ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

  1. ΑΝΙΕΡΕΣ  ΛΥΚΟΦΙΛΙΕΣ
Σάλος με τις δηλώσεις Παρασκευόπουλου για Χρυσή Αυγή και το κάψιμο της ελληνικής σημαίας -Πυρά από αντιπολίτευση, ΑΝΕΛ και Παπαδημούλη

Σάλο αντιδράσεων προκάλεσαν οι χθεσινές δηλώσεις του τέως υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου για τη Χρυσή Αυγή και τη σημαία.

Ο κ. Παρασκευόπουλος, μεταξύ άλλων, είπε ότι πρέπει να αποποινικοποιηθεί το αδίκημα για το κάψιμο της σημαίας, αλλά και ότι θα πρέπει να στηριχθεί η Χρυσή Αυγή από το πολιτικό σύστημα αν κάνει βήματα προς εκδημοκρατισμό.

Σε συνέντευξή του στη «Βραδυνή της Κυριακής» ο κ. Παρασκευόπουλος ζήτησε να ανοίξει ένας διάλογος προκειμένου να αποποινικοποιηθεί το αδίκημα για το κάψιμο της σημαίας υποστηρίζοντας πως η πράξη αυτή πρέπει να αποδοκιμάζεται πολιτικά, κοινωνικά και ηθικά, κάτι που κατά την άποψή του, είναι και πιο αποτελεσματικός τρόπος. «Τιμώ την ελληνική σημαία και πιστεύω ότι η ηθικο-κοινωνική αποδοκιμασία των προσβολών της θα είναι πολύ πιο αποτελεσματική», λέει χαρακτηριστικά.

Επίσης, ο τέως υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε πως αν η Χρυσή Αυγή κάνει βήματα για εκδημοκρατισμό πρέπει να στηριχθεί από το πολιτικό σύστημα, προτιμώντας τη σύγκλιση από τη διαρκή ρήξη.  «Η εικόνα της συνύπαρξης στο Καστελόριζο και στη Ρω σε πολλούς μας δεν άρεσε. Από την άλλη όμως πρέπει να αποφασίσουμε τι προτιμούμε: μια προσπάθεια ένταξης της Χρυσής Αυγής στο κλίμα της δημοκρατίας ή τη διαρκή ρήξη. Κατά τη γνώμη μου, πρέπει να προηγηθεί η ουσία μιας σύγκλισης», επισημαίνει ο κ. Παρασκευόπουλος και συνεχίζει: «Η Χρυσή Αυγή πρέπει να δεχθεί έμπρακτα την υπαγωγή της στους θεσμούς της Δημοκρατίας. Και αυτή την στάση, αν και όταν εκδηλωθεί, πρέπει να τη στηρίξουν τα δημοκρατικά κόμματα».

ΝΔ: Δηλώσεις-παραλήρημα

Για «δηλώσεις-παραλήρημα» και «περίσσευμα θράσους» κατηγορεί η ΝΔ, τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης.

«Για τη Νέα Δημοκρατία, όπως και για όλους τους Έλληνες, η σημαία μας είναι όσιο και ιερό», τονίζει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Βασίλης Κικίλιας.

«Αποδοκιμάζουμε και καταγγέλλουμε τις δηλώσεις – παραλήρημα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και περιμένουμε από την κυβέρνηση της χώρας και το κόμμα του να πράξουν το ίδιο», καταλήγει.

ΠΑΣΟΚ: Ντροπιαστική δήλωση

Ως ντροπιαστική για τη Δημοκρατία χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ τις δηλώσεις-βόμβα Παρασκευόπουλου.Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης σχολιάζοντας τα όσα είπε ο πρώην υπουργός τόνισε: «δήλωση Παρασκευόπουλου για “ένταξη Χρυσής Αυγής σε κλίμα Δημοκρατίας” είναι ντροπιαστική». Και διερωτήθηκε: «Θα τον αποπέμψει κανείς ή θα “συγχωρεθεί” για να ψηφίσει τα επόμενα μέτρα;».

Ο Ν.  Παρασκευόπουλος  δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα σαλτιμπάγκο, πανεπιστημιακό, μάλιστα, μέλος της γνωστής συνομοταξίας -παρέας της “αλλαξοκωλιάς” των ελληνικών πανεπιστημίων, φορείς χρόνιας και ανίατης παθογένειας, ο οποίος (όπως και τα περισσότερα μέλη της σημερινής κυβέρνησης) στερούνται παντελώς πολιτικού ήθους και στοιχειώδους ιδεολογικής συνέπειας και  αξιοπρέπειας. Ο Ν. Παρασκευόπουλος, όπως και η πλειοψηφία του υπουργικού και βουλευτικού  «υλικού» της κυβέρνησης  των  ΣΥΡΙΖΟ-ΑΝΕΛ, κατάφεραν, ελέω πρωτοφανούς κομματικής δημαγωγίας και λαϊκισμού,   να νέμονται  σοβαρές υπουργικές θέσεις στις οποίες θα έπρεπε να καταλαμβάνουν οι αξιότεροι (πράγμα, βέβαια,εντελώς απίθανο σε μια κομματική αρένα,  όπου η μετριότητα σε συνδυασμό με το θράσσος και την ανηθικότητα είναι ισχυρότατα και ίσως μοναδικά όπλα επικράτησης).

 Τέτοιο κατάντημα σε πολιτικά συστήματα σαν εκείνο της δημοκρατίας δεν είναι σπάνιο. Στην ελληνική δημοκρατία, όμως ,πρόκειται για τον κανόνα.  “Τενεκέδες ξεγάνωτοι», όπως  θα έλεγε τους περισσότερους από τους  ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛ,  ο μακαρίτης (κακός κι αυτός πολιτικός)  Βαγγέλης Γιαννόπουλος, κατάφεραν  “αβρόχοις ποσί” πολιτικά,  να αναρριχιθούν σε  θώκους,που δε τους άξιζαν.  

Για το λόγο αυτό,  επειδή, δηλαδή,  βρισκόμαστε στην Ελλάδα, δεν εκπλήσσουν τους «υποψιασμένους» οι πρόσφατες δηλώσεις Παρασκευόπουλου.  Αντίθετα,  ήταν αναμενόμενες για τους λόγους που εξηγούμε στη συνέχεια.

Χωρίς πολιτικό  ήθος και ιδεολογική συνειδητοποίηση ο αριβίστας  αυτός υπουργός, δεν αρνήθηκε   να παίξει μέχρι τέλους το ανήθικο  ρόλο που του ανάθεσαν  από το Συνεταιρισμό των ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛ και που σήμερα με τις δηλώσεις του, αυτός ακριβώς ο ρόλος,  αποκαλύπτεται πανηγυρικά .  ΄Ο,τι είπε ο υπουργός του Αλέξη Τσίπρα  για τον εκδημοκρατισμό της Χ.Α,  είναι πρώτα προϊόν συναλλαγής και  συνεργασίας   του  κυβερνώντος κομματικού μορφώματος  με τη Δεξιά   και ύστερα αποτελεί  πρόκριμα της επιστροφής των ακροδεξιών και των Ναζί  στην  κομματική δεξαμενή  της παλιάς ΕΡΕ και σήμερα (ως το κοτόπουλο  των καλογέρων του Μεσαίωνα)  μετονομασθείσα  σε Νέα Δημοκρατία. 

Σ΄αυτό το σενάριο είναι ενταγμένες και  οι νέες δηλώσεις του αμετροεπούς ποινικολόγου από τη Θεσσαλονίκη  περί στήριξης από το πολιτικό σύστημα της χώρας των Ναζί  για τον… εκδημοκρατισμό τους. Βεβαίως, δεν είναι ο πρώτος που υποστήριξε αυτή την άποψη. Παλιότερα την ίδια ΄Υβρη και μάλιστα τότε που  δημοσιοποιήθηκε έπεσε ως  κεραυνός εν αιθρία, την ειχε  υποστηρίξει  ο Μανώλης Γλέζος με την αισχρή και ανιστόρητη εκείνη  φράση  πως “ο Ναζισμός πολεμιέται με πολιτικά μέσα”!

Η  συνοδοιπορία πολλών μελών του ΣΥΡΙΖΟ-ΑΝΕΛ με τους Χρυσαυγίτες είναι πια κοινό μυστικό όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην πολιτική Ευρώπη, όπως φαίνεται από δηλώσεις κορυφαίων πολιτικών της Ε.Ε. Οι ΑΝΕΛ ,βέβαια, διαθέτουν συγγενικούς δεσμούς και μάλιστα “εξ αίματος” με τους   Ναζί και  δικαίως χαρακτηρίζονται και τούτοι   Ναζί, έστω  και  “χωρίς στολή”.  Από τα παλιότερα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, τώρα, η “θυγατέρα” Κωνσταντοπούλου με τη γνωστή παρέα των “δραχμιστών”, αλλά και πολλοί άλλοι βουλευτές του ίδιου κόμματος ήταν  και είναι ακόμα υπέρμαχοι της  στήριξης του κομματικού μορφώματος της Χ.Α και του…εκδημοκρατισμού του. Κορυφαία τέτοια προσπάθεια, ανάμεσα σε πολλές όμοιες,  υπήρξε  η τοποθέτηση πολλών ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ βουλευτών υπέρ της συνέχισης της καταβολής του βουλευτικού μισθού στα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης Μιχαλολιάκου, που μπήκαν στη Βουλή. Και επέμεναν σ΄αυτή τη θέση, ειδικά  με την προφυλακισή τους με τις γνωστές κατηγορίες ,όταν  προτάθηκε η  μη καταβολή του.

Είναι επομένως “ομογάλακτες” και καθόλου περίεργες ή πρωτάκουστες οι δηλώσεις του τ. υπουργού Δικαιοσύνης για ήπια μεταχείριση, πολιτική, δηλαδή , και όχι ποινική, των Ναζί. Ο ίδιος μάλιστα είναι ποινικολόγος και θα έλεγε κανείς πως εκ της ιδιότητάς του θα όφειλε να είναι πιο σοβαρός και πιο προσεκτικός,  όταν προχωράει σε τέτοιες ανήκουστες, ανίερες και ανιστόρητες δηλώσεις. Αλλά, σιγά την «πέτσα» που διαθέτει ο Νίκος Παρασκευόπουλος. 

Φυσικά, δεν πρόκειται περί λάθους ή  παραδρομής η   τοποθέτηση του συνοδοιπόρου του Μιχαλολιάκου πανεπιστημιακού, όπως κάποιοι θα υποθέσουν. Είναι συνειδητή  άποψη, που κι αυτή  δε θα πρέπει να εκληφθεί ως “κεραυνός εν αιθρία.  Ούτε είναι μια αφελής  και επιπόλαιη προσέγγιση τους θέματος της επανεμφάνισης των Ναζί στο προσκήνιο της σύγχρονης Ιστορίας και της κομματικής εκπροσώπησης των οπαδών τους στη Βουλή των Ελλήνων από έναν  ανόητο και  μάλιστα π.υπουργό Δικαιοσύνης.

Ανάμεσα στις ακατανόητες πολιτικά, τουλάχιστον από την Ευρώπη, γνωστές  συμμαχίες του παλαιού  αχταρμά  των Αγανακτισμένων  από τον οποίο  ξεπετάχτηκαν τα κομματικά μορφώματα του ΣΥΡΙΖΑ  των  ΑΝΕΛ και των  ΝΕΟ-ΝΑΖΙ, ήταν  και εκείνη με τον Κώστα Καραμανλή, ο οποίος την εποχή εκείνη  ασκούσε  ισχυρότατη επίδραση στο λεγόμενο Κεντροδεξιό χώρο. Οι όροι   αυτής της συμφωνίας  μεταξύ Κώστα Καραμανλή – Αλέξη Τσίπρα και Πάνου Καμμένου  ήταν, ο μεν πρώτος α. Να στηρίξει αναφανδόν το  ΣΥΡΙΖΑ και να κατευθύνει προς τα εκεί τους οπαδούς από την όντως  ευρεία δεξαμενή της κεντροδεξιάς και β. Να παράσχει έτοιμο δεκανίκι στήριξης κυβέρνησης, τον Πάνο Καμμένο, σε περίπτωση εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ πάνω στο “νήμα” .

Ο   Αλέξης Τσίπρας με τη σειρά του  ανέλαβε την υποχρέωση  να  υψώσει ομπρέλα προστασίας και να θέσει στο κοινοβουλευτικό και  δικαστικό απυρόβλητο τον πρώην πρωθυπουργό.  Ως γνωστό ΟΛΟΚΛΗΡΗ η Ευρώπη, μή εξαιρουμένης και της “φιλελεύθερης”,  θεωρούν  ως μοναδικό υπαίτιο της χρεοκοπίας της Ελλάδας τον “ανιψιό” πρώην πρωθυπουργό.  ΄Ηταν εκείνος που όλοι γνωρίζουν πως διπλασίασε το χρέος και εκτόξευσε το έλλειμμα  στο (παρ΄ολίγο)  16%. Πρωτοφανής και μοναδική κατακρήμνιση στα τάρταρα  της ελληνικής οικονομίας  στα νεότερα χρόνια της  πολιτικής ιστορίας.

Και οι συμφωνίες… κυρίων μεταξύ των εταίρων τηρήθηκαν στο ακέραιο. Ο μεν Καραμανλής έμπλεος… θαυμασμού   από τη δημαγωγική γοητεία του   Αλέξη Τσίπρα,  όχι απλά αναφώνησε την περίφημη -“ιστορική” πια  φράση  “ΤΟΝ  ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΤΟΝ ΠΑΩ”, αλλά και  όταν ο συνέταίρός  του χρειάστηκε στήριξη για να σχηματίσει κυβέρνηση ,ο Κωστάκης είχε έτοιμο τον ακροδεξιό  υποτακτικό-υπασπιστή του,  ως και σήμερα,  Πάνο Καμμένο. Από τη μεριά του, ο  σημερινός πρωθυπουργός διεκπεραίωσε δύο υποχρεώσεις της συμμαχίας: α. Ούτε ως αντιπολίτευση το κόμμα του ούτε ως κυβέρνηση πείραξε τον  πρώην πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή, που συνεχίζει να είναι υπόδικος σε ειδικό δικαστήριο για τη χρεοκοπία της χώρας. β. Δικαίωσε ιστορικά τον Εθνάρχη ,πατριάρχη της Δεξιάς –Ακροδεξιάς, Κωνσταντίνο Καραμανλή με την παρουσία του στο πολιτικό μνημόσυνό του και την εκφώνηση “πανηγυρικού” με το οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ ο   αρχηγός της ΕΡΕ και της Ν.Δ τοποθετήθηκε στο   πάνθεον των σπουδαίων Ελλήνων πολιτικών που εργάστηκαν για την πρόοδο  της χώρας και την καλυτέρευση των συνθηκών ζωής του λαού της! ΄Ολοι αυτοί οι ύμνοι  δια στόματος Αλέξη Τσίπρα. 

Αλλά τα “συμπεφωνηθέντα” για τη στήριξη της λυκοφυλίας ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛ-ΔΕΞΙΑΣ  δεν έχουν τέλος.  Πρόσφατα με τις δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης Γ, Σταθάκη και του τ. υπουργού δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλου με διαφορά μόνο λίγων ημερών, συνεχίζεται η εκπλήρωση των όρων εκέινου του συμβολαίου συνεργασίας    με τις εξής τούτη τη φορά τοποθετήσεις: α. Ο Γ. Σταθάκης απάλλαξε στη Βουλή τον Κ. Καραμανλή από την ευθύνη της χρεοκοπίας της χώρας, αναφέροντας το πρωτοφανές και απίστευτα παράλογο…επιχείρημα πως ο… καημένος ο τότε πρωθυπουργός δε διπλασίασε  το χρέος ούτε εκτόξευσε σε δυσθεώρητα  ύψη το έλλειμμα για να ταϊσει τη “γαλάζια ακρίδα” (πάνω από 700.000 προσλήψεις),αλλά για να πληρώσει τα…χρεολύσια! β. Ο Ν. Παρασκευόπουλος με την   χτεσινή  του δήλωση για εκδημοκρατισμό των ΝΑΖΙ ήταν η επόμενη ομοβροντία, που αφήνει ενεούς εκείνους που αγνοούν, τόσο τα  κομματικά παιχνίδια στον τόπο μας, όσο και τι σόι  κομματική αλητεία χρόνια τώρα κουμαντάρει αυτή τη χώρα.

΄Οπως γράφαμε παλιότερα  (παραθέτουμε στη  συνέχεια τα κείμενα)  η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της Ν.Δ είχε στόχο τη συσπείρωση των οπαδών της κεντροδεξιάς και την επιστροφή στο “μαντρί” των… απολωλότων προβάτων .Μεταξύ αυτών,  σημαντικοί αριθμητικά είναι οι οπαδοί των ΑΝ.ΕΛ, οι Ναζί του Μιχαλολιάκου και οι βασιλικοί, οι περισσότεροι από τους οποίος θα επιστρέψουν στη στρούγκα της Δεξιάς και με την ψήφο τους θα κάνουν επόμενο πρωθυπουργό της χώρας τον υιό του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

΄Ομως, η  εγκληματική οργάνωση, όπως έχει χαρακτηριστεί η Χ.Α στην Ευρώπη  με υπόδικα τα πρωτοκλασάτα  μέλη της, δεν μπορεί να επιστρέψει στο μαντρί της Ν.Δ, αυριανής κυβέρνησης, αν δεν περάσει πρώτα από την “κολυμβήθρα του Σιλωάμ”, που είναι ακριβώς ο…εκδημοκρατισμός της. Αυτό  το ρόλο σύμφωνα με τις συμφωνίες, επωμίστηκε ο Ν. Παρασκευόπουλος  που δεν αποκλείεται αύριο να χρησιμοποιηθεί στη νέα κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη , ο οποίος επιζητεί εναγωνίως τα προσχήματα για να χαρακτηριστεί  πρωθυπουργός  όλων των Ελλήνων.

Μάλιστα, για να αμβλυνθούν κάπως οι κακόηχες εντυπώσεις από τέτοιες ανιστόρητες και  αμετροεπείς δηλώσεις υπέρ των ΝΑΖΙ,  ο άθλιος π.υπουργός Ν. Παρασκευόπουλος, δε δίστασε “πακέτο” με την αμετροπέπεια περί Ναζί, να πετάξει  και την…αντιεξουσιαστική στρακαστρούκα για αποποινικοποίηση των πράξεων που αφορούν το κάψιμο της ελληνικής σημαίας. Είναι η γνωστή τακτική του ΣΥΡΙΖΑ, που καλύπτει πάντα την  ακροδεξιά  απαίσια μούρη του   με τη μουτσούνα της αριστερής του τάχα ιδεολογίας. Κάποτε, μάλιστα, και της ακροαριστεράς,όπως εν προκειμένω.

Γράφαμε  στις 16/1/2016:

“΄Οπως λέγαμε και χτες, οι εφοπλιστές και ο «βασιλιάς» που μπήκαν από την… πίσω πόρτα στο πολιτικό παιχνίδι της χώρας με την εκλογή του σφογγοκωλάριου Κυριάκου Μητσοτάκη στο τιμόνι της Ν.Δ, αν δεν τραβήξει ο αχυράνθρωπός τους ή τολμήσει να κάνει… τσιριμόνιες, θα τον κλωτσήσουν την ίδια στιγμή και θα τολμήσουν ακόμα και να διασπάσουν τη Δεξιά παράταξη. Πρώτο ζητούμενο από τα αφεντικά του, είναι να μαζέψει ο Μητσοτάκης στο μαντρί τους ΑΝ.ΕΛ και τους ΝΑΖΙ. Εκεί θα κριθεί το παιχνίδι και η παραμονή του στην ηγεσία της Ν.Δ.

Θα δούμε πολλά στη συνέχεια!”

β,  Αδωνις Γεωργιάδης: «Το πολιτικό τέλος του κ. Καμμένου είναι κοντά»
Αδωνις Γεωργιάδης: «Το πολιτικό τέλος του κ. Καμμένου είναι κοντά»

 

Ο Αδωνις Γεωργιάδης μίλησε για τις πολιτικές εξελίξεις που θα ακολουθήσουν την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ και εκτιμά ότι με την ανασύνταξη της παράταξης θα επιστρέψουν οι ψηφοφόροι που πήγαν στους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Στις πολιτικές εξελίξεις που θα ακολουθήσουν της εκλογής του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας αναφέρεται ο Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real news». Ειδικότερα, ο κ. Γεωργιάδης εκτιμά ότι με την ανασύνταξη της παράταξης θα επιστρέψουν οι ψηφοφόροι που πήγαν στους Ανεξάρτητους Έλληνες και ότι «το πολιτικό τέλος του κ. Καμμένου» είναι κοντά. Τονίζει ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης έχει αποδείξει ότι είναι ενωτικός και ότι «θέλει τη σύνθεση και όχι τη διαίρεση» και παράλληλα, «έχει δημιουργήσει την ελπίδα ότι κάτι καλό θα γίνει σε αυτή τη χώρα».

Τί λέγαμε; «Αρχίσανε να παίζουν τα βιολιά».  Ο ΄Αδωνις βέβαια, «όργανο» είναι, αλλά όχι μουσικό. Προπαντός  βιολί.

Αχυράνθρωπος είναι. Και πήρε εντολή να ξεκινήσει  να μαυλίζει τους ακροδεξιούς. Και θα πάνε   σύσσωμοι  στο μαντρί της Ν.Δ οι «Ναζί χωρίς στολή»του Καμμένου. Μετά, θα βγάλουν κάποιον άλλον ,πιθανότατα τον Τζιτζικώστα, να καλέσει  τους Ναζί του Μιχαλολιάκου να  δώσουν νέο ,δυνατό παλμό στη καρδιά της Δεξιάς.

 Θα γελάσουμε.Τουλάχιστον αυτό μας το υπόσχοντα οι σφογγοκωλάριοι της Ν.Δ

 

Για    τη συμφωνία  της ιστορικής αποκατάστασης του Εθνάρχη από τον Αλέξη Τσίπρα γράφαμε    6/3/2013:

 

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ TOY         ΣΥΡΙΖΑ(ΝΕΟ-ΠΑΣΟΚ)»

 

ANAΚΟΙΝΩΣΗ  ΑΠΟ ΤΗΝ » ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ»: » Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θεωρεί κάτι το καινοφανές τη συμμετοχή του κ. Τσίπρα σε εκδήλωση ιδρύματος άλλου κόμματος υποστηρίζοντας: «Ο πολιτικός πολιτισμός της Αριστεράς επιβάλλει σεβασμό προς τους πολιτικούς μας αντιπάλους. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ένα πρόσωπο ,όπως ο Κ. Καραμανλήςπου, αντίθετα με την προδικτατορική περίοδο, μετά τη Χούντα διαδραμάτισε σημαίνοντα ρόλο στην εμπέδωση των δημοκρατικών θεσμών.(ΜΜΕ)

 

Λέγαμε ότι είναι και ένα κόμμα που  αντιμάχεται κάθε μορφή αλήθειας και ειδικά την ιστορική. Δεν ήταν «κεραυνός εν αιθρία» για μας  η άποψη-θέση του  ΣΥΡΙΖΑ σήμερα για τη Δεξιά και ειδικά για τη δυναστεία της οικογένειας Καραμανλή.  Οι μυστικές συμφωνίες ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΗΣ Ν.Δ -ΣΥΡΙΖΑ, που διεξήγαγε επιφανής, «παρακοιμώμενος” Καραμανλικός, όπως είχαμε αποκαλύψει εδώ και πολύ καιρό στο Homo-Naturalis.gr  ,ήταν αυτές: 1.  Στήριξη από Καραμανλικούς και προσωπικά από τον  Κώστα Καραμανλή στον («εκλεκτό» του Αλαβάνου και γι΄αυτό πολιτικά «κωφάλαλο» )Τσίπρα με  αντιπροσφορά την υπο-στήριξη από την αξιωματική αντιπολίτευση του  κινδυνεύοντος να πάει φυλακή (υπόδικου)  τ. Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. Το αντάλλαγμα σ΄αυτό το ανήθικο αλισβερίσι θα είναι η ενίσχυση της κομματικής δύναμης του ΣΥΡΙΖΑ με τους Καραμανλικούς οπαδούς της Ν.Δ, που ως γνωστόν κινούνται κυρίως στο χώρο της λεγόμενης κεντροδεξιάς . Οι συγκεκριμένοι ψηφοφόροι συνήθως  στις εκλογές συμπεριφέρονται ως «κινούμενη άμμος» 2. Ιστορική αποκατάσταση με «αριστερές» πλάτες του Κωνσταντίνου Καραμανλή (“Εθνάρχη”!).
Η ιστορική φράση του Κώστα Καραμανλή » ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΤΟΝ ΠΑΩ» ήταν η πρώτη μας δικαίωση ,αλλά και η αρχική υποψία πολλών πως τελικά “για να δεις που είχε δίκο ο  «Homo». Το «γρανιτένιο τείχος» της αμφισβήτησης της ιστορικής μας άποψης άρχισε να δέχεται το πρώτο ισχυρό πλήγμα απ΄αυτή τη δήλωση. ΄Εκτοτε, ακολούθησε μια σειρά άλλων περιστατικών («ορατών τε και…αοράτων»), τα οποία κάθε φορά επισημαίναμε σε κείμενά μας και απεδείκνυαν, πέραν πάσης αμφιβολίας, την ανίερη αυτή συμμαχία.
Σήμερα πια  ήρθε η καθοριστική, ιστορική μας δικαίωση  και η συθέμελη κατάρρευση του «γρανιτένιου τείχους» της  αμφισβήτησης  , με την παρουσία Τσίπρα στο μνημόσυνο για τα 15 χρόνια από το θάνατο του Κωνσταντίνου Καραμανλή και ειδικά με το λόγο που εκφώνησε και τις απόψεις που διατύπωσε για το πρόσωπο του ιδρυτή της ΕΡΕ, που αργότερα τη  σε Ν.Δ.  Συγκεκριμένα: Από την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ και το λόγο του αρχηγού του στο  Μέγαρο Μουσικής,που έγινε η εκδήλωση-μνημόσυνο παραθέτουμε τα ακόλουθα αποσπάσματα. 1. Ανακοίνωση: «…πόσο μάλλον, όταν πρόκειται για ένα πρόσωπο όπως ο Κ. Καραμανλής» 2. Το πολιτικό εγκώμιο του Κωνσταντίνου Καραμανλή, τον οποίο χαρακτήρισε «ξεχωριστή προσωπικότητα της σύγχρονης Ελλάδας» έπλεξε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στη διάρκεια της εκδήλωσης στο Μέγαρο Μουσικής για την επέτειο των 15 χρόνων από το θάνατο του ιδρυτή της ΝΔ.Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε τον Κωνσταντίνο Καραμανλή ως τον πολιτικό εκείνο «που κατάφερε μια σπάνια πολιτική και προσωπική υπέρβαση», δηλαδή «να υπερβεί τα ασφυκτικά όρια που είχαν επιβάλει τόσο στη χώρα όσο και στην παράταξή του, ο εμφύλιος και οι ξένοι προστάτες» και ήταν, όπως πρόσθεσε, «ριζοσπαστικός στο συντηρητισμό του»….Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι η προσφορά του ιδρυτή της ΝΔ «κατάφερε να ξεπεράσει, σε ορισμένα σημεία, τα όρια της ιδεολογίας του» και «συνέβαλλε μαζί με τους ηγέτες των άλλων παρατάξεων στην εμπέδωση της κουλτούρας της ομαλής δημοκρατικής εναλλαγής. Μια κουλτούρα που πρέπει όλοι να διαφυλάξουμε».Υπό το πρίσμα αυτό, είπε ο κ. Τσίπρας, επειδή ο Καραμανλής είναι πολιτικός που αντιλαμβάνεται τις ανάγκες του καιρού του, η δομή της μεταπολιτευτικής δημοκρατίας μετά το 1974 φέρει έντονα τη σφραγίδα του, στο μέτρο που επιδίωξή του ήταν η θεσμική εξισορρόπηση των κοινωνικών και πολιτικών αντιθέσεων και όχι η υποταγή της πολιτικής στα οργανωμένα και συμπαγή οικονομικά συμφέροντα, ούτε βέβαια η διαιώνιση της διχόνοιας του ελληνικού λαού.Με έμμεση αναφορά στα σύγχρονα δεδομένα, ο κ. Τσίπρας είπε ότι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής «δεν υπήρξε ποτέ παθητικός αποδέκτης εντολών, ούτε παρατηρητής των συσχετισμών», διέθετε «αυτό που λέμε πολιτικό τσαγανό» συμπλήρωσε.

 

Βεβαίως, πλην του ΚΚΕ , πολλές  «συνιστώσες» του  αριστερού χώρου είχαν εκφράσει παλιότερα σεβασμό στο πρόσωπο του Κωνσταντίνου Καραμανλή (π.χ Κύρκος, Φλωράκης), αλλά και θαυμασμό και έμπρακτη υποστήριξη-συνεργασία (π.χ Μ. Θεοδωράκης) .΄Ομως, όσοι αριστεροί, (όπως Κύρκος-Φλωράκης), όταν επεσήμαιναν και θετικές πλευρές στο έργου του Κωνσταντίνου Καραμανλή, το έκαναν πάντα με την «υποσημείωση» πως δεν παραχωρούσαν «συγχωροχάρτι» στον «ιστορικό» ηγέτης της Δεξιάς παράταξης για τα εγκλήματά του. Και φυσικά πώς είναι  δυνατόν ένας  παλιός  αγωνιστής κομμουνιστής, το κορμί του οποίου  » άργασε» ο Κωνσταντίνςο Καραμανλής στην εξορία και  ή ένας νεότερος,αλλά στορικά κατατοπισμένος αριστερός, να απαλλάξει απο τα πολιτικά εγκλήματα που διέπραξε ο επί πολλά έτη αρχηγός της Δεξιάς και της Ακροδεξιάς στην Ελλάδα;
Και να  ιστορικά ποιος ήταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής:  1. Οργάνωσε μεταπολεμικά με το κόμμα της ΕΡΕ το σκληρό κράτος της Δεξιάς και το παρακράτος της Ακροδεξιάς, καταδίωξε αμείλικτα κάθε αντιδεξιό πολίτη της χώρας, διατήρησε ή άνοιξε νέα στρατόπεδα συγκέντρωσης αντιφρονούντων και έκλεισε την πόρτα επιστροφής σε χιλιάδες ΄Ελληνες πατριώτες, πολιτικούς πρόσφυγες 2. Συνέχισε την τακτική των προκατόχων του «νικητών» Δεξιών στον πόλεμο με τους Αντάρτες, μοιράζοντας ακόμα περισσότερο χρήμα, θέσεις και αξιώματα στους δωσίλογους, ταγματασφαλίτες, μάηδες, μαγκανάδες, στερώντας τη δυνατότητα επιβίωσης σε καθε ΄Ελληνα που δε διέθετε δεξιό πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων.3.Εξευτέλισε την έννοια της Δημοκρατίας και κάθε μορφή κράτους δικαίου με τις στημένες εθνικές εκλογές και τις νοθείες στις οποίες ψήφιζαν από πεθαμένοι μέχρι…δέντρα.4. Γαλούχησε στο εθνικισμό,τη μισαλλοδοξία και τον αντικομμουνισμό ολόκληρο το ελληνικό στράτευμα από το οποίο λίγο μετά θα προέλθει η δικτατορία των συνταγματαρχών το 1967.
΄Ολα αυτά μέχρι τη στιγμή που το 1964, όταν αρνούμενος να δεχτεί την ήττα του από τον πολιτικό του αντίπαλο Γ. Παπανδρέου,εγκατέλειψε “ νύχτα” τη χώρα, με πλαστό διαβατήριο και κατέφυγε στο Παρίσι. Εδώ παρέμεινε αυτοεξόριστος επί δέκα σχεδόν χρόνια κατά τα οποία, σύμφωνα με τις διαβεβαίωσεις των…ιματζ μέϊκερσ που προσπάθησαν να ρετουσάρουν το προφίλ του σκληρού-απάνθρωπου ηγέτη της ΕΡΕ , επήλθε…επιφοίτηση του αρχαίου ελληνικού πνέυματος και ο Σερραίος πολιτικός με καταγωγή από τα βάθη της Τουρκίας (καθόλου μεμπτό αυτό, βέβαια),μεταμορφώθηκε σε ένα σύγχρονο ηγέτη, πάντα μεν δεξιό,αλλά όχι ακροδεξιό και “κυνηγό κεφαλιών κομμουνιστών”. Με την ανατροπή της Χούντας,το πολύ επικίνδυνο κενό εξουσίας,που άφησε πίσω της η δικτατορία και με ανοιχτή -αιμορραγούσα τη θανατηφόρα “κυπριακή πληγή, Αμερική και Ε.Ε συναποφάσισαν πως ανάμεσα στο Βασιλιά Κωνσταντίνο και τον Καραμανλή, ήταν απείρως πιο έμπιστος και ικανός ο δευτερος και ετοίμασαν τις βαλίτσες του απόλυτα δικού τους ανθρώπου, για να αναλάβει τη διακυβέρνηση της Ελλάδας της μεταπολίτευσης. ΄Οπερ και εγένετο.
Ο…μεταλλαγμένος Κωνσταντίνος Καραμανλής στο μεταξύ με την ανάληψη της εξουσίας δεν κατάφερε να αποκρύψει και πολύ τον παλιό Καραμανλή που κουβαλούσε μέσα του (μέχρι το θάνατό του) και:.1.΄Εθεσε εκ νέου ως ηγέτης της δεξιάς Ν.Δ πια και όχι της ακροδεξιάς ΕΡΕ, τις βάσεις ενός αυταρχικού κράτους, πάταξε με πρωτοφανή μανία κάθε λαϊκό κίνημα (να θυμηθούμε για παράδειγμα τους νεκρούς αγωνιστές, διαδηλωτές   Τσιρώνη, Κανελλοπούλου, Κουμή και δεκάδες άλλους) και  κυνήγησε αμείλικτα κάθε ανεξάρτητη φωνή ή  κίνημα ακτιβιστών στην Ελλάδα 2. Αρνήθηκε τον μαζικό επαναπατρσιμό των πολιτικών προσφύγων ή των αποχαρακτηρισμό των περισσοτέρων με αποτέλεσμα πολλοί από τους κατατρεγμένους εκείνους ΄Ελληνες πατριώτες να αφήσουν την τελευταία τους πνοή μακριά από τον τόπο που ήταν η πατρίδα τους και αγωνίστηκαν να την κάνουν καλύτερη.  Ακόμα και η αναγνώριση -νομιμοποίηση του ΚΚΕ που  » χρεώνεται» στον  αντικομμουνιστή «πατριάρχη» της Δεξιάς-Ακροδεξιάς  ήρθε ως ασφυκτική πίεση της Ε.Ε στην Ελλάδα, αφού ήταν η μοναδική χώρα, υποψήφια μάλιστα για στην Ε.Ε που δεν είχε νομιμοποιησήσει τους Κομμουνιστές 3. Υπέταξε οικονομικά τη χώρα στο ασύδοτο κεφάλαιο ,χωρίς όρους. Εξαγόρασε με κρατικό χρήμα φαληρημένες  οικογενειακές επιχειρήσεις  γνωστών βιομηχάνων και άλλων φίλων επιχειρηματιών.  Χορήγησε μεγάλο αριθμό θαλασοδανείων σε κομματικούς φίλους και φόρτωσε το κράτος με τις συνέπειες των αποτυχημένων επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων. .Αποδυνάμωσε  την ντόπια βιομηχανία-βιοτεχνία, αλλά και την  αγροτική οικονομία  με την εγκατάλειψη της γεωργίας ,της κτηνοτροφίας και του τουρισμό που ήταν οι μοναδικοί πυλώνες της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας.  Δεν έθεσε ούτε μια ουσιαστική βάση για υγιή οικονομική ανάπτυξη της χώρας,ώστε να μπορέσει κάποτε να ορθοποδήσει οικονομικά και και να απαλλαγεί από το βρόγχο του εξωτερικού δανεισμού . 4. Συνέχισε τη μεταπολεμική πολιτική της αστυφιλίας ενισχύοντας ακόμα περισσότερο τη νοοτροπία των Ελλήνων  για την εγκατάλειψη της υπαίθρου,που είχε σαν αποτέλεσμα την «άναρχη»-απρογραμμάτιστη συσσώρευση στα μεγάλα αστικά κέντρα   μεγάλου μέρους του επαρχιακού πληθυσμού (Το » τέρας» που κατάντησε  η πάλαι ποτέ » ανθρώπινη» Αθήνα, στην οπόια συγκετρώθηκε χωρλις να υπάρχουν καμιά από τις απαραίτητες υποδομές ο μισός πληθυσμός της Ελλάδας είναι …εθνικό έργον του Κωνσταντίνου Καρμανλή).    5. Διατήρησε και επαύξησε το εχθρικό κλίμα με την Τουρκία, αρνούμενος οποιαδήποτε προσέγγιση με τις τουρκικές κυβερνήσεις με αποτέλεσμα η επίκληση του εξ ανατολών κινδύνου να αποτελεί επί σειρά ετών α. “δαμόκλειο σπάθη” που την επέσειε οσάκις το συνεχώς διογκούμενο λαϊκό κίνημα γινόταν επικίνδυνο για την εξουσία του. β. πρόφαση ανάγκης διατήρησης ενός ακαταμάχητου οπλοστασίου. Οι τεράστιοι αυτοί εξοπλισμοί στοίχιζαν στη φτωχή χώρα και το λαός της το μεγαλύτερο κομμάτι του κρατικού προϋπολογισμού σε βάρος φυσικά του (ανύπαρκτου) κοινωνικού κράτος. Παράλληλα, αποτελούσε πηγή παράνομου πλουτισμού με τις μίζες και της άλλες εισροές κομματικού χρήματος στα ταμεία της Ν/Δ,αλλά και της ίδιας της οικογένειας Κραμανλή και των στενών τους συνεργατών της.
Αυτά ,λοιπόν,και πολλά άλλα ήταν τα εγκλήματα του …Εθνάρχη τον οποίο τιμά και υπολήπτεται   σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ. Και επειδή ως ακραιφνής γόνος του ΠΑΣΟΚ,που ανέκαθεν ψάρευε σε θολα νερά, ειδικά στη “λιμοθάλασσα” της αριστεράς , προσπαθώντας να καρατήσει τα προσχήματα ψελλίζει  πως ο «Κων.Καραμανλής  διαδραμάτισε σημαίνοντα ρόλο στην εμπέδωση των δημοκρατικών θεσμών.»!  Απίστευτη ιστορική αφέλεια (ή μήπως κουτοπονηριά;).
Ποιους δημοκρατικούς θεσμούς στερέωσε και εμπέδωσε ο Κωνσταντίνςο Καραμανλής; Μια χώρα που βγήκε από τη δικτατορία με ΕΝΤΟΛΗ των δύο πατρώνων της (Αμερική, Ευρωπαϊκή ΄Ενωση,τότε ) υπήρχε περίπτωση να  τους αρνηθεί ο Κ. Καραμανλής (αυτοί τον έφεραν στην Ελλάδα) την επαναφορά της χώρας στη » δημοκρατική ομαλότητα» με τα χαρακτηριστικά, δηλαδή, που είχαν ήδη οι εκείνοι καθορίσει; ΄Η μήπως θα πίστευε κανείς τα παραμύθια του εθνικιστή Αβέρωφ για… “κινηματα της πυζάμας σταγονιδίων στο στρατό ,που παρά τρίχα θα…πετύχαιναν να κάνουν πάλι δικτατορία αν δεν καιροφυλακτούσε ο Καραμανλής;Αστεία πράγματα.
Αλλά,δεν είναι μόνο η άτιμη προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ για ιστορικη αποκατάσταση του Κ.Καραμανλή. Το δεύτερο σκέλος της συμφωνίας ,όπως είπαμε,είναι το ίδιο ανήθικο και εξικνείται σε ιστορικό έγκλημα «κοθσίωσης» .Οι Τσέχοι οδηγούν σήμερα τον Βάτσλαβ Κλάους, απερχόμενο πρόεδρο της χώρας, σε «ειδικό» δικαστήριο με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας(!) για πραγματικά «πλημμελήματα» ,αν συγκρηθούν με το έγκλημα της οικονομικής κατάρρευσης της χώρας που διέπραξε ο ανηψιός «Καραμανλής» στη διάρκεια της τελευταία διακυβέρνησης της χώρας.
΄Ενα έγκλημα που εμείς εδώ ως ιστορικό σάιτ, έχουμε κάνει “σημαία” και προσπαθούμε να ενημερώσουμε γι΄αυτό τον ελληνικό λαό . Μέσα σε λίγα μόνο χρόνια ο Κώστας Καραμανλής ,πιστός στο δόγμα Ανδρέα Παπανδρέου, “τάισε τους ψηφοφόρους και δεν πρόκειται να φύγουν ποτέ από το μαντρί”, ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΙΝΑΞΕ  ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΣΟ 16% (πρωτοφανές γεγονός στη νεότερη ελληνική ιστορία) . Ο πακτωλός αυτός των χρημάτων φυσικά διετέθη, για την εξαγορά ψήφων και τη δημιουργία μιας σταθερής κομματικής βάσης, μια μόνιμης κομματικής πελατείας “γαλάζιων παιδιών” (αντίστοιχη εκείνης των πρασινοφρουρών του Ανδρέα Παπανδρέου) Μέσα σε πέντε μόλις χρόνια αυτή η «γαλάζια ακρίδα», οι «κουμπάροι» και οι κομματικοί εργολάβοι τίναξαν την μπάγκα στον αέρα.Και όταν ο κυβερνητικός θίασος με επικεφαλής τον Κώστα Καραμανλή αντελήφθησαν τί έγκλημα είχαν διαπράξει (με ειδοπίσηη των Αμερικανών,οι ίδιοι δεν είχαν πάρει είδηση το άγριο τσουνάμι που ξεσπούσε),εγκατέλειψε ακυβέρνητο το βυθιζόμενο σκάφος και διεκπεραιώθηκαν με βάρκες στη στεριά.
Κιν αντί προ πολλού να βρίσκονται στη φυλακή όλα εκείνα τα μέλη της κυβέρνησης η έστω οι πρωταγωνιστές ( Κ.Καραμανλής, Π. Παυλόπουλος, Γ.Αλογοσκούφης, Γ.Παπαθανασίου, Β.Πολύδωρας) ,οι άνθρωποι που κήδεψαν τη χώρα εξασφάλισαν ασυλία, ελέω  ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΥΡΙΖΑ και χάριν της συμφωνίας, όπως είπαμε, με τους Καραμανλικούς .
΄Ετσι τα μεγάλα “ψάρια” μένουν ακόμα έξω και ως βαλβίδα εκτόνωσης της λαϊκής οργής, το κομματικό κατεστημένο επινόησε την παραπλανητική-αποπροσανατολιτική τακτική να βάζουν στη φυλακή τους “χάνους” (Παπαγεωργόπουλους,Τσοχατζόπουλους, Γαβαλάδες). Πρωτοστάτες σ΄αυτή την επιλογή είναι η συγκυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ με τη σιωπηρή συμφωνία ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ και διεκπεραιωτές η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΜΜΕ.
Η Ιστορία, όμως, δεν παραχαράσσεται, δεν αλλοιώνεται,δεν χειραγωγείται. » Γραφιάδες-κονδυλοφόρους που παριστάνουν τους ιστορικούς” έχει και η Δεξιά και ο κομματικός αχταρμάς του ΣΥΡΙΖΑ . Και θα προσπαθούν να εξιλεώσουν  ιστορικά τους ενόχους. Το κάνουν ήδη, «τα όργανα άρχισαν να παίζουν.Αλλά, υπάρχει μια λεπτομέρεια,που τελικά απομένει…ουσία. Αυτοί γράφουν στρατευμένη, κατευθυνόμενη από τα κομματικά κέντρα-λαγούμια » Ιστορία». Σήμερα,όμως δεν έχει καμιά τέτοια ελπίδα τέτοια «Ιστορία» ούτε να καταξιωθεί ούτε να επικρατήσει, εκτοπίζοντας την πραγματική Ιστορία, που επιτέλους αρχίζει να βγαίνει από τα σκοτάδια , να καταυγάζεται από  φως και να αναπνέει το ζωογόνο οξυγόνο της αλήθειας.