτεραιότητα, αλλά η εξάλειψη του ISIS.

Αν και ειπώθηκαν δια στόματος Τραμπ,  εν τούτοις διατυπώθηκαν σωστά οι συνέπειες εμπλοκής των ΗΠΑ σε πόλεμο εναντίον του προέδρου της Συρίας. Ορθή  επίσης και  η άποψη πως το ΝΑΤΟ στηρίζει τους αντάρτες που δεν ξέρει κανείς από πού κρατάει η σκούφια τους.  Και είναι γεγονός πως πολλές φορές η επονομαζόμενη αντιπολίτευση με το μάχιμο κομμάτι της συνεργάστηκε με τους Τζιχαντιστές.

Η αντιπολίτευση στη Συρία είναι κάτι σαν τους “Αδελφούς Μουσουλμάνους”  στη δράση τους, ειδικά στη  Αίγυπτο. Εκεί, ως αντιπολίτευση και με τη βοήθεια των Δυτικών, κατάφεραν να ανατρέψουν τον Μουμπάρακ και “άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου” στη χώρα.  Και  αποδείχτηκε πως η περίφημη “Αραβική άνοιξη”   δεν είχε καμιά σχέση με λαϊκή επανάσταση, όπως νόμιζαν μερικοί. ΄Ηταν απόπειρα των φανατικών Ισλαμιστών να ανατρέψουν και να καταλάβουν εξουσίες. Και τα κατάφεραν.

Για το μακελειό του  Μπατακλάν, δεν είναι άμοιρη η πολιτική της ίδια της Γαλλίας. ΄Ηρθε ως απάντηση στην ανιστόρητη και εγκληματική τακτική του τότε προέδρου της Γαλλίας  Σαρκοζί και των συμμάχων του. Ο ίδιος θέλει να ξεχαστούν αυτές οι μνήμες. Εμείς, όχι. Θα τις ανακαλούμε αδιαλείπτως. Θα τις τρέφουμε και θα τις συντηρούμε.

Η αντιπολίτευση, πάντως, τα «βρήκε μπαστούνια» στη Συρία. Δεν κατάλαβαν πως η χώρα αυτή  δεν ήταν Αίγυπτος και Λιβύη. Κι «έφαγαν  τα μούτρα» τους, αφού, όμως,  προξένησαν ανυπολόγιστη καταστροφή  και συμφορά σε ένα λαό, που πριν τον πόλεμο ναι, μεν, δε ζούσε υπό καθεστώς «δυτικής δημοκρατίας» (και σιγά τα ωά!), αλλά σίγουρα ο ΄Ασαντ, όπως και ο Μουμπάρακ και ο Καντάφι, ήταν η  καλύτερη εγγύηση της ειρήνης και της ασφάλειας στη Μεσόγειο, στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και στην Ευρώπη ολόκληρη.

 Ο Καντάφι γνώριζε με τις μυστικές του υπηρεσίες για την επιχείρηση “Αραβική ΄Ανοιξη” και ποιοι την προετοίμαζαν. Και  είχε προβλέψει επακριβώς τί θα συνέβαινε, αν επικρατούσαν οι Ισλαμιστές, που τελικά επικράτησαν. Το ΝΑΤΟ αγνόησε προκλητικά τις ικεσίες του Λίβυου ηγέτη και προχώρησε σε σύμπραξη με τους αντιπάλους του.  Και ,όπως τα είπε ο Καντάφι,  έγιναν. Η Ευρώπη δρέπει σήμερα τους καρπούς εκείνης της αφροσύνης

3. α. Με ελιγμούς F16 και γιγάντια σημαία σε γερανό η γιορτή του Αγίου Μηνά στο Ηράκλειο

 

Με ελιγμούς που κόβουν την ανάσα, το  F16 Block 52+ από την 115 Πτέρυγα Μάχης εντυπωσίασε μικρούς κ μεγάλους, που βρέθηκαν το μεσημέρι στον Καράβολα.

Σε μία επίδειξη, που έγινε στα πλαίσια του εορτασμού του Αγίου Μηνά, του πολιούχου του Ηρακλείου, η ομάδα αεροπορικών επιδείξεων «ΖΕΥΣ», με αεροσκάφος F16 Block 52+ και χειριστή τον ιπτάμενο επισμηναγό, Λουκά Θεοχαρόπουλο, εντυπωσίασε κ συγκίνησε με τους επικίνδυνους ελιγμούς των χειριστών αεροσκαφων της Π.Α

Τα βλέμματα όλων στραμμένα ψηλά στον ουρανό.. τα κινητά να απαθανατίσουν το μαχητικό αεροσκάφος, κ η γαλανόλευκη σημαία διαστάσεων 745τμ και βάρους 200 κιλών να συναντάει το F16. ένα θεαμα που περίμεναν οι Ηρακλειώτες πως κ πως για να το παρακολουθ’ήσουν..

Στον Καράβολα βρέθηκαν κ οι γονείς ενός από τους χειριστές των F16 κ μέλος της ομάδας αεροπορικών επιδείξεων «ΖΕΥΣ. Του Μανόλη Γαρεφαλάκη.. Με την συγκίνηση έκδηλη στα πρόσωπα τους παρακολουθούσαν τους ριψοκίνδυνους ελιγμούς του μαχητικού αεροσκάφους.

 

β. Πάνω από 200 Πόντιοι χόρεψαν για την απελευθέρωση της Χίου

 

Περισσότεροι από 200 Πόντιοι χορευτές, από τη Χίο όπως και από άλλα μέρη της Ελλάδας, χόρεψαν στην κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας του νησιού.

Η εκδήλωση έγινε μετά από την παρέλαση της 11ης Νοεμβρίου, για την απελευθέρωση της Χίου.

Μου έλεγε χτες φίλος που εργάζεται στη Χίο στην ΄Υπατη Αρμοστεία, πως κόντεψαν να πάθουν όλοι οι εργαζόμενοι στους πρόσφυγες έμφραγμα από τις συνεχείς και εκκωφαντικές πτήσεις των ελληνικών μαχητικών αεροπλάνων, που  πετούσαν με επικίνδυνους ελιγμούς πάνω από τα κεφάλια τους. Μια Γαλλίδα έπαθε υστερία! Νόμιζε πως γινόταν πόλεμος και τα τουρκικά αεροπλάνα είχαν φτάσει από απέναντι, για να βομβαρδίσουν τη Χίο.

Δεν ξέρω τί θα κάνουμε και πώς οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε αυτούς τους θερμοκέφαλους επιδειξίες-  πατριωταράδες. Ειναι απειλή για μας,  για τις γενιές που έρχονται.

Και είναι τόσοι πολλοί  στη γειτονιά μας. Κι από την άλλη μεριά του Αιγαίου. Δεν είναι χειρότερος ο ιπτάμενος επισμηναγός, Λουκάς Θεοχαρόπουλος, από τον απέναντι Μουσταφά  …όγλου, που κάνει τα ίδια  και  επικινδυνότερα με το δικό μας εδώ.

Πέρα από θερμοκέφαλοι είναι και ανεγκέφαλοι. Αμφότεροι. Τούρκοι και ΄Ελληνες. Νομίζουν πως με λεονταρισμούς, αεροπορικές επιδείξεις, επικίνδυνους ακροβατισμούς  και τέτοια ανόητα και παρανοϊκά  με τα πολεμικά τους σκάφη, θα μας τρομάξουν.

Δεν τους  φοβόμαστε, ούτε τους υπολογίζουμε, επειδή ακριβώς έχουν λίγο μυαλό και ξέρουμε πώς  ποτέ η ανοησία δε νικά τη φρόνηση. Ευκαιριακά και πρόσκαιρα ίσως. Εσαεί ποτέ.

Αλλά αυτή η διαπίστωση  δε φτάνει. Είναι επικίνδυνο να κυκλοφορούν  σήμερα ανάμεσά μας και να τους έχουμε ανεβάσει μάλιστα σε μηχανές που ξερνούν θάνατο. Είναι ψυχάκηδες. Νομίζουν πως πρόκειται για παιχνίδι. Τόσο υπεύθυνοι και σώφρονες!

Οφείλουμε οι συνετοί, οι λογικοί, οι ειρηνοποιοί και από τις δυο μεριές του Αιγαίου να τους απομονώσουμε. Να τους κόψουμε τα φτερά. Να τους βάλουμε εκεί που είναι η θέση τους: Στην αφάνεια,την απομόνωση, την απραξία . Να κατεβασουμε και στις δυο μεριες τα αεροπλάνα .Να τα παροπλίσουμε τις μηχανές του ολέθρου.

Μακριά όλοι τούτοι από τα παιδιά μας. Είναι τόσο επικίνδυνοι, παρανοϊκοί και ανεύθυνοι.

4. αΟι απαγορευμένες γυμνές φωτογραφίες της νέας Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ

Η Μελάνια Τραμπ είναι η νέα Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ και δεν θυμίζει σε τίποτα τις υπόλοιπες.

 

 

β. Η Μισέλ Ομπάμα ποζάρει στη Vogue: Σημαντικό να έχεις το ένα πόδι στην πραγματικότητα
Η Μισέλ Ομπάμα ποζάρει στη Vogue: Σημαντικό να έχεις το ένα πόδι στην πραγματικότητα [εικόνα]

Πώς να γίνει;  Κι αυτές οι φωτογραφίες κάνουν  τη διαφορά.  Ποια είναι η δουλειά μας, πώς ντυνόμαστε, πώς συμπεριφερόμαστε, πώς κυνηγάμε καθένας τα προσωπικά του όνειρα και τα μέσα που χρησιμοποιούμε , είναι όλα ενδεικτικά της φιλοσοφίας ζωής που μας κατευθύνει.

Προτείνουμε στο νέο πρόεδρο της Αμερικής, μια κι έχει μια τόσο όμορφη σύζυγο, που τα… πετάει μάλιστα τόσο εύκολα , στη διάρκεια της θητείας του, να τη βάλει σε πόστα…ποταγωγίδας. Θα βγάζει “λαγούς” η Μελάνια. Το μόνο σίγουρο.