ΝΕΑ ΚΑ ΠΑΛΙΑ

 

 

  1. Αγωνία –Η Τουρκία ξεκινάει άσκηση στο Καστελόριζο, η Ελλάδα στην Κάσο
ΛΕΠΤΕΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ
Αγωνία –Η Τουρκία ξεκινάει άσκηση στο Καστελόριζο, η Ελλάδα στην Κάσο
Φωτογραφία: AΠΕ

Μετά τις προκλητικές δηλώσεις της τουρκικής ηγεσίας για την κυριότητα ελληνικών βραχονησίδων, και την προσωπική βεντέτα που ξεκίνησε μεταξύ Τουρκίας και Πάνου Καμμένου, ξεκινούν την Κυριακή στρατιωτικές ασκήσεις Ελλάδας και Τουρκίας στην περιοχή του Αιγαίου κάνοντας τις ισορροπίες μεταξύ των δύο χωρών ακόμη πιο λεπτές.

Οι ένοπλες δυνάμεις των δύο χωρών  έχουν προγραμματίσει στρατιωτικές ασκήσεις τις οποίες θα πραγματοποιήσουν στο νοτιοανατολικό Αιγαίο, σε κοντινές περιοχές.

Μην έχετε καμιά αγωνία. Τίποτα δεν πρόκειται να συμβεί. Αφήστε για τις φυλλάδες την αγωνία να…μετράνε κλικ και  ευρώ από τις πωλήσεις  της σκουπιδοπαραγωγής τους. Είναι ο μόνος λόγος που  καλλιεργούν φόβο και πανικό στη μάζα.

Α, και τον Πάνο Καμμένο. Αφήστε τον κι αυτόν  να τρίβει τα χέρια του για τις αγορές όπλων (νέα αγορά του αιώνα) που ονειρεύεται με πρόφαση τα θερμά επεισόδια στο Αιγαίο.

2. Μίκης Θεοδωράκης: Σύντροφε Τσίπρα, σε παραδέχομαι πώς κοροϊδεύεις τους

Μίκης Θεοδωράκης: Σύντροφε Τσίπρα, σε παραδέχομαι πώς κοροϊδεύεις τους Έλληνες - Κεντρική Εικόνα

Με σκληρή γλώσσα ο Μίκης Θεοδωράκης σχολιάζει το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στην Κούβα καθώς και τη συνολική οικονομική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση.

Σε παρέμβασή του, με τίτλο «Προδομένη Δημοκρατία», που αναρτήθηκε στην προσωπική του ιστοσελίδα,  ο μουσικοσυνθέτης αναφέρει:

Προδομένη Δημοκρατία – του Μίκη Θεοδωράκη
03.12.2016

Το πολίτευμά μας είναι Προεδρευομένη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία.

Οι Πυλώνες-Θεσμοί, είναι οι εξής:

  • Βουλή (νομοθετική εξουσία)
  • Κυβέρνηση (εκτελεστική εξουσία)
  • Δικαστική εξουσία
  • Πρόεδρος Δημοκρατίας- Ρυθμιστής του Πολιτεύματος.

Το Σύνταγμα είναι η βάση. Από αυτό πηγάζουν τα Δικαιώματα και οι Υποχρεώσεις των Πολιτών.

Ο Πρόεδρος πρέπει να είναι η ασφαλιστική δικλείδα. Να ελέγχει εάν ισχύει η Συνταγματική Αρχή ότι η πλειοψηφία κυβερνά και η μειοψηφία ελέγχει.

Και έχει την υποχρέωση-δικαίωμα, σε περίπτωση που εκείνος θεωρεί ότι παραβιάζεται αυτός ο κανόνας, να διαλύει τη Βουλή και να προκηρύσσει εκλογές.

Όμως, με την αναθεώρηση του Συντάγματος το 1986, ο Ανδρέας Παπανδρέου αφαιρεί αυτό το κύριο και μοναδικό δικαίωμα από τον Πρόεδρο και το δίνει στον εαυτό του (στον Πρωθυπουργό).

Έτσι ο ελεγχόμενος ανακηρύσσεται σε ελέγχοντα. Το γεγονός αυτό παραμορφώνει το Σύνταγμα και από Προεδρευομένη Δημοκρατία την μεταβάλλει σε Παντοδυναμία της Εκτελεστικής Εξουσίας, δηλαδή του Πρωθυπουργού που αναδεικνύεται σε Απόλυτο Άρχοντα, εφ’ όσον ο μόνος που μπορεί να τον ελέγξει είναι ο εαυτός του. Δηλαδή ουσιαστικά έχει δικτατορικά δικαιώματα, γιατί η ουσιαστική Δημοκρατία έχει καταντήσει ένα άδειο πουκάμισο.

Το επιχείρημα, ότι η πλειοψηφία στη Βουλή είναι η βάση της ουσιαστικής δημοκρατικής νομιμότητας είναι σκέτη κοροϊδία! Μιας και αυτή η πλειοψηφία ταυτίζεται με τον πρωθυπουργό! Δηλαδή, είναι όργανο στα χέρια αυτού που μετά την συνταγματική αναθεώρηση του ’86, είναι όπως είπα ο απόλυτος Μονάρχης.

Σχετικά, γράφει στα σημερινά ΝΕΑ, ο αρθρογράφος Ηλίας Κανέλλης (ΑΡΘΡΟ: Το τζάμπα πέθανε, στη στήλη Ενστάσεις)

Στην ίδια εφημερίδα, ο διαπρεπής δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστου αποστομώνει με ατράνταχτα στοιχεία το Γραφείο του πρωθυπουργού, που αναφέρει πως τάχα το ταξίδι στην Κούβα κόστισε μόνο 22,900 ευρώ!

Σαν απλός πολίτης, τους συγχαίρω και τους ευχαριστώ και τους δύο γι’ αυτό.

Σε αυτήν την ανοικτή πρόκληση, η Βουλή σιωπά, διότι μέσω της συνταγματικής αναθεώρησης του ’86, είναι συνένοχη γι’ αυτή την παραμόρφωση της Αρχής της ουσιαστικής Λαϊκής Κυριαρχίας (σ.σ.: βλ. καταγγελίες Μίκη Θεοδωράκη, στο άρθρο Είμαστε θύματα μιας τραγικής φαρσοκωμωδίας/21.05.2016).

Άλλωστε, όλοι είναι ίδιοι: Εξουσιαστές, Σκληροί, Άπονοι. Ενώ ο λαός σέρνεται πάνω στη λάσπη της λιτότητας, αυτοί αγοράζουν πανάκριβα αεροπλάνα (βλέπε Σαμαράς 2013). Τι να κάνουν; Να τα πουλήσουν και να ταξιδέψουν όπως οι βλάκες ψηφοφόροι τους. Για 300.000 δολλάρια, μια οικογένεια με 1.000 το μήνα θα έπρεπε να δουλεύει 300 μήνες, με 300 το μήνα, 1000 μήνες… Πόσες ανθρώπινες κατοικίες για τους πρόσφυγες; Πόσα κρεβάτια νοσοκομείων;

Περικυκλωμένοι από εχθρούς. Σε κρίσιμη στιγμή. Απειλές. Κινδύνους. Γιατί το ταξίδι; Για να μιλήσει ένας προσκυνημένος, συμβιβασμένος από το βήμα ενός όρθιου, ασυμβίβαστου!

Τελειώνοντας, οφείλω να μιλήσω στον Αλέξη Τσίπρα στη γλώσσα που αποπνέουν οι πράξεις του. Δηλαδή στη γλώσσα του «μάγκα», για να με καταλάβουν όσοι φίλοι του απομείνανε, αλλά και όσοι κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ότι ορισμένοι -δεν φτάνει ότι μας σπρώχνουν προς την καταστροφή- αλλά μας κοροϊδεύουν κι από πάνω!

Λοιπόν…

Ανοιχτή Επιστολή προς τον κ. Τσίπρα

Σύντροφε Αλέξη, σε παραδέχομαι, γιατί είσαι μάγκας. Ο πιο μεγάλος μάγκας στην Ελλάδα από το 450 π.Χ. έως σήμερα. Γιατί κάνεις ό,τι θέλεις χωρίς να λογαριάσεις κανένα. Παίρνεις το προσωπικό σου αεροπλάνο, το γεμίζεις με φίλους και φίλες και πας στην Κούβα και αφήνεις τον λογαριασμό, 300.000 δολλάρια να τον πληρώσουν τα κορόιδα με τα 300 ευρώ το μήνα στην καλλίτερη περίπτωση. Κάνεις το κέφι σου. Μιλάς στην πλατεία της Επανάστασης όπου μιλούσε και ο Φιντέλ σαν ένας γνήσιος και σκληρός επαναστάτης. Υψώνεις το πελώριο ανάστημά σου ενάντια στον Καπιταλισμό-Ιμπεριαλισμό. Τρως τον αγλέορα (600 ευρώ για ένα γεύμα πληρωμένο από το Υπουργείο των Εξωτερικών, δηλαδή τα τσιράκια σου). Το διασκεδάζεις, το γλεντάς, την ώρα που τα κορόιδα οι Έλληνες κάθονται στις ουρές για σύνταξη, ΔΕΗ, τράπεζες, νοσοκομεία και προ παντός λιτότητα στη λιτότητα. Το παίζεις επαναστάτης κι όταν γυρίσεις, ξαναγίνεσαι αυτό που ήσουν, το παιδί που κάνει τα θελήματα της Μέρκελ, του Ομπάμα και του Γιούνγκερ που κατακεραύνωσες στην Αβάνα και πάλι σε βάρος του έξυπνου ελληνικού λαού, γιατί αυτός αποφάσισε να τον κυβερνούν άτομα χωρίς οπαδούς και φιλότιμο, που το παίζουν κυβέρνηση.

Καλή αντάμωση στα Γουναράδικα.

Μίκης

Δεκέμβρης του 2016».

Μίκης Θεοδωράκης. Ο Εβραιο-Τουρκο-Σκοπιανοφάγος…κομμουνιστής (αυτός επιμένει πως είναι)!  Δεν τον προλαβαίνει κανείς πια στην αμετροέπεια και   τις ύβρεις. (Πέρα από τα “φούμαρα” που ξαμολάει  κάθε τόσο και  επιμένει να τα θεωρεί ως πολιτικές  σοφίες και εθνικές παρακαταθήκες).

Πόσο φτηνά και ανάξια λόγου για παράδειγμα, είναι όλα αυτά τα λαϊκίστικα και δημαγωγικά που τσαμπουνάει για τα τάχα μου 300 χιλιάρια του πρωθυπουργικού ταξιδιού στην Κούβα. Αλλά κι αυτό το χυδαίο γλείψιμο στο…προσωπικό του χαμαιτυπείου του Ψυχάρη; Πόσο αηδιαστικό!

Τί παρανοϊκό, αδόκιμο και… “αντιδημοκρατικό” να πρωτοσχολιάσει κανείς από το νέο αφήνιασμα του Μίκη; Μιλάει για τη λαϊκή κυριαρχία που εκφράζεται,λέει, στη Δημοκρατία με την πλειοψηφία, που κυβερνά! Αυτή είναι η πεμπτουσία της Δημοκρατίας.

Τί να του πεις τώρα; Πως δεν πρόκειται για πλειοψηφία, ούτε για Δημοκρατία, αλλά για θλιβερή μειοψηφία που κυβερνά ελέω αντιδημοκρατικών και χυδαίων εκλογικών νόμων ; Ακόμα και ο Μίκης θα μπορούσε να αντιληφθεί πως με 4 .000.000 πολίτες που απέχουν από τις εκλογές και περισσότερους  από 2.500.000 που ψηφίζουν άλλα κόμματα και όχι το κυβερνών (σύνολο 6.500.000 ΄Ελληνες) η εκάστοτε  κυβέρνηση  εξουσιάζει με…1. 500.000-2.000.000 ψήφους! Αυτό ο Μίκης το λέει δημοκρατία και σεμνύνεται γι΄αυτή; Θεοί!

Μια απλή  διευκρίνιση  επίσης,  ζητάμε από το Μίκη. Ως γνωστό,  ουδείς μπορεί να εκφωνήσει επικήδειο για έναν νεκρό, αν δε του το επιτρέψουν οι οικείοι του. Πόσω μάλλον, αν ο νεκρό υπήρξε αρχηγός κράτους και ο εκφωνών τον επικήδειο είναι πρωθυπουργός άλλης χώρας.

Απ΄όσο γνωρίζουμε, ο Ραούλ Ντεκτάς, αδερφός του Φιντέλ και  τωρινός ηγέτης της Κούβας επέτρεψε μετά χαράς στον Αλέξη Τσίπρα να εκφωνήσει τον “πρέποντα  λόγο” προς τιμήν του νεκρού .Και κατά  τον Θουκυδίδη “… όταν τους σκεπάσουν µε το χώµα, ένας άντρας ορισµένος από την πολιτεία, που και για πολύ συνετό τον ξέρουν κι επιβάλλεται µε το κύρος του, λέει γι’αυτούς τον επαινετικό λόγο που ταιριάζει” (Περικλέους επιτάφειος). Φαίνεται ,λοιπόν,πως εκείνοι που είχαν το “πρόσταγμα” στην Κούβα θεώρησαν τον ΄Ελληνα πρωθυουργό “συνετό  και με κύρος” γι΄αυτό και τον άφησαν να εκφωνήσει τέτοιο “ιδιότυπο”   λόγο.

Και πέρα απ΄αυτό, εμείς, απ΄όσα είδαμε, διπιστώσαμε πως ήταν όλοι στην Κούβα  ιδιαίτερα διαχυτικοί  και ικανοποιημένοι  από την παρουσία του  Αλέξη Τσίπρα. Ο Ραούλ μάλιστα τον υποδέχτηκε σαν παλιό, καλό,οικογενειακό φίλο.

Ο Μίκης Θεοδωράκης θεωρεί μεγάλο επαναστάτη τον Φιντέλ και απατεώνα τον Τσίπρα. Εκθειάζει τη μορφή του Κουβανού επαναστάτη, αλλά απορρίπτει τον Τσίπρα που  είναι καλοδεχούμενος στη χώρα του νεκρού.

Ολίγον αντιφατικά δεν είναι αυτά; ΄Η μήπως πολύ αντιφατικά  που δείχνουν,ακριβώς, τη σύγχυση φρενών  στην οποία  έχει περιέλθει εδώ και πολύ καιρό ο πάλαι ποτέ αρχηγός των Λαμπράκηδων:

3.Οι 145 συλληφθέντες που «γέμισαν» την Αθήνα με ναρκωτικά – Επιχείρηση σκούπα της ΕΛΑΣ
Οι 145 συλληφθέντες που «γέμισαν» την Αθήνα με ναρκωτικά - Επιχείρηση σκούπα της ΕΛΑΣ [εικόνες]

Στη δημοσιότητα έδωσε η Αστυνομία, τις φωτογραφίες 145 συλληφθέντων για την υπόθεση της διακίνησης ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας. Πρόκειται για κύκλωμα που εξάρθρωσε την προηγούμενη εβδομάδα η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, έπειτα από 8 μήνες παρακολούθησης και συστηματικής έρευνας.

Περιοχές, όπως τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου, η Πλατεία Αμερικής, η οδός Δροσοπούλου στην Κυψέλη, ο πεζόδρομος της Νομικής, το παρκάκι στο Πνευματικό Κέντρο Αθηνών, η Πλατεία Κάνιγγος, η πλατεία Βικτωρίας και άλλες περιοχές του κέντρου των Αθηνών, είχαν μετατραπεί σε «γκέτο» για την πώληση ναρκωτικών των δραστών που είχαν καταγωγή από Αλβανία, Νιγηρία κ.α.

Καλά μαντάτα. Τελευταία είδαμε την ελληνική αστυνομία να παράγει έργο με ποινικούς παραβάτες.  Μπράβο!

Ειδικά στη δίωξη των εμπόρων ναρκωτικών πρέπει να υπάρξουν ακόμα μεγαλύτερα χτυπήματα. Στις κεφαλές ιδιαίτερα. Στενάζει πολύς κόσμος (χρήστες και οικείοι) εξ αιτίας αυτής της μάστιγας. Για να πλουτίζουν κάποιοι εγκληματίες, πουλάνε θάνατο.

Κανένα έλεος για τους εμπόρους ναρκωτικών ουσιών. Είναι η χείριστη μορφή εγκληματικότητας.

4. Νικολούλη: «Οταν φύγω από την τηλεόραση θα το κάνω με αξιοπρέπεια»
Φωτογραφία: NDP

 

Πώς? Αφού η αρχαία ρήση είναι κατηγορηματική . “Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος”.

Πού θα την βρείτε, Αγγελική,  την αξιοπρέπεια,  για να την… κάνετε από το γυαλί ,όπως επιθυμείτε, όταν έρθει η ώρα να αποχωρήσετε? Μη λέμε ό,τι θέλουμε. Είναι είδος εν ανεπαρκεία και υπό εξαφάνιση η αξιοπρέπεια στο συνάφι σου.

Και επί τη ευκαίρια. Εσείς, αλήθεια, ως τί, με ποια ιδιότητα,πέραν της πελατειακής,  υπηρετείτε την εμπορική δημοσιογραφία;

5. Ζάχος Χατζηφωτίου: Τελικά ο Κάστρο ήταν για ζήτω ή για κλάματα; Η φτώχεια και τα πούρα Montechristo
Ζάχος Χατζηφωτίου: Τελικά ο Κάστρο ήταν για ζήτω ή για κλάματα; Η φτώχεια και τα πούρα Montechristo

 

Να το πούμε λαϊκά, όπως  θέλει να πιστεύει πως τα λέει ο  και ο Ζάχος. (Ο ίδιος, βέβαια, ισχυρίζεται, πως   είναι αριστοκράτης!).

Λέμε, λοιπόν,  πως είναι  η απόλυτη ξευτίλα να  υπάρχουν  πολίτες σ΄αυτή τη χώρα που περιμένουν την κρίση του Ζάχου Χατζητέτοιου, για να σχηματίσουν άποψη περί Φιντέλ Κάστρο. Αιδώς, συμπολίτες!

6.Αγωγή καταθέτει η Φώφη Γεννηματά για δημοσίευμα που την εμπλέκει στη λίστα Μπόργιανς
Φωτογραφία: EUROKINISSI

Σκληρή επίθεση έκανε η Φώφη Γεννηματά με αφορμή το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Documento» με τίτλο «Τα πολιτικά ονόματα της λίστας Μπόργιανς».

«Θέλουν πόλεμο, θα τον έχουν» διαμηνύει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, που γνωστοποιεί ότι θα καταθέσει αγωγή και θα ζητήσει διερεύνηση και από τον Άρειο Πάγο.

«Εγώ και η οικογένεια μου δεν έχουμε καμία σχέση με δήθεν λογαριασμούς και λίστες και δεν έχω να κρύψω τίποτα», τονίζει σε ανακοίνωσή της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και προσθέτει πως θα κινηθεί νομικά κατά της εφημερίδας.

«Καταθέτω αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση και δεν θα αρκεστώ σε καμία δήθεν εξήγηση. Θα ζητήσω από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης σε σχέση με τους διακινητές αυτών των αβάσιμων και άθλιων σεναρίων», αναφέρει και ζητά από τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση «και την Επιτροπή θεσμών και Διαφάνειας να ζητήσουν αμέσως ενημέρωση από τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, μη επιτρέποντας στην άθλια συκοφαντία να αιωρείται». Ζητά επίσης «από όσους πιστεύουν στην εντιμότητα στην πολιτική να πάρουν θέση».

Εξαπολύει δε επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό. «Δυνάμωσαν με χυδαίο λαϊκισμό, κυβέρνησαν με ψέματα, τελειώνουν με αθλιότητες και φασιστικές μεθόδους. Με Βαξεβάνηδες και Καλογρίτσες δεν πρόκειται να διασωθεί ο πρωθυπουργός. Ας το πάρουν καλά χαμπάρι. Το μήνυμα ελήφθη. Μας φοβούνται, γιατί δυναμώνουμε κάθε μέρα και δεν μπορούν να οικειοποιηθούν τον χώρο της κεντροαριστεράς. Θέλουν πόλεμο και θα τον έχουν.

Να θυμίσουμε μόνο πως  την παραπάνω  φυλλάδα  κουμαντάρει  ο…  αστέρας της δημοσιογραφίας και μέγας θορυβοποιός, Κώστας Βαξεβάνης. Ο τύπος έχει,λέει,  βραβευθεί το 2013, για τη δημοσιεύση της Λίστας Λαγκάρντ με το βραβείο δημοσιογραφίας Index on Censorship Freedom of Expression, το οποίο πραγματοποιείται υπο την αιγίδα της εφημερίδας  Τhe Guardian.

Επίσης, την ίδια χρονιά και για τον ίδιο λόγο, είχε βραβευθεί με το Διεθνές Βραβείο Δημοσιογραφίας Julio Anguita Parrado “για τον θαρραλέο και ανεξάρτητο αγώνα του ενάντια στην διαφθορά στην καρδιά της Ευρώπης”! (Θου,κύριε ,μη μου ξεφύγει καμιά βαριά κουβέντα).

O  απόλυτος εξευτελισμός της εμπορικής δημοσιογραφίας. Διεθνές, εγκληματικό συνάφι. “Υποκατακλινόμενοι υμίν αυτοίς” θα τους έβριζε απαξάπαντες ο σοφιστής.

“Βρεγμένη σανίδα να του κάνουν τον κ@λο  μαύρο” του πανάθλιου   Συριζιανού  Βαξεβάνη  δεν υπάρχει σ΄αυτό τον τόπο; Τόση διαφθορά και διαπλοκή πια δεν αντέχει η χώρα. Βάλανε …το Βαξεβάνη να φυλάει τα πρόβατα!

7.ΦΙΓΙΟΝ. Φωλιές μαρξιστών τα γαλλικά πανεπιστήμια.

Δουλεύουν για μας.  Φιγιόν, Λεπέν, Τραμπ, Πούτιν, και όλος ο λοιπός παγκόσμιος   ακροδεξιός και ναζιστικός συρφετός,  που  πήραν κεφάλι από ανεγκέφαλες και διεστραμμένες ψήφους , μη σας νοιάζει .  Το δικό μας το χωράφι ποτίζουν, χωρίς να το γνωρίζουν.

“΄Ανδρα αρχή δείκνυσι”, λεει ο  Σοφοκλής. Κι αυτοί είναι τόσο φελοί,αλλά και κακοί και επικίνδυνο,που όταν δοκιμαστούν στην εξουσία, πολλοί θα τρομάξουν.Ακόμα και οι οπαδοί τους.

Από τη άλλη, οι ίδιοι, με το κυνήγι μαγισσών που θα ξεκινήσουν ή ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη ,θα συνειδητοποιήσουν -δραστηριοποιήσουν τον δικό μας κόσμο, που μέχρι τώρα  πίστευε πως δεν ξανάρχονται “αποφράδες μέρες”.Και όμως. Δεν είναι αλήθεια. Είναι πολλά, όσα αυτή την ώρα θυμίζουν παραμονές του 2ου παγκοσμίου πολέμου.

Ας οργανωθούμε, ας συσπειρωθούμε, ας τους πολεμήσουμε, ας τους δώσουμε να καταλάβουν πόσο εύκολα μπορούμε να τους  στείλουμε στο περιθώριο και στις φυλακές. Ουδείς περισσεύει από τους συνετούς. Ο αγώνα μας θέλει όλους ενωμένους και δυνατούς.